WordPress.com recension 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
10 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
WordPress.com logotyp WordPress.com
WordPress.com logotyp
Gratis – Förrätt från $5/månad

WordPress driver mer än 43% av alla webbplatser som för närvarande är tillgängliga på Internet. Det betyder att oavsett vilken typ av verksamhet du är i så har du förmodligen redan hört talas om deras populära CMS (Content Management System).

Du har förmodligen besökt otaliga webbplatser byggda på denna plattform, men du har förmodligen aldrig undrat vad som driver dem. När du inser att var tredje webbplats du öppnar förmodligen är det byggd med WordPress, kan du också förstå hur kraftfullt detta CMS är.

Det är verkligen mycket mer än bara ett innehållshanteringssystem – det är allt du behöver för webben.

Innan du går in på detaljer är det viktigt att inse att det faktiskt finns två versioner av WordPress där ute. Den självvärdade versionen (även känd som WordPress.org) är den ursprungliga versionen av WordPress med öppen källkod som är gratis att använda. WordPress.com (versionen jag ska recensera här) är en premiumtjänst som startade 2005, driven av den populära plattformen.

Även om det är anmärkningsvärt lika, finns det väsentliga skillnader mellan de två. Eftersom vi redan har diskuterat dessa skillnader i en tidigare artikel, jag kommer inte att gå in närmare på det här. Istället kommer jag att fokusera bara på WordPress.com och granska det som alla andra gratis webbplats byggmästare där ute.

Vem ska använda WordPress.com (bäst för):

WordPress.com är utmärkt för alla. Det är inte en överdrift. Det spelar ingen roll om du vill bygga en grundläggande ensidig webbplats för ditt företag, en enkel eller komplex blogg som du kommer att använda för skojs skull eller generera inkomst, eller till och med en liten e-handelsbutik.

Med WordPress.com kan du i stort sett göra allt du kan föreställa dig. Tja, för att vara ärlig, det är bara sant om du väljer en av deras betalplaner, men mer om det senare.

Tänk på att ju mer du bestämmer dig för att göra, desto mer komplex blir plattformen. Med det i åtanke skulle jag säga att WordPress.com som en gratis plattform är idealisk för bloggare och små till medelstora personliga webbplatser.

Om du bestämmer dig för att uppgradera blir det ett bra val för företagssajter, såväl som e-handelswebbplatser. För allt utöver det skulle jag säga att man bör välja en fristående WordPress-webbplats som ger dig mycket mer frihet, och det kan kosta mindre när du väl kommer på hur du ska hantera allt på egen hand.

WordPress.coms nyckelfunktioner

teman – det finns hundratals teman du kan använda gratis, och WordPress lägger till nya regelbundet. Om du bestämmer dig för att registrera dig för en Pro-plan kan du installera valfri 3rd festtema du kan hitta på Internet och börja designa din webbplats som ett proffs.

Mobile vänliga – teman är lyhörda och tillåter din webbplats för att se bra ut på praktiskt taget alla skärmstorlekar.

Byggd-i social delning – dela automatiskt nya inlägg på sociala medier.

Fördjupad statistik – lär dig vad som händer på din webbplats, och lär känna dina besökare även utan att ansluta till Google Analytics.

SEO – WordPress är optimerat för sökmotorer. Så även utan extra arbete är du redo att börja visas på sökmotorns resultatsida.

Recension Sammanfattning

Som någon som har arbetat med WordPress i mer än sju år är det svårt att glömma min erfarenhet och helt enkelt fokusera på WordPress.com. Men för denna recensions syften kommer jag att sätta mig i skorna för någon som letar efter en gratis eller prisvärd webbplatsbyggare och betrakta det som ett alternativ till Wix, Squarespace, Weebly, och andra liknande webbplatsbyggare.

För att göra det kommer jag att skapa en gratis webbplats WordPress.com, där jag kommer att utforska allt plattformen erbjuder. Eftersom alla redan pratar om skillnaderna mellan WordPress.com och den självvärderade versionen (vi har gjort samma sak på FirstSiteGuide), kommer jag att försöka hålla jämförelser till ett minimum i den här artikeln.

Detaljerad recension av WordPress.com

Användarvänlighet

Sedan starten har WordPress-utvecklare försökt hålla saker enkla. Det beror på att plattformen började som en enkel bloggmaskin som gjorde det möjligt för människor att skriva personliga onlinedagböcker.

Men detta ödmjuka innehållshanteringssystem växte snabbt ifrån sitt ursprungliga koncept, och utvecklare började implementera nya funktioner. Uppdatering för uppdatering blev WordPress mycket mer än ett enkelt bloggverktyg och växte till att bli en kraftfull sidbyggare som låter dig bygga vilken typ av webbplats du kan tänka dig.

På grund av denna tillväxt började WordPress bli mer komplicerat att använda. Och även om du fortfarande inte behöver veta hur man kodar för att få din webbplats online, har WordPress en inlärningskurva.

Jämfört med några av deras mest framstående konkurrenter som Wix och Squarespace, kommer jag att erkänna att WordPress inte vinner tävlingen "Användarvänlighet". När det gäller att bygga enkla webbplatser eller bloggar gör deras konkurrenter ett mycket bättre jobb med att tillhandahålla ett modernare gränssnitt som är lättare att förstå.

Du bör dock förstå att WordPress.com erbjuder mycket mer flexibilitet än dessa konkurrenter. Så om du försöker bygga en mer komplex webbplats är den här inlärningskurvan något du bör vara villig att ta dig an. Den tid du investerar i att lära dig om WordPress kommer att löna sig när du kan skapa saker som andra byggare helt enkelt inte kan tillhandahålla.

Mallar

WordPress.com har inga mallar. Det kommer med teman istället. Det här är faktiskt samma sak, bara heter annorlunda.

wordpress teman

När du börjar bygga en webbplats med WordPress.com, kommer du att bli glad att se att det för närvarande finns mer än 350 gratis teman tillgängliga. Dessa teman varierar mycket, och du kan hitta praktiskt taget allt du kan tänka dig.

Planerar du att bygga en liten portfolio, en enorm blogg där du förväntar dig miljontals läsare, eller kanske en komplett Online Store? Det finns ett tema för det. Du kan till och med utöka dina temaalternativ med ytterligare 80 premiumteman. Dessa premiumalternativ kan verka bättre (och är vanligtvis det), men du bör komma ihåg att du måste betala cirka 80 $ för ett premiumtema.

Om du registrerar dig för en Pro-plan är den goda nyheten att WordPress.com låter dig installera vilken som helst 3rd party premiumtema efter eget val. Ett av de mest populära premiumteman för WordPress är definitivt Divi, som enkelt kan installeras på din WordPress.com-webbplats. För att få erbjudandet måste du börja betala ett månatligt abonnemang på WordPress.com och köpa premiumtemat.

Gratis teman är ett bra sätt att börja, men om du vill få din webbplats att se fantastisk ut är premiumteman ett bättre val. De ser vanligtvis mycket bättre ut och låter dig anpassa din webbplats med många fler alternativ. Premiumtema är vanligtvis kodade bättre och ger mycket mer användarvänliga alternativ.

Till exempel, där ett gratis tema skulle låta dig ändra färger och teckensnitt endast genom kod, skulle ett premium-tema förmodligen komma med en visuell redigerare där du enkelt och enkelt kan välja vad du vill.

Design flexibilitet

Medan andra gratis webbplatsbyggare låter dig ändra varje tema på samma sätt, fungerar WordPress.com annorlunda.

Designalternativen beror inte på WordPress.com, utan på vilket tema du har valt. Så där ett tema kanske bara låter dig ändra grunderna, kommer ett annat att ha dussintals extra alternativ som kan låta dig ändra varje detalj på var och en av dina sidor.

Detta är bara början. Sedan slutet av 2018 har WordPress kommit utrustat med Gutenberg. Detta är en visuell redigerare som låter dig skapa nya sidor och inlägg. I likhet med andra gratis webbplatsbyggare som är beroende av sektioner, arbetar Gutenberg med block.

Varje block representerar en ny funktion. Om du vill lägga till ett nytt stycke lägger du till ett styckeblock på din sida. Detsamma gäller bilder, videor, Google Maps eller något annat grundläggande element du behöver.

Som du kanske redan vet är WordPress känt för sina plugins. Dessa små mjukvaror låter dig lägga till extra funktionalitet till din webbplats utan att koda någonting. Nu när Gutenberg har hittat sin plats bland användarna, 3rd Party plugin-utvecklare har börjat skapa nya block för Gutenberg. Det betyder att det praktiskt taget finns ett block tillgängligt för allt du kan tänka dig. Du behöver bara hitta rätt plugin.

Detta är dock inte slutet på dina designalternativ. Även om Gutenberg är trevlig, finns det dussintals andra sidbyggare som kan göra underverk. Har du hört talas om Elementor, Beaver Builder, Visual Composer eller kanske Oxygen? Det här är bara några av de populära alternativen som låter dig leka med utseendet på din nya webbplats.

wordpress com design

När du installerar ett av dessa andra plugins tar det rollen som designer. Du kan koppla ihop det med vilket tema du vill, och den här sidbyggaren låter dig dra och släppa element på sidan – något som liknar Wix eller Squarespace, till exempel.

Alternativen är oändliga, och om du bestämmer dig för att betala några extra dollar för en premiumversion av någon av sidbyggarna, kommer du att kunna skapa nästan allt du kan tänka dig. Men för att detta ska fungera måste du prenumerera på en Pro-plan som låter dig installera nya plugins.

Domänalternativ

När du startar en gratis WordPres.com-webbplats kan du skapa den med en gratis domän. Som med alla andra gratis webbplatsbyggare betyder det att du har en anpassad underdomän som visar vilken byggare som är ansvarig för din webbplats.

I det här fallet kommer du att ha en domän som: ditt namn.wordpress.com.

Den här nya underdomänen kan anpassas, så att du kan välja vad du vill, så länge den inte redan används, förstås.

Om du bestämmer dig för att ansluta en anpassad domän för din webbplats kan det göras snabbt genom alternativen. Men före dig köpa en ny domän, måste du prenumerera på en Starter- eller Pro-plan med WordPress.com.

Så alla möjligheter finns där, men du måste betala för att låsa upp dem.

Mobil webbplatsoptimering

Hur din WordPress.com-webbplats kommer att se ut på mobila enheter beror helt på vilket tema du har valt. De flesta moderna teman är responsiva, vilket innebär att sajten automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar.

Så när du öppnar din webbplats på en smartphone eller surfplatta kommer den att ändra layouten på samma sätt som den anpassar sig till större skärmupplösningar.

Olika teman fungerar olika, så resultaten är varierande. Medan ett tema kan se fantastiskt ut på mindre skärmar, kan ett annat kännas oanvändbart. Lyckligtvis fungerar de flesta WordPress-teman bra på alla skärmstorlekar. Om du väljer att betala för ett premiumtema är dina chanser goda att din sida kommer att se bättre ut även på mobilen.

Men innan du bestämmer dig för ett tema, ta dig tid att göra ett ordentligt test. Lyckligtvis kan varje tema förhandsgranskas och testas utan förpliktelser.

Att ha Jetpack mobiltema kan göra underverk för din webbplats också. Detta plugin har utvecklats av ägarna till WordPress.com och låter dig visa utdrag istället för fullständiga inlägg, visa anpassade menyer, rubrikbilder och till och med bakgrunder. På så sätt kan du anpassa din webbplats ytterligare för smartphones och surfplattor.

Att ha 3rd partyplugins kan flytta hela din webbplatsdesign till en ny nivå. Det finns hundratals plugins helt dedikerade till mobilwebbplatsoptimering. De kan hjälpa dig att designa dina sidor för mobilvisningar och konvertera din webbplats till en komplett smartphone-app som kan se ut och fungera fantastiskt.

Det finns dussintals olika plugins som låter dig styra hur menyn ser ut och beter sig på mobilen. Vill du visa ett meddelandefält för besökare på mobilwebbplatsen? Installera bara ett plugin för det. Vissa tillägg kommer att optimera ditt innehåll för mobilen, andra kommer att ta hand om media.

Med plugins är alternativen oändliga.

SEO (Search Engine Optimization)

WordPress är en utmärkt plattform ur en sökmotors synvinkel. Även om du lämnar din webbplats inställningar på standardnivån är plattformen väl optimerad och kommer att fungera för dig.

Det betyder att Google och andra sökmotorer kommer att kunna hitta ditt innehåll även om du inte gör något åt ​​det.

Det är relativt enkelt att indexera din webbplats, oavsett vilken plan du har, så det är inget du bör oroa dig för. Du kan snabbt ändra titeln på din webbplats och lägga till metabeskrivningen. Bilder är också lätta att hantera eftersom du kan lägga till titlar, beskrivningar och alt-taggar så snart du laddar upp bilderna till din webbplats.

Varje sida och inlägg kan ha ett unikt namn, och det är ganska enkelt att byta slug – något som är ett måste när du försöker optimera för sökmotorer. Och även om du inte vill göra det, kommer WordPress automatiskt att hantera snigeln åt dig och skapa något unikt som kan fungera bra för SEO.

Men WordPresss största styrkor är dess plugins. Så om du väljer en Pro-plan kan du installera WordPress SEO-plugins. Några av de största namnen är Yoast, Allt i ett SEO-paket, Rank Math, och du kan till och med använda Jetpacks SEO-verktyg. Dessa 3rd partyplugins är utformade för att optimera din webbplats för sökmotorer.

Bloggfunktioner

Blogga är kärnan i WordPress. På grund av denna historia skulle användarna förvänta sig att plattformen är idealisk för bloggare. Och denna förväntning är sann. Om du vill starta en blogg, stor eller liten, WordPress är CMS du vill använda.

wordpress com blogging funktioner

Även om den ursprungliga Visual Editor har ersatts av Gutenberg, är bloggandet fortfarande ett område där WordPress utmärker sig. Du är alltid bara ett klick bort från ett nytt inlägg där du kan skriva om vad du vill.

Det är enkelt att skriva innehåll, hantera media, författare, kategorier, taggar och allt annat. Det ser ut och känns bra, och jag är säker på att du skulle gilla att blogga med WordPress.

Återigen, om du utökar dina bloggalternativ med anpassade plugins kan dina inlägg visas i vilken stil du vill.

e-handelsintegration

Har du hört om WooCommerce? Det är ett populärt plugin som förvandlar WordPress till en e-handelsmaskin som är kapabel till i stort sett allt du behöver från en onlinebutik. 

Med WordPress.com, för att bygga din butik måste du registrera dig med deras Pro-plan. Din plattform kommer att ställas in för dig och du kan börja anpassa din nya butik direkt. Den här planen kommer med en uppsättning gratis och premiumtillägg som låter dig kontrollera din onlinebutik som ett proffs.

Efter att du har valt ett tema (du kan faktiskt välja vilket tema du vill, men om du precis har börjat, att välja ett e-handelstema hjälper dig att skapa en snyggare butik), kommer plattformen att guida dig.

Att lägga till nya produkter, ställa in fraktdetaljer, skatter, betalningar och allt annat hanteras enkelt via WooCommerce.

Även om den grundläggande installationen du får med denna plan är mer än tillräckligt för de flesta, är det bra att veta att WooCommerce också kommer med hundratals gratis och premium plugins och tillägg som du kan installera om du är på Pro-planen.

Dessa plugins hjälper dig med praktiskt taget vad som helst – från att ändra bilder, hantera dina produkter och hantera frakt och skatter. Om du kan föreställa dig en funktion du behöver för din e-handel, WooCommerce har förmodligen det.

WordPress.com priser och planer

WordPress.com kommer med gratis- och pro-planerna:

WordPress gratis
  • Kostnadsfritt

Kostnadsfritt, 1 GB lagringsutrymme, användning med begränsade funktioner och endast underdomän.

WordPress Starter
  • $ 5.00 per månad
    1-årsplan faktureras som en betalning på $ 60.00

Levereras med ett gratis domännamn (1 år), 6 GB lagringsutrymme, en anpassad e-postadress med din egen domän i 3 månader, obegränsat antal webbplatsadministratörer och Google Analytics-integrering.

WordPress Pro
  • $ 15.00 per månad
    1-årsplan faktureras som en betalning på $ 180.00

Levereras med ett gratis domännamn (1 år), anpassade plugins och teman, 50 GB lagringsutrymme, en anpassad e-postadress med din egen domän i 3 månader, livechattsupport, inga annonser på en sida, automatisk säkerhetskopiering av webbplatser, obegränsat antal webbplatsadministratörer , avancerade SEO-verktyg, inbyggda verktyg för sociala medier, SFTP- och databasåtkomst, alternativ för intäktsgenerering för annonser och viktiga Jetpack-funktioner.

Kundtjänst

Hela tiden du arbetar på din webbplats finns det ett litet avsnitt som hjälper dig. Börja bara skriva något du är intresserad av och se hur dokumentationen börjar söka efter ditt svar. Kunskapsbasen är ganska omfattande och chansen är stor att du hittar svaret du har letat efter. Om inte kan du klicka bort och öppna dokumentationen i helskärm, vilket hjälper dig att hitta ditt svar ännu snabbare.

Men ibland måste du kontakta supporten för att ställa en ytterligare fråga eller be om hjälp med ett problem som du inte kan lösa på egen hand. WordPress har personer som heter Happiness Engineers som är tillgängliga för att hjälpa. 

Tyvärr, istället för att kontakta dem direkt via e-post, är allt du kan göra att skicka ett meddelande till ett forum. Missförstå mig inte – det finns inget hemskt med forumet, och du kommer förmodligen att få ett svar direkt, men det jag skulle vilja se här är lite personlig kontaktinformation.

WordPress.com för- och nackdelar

PROS

Det är WordPress – du får din webbplats byggd på världens mest populära, helt anpassningsbara CMS.

Gratis för livet – om du inte behöver några extra funktioner kan du ha din webbplats gratis, för alltid.

CONS

Dyr – om du bestämmer dig för att uppgradera allt så att du kan använda alla anpassade plugins och teman måste du spendera mycket mer än du förväntade dig.

Brantare inlärningskurva – jämfört med sina konkurrenter tar det mycket mer tid att lära sig hur man använder WordPress.

Support – du kan inte skicka ett personligt e-postmeddelande, bara posta på forum.

Exempel på webbplatser byggda med WordPress.com

Omkretsen — Skapad med WordPress.com

Perimeters hemsida

Alexis Kanda-Olmstead — Skapad med WordPress.com

Alexis Kanda-Olmstead hemsida

Ett år att läsa världen — Skapad med WordPress.com

A Year of Reading the World hemsida

Vanliga frågor

Kan jag installera plugins på WordPress.com?

Du kan bara installera plugins på WordPress.com om du prenumererar på Pro-planen. Sedan kan du installera och aktivera vilken typ av 3 som helstrd festtillägg: gratis, premium eller specialtillverkat.

Kan jag tjäna pengar med WordPress.com?

Jo det kan du Tjäna pengar på nätet med din WordPress.com-webbplats. Det finns olika sätt att göra detta på – från att visa annonser och sälja fysiska eller digitala varor till att erbjuda sponsrat innehåll eller använda affiliate-länkar. Det mest spännande sättet att tjäna pengar med WordPress.com är genom sin egen plattform som heter WordAds. Det är ett reklamprogram som kombinerar Google, Facebook, AOL och andra nätverk. Men innan du kan få tillgång till WordAds måste du ha en Pro-plan.

Hur många webbplatser kan jag bygga med WordPress.com?

Du kan ha så många webbplatser under ett konto som du vill. Men om du bestämmer dig för att uppgradera en av webbplatserna bör du veta att varje sida måste betalas separat.

Vad är skillnaden mellan WordPress och WordPress.com?

WordPress är ett gratis CMS som alla kan ladda ner och installera. Men för att din webbplats ska fungera, du kommer att kräva värd. WordPress.com är en hanterad version av WordPress som kommer med värd och sina egna gränser. Även om det också finns en gratis plan, kommer den med många begränsningar som du bara kan låsa upp om du väljer en av deras premiumplaner.


Det finns många andra skillnader mellan WordPress och WordPress.com.

Kan jag bygga ett e-handelsföretag med WordPress.com?

Ja, du kan starta ditt e-handelsföretag eller uppgradera din befintliga webbplats när som helst. För detta behöver du en Pro-plan som låser upp alla funktioner som krävs för en fullt fungerande butik.

Slutsats

Medan WordPress.com fortfarande är WordPress, blanda inte ihop de två. Som du har sett från denna recension är allt möjligt med WordPress. Men när det kommer till WordPress.com är problemet att du måste betala mycket för att låsa upp allt. Detta innebär att du måste betala en månadsavgift bara för att ha möjlighet att betala för ytterligare plugins och teman.

Ändå är WordPress.com en fantastisk plattform som enkelt kan introducera dig till WordPress-världen. Tänk på att om du behöver något mer komplext är det värt att överväga att byta till WordPress som är självvärd.

5 kommentarer på “WordPress.com recension 2023”

  1. Bryan W

    Jag har haft en hemsida i två år nu med dem som jag inte gjort något med sedan jag satte upp den. Det har i princip bara kostat mig 18 dollar per år de senaste åren.

    Efter att det senaste året gick och jag fortfarande inte gjorde något med det bestämde jag mig för att avbryta det och jag råkade bara komma ihåg att samma dag som de skulle debitera mig för nästa år. Så jag går till mina domäner och hittar den jag vill avbryta, och jag försöker hitta alternativet att avbryta den, och det finns inget alternativ. Bara en knapp som säger betalningsmetod eller alternativ eller något liknande. Och jag klickar på det och det tar mig till en sida som talar om min betalningsplan, hur mycket jag betalar, när den förnyas etc. Jag kan inte hitta något sätt att manuellt avbryta min plan. Allt jag ser är ett alternativ att klicka på som säger "kontakta support för att avbryta och få återbetalning." Jag såg att jag hade 48 timmar efter förnyelsen på mig att avbryta min plan och få återbetalning. Så jag kontaktar supporten och berättar exakt vad jag vill ha. Detta var för två veckor sedan. De kontaktade mig aldrig tillbaka. De debiterade mig 18 dollar för året och återbetalade mig aldrig eller kontaktade mig ens, och de sa inte upp min domän. Jag gick tillbaka för ett par veckor sedan, precis efter att återbetalningsperioden på 48 timmar löpt ut, och först efter att det var för sent att avbryta och få återbetalningen, först då, och omedelbart efter, som om genom ett trollslag fanns möjligheten att manuellt avbryta min domän. Först efter att det var för sent att hindra dem från att ta mina pengar eller få tillbaka dem kunde jag avbryta dem själv. Och om du försöker kontakta dem tidigare, kommer dessa WEASLES inte att finnas någonstans. Jag är ganska säker på att alla idioter borde kunna berätta vad de gör här. Jag vill veta om någon annan också har upplevt detta med dem. Onödigt att säga att jag aldrig kommer att använda dem till någonting igen. De är skurkar som tar sig ut ur slutet av affären, gömmer sig istället för att hålla sina löften... Och förvänta dig inte att du märker och förväntar dig att du fortfarande vill använda deras tjänst. ANVÄND DEM INTE
    De borde tas bort från internet!!!

  2. Amon

    Tänk på att WordPress har en 30-dagars avbokningsregler.
    Om du vill säga upp din prenumeration måste du meddela dem minst 30 dagar i förväg, annars förnyar de dig automatiskt och debiterar ditt kreditkort.
    Lär dig inte detta på den hårda vägen.

  3. Patrick T Michael

    Jag är en helt nybörjare på att blogga så trodde att WordPress.com skulle vara vad jag behöver eftersom det sägs att mina många människor är bäst. Jag behöver dock en enkel personlig blogg vilket WordPress definitivt inte är. Alla som jag själv som bara letar efter en enkel blogg för att nå ut till människor med liknande intressen bör undvika WordPress. Jag har inte kommit på vilken jag ska använda än men jag slösade bort $38.95 på WordPress när det jag vill ha förmodligen kommer att vara gratis eller bara några dollar.

  4. Susan

    Jag använder faktiskt inte wordpress, jag använder weebly. Men jag var tvungen att kontakta wordpress efter att en nära familjemedlem avlidit. Jag skickade in ett dödsattest och två former av fotolegitimation men de var oförskämda och okänsliga när det gällde att behöva ytterligare ett juridiskt dokument för att få lösenordsåtkomst till webbplatsen, även om allt jag bad om var en sida som innehöll känslig information som skulle tas bort. Så småningom sa de att deras policy var att göra hela webbplatsen privat (inte en sida) och de gjorde detta. Men de var oförskämda och upprörande. Detta var veckor efter att ha förlorat en familjemedlem till självmord genom hängning. Jag kan inte fatta att dessa människor kallas "lyckoingenjörer". Jag är äcklad och jag skulle aldrig använda dem för egna personliga eller affärsbehov.

  5. Nik L

    WordPress.com är pinsamt. Kostnadsmässigt är de x5 dyrare, anpassningsmässigt erbjuder de noll, vad gäller kundservice är det extremt långsamt. När det gäller tjusiga designs, visst mycket, men det är hur de gör dig genom att få dig att betala enorma summor i förskott för billig, lågskalig, dåligt stödd, noll anpassad webbdesign. Du är bättre att designa din egen. Själva WordPress-mjukvaruplattformen är genialisk och bra, men wordpress.com borde inte vara i affärer och det faktum att de betalar folk för att skriva positiva recensioner är en säker nyhet att de är mer än troliga, inget annat än skräpare och tjuvar i ödemarken på Internet .

    I sammandrag:

    En hemsk tjänst
    De tar dig vid kulorna med snygg design men ingen mångsidighet, och hindrar dig till och med från att ladda upp enkla HTML-filer
    De vattenmärker sin skit över hela din webbplats, lycka till med att driva ett företag av någon respektabel sort
    De förhindrar även enkla Paypal-knappar

    Om du vill ha en enkel blogg och vill betala x10 till x15 mer än vad du skulle göra med billigare leverantörer, gå till WordPress.com. Men om du inte vill bli lurad, snälla håll dig borta från dessa halvfåglar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän