Bästa grammatikkontrollen [De flesta av dem är gratis]

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
17 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer

Vill du skriva grammatiskt korrekt och korrekt formaterat innehåll?

Då ska du hitta och använd den bästa grammatikkontrollen verktyg för dina specifika behov. Dålig grammatik och stavning kan påverka dig och ditt företags trovärdighet mer än du kan föreställa dig.

Om du är startar en blogg, dåligt skrivet innehåll med grammatikfel och stavfel kommer att döda läsarnas förtroende. Det kommer också att avskräcka dem från att besöka din webbplats igen eller köpa något av dig.

Utöver det är grammatik en viktig faktor för kvaliteten på ditt innehåll, och dålig innehållskvalitet kan påverka sökmotorernas ranking. Det är därför fler och fler företag använder verktyg för grammatikkontroll för att förbättra sitt onlineinnehåll.

REDAKTÖRENS VAL (JUNI 2023)

Jag skapade den här guiden för att dela min egen erfarenhet av programvara för grammatikkontroll online. Jag kommer att redogöra för de viktigaste punkterna du bör tänka på när du söker efter den bästa grammatikkontrollen.

Vi kommer att ta en titt på de bästa tillgängliga lösningarna och granska de som erbjuder specifika funktioner som din online-verksamhet behöver troligen förbättra skrivkvaliteten.

Efter att ha använt några grammatikkontroller och konsulterat med innehållsskribenter sammanställde jag en lista över de bästa grammatikkontrollverktygen jag kunde hitta online.


ProWritingAid — Premium grammatikkontroll för bloggare

prowritingaid hemsida

ProWritingAid är en online grammatikkontroll och stilredigerare för skribenter och innehållsskapare i allmänhet. Denna redigeringsprogramvara hjälper dig inte bara att snabbt redigera grammatik- och stavfel, fixa skiljetecken och optimera ordval, utan den tillhandahåller också detaljerade rapporter som hjälper dig att förbättra dina skrivfärdigheter.

Jag använder det här verktyget dagligen som integration med Google Docs, Gmail och WordPress för att dubbelkolla efter grammatikfel. Jag gillar också de stil- och terminologiförslag som denna programvara ger för att perfekta mitt skrivna innehåll.

Dessutom erbjuder plattformen förklaringar, förslag, frågesporter, videor och artiklar i appen för att hjälpa dig bygga dina skrivfärdigheter i realtid. ProWritingAid integreras med Google Docs, Microsoft Word, MS Outlook, såväl som de flesta webbläsare. 

En skrivbordsapp är tillgänglig för Windows och Mac. Användare kan också ladda upp sina dokument till plattformens webbaserade editor.

Nyckelfunktioner

  • Programvara för stavning och grammatikkontroll.
  • Stöd för Mac och Windows
  • Kontrollerar konsistens i stavning, avstavning och versaler.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg tillgängliga.
  • Mer att skriva rapporter än något annat verktyg.
  • Förslag som förbättrar ords kraft och tydlighet.
  • Kontrollerar för plagiat.

Prissättning och planer

ProWritingAid finns i tre paket – Gratis och Premium.

Fri
  • Kostnadsfritt

Gratisversionen ger dig tillgång till en webbaserad grammatikkontroll på upp till 500 ord, samt en grundläggande webbläsartillägg som kontrollerar grammatik och stavning online.

Premium
  • $ 30 per månad
  • $ 10 per månad
    faktureras årligen
  • $399
    Livstidsbetalning

Premiumversionspaketet låter dig kontrollera dokument av alla storlekar via en skrivbordsapp eller Google Doc, Microsoft Word och Scrivener-integrationer med djupgående rapporter.

Besök ProWritingAid för ytterligare information >>

Grammarly — Lätt att använda verktyg som tillämpar AI-processer

grammatisk hemsida

Grammarly är ett av de mest populära, även det bästa grammatikkontrollen och onlineredigeringsverktygen (eller, som den kallar sig, skrivassistent) med mer än 20 miljoner användare. Och av goda skäl.

Jag använde denna programvara när jag först började skriva längre artiklar och guider för vår webbplats. Dessutom känner jag några bloggare som tycker att det här grammatikverktyget är praktiskt när du skapar kvalitetsblogginlägg.

Grammarlys online grammatikkontroll upptäcker alla typer av misstag, från missbrukade ord till frågor om meningsstruktur. Sedan föreslår det grammatik, stavning, skiljetecken och stiländringar i realtid. När du skapar ett Grammarly onlinekonto kan du lägga till ord i din personliga ordbok, välja din föredragna engelska dialekt och till och med kontrollera dina texter för olika genrer.

Nyckelfunktioner

  • Lätt att använda stavnings- och grammatikkontroll.
  • En robust algoritm som noggrant skannar dina skrivfel.
  • Ge specifika förslag baserat på sammanhanget för ditt skrivande.
  • Plagiatdetektor med den betalda versionen.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg tillgängliga.
  • Exceptionellt användargränssnitt.

Prissättning och planer

Du har några alternativ för att börja använda Grammarly. Det finns en gratisversion, premium och affärsplan. Jag testar Grammarly Premium eller Business plan för vårt onlineteam sedan vi började lägga till fler skribenter och innehållsskapare på sociala medier. Jag kommer att hålla er uppdaterade och dela med mig av mina erfarenheter.

Fri
  • Kostnadsfritt

Planen för gratis grammatikkontroll täcker alla grunderna inklusive grammatiska misstag, stavning och skiljetecken, tillsammans med en annan rolig funktion: tondetektor. Tondetektorn analyserar ditt ordval och din frasering för att identifiera tonen i ditt meddelande innan du trycker på skicka.

Premium
  • $ 12 per månad
    faktureras årligen
  • $ 20 per månad
    faktureras kvartalsvis
  • $ 30 per månad

Premium-planen tar saker ett steg längre. Den erbjuder de bästa rekommendationerna för skrivpraxis och stilistiska förslag. Med Grammarly premiumversionen får du också förslag på ordförrådsförbättringar, genrespecifika skrivstilskontroller och en plagiatdetektor som kontrollerar mer än 16 miljarder webbsidor, bland annat.

Företag
  • $ 15 per månad
    faktureras årligen för 1 medlem

Grammarly erbjuder också en affärsplan för företag som har ett team av människor som är involverade i innehållsskapande. Det låter dig välja din lagstorlek från 3 till 150+ medlemmar och du kommer att debiteras per medlem. För lag större än 10 medlemmar finns särskilda rabatter tillgängliga.

Besök Grammarly för ytterligare information >>

Linguix — Skrivassistenten du behöver

linguix hemsida

Linguix kontrollerar ditt skrivande för fel och ger kontextlämpliga bästa grammatik, skiljetecken och stilförslag. Verktyget är mer än bara en stavningskontroll, med över 2700+ avancerade korrigeringar som täcker tusentals frågor från grammatik till stil. Linguix erbjuder detaljerade förklaringar till vanliga fel och ger rekommendationer om hur du får dina företags e-postmeddelanden, såväl som akademiska och personliga projekt, att läsa och se bättre ut.

Webbappen har ett hemligt läge för redigering av känsligt innehåll. Det här läget låter dig göra dina ändringar och sedan *poof* all denna data är borta så fort dokumentet är borta. Webbläsartillägget hjälper till att åtgärda skrivfel överallt på webben, inklusive Google Dokument, e-post, professionell programvara för att skapa innehåll, meddelandeappar och mycket mer.

Dessutom kan Linguix-återförsäljare och företagsanvändare skapa sina utdrag för snabbare skrivning. Dessa är utkast till texter som används för att automatisera repetitiva skrivuppgifter som att schemalägga ett möte eller skicka intro.

Inbyggda ordförrådsförslag hjälper användare att lägga till lite färg till sitt skrivande. Linguix hjälper dig inte bara när du skriver utan även när du läser. Använd bara funktionen "Slå upp i Linguix" för att få definitionen direkt.

Nyckelfunktioner

  • Programvara för stavning, grammatik och stilkontroll.
  • Parafraseringsverktyg för att skriva om och förbättra meningar
  • Utdrag och innehållsmallar för snabbare skrivning.
  • Avancerade insikter och läsbarhetspoäng.
  • Webbläsartillägg och tredjepartsverktygsintegration.
  • Business dashboard och teamledning.
  • Att skriva insikter på företags- och enskilda användares nivå.

Prissättning och planer

Linguix finns i tre lägen – Gratis, Pro och Business.

Fri
  • Kostnadsfritt

Användare kan använda Linguix Free utan kostnad. Detta läge ger tillgång till grundläggande skrivkorrigeringar.

Pro
  • $ 30 per månad
  • $ 10 per månad
    faktureras årligen

Pro-planen ger användaren tillgång till grammatikkontrollens fulla kraft med avancerade grammatik- och stilförslag, skrivinsikter direkt i webbläsartillägget, e-postrapporter med framsteg, obegränsade utdrag och innehållsmallar, förslag på ordförrådsförbättringar.

Företag
  • Kontakta säljaren för prisuppgift

Med en affärsplan kan du få en företagsinstrumentpanel med funktioner för teamhantering och statistik, och företagsutdrag som kan skapas av administratörer för att säkerställa konsekvent och produktiv kommunikation inom hela teamet. Team-produkten tillåter företag att dyka ännu djupare och få skrivinsikter på teammedlemsnivå för att förstå hur varje innehållsskapare i ditt team verkligen presterar när det gäller innehållskvalitet och produktivitet.

Besök Linguix för ytterligare information >>

Vit rök — Grammatik- och stilkontrolllösning

vit rök verktyg hemsida

WhiteSmoke är en grammatikkontroll och korrekturprogram som korrigerar inte bara enkla stavfel, utan allt från ordval, grammatikkorrigering, skiljetecken och till och med stilfel.

WhiteSmoke har också en översättare och ordbok för mer än 50 språk, över 100 inbyggda mallar, såväl som videohandledningar, felförklaringar och en plagiatkontroll. Dess produkter är baserade på NLP-teknik (Natural Language Processing), med unika algoritmer och AI för textanalys. Verktyget erbjuder en mobilapp för Android och iOS och fungerar även med Windows, Mac OS och alla webbläsare.

Nyckelfunktioner

  • AI-teknik och naturliga språkbehandlingstekniker.
  • Experttjänster för grammatikkorrigering och interpunktionskontroll.
  • Redigering för korrigering av meningsstruktur, skiljetecken och stavfel.
  • Anti-plagiatverktyg + synonymordbok.
  • Översättningstjänster till 55 språk.
  • Enkelt skräpfritt användargränssnitt.

Prissättning och planer

WhiteSmokes webbaserade skrivlösning har ingen gratis provperiod. Den har ingen gratisversion och erbjuder bara betalpaket för att komma igång.

web
  • $ 3.47 per månad
    3-årsplan
  • $ 5.00 per månad
    1-årsplan

Webbplanen fungerar med alla webbläsare och har en grammatikkontroll, översättare och plagiatkontroll. Den har en onlineskrivlösning för alla operativsystem.

Premium
  • $ 5.55 per månad
    3-årsplan
  • $ 6.66 per månad
    1-årsplan

Premiumplanen inkluderar alla webbläsare, skrivbordsklienter, Gmail och Microsoft Word-kompatibilitet. Den levereras med en grammatikkontroll, plagiatkontroll, direktkorrektur med ett klick och ett översättningsverktyg och är integrerat med alla skrivplattformar. Premiumversionen har en helt integrerad skrivlösning för Windows och Mac och inkluderar en endatorlicens.

Företag
  • $ 8.82 per månad
    3-årsplan
  • $ 11.50 per månad
    1-årsplan

Affärsplanen innehåller alla funktioner som ingår i Premium-planen plus en helt integrerad skrivlösning för Windows och Mac. Den är kompatibel med alla webbläsare och inkluderar en licens för tre datorer.

Besök WhiteSmoke för ytterligare information >>

Ingefära — Börja korrekturläsa dina texter snabbt

ginger programvara hemsida

Ginger är ett grammatik- och stavningskontrollsystem som hjälper användare att skriva snabbare och bättre, tack vare dess verktyg för grammatikkontroll, skiljetecken och stavning.

Utöver vanliga redigeringsverktyg erbjuder Ginger också en rad ytterligare funktioner, inklusive en textläsare, meningsomformulering, ordbok, en översättare med över 50 språk och en personlig tränarfunktion som hjälper dig att förbättra din engelska!

En betydande nackdel är att Ginger inte erbjuder en plagiatdetektor. Dessutom är rapporteringen ganska sparsam jämfört med sina konkurrenter.

Ginger kan laddas ner direkt till Google Chrome eller Safari och fungerar med program som Outlook, Microsoft Word och PowerPoint. Dessutom har Ginger en stationär app som kan installeras på både Mac och Windows, samt en app för både Android och iOS. Den kostnadsfria versionen tillåter endast 14 kontroller per månad, med webbläsartillägg, definitioner och översättningar på 40 språk.

Nyckelfunktioner

  • Beprövad programvara för stavnings- och grammatikfelkontroller.
  • Utmärker sig på att korrekturläsa din text medan du skriver.
  • Omformulerar meningar för att förbättra stilen.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg tillgängliga.
  • Översättningar på över 60 språk.
  • Personliga övningar baserade på ditt eget skrivande.

Prissättning och planer

Ginger har en gratis plan med vissa begränsningar och en premiumversion.

Fri
  • Gratis.

Den kostnadsfria versionen är tillgänglig för användare med begränsade funktioner och upp till en viss gräns för grammatikkontroller. Som framgår av deras användaravtal kan Ginger begränsa antalet korrigeringar som du har rätt till under en viss tidsperiod (t.ex. upp till 50 korrigeringar per månad).

Premium
  • $ 6.99 per månad
    1-årsplan
  • $ 11.19 per månad
    Kvartalsplan
  • $ 13.99 per månad

Premiumplanen kommer med alla gratisfunktioner plus översättningar till mer än 50 språk, en textläsare, omfrasering av meningar och mer.

Besök Ginger för ytterligare information >>

Språkverktyg — Verktyg för mer än 20 språk

språkverktygets hemsida

Som deras officiella webbplats säger, är LanguageTool en "öppen källkodsapplikation utvecklad av en grupp språkentusiaster och mjukvaruutvecklare." Just det faktum att det drivs av programvara med öppen källkod gör Language Tool till en unik grammatikkontroll online.

Med sitt rena gränssnitt är Language Tool superenkelt att använda och dess grammatikkontroll är ganska exakt. En av de viktigaste fördelarna med detta verktyg är att det kan laddas ner för offlineanvändning. En annan bra sak är att du kan använda språkverktyget för att kontrollera grammatikfel på ett antal olika språk, inklusive asturiska, katalanska, holländska, engelska, esperanto, franska, tyska, italienska, japanska, persiska, tamilska och många fler!

LanguageTool kan nås via mobil eller webb och är kompatibelt med Chrome, Firefox, Microsoft Word, Google Docs och LibreOffice. Slutligen har Language Tool ett forum som inte bara fungerar som kundsupport utan också innehåller massor av användbart innehåll.

Nyckelfunktioner

  • Korrekturläsningsverktyget med en lättanvänd stavnings- och grammatikkontroll.
  • Korrigerar grammatikfel på flera språk
  • Korrekturläsmotorn med mer än 1,700 XNUMX mönster för feldetektering.
  • Översättning för över 20 språk.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg tillgängliga.
  • Förmåga att upptäcka misstag som andra liknande plattformar inte lyckas identifiera.

Prissättning och planer

Språkverktyget kommer med en gratis plan med vissa begränsningar, individuella planer och teamplaner.

Fri
  • Kostnadsfritt

Gratisversionen erbjuder tusentals mönster för att hitta fel på olika språk som engelska, franska och tyska och är begränsad till 20,000 XNUMX tecken per check, vilket är en rimlig gräns.

Individuell
  • $ 3.99 per månad
    1-årsplan
  • $ 10.40 per månad
    Kvartalsplan
  • $ 15.92 per månad

Den individuella versionen har en gräns på 40,000 2000 tecken per kontroll, såväl som imponerande funktioner som upptäckten av mer än XNUMX ytterligare fel för engelsk grammatik, franska, holländska och tyska, upptäckt av felaktiga kontrollsummor i IBAN- och ISBN-nummer, och upptäckt av felaktig användning av kön i hälsningar (endast för tyska).

Team
  • $ 7.59 per månad

Det bästa valet för små team med upp till 20 medlemmar.

Besök LanguageTool för ytterligare information >>

Skriv ut — Skrivhjälp för tydlig kommunikation

Outwrite tool hemsida

Outwrite är ett AI-drivet verktyg för grammatik och plagiatkontroll som använder avancerade förslag på grammatik, stavning och omformulering för att förbättra kvaliteten på ditt skrivande.

Den är tillgänglig online som en webbapp, vilket innebär att du kan logga in från vilken webbläsare som helst men det finns ingen skrivbordsapp. Outwrite har även tillägg för Chrome, Microsoft Word och Google Docs och har en mobilapp som för närvarande endast är tillgänglig för iOS.

En av de bästa Outwrite-funktionerna är AI Eloquence Engine. Den skannar din text och ger rekommendationer om hur du kan förbättra den genom att eliminera felaktiga ord, förenkla meningar och undvika användningen av passiv röst. Pro-planen har också en mycket effektiv plagiatkontroll som låter dig utföra 50 kontroller i månaden.

Användare kan korrigera grammatikfel, förbättra frasering och kontrollera om det finns plagiat på flera språk.

Nyckelfunktioner

  • AI-drivet korrekturläsningsverktyg.
  • Förbättrar flyt, effektivitet och tydlighet i skrivandet med GradeProofs Eloquence Engine.
  • Spårar statistik om ditt skrivande såsom betygsnivå, antal ord, läsbarhet.
  • Plagiatupptäckt säkerställer originaliteten i ditt skrivande.

Prissättning och planer

Outwrite kommer med tre planer: Essential, Pro och Teams.

Väsentlig
  • Kostnadsfritt

Essential är en gratis plan som är ganska begränsad eftersom den bara innehåller en mycket grundläggande stavnings- och grammatikkontroll. Den erbjuder inte alla funktioner som tillhandahålls av de betalda planerna och antalet skanningar är begränsat.

Pro
  • $ 9.69 per månad
    1-årsplan
  • $ 23.77 per månad

Pro-planen kommer med en gratis provperiod som ger användare en veckas full tillgång till alla extrafunktioner i Pro-prenumerationen. Pro-planen är begränsad till 10,000 XNUMX ord per artikel men antalet artiklar du kan kontrollera är obegränsat. Den innehåller grammatik- och stavningsmotorer, en anpassad ordbok, interpunktion, versaler, upprepning och ordförväxling.

lag
  • $ 8.61 per månad
    1-årsplan
  • $ 15.11 per månad

Teams plan är för grupper som vill förbättra sin kommunikation. Det ger också användare en veckas full tillgång till alla extrafunktioner i Teams-prenumerationen.

Besök Outwrite för ytterligare information >>

Korrigering online — Onlinekontroll för stavning och diktion

hemsida för korrigeringsverktyg online

OnlineCorrection.com har två stora fördelar: det är väldigt lätt att använda och 100 % gratis programvara för grammatikkontroll!

Verktyget har en lättanvänd webbplats där du kan skriva in din text och kontrollera den för grammatik och stavfel. Den ger också förslag på ordförråd och meningskonstruktion för att förbättra din skrivstil. Det faktum att OnlineCorrection.com är gratis gör den idealisk för studenter eller alla som inte har råd att köpa ett grammatikverktyg. Det betyder dock att du kommer att se icke-anpassade annonser.

Verktyget skapades med hjälp av program som DICTION, Hunspell och LanguageTool. I likhet med Grammarly, stöder OnlineCorrection.com olika engelska grammatikdialekter: amerikansk, brittisk, australisk, sydafrikansk och nyzeeländsk engelska. Verktyget ser till att din integritet alltid är skyddad genom att automatiskt radera allt inskickat innehåll efter 30 minuter.

Nyckelfunktioner

  • Webbplatsdetektering av fel i stavning, stilfel och grundläggande grammatik.
  • Ger omedelbart förslag på textförbättringar.
  • Webbplatser med identiskt utseende med olika domännamn för olika språk.

Prissättning och planer

Online Correction är ett gratis verktyg som kan användas av alla utan kostnad.

Besök Online Correction för ytterligare information >>

Paper Rater — Artificiell intelligens för att förbättra ditt skrivande

hemsida för pappersbetygsverktyg

PaperRater är en webbaserad applikation som främst riktar sig till gymnasie- och högskolestudenter.

PaperRater kontrollerar uppsatser och uppsatser för grammatik och stavfel. Den jämför också din text med den för andra elever som är på samma utbildningsnivå och ger rekommendationer om hur du kan förbättra ditt skrivande. Den fokuserar på meningslängd och variation, ordförrådsanvändning, passiv röstdetektering och fraser att undvika.

PaperRater tillhandahåller också läsbarhetsstatistik, samt ett automatiserat uppsatspoängsystem för att ge dig en ungefärlig uppfattning om vilket betyg du kan få av din lärare.

Det här verktyget kontrollerar även plagiat. Plagiatdetektorn är beroende av sökindexen för de två mest populära sökmotorerna – Google och Bing. Och enligt deras officiella hemsida, jämför din text med mer än 10 miljarder dokument.

PaperRater använder ett avancerat AI-system och datavetenskap för att analysera inlämnade texter i realtid och erbjuda nästan omedelbara resultat (vanligtvis 5 till 15 sekunder efter inlämning). Användare behöver inte registrera sig, logga in eller ladda ner något.

Nyckelfunktioner

  • Molnbaserad programvara för stavnings- och grammatikkontroll.
  • Ger feedback och skrivinstruktioner.
  • Integrerad tjänst för upptäckt av plagiat med originalitetspoäng.
  • Perfekt för studenter.
  • Omedelbara analyser och jämförelse med andra elever på samma utbildningsnivå.

Prissättning och planer

PaperRater har gratis och premiumversioner. Även om det är populärt bland sin målgrupp (det används av tusentals studenter i mer än 140 länder), har verktyget begränsningar. En begränsning är att användare endast kan komma åt PaperRater via sin webbplats eftersom det inte finns något mobilstöd.

Fri
  • Kostnadsfritt

Gratisversionen tillåter 10 plagiatkontroller per månad som inte kan vara längre än 5 sidor, var och en innehållande upp till 300 ord. Den är tillgänglig med begränsade funktioner och upp till 50 dokumentinlämningar per månad.

Premium
  • $ 7.95 per månad

Premiumplanen tillåter användare att göra 25 kontroller per månad, var och en innehåller 20 sidor med upp till 300 ord vardera eller 6,000 XNUMX ord totalt.

Besök Paper Rater för ytterligare information >>

Författare — Grammatikkontrollen för proffs

författare gratis grammatik hp

The Writer går utöver vanliga grammatikkontroller. Förutom att täcka grunderna – grammatik, interpunktion och ton – utför Writer fler innehållskontroller än någon annan skrivassistent.

Writers viktigaste skillnad är förmågan att förbättra ditt skrivande för arbetet: att se till att du använder rätt ton, skrivstil och terminologi för din publik. Writer kontrollerar också ditt företags innehåll för tydlighet, läsbarhet, tillgänglighet, kortfattad skrivstil, terminologi, ton, varumärkesröst och partiskhet.

Writer håller snabbt på att bli den ledande skrivassistenten för företag.

Nyckelfunktioner

  • Grammatik- och stavningskontroll plus efterlevnad, klarspråk, plagiat och inkluderingskontroll.
  • Konfigurera innehållsförslag till din varumärkesröst.
  • Definiera och använd konsekvent termer och fraser som skiljer ditt varumärke från konkurrenterna.
  • Tillämpa nyckelmeddelanden konsekvent och se till att ingen klämmer ihop ditt hissarrangemang, värdeförslag eller affärsidé igen.
  • Anpassa dina varumärkesspecifika innehållsregler för att korrigera ändringar du gör om och om igen.
  • Använd Styleguide-portalen för att organisera och dela dina varumärkesriktlinjer på ett ställe, för enkel uppdatering och delning.

Prissättning och planer

Writer finns i två nivåer – Team och Enterprise:

Team
  • $ 18 per månad
  • $162
    faktureras årligen

Teamplanen inkluderar ett flerspelarläge, webbplats för stilguidedokumentation, teamutdrag, terminologihantering, teamroller och behörigheter, kvalitetsrapport och Google och Okta enkel inloggning.

Företag
  • Kontakta säljaren för prisuppgift

Writers Enterprise-plan är utformad för företag att skala och tillhandahåller flera arbetsytor för separata team. Utöver funktionerna för nybörjarplanen inkluderar Enterprise-planen obegränsade anpassade villkor, varumärkesutveckling och delning av stilguider, API-åtkomst, Word- och Google Docs-tillägg och SSO.

Besök Writer för ytterligare information >>

Hemingway App — App för att göra ditt skrivande djärvt och tydligt

hemingway verktygs hemsida

Hemingway App är en grammatikkontrollprogramvara tillgänglig i form av en onlineredigerare eller en stationär app.

Till skillnad från resten av grammatikkontrollerna på vår lista ger Hemingway-appen inga djupgående grammatiska lektioner. Istället utvärderar den den övergripande läsbarheten av din text och hjälper dig att förbättra din skrivstil.

När du klistrat in din text i redigeraren (eller skriver direkt in i den), kommer omedelbar feedback att visas i sidofältet till höger på sidan. Du får information om antalet bokstäver, tecken, ord, stycken och meningar, samt den beräknade lästiden för din text.

Appen använder också olika färger för att föreslå textförbättringar. Till exempel är adverb och svagt språk markerade med blått, medan täta och komplicerade meningar är röda och de löpande meningarna är markerade med gult. Slutligen ger Hemingway-appen dig ett läsbarhetspoäng så att du får veta läsnivån för din text.

Nyckelfunktioner

  • Skrivstilsgranskare.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg är tillgängliga.
  • Fokuserar i första hand på att förbättra den övergripande läsbarheten för alla texter.
  • Granskar varje text och betygsätter den efter betygsnivå.
  • Inbyggd Automated Readability Index-teknologi.
  • Kan användas både online och offline.

Prissättning och planer

Du behöver bara betala en engångsavgift om du vill använda deras stationära app (tillgänglig för Android och iOS).

Fri
  • Kostnadsfritt

Onlineversionen av Hemingway-appen är gratis.

Hemingway Editor 3 (datorversion)
  • $19.99
    Engångsbetalning

Desktopversionen kostar en engångsavgift på 19.99 USD för både Windows- och Mac-versioner och den kommer med några extra funktioner som gratis uppdateringar, möjligheten att spara och exportera samt direktpublicering till WordPress och Medium.

Besök Hemingway-appen för ytterligare information >>

Scribens — Kraftfull engelsk grammatikkontroll

Scribens hemsida

Scribens är ett gratis grammatikkontrollverktyg som använder en sofistikerad syntaktisk algoritm för att korrigera mer än 250 typer av grammatik-, stavnings- och stilfel inklusive substantiv, verb, prepositioner, pronomen, homonymer, typografi och skiljetecken.

Dessutom korrigerar Scribens stilistiska element som redundanser, löpande meningar, upprepningar och föreslår till och med synonymer. Tillsammans med korrigeringarna erbjuder verktyget också en läsbarhetsindikator, förklaringar som hjälper dig att förbättra dina skrivfärdigheter, samt detaljerad statistik inklusive antalet ord, meningar, stycken och mer.

Scribens är kompatibel med MS Office-applikationer, e-postklienter, och med hjälp av Chrome- och Firefox-tillägg kan användare korrigera sina skrifter direkt medan de använder webbläsarna.

Nyckelfunktioner

  • Pålitligt verktyg för grammatikkontroll.
  • Kan korrigera över 250 typer av vanliga grammatik- och stavfel.
  • Erbjuder förklaringar för att hjälpa författaren att förbättra sina engelska skrivfärdigheter.
  • Använder en avancerad syntaktisk igenkänningsalgoritm.
  • Tredjepartsintegration och webbläsartillägg tillgängliga.

Prissättning och planer

Scribens är ett gratis verktyg som kan användas av alla utan kostnad.

Besök Scribens för ytterligare information >>

Slick Skriv — Kraftfullt korrekturläsningsverktyg för bättre skrivning

Slick Write-hemsida

Slick Write är ett mycket kraftfullt gratis grammatikverktyg online för att korrigera grammatiska, stavnings- och stilfel. Det är ett utmärkt verktyg för SEO-proffs, studenter, bloggare och alla andra som älskar att skriva.

Den låter dig importera en befintlig fil för korrekturläsning eller skriva direkt på plattformen. Textredigeraren kommer med massor av stilistiska förslag som du kan anpassa efter din typ av text. Om du till exempel skriver ett CV kommer Slick Write att fokusera sin feedback på professionellt språk.

Det här verktyget genererar detaljerade textrapporter med grafer som hjälper dig att hålla reda på ditt antal ord, meningsstruktur och styckelängd, läsbarhetspoäng, passiv röstanvändning och mer.

Slick Write erbjuder tillägg för Google Chrome och Mozilla Firefox.

Nyckelfunktioner

  • Slå snabbt upp ett ord i ordböcker, synonymordbok, på Google och Wikipedia.
  • Identifiera stycken med minst variation.
  • Word Associator för att hitta kontextuella ordassociationer.
  • Anpassningsbara inställningar för att passa din skrivstil.
  • Detaljerad statistik om läsbarhetspoäng, lästid, antal ord osv.

Prissättning och planer

Slick Write är ett gratis verktyg som kan användas av alla utan kostnad.

Besök Slick Write för ytterligare information >>

NOUNPLUS — Enkel grammatik och stavningskontroll

NOUNPLUS hemsida

NOUNPLUS är en mycket enkel online grammatik och stavningskontroll för engelska texter. Den korrigerar grammatiska misstag och felstavningar och ger förslag för att förbättra kompositioner och skrivarkvaliteten. Det hjälper dig att skriva logiska meningar enligt kontexten och grammatikreglerna.

När du kontrollerar stavningen fokuserar den på sammanhanget, vilket hjälper dig att undvika vanliga fallgropar, som att använda "effekt" istället för "påverkan". Den korrigerar också stavningen baserat på brittisk och amerikansk engelska.

NOUNPLUS kontrollerar också din interpunktion, vilket gör att du kan polera dina texter. Den har inga webbläsartillägg, men du kan enkelt komma åt den online utan att registrera dig.

Funktioner

  • Kontextuell stavningskontroll – undvik vanliga stavfel som ändrar sammanhanget.
  • Grammatikkontroll – följ grammatikreglerna och utforska förslag på bättre kompositioner.
  • Meningskonstruktionskontroll – skriv logiska meningar baserat på grammatikregler och sammanhang.
  • Interpunktionskontroll – polera dina texter.

Prissättning och planer

NOUNPLUS är ett gratis verktyg som kan användas av alla utan kostnad.

Besök NOUNPLUS för ytterligare information >>

Virtuell skrivlärare — Gratis uppsatsgranskare

Virtual Writing Tutor hemsida

Virtual Writing Tutor är en funktionsrik gratis uppsatsgranskare online med massor av användbara funktioner som är idealiska för ESL-lärare.

När du kontrollerar grammatik fixar den grammatiska fel som dubbla negativ, samlokalisering, saknade hjälpord, spända skiftningar och mer. Den korrigerar också falska kognater, ordval och skiljetecken, såväl som kontextuella stavfel. Den kan analysera ditt ordförråd för att hjälpa dig undvika klichéer och kraftord och uppnå bättre sammanhållning.

Beroende på din skrivstil kan den ge förslag på vanligt, akademiskt eller fältrelaterat ordförråd. Detta verktyg har också en parafraskontroll, som i grunden är en plagiatkontroll. Förutom att jämföra två texter, ger det också en beräknad poäng på likheterna mellan dem.

Virtual Writing Tutor kommer också med ett forum för grammatikkontroll, feedback och länkar från tidigare grammatikkontroller och ett brevvänutbyte. Brevvännersutbytet låter dig skapa skrivprojekt för studenter, där du kan ge automatisk feedback och poängsättning. Du kan bädda in det här verktyget i din webbplats, blogg eller Moodle-kurs med hjälp av en iframe-kod som du kan hitta på webbplatsen.

Nyckelfunktioner

  • Grammatikkontroll – korrigera grammatiska fel och skiljetecken.
  • Stavningskontroll – korrigera felstavningar och kontextuella stavfel.
  • Ordförrådskontroll – använd allmänt, akademiskt eller fältrelaterat ordförråd.
  • Parafraskontroll – kontrollera texter för plagiat.
  • Uppsatsgranskare – kontrollera sammanhållning, ton, argumentstyrka, sofistikering, etc.
  • Uppsatsöversikt – skapa konturer för åsikter, argument och prioriterade listuppsatser.

Prissättning och planer

Virtual Writing Tutor är ett gratis verktyg som kan användas av alla utan kostnad.

Fri
  • Kostnadsfritt

Den har en gräns på 3000 500 ord för medlemmar med ett gratiskonto, medan icke-medlemmar kan korrekturläsa endast XNUMX ords texter.

Besök Virtual Writing Tutor för ytterligare information >>

Hur man väljer ett program för grammatikkontroll

Att skriva betraktas som konst – det kräver perfektion på alla nivåer. Om skrivandet är en konst, är det grammatiken som gör det. Eftersom det finns många grammatikkontroller tillgängliga för dig, så här väljer du den lämpligaste och bästa grammatikkontrollen skräddarsydd för dina behov.

Omfattande kompatibilitet

Du bör alltid kunna använda grammatikkontroller oavsett vilket operativsystem eller enhet du använder. Grammarly är ett perfekt exempel på detta. Det är ett fantastiskt verktyg för grammatikkontroll som erbjuder omfattande kompatibilitet och är tillgängligt att använda på flera system och enheter. Den är perfekt kompatibel med iOS och Android, du kan använda den som en stationär app för Windows och Mac, och den erbjuder tillägg för Google Docs, Chrome, Edge och Firefox.

Skriva statistikgenerering

I många fall får skribenter i uppdrag att skapa dokument som måste följa strikt standardisering och format. Som författare är det viktigt att veta om dokumentet du har förberett har uppfyllt dessa förväntningar. Det är oerhört användbart om grammatikkontrollverktyget du använder för att korrekturläsa texten genererar djupgående statistik. Det är därför det är viktigt att välja ett verktyg som hjälper dig att identifiera statistik som ordantal, styckelängd och genomsnittlig lästid.

Priser

Online grammatikkontroller och skiljeteckenverktyg erbjuder en mängd olika prissättningsalternativ. Några av de grundläggande verktygen för grammatikkontroll är helt gratis att använda; till exempel onlinekorrigering. Ändå kommer de flesta av de avancerade verktygen antingen med en gratisversion med begränsade funktioner, eller en premium/pro-version som kommer till en kostnad. Beroende på hur ofta du skriver och behöver kontrollera ditt arbete, är premiumversionerna av dessa grammatikkontroller i allmänhet kostnadseffektiva om du väljer de längre prenumerationsvillkoren.

Programfunktioner

Varje specifikt verktyg för grammatikkontroll kommer med en särskild uppsättning funktioner bifogade. Fundera på vad du behöver, hur du ska använda programvaran och vilka funktioner som erbjuds av varje alternativ innan du fattar ditt slutliga beslut. Varje verktyg erbjuder samma kärnfunktioner som grammatikkontroller, expertstavning, meningskontroll, skrivstil, interpunktion och originalitetskontroll. Vissa verktyg kommer dock med ytterligare funktioner som skrivstatistik, ordförråd och korrekturläsning. Gör en lista över alla funktioner du behöver, hitta den perfekta lösningen med de bästa grammatikkontrollerna och förbättra ditt skrivande.

Tredjepartsintegrationer

Om du vill använda ett av verktygen för att förbättra dina bloggfärdigheter, se till att det integreras sömlöst med WordPress och andra tredjepartsapplikationer. Inte alla grammatikkontrollverktyg erbjuder den här funktionen, och det kan spara mycket tid och ansträngning på vägen. Till exempel är ProWritingAid och Grammarly grammatikkontroller som tillhandahåller integrationer med applikationer som MS Office, Outlook och Google.

Den allra bästa

Studenter kopierar redaktörer, och även professionella skribenter använder grammatik och kopieringsverktyg för att förbättra sitt skrivande och för att säkerställa kvalitet i sina skrivningar. Det finns flera anledningar till varför människor använder grammatikprogramvara.

Bloggare använder grammatikkontroller för att se till att deras skrivande är fritt från alla fel och snabbt accepteras av webbredaktören.

Lärare och elever använder också dessa plattformar för att se till att de ger ut och skickar in rätt uppsatser och innehåll. Även webbutvecklare använder verktygen för att förbättra skrivningen av webbkopior och för att locka fler besökare till en webbplats. Kvalitetsskrivande och bästa grammatikpraxis kan omedelbart förbättra en webbplatss trovärdighet.

Verktygen för grammatikkontroll förbättrar en texts värdighet med robusta grammatik- och skiljeteckenlösningar. Vissa av dessa verktyg är utrustade med AI-funktioner för att säkerställa smart inlärning och ge bättre felfria förslag för uppskrivningar.

Bäst för grammatikkontroll

Grammatikkontroller är nyckeln till att undvika pinsamma grammatiska fel i dina papper. Oavsett din akademiska nivå eller expertis, om ditt skrivande har misstag, minskar din trovärdighet.

Verktygen korrekturläser varje del av innehållet, identifierar stavfel och föreslår till och med bättre ord för att förbättra läsbarheten. Dessa verktyg kan identifiera och åtgärda fel på några sekunder, vilket sparar tid.

Dessa är de två bästa verktygen för grammatikkontroll, enligt vår åsikt.

ProWritingAid

Gratis/Pris börjar på $20.00 per månad

Det är en premie grammatik redaktör för bloggare, romanförfattare och affärsskribenter. Den är lättillgänglig online för både Windows och Mac. Den stöder också integration med Microsoft Word, Google Docs och Scrivener. Det kallas som en av de bästa på grund av dess anmärkningsvärda egenskaper och förmåga att förbättra det övergripande skrivandet.

Grammarly

Gratis & Premium från $11.66

Grammarly är en av de bästa grammatikkontrollverktygen på marknaden idag. Med Grammarly kan du enkelt kontrollera ditt innehåll efter fel och du kan integrera det med programvaran du redan använder. Du kan till exempel kopiera och klistra in vilken text som helst i Google Dokument och använda Grammarly för att leta efter grammatik och skiljeteckenfel direkt i dina dokument. Grammatisk premium ger dig ännu mer grammatikförslag, såsom stilkorrigeringar och plagiatkontroller.

Bäst för interpunktionskontroll

Felaktig användning av skiljetecken kan döda meningen med en mening. Även ett felplacerat kommatecken kan ändra sammanhanget för hela meningen. Alla kan gå miste om dessa fel. Men det här interpunktionskontrollverktyget kan hjälpa dig att bli av med dessa fel när du skriver.

Vit rök

Priset börjar på $5 per månad

WhiteSmoke har en toppmodern interpunktionsdetektor som hjälper dig att analysera och korrigera dina fel. Detta gör det till ett utmärkt val för dig skiljetecken. Dessutom är det smart nog att identifiera mindre uppenbara skiljeteckenfel som saknade kommatecken, fel placering av semikolon eller onödiga bindestreck. Det fungerar som din handledare och guidar dig genom misstagen för att hjälpa dig att skriva bättre.

Bästa gratis grammatikverktyg

De flesta gratis grammatikkontroller gör ett bra jobb med att hitta grammatiska fel och erbjuda förslag på korrigeringar. Dessa kostnadsfria verktyg kan vara extremt fördelaktiga för studenter att kontrollera sina uppgifter, uppsatser och uppsatser eller för bloggare som kan köra en snabb grammatikkontroll för alla inlägg de skapar.

Att välja den bästa gratis grammatikkontrollen online beror på vilka funktioner du behöver för en korrekt grammatikkontroll.

Hemingway App

Gratis plan

Hemingway-appen är den enklaste att använda grammatikkontroll online gratis verktyg. Allt du behöver göra är att gå till dess webbplats, klistra in din text i redaktörens textruta och leta efter fel. Inte bara gör det kolla grammatik, men den upptäcker också stilen och tonen i det skrivna innehållet. Den har utformats för att hjälpa användaren att öka läsbarheten för ett stycke, vilket görs genom att visa en läsbarhetspoäng för ditt innehåll och förbättringsförslag. Hemingway-appen har en ren och enkel layout som kan hjälpa dig analysera ditt innehåll snabbt innan du lägger upp det.

Bästa iOS grammatikapp

Att lära sig grammatik har blivit ännu enklare med smartphones nu. Flera grammatiska iOS-appar korrigerar grammatiska fel för att hjälpa dig att läsa och skriva korrekt.

Så om du letar efter en app som korrigerar din grammatik när du är på språng kan du läsa vår analys av den bästa grammatikkontrollappen för iOS som är helt gratis och lätt att hitta på Apple Store.

Rätta mig

Gratis plan

CorrectMe är en snabb och användarvänlig app för att förbättra ditt skrivande. Det korrigerar inte bara alla dina grammatik och stavfel medan du skriver, men den använder också en inbyggd synonymkontroll för att ge förslag på olika ord. Även om den här appen är helt gratis för alla iOS-enheter, kommer den med en proversion som du kan köpa. Pro-versionen erbjuder avancerade funktioner, som smarta rekommendationer och grammatiska förklaringar.

Bästa grammatikappen för Android

Android-smarttelefoner är nu mer föredragna än stationära datorer eftersom de är lätta att använda. Så om du vill kontrollera grammatiken för ditt innehåll på din Android-smarttelefon finns det flera appar tillgängliga i Play Butik.

Genom dessa interaktiva appar låter dig inte bara upptäcka grammatiska fel och stavfel, utan låter dig också lära dig och förbättra dina färdigheter.

Denna app är som en bärbar grammatikordbok som du kan bära i fickan. Det korrigerar alla dina grammatik och stavfel medan du skriver och hjälper dig att skriva felfria meningar. Appen kommer också med ett text-till-tal-alternativ, vilket är perfekt om engelska är ditt andraspråk och du vill lära dig korrekt uttal. Appen kan läsa upp allt du skriver.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa grammatikkontrollen?

Vi går med ProWritingAid. Det är inte bara en försiktighetsåtgärd mot skrivfel utan är ett vanebildande system för att förbättra din skrivfärdighet. ProWritingAid-appen hjälper också till att förbättra ditt ordförråd och kontrollera om ditt innehåll är fritt från plagiat.

Vilken är den bästa gratis grammatikkontrollen?

När det gäller gratisversioner kan du använda Grammarlys gratisversion. Det är en fantastisk sak att ha installerat på din enhet för att skapa felfritt innehåll.

Hur kan jag kontrollera min grammatik online?

De flesta av verktygen för grammatikkontroll kan kontrollera din grammatik online. Besök deras officiella webbplats, kopiera och klistra in din text som ska granskas i det valda området och njut av en grundläggande grammatikkontroll.

Kan grammatikkontroller fungera offline?

Inte alla, men det finns några verktyg som fungerar offline också. Några offlinealternativ är Ginger Software, WhiteSmoke och Hemingway App.

Hur kontrollerar jag min grammatik i Google Chrome?

Grammatikkontrollverktyg som ProWritingAid och Grammarly erbjuder sina användare möjligheten att installera ett plugin-tillägg för Google Chrome.

Slutsats

Med dessa 15 verktyg för grammatikkontroll på nätet borde korrekturläsning och redigering av ditt skrivande vara enkelt! Alla dessa verktyg kommer med olika funktioner, fördelar, nackdelar och möjligheter. Och även om inget verktyg kan uppfylla alla dina krav, tänk på dina skrivbehov, hur mycket hjälp du behöver med det och välj den bästa grammatikkontrollen som hjälper dig att lyfta ditt spel till nästa nivå så att du kan njuta av att skriva som aldrig förr.

13 kommentarer på "Bästa grammatikkontroller [de flesta av dem är gratis]"

  1. Sae Kyung

    Att skriva på engelska är svårt för alla som inte är starka i det engelska språket. Ibland kanske du tror att du har skrivit ett perfekt inlägg men visste du att små misstag kan ge bort charmen med dina skriverier. Så det är klokare att använda Grammatikkontrollverktyget för Substantiv Plus.

  2. Isabella

    Jag använder Grammarly och jag älskar särskilt funktionerna. Det fungerar både på min telefon och pc och det har förbättrat min skrivförmåga avsevärt. Jag rekommenderar dem verkligen till alla som verkligen vill bli seriösa med professionellt skrivande.

  3. Johnny

    Wow. Den här listan har allt och jag är inte ens säker på vilken jag ska välja längre. De har alla fantastiska funktioner och jag är säker på att de kommer att fungera precis som jag vill. Jag kanske ska prova Grammarly eftersom jag hört många bra recensioner om den.

  4. Lady Grasha

    Grammatik är bäst. Jag har den som tillägg i Chrome och även i min MS Word-applikation. Det har gjort skrivandet mycket lättare och det faktum att jag får skäl och förklaringar på varje fel är tillräckligt för att förbättra mitt ordförråd och mitt skrivande.

  5. Barclay Bob

    Jag har använt ungefär 4 av verktygen på den här listan och de ger alla de förväntade resultaten. Om du skriver professionellt, eller till och med för dig själv, kanske du vill ha en av dessa för att göra det hela mycket enklare och snabbare för dig.

  6. Lorie

    Jag har inga problem med grammatik, eftersom jag är engelsklärare. Men jag är en avskyvärd stavare. Så jag behöver en stavningskontroll som är 50 gånger bättre än den löjliga som följer med WORD, vilket är obegripligt dumt och idiotiskt! Jag vet inte heller hur man laddar ner en suverän stavningskontroll som automatiskt öppnas i Word varje gång utan att jag behöver göra något speciellt. Jag har försökt följa anvisningarna online, men jag förstår dem inte och de fungerar inte för mig.
    Förslag på en smart editor som är svag för stavning och datorer??

  7. Theresa Grey

    I flera år har jag stannat upp med att försöka skriva en bok men jag har inte haft en aning om hur man ska sätta ihop manuskriptet eftersom jag hade stora problem med grammatik, stavning och helt enkelt att sätta ett manuskript till att börja med!

  8. jamie

    Grammatiskt, det bästa verktyget du någonsin skulle vilja använda för din grammatikkontroll

  9. Maria

    Tack Anja för denna fantastiska lista med verktyg för grammatikkontroll! Jag använder Ginger Online och för en engångsbetalning på $40 kan du få det hela livet.

  10. Steve Vit

    För alla misstag kommer Grammarly att ge dig en förklaring av vad du gjorde fel och erbjuda dig att förbättra eller ersätta fel. Bra verktyg för ett litet pris!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *