InMotion Hosting Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
6 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
InMotion Hosting-logotyp InMotion Hosting

Oavsett om du söker efter WordPress-värd eller någon annan typ av webbhotellstjänst, InMotion Hosting är en teknikjätte som förmodligen kan möta dina behov. I denna recension kommer jag att presentera dig för InMotion Hosting, dess tjänster, funktioner och funktioner.

Jag kommer att köpa en av deras tillgängliga värdplaner för att se hur processen ser ut. När jag får tillgång till mitt värdutrymme kommer jag att skapa en enkel testsida med WordPress som jag kommer att kunna testa vidare, och låta dig veta hur bra (eller dålig) InMotion Hosting verkligen är.

Innehållsförteckning

Företagsöversikt

InMotion Hosting är ett medarbetarägt företag som grundades 2001. Sedan dess har företaget erbjudit hosting- och domäntjänster globalt. Tillsammans med att erbjuda personliga och affärsmässiga värdlösningar är InMotion Hosting också välkända för sitt anpassade webbdesignarbete.

Företaget har kontor i Virginia och Kalifornien, och det är också intressant att notera att InMotion Hosting rankades som nummer 20 i USA:s marknadsandel 2015.

InMotion Hosting-planer och priser

Även om InMotion Hosting erbjuder flera olika värdlösningar, låt oss fokusera på deras tjänster dedikerade till WordPress hosting.

WP-1000S
  • $ 4.99 per månad

1 webbplats, 50 GB SSD-lagring, 4x prestanda, gratis SSL, obegränsad bandbredd, obegränsad e-post, säkerhetssvit, marknadsföringsverktyg, avancerad cachning.

WP-2000S
  • $ 4.99 per månad

2 webbplatser, 100 GB SSD-lagring, 6x prestanda, gratis SSL, obegränsad bandbredd, obegränsad e-post, säkerhetssvit, marknadsföringsverktyg, avancerad cachning, Jetpack personal.

WP-3000S
  • $ 10.99 per månad

3 webbplatser, 150 GB SSD-lagring, 8x prestanda, gratis SSL, obegränsad bandbredd, obegränsad e-post, säkerhetssvit, marknadsföringsverktyg, avancerad cachelagring, Jetpack personlig, dedikerad Opcode-cachepool.

WP-4000S
  • $ 17.99 per månad

6 webbplatser, 200 GB SSD-lagring, 12x prestanda, gratis SSL, obegränsad bandbredd, obegränsad e-post, säkerhetssvit, marknadsföringsverktyg, avancerad cachelagring, Jetpack personlig, dedikerad Opcode-cachepool, dedikerad IP.

InMotion Hosting nyckelfunktioner och funktioner

24/7/365 WP Hosting Support – du kan räkna med att ha professionell support när som helst på dygnet.

Säkerhet och trygghet – företaget erbjuder gratis SSL, premium malware och hackskydd.

Gratis domän – om du inte redan har en domän kan du få en gratis när du registrerar dig för en värdplan.

Gratis Dra-och-släpp-byggare – skapa anpassade layouter i WordPress.

WordPress webbplats migrering – få tillgång till gratis verktyg för webbplatsmigrering, och flytta din WordPress-webbplats från ett annat webbhotell utan krångel.

WordPress optimerad stack – inklusive WP-CLI, Imagemagick, PHP 7, PHP 8, hanterade uppdateringar och mer.

Pengar tillbaka garanti – 90 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Köpa en InMotion Hosting-plan

Efter att ha gått igenom InMotions hemsida och när du ser de officiella erbjudandena är det dags att köpa en värdplan.

inmotion startsida

Detta kommer att ge mig en chans att testa InMotion Hosting och se hur det känns att ha det som en personlig värdlösning.

Köpa Inmotion Hosting Plan

Inköpsprocessen är standard. Men jag blev förvånad över det faktum att du inte kan köpa bara någon av dem värdplaner för en månad. Bland de fyra tillgängliga WordPress-värdplanerna är endast WP-4000S (den dyraste) tillgänglig för bara en månad, medan de andra tre planerna endast är tillgängliga om du bestämmer dig för att betala ett eller två år i förväg.

När du har bekräftat betalningen kan du förvänta dig en enkel sida som talar om för dig att kontoinställningsprocessen pågår och att du kommer att få ett e-postmeddelande som bekräftar när den är klar. Jag förväntade mig att se ett bekräftelsemeddelande och att bli omdirigerad till inloggningsområdet så att jag kunde börja arbeta på min testsida, så det här var lite av en obehaglig överraskning.

Efter ett par minuter fick jag ett bekräftelsemail, men utan några inloggningsuppgifter. Den innehöll bara några länkade artiklar om hur man arbetar med kontot. Fortfarande inte imponerad av hur det går här.

InMotion Hosting hävdar också att en kontospecialist ringer alla inom 30 minuter för att verifiera deras beställning. Inte säker på hur jag ska känna om detta. Ska jag känna mig speciell för att jag får prata med en agent bara för att ha spenderat 25.99 USD eller irriterad för att jag bara vill få mitt värdkonto klart så snabbt som möjligt?

Som tur var bestämde jag mig för att kontakta supporten direkt. Mitt konto flaggades för ytterligare granskning och jag var tvungen att spendera mer än tio minuter på chatt för att få den här informationen. Och när jag gjorde det fick jag höra att jag skulle vänta i ytterligare 20 minuter för att få mitt välkomstmail. Vid det här laget var jag på cirka 30 minuter och kunde fortfarande inte komma till mitt konto. 

Med andra värdföretag skulle jag redan ha ställt in min WordPress-miljö, installerat ett tema och ett par plugins. Detta är definitivt inget InMotion Hosting kan eller bör vara stolta över. Om jag inte gjorde en recension, skulle jag redan ha bett om återbetalning och släppt InMotion Hosting.

InMotion instrumentpanel översikt

InMotion Hosting erbjuder en anpassad panel som de kallar Account Management Panel (AMP).

Inmotion-kontohanteringspanel

Den här instrumentpanelen erbjuder en samling ikoner som liknar den traditionella cPanel. Allt är ganska enkelt och du kan komma åt inställningssidorna genom att bläddra i dessa ikoner. Oavsett om du behöver hantera aviseringar, kreditkortsinformation, domäner eller något annat, hittar du en ikon för det.

Fakturering

Faktureringssidan innehåller all information om din köpta plan. Här kommer du att kunna förnya din plan, ändra dess detaljer eller avbryta om det behövs. Andra alternativ i faktureringssektionen låter dig ställa in förnyelsemeddelanden, se betalningshistorik, ändra betalningsalternativ och mer.

Inmotion faktureringssida

domäner

Om du köpa en domän genom InMotion Hosting är det här platsen att hantera det. Om du fortfarande inte har gjort det är det här platsen att skaffa en ny domän om du inte vill arbeta med en registrar från tredje part.

Inmotion domänöverföring

Marknad

Fliken Marketplace innehåller extrafunktionerna. Om du vill köpa en dedikerad IP-adress, domäner, värdplaner eller till och med anlita experter designa din nya webbplats, hittar du ikonen under den här fliken.

Inmotion Marketplace

Erbjudanden

Det här är platsen för att hitta kuponger och andra rabatter relaterade till ditt konto. När jag testade dessa tjänster erbjöds jag 50 USD i gratis klick för produktannonser från Amazon, en gratis företagsinformation på yp.com och 100 USD gratis i Microsoft Advertising-krediter.

Inmotion specialerbjudanden

InMotion Hosting tillförlitlighet och drifttid

Liksom de flesta andra populära värdföretagen lovar InMotion Hosting 99.9 % drifttid. Det betyder att din webbplats nästan alltid bör vara tillgänglig för användare över hela världen. Men låt oss testa det snabbt och se vad som är gratis UptimeRobot testet säger.

Under mitt korta test registrerade Uptime Robot inga driftstopp, vilket betyder att den fick ett perfekt resultat på 100.000 XNUMX %.

Inmotion Upptid

Under testet fanns det fyra toppar som indikerade långsammare serversvarstid, vilket är ok. Den genomsnittliga svarstiden var 89.94ms.

InMotion webbserverprestanda

Dotcom-verktyg är en gratistjänst som erbjuder ett test från tre platser. Precis som med andra värdtjänster jag testade valde jag London, New York och Mumbai för att se svaret från InMotion Hostings servrar.

Efter ett snabbt test var medelresultatet 0.70 sekunder. Det bäst presterade testet kom från New York-servern som bara mätte 384 millisekunder, medan de andra två var lite långsammare, med 0.78s från London och 0.93s från Mumbai.

Inmotion-serverprestanda

InMotion-serverns svarstid

Att testa en server från tre slumpmässiga platser kanske inte räcker, så låt oss ta med tio till. Ett gratis test kl Bitcatcha tillåter vem som helst att snabbt göra det.

Efter ett par sekunder gav testet ett perfekt A+ betyg, med en serverhastighet på 121ms, vilket anses vara ganska snabbt.

Inmotion-serversvar

Det snabbaste testet kom från US(E)-servern som mätte endast 2ms, vilket egentligen inte kan förbättras alls. De långsammaste var Singapore och Sydney med 226 ms respektive 258 ms.

Inmotion svarstider

Om du inte gillar siffror, låt oss bara säga att InMotion Hosting är otroligt snabb, vilket var uppenbart från första ögonblicket när jag loggade in på min Wordpress webbplats värd av deras företag.

Stöd för InMotion Hosting

Det officiella supportcentret har allt. Huvudsidan kommer att koppla dig till vilket ämne du vill. När du hittar det du är intresserad av kommer det att finnas detaljerade artiklar som hjälper dig med allt från att köpa och konfigurera din domän till webbplats och e-handledningar som kommer att få dig igång som ny användare.

Även om supportcentret vid första anblicken kan se lite rörigt ut jämfört med andra värdföretags dokumentationsfiler, hjälper widgetarna på sidorna användarna att ansluta till de senaste artiklarna och populära handledningarna.

Efter att jag köpt värdplanen och inte fått min inloggningsinformation direkt, passade jag på att testa supporten. Jag startade en chatt och stod i kö. Systemet sa till mig att jag var fjärde i kön och jag var tvungen att vänta på att få support. Jag blev lite frustrerad. Jag hade precis spenderat $25.99, men jag kunde fortfarande inte arbeta på min sida, och supporten fick mig att fastna i en kö.

Som tur var var det bara ett par minuters väntan i kö, men supporten var fortfarande något långsam. De tog mer än fem minuter bara för att verifiera mig som kund innan de gav någon hjälp. Äntligen fick jag en förklaring. Mitt konto flaggades slumpmässigt för ytterligare granskning.

Inmotion Support

Återbetalningspolicy för InMotion Hosting

Om du bestämmer dig för att skaffa ett 6-månaders eller längre abonnemang hos InMotion Hosting kan du njuta av deras 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta ger dig mer än tillräckligt med tid för att se hur väl InMotion Hosting-tjänster fungerar för dig.

För de som köper månadsplaner erbjuder InMotion Hosting en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att om du inte är nöjd med hur allt fungerar kan du få tillbaka dina pengar, även precis innan prenumerationen tar slut.

InMotion för- och nackdelar

Fördelar

  • 90 dagar pengarna tillbaka garanti
  • Gratis webbplatsbyggare ingår
  • Ren WordPress-installation utan ytterligare plugins
  • Otroligt snabba servrar

Nackdelar

  • De flesta av planerna kräver ett abonnemang över 1 år
  • Långsam process för att skapa konto
  • Långsamt stöd

Vanliga frågor

Är InMotion Hosting gratis?

Nej, InMotion Hosting är inte gratis. Deras delade värdtjänster börjar på $2.49 per månad, medan WordPress-värd kostar dig allt från $4.99 till $17.99 per månad. Om du väljer ett av värdalternativen får du en gratis domän i ett år.

Erbjuder InMotion Hosting backup?

För så lite som 2 USD per månad kan du få automatiska säkerhetskopior av dina webbplatser med InMotion Hosting. Detta ger dig upp till 10 GB lagringsutrymme som du kan använda för att lagra säkerhetskopior. Om du råkar behöva mer, erbjuder företaget ytterligare 10 GB lagringsutrymme för endast $1 per månad. För mer professionella användare finns det alternativ för att inkludera live- och schemalagda server ögonblicksbilder (tillgängligt på VPS-värdtjänster).

Erbjuder InMotion Hosting en adminpanel online?

Alla delade och hanterade värdtjänster tillgängliga med InMotion Hosting inkluderar cPanel-kontrollpanelen. För den som vill ha en hostingtjänst utan en sådan är det bra att veta att företaget erbjuder Cloud och Bare Metal hostingtjänster utan kontrollpanel ingår.

Slutsats

I denna recension undersökte jag InMotion Hosting och delade sina planer och nyckelfunktioner med dig. Efter det köpte jag en värdplan för att se hur det ser ut, och så att jag kunde visa dig hela processen, samt kunna testa deras servrar genom att använda ett par av deras gratistjänster.

Kontoaktiveringen är ganska långsam jämfört med konkurrenter som Bluehost, Dreamhost, eller Kör pappa men WordPress fungerade bra och snabbt. Till slut upptäckte jag att servrarna är väldigt snabba, och WordPress-miljön var ren och fungerade utan problem.

Det finns definitivt både för- och nackdelar med InMotion Hosting, så ta dig tid att gå igenom den här artikeln och fundera på om den passar dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän