Hur man startar ett onlineföretag

Den ultimata nybörjarguiden för att tjäna pengar på internet

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
30 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man startar ett onlineföretag

Bara för några decennier sedan verkade tanken att starta ett nytt företag som en omöjlig uppgift som krävde omfattande investeringar och planering. Det var svårt för någon med begränsade resurser och ett 9-till-5-jobb att ens överväga att initiera och leda sin egen entreprenörssatsning.

Men så kom internet, den stora kvitteringen. Plötsligt hade alla tillgång till samma potentiella kunder och köpare, och annonseringen blev mer överkomlig och effektiv. 

Idag kan vem som helst bygga sin egen webbplats, marknadsföra den online och driva flera onlineföretag samtidigt. En av de viktigaste fördelarna med att starta ett onlineföretag är att det kräver små eller inga startkostnader. Så länge du har en omfattande kunskap om det digitala rummet och onlineverktyg som du behöver för ditt företag, kan du sakta bygga ett eget imperium.

En annan betydande fördel med att starta ett företag på webben är att du kan sälja till vem som helst, var som helst i världen. 

Hur man startar ett onlineföretag i 8 enkla steg 

Idag kan vem som helst starta företag via internet för att tjäna extrainkomster eller för att skapa ekonomisk frihet.

Men innan du startar ditt eget onlineföretag måste du bestämma hur ditt företag kommer att generera intäkter. Med enkla ord måste du skapa en affärsmodell som beskriver hur du planerar att erbjuda värde till dina kunder. 

Ett framgångsrikt företag online kräver planering, praktiska beslutsfärdigheter och utförande i tid.

Den här guiden är en praktisk resurs för alla som vill starta ett eget internetföretag och lyckas med det. Här beskriver vi alla finesser om att bli en internetentreprenör och tjäna pengar på nätet på dina egna villkor. 

Se till att följa guiden steg för steg, och vi försäkrar dig om att du i slutet kommer att ha en fungerande modell av din framtida onlineverksamhet. 

Låt oss komma till det. 

Steg 1: Kom på en affärsidé

Framgångsrika företag bygger på unika idéer – oavsett om du har en revolutionerande produkt eller har upptäckt ett sätt att överbrygga ett marknadsklyfta. Med det sagt, att komma på en affärsidé är det första steget mot att skapa en framgångsrik online-verksamhet. 

Låt oss ta en titt på hur du kan upptäcka din marknadsnisch som passar bäst:

  • Sök efter ett problem att lösa – alla framgångsrika företag skapades för att lösa ett specifikt problem. Tänk på en uppgift som du önskar var enklare och använd den som inspiration för din affärsidé. Fråga din familj, vänner eller kollegor om vardagliga sysslor som frustrerar dem, så kan du få ännu fler idéer.
  • Lyft fram dina styrkor – tänk på vad du älskar att göra och vad du är bra på. Brainstorma och lyft fram alla dina styrkor och färdigheter för att skapa ett företag som kan överleva även mot den hårdaste konkurrensen.
  • Fokusera på vem du vill sälja till – istället för att tänka på produkten du vill skapa, tänk på vilken typ av kund du vill tillgodose. Att ändra ditt tänkande på det här sättet kommer att öppna fler möjligheter för dig att ta dig in på en specifik marknad.
  • Anslut till ditt nätverk – prata med dina vänner, familj och kollegor och fråga efter deras åsikter och idéer. Fråga dem vilka styrkor och egenskaper de kan se hos dig. På så sätt kan du stöta på idéer som du kan sakna själv.
  • Fyll luckorna - du behöver inte komma på en ny affärsidé. Fokusera på alla de ledande företagen i en specifik bransch och leta efter alla tjänster som de går miste om. Analysera om du kan fylla dessa luckor.

Steg 2: Utvärdera och undersök efterfrågan på marknaden 

Nu kanske du har flera pengar att tjäna idéer för ditt företag, men inte alla idéer kan förvandlas till en intäktsgenererande verksamhet. Hur kan du avgöra om din idé har potential att förvandlas till en lönsam satsning?

Det är här marknadens efterfrågan kommer in. Att veta vad dina konsumenter vill ha och priset de är villiga att betala för det fastställer ditt företags riktning.

Vad är efterfrågan på marknaden?

Marknadsefterfrågan är en uppskattning av vad dina kunder är benägna att spendera på dina produkter eller tjänster.

Om marknadens efterfrågan på din produkt eller tjänst är relativt hög, kan du säkert höja priset också. Naturligtvis måste du göra en del marknadsundersökningar för att veta om dina potentiella kunder är villiga att köpa det du vill sälja och hur mycket de kan betala för det.

Gör grundlig marknadsundersökning

Marknadsefterfrågan utvärderar om det finns kunder där ute som skulle vara intresserade av dina produkter eller tjänster.

Detta innebär att extrahera data, företagsstatistik, och annan information om en viss bransch för att bedöma vad som är trendigt eller vad folk vill köpa. Flera strategier kan användas för att genomföra välplanerade marknadsundersökningar. Till att börja med, kör en social media-undersökning och lär dig om behoven på din målmarknad. Alla de populära sociala medierna är ett nav av värdefull data som kan ge insikter om populära ämnen.

Medan du håller på kan du också utföra tester för att interagera med potentiella kunder och bedöma deras köpbeteende gentemot din produkt eller tjänst.

Hitta ett behov och fyll det

En kunds krav kan bara uppfyllas om du är medveten om vad de behöver. Ta dig tid att förstå hur du kan attrahera dina målkunder genom strategiska marknadsföringskampanjer. När du väl känner till dina potentiella kunders utgiftskapacitet är det dags att ge dem en anledning att ge de pengarna till dig.

Bedöm också din produkt eller tjänst och avgör hur den kan hjälpa dina målkunder så att du kan uppfylla deras behov.

Hitta en skalbar affärsmodell

En skalbar affärsmodell lovar högre intäktsströmmar i kombination med effektiva processer och lägre kostnader. Men för att åstadkomma detta krävs grundlig forskning och oklanderlig planering.

För att hitta en skalbar affärsmodell kan du använda produktefterfrågematrisen för att kontrollera lönsamheten för din affärsidé online.

Produktefterfrågematrisen är egentligen en kvadrant enligt följande:

  • Högt utbud och låg efterfrågan – om du har en hög utbudsvolym, men marknaden har liten efterfrågan på dina produkter eller tjänster, har din affärsidé lägre chans att lyckas.
  • Högt utbud och stor efterfrågan – denna kvadrant innebär att ett stort utbud av din produkt finns tillgänglig på marknaden. Produkten är också mycket efterfrågad vilket gör att du har en medelstor chans att lyckas med lägre risker.
  • Lågt utbud och hög efterfrågan – denna kvadrant är för de produkter och tjänster med hög efterfrågan på marknaden, men deras utbudsnivå är låg. Därför utgör denna kvadrant utmärkta chanser att lyckas för din affärsidé.

Steg 3: Hitta ett företagsnamn 

Vi förstår kampen med att bestämma ett namn för ditt företag eftersom det kan skapa eller bryta din varumärkesimage.

Följande är några tips om hur du kommer på ett bra företagsnamn:

  • Slå samman relevanta ord – brainstorma för två eller tre ord som beskriver ditt företag eller som är relevanta för dina tjänster. Se om de kan slås samman helt eller i delar för att skapa ett namn. Till exempel är Evernote en kombination av två ord: forever och note.
  • Använd akronymer eller förkortningar – det finns flera företag där ute som använder akronymer eller förkortningar istället för att behålla ett fullständigt namn. DHL står till exempel för Dalsey, Hillblom och Lynn.
  • Använd icke inhemska ord – leka med främmande ord för att skapa ett minnesvärt namn. Till exempel är Temaki – en risrätt från Japan, det perfekta namnet på en restaurang som erbjuder japansk mat.
  • Använd ditt smeknamn - kallar alla i din familj och vängrupp dig Mike? Välj detta som ditt företagsnamn eftersom det ger en mer personlig touch till ditt varumärke.
  • Lek med ord – få din kreativitet att flöda och lägg till eller ta bort bokstäver, ändra stavningar, lägg till ett suffix eller prefix och kombinera olika ord. Till exempel är Haagen-Dazs ett påhittat namn som skapats för att ge en hantverkskänsla.

Om det fortfarande är svårt för dig att bestämma ett företagsnamn kan flera verktyg för att skapa företagsnamn på nätet hjälpa dig.

Här är ett verktyg som du kan använda för att välja namn: Generator för företagsnamn  

Steg 4: Välj en affärsmodell och gör en plan

En affärsmodell definierar hur du kommer att erbjuda värde till dina kunder genom produkterna eller tjänsterna och hur du kommer att generera intäkter.

För att välja den bästa affärsmodellen måste du följa dessa tips:

  • Tänk på dina kunders krav – din affärsmodell måste tillgodose din målgrupps krav och uppfylla deras förväntningar.
  • Tänk på kundernas köpmönster – se om dina kunder är mer benägna att köpa en lågprisprodukt eller om de är mer attraherade av en prenumerationsmodell. Analysera deras köpbeteende för att ta reda på vilken modell som är bäst för ditt företag.
  • Bedöm dina konkurrenter – observera hur dina konkurrenter tjänar intäkter och bestäm vilken typ av affärsmodell de följer.
  • Tänk på värdet du erbjuder – bedöma vad som gör att du sticker ut i din bransch eller ger dig inflytande över dina konkurrenter. Analysera ditt värdeförslag. Ger du till exempel ett gratisabonnemang på programvara när hela marknaden erbjuder ett betalabonnemang?
  • Observera dina intäktsströmmar – oavsett om du letar efter en enstaka eller flera intäktsströmmar, experimentera och bestäm dig för en affärsmodell som är i linje med din strategi för att generera intäkter.

Steg 5: Tio beprövade idéer (sätt) att starta ett onlineföretag

Här är en omfattande översikt över de typer av affärsmodeller som enkelt kan implementeras online:

Idé #1: Skapa en nischad webbplats

Inget onlineföretag kan drivas framgångsrikt utan en webbnärvaro. Kunder som föredrar att köpa från onlineföretag går alltid in på deras webbsidor antingen för att hitta information om varumärket eller för att göra en beställning. 

Att skapa en elegant men enkel webbplats som erbjuder all information om ditt varumärke på ett ställe ger dig en konkurrensfördel. Den goda nyheten här är att du enkelt kan välja från en mängd olika högkvalitativa webbplatsprogramvara för att lansera din egen webbplats. 

Men innan du gör det bör du bestämma syftet med din webbplats och hur den kommer att tjäna ditt företag. Du bör också fastställa de mål som du förväntar dig att uppnå genom webbplatsen.

Hur du hittar din nisch

Om du kämpar med att hitta din egen nisch kan vi hjälpa dig. 

Bestäm först vad du brinner för eller vad som intresserar dig. När du har analyserat dina böjelser, begränsa dina val genom att bedöma din målgrupps problem och hur du kan lösa dem. Genomför en konkurrentanalys för att känna igen alla möjligheter som ger dig en fördel gentemot dina konkurrenter i denna nisch.

När du har en detaljerad genomgång av din nisch, lär dig om dess lönsamhet och om den har potential att generera den inkomst du behöver. Bläddra igenom prispunkterna för din konkurrents produkter för att få bättre insikter.

Nu när du har all viktig information som du behöver om den nisch du väljer, är det dags att testa din idé.

Välj rätt webbplatsplattformar

Att välja rätt webbplatsbyggande plattform kan verka som en skrämmande uppgift, särskilt eftersom så många alternativ finns tillgängliga. Det är därför vi delar information med dig om några av de mest populära webbplatsbyggarna tillgängliga.

Välj en av följande plattformar och du kan inte gå fel:

  • WordPress.org är den mest populära webbplatsbyggande plattformen och innehållshanteringssystemet. 
  • Wix.com har vunnit enorm popularitet under åren på grund av dess lättanvända webbplatsbyggare. 
  • Squarespace.com är en annan allmänt använd plattform för webbplatsbyggande för onlineföretag som erbjuder eleganta teman. 

Fördelar och nackdelar med att lansera din nischade sajt:

Fördelar

  • Att ha en nischad webbplats möjliggör högre intjäningspotential och mindre konkurrens. Det skapar en onlinenärvaro för ditt varumärke och spelar också en viktig roll för att säkerställa globalt erkännande för ditt företag.
  • Om ditt företag håller på nätet kan du etablera utmärkt trovärdighet och rankas bra på sökmotorernas resultatsidor (SERP). 
  • Du har större chans att bygga en lojal publik.

Nackdelar

  • Det kan ta lite tid innan du bygger upp din onlinepublik och börjar sälja.
  • Du måste underhålla din webbplats och uppdatera den regelbundet med nytt innehåll.
  • Beroende på din nisch kanske det inte finns så många produkter som du framgångsrikt kan sälja.

Förskottskostnader

En av de mest betydande kostnaderna för att bygga en webbplats är värdkostnad. Här är en sammanfattning av vad några av de största plattformarna kommer att kosta dig i förväg:

  • WordPress.org* integrerad med en Bluehost värdplanen börjar på $2.75/månad för Premium Shared-planen och $4.45/månad för Chioce Plus Shared-planen. 
  • Wix erbjuder sin Pro-plan för $22/månad, obegränsad plan för $17/månad och Combo-planen för $13/månad.
  • Squarespace erbjuder den personliga planen för $12/månad, affärsplanen för $18/månad, grundläggande handelsplan för $26/månad och avancerad handelsplan för $40/månad.

* För WordPress.org CMS-värdtjänster kommer jag att visa Bluehost företagets prissättningsplaner.

Inkomstflöde

En nischsajt kan vara en konsekvent källa till passiv inkomst. Dessutom kan det tjäna pengar på saker som affiliate-länkar, annonser och informationsprodukter. 

Vändningstid 

Realistiskt sett kan det ta allt från 6 månader till 24 månader att börja generera intäkter från en nischad sajt, beroende på vad du säljer förstås.

Hur man tjänar pengar med en nischad webbplats 

Nischwebbplatser erbjuder stor passiv inkomstpotential, men för att utnyttja det måste du investera mycket hårt arbete och ansträngning för att upprätthålla intäktsströmmen.

Här är några sätt som du enkelt kan tjäna pengar på din nischwebbplats. 

Affiliate marknadsföring

Detta innebär att attrahera och dirigera trafik till en webbplats som vänder sig till din nisch. Du kan marknadsföra deras produkter eller tjänster genom dina inlägg genom att infoga en länk till deras webbplats. 

Så varje gång en besökare på din webbplats klickar på den länken dirigeras de till sin företagssida. Och om besökaren köper från affiliatebolagets sajt tjänar du en viss provision på varje köp. 

Program som Amazon Associates låter dig enkelt länka till affiliate-leverantörer som arbetar i din nischindustri. Allt du behöver göra är att registrera dig på deras plattform och börja integrera affiliate-länkar i din nischwebbplats.

Inkludera annonser

När det gäller att placera annonser på din nischwebbplats finns det flera anmärkningsvärda alternativ som du kan använda. Den vanligaste formen av att tjäna pengar genom annonser inkluderar betala per klick (PPC)-annonser som genererar intäkter för varje klick. Eller så kan du välja kostnad per tusen visningar (CPM) som erbjuder provision närhelst en annons når tusen visningar. 

Du måste dock se till att alla annonser som placeras på din webbplats är mycket riktade för din publikbas för att få fler klick och i sin tur generera en konstant inkomst.

Idé #2: Starta en blogg

Att blogga är det vanligaste exemplet på en nischad webbplats som består av att bygga en lojal publikbas genom riktat innehåll.

Denna modell kan hittas i olika nischer, inklusive ekonomi, affärer, underhållning och resor. 

Vad bloggar?

Blogging hänvisar till praxis att dela skriftligt eller medieinnehåll (inklusive bilder och videor) som är självpublicerade på en online bloggplattform

Under åren har företag integrerat bloggar på sina webbplatser för att engagera sina målkunder med interaktivt innehåll. Det är därför bloggandet har en hög marknadsföringspotential i näringslivet.

Fördelar och nackdelar med att blogga på egen hand:

Fördelar

  • Att blogga kräver mindre investeringar än andra affärsmodeller eftersom du inte behöver betalda resurser för att driva din blogg framgångsrikt (åtminstone till en början).
  • Genom att skriva auktoritativa blogginlägg kan du positionera dig som expert inom din bransch.
  • Att blogga erbjuder den ultimata flexibiliteten att arbeta på dina villkor och på din egen tid.

Nackdelar

  • Att skriva en högkvalitativ blogg tar mycket tid.
  • Om du kämpar för att skriva i en läsvänlig ton kommer du att få problem med att kommunicera ditt budskap till dina läsare.
  • Vissa tekniska problem som plugin-problem, skadlig programvara och kodningsproblem kan försena dina blogginlägg.

Förskottskostnader

Det är minimala förskottskostnader involverade i att starta en blogg. De mest kända plattformarna erbjuder gratis alternativ för att skapa konton. Men om du väljer det självvärdiga WordPress-bloggalternativet måste du betala en avgift för webbhotelltjänster från $2 till $15 per månad beroende på vilket företag du väljer.

Inkomstström

Efter att ha kommit igång med din blogg via den bloggplattform du väljer kan du förvänta dig att tjäna $ 1000 till $ 10,000 under ditt första bloggår. Efter den inledande fasen kommer din blogg att börja generera en ökad intäktsström, men bara om du är konsekvent med dina blogginsatser.

Vändningstid

Det tar tid att ranka din blogg på sökmotorer och uppnå önskade resultat. Men med konsekvent ansträngning kan du förvänta dig att se en avsevärd ökning av onlinetrafik inom ett år.

Hur man tjänar pengar på att blogga

För att tjäna pengar på att blogga måste du skapa din blogg, bestämma dig för ett nischämne och börja publicera meningsfullt innehåll för din publik. Glöm inte heller att engagera dina läsare genom att nå ut till dem och svara på deras kommentarer. 

Andra sätt att tjäna pengar genom att blogga är att visa annonser på din bloggsida via Google AdSense, värva sponsring, skriva betalda recensioner eller generera inkomster genom affiliate marketing

Idé #3: Skapa en YouTube-kanal

Youtube är en känd social medieplattform som är känd för sitt videobaserade innehåll. Varför inte använda den för att starta din egen kanal, lägga upp spännande videor, få visningar och bygga en lojal publikbas?

Vad är en YouTube-kanal?

Det är som att ha en egen privat kanal där du kan lägga upp videor för din publik. Dessa videor är tillgängliga för alla som loggar in på YouTube, och du kan enkelt anpassa bakgrundstemat eller lägga till logotyper, bilder och musik för att göra dem mer tilltalande. 

Ju fler tittare dina videor har och ju fler prenumeranter du får, desto bättre kommer du att få det. 

Fördelar och nackdelar med att ha en egen YouTube-kanal:

Fördelar

  • Att ladda upp högkvalitativa, informativa och engagerande videor kan hjälpa dig att samla en stor och lojal publikbas.
  • Ytterligare inkomstkälla.
  • Ett stort antal följare kan göra din kanal attraktiv för företag som betalar dig för att visa sina annonser.
  • Du behöver inga tekniska kunskaper eller färdigheter för att ladda upp videor till YouTube.

Nackdelar

  • Du har ingen kontroll över vem som ser ditt innehåll eftersom YouTube erbjuder tittarna de videor de vill se.
  • YouTube garanterar inte en konstant intäktsström.
  • Det finns ingen garanti för att ditt innehåll kommer att ses eller dra till sig uppmärksamhet.

Förskottskostnader

Att skapa en YouTube-kanal kräver inga förskottskostnader och du kan enkelt börja spela in videor på din telefon. Men om du vill spela in högkvalitativa videor måste du spendera pengar på videoproduktionsutrustning som en kamera, mikrofon, ljus etc. som kan kosta dig mellan $500 och $10,000 för högkvalitativ videotillverkningsutrustning. .

Om du går för en videoredigeringsplattform som Adobe Premiere Pro, måste du betala 239.88 USD per år.  

Inkomstflöde

En YouTube-kanal är en perfekt källa till passiv inkomst som kan hjälpa dig tjäna 18 dollar eller fler när annonsvisningarna når 1000. 

Vändningstid

Du kan bara börja tjäna pengar på YouTube om du har 4,000 XNUMX timmars tittarsiffra eller mer på din YouTube-kanal under det senaste året. 

Hur du startar din egen YouTube-kanal

YouTube har gjort det enklare än någonsin tidigare att starta en egen kanal.

När du har registrerat dig för ett YouTube-konto anger du kanalens namn och beskrivning för att låta dina tittare veta vad de kan förvänta sig av dina videor. 

Nu när du har skapat din kanal är det dags att spela in din första video och ladda upp den till din kanal. Du kan till och med optimera dina videor för SEO genom att lägga till nyckelord och taggar i beskrivningen så att dina videor har bättre chanser att rankas bra på YouTube för ett givet sökord. 

Hur man tjänar pengar på YouTube

Människor som har blivit populära på YouTube är nu några av världens största oberoende kändisar. Populära YouTubers är riktiga kändisar, kända för att producera underhållande och engagerande innehåll som tilltalar en stor tittarbas. 

Några exempel är brasiliansk-portugisiska YouTuber Philip Net, spansk YouTuber Samuel de Luque, känd som Vegetta777, eller amerikansk YouTube-personlighet och vlogger Jenna Marbles.

Dessa kändisar fokuserar främst på att skapa banbrytande videoinnehåll som fungerar som ett exempel för deras följare, inspirerar och underhåller dem på samma gång.

Jenna Marbles gör underhållningsvideor och tjänar enbart genom YouTubes partnerprogram. Marques Brownlee, en elektronikrecensent, tjänar pengar genom att publicera affiliate-länkar.  

Här är några steg som kan bana väg för att starta en framgångsrik YouTube-kanal.

Bestäm din nisch

Den svåraste delen av att säkerställa din kanals framgång är att bestämma sig för rätt nisch. Några av de mest lönsamma nischerna inkluderar hälsa och skönhet, Gaming, kokning, recensioner och unboxing och många fler.

Alla har sina egna talanger och passioner. Det är viktigt att välja en nisch där du kan erbjuda expertis.

Börja lägga till videor

Efter att ha valt rätt nisch måste du börja göra videor av hög kvalitet och lägga upp dem konsekvent för att dina tittare ska komma efter mer.

Börja attrahera din ideala publik

För att tjäna pengar måste du bygga en lojal publikbas. Du kan uppnå detta genom att ladda upp videor regelbundet, dela dem på andra digitala plattformar eller interagera med dina följare genom kommentarer.

Aktivera din kanal för intäktsgenerering

För att aktivera intäktsgenerering på din YouTube-kanal, gå till Min kanal och klicka på YouTube Studio. När du har öppnat YouTube studio, välj kanalmenyn, klicka på Andra funktioner > Intäktsgenerering. 

När fönstret för intäktsgenerering är öppet väljer du Starta.

Det betyder att du har accepterat villkoren för YouTubes partnerprogram. Nu kan du lägga till AdSense eller något annat konto på din kanal och tjäna pengar. Du kan ändra inställningarna för intäktsgenerering senare om du vill.

Länka din YouTube-kanal till ett Adsense-konto

Detta säkerställer att endast relaterade annonser visas på dina videor och väljs ut i enlighet med vilken typ av interaktion människor har med din kanal.

Allt du behöver göra är att logga in på YouTube, välja kanalen och klicka på Creator Studio. Välj Kanal som visas till vänster och klicka på Avancerat. Höger under "Google Ads-kontolänkning" klickar du på "Länka ett Google Ads-konto". 

Följ instruktionerna, välj Slutför och du är klar.

Gå med i YouTubes partnerprogram

Smakämnen YouTube Partner Program kräver att du har 1,000 4,000 prenumeranter och XNUMX XNUMX visningstidstimmar under ett år för att kvalificera dig för intäktsgenerering.

Dessutom bör din kanal och dess innehåll strikt följa användarvillkoren, policyer och riktlinjer från YouTubes partnerprogram.

Om du lyckas kvalificera dig för YouTubes partnerprogram kan du få tillgång till fler resurser och funktioner som erbjuds av YouTube.

T-serien rankas bland de bästa YouTube-kanalerna genom att säkerställa hög volym och konsekvens i sina videor. Den använder YouTubes partnerprogram och låter andra YouTube-användare placera sina annonser på sina videor för att tjäna pengar. 

Du kan också tjäna pengar på din YouTube-kanal genom att få annonsintäkter, skapa videor som recenserar varor från andra märken eller välja att visa dina videor för en premiumprenumerationsavgift på YouTube.

Idé #4: Starta en podcast

Podcasting är som ljudbloggning. Med andra ord hänvisar det till att spela in ljudinnehåll (vanligtvis i MP3-format) och dela det online. På så sätt kan andra komma åt och ladda ner din ljudfil på 

sina smarta enheter och lyssna på inspelningarna.

Under det senaste decenniet har podcasting tagit mer och mer fart. Idag finns det mer än 1 miljon poddar där ute.

Podcasting är en bra möjlighet för företagare som letar efter ett medium för att få kontakt med potentiella kunder. Det ger en mer mänsklig touch till dina kundrelationer när du etablerar dig som expert inom din affärsnisch.

Det är också det perfekta sättet att skapa en positiv varumärkesimage och driva trafik till din webbplats. Den största fördelen med poddsändning är att vem som helst kan göra det utan några tekniska färdigheter eller kunskaper.

Fördelar och nackdelar med poddsändning:

Fördelar

  • Podcaster hjälper dig att nå din publik och affärsmöjligheter var som helst, när som helst.
  • Det är relativt enkelt att göra en podcast. Du behöver bara en dator eller en smartphone, inspelningsprogramvara och en internetanslutning för att lägga upp det online.
  • Podcaster ger dig frihet när det kommer till hur du vill presentera ditt innehåll för publiken.

Nackdelar

  • För att erbjuda de bästa poddsändningarna måste du se till att kvaliteten på din poddsändningsutrustning är av högsta klass. 
  • För bättre resultat från podcasting måste du vara konsekvent när du publicerar avsnitt.
  • Att göra en podcast kan kosta dig pengar, och det kan ta mer tid att säkra en avkastning på investeringen än andra affärsmedier.

Förskottskostnader

Den totala kostnaden för en podcast beror på utrustningen och programvaran som du väljer att köpa innan du sätter igång. Sedan måste du ta hänsyn till tilläggen och extra avgifter som omslagsdesign, Logo Design, eller få din egen personliga musik för intro och outros.

Den beräknade kostnaden för att skapa en podcast, inklusive nödvändigheter och extra avgifter, kan vara så låg som $290 eller så hög som $3,700 XNUMX, beroende på ditt val av utrustning. Om du lägger ihop all nödvändig utrustning, extrafunktioner och extra kostnader, den totala prisklassen är 705 5,185 till XNUMX XNUMX dollar.

Inkomstflöde

Den genomsnittliga årsinkomsten för en poddvärd uppskattas till vara $87,274 XNUMX i USA.

Vändningstid

Det kan ta lite tid att bygga upp en publik. Vissa poddar börjar tjäna intäkter efter bara 2 månader, medan andra kan ta längre tid. 

Konfigurera din podcast

Att lansera din podcast kan vara det bästa beslutet du någonsin kommer att fatta. 

Det beror på att människor inte längre kan avsätta tid för att läsa, titta på långa videor eller interagera med nya företag. Men de kan och lyssnar ofta på poddsändningar medan de pendlar för att hålla koll på branschnyheter, expertutlåtanden och till och med för lite lätt infotainment.

När poddar görs rätt får du exponering för en ny publik, slår konkurrenterna och etablerar ömsesidigt fördelaktiga relationer med dina lyssnare. Om du nu är övertygad om fördelarna med att starta din egen podcast, här är en snabbguide för att göra det rätt:

Skaffa en bra mikrofon och ytterligare podcastutrustning

Framgången för din podcast beror på kvaliteten på den utrustning du använder. Dessutom måste du köpa en mikrofon som erbjuder bra ljudkvalitet eftersom publiken inte kommer att engagera sig i en podcast som låter förvrängd. 

Installera programvara för ljudinspelning och redigering

Efter att ha bestämt dig för utrustningen måste du också välja och installera den bästa programvaran för inspelning och redigering av podcast. Några av de mest populära inkluderar Audacity samt alitu

Gör en podcastinspelning och spara ljudfilen

Installera podcastutrustningen, skriv ett manus, så att du vet vad du ska prata om i avsnittet, och spela in podden. Spara den inspelade ljudfilen för att gå vidare till nästa steg.

Hitta en poddsändningswebbplats och ladda upp dina filer

För att få din podcast online måste du leta efter den bästa värdtjänsten för podcast. Några populära alternativ inkluderar Buzz Sprout, Podbean, Transistoroch Fängsla.

Hur man tjänar pengar genom podcasting

De kan inte bara leda trafik till din webbplats och förbättra ditt varumärkes onlinenärvaro, podcaster kan också gynna dig enormt om du bestämmer dig för att tjäna pengar på dem.

Få sponsringsavtal, coaching eller affiliate-marknadsföring

Om du fortfarande bygger upp ditt lyssnarskap på podcast, prova affiliate marketing och säkra sponsringsavtal genom att komma i kontakt med ett företag vars produkter du potentiellt skulle kunna marknadsföra i din podcast. Du kan också tjäna pengar genom att sätta upp en prenumerationsavgift som lyssnarna måste betala innan de kan ladda ner dina poddavsnitt.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på en podcast. Sponsring, premiuminnehåll, affiliate-marknadsföring och coaching är några av de bästa.

Du kan be om sponsorer eller visa deras annonser på din poddsajt, ange en prenumerationsavgift på din poddkanal eller gå till ett affiliateprogram.

Idé #5: Dropshipping-produkter  

Dropshipping tar sakta fart på grund av dess låga inträdesbarriärer och lägre startkostnader. Med en enkel dator kan du enkelt ställa in din dropshipping-satsning.

Vad är dropshipping?

Dropshipping är en affärsmodell online som låter dig köpa produkter från en handlare eller leverantör och skicka dem direkt till din kund. Du behöver inte tillverka produkter, betala omkostnader eller hålla ett lager för att driva en dropshipping-verksamhet.

Fördelar och nackdelar med att driva din egen dropshipping-verksamhet:

Fördelar

  • Mindre förskottsinvesteringar minskar vägspärren för att starta eget företag.
  • Det sparar dig från att hålla eller underhålla ett lager.
  • Ett dropshipping-företag är lätt att skala eftersom det verkliga krånglet faller på handlarna och leverantörerna.

Nackdelar

  • Låga startkostnader har ökat konkurrensen inom dropshipping-branschen, vilket påverkar dina vinstmarginaler.
  • Du litar på att andra företag och leverantörer driver ditt företag smidigt, vilket ökar riskerna med dropshipping.
  • Du har ingen kontroll över de många processerna som är involverade med dropshipping, särskilt att hålla sig synkroniserad med lagerdata från dina leverantörer.

Förskottskostnader

Förskottskostnaderna för en dropshipping-satsning beror på onlineplattformen du väljer för att bygga din butik, dess betalda trafikkostnader och domännamnet du registrerar. Shopify tar $29/månad för sin grundplan tillsammans med en 14-dagars gratis provperiod.

För betald trafik, börja med Google Ads eftersom de erbjuder 100 USD gratis kredit. Kostnaden för domännamnet beror på vilken tjänst du väljer. 

Inkomstflöde

En dropshipper kan tjäna i genomsnitt $1000-$50,000 per månad i intäkter, medan månatliga vinster kan variera mycket från $100-$20,000. 

Vändningstid

Det tar 6-12 månader att börja tjäna vinster från din dropshipping-verksamhet.

Hur man tjänar pengar på dropshipping

För att börja tjäna pengar på ett dropshipping-företag måste du välja rätt nischmarknad så att du kan utnyttja en lönsam satsning. Du kan också flytta till andra nischer med tiden.

Så här kan du tjäna pengar genom ett online dropshipping-företag.

Hitta en dropship-grossist eller distributör

Det är viktigt att samarbeta med en trovärdig grossist eller leverantör eftersom fel kan skada ditt företags rykte. Gör en noggrann efterforskning innan du väljer dina leverantörer.

Några av de mest populära drop shippers är AliExpress, Partihandel2B, Spocketoch Doba.

Pris dina produkter

Dropshipping affärsmodell bygger på kundförvärv oavsett priset på produkten. Att välja dyrare produkter hjälper dig att tjäna en hög vinstmarginal.

Börja sälja

Efter att ha konfigurerat din dropshipping-webbplats, säkrat en leverantör och prissatt dina produkter, är du redo att börja dropshipping. Attrahera kunder genom att erbjuda kvalitetsprodukter och strömlinjeformade tjänster så att du kan generera intäkter redan från början.

Idé #6: Sälja kurser och infoprodukter 

Människor vänder sig kontinuerligt till internet för att hitta lösningar på sina problem. De letar efter autentiska svar från experter inom branschen, och du kan dra nytta av denna möjlighet genom att sälja informationsprodukter och kurser för att svara på deras frågor. Detta är en lovande affärsmodell online som används av tusentals digitala entreprenörer med framgång.  

Fördelar och nackdelar med att sälja onlinekurser och informationsprodukter:

Fördelar

  • För att sälja onlinekurser och informationsprodukter behöver du inte hantera ett lager eller betala för omkostnader.
  • Du är inte begränsad till att endast sälja till en lokal marknad. Med onlinekurser och informationsprodukter kan du nå en bredare publik från hela världen.
  • Med lägre investeringskostnader utgör denna affärsmodell den lägsta risken.

Nackdelar

  • Du behöver lägga ner mycket kraft och idogt arbete för att skapa värdefulla kurser och infoprodukter.
  • Informationsprodukter, särskilt e-böcker, har ett lågt försäljningspris, vilket innebär mindre vinstmarginaler för dig.
  • Innan du säljer onlinekurser måste du bygga en publik som vill dra nytta av din expertis.

Förskottskostnader

Kostnaden för att sälja din egen onlinekurs beror på hur mycket pengar du investerar i att skapa kurser, eventuella dolda kostnader inklusive webbplatsdomännamn eller supporttjänster och marknadsföringskostnader. 

Ju fler funktioner du införlivar i din onlinekurs, desto fler kostnader kommer att uppstå.

Vändningstid

Handläggningstiden för din onlinekurs beror på hur snabbt och effektivt du kan bygga upp en lojal publikbas. Ju fler som lockas till din onlinekurs, desto snabbare kommer din kurs att börja tjäna pengar. 

Inkomstflöde

En onlinekurs kan hjälpa dig att tjäna var som helst från $ 0 till $ 50,000 eller mer per månad. Allt beror på din valda nisch och den totala försäljningen.

Hur man tjänar pengar på att sälja kurser och infoprodukter

Ett stort antal frilansare och hembaserade företag säljer digitala informationsprodukter på sina webbplatser eller andra onlineplattformar. Du kan antingen göra din egen kurs eller sälja informationsprodukter skapade av andra.

Välj ett ämne som du har erfarenhet av

För att skapa en värdespäckad kurs eller informationsprodukt bör du ha fördjupade kunskaper om ett visst ämnesområde. Utnyttja denna kunskap för att etablera dig som en auktoritet inom kursämnet du väljer.

Kom med innehållet

När du har valt ditt kursämne kan du börja skapa kursen. En onlinekurs är en serie videor som innehåller bilder, musik, PDF-filer och mer för att göra det mer engagerande för eleverna. Du kan sekventiellt förklara ämnet och till och med lägga till frågesporter för att göra kursen mer intressant.

Skapa din kurs eller infoprodukt

När du har fastställt dispositionen av din kurs, börja spela in den. Du kan antingen göra en video med hjälp av en kamera, eller så kan du screencasta hela sessionen där du delar din skärm med eleverna. Dessutom måste du investera i rätt verktyg för ultimat videokvalitet och klart ljud.

Pris och värd för ditt innehåll

Du har möjlighet att antingen vara värd för kursen på egen hand eller välja en webbhotellplattform. Om du bestämmer dig för att vara värd på egen hand måste du skapa en webbplats. Men med online-värdplattformarna behöver du bara ladda upp kursvideon och annat innehåll. Några av bästa onlinekursplattformar innefattar LearnDash, Udemy, Thinkificoch Coursera

Marknadsför ditt innehåll

Det finns flera sätt att marknadsföra din kurs online. Du kan öka organisk trafik genom att optimera kurssidorna med nyckelord för att rankas högre på sökmotorerna. Du kan också generera trafik till din kurs genom att blogga, publicera kursvideor på YouTube, Podcasting eller lägga upp annonser på populära sociala medieplattformar som t.ex. Facebook.

Idé #7: Handledning och undervisning online  

Handledning är ett utmärkt sätt att tjäna extra pengar om du gillar att undervisa. Allt du behöver är en djupgående kunskap om ämnet du väljer att undervisa i, och sätt att dela den kunskapen med dina elever.

Fördelar och nackdelar med att undervisa online:

Fördelar

  • Du får njuta av ultimat flexibilitet med din tid och ditt schema.
  • Handledning online är mycket bekvämt eftersom du inte behöver slösa din tid på att pendla för att nå dina elever.
  • Du kan till och med erbjuda inspelade sessioner till eleverna så att de kan gå igenom lektionen igen om de missade något första gången.

Nackdelar

  • Framgång kommer inte att hända om du inte är villig att skapa en webbplats, annonsera mycket och bygga ett fantastiskt rykte.
  • Det kan vara svårt att bedöma en elevs framsteg när han undervisar online. 
  • Det är svårt att lära känna en student genom onlinehandledning.

Förskottskostnader

Förhandskostnaderna för handledning inkluderar kostnaderna för certifiering och provisionsavgiften som tas ut av handledningsbyrån som du arbetar med.

Vändningstid

Om du bestämmer dig för att registrera dig hos en handledningsbyrå kan du börja tjäna pengar så snart byrån kopplar ihop dig med en student. Men om du arbetar som egenföretagare kan du tjäna pengar så fort en student hör av sig.

Inkomstflöde

Enligt en undersökning, den genomsnittliga handledaren tjänar 20-25 USD/timme. Det beror dock helt på vilket ämne du undervisar i.

Hur man tjänar pengar på handledning online

Handledning online har gjort det möjligt för människor att tjäna pengar snabbt från sina hem. Om du byter till en karriär inom undervisning eller bara vill tjäna extra pengar, är handledning online ditt bästa val.

Hitta det du är bra på

För att bestämma dig för ämnet du ska undervisa på nätet, skapa en lista över saker som du är bra på eller brinner för. Det kan vara språket du talar flytande, arbetsrelaterade färdigheter eller till och med din hobby. 

Hitta en virtuell undervisningsplattform

När du har bestämt dig för vilket ämne du vill undervisa i, välj en onlineplattform som gör att du enkelt kan undervisa dina elever online. Zoom Skypeoch Google Hangout är några av de mest populära virtuella plattformarna som är byggda för att underlätta onlinekommunikation.

Annonsera

Nu när du har valt den plattform som du ska använda för att lära ut ämnet du väljer, måste du marknadsföra dina handledningstjänster.

Börja rikta in dig på potentiella studenter med onlineannonser som betonar dina unika försäljningsargument och det värde du lovar.

Du kan annonsera genom att skapa din onlinenärvaro via en webbplats eller en handledningsprofil på populära plattformar. Utnyttja sociala medieplattformar för att komma i kontakt med en stor publik snabbare än någon annan plattform. Eller så kan du skriva ut reklaminnehåll för att dela med ditt community eller distribuera på platser som ofta besöks av föräldrar och elever.

Ta ut ditt namn

Bygg upp ryktet för dina onlinehandledningstjänster genom att skapa din onlinenärvaro eller dela dina vittnesmål. Detta är inte bara en kortsiktig taktik utan en långsiktig strategi som kan göra underverk för ditt rykte.

Erbjuda incitament

För att locka studenter kan du behöva erbjuda några av dina handledningstjänster gratis. Du kan ge dem en gratis provperiod där de kan mäta din undervisningsstil och avgöra hur bekväma de är med dig.

Eller så kan du erbjuda gratis seminarier eller utbildningssessioner till dina potentiella studenter via ett onlinemedium.

Be om vittnesmål

För att locka nya studenter måste du visa hur du undervisar dina elever och hjälpa dem att övervinna sina svagheter i ett visst ämne.

Rekommendationer från tidigare studenter kan hjälpa dig att etablera din auktoritet som någon som lovar de bästa resultaten.

Konfigurera din webbplats och sociala medier

För att få ut ditt namn måste du skapa en webbplats för din handledningstjänst där du kan lista dina tjänster. Skapa också sociala mediekonton på alla de stora plattformarna för att komma i kontakt med en stor publik.

Idé #8: Utskrift av produkter på begäran  

Printing on demand (POD) är en form av dropshipping affärsmodell. Du behöver inte oroa dig för att hålla och underhålla lager, installationskostnaderna är låga och det finns små eller inga risker. 

Vad är print on demand?

Print on demand innebär att sälja dina produkter genom att trycka anpassade mönster på dem. Dessa produkter inkluderar muggar, t-shirts, hoodies och andra föremål.

Din leverantör designar produkterna utifrån antalet beställningar du får. Så du behöver inte betala för föremålen förrän de är sålda, och detta sparar dig från att upprätthålla ett lager.

Fördelar och nackdelar med att driva din print on demand-verksamhet: 

Fördelar

  • Inget behov av att lagra produkter eller hålla ett lager.
  • Hela lagret finns online så att ingen produkt skrivs ut utan att ha beställts.
  • Lägre startkostnader.

Nackdelar

  • Du har liten eller ingen kontroll över produktens kvalitet, såväl som leveransprocessen.
  • Eftersom alla produkter är baserade på print on demand kan det ta lång tid att slutföra onlinebeställningar.
  • Hela din verksamhet beror på dina leverantörer. Om de får slut på resurser så gör du det också.  

Förskottskostnader

Förskottskostnaden för att ställa in en print-on-demand är kopplad till det material, förbrukningsmaterial och programvara som du bestämmer dig för att investera i.

Inkomstflöde

Utskrift på begäran är ett utmärkt sätt att tjäna passiv inkomst. Ju fler produkter du säljer, desto mer pengar kommer du att tjäna.

Vändningstid

Handläggningstiden beror på hur snart du börjar sälja dina produkter eller hur snabbt ditt företag får exponering och hittar köpare.

Hur startar print on demand-företag 

Med Print on demand kan du skräddarsy produkter med hjälp av designprogramvara. Hela affärsprocessen är relativt enkel, men det kan uppstå osynliga problem, speciellt om tryckmaskinen går ur funktion.

Välj din nisch

Välj mellan en produktbaserad eller en ämnesbaserad nisch för att ställa in din utskriftsverksamhet på begäran. Om du går efter produktnischen måste du arbeta på samma produkt under hela din verksamhetsperiod. 

Om du går för en ämnesbaserad nisch måste du komma på ett trendigt ämne och flera mönster som förkroppsligar denna nisch. Du behöver en nisch som gör att du kan attrahera en bredare publik. Serier, filmer, ekoturism, baseboll, TV-program och hälsosamt liv är några exempel på nischer du kan välja.

Konfigurera din webbplats 

När du väl har bestämt dig för en specifik nisch är det dags att skapa en webbplats för din print on demand-verksamhet. Du har några alternativ för att starta en webbplats: 

  • Starta din egen webbplats med hjälp av programvara som Shopify (du måste köpa ditt eget domännamn och betala för värdtjänst). 
  • Ställ in din webbplats på tredjeparts print-on-demand-butiker på plattformarna som t.ex Teesprig or Merch av Amazon (din webbplats kommer att finnas på dessa plattformar, så du kommer inte att ha en egen butik med en anpassad domän men det här alternativet är helt gratis).  

Om du bestämmer dig för att lansera din egen webbplats måste du välja din print-on-demand-leverantör som kommer att slutföra alla dina företagsbeställningar. Några av de mest populära print-on-demand-leverantörerna inkluderar Printful, Printifyoch Zazzle.

Lägg till produkter i din webbutik

När du har valt din print on demand-leverantör är det dags att göra det få din webbutik igång. Allt du behöver göra är att koppla ihop butiken med din print on demand-leverantör och börja lägga till dina produkter. 

Marknadsför ditt företag

För att få ut ditt namn måste du marknadsföra ditt företag genom att erbjuda värdefullt innehåll som lockar dina kunder. Du kan också engagera dina kunder genom att rikta in dem med nyheter om ditt varumärke med hjälp av e-postmarknadsföring verktyg

Ett annat marknadsföringsalternativ är att skapa videor om dina produkter och lägga upp dem på din YouTube-kanal.

Idé #9: Sälja handgjorda produkter 

Hantverksindustrin har nyligen blomstrat sedan starten av onlinehantverkswebbplatser som låter dig sälja ditt hemhantverk snabbt.

Fördelar och nackdelar med att sälja handgjorda prylar på marknadsplatser:

Fördelar

  • Du är din egen chef. Du har fullständig behörighet att arbeta på dina villkor och ditt schema.
  • Du har fullständig frihet att ändra din produktlinje när du vill.
  • Det finns flera onlinemarknadsplatser där du snabbt kan sälja ditt handgjorda hantverk.

Nackdelar

  • För att sälja ditt handgjorda hantverk framgångsrikt måste du se till att produkten är av högsta kvalitet.
  • Hela processen med att samla in material, skapa handgjorda hantverk och beställning kan vara tidskrävande.
  • Du kan tycka att det är svårt att hitta en specifik framgångsrik nisch på marknaden för handgjorda hantverk.

Förskottskostnader

Om du planerar att sälja handgjorda föremål behöver du pengar för att köpa material, förnödenheter, verktyg, en webbplats och även för att investera i marknadsföringsaktiviteter. 

Vändningstid

Handläggningstiden för ditt handgjorda konstföretag beror på hur mycket exponering den får, marknadsplatsen där du säljer dem och marknadsföringstaktiken du använder för att locka trafik till ditt företag. Effektiviteten hos alla dessa element avgör hur lång tid det tar för din handgjorda konstverksamhet att ta fart.

Inkomstflöde

Att sälja handgjorda föremål och hantverksprodukter kan hjälpa dig att generera aktiva såväl som passiva inkomster. Du kan tjäna pengar genom att skapa din egen onlinebutik och sälja dina handgjorda produkter, eller så kan du erbjuda din expertis att lära andra genom videohandledningar eller engagemang i sociala medier.

Hur man tjänar pengar på att sälja handgjorda och hantverksprodukter på marknadsplatser

Om du gillar att sticka, sy, göra smycken eller skapa konst kan du sälja dem online. Även om du vill sälja vintage och hantverksmaterial, gå online till dedikerade grupper och webbplatser istället för att gå till dina lokala loppmarknader personligen.

Du kan befalla högsta dollar från dem som verkligen uppskattar värdet av dessa mästerverk. 

Hitta de produkter du vill sälja

Om du funderar på vilken typ av produkter du ska sälja, välj vilken typ av saker du tycker om att göra eller få mycket beröm och förfrågningar om. Om du gillar vintageartiklar kan du köpa dem från loppmarknader, auktioner eller gårdsförsäljningar och sälja dem vidare online.

Hitta marknadsplatsen för att sälja dina varor

För att börja sälja dina hemgjorda och hantverksartiklar online måste du välja den bästa onlinemarknadsplatsen. 

etsy är den bästa onlinemarknadsplatsen för hantverkare att sälja sina handgjorda produkter online eftersom det låter dig nå en stor publik. Du kan snabbt sälja hundratals produkter på Etsy utan att betala en hög noteringsavgift.

Andra anmärkningsvärda onlinemarknadsplatser inkluderar ArtFire, Cratejoyoch Absolut konst.

Idé #10: Bygga en e-handelsbutik 

E-handel har vunnit dragkraft eftersom människor nu föredrar att köpa online från bekvämligheten av sitt hem istället för att besöka fysiska butiker.

Innan du börjar sälja dina produkter måste du bestämma lönsamheten för den nisch du har bestämt dig för att täcka. Efter det måste du utveckla en e-handelswebbplats, vilket kan verka som ett krångel, men i verkligheten är det ett praktiskt sätt att erbjuda dina produkter eller tjänster online.

Vad är e-handel?

e-handel är en förkortning för elektronisk handel, och det syftar på att köpa och sälja produkter online. Det inkluderar också alla andra aspekter som är förknippade med onlineshopping, såsom internetbank, biljettbokningar online och auktioner.

E-handel fungerar för alla fyra marknadssegmenten, inklusive företag till företag, företag till konsument, konsument till konsument och konsument till företag.

Fördelar och nackdelar med att driva din egen e-handelsverksamhet:

Fördelar

  • Inget behov av fysiska butiker vilket gör att du snabbt kan utöka din verksamhet när det är möjligt.
  • Du kan spara en betydande summa pengar på hyra, underhåll och andra kostnader förknippade med fysiska butiker.
  • Du har tillgång till kunder från hela världen som kan köpa från dig när som helst. 
  • Du har tillgång till en stor pool av kunddata som du kan använda för att bättre marknadsföra dina produkter. 
  • Digitala produkter kan säljas online med mycket små förskottskostnader.

Nackdelar

  • I händelse av en webbplatskrasch förlorar du potentiell försäljning.
  • Du måste tillhandahålla frakttjänster för produkter.
  • Svårt att leverera upplevelsen av fysisk shopping, varför många kunder motsätter sig att köpa online.
  • Potentiella kunder kan enkelt undersöka prisskillnaden mellan dig och din konkurrent för att välja den lägsta.

Förskottskostnader

För att starta din egen e-handelsbutik behöver du bara en internetanslutning, en dator för att hantera din webbplats och betalningsprogram för att behandla dina onlinebetalningar. 

För en enkel dropshipping-butik kan du förvänta dig att investera cirka 100 USD. Men om du väljer alla funktioner som nämns ovan och anlitar proffs för att designa din e-handelswebbplats, förvänta dig att spendera upp till $3000 eller mer. 

Inkomstflöde

En e-handelsbutik hjälper dig att tjäna både aktivt och passivt. Allt beror på vilka produkter du säljer och hur du bestämmer dig för att marknadsföra dem. Du kan antingen sälja andras produkter genom affiliate-marknadsföring (passiv), utöva dropshipping eller så kan du sälja dina egna produkter (aktiva).

Vändningstid

Beroende på din valda nisch, kompetens och eventuell konkurrens som din butik kan ha, kan det ta allt från 3 månader till ett helt år att börja göra vinst.

Hur man tjänar pengar på e-handelssajter

Att tjäna pengar på en e-handelsbutik innebär mer än att bara sälja produkter online och tjäna vinst. 

Om du letar efter sätt att växa din e-handelsbutik så att den kan börja generera en högre intäktsström, här är dina alternativ:

Hitta rätt produkter och/eller tjänster att sälja online

Den största utmaningen som många företagare på nätet står inför är att söka efter produkter och tjänster som är lönsamma och efterfrågade. Håll dig uppdaterad med de senaste trenderna för att brainstorma idéer för att komma på en produkt med en unik säljfunktion. 

Oavsett vilken bransch du väljer att vända dig till finns det två typer av produkter som du kan sälja. Dessa är:

Nischprodukter

Dessa produkter är gjorda för att tillgodose en specifik efterfrågan. Dessa är vanligtvis unika eller handgjorda produkter, så de är ofta dyrare än andra produkter eftersom de uppfyller en viss begäran på marknaden.

Varuförsedda produkter

Varutillverkade produkter är de produkter som inte kan särskiljas från sina konkurrenters produkter. Du kan bara skilja dem åt genom deras prisintervall eftersom de inte har några skillnader i deras kvalitet eller användningsområden.

Identifiera eller skapa produkter som löser ett problem

Det mest effektiva sättet att hitta en lönsam produkt är att förstå potentiella kunders krav och problem och tillhandahålla din produkt som en lösning. 

Steg 6: Arbeta med innehåll och material före lanseringen

Hela syftet bakom en förlanseringsstrategi är att skapa varumärkeskännedom och skapa spänning innan ditt varumärke är redo att ta sig ut på marknaden.

Följ stegen nedan för en framgångsrik förlanseringsstrategi:

  • Skapa konton för sociala medier – för att bygga upp din affärsgemenskap är det viktigt att skapa ditt företags sociala medieprofiler på olika plattformar. Anpassa dessa profiler med dina varumärkesspecifikationer som logotyp, varumärkesfärger och bilder.
  • Designa en målsida – skapa en målsida som ger dina potentiella kunder en glimt av ditt företag. Inkludera en e-postruta som ber om besökarnas e-post så att du kan utöka din prenumerantlista innan lanseringen.
  • Konfigurera din e-post – registrera dig med en e-postplattform för att skapa e-postkampanjer och skicka nyhetsbrev till dina prenumeranter.
  • Skapa ett pressmeddelande – skapa ditt företag pressmeddelande och skapa en lista över personer som du vill skicka den till.

Steg 7: Definiera marknadsförings- och tillväxtstrategier

Framgången för din online-verksamhet beror på en väl genomarbetad marknadsförings- och tillväxtstrategi. De hjälper dig att sätta upp dina affärsmål och erbjuder en översikt som specificerar de åtgärder du behöver vidta för att uppnå dessa mål.

För att skapa en effektiv marknadsförings- och tillväxtstrategi behöver du:

  • Skapa ett unikt värdeerbjudande.
  • Sätt upp dina affärsmål.
  • Bestäm dina marknadsförings- och affärstillväxtmål.
  • Öva djupgående forskning av din branschmarknad.
  • Skapa din idealiska kundprofil.
  • Utveckla en uppsättning strategier för att stödja dina marknadsföringsmål.
  • Använd rätt kombination av marknadsföringens sju Ps: produkt, pris, kampanj, plats, personer, process och fysiska bevis.

Steg 8: Starta din onlineverksamhet 

Nu när du är klar med dina aktiviteter före lansering av onlineföretag måste du skapa en lanseringsstrategi.

Det här är alla nödvändiga steg som du måste följa innan du startar ditt onlineföretag:

  • Testa din produkt eller dina tjänster – testa din produkt eller tjänst och gör nödvändiga justeringar innan du rullar ut dem till dina potentiella kunder. Du kan skicka kostnadsfria produkter eller tjänster till affiliates eller betrodda kunder för att samla in feedback.
  • Börja nätverka – besluta om ett lanseringsdatum, och när det är satt, marknadsföra din målsida och börja annonsera på dina sociala medier-profiler och e-postmeddelanden för att få ut ordet. Få all uppmärksamhet du kan för lanseringen av ditt företag.
  • Skapa en plan – Att starta ditt företag kan vara en överväldigande process som gör att du tappar fokus. Det är därför du behöver en solid lanseringsplan för att säkerställa att alla uppgifter slutförs enligt deras förutbestämda schema. 

Och nu är du redo att starta ditt företag.

Nedan är några av de intressanta och trendiga affärsidéerna från 2023. Du kan undersöka dessa nischer och hitta en affärsmöjlighet online i dem.

  • Organtillskott företag – kosttillskottsmarknaden är nu värt $ 140.3 miljarder och den förutspås växa med en takt på 8.6 % mellan 2021 och 2028. 
  • Tatueringar – marknaden för tatuerare mäts vara $ 1.2 miljarder 2021, vilket innebär att en tatueringsverksamhet erbjuder en enorm potential att generera intäkter.
  • Accessory Dwelling Unit (ADU) – 2020 var året Tillbehörsbostadsenheter eller ADU. Genom att investera på det här enkla sättet att erbjuda ekonomiskt boende kan du utnyttja en enorm kundbas som letar efter ekonomiska boendealternativ. 
  • Arbeta hemifrån hälsa – mer än 80 % av företagsledarna planerar att tillåta arbete hemifrån även efter pandemin. Detta erbjuder en enorm möjlighet för företag som specialiserar sig på hälsa och optimering för att arbeta hemifrån. 
  • Religiösa appar – miljontals människor globalt vill ansluta till sin religion och integrera den i sina liv. Covid-19 har stört vardagliga gemensamma sammankomster, och du kan tillhandahålla onlinetjänster liknande VR kyrka som redan vinner popularitet på sociala medier.
  • Sporter - med sportaktiviteter på uppgång ökar YouTube-sökningar efter sport med 90 % varje år. Detta ger dig en möjlighet att antingen återuppliva en gammal nischsport eller hoppa in i ett växande område. 
  • Neonljus - oavsett om de används i ett sovrum eller ett café, blir neonljus allt mer populärt. Deras marknadsstorlek förväntas nå nästan 98.5 miljarder USD år 2023, vilket ger dig en enorm möjlighet att dra nytta av ett företag som är centrerat kring dem. 
  • Garageuppgradering – människor letar alltid efter lösningar för att uppgradera sina garage så överväg att erbjuda tjänster som ombyggnad, inredning och organisering. För att optimera denna möjlighet, börja med en kostnadsfri konsultation eller organisation för någon du känner och be sedan om remisser. 

Slutsats 

Redo för en förändring? Vill du bli din egen chef och arbeta med något du brinner för och verkligen tycker om? Det är dags att starta ditt eget onlineföretag.

Visst, att starta ett onlineföretag kan vara utmanande, men det är också spännande och stärkande. Om du är redo att börja, hjälper den här guiden dig att bestämma hur du ska komma igång och vilka steg du ska vidta.

Se till att du håller dig uppdaterad med dina konkurrenter och hur de använder den digitala världens senaste trender för att göra din bransch mer konkurrenskraftig. Du måste förbli på toppen av ditt spel för att förbli livskraftig som affärsman och säkerställa din onlineverksamhets framgång.

Den goda nyheten är att att driva ett eget onlineföretag har många fördelar, som att arbeta i din egen takt och fokusera på en nisch som du brinner för. Om du gör det rätt är chansen stor att du kommer att kunna tjäna mer än du gjorde på ett 9-till-5-jobb. Du kan till och med låta din make hjälpa dig och tjäna pengar online som ett par.

Om du har några frågor eller funderingar kring att starta din online-verksamhet är du välkommen att kontakta oss! Vi hjälper dig gärna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän