De 10 bästa (måste veta) onlineutbildningsplattformarna 2023

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
18 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
De 10 bästa (måste veta) onlineutbildningsplattformarna 2023

På grund av ökningen av online-inlärning blir onlineutbildning sakta den nya normen. Onlineinlärning är tillgängligt för alla med en fungerande internetanslutning. E-learning låter dig lära dig när du vill, och normalt kostar det mycket mindre än traditionellt lärande.

Om du vill komma in i en värld av onlineutbildning, är du på rätt plats!

Oavsett dina specifika behov kommer du alltid att behöva en bra onlineutbildningsplattform.

REDAKTÖRENS VAL (JUNI 2023)

Jag tillbringade veckor med forskningen så att du inte behöver göra det, och nu har jag tagit fram en definitiv lista över de bästa lärplattformarna online. Du kommer att lära dig var varje plattform utmärker sig, vilka nyckelfunktionerna är, prisplanerna och så mycket mer.

Jag såg till att noggrant undersöka alla viktiga aspekter av varje lärplattform för att bara inkludera de allra bästa på min lista. Ditt föredragna val kommer att bero på dina egna specifika inlärningsbehov.

Vissa plattformar är särskilt väl lämpade för företagare eller företag, andra för studenter och privatpersoner, kodare och så vidare.

Följande är en lista över de mest populära och, enligt min forskning, de bästa lärplattformarna online. Varje plattform har sina egna fördelar för en specifik typ av person eller företag. Allt beror på dina inlärningsbehov, vad och hur du vill lära dig.


Skillshare — Släpp loss din inre artist

Skillshare hemsida

Skillshare är en massiv online-inlärningsgemenskap med mer än 27,000 XNUMX klasser i en mängd olika ämnen.

Det är perfekt för artister och kreativa typer, men med en så enorm databas med klasser kan de flesta människor och företag också hitta Skillshare otroligt användbart. Det fantastiska med Skillshare är att det är en enorm gemenskap och nya klasser läggs till hela tiden. Du betalar en månadsprenumeration och du får tillgång till allt som webbplatsen erbjuder.

Alla klasser på Skillshare är indelade i fyra breda kategorier: Business, Technology, Creative och Lifestyle. Ingen av klasserna är ackrediterade, så det finns inga certifikat att tjäna. Skillshare handlar dock inte om att bli certifierad, utan snarare om att få praktisk kunskap som du senare kan använda professionellt.

Skillshare är en gemenskap, så klasserna görs till stor del av dess medlemmar, vilket kan vara både bra och dåligt. Jag tror att det mestadels är bra, eftersom jag har använt det länge, och med en så stor pool av klasser att välja mellan är det svårt att inte hitta en klass som är otroligt användbar för dig.

Trots ett stort antal klasser är alla designade i liknande format. Varje klass varar från cirka 30 minuter till en timme, och de är uppdelade i logiska delar för enklare läsning och användning. Du kan starta en klass och stoppa och fortsätta den när det passar dig. Du kan också prova de saker du har lärt dig direkt efter att du har deltagit i en specifik del av klassen.

Som en gemenskap kan du också få kontakt med andra medlemmar på sidan och få hjälp eller råd när du behöver det.

Nyckelfunktioner

  • Obegränsad tillgång till klasser — när du väl går med i plattformen får du obegränsad tillgång till mer än 27,000 XNUMX klasser om livsstil, foto och film, design, animation, skrivande, illustration och så mycket mer.
  • Originalklasser designade av proffs — många klasser skapas av kända och begåvade proffs inom sina respektive områden, så du får chansen att lära dig av de bästa.
  • Stöd från andra medlemmar — som medlem kan du diskutera saker med andra medlemmar i Skillshare hela tiden, så att du kan få tips om hur du får ut det mesta av plattformen.
  • Workshops — förutom originalklasser erbjuder Skillshare även workshops, där du deltar enligt ett förutbestämt schema och där du lär dig av en lärare tillsammans med andra medlemmar.
  • Live -sessioner — en mer traditionell form av klasser där allt görs i realtid. Det är perfekt för elever som är vana vid denna utbildningsmetod.
  • Optimerad för mobil — Skillshare är gjord för att vara tillgänglig och enkel att använda på alla enheter, så att du till och med kan lära dig när du är på språng om det är det du vill göra.

Planer och prissättning

Skillshare är gratis att registrera, och det erbjuder vissa klasser gratis också. Du måste dock fortfarande betala en månatlig prenumerationsavgift om du vill få obegränsad tillgång till allt plattformen har, samt undvika annonser.

Gratis plan
  • Gratis.

Allt du behöver göra är att registrera dig för att få tillgång till några Skillshare-klasser i alla fyra huvudkategorierna. Det enda du behöver är en anslutning och en e-postadress för att gå med. När du har registrerat dig kan du surfa på plattformen och gå med i hundratals gratis onlinekurser.

Premium medlemsskap
  • $ 15 per månad.
  • $ 99 per år.

Premiummedlemskap kostar $15 per månad eller $8.25 per månad om du bestämmer dig för att betala en årsavgift på $99. Du kan också testa den betalda versionen gratis i totalt 7 dagar. Du får obegränsad tillgång till alla klasser som Skillshare erbjuder, du kommer inte att ha några annonser och du kommer också att släppas in på livesessioner.

Besök Skillshare för ytterligare information >>

Coursera — Anmäl dig till klasser gratis

Courseras hemsida

Coursera är en gratis online lärplattform med mer än 3,900 200 kurser och specialiseringar gjorda i samarbete med XNUMX+ universitet och företag.

Beroende på vad du behöver kan du välja mellan tre alternativ i den övre högra delen av hemsidan för Coursera: For Enterprise, For Students och Join for free, som är för privatpersoner.

Coursera är på många sätt som de flesta andra lärplattformar, men den viktigaste skillnaden är att de kurser du genomför här ger dig godkända examina och certifikat (inte i gratisversionen). Så en kursbiblioteksstorlek på 3,900 60+ är verkligen en enorm sådan när du inser att det leder till officiella certifikat. Folk ser fördelen med detta, varför Coursera nu har mer än XNUMX miljoner användare!

Kända universitet som Stanford, Yale, University of Pennsylvania, Imperial College London och företag som IBM och Google har alla godkända kurser på denna plattform. Detta gör Coursera perfekt för både studenter och proffs, inklusive hela företag. Du kan arbeta mot mer än 13 yrkescertifikat här, såväl som över 20 grader och MasterTrack-certifikat.

Coursera erbjuder fem distinkta alternativ för distansutbildning: individuella kurser, specialiseringar, MasterTrack-certifikat, yrkescertifikat och examina. Varje alternativ är olika och varierar i svårighetsgrad, längd och kostnad. I huvudsak är Coursera gratis, eftersom många kurser kan användas av registrerade medlemmar, men ju bättre alternativen är, desto mer kostar de.

Nyckelfunktioner

  • Bibliotekets storlek — mer än 3,900 1,000 kurser, 15 13+ specialiseringar, 14 MasterTrack-certifikat, 2+ yrkescertifikat, 1,900 mastersexamina och XNUMX kandidatexamen, som alla tillhandahålls av så många som XNUMX XNUMX företagskunder.
  • Lär dig färdigheter — med ett så stort utbud av alternativ kan du lära dig många färdigheter på Coursera, och det spelar ingen roll om du är student, en ung yrkesman eller ett företag som vill förbättra sina anställdas kunskaper.
  • Förberedelse för en hel karriär — eftersom Coursera erbjuder fullständiga certifikat och examina kan du förbereda dig för en karriär bara med den här webbplatsen.
  • Godkända certifikat och examina — Alla yrkescertifikat och examina kommer från kända universitet och företag, vilket gör dem verkligen värda besväret.
  • En enorm gemenskap av elever — med över 60 miljoner registrerade användare kan du få råd och tips från personer som har använt plattformen flitigt.

Planer och prissättning

Coursera är gratis att gå med, och många kurser på webbplatsen är också gratis. Men beroende på vilket av de fem inlärningsalternativen du väljer och vilken specifik kurs eller inriktning du önskar, kommer priset att variera. Dessutom varierar prenumerationspriserna beroende på om du är student eller professionell.

Individuella kurser
  • Kostnadsfritt för studenter.
    Vissa varierar i pris från $29 till $99 per kurs.

Med en verifierad e-post från universitetet kan du komma åt nästan alla klasser gratis. Utan det kommer du att få betala för var och en och priset varierar från kurs till kurs.

Specialiseringar och yrkesbevis
  • Från $39 till $89 per månad.
    Per inriktning eller certifikat.

Varje inriktning eller yrkesbevis är unik och har en specifik månadsbetalningsmodell. Du kommer att debiteras varje månad så länge du är registrerad.

MasterTrack-certifikat
  • Från $2,000 4,500 till $XNUMX XNUMX per certifikat.

Universiteten erbjuder MasterTrack-certifikat, så priset är högre än för vanliga kurser. Naturligtvis tar dessa certifikat flera månader att slutföra men är definitivt värt det.

grader
  • Från $15,000 42,000 till $XNUMX XNUMX per grad.

Universitet förbereder onlinegrader på Coursera och de är praktiskt taget samma som att registrera sig fysiskt vid vart och ett av dessa universitet. Det är dock betydligt billigare och mer flexibelt.

coursera plus
  • $ 399 per år.

Coursera Plus är ett nyare tillägg till plattformen genom vilken du får tillgång till mer än 3,000 399 kurser, projekt, specialiseringar och yrkescertifikat för $XNUMX per år. Om du inte är student och du upptäcker att de kostnadsfria kurserna inte räcker, är detta förmodligen det bästa alternativet för dig, så länge du funderar på att göra mer än en kurs eller specialisering.

Besök Coursera för ytterligare information >>

Udemy — Lär dig färdigheter från videokurser

Udemy hemsida

Udemy är en massiv onlineutbildningsplattform med över 185,000 XNUMX onlinevideokurser för så lite som $25 per kurs.

Udemy har den mest omfattande samlingen av individuella kurser av alla online-utbildningsplattformar. Naturligtvis betyder det inte att alla skulle vara användbara för dig specifikt, men det finns många alternativ. Denna plattform handlar om att göra det möjligt för människor att lära sig nya färdigheter enkelt och snabbt, och det är just därför de använder ett videoformat för kurserna.

Många kurser är gratis, men de flesta av de specialiserade är betalda. Priset varierar från kurs till kurs, och kursskaparen bestämmer om det är gratis eller betald.

Varje kurs kommer med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan få en återbetalning om du inte är nöjd. Utöver det är varje kurs betygsatt av användarna, så att du vet exakt hur populär och värdefull den är. Du får ett Udemy-certifikat för att ha slutfört kursen, men inte ett som är officiellt accepterat av arbetsgivare, så plattformen handlar mer om att skaffa praktisk erfarenhet, ungefär som Skillshare.

Sammantaget är Udemy ganska användbart för en mängd olika människor, och du kan anmäla dig till många kurser till löjligt låga priser, så du kan alltid kolla in en för att se hur bra plattformen är. Det är en av de bästa onlineutbildningsplattformarna för studenter, eftersom det är den huvudsakliga demografiska inriktningen.

Nyckelfunktioner

  • Den största samlingen av onlinekurser — tack vare Udemys onlineutbildningsplattform som hanterar alla typer av kurser där människor ständigt lägger till nya varje månad, har du tillgång till det största biblioteket med onlinekurser någonsin.
  • Personliga inlärningsrekommendationer — om du svarar på ett par frågor om dina lärandeintressen kommer plattformen att föreslå de bästa kurserna som passar dina behov.
  • Udemy för företag — mer än 5,000 1,500 kurser från mer än XNUMX XNUMX experter är designade för företag och team, och du kan kontakta Udemy för att få en demo av denna funktion.
  • Nedladdningsbart innehåll — du kan ladda ner innehåll från vilken klass du går med på Udemy och titta på utan internetanslutning eftersom varje betald klass är din för alltid.

Planer och prissättning

Udemy, som en webbplats, är gratis att använda eftersom den är värd för videokurser som betalas individuellt. Men många kurser är också gratis att använda, medan de mest specialiserade kurserna är betalda och var och en har sitt eget pris. Den goda nyheten är att även de betalda kommer att säljas någon gång, så var och en kan köpas till ett mycket överkomligt pris.

Gratis kurser
  • Gratis.

Ett brett utbud av kurser är helt gratis, och allt du behöver göra för att komma åt dem är att registrera dig hos Udemy och välja en.

Betalda kurser
  • Priset per kurs varierar.
    Många kurser kan börja säljas med så mycket som 90 % rabatt.

När du väl har valt en betald kurs är allt du behöver göra att betala för den, och du får livstidsåtkomst till dess innehåll, som du sedan kan titta på när som helst. Eftersom klasserna ofta är på rea är det bäst att köpa de du är intresserad av medan de är på rea och sedan använda dem när du vill.

Besök Udemy för ytterligare information >>

Codecademy — Lär dig grundläggande kodning gratis

Codecademy hemsida

Codecademy är en av de bästa onlineinlärningsplattformarna för kodare med fri tillgång till mer än hundra klasser för alla programmeringsspråk.

Codecademy är en plattform för människor som vill lära sig att koda online gratis. Det har funnits på scenen i mer än sju år och har gjort det över 45 miljoner användare. Den är designad för nybörjare som vill lära sig både frontend- och backend-språk som CSS, html, Java, Python, PHP, Ruby, Sass, React.js, SQL och många andra.

Eftersom de flesta språk, särskilt backend, är extremt komplicerade för nybörjare, älskar jag hur Codecademy har gjort att lära sig dem ganska enkelt och intuitivt. Även om de grundläggande klasserna är helt gratis, är de mycket detaljerade och lätta att följa.

Codecademy har även andra användare och lärare du kan kontakta för att få råd och feedback. Det är perfekt för nybörjare, men också för mer avancerade användare, så länge du är villig att betala för de mer avancerade funktionerna.

Nyckelfunktioner

  • Lär dig de flesta programmeringsspråk — du kan lära dig grunderna i nästan alla kodningsspråk gratis, men plattformen erbjuder också mer avancerade lektioner för betalda medlemmar. Det finns kurser i Java, JavaScript, HTML, Python, C++, SQL, CSS, C#, R, Swift, PHP, React.js, Ruby, Kotlin med flera.
  • Lär dig genom att skriva kod — du lär dig inte bara hur man kodar, utan använder det aktivt medan du lär dig.
  • Tillämpa dina kunskaper i projekt och frågesporter — Codecademy erbjuder också specifika frågesporter och verkliga projekt där du kan omsätta din nyvunna kunskap i praktiken.
  • Omedelbar feedback — medan du lär dig kan du skicka in och få din kod testad omedelbart. Sedan får du feedback för att se om du är på rätt väg.

Planer och prissättning

Codecademy erbjuder både betalda och gratis onlinekurser om kodning. De flesta grundkurser är gratis, men du kan även betala ett månadsabonnemang för att få fler funktioner om du vill behärska ett specifikt språk.

Grundläggande
  • Gratis.

Planen täcker ett brett utbud av interaktiva och dagliga övningslektioner från grundkurser.

Pro
  • $ 35.99 per månad.
  • 17.99 USD per månad om du betalar årligen.

Pro-versionen har allt som Basic-versionen erbjuder men ger dig också tillgång till obegränsad mobilövning, innehåll för medlemmar, certifikat för genomförda kurser, verkliga projekt, kamratstöd och omedelbar feedback.

lag
  • Pris på begäran.

Denna plan är utformad för företag, oavsett om de är små team eller företag. Den erbjuder allt företag behöver för att deras team ska behärska ett språk.

Besök Codecademy för ytterligare information >>

Thinkific — Sälj dina kurser enkelt

Tänkbar hemsida

Thinkific är en onlineutbildningsplattform där du enkelt kan skapa och sälja kurser, oavsett om du försöker nå ett fåtal studenter eller miljoner av dem.

Till skillnad från de flesta andra plattformar på den här listan är Thinkific mer inriktat på de som vill undervisa, inte lära sig. Plattformen ger vem som helst chansen att skapa, marknadsföra och sälja sina onlinekurser till miljontals användare. Det står det på deras hemsida över 100 miljoner kurser har tagits på sajten och mer än 340 miljoner dollar har tjänats av kursskapare.

Thinkific är perfekt för småföretagare och soloentreprenörer som vill lära andra. Den kostnadsfria planen är mer än tillräckligt eftersom den erbjuder ett brett utbud av funktioner, och det är osannolikt att du behöver något annat. Men om du vill sälja på en högre nivå eller har ett större företag, kommer de mer avancerade planerna sannolikt att fungera bättre för dig. Oavsett vad du slutar med att använda, kom ihåg att Thinkific gör onlineinlärning ganska enkelt, så du kommer sannolikt inte att bli besviken.

Thinkific låter dig skapa enkla presentationer för din kurs och lägga till ytterligare innehåll som video, frågesporter, multimedialektioner, undersökningar, PDF-filer, ljud och till och med fullständiga tentor. I princip är allt du behöver för att skapa en kraftfull kurs tillgängligt för dig.

Nyckelfunktioner

  • Kör hela kursen — huvudattraktionen hos Thinkific är det faktum att du har ett anpassningsbart system som låter dig köra hela din kurs, från starten till försäljningen.
  • Ingen kodning — du behöver inte kunna något om kodning för att skapa din kurs, du behöver bara navigera i det lättanvända system Thinkific har.
  • Kontroll över banan — du får fullständig kontroll över din kurs när du skapar den på Thinkific, inklusive innehållet och prismodellen.
  • Nästan fullständig automatisering — med Thinkific får du automatisk introduktion av studenter, meddelanden, färdigställande certifikat och mer.
  • Integration med 1000+ verktyg — om du använder verktyg i din bransch kan du integrera de flesta av dem i din kurs om Thinkific.
  • Webbplatsbyggare — om du inte har en plats att vara värd för din kurs, har Thinkific ett fantastiskt verktyg för webbplatsbyggare där du kan skapa en hel webbplats för kursen.

Planer och prissättning

Thinkific är gratis att använda, men det har också flera planer, som var och en erbjuder fler och mer avancerade funktioner som kommer att göra underverk för mer avancerade lärare och större företag.

Fri
  • Gratis.

Den kostnadsfria planen är fylld med alla kärnfunktioner Thinkific-erbjudanden för komplett kursskapande, marknadsföring och försäljning, men du kan skapa högst tre kurser.

Start
  • $ 99 per månad.
  • 74 USD per månad om du betalar årligen.

Du får alla grundläggande funktioner och verktyg du behöver för att skapa en bra kurs, plus obegränsat skapande av kurser och saker som kuponger, e-postintegration, affiliate-rapportering och mer.

Väx
  • $ 199 per månad.
  • 149 USD per månad om du betalar årligen.

Grow-planen erbjuder allt som grundplanen gör, plus mer avancerade funktioner som privata kurser, 2 webbplatsadministratörskonton, avancerade prissättningsalternativ, medlemskap, paket, certifikat, uppdrag och mer.

Bygga ut
  • $ 499 per månad.
  • 374 USD per månad om du betalar årligen.

Expanderkursen är perfekt för dig som vill skapa ett helt utbildningsimperium. Den erbjuder allt de tidigare planerna gör, men den är utformad för att du enkelt ska kunna skala. För en fast avgift får du dessutom ett obegränsat tillväxtpaket.

Besök Thinkific för ytterligare information >>

LearnWorlds — Skapa lärandeupplevelser som engagerar

learnworlds hemsida

LearnWorlds är en integrerad onlineutbildningsplattform för kursskapare som vill tjäna pengar på sin expertis genom att bygga digitala akademier.

Lärande är kärnan i LearnWorlds, eftersom kärnteamet bakom det består av EdTech-akademiker. Med interaktiv videoinlärning, kraftfulla bedömningsverktyg och kodfria mobilappar kan du leverera en lärandeupplevelse som engagerar dina elever från registrering till slutförande. 

Plattformens skalbarhet gör LearnWorlds till den bästa lösningen för ett brett utbud av onlineutbildningsproffs, från soloprenörer till erfarna utbildare och utbildningsorganisationer.

Oavsett om du säljer en kurs eller lanserar ett kundutbildningsprogram är LearnWorlds utrustad med verktyg för alla utmaningar, från att bygga en webbplats med noll kodningsförmåga till att hantera ett stort team av utbildare.

Nyckelfunktioner

  • Kraftfull webbplatsbyggare – upplev kraften hos webbplatsbyggaren #1 för eLearning och få din fantastiska webbplats igång med bara några klick och noll kodning.
  • Interaktiv inlärningsupplevelse – skapa kurser som går utöver trista videor genom att förbättra ditt innehåll med dynamiska element, som popup-frågor, automatiska utskrifter, bilder, knappar och mycket mer, med bara ett klick.
  • Skalbara administratörsverktyg – anpassa användarroller med specifik åtkomstbehörighet och tillhandahåll ett strömlinjeformat gränssnitt för ditt team samtidigt som du säkrar din akademis känsliga områden.
  • Insiktsfull rapportering – mät och optimera prestandan för dina onlinekurser med djupgående och realtidsanalyser och grafer in dina elevers beteende.

Planer och prissättning

LearnWorlds erbjuder en 30-dagars gratis provperiod, vilket gör att du kan testa grunderna för plattformen och se hur den passar dina behov. Efter provperioden kan du välja mellan tre färdigförpackade planer eller begära en skräddarsydd lösning för storskaliga utbildningsprogram.

Förrätt
  • $ 29 per månad
    $24 per månad om du betalar årligen

Startplanen innehåller alla viktiga funktioner du behöver för att lansera din digitala akademi och onlinekurser och webbplats, med en extra avgift på 5 USD för varje kursförsäljning.

Pro tränare
  • $ 99 per månad
    $79 per månad om du betalar årligen

Pro Trainer-planen ger dig avancerade verktyg som anpassning, marknadsföring, bedömningar och administration och inga avgifter på din kursförsäljning.

Lärocenter
  • $ 299 per månad
    $249 per månad om du betalar årligen

Planen för utbildningscenter är den perfekta lösningen för team som hanterar en digital akademi från början till slut. Den erbjuder avancerade administratörs- och anpassningsfunktioner, kompletta samtidigt med etikettfunktioner, djupgående rapportering, API-integrationer och en dedikerad kundframgångshanterare.

Hög volym
  • Skräddarsydd prissättning

Designad för större företag med en intensiv arbetsbelastning, inkluderar High Volume-planen alla funktioner som erbjuds i Pro- och Learning Center-planerna, plus anpassade och personliga tjänster som du kan begära enligt dina behov.

Besök LearnWorlds för ytterligare information >>

LinkedIn Learning — Avancera professionellt direkt på LinkedIn

LinkedIn Learning hemsida

LinkedIn Learning är LinkedIns utbildningsplattform med mer än 16,000 XNUMX gratis och betalda kurser inom affärer, teknik och kreativa nischer.

Den största fördelen med LinkedIn Learning är det faktum att det drivs av LinkedIn, världens största sociala plattform för proffs. Som förväntat fokuserar LinkedIn Learning på professionell utveckling. Om du är villig att betala för några av kurserna, då är LinkedIn Learning en av de bästa onlineutbildningsplattformarna för företag.

LinkedIn Learning är fantastiskt eftersom det låter dig lära dig på din egen tid genom att titta på lagom stora videor eller ta mer avancerade kurser med ytterligare innehåll. Du får också chansen att få ett certifikat som läggs till i din LinkedIn-profil, vilket gör dig mer värdefull i potentiella arbetsgivares ögon.

Nyckelfunktioner

  • Kursrekommendationer — LinkedIn Learning rekommenderar kurser baserat på dina intressen från din LinkedIn-profil och hur du använder LinkedIn Learning.
  • Inlärningsvägar — du kan alltid använda specifika kurser för att lära dig och förbättra en specifik färdighet eller lära dig hur du använder en specifik typ av programvara, men med Learning Paths kan du välja ett helt område och LinkedIn Learning förbereder specifika kurser åt dig.
  • Certifikat — de kurser du genomför ger dig certifikat som går direkt på din LinkedIn-profil.
  • Kurser skapade av branschexperter — De flesta kurser om LinkedIn Learning är skapade av branschexperter, vilket gör dem mycket värdefulla för alla yrkesverksamma.

Planer och prissättning

LinkedIn Learning erbjuder massor av gratiskurser, men om du vill ha högkvalitativa och avancerade funktioner som Learning Paths måste du betala en prenumerationsavgift. Premiumversionen av planen kan betalas för antingen månads- eller årsbasis, men du kan alltid få en 1 månads gratis provperiod.

Månadsplan
  • $ 29.99 per månad.

Premiumplanen ger dig fullständig tillgång till alla kurser och ger dig ett gäng avancerade funktioner som träningsfiler, frågesporter, nedladdningsbart innehåll, personliga rekommendationer och mer.

Årlig plan
  • $19.99 per månad betalas årligen.

Årsplanen är densamma som månadsplanen, bara 33 % billigare eftersom du betalar för den årligen.

Besök LinkedIn Learning för ytterligare information >>

Udacity — Få högt värderade tekniska examina

Udacitys hemsida

Udacity är en onlineutbildningsplattform som fokuserar på att ge människor de bästa sätten att bemästra de exakta färdigheter som dagens teknikföretag vill ha hos sina anställda.

Själva namnet på plattformen framkallar djärvhet, och det är precis vad den vill för människor som använder plattformen. Företaget bakom Udacity var djärvt på egen hand och den allra första klassen den lanserade redan 2011 var extremt framgångsrik. Plattformen avancerade snabbt efter det, och idag är det en av de största onlineutbildningsplattformarna inom den tekniska nischen.

Udacity erbjuder inte ackrediterade kurser, men de samarbetar med ledande teknikföretag och erbjuder hela kurser som varar i flera månader. De ger dig certifikat som värderas av de flesta tekniska företag.

Plattformen har cirka 200+ gratiskurser och nanograder. Det senare är mer komplext och erbjuder kompletta program som gör att du kan bemästra en specifik färdighet. Var och en av dessa Nanograder har sin egen kostnad, som du kan betala för omedelbart eller i månatliga delbetalningar.

Nyckelfunktioner

  • Högkvalitativ läroplan — Kurserna, särskilt de nanograder som erbjuds på Udacity, är fullständiga kurser som ger dig diplom värderade av de ledande teknikföretagen.
  • Ständig feedback — du kan få feedback från mentorer 24/7 om hur du går framåt eller ställa frågor om hur du kan förbättra eller lära dig något nytt.
  • Aktivt lärande — kurser är utformade på ett sätt som främjar aktivt lärande, vilket innebär att du får praktisk erfarenhet av verkliga projekt.
  • Anpassningsbart schema — även om Udacity erbjuder kompletta kurser som varar cirka 10 timmar per vecka, kan du fortfarande lära dig när det passar dig.

Planer och prissättning

Udacity arbetar efter en modell där varje kurs är unik med sina egna priskrav. Registrering på sajten är dock helt gratis. Webbplatsen erbjuder program för både privatpersoner och företag.

Gratis kurser
  • Gratis.

Vissa kurser på Udacity är helt kostnadsfria, men de erbjuder inte ett certifikat som de betalda.

Nanograder
  • Vanligtvis $399 per månad.

Varje Nanodegree har sin egen prissättning som sträcker sig från $700 till över $2,000 XNUMX för hela kursen. Du kan också betala avgifterna i månatliga avbetalningar.

Besök Udacity för ytterligare information >>

FutureLearn — Avsluta ackrediterade certifieringskurser

FutureLearn hemsida

FutureLearn ger dig möjlighet att lära dig nya färdigheter genom kurser gjorda av de bästa utbildarna inom sina områden.

FutureLearn utmärker sig i hur många högkvalitativa onlinegrader det erbjuder och ännu viktigare, hur många gratis certifieringskurser det är värd för. Plattformen har mer än 2,400 XNUMX kurser totalt, och alla är mycket detaljerade och värdefulla.

FutureLearn erbjuder endast fullt ackrediterade kurser, examina och miko-legitimationsprogram. För tillfället samarbetar de med mer än 170 toppinstitutioner och har över 10 miljoner elever.

Det är viktigt att notera att varje kurs om FutureLearn är gjord av universitet, inte enskilda lärare, vilket betyder att dessa kurser håller högsta kvalitet. Dessutom gör det dem värdefulla om du vill bevisa ditt värde för potentiella arbetsgivare.

Nyckelfunktioner

  • Flexibla onlinekurser gjorda av universitet — Det viktigaste som skiljer FutureLearn från många andra plattformar är det faktum att deras onlinekurser endast görs av toppuniversitet och utbildare.
  • Ackrediterade certifieringar — Eftersom kurserna är gjorda av universitet, ger dem alla ackrediterade certifieringar efter avslutad kurs.
  • Både korta kurser och onlinegrader tillgängliga — även om plattformen fokuserar på att erbjuda ackrediterade program och kurser, har den fortfarande många korta kurser som kan hjälpa dig att utveckla färdigheter snabbt.

Planer och prissättning

FutureLearn har en blandning av planer och prissättning baserat på kurs för kurs. Du kan välja kurser inom Hälsovård & Medicin, Historia, Juridik, Företagsekonomi, Undervisning med mera. Du kan också använda FutureLearn som lärande eller som arbetsgivare.

Gratis kurser
  • Gratis.

Nästan alla kurser på FutureLearn kan granskas gratis, men du kan inte få certifieringar.

Betalda kurser
  • Från $39 till $400, beroende på kurs.

Vanliga kurser och efterföljande certifikat för slutförande kostar från $39 till $99, men premiumkurserna kostar mellan $100 och $400. Priset beror till stor del på kursens svårighetsgrad och längd.

Microcredential-program
  • Från $600 per program.

FutureLearn erbjuder totalt 32 mikrobehörighetsprogram, som alla är mycket mer komplexa än vanliga kurser och leder till värdefulla certifieringar.

Obegränsad plan
  • $ 259.99 per år.

Den obegränsade planen låser upp alla korta onlinekurser FutureLearn har i sitt bibliotek. Planen inkluderar dock inte premiumkurser, mikrolegitimationer och onlinegrader.

Besök FutureLearn för ytterligare information >>

EDX — Studera högkvalitativt akademiskt innehåll

edX hemsida

edX är en öppen källkod plattform med en massiv portfölj med över 3,200 XNUMX högskolekurser och fullständiga program inom många vetenskaper.

Det som gör att edX sticker ut är det faktum att de är en ideell organisation som använder en öppen källkodsplattform för att göra det möjligt för utvecklare att skapa och testa sina moduler. Utöver det skapades den av fakulteter från MIT och Harvard, vilket är just därför den utmärker sig på akademiker.

Du kan välja mellan många kurser inom det naturvetenskapliga området eftersom detta är den nisch som edX mest fokuserar på. Men språk, humaniora, ingenjörsvetenskap och företagsledning finns också tillgängliga på edX.

Kurserna på edX är alla på universitetsnivå, gjorda av topputbildare, och de erbjuder alla ett värdefullt certifikat när de är klara. Allt detta gör plattformen perfekt för studenter som vill dra igång sin yrkeskarriär.

Nyckelfunktioner

  • Videoföreläsning via YouTube — plattformen låter dig lära dig genom videor som också är tillgängliga för nedladdning.
  • Master's Degree och MicroMasters-programmet — De två alternativen gör det möjligt för studenter att få verklig akademisk poäng vid en mängd olika amerikanska universitet.
  • Exklusiva MIT-kurser — du kommer inte att kunna hitta MIT-klasserna på edX någon annanstans, så det är ett måste för alla som är intresserade av MIT-program.
  • Ackrediterade kurser från 140 institutioner — några ledande institutioner som Berkeley, Boston University, Harvard och MIT har alla kurser på edX.

Planer och prissättning

edX är en plattform som är värd för kurser från universitet, så varje program har sin egen prissättning beroende på dess komplexitet och längd.

Gratis kurser
  • Gratis.

edX erbjuder en av de största katalogerna med gratis kurser som du kan använda helt gratis. I huvudsak kan varje kurs tas gratis, men du kan inte få ett certifikat om du inte betalar. För att gå en kurs gratis måste du välj Granska denna kurs.

Betalda kurser
  • Priset beror på kursen och varierar mellan $50 och $300.

Innehållet i de betalda och gratiskurserna är i huvudsak detsamma, den enda skillnaden är att när du betalar för kursen får du obegränsad tillgång och ett certifikat om du klarar provet.

Magisterexamen
  • Priset beror på programmet och varierar mellan $9,000 26,000 och $XNUMX XNUMX.

Magisterexamina är online-motsvarigheter till verkliga masterexamina och har samma värde. Du kan välja mellan totalt 13 masterprogram.

Besök edX för ytterligare information >>

Hur man väljer rätt online lärplattform

Att ha många val kan vara både bra och dåligt. Med så många bra plattformar att välja mellan beror vilken typ av onlineutbildningsplattform som är bäst för dig i slutändan på vad du förväntar dig av ditt onlineprogram. För att hjälpa dig bestämma dig, här är några punkter värda att överväga:

Känn dina behov och mål

Det första du måste bestämma är vad du vill uppnå genom att gå en kurs. Vill du bli en Google-certifierad expert? Försöker du bara ge dig själv den där professionella boosten du behöver, utan att investera för mycket tid eller pengar? Kanske vill du bara lära dig en ny färdighet, som att sy eller origami? Vad det än är måste du först bestämma dina exakta mål, och först därefter kan du välja den plattform som är bäst för dig.

Tänk på din budget

Som du säkert har märkt vid det här laget erbjuder de flesta lärplattformar ett brett utbud av prisplaner, av vilka några kan vara ganska höga för vissa människor. Det är därför du måste överväga vilken typ av budget du är villig att spendera på online-utbildning, och gå sedan därifrån och välj det alternativ som är bäst för dig.

Bestäm ditt schema

Precis som all annan utbildning kräver onlineinlärning tid och engagemang. Bara för att det är online betyder det inte att det kommer att vara enkelt eller snabbt. Även om det sparar en hel del tid som du annars skulle ha spenderat på att pendla, måste du fortfarande investera tid och energi. Vissa kurser tar några timmar att genomföra, medan andra pågår i månader. Se till att du planerar ditt schema därefter och avsätter tillräckligt med tid för att lära dig.

Naturligtvis kan många kurser tas när det passar dig, vilket är en av de främsta fördelarna med onlinelärande. Men många plattformar här fungerar på en prenumerationsmodell, så du måste fortfarande avsluta kurserna i god tid om du inte vill lägga pengar på kurser du knappt går.

Den allra bästa

Alla lärplattformar på min lista är värda att överväga. Allt beror på dina specifika behov och förväntningar. Med det i åtanke har jag valt den bästa för var och en av följande kategorier: gratis, för studenter, för företag och för kodning.

Bästa gratis online lärplattform

Flera onlineutbildningsplattformar på min lista erbjuder gratiskurser, men vi måste fortfarande välja den bästa gratisplattformen. Vi älskar alla gratis grejer, särskilt gratiskurser som ger oss värdefulla färdigheter, men bara en plattform utmärker sig verkligen i detta avseende - Coursera.

Coursera

Gratis plan

Courseras gratisplan är det bästa av det bästa eftersom det i princip ger gratis tillgång till nästan varje kurs. Allt du behöver är en verifierad studentmail från ditt universitet och du kan få tillgång till hela biblioteket gratis och registrera dig för kurser gratis också. Med mer än 3,900 XNUMX banor att välja mellan är Coursera svår att slå.

Bästa online lärplattform för studenter

I grund och botten är varje lärplattform lämplig för studenter. Men många av dem erbjuder inte den verkliga lärandeupplevelsen som du kan få på ett universitet. Dessutom ger inte alla plattformar dig den praktiska kunskap som arbetsgivare vill ha från kandidater. Av alla plattformar jag har granskat är bara en verkligen den bästa onlineutbildningsplattformen för studenter – Udemy.

Udemy

Gratis/Pris börjar på $25

Udemy är definitivt plattformen med det största biblioteket av kurser. Den har över 150,000 XNUMX banor på platsen, som alla är ganska prisvärda. Förutom de låga priserna är kurserna mycket välstrukturerade, lätta att följa och du kan slutföra dem ganska snabbt, till skillnad från på vissa andra lärplattformar. Utöver det täcker kurserna ett enormt utbud av ämnen och de kan nås och användas på smartphones, både iOS och Android.

Bästa onlineutbildningsplattformen för företag

Företag använder ofta lärplattformar då de är ett perfekt sätt att säkra gemensamma utbildningar i ett specifikt ämne för sina anställda. Det är enkelt, och ofta billigt, jämfört med vad du skulle behöva internt för att uppnå samma effekt. Några plattformar på min lista är perfekta för organisationer, men bara en utmärker sig verkligen – LinkedIn Learning.

LinkedIn Learning

Priset börjar vid $ 19.99

LinkedIn är den största plattformen för proffs, en som i huvudsak har monopol på detta område. Det är därför naturligt att deras utbildningsplattform också skulle vara utmärkt. Det utmärker sig verkligen för företag eftersom du kan välja från ett brett utbud av expertledda kurser som är speciellt utformade för team och organisationer. Dessutom är priserna överkomliga, vilket inte alltid är fallet med andra lärplattformar för företag.

Bästa online lärplattform för kodning

Ett av de mest framtidssäkra yrkena människor vill komma in i idag är kodning. Om du är skicklig i ett av de mycket använda programmeringsspråken är det nästan självklart att du kommer att kunna anställas i många år framöver. Det är dock inte lätt att lära sig kodning, oavsett vilket språk det gäller. Endast en plattform gör kodning enkelt och leder till fulla karriärer — Codecademy.

Codecademy

Gratis/Pris börjar på $19.99 per månad

Codecademy är perfekt för kodare eftersom det täcker alla programmeringsspråk och erbjuder lätta att följa kurser designade av experter. Många kurser täcker alla grunderna som alla kan slutföra, men den har också avancerade program som gör att du kan behärska ett språk fullt ut.

Utöver det, om du väljer ett betalmedlemskap, kan du få ackrediterade certifikat, ständig feedback från experter, deltagande i verkliga projekt där du kan testa dina nyförvärvade kunskaper och mer.

Vanliga frågor

Vad är en onlineutbildningsplattform?

En onlineutbildningsplattform är en onlineportal fullspäckad med utbildningsinnehåll för elever och utbildare. En onlineutbildningsplattform kan hjälpa dig att få de kunskaper och färdigheter du behöver för att uppnå ditt professionella eller personliga mål.

Vilka är fördelarna med att lära sig online?

De främsta fördelarna med onlineinlärning är flexibilitet, inlärning i egen takt, kommunikation med lärare, förbättrad tidshantering, överkomliga priser och tillgång till några av de bästa kurserna i världen från bekvämligheten av ditt hem.

Vilken är den mest populära onlineutbildningsplattformen?

Det är inte lätt att avgöra vilken som är den enskilt mest populära lärplattformen i världen, eftersom det finns några som är enormt populära, som alla finns på min lista. De jag skulle peka ut är Thinkific, Udemy, Coursera och LinkedIn Learning.

Vad är återbetalningspolicyn för en onlineutbildningsplattform?

Detta beror helt på plattformen. Ett fåtal erbjuder inte återbetalningspolicy, men de flesta har en avbokningstid på 14 dagar eller mer.

Vilken typ av internetuppkoppling behöver du för att lära dig online?

De flesta onlineutbildningsplattformar kräver att du har en grundläggande DSL- eller mobilanslutning som är så låg som 1.5 Mbps. Naturligtvis blir upplevelsen mycket bättre om din anslutning är snabbare än så, speciellt för videokurser.

Slutsats

Som Isaac Asimov en gång berömt uttryckte det: "Utbildning är inte något du kan avsluta."

Lärande är nödvändigt om du vill ha en framgångsrik framtida karriär, vill utveckla din befintliga eller helt enkelt vill lära dig en ny färdighet. Min lista innehåller de bästa plattformarna för att uppnå just det, såväl som webbplatser som erbjuder dig snabbkurser som kan lära dig en specifik färdighet som du kanske känner saknas i ditt liv.

Jag såg till att täcka allas behov och att endast inkludera de allra bästa onlineutbildningsplattformarna i världen. Välj en och börja lära dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän