De bästa webbanalysverktygen 2023

10 webbanalysprogram för att spåra ditt företags resultat

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
17 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
De bästa webbanalysverktygen 2023

Är du intresserad av att ta reda på om din webbplats genererar tillräckligt många kundkonverteringar och hur ditt företag klarar sig mot konkurrenterna?

Om ditt svar är ja, behöver du en sofistikerad mjukvarulösning för webbanalys. Återigen, om du inte är exakt säker på vad webbanalysmjukvara gör, finns det ingen anledning att oroa dig eftersom jag ska berätta allt du behöver veta. Jag kommer också att förklara hur du väljer det bästa webbanalysverktyget för dig online-verksamhet.

Efter att ha tillbringat timmar med att gräva djupt i alla aspekter av både gratis webbanalysverktyg och betalda, har jag lyckats sammanställa en lista över de bästa webbanalysverktygen för e-handel och småföretag, tillsammans med prislistorna för betalda alternativ.

REDAKTÖRENS VAL (JUNI 2023)

Med data som genereras med hjälp av programvara för webbanalys kommer du att kunna ta reda på hur många besökare som kommer till din webbplats, hur mycket tid de spenderar där och hur stor andel av dem som prenumererar och köper något. Dessutom massor av annan användbar information som hjälper dig att driva ditt företag vidare och i slutändan öka dina intäkter.

De 10 mest populära webbanalysverktygen

Här är min lista över de 10 mest populära webbanalysverktygen som företag över hela världen litar på för att generera värdefull information om prestandan för deras webbplats och verksamhet.


Google Analytics — Omvandla datainsikter till handling

Google Analytics startsida

Google Analytics är den mest robusta plattformen för webbanalys i världen, med cirka 30 miljoner webbplatser som aktivt använder den.

Google Analytics är den överlägset största webbanalysplattformen i världen, och av goda skäl. Det erbjuder både gratis och betalda verktyg till webbplatser som i sin tur kan använda dem för att få en djupare förståelse för sina kunder och deras beteende. Oavsett bransch, vare sig det är resor, hälsovård, detaljhandel eller någon annan, kan Google Analytics ge en fullständig bild av hur kunder engagerar sig i ditt innehåll, vad som framgångsrikt implementeras och vad som inte gör det.

Google Analytics erbjuder en gratis plan som är perfekt för små och medelstora företag. Den kostnadsfria planen är fullproppad med användbara funktioner som täcker allt från dataanalys, rapportering, datainsamling och hantering, integrationer och mer. Men det finns också en betald premiumversion som heter Google Analytics 360 som passar perfekt för större företag som behöver allt som Google Marketing Platform har att erbjuda.

Google Analytics använder sofistikerad maskininlärning som hjälper användare på flera sätt. Till exempel, med data som genereras från analyser kan du mäta konverteringar, undersöka de bästa sessionerna på din webbplats och överföra dem till Smarta mål. Smarta mål hjälper dig att organisera bud, annonser och din webbplats för att säkerställa maximal konvertering. Med artificiell intelligens som bearbetar din data kommer du att få information om vilka användare som med största sannolikhet kommer att konvertera under sina kommande sessioner.

Det finns också olika nivåer av datamanipulation, övervakning och filtrering, såsom trattanalys, segmentering, övervakning av framsteg på instrumentpaneler och många andra metoder för att hjälpa dig att få ut det bästa av den insamlade informationen.

Nyckelfunktioner

  • Fullständig prestandainsikt — få en fullständig insikt i ditt företags resultat och få svar på alla dina frågor om data.
  • Rapportering — få olika rapporter om hur kunder interagerar med din webbplats och dina appar.
  • Flera dataåtkomstpunkter och organisationsverktyg — genom datafiltrerings- och manipuleringsverktyg kan du enkelt visualisera din data, anpassa den och segmentera den.
  • Datahantering och användaråtkomstkontroll — Google Analytics möjliggör enkel dataimport från tredjepartskällor och den högsta nivån av användaråtkomstkontroll.
  • Dataimplementering — tack vare de analytiska verktygen som förser dig med värdefull information kan du implementera resultaten för att konfigurera din webbplats och dina appar.
  • Enkel integration — Google Analytics fungerar perfekt med andra Google-lösningar.

Prissättning och planer

Google Analytics är för det mesta en gratis plattform tillgänglig för alla, men det finns också en betalversion med ännu fler funktioner och egenskaper för mer avancerade användare.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Google Analytics är en gratis plattform som är tillgänglig för alla och erbjuder flera verktyg, som dataimport, URL-byggare, flera integrationsalternativ och mer.

Google Analytics 360
  • $ 150,000 per år

Den betalda planen innehåller alla funktioner från den kostnadsfria planen samt rapporter utan urval, BigQuery-export, datadriven attribution och många andra ytterligare rapporteringsformulär.

Besök Google Analytics för ytterligare information >>

SimilarWeb — SimilarWeb mäter den digitala världen

Liknande webbsida

SimilarWeb använder flera metoder i sin metod för dataanalys och insamling för att ge användarna en bättre förståelse för sina kunder.

SimilarWeb är en unik plattform för dataanalys som samlar information om prestanda, trafik och andra aspekter av en webbplats från hundratals olika källor och kombinerar den till en enda datamängd.

Med den företagsspecifika datamängden kan kunder få oöverträffade nivåer av insikt i beteendet hos potentiella kunder och webbplatsbesökare och den mest omfattande analysen av prestandan för deras app eller webbplats.

SimilarWebs team av erfarna matematiker och andra datavetare bearbetar data genom maskininlärningsalgoritmer för att få förutsägelsemodeller och uppskattningar av framtida kundförvärv.

SimilarWebs plattform ger kunderna möjlighet att se strömmen trender i branschen och vilka strategier som kan användas för att öka den övergripande framgången och intäkterna. SimilarWebs webbanalysverktyg mäter också effektiviteten av konkurrenternas kundförvärv så att du kan göra nödvändiga jämförelser och se vilka metoder som kan implementeras i din verksamhet och var ytterligare förbättringar kan göras.

Det finns olika lösningar som SimilarWeb erbjuder beroende på vad du vill åstadkomma. Oavsett om det är tillväxten av ditt företag genom marknadsföringslösningar, eller att få mer kunskap om dina konkurrenter och branschen i stort så att du kan fatta de bästa strategiska besluten, eller helt enkelt förbättra din försäljning, har SimilarWeb en lösning för dig.

Nyckelfunktioner

  • Mätning av trafik och engagemang — hjälper dig att se hur ditt företag klarar sig gentemot konkurrenterna och hur mycket tid dina besökare spenderar på din webbplats, sidvisningar per webbplats, etc.
  • SEO och PPC — ger dig insikt i dina organiska och betalda sökord och hur mycket trafik de genererar.
  • Affiliate-trafik — hjälper dig att se vilka affiliates som driver trafik till dina konkurrenter så att du kan hitta nya affiliates för ditt företag.
  • Marknadsföringsstrategi — jämför olika marknadsföringskanaldata för att optimera dina marknadsföringsstrategier.
  • Trattanalys — hjälper dig att lära dig mer om trattläckage och prestandamått som ger information om vilka marknadsföringskanaler som ger de högsta konverteringsfrekvenserna.

Prissättning och planer

SimilarWeb erbjuder en gratis plan som ger dig chansen att testa tjänsten innan du byter till betalversionen och får ut ännu mer av plattformen.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Den kostnadsfria planen från SimilarWeb ger dig tre månaders webbtrafikdata, följt av en månad med mobilappdata och fem resultat per mätvärde.

Företag
  • Pris på begäran

Företag som vill ha den kompletta versionen av plattformen kan njuta av obegränsade resultat per mätvärde, upp till 28 månaders mobilappdata, tillgång till global och landsspecifik data, sökordsanalys och mycket mer.

Prissättningen för det betalda programmet beror på de tjänster du vill använda, storleken på ditt företag och många andra faktorer. Det som vanligtvis kommer ut till ett femsiffrigt pris betalas på årsbasis. Du måste kontakta kundsupport på SimilarWeb för specifika detaljer och priser för ditt företag.

Besök SimilarWeb för ytterligare information >>

Clicky — Analysera trafiken i realtid

Klickig hemsida

Clicky är ett webbplatsanalysverktyg som låter webbplatsägare spåra aktiviteten på sina webbplatser i realtid genom ett enkelt användargränssnitt.

Clicky är en webbanalysplattform som har funnits i över 13 år, som hjälper webbplatser och företagsägare att övervaka onlineaktiviteter vid varje givet ögonblick. Det beskrivs ofta som ett användarvänligt alternativ till Google Analytics med många av samma funktioner, men med en mycket tydligare bild av data.

Clicky är ett väldigt enkelt verktyg att använda, vilket förmodligen är en av huvudorsakerna till att mer än 1.2 miljoner sajter förlitar sig på det för att övervaka sin trafik. För att börja använda Clicky måste användarna först registrera ett konto. Efter det kommer en administratörsnyckel att tillhandahållas tillsammans med en spårningskod som måste installeras manuellt i organisationens mall, eller så kan du använda ett plugin från Clicky. När denna process är klar börjar spårningen av webbplatsbesök.

Clicky är där för att registrera varje besök på din webbplats, plus platsen för varje besökare, varifrån besökarna hänvisades, hur mycket tid de spenderade på din sida, vilken typ av åtgärder som registrerades och till och med värmekartor för varje enskild besökare. Allt i realtid.

Clicky förlitar sig på widgets och instrumentpaneler för att ge sina kunder tillräckligt med anpassningsalternativ och en tydlig överblick över allt som händer på deras webbplatser.

Där Clicky gör ett perfekt jobb är att få en enorm mängd analyser på plats till webbplatsägare i realtid. Dessutom finns det inga bots och hänvisningsspam tack vare deras toppmoderna skyddssystem. Du kan också använda värmekartor efter besökare, sida eller segment i realtid.

Clicky har både en gratisversion och en betalversion, och skillnaden mellan de två återspeglas i antalet webbplatser du kan följa, och tillgången på specialfunktioner. Det som är bra är att alla nya användare automatiskt får en gratis 21-dagars testversion av premiumfunktioner som de kan använda på upp till 3 webbplatser, samt upp till 1 miljon besök på alla webbplatser.

Nyckelfunktioner

  • API — analytics API möjliggör enkel extrahering, analys och lagring av webbplatsdata i flera format.
  • Avvisningsfrekvens — Clickys avvisningsfrekvens talar om exakt hur mycket tid en besökare spenderade på din webbplats med extra noggrannhet.
  • Innehållsrapporter — Besökare får detaljerade rapporter om de mest aktiva sidorna på webbplatsen, nedladdningar från sidan, samt video- och ljudaktiviteter.
  • värmekartor — värmekartor visar var användarna klickar på din webbplats.
  • Twitter analytics — Detta analysverktyg låter dig övervaka alla omnämnanden av ditt konto, webbplats eller något annat på Twitter.

Prissättning och planer

Clicky har flera betalprogram och ett enda gratis. Prenumerationer kan betalas på månads- eller årsbasis, vilket kan ge extra besparingar. Kom ihåg att alla nya användare automatiskt får en 21 dagars gratis provperiod med premiumtjänster vid registrering.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Med gratisplanen kan du spåra en enda webbplats med upp till 3,000 XNUMX dagliga besök. Tyvärr finns det inga premiumtjänster, värmekartor och drifttidsövervakning tillgängliga på gratisplanen.

Pro plan
  • $ 9.99 en månad
  • $ 79.99 ett år

Upp till 10 webbplatser spårade med upp till 30,000 XNUMX totala dagliga besök. Denna plan inkluderar standard- och premiumfunktioner.

ProPlus
  • $ 14.99 en månad
  • $ 119.99 ett år

Spårning tillåts för upp till 10 webbplatser med upp till 30,000 XNUMX totalt dagliga besök. Denna plan inkluderar premiumfunktioner, plus värmekartor och drifttidsövervakning.

Pro Platinum
  • $ 19.99 en månad
  • $ 159.99 ett år

Kunder kan spåra upp till 30 webbplatser med upp till 100,000 XNUMX totala dagliga besök. Den här planen omfattar premiumfunktioner, plus värmekartor och drifttidsövervakning.

Anpassad plan
  • Anpassad prissättning enligt krav

Den anpassade planen låter dig övervaka upp till 1,000 20 webbplatser med upp till XNUMX miljoner dagliga besök. Priset för detta program varierar beroende på flera faktorer, så du måste kontakta kundtjänst för mer information.

Besök Clicky för mer information >>

Matomo — Webbplatsanalys med 100 % kontroll

Matomos hemsida

Matomo är ett webbanalysverktyg som ger sina användare fullständig kontroll över all data som genereras på deras plattform.

Matomo är ett webbanalysverktyg som för närvarande finns i över 190 länder och med över 1 miljon aktiva användare. Det är ett kraftfullt verktyg som låter dig spåra hela kundresan på din webbplats.

En av Matomos största försäljningsargument är att det inte bara är en funktionsrik plattform utan också det faktum att Matomo tillåter användaren att ha 100 % datakontroll och fullt ägande och skydd av all känslig data. Detta innebär att ingen tredje part någonsin kommer att få tillgång till dina känsliga data eftersom all information kommer att lagras på dina servrar med en lokal Matomo-lösning. Även om du väljer Matomo-molnet kommer du fortfarande att vara den enda ägaren av data och Matomo kommer aldrig att sälja din data till någon tredje part.

Matomo analytics följer de strängaste integritetslagarna, såsom GDPR, HIPAA, CCPA och PECR, så du behöver inte oroa dig för några juridiska frågor. Matomo är också ett användarvänligt verktyg som erbjuder många anpassningsalternativ som låter dig anpassa plattformens funktioner till ditt företags behov.

Det kompletta webbanalyspaketet från Matomo förser sina användare med anpassad rapportering, händelsespårning och en uppsättning andra verktyg som leder till bättre omvandlingsfrekvenser, såsom värmekartor, trattanalys, sessionsinspelning, A/B-testning och mycket mer.

Nyckelfunktioner

  • Ultimat besöksspårning — den här funktionen ger användarna fullständig tillgång till hela historiken över åtgärder som vidtagits av webbplatsbesökarna, från deras plats, enheterna de använde, deras webbläsare, till tiden som spenderats på din webbplats, besökarnas in- och utträdesmönster med mera.
  • Sessionsinspelningar — sessionsinspelning tillåter ägare att se sin webbplats från besökarnas synvinkel och spela upp interaktionerna för att till exempel se hur många klick som behövs för att navigera till en specifik del av webbplatsen.
  • Multiattributionsmodeller — ger en uppskattning av marknadsföringskanaler och deras framgång.
  • Google Analytics import — importera historisk Google Analytics-data till Matomo.
  • Roll-up rapportering — samlad rapportering samlar data från flera webbplatser och appar till ett konto.
  • SEO-nyckelord — maximering av SEO ansträngningar med rätt sökord.
  • värmekartor — ta reda på hur långt ner på sidan de flesta besökare rullar, var de klickar och mer.

Prissättning och planer

Det finns en 21-dagars gratis provperiod för varje nyregistrerad användare, så du kan testa Matomo innan du väljer den betalda planen. Priset för de betalda planerna beror också på formen på plattformen som används och månatlig trafik (sidvisningar börjar från 50,000 50 till XNUMX miljoner och mer). Ju fler funktioner som används och månatlig trafik till din(a) webbplats(er), desto högre pris.

Cloud hosting Essential plan
  • $ 19 per månad

Etisk webbanalys, bra för 3 webbplatser, 3 teammedlemmar och 6 månaders lagring av rådata.

Cloud hosting affärsplan
  • $ 29 per månad

Etisk webbanalys, bra för 30 webbplatser, 30 teammedlemmar och 24 månaders lagring av rådata.

Cloud hosting Enterprise plan
  • Pris på begäran

Denna plan inkluderar anpassade gränser och funktioner.

Matomo på plats
  • Gratis nedladdning

Den här planen låter dig själv vara värd för Matomo-analyser gratis med betalda extra premiumfunktioner.

Matomo för WordPress
  • Kostnadsfritt

WordPress-planen är gratis att använda med gratis premiumfunktioner och inga databegränsningar.

Besök Matomo för ytterligare information >>

Finteza — Avancerad webbanalys och utvärdering

Fintezas hemsida

Finteza är en molnbaserad analyslösning som tillhandahåller avancerad webbtrafikanalys i realtid.

Finteza levererar en allt-i-ett-lösning för webbtrafikanalys som hjälper företag att få en bättre förståelse för användarnas beteende och hantera annonskampanjer mer effektivt. Finteza hjälper webbplatser att hantera några av de största problemen inom webbtrafikanalys.

Som ett exempel på hur Finteza hjälper, kommer en botdetektor att känna igen dålig trafik och identifiera potentiella bedragare och hackare, så att din information enbart kommer att baseras på verklig data.

Även med Finteza kan du anpassa konverteringstrattar och skapa trattar för vilken sida som helst, källa, UTM-tagg och mer. Med dessa anpassningsalternativ får du en detaljerad beteendeanalys av din publik i vilket skede som helst.

Dessutom ger Finteza detaljerade rapporter om egenskaperna hos din publik, från vilken enhetstyp och modell de använder när de surfar på din webbplats, leverantör, IP, webbläsare, geografisk plats och språk, utan att kränka deras integritet.

Sist men inte minst är det faktum att Finteza inte gör datasampling, så alla resultat du får är korrekta och har bearbetats.

Nyckelfunktioner

  • Publikanalys på 15 parametrar — besök källor, UTM-parametrar, sidadresser och mer.
  • Detaljerad rapportering i realtid — du kommer att få detaljerad besöksanalys i realtid.
  • Ingen bottrafik — en botdetektor känner igen dålig trafik och hittar dess källa.
  • Sidanalys — övervaka sidtrafik och jämför resultat.
  • Anpassade försäljningstrattar — kunder kan visualisera all data i form av en tratt och se var förbättringar kan göras.

Prissättning och planer

Varje ny kund får en 30 dagars gratis provperiod från Finteza. Efter det kan de välja en betald plan.

Betald plan
  • 25 USD per 100,000 XNUMX unika användare i månaden

Den betalda planen för webbplats- och applikationsanalys är $25 per månad, och den kommer med en inbyggd botdetektor, 15 typer av publikrapporter och händelsebaserade försäljningstrattar.

Besök Finteza för ytterligare information >>

Woopra — Förstå kundresan

Woopra hemsida

Woopra är en analysplattform som låter företag lära känna sina kunder genom flera kontaktpunkter.

Woopra handlar om att förstå konsumentens resa från det ögonblick de "sätter sin fot" på din webbplats. Detta hjälper företag att analysera sitt beteende och i slutändan engagera och behålla dessa besökare och förvandla dem till lojala kunder.

Woopra använder egenutvecklad teknologi för att ge dig detaljer om enskilda kunder, så kallade People Profiles, där du kan se hela kundresan för varje besökare på sajten.

För att analysera och optimera kundupplevelsen erbjuder Woopra en serie integrationer med över 50 olika plattformar som Salesforce, Zendesk och många andra.

Nyckelfunktioner

  • Avancerad realtidsrapportering — Woopra använder skräddarsydda rapporter, segmentering och andra rapporteringssystem i realtid.
  • Kundprofiler — varje kund har en unik profil med data inklusive e-post, livechatt och helpdesk-konversationer.
  • Tredje parts integration — det finns över 50 integrationer med ett klick för att förena all kunddata.
  • Kompletta mätvärden — notera varje punkt i kundresan, från ingångssidor till omvandlingar och utgångssidor.
  • AppConnect — Kunddata samlas in från olika källor som möjliggör marknadsföringsautomatisering och integration av sociala medier.

Prissättning och planer

Det finns tre olika planer du kan välja med Woopra och varje plan kommer med en rad distinkta funktioner.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Kärnplanen är en gratis plan som kommer med 500 90 åtgärder per månad och XNUMX dagars datalagring. Alla kärnfunktioner är tillgängliga, men premiumfunktionerna, såsom beteendesegmentering, är det inte.

Pro plan
  • $ 999 per månad

Pro-planen ger 5 miljoner åtgärder per månad, 24 månaders datalagring, premiumsupport och avancerade premiumanalysverktyg.

Företagsplan
  • Kontakta kundsupport

Enterprise-planen är skräddarsydd för ditt företag och du kan få över 50 miljoner åtgärder per månad, mer än 2 års datalagring, särskild support och mer.

Besök Woopra för ytterligare information >>

Chartbeat — Dataanalysplattform för publicister

Chartbeats hemsida

Chartbeat är en plattform designad för publicister och liknande organisationer för att spåra läsarnas engagemang.

Chartbeat tillåter företag att etablera ett nätverk av lojala kunder med hjälp av såväl realtids- som historisk analys av data som kommer från flera plattformar.

Chartbeat har samarbetat med över 60,000 60 medievarumärken och bedriver verksamhet i över XNUMX länder över hela världen. Genom Chartbeats instrumentpaneler, rapportsystem, rubriktestning och andra optimeringsverktyg har förlagsorganisationer lyckats mäta sitt affärsvärde och lära sig vilken typ av skrivet och videoinnehåll håller läsarna intresserade.

Nyckelfunktioner

  • Instrumentpanel i realtid — Chartbeats instrumentpanel i realtid låter företag se hur användare når sitt innehåll och vilken typ av aktiviteter de ägnar sig åt när de är på webbplatsen.
  • Historisk instrumentpanel — den historiska instrumentpanelen ger ett långsiktigt perspektiv på din publiks aktivitet, till exempel sidvisningar, genomsnittliga engagerade minuter och mer.
  • Automatiserade rapporter — Rapporter inklusive haverier och visualiseringar skickas ut via e-post dagligen.
  • Head-up display — heads-up-displayen är en funktion som placerar webbplatsens trafik och andra data direkt på din startskärm eller målsida i realtid.
  • Rubriktestning — rubriktestning är en funktion som testar vilka typer av rubriker som är mest framgångsrika när det gäller att få folk att klicka på och läsa innehåll online.

Prissättning och planer

Det finns tre olika planer som erbjuds på Chartbeat: Basic, Plus och Premium. Var och en av dessa planer har en distinkt uppsättning funktioner.

Grundläggande plan
  • Pris på begäran

Grundplanen har standardfunktionerna, som heads-up-display, realtids- och instrumentpanelsrapporter, men saknar specialfunktioner som avancerade frågor och rubriktestning.

Plus plan
  • Pris på begäran

Plus-planen har alla samma funktioner som grundplanen, plus att den tillåter användare att bara välja en premiumfunktion. Du måste kontakta kundtjänst för mer information om priser eftersom det beror på ditt val av funktioner.

Premium plan
  • Pris på begäran

Premium-planen är den mest omfattande Chartbeat-planen och har alla standardfunktioner, plus alla tre premiumfunktioner – rubriktestning, avancerade frågor och multi-site view.

Besök Chartbeat för ytterligare information >>

Hotjar — Förstå webbplatstrafik och data

Hotjar hemsida

Hotjar är ett webbanalysverktyg som har visat sig vara till stor hjälp för marknadsförare och företag som försöker få en tydligare bild av hur användare beter sig på sina webbplatser.

Hotjar kombinerar framgångsrikt olika analysverktyg och funktioner med en mängd olika feedbackverktyg till en enda lösning.

Den använder en rad olika mekanismer för att hålla reda på användaraktivitet, såsom värmekartor och besöksinspelningar. Hotjar använder också omröstningar, enkäter, och andra metoder för att få värdefull feedback från användare.

Med en så detaljerad insamling av data kan dina marknadsförings-, analys-, UX- och CRO-team göra nödvändiga ändringar för att förbättra UX och konverteringar.

Hotjar sätter inga gränser för hur många personer i ditt team som kan ha tillgång till plattformen. Dessutom fungerar alla deras funktioner perfekt på stationära och mobila enheter.

Nyckelfunktioner

  • värmekartor — få en visuell representation av var dina besökare klickar på din webbplats, hur långt de rullar och många andra användarbeteendemönster.
  • Besöksinspelningar — med besöksinspelningar kan du undersöka verkliga användarinspelningar och se webbplatsen från deras synvinkel, så att du kan lära dig mer om deras upplevelse och hur du kan förbättra den.
  • Konverteringstrattar — omvandlingskanaler låter dig veta vilka punkter i konverteringsprocessen som driver besökare bort från din webbplats.
  • Feedbackundersökningar — feedbackundersökningar låter dig fråga besökare om vad de vill åstadkomma på din webbplats så att du kan förbättra deras upplevelse.
  • Inkommande feedback — inkommande feedback ger besökarna en chans att ge visuell feedback på din webbplats.

Prissättning och planer

Hotjar har specifika planer för personliga projekt och företag av alla storlekar. Om du bara letar efter analyser för ett litet personligt projekt är den grundläggande gratisplanen det perfekta alternativet. Men om du vill ha mer bör du välja en av de betalda planerna.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Den kostnadsfria planen låter dig samla in data på en webbplats med upp till 2,000 XNUMX sidvisningar per dag. Du kommer att ha ett begränsat antal funktioner till ditt förfogande, och uppgifterna lagras endast i ett år.

Plus plan
  • $ 32 per månad

Plus-planen är perfekt för webbplatser med låg trafik och företag som är i sina tidiga utvecklingsstadier. Planen underlättar upp till 10,000 30 sidvisningar per dag och erbjuder fler funktioner än gratisplanen. Det inkluderar också en 15-dagars pengarna-tillbaka-garanti och en XNUMX-dagars gratis provperiod.

Affärsplan
  • Från $80 per månad

Affärsplanen har flera alternativ för kunder, beroende på mängden trafik. Det mest grundläggande programmet börjar på $99 per månad för 20,000 XNUMX sidvisningar dagligen. Alla affärsplaner har premiumfunktioner som inte finns i andra planer.

Byråplan
  • Priset sätts efter individuella önskemål

Byråer och konsulter erbjuds en specifik plan med de mest avancerade alternativen och verktygen. Priset för den sätts efter individuella krav.

Besök Hotjar för ytterligare information >>

Crazyegg — Förbättra webbplatser genom detaljerad analys

Crazy Eggs hemsida

Crazyegg är en plattform för att analysera besökarnas beteende för att hjälpa webbplatser att förbättra UX och i slutändan öka ROI och konverteringsfrekvenser.

Crazyegg är känt för sina värmekartläggningsverktyg och sessionsinspelningar som är hörnstenarna i deras webbplatsanalys. Men det jag gillar ännu mer är att Crazyegg också låter kunderna köra A/B-tester som hjälper dem att förbättra designen på sina webbplatser och den övergripande kundupplevelsen.

Huvudmålet med Crazyegg är att hjälpa webbplatser att förstå hur deras besökare navigerar på webbplatsen och hur mycket tid de spenderar där. Verktyget hjälper också till att identifiera och korrigera eventuella svagheter så att besökare kan förvandlas till lojala kunder.

Genom visuella rapporter, individuella sessionsinspelningar och andra verktyg ger Crazyegg dig värdefulla insikter som hjälper dig att optimera din webbplats.

Dessutom är Crazyegg öppen för integration med andra plattformar, såsom Drupal, Google Tag Manager, Joomla och ett antal andra, vilket skapar ytterligare värde.

Nyckelfunktioner

  • Värmekartor och scrollkartor — värmekartor och rullningskartor tillåter klienter att spåra användaraktivitet på sidan, var de klickar, hur långt de rullar, hur de ser CTA:erna och mer.
  • Snapshot-rapportering — digitala ögonblicksbilder av värmekartor och scrollkartor för bättre förståelse av användarbeteende.
  • Sessionsinspelningar — sessionsinspelningar av användarnas hela sessioner för enklare förståelse av beteendemönster.
  • A / B-test — testa information och insikter som samlats in från värmekartor och sessionsinspelningar.
  • Demo instrumentpanel — potentiella kunder kan se en demoversion av Crazyeggs instrumentpanel och se hur hela plattformen fungerar.

Prissättning och planer

Efter en 30-dagars gratis provperiod kan företag välja en av de fem tillgängliga betalplanerna. Varje plan har unika funktioner, så att kunder kan välja den som bäst passar deras företag.

Grundläggande plan
  • $ 29 per månad

Grundplanen inkluderar spårningsdata på webbplatser med upp till 30,000 100 sidvisningar i månaden och 3 inspelningar. Det finns ingen gräns för antalet webbplatser du vill spåra, och alla inspelningar lagras i XNUMX månader. Med denna plan får du ett obegränsat antal A/B-tester.

Standardplan
  • $ 49 per månad

Standardplanen har allt som grundplanen erbjuder och mer. Du kan spåra trafik på ett obegränsat antal webbplatser med upp till 75,000 500 sidvisningar per månad. Upp till XNUMX inspelningar kan göras och de lagras i ett år. Du kan också göra ett obegränsat antal A/B-tester och redigeringar.

Plus plan
  • $ 99 per månad

Plus-planen tillåter användare att spåra aktiviteter på ett obegränsat antal webbplatser med upp till 150,000 1,000 sidvisningar per månad. Upp till 2 XNUMX inspelningar kan göras och dessa lagras i XNUMX år. Det finns ingen gräns för antalet A/B-tester och redigeringar som användarna kan göra.

Pro plan
  • $ 249 per månad

Pro-planen är perfekt för större företag som vill spåra trafik på alla sina webbplatser med upp till 500,000 5,000 sidvisningar per månad. Upp till 2 XNUMX inspelningar kan göras och deras hållbarhet är XNUMX år. Pro-plananvändare får också prioriterat stöd.

Anpassad plan
  • Prissatt enligt krav

Crazyegg erbjuder också en anpassad plan för dem som helt enkelt behöver mer. Denna plan låter dig välja valfritt antal alternativ och verktyg som Crazyegg har att erbjuda.

Besök Crazyegg för ytterligare information >>

Mixpanel — Webbanalys och datavetenskap

Mixpanels hemsida

Mixpanel är en plattform som mäter användarupplevelsen, analyserar den och hjälper webbplatser att behålla kunder.

Mixpanel är ett mycket användbart verktyg för webbplatser som vill veta hur deras kunder interagerar med deras webbplats och de produkter som säljs där så att webbplatsägare kan få en bättre förståelse för sina kunders beteende, identifiera aktuella trender och i slutändan basera sina beslut enligt till de insamlade uppgifterna.

Mixpanel är fokuserat på enskilda användare och är en händelsebaserad modell som kopplar interaktion till en viss användare så att du kan rikta in dem med lämpliga budskap för att öka engagemanget med sajten.

Förutom den mäktiga analys som är tillgänglig för användare, låter Mixpanel användare se enkla men omfattande rapporter om trafik och skapa kohorter, bygga trattar och mycket mer.

Nyckelfunktioner

  • Beteendeanalys — analysera kundernas beteende för att lära sig mer om dem och hur de ser din produkt för att förbättra den och maximera omvandlingsfrekvensen.
  • Datavetenskap — Datavetenskapliga modeller gör det möjligt för webbplatser att förutsäga användarnas handlingar, identifiera förändringar och agera därefter.
  • Testning och meddelanden — skicka riktade meddelanden och kör A/B-tester till specifika användare för att uppmuntra dem att vidta vissa åtgärder.
  • Dataåtkomst i realtid — Majoriteten av användardata är tillgänglig att analysera på under en minut.
  • Enkel integration med andra plattformar — Mixpanel är tillgängligt för integration med 30+ plattformar för att få bästa resultat.

Prissättning och planer

Mixpanel erbjuder en gratis plan och flera betalda, beroende på vilken typ av verksamhet du driver och dina behov.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Den kostnadsfria planen ger obegränsad tillgång till all analys för 1,000 90 spårade användare och lagrar data i XNUMX dagar.

Tillväxtplan
  • Börjar på $ 20 per månad

Tillväxtplanen erbjuder allt som ingår i gratisplanen och mer. Du kan spåra upp till 25,000 2 användare, använda B12B-analysverktyg, lagra data i XNUMX månader och mer.

Entreprise
  • Börjar på $ 1,667 per månad

Med Entreprise-planen får användare allt från tillväxtplanen plus anpassningsbar datahistorik, obegränsad datalagring, säkerhetskonsultationer och till och med livechattsupport.

Besök Mixpanel för ytterligare information >>

Hur man väljer rätt programvara för webbanalys

Med så många mjukvarulösningar för webbanalys där ute är det onekligen svårt att välja vilken som skulle vara bäst för ditt företag. Ingen vill gå igenom processen för implementering av ett mjukvaruverktyg bara för att inse att det inte är tillräckligt bra och att det inte tillfredsställer ditt företags behov. Här är vad du behöver vara medveten om när du väljer rätt programvaruverktyg för dig.

Känna till dina preferenser och krav

Det första du behöver reda ut är exakt vad du vill spåra. Om du har en god förståelse för dina produkter och kunder måste du bestämma vilken typ av data som matchar dina behov.

Tänk på antalet funktioner

Tumregeln är att den bästa analysmjukvaran är den med flest funktioner. Även om detta kan vara sant till viss del, är det ännu viktigare att ha ett webbanalysverktyg som erbjuder de funktioner du behöver för ditt projekt och den trafik du vill spåra.

Du kan till och med skapa en lista över funktioner som du tycker är viktiga, som tratt, realtidsrapportering, beteendekohorter, flera instrumentpaneler och andra, och sedan leta efter en mjukvara som erbjuder dessa.

Tänk på prislappen

De flesta företagsägare fattar noggranna budgetbeslut och dyra mjukvarulösningar för webbanalys kan ofta inte hitta sin plats på listan över planerade kostnader. Dessa verktyg är dock viktiga för att öka konverteringsfrekvensen och förbättra användarupplevelsen.

Med det i åtanke måste du vara fullt medveten om nuvarande och framtida kostnader, så att ditt nya mjukvaruverktyg inte blir en skuld i framtiden. Du måste också hitta rätt balans mellan prislappen på produkten och de funktioner den erbjuder.

Är programvaran mobilanpassad?

Många webbanalyslösningar är endast utformade för stationära användare, vilket ställer företag som fokuserar på mobila enheter i en svår situation. Om du är ett företag som förlitar sig på mobila lösningar måste du hitta ett mjukvaruverktyg som matchar dina önskemål.

Den allra bästa

Nu när du har en allmän uppfattning om de olika mjukvarulösningarna för webbanalys och deras funktioner, undrar du förmodligen vilken som verkligen är bäst. För att hjälpa dig med det också och begränsa listan lite, har jag valt ut den bästa gratis analysmjukvaran, den bästa för småföretag, såväl som den bästa för e-handel.

Bästa gratis webbanalysverktyg

Alla gillar freebies, och saker och ting är inte annorlunda när det kommer till webbanalysverktyg. Om verktyget uppfyller sitt syfte och hjälper dig att analysera din webbtrafik, finns det ingen anledning till att du åtminstone inte ska ge det en chans. Även om gratisverktyg vanligtvis inte har samma funktioner som du hittar i betalplaner, finns det fortfarande många saker de kan göra för dig.

Google Analytics är den största plattformen i webbanalysvärlden och den har massor av funktioner att erbjuda. Med Google Analytics kan du få en detaljerad analys av all data och rapporter, spåra dina sociala medier och applikationer, samt lära dig vad dina besökare gör hela tiden medan de är på din webbplats, bara för att nämna några saker. Allt detta kommer helt gratis.

Bästa webbanalysverktyget för småföretag

Små webbaserade företag förlitar sig starkt på sin onlinenärvaro, vilket är anledningen till att korrekt webbtrafik och analysverktyg för kundbeteende är deras val. Med rätt data från sina användare kan små företag göra de nödvändiga ändringarna av sina produkter, vilket ofta är precis vad de behöver för att förvandla sig från ett litet företag till ett stort företag.

Hotjar

Gratis/Premium för $32 per månad

 

Hotjar låter webbplatsägare spåra hela sin kundresa från det ögonblick de landar på sina webbplatser i ett liveflöde. Du kan se deras plats och IP-adress, lära dig om webbläsaren de använder, upptäcka bedrägerier och botar och i slutändan om de har en smidig upplevelse eller inte. Med instrumentpaneler för flera rapporter är det enkelt att sammanställa mätvärdena och använda den kunskapen när du fattar ditt nästa affärsbeslut.

Bästa webbanalysverktyget för e-handel

Alla ägare av e-handelsbutiker vet vikten av analyser för att planera affärsrörelser och se till att deras kunder får den upplevelse de önskar, vilket kommer att få dem att komma tillbaka och köpa igen.

Med webbanalysverktyg, e-handelsföretag få en djup förståelse för hur deras kunder fick reda på butiken, vem eller vad som ledde dem dit och vad som i slutändan lockade dem att slutföra köpet.

Metrilo

Priset börjar på $119/månad

Metrilo är en plattform som låter återförsäljare veta exakt vad som händer i deras butik i realtid. Med hjälp av rapporter som intäktsfördelning, trattar och många andra lär butiksägare om lyckade beställningar, vilka produkter som säljs snabbast och mer.

Vanliga frågor

Hur fungerar webbanalysverktyg?

Webbanalysverktyg hjälper webbplatsägare att spåra trafik på sina webbplatser och lära sig mer om personerna som besöker dem. Användarbeteende spåras också så att företag kan samla in all slags information, till exempel var på sidan användarna klickar, vid vilken tidpunkt de lämnar webbplatsen och mycket mer.

Kan jag se vem som besökte min webbplats?

Absolut. Analysverktyg låter dig veta var dina besökare befinner sig och IP-adressen, hur de kom dit, hur mycket tid de tillbringade på webbplatsen, vart de gick efteråt och mer.

Hur ställer jag in Google Analytics?

För att ställa in Google Analytics måste du först registrera ett kostnadsfritt konto, sedan välja den webbplats eller app du vill spåra, välja de filter du vill använda på den insamlade informationen och slutligen lägga till spårningskoden på din webbplats så att du kan börja spåra.

Kan jag spåra vad besökare gör på min webbplats?

Med webbanalysmjukvaran kan du spåra en mängd olika saker, som var på sidan dina besökare klickar, hur långt de rullar, hur länge de stannar på webbplatsen och mer.

Slutsats

Att förstå kundernas beteende och behov är avgörande när det gäller att förbättra din produkt och webbplats och förvandla enstaka besökare till långsiktigt lojala kunder. Webbplatsanalysverktyg kan hjälpa dig att maximera potentialen för ditt företag och lära dig allt om dina kunders vanor, förväntningar och behov.

Här hittar du valet av kullen när det kommer till webbanalysverktyg samt kortfattade recensioner av var och ens funktioner så att du kan se vilken som passar dina behov bäst. Vilken du än väljer kommer den utan tvekan att ge dig ett nytt perspektiv på dina kunders krav och lyfta fram eventuella förbättringsområden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän