Bästa WordPress-värdtjänster 2023 (jämfört)

Hur man väljer rätt WordPress-värd för dina behov

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
7 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Bästa WordPress-värdtjänster 2023 (jämfört)

Planerar du att sätta upp en ny WordPress-webbplats eller är du intresserad av att flytta din befintliga sida och är letar efter det bästa WordPress-hotellet

Du är inte ensam. Jag gick igenom samma process när jag bestämde mig för att göra min första WordPress-blogg. Sanningen är att det finns en hel del WordPress-värdleverantörer på webben idag. Några av dessa webbhotell är riktigt bra, men några av dem levererar inte de tjänster de lovar. 

Jag har skapat den här guiden för att spara lite tid och hjälpa dig att välja den bästa WordPress-värden för ditt nya projekt. För att säkerställa att vi förser dig med tillförlitlig information, vårt lag samlat in och analyserat data från tre källor (på så sätt vet du att detta innehåll inte bara är vår åsikt, utan information som backas upp av verklig forskning):  

  • En undersökning bland WordPress-proffs (194 svar);
  • Rekommendationer från toppbloggare (71 bloggare); och
  • Data från Google-sökning (företagens betyg på 50 webbplatser) 

Om du vill utforska detaljerna i vår WordPress webbhotellstudie, använd länken nedan. 

Hoppa till WordPress-värdbranschens undersökning och forskningsdetaljer

Jag har också granskat produktfunktionerna för varje webbhotell och jämfört WordPress-värdplanerna och priserna som de erbjuder. 

Avslöjande: FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper WordPress-webbhotellprodukter via länkar på vår webbplats (t Bluehost-tjänster), kan vi tjäna en affiliate-provision. Detta kostar inget extra för dig, men det hjälper oss att skapa mer användbart innehåll.

All denna information kommer att ge dig en tydlig förståelse för vilken webbhotellleverantör är det bästa valet. Nedan finns toppval för bästa WordPress-värdar baserat på undersökningsresultaten.

Innan du börjar undersöka alla de bästa WordPress-värdföretagen på den här sidan, här är några användbara fakta och vanliga frågor som folk ofta ställer innan de påbörjar en jakt på WordPress-webbplatser: 

Ger WordPress värd?
Hur väljer jag en WordPress-värdleverantör?

De 10 bästa WordPress-värdleverantörerna

Att välja ett webbhotell bör inte vara ett skott i mörkret. Genom forskningen begränsar jag valen till endast de 10 bästa webbhotell för WordPress. Kom ihåg att värdleverantören är ansvarig för din webbplats, så du vill bara ha det bästa.

Bluehost - Från $ 2.75 per månad

Bluehost wordpress-värd

Bluehost är ett av de bästa WordPress-värdföretagen. Det är populärt bland WordPress-proffs och toppbloggare. Detta var ett av de första värdföretagen som officiellt rekommenderades av WordPress. Det faktum borde tala för sig självt.

Idag driver företaget mer än 2 miljoner webbplatser över hela världen. Det är betrodda av miljontals på grund av deras fantastiska kundservice och de bästa billiga WordPress-planerna.

Nyckelfunktioner

  • Gratis domännamn för det första året
  • Installera WordPress med ett klick
  • 24 / 7 Kundsupport
  • Automatiska WordPress-uppdateringar
  • 30 dagar pengarna tillbaka garanti

Planer och prissättning

Bluehost WordPress-värd finns i tre olika planer – Basic, Plus och Choice Plus:

Grundläggande
  • Så lite som $2.75/månad
    För 3 års plan faktureras som en betalning på $ 99.00

Grundplanen ger dig en webbplats, ett gratis SSL-certifikat, 50 GB SSD-lagring och ett domännamn i 1 år.

Plus
  • Så lite som $5.45/månad
    För 3 års plan faktureras som en betalning på $ 196.20

Plus-planen erbjuder allt du får i Basic-planen, plus att du kan vara värd för obegränsade webbplatser och du har obegränsad SSD-lagring.

Choice Plus
  • Så lite som $5.45/månad
    För 3 års plan faktureras som en betalning på $ 196.20

Med Choice Plus-planen får du obegränsat med webbplatser och obegränsad SSD-lagring, plus en gratis CodeGuard Basic Backup.

Besök Bluehost för ytterligare information

Kör pappa - Från $ 6.99 per månad

godaddy wordpress hosting

GoDaddy är ett ledande domänregistreringsföretag som har funnits i flera år. Det var bara en tidsfråga innan den här teknikjätten erbjöd specialiserad WordPress-hosting, som omedelbart erkändes som en av världens bästa WordPress-värdleverantörer.

Med GoDaddy kan du använda WordPress med en installation med ett klick, och deras supportteam finns där för dig via livechatt 24/7. Dessutom, om du inte är nöjd med deras tjänster, har du en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. 

Nyckelfunktioner

  • 99.99% upptid
  • Automatiska WordPress kärna och säkerhetsuppdateringar
  • Gratis domän för det första året
  • Automatiska dagliga genomsökningar av skadlig programvara 
  • Gratis e-post för företag det första året

Planer och prissättning

GoDaddy WordPress-värd finns tillgängligt i fyra värdplaner – Basic, Deluxe, Ultimate och eCommerce:

Grundläggande
  • Från $ 6.99 / månad

Grundplanen ger en webbplats, 30 GB lagringsutrymme, är idealisk för upp till 25,000 XNUMX månatliga besök och har automatiska dagliga skadlig programvara.

Deluxe
  • Från $ 9.99 / månad

Med Deluxe-planen får du en webbplats, 75 GB lagringsutrymme, upp till 100,000 1 besök per månad, säkerhetskopieringsskydd för webbplatsen med XNUMX-klicksåterställning, automatiska dagliga skanningar av skadlig programvara och SEO-optimerare.

ultimata
  • Från $ 12.99 / månad

Den ultimata planen erbjuder en webbplats, obegränsat lagringsutrymme, obegränsat antal besökare, säkerhetskopieringsskydd för webbplatsen med 1-klicksåterställning, automatiska dagliga skanningar av skadlig programvara, SEO-optimerare, obegränsad borttagning av skadlig programvara och reparation av hack.

e-handel
  • Från $ 15.99 / månad

Med e-handelsplanen får du en webbplats, obegränsat lagringsutrymme, obegränsat antal besökare, säkerhetskopieringsskydd för webbplatsen med 1-klicksåterställning, automatiska dagliga skanningar av skadlig programvara, SEO-optimerare, obegränsad borttagning av skadlig programvara och hackreparation, inga transaktionsavgifter, obegränsade produkter, schemaläggning av möten , och realtidsfraktpriser.

Besök GoDaddy för ytterligare information

Siteground - Från $ 6.99 per månad

SiteGround WordPress-värd

SiteGround är en kraftfull men enkel att använda hanterade WordPress hosting företag som rekommenderas av WordPress.org, Woo och Yoast; alla stora aktörer i branschen. Det är verkligen en av de bästa WordPress-värdleverantörerna.   

Företaget erbjuder utmärkt kundservice och du kan välja olika datacenter där du vill vara värd för din WordPress-webbplats. Om du till exempel är från Storbritannien kan du välja Londons datacenter. SiteGround erbjuder även ytterligare fem datacenter på olika kontinenter

Nyckelfunktioner

  • Snabb installation av WordPress
  • Smidig WordPress-överföring
  • Regelbundna säkerhetsuppdateringar
  • Drivs av Google Cloud-plattformen
  • 30 dagar pengarna tillbaka garanti

Planer och prissättning

SiteGrounds WordPress-hanterade värd är tillgängligt i tre värdplaner – StartUp, GrowBig och GoGeek:

Starta
  • Från $ 6.99 / månad

Startup-planen erbjuder en webbplats, 10 GB lagringsutrymme, cirka 10,000 XNUMX besök per månad, gratis WP-installation, gratis SSL och daglig säkerhetskopiering.

GrowBig
  • Från $ 9.99 / månad

Med GrowBig-planen får du obegränsat med webbplatser, 20 GB lagringsutrymme, cirka 25000 XNUMX besök per månad, gratis WP-installation, gratis SSL och daglig säkerhetskopiering.

GoGeek
  • Från $ 14.99 / månad

GoGeek-planen erbjuder obegränsade webbplatser, 40 GB lagringsutrymme, cirka 100,000 XNUMX månatliga besök, gratis WP-installation, gratis SSL och daglig säkerhetskopiering.

Besök SiteGround för ytterligare information

InMotion Hosting - Från $ 6.99 per månad

InMotion WordPress-värd

InMotion Hosting (IMH) är en webbhotelllösning som betros av mer än 170,000 300 kunder och som omfattar mer än 15 expertteammedlemmar. De har över XNUMX års värdkunskap som kommer att tjäna dig och din WordPress-webbplats.

Vi har vår egen webbplats (firstsiteguide.com) hos detta företag. Eftersom vår webbplats får ganska många besökare per dag använder vi inte deras delade värdplan utan en av deras WordPress VPS-värdplaner istället. IMH:s vanliga WordPress-värdplaner är dock ett bra alternativ för småföretag.  

Nyckelfunktioner

  • 24 / 365 kundsupport
  • Dra och släpp WordPress Builder 
  • Premium malware och hackskydd
  • Staging service ingår
  • 90 dagar pengarna tillbaka garanti

Planer och prissättning

InMotion Hosting-tjänster är tillgängliga i fyra prisplaner – WP-1000S, WP-2000S, WP-3000S och WP-4000S:

WP-1000S
  • Från $ 6.99 / månad

WP-1000S erbjuder en webbplats, 4x prestanda och hastighet lämplig för 20,000 50 besökare, XNUMX GB SSD-lagring, obegränsade e-postkonton och en webbplatsbyggare.

WP – 2000S
  • Från $ 9.99 / månad

Med WP-2000S-planen får du två webbplatser, 6x prestanda och hastighet som lämpar sig för 50,000 100 månatliga besök, XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsade e-postkonton och deras webbplatsbyggare.

WP-3000S
  • Från $ 12.99 / månad

WP-3000S erbjuder tre webbplatser, 8x prestanda och hastighet som lämpar sig för 125,000 150 månatliga besök, XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsade e-postkonton och deras webbplatsbyggare.

WP-4000S
  • Från $ 19.99 / månad

Om du väljer WP-4000S-planen kan du förvänta dig sex webbplatser, 12x prestanda och hastighet som lämpar sig för 300,000 200 månatliga besök, XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsade e-postkonton, en webbplatsbyggare och en dedikerad IP-adress.

Besök InMotion Hosting för ytterligare information

Dream - Från $ 2.49 per månad

DreamHost WordPress-värd

En annan värdtjänst som officiellt rekommenderas av WordPress är definitivt värd att överväga. Detta erfarna företag vet hur man hanterar WordPress-sajter och ger en pengarna-tillbaka-garanti som försäkrar dig om deras kvalitet och skicklighet.

DreamHost är välkänt i branschen för sina WordPress specialiserade produkter och tjänster. Det är också erkänt i utvecklarens community som ett pålitligt WordPress-värdföretag. 

Nyckelfunktioner

  • Förinstallerad WordPress
  • Webbplatsbyggare ingår
  • Gratis domännamn 
  • Obegränsad trafik
  • Automatiska WordPress-uppdateringar

Planer och prissättning

DreamHost-värd för WordPress är tillgängligt i två prisplaner – WordPress Starter och WordPress Unlimited:

WordPress Starter
  • Från $ 2.49 / månad

Om du väljer en nybörjare får du en webbplats, en domän, obegränsad trafik, förinstallerat WordPress, gratis automatiska migrering, en webbplatsbyggare och ett gratis SSL-certifikat.

WordPress Obegränsat
  • Från $ 3.99 / månad

Unlimited-planen erbjuder obegränsade webbplatser, domäner, obegränsad trafik, förinstallerad WordPress, gratis automatiska migrering, webbplatsbyggare, gratis SSL-certifikat och obegränsade e-postadresser på din domän.

Besök DreamHost för ytterligare information

HostGator - Från $ 5.95 per månad

hostgator hemsida

Med miljontals webbplatser under sina vingar är HostGator en annan WordPress-värdleverantör som borde finnas på din radar. De erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti och ger ett enkelt sätt att vara värd för WordPress-bloggar.

Om du bestämmer dig för att inte förbinda dig att köpa HostGators tjänster för hela året, erbjuder de också prisvärda månadsfakturerad hosting planer.

Nyckelfunktioner

  • Förinstallerad WordPress
  • Avancerat skydd mot skadlig programvara 
  • Gratis migrationer
  • Gratis domännamn för det första året
  • 45 dagar pengarna tillbaka garanti

Planer och prissättning

HostGator WordPress-värd är tillgängligt i tre prisplaner – Starter Plan, Standard Plan och Business Plan:

Starterplan
  • Från $ 5.95 / månad

Startplan kommer med en webbplats, 100,000 1 besök per månad, XNUMX GB säkerhetskopior, gratis SSL och gratis domän.

Standardplan
  • Från $ 7.95 / månad

Standardplanen erbjuder två webbplatser, 200,000 2 besök per månad, XNUMX GB säkerhetskopior, gratis SSL och gratis domän.

Affärsplan
  • Från $ 9.95 / månad

Affärsplan ger tre webbplatser, 500,000 3 besök per månad, XNUMX GB säkerhetskopior, gratis SSL och gratis domän.

Besök HostGator för ytterligare information

A2hosting - Från $ 2.99 per månad

A2hosting WordPress-värd

A2 Hosting-teamet är stolta över att vara medlem i WordPress-communityt. Tillsammans med att delta i och sponsra WordCamps och möten, tillhandahåller detta team en snabb och pålitlig WordPress-värdtjänst som bör övervägas även av de mest ambitiösa användarna.

Företaget erbjuder WordPress-specifika produkter, en enkel installationsprocess med ett klick och support via livechatt 24/7.

Nyckelfunktioner

  • Högpresterande SwiftServer-plattform
  • Obegränsad lagring
  • Obegränsade e-postkonton
  • 30 dagar pengarna tillbaka garanti
  • 99.9% upptid

Planer och prissättning

A2 Hosting WordPress-planer är tillgängliga i fyra prisnivåer - Startup, Drive, Turbo Boost och Turbo Max:

Startup
  • Från $ 2.99 / månad

Startup erbjuder en webbplats, 100 GB SSD-lagring och gratis webbplatsmigrering.

Drive
  • Från $ 4.99 / månad

Drive erbjuder obegränsat antal webbplatser, obegränsad SSD-lagring, gratis webbplatsmigrering och gratis automatisk säkerhetskopiering.

Turbo Boost
  • Från $ 9.99 / månad

Turbo Boost kommer med obegränsat antal webbplatser, obegränsad SSD-lagring, gratis webbplatsmigrering, gratis automatisk säkerhetskopiering och upp till 20 gånger snabbare service.

turbo max
  • Från $ 14.99 / månad

Turbo Max kommer med obegränsat antal webbplatser, obegränsad SSD-lagring, gratis webbplatsmigrering, gratis automatisk säkerhetskopiering, upp till 20 gånger snabbare service och 5 gånger fler resurser.

Besök A2hosting för ytterligare information

GreenGeeks - Från $ 2.49 per månad

GreenGeeks WordPress -värd

Grundarna av GreenGeeks insåg att Internet faktiskt är en enorm förorenare av miljön. Det är därför ett av deras huvudmål är att minska energianvändningen, och det är värt att notera att GreenGeeks har erkänts av USA:s EPA sedan 2009 och arbetar med Bonneville Environmental Foundation.

Företaget erbjuder även intern support via livechatt, telefon eller e-post 24/7.

Nyckelfunktioner

  • fri CDN
  • Obegränsade e-postkonton
  • Gratis nattlig säkerhetskopiering
  • Installera WordPress med ett klick
  • Övervakar automatiskt efter skadlig programvara

Planer och prissättning

GreenGeeks-värd är tillgängligt i tre prisplaner – Lite, Pro och Premium:

Lite
  • Från $ 2.49 / månad

Lite kommer med en webbplats, obegränsad lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat, gratis domän för det första året, gratis CDN och obegränsade e-postkonton.

Pro
  • Från $ 4.95 / månad

Pro erbjuder dig obegränsade webbplatser, obegränsad lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat, gratis domän för det första året, gratis CDN, obegränsad e-post och 2x prestanda.

Premium
  • Från $ 8.95 / månad

Premiumplanen erbjuder obegränsade webbplatser, obegränsad lagring, obegränsad data, gratis SSL-certifikat, gratis domän för det första året, gratis CDN, obegränsad e-post, 4x prestanda och en dedikerad IP.

Besök GreenGeeks för ytterligare information

WP Engine - Från $ 25 per månad

WPEngine WordPress-värd

Med mer än 120,000 XNUMX kunder över hela världen (inklusive stora företagsnamn som Under Armour och några kända universitet) är WP Engine definitivt en av de mest populära hanterade WordPress-värdtjänsterna som är värda att överväga. De erbjuder dyrare värdplaner, men om du har budgeten kan de vara rätt passform för dig.  

Detta företag erbjuder produkter specifikt optimerade för WordPress, klassens bästa kundsupport och blixtsnabba laddningstider för webbplatser via optimerat CDN (Content Delivery Network).

Nyckelfunktioner

  • Avancerade säkerhetslösningar som drivs av Cloudflare
  • Automatiserade säkerhetskopior
  • Klustrade miljöer för flera datacenter
  • Google Analytics-integration
  • Automatiserade SSL -certifikat

Planer och prissättning

WP Engine managed hosting är tillgängligt i fyra prisplaner - Startup, Growth, Scale och Custom:

Startup
  • $ 25 / mån

Startup kommer med en webbplats, 25,000 10 besök, 50 GB lagringsutrymme och XNUMX GB bandbredd.

Tillväxt
  • $ 95.83 / mån

Tillväxt erbjuder 10 webbplatser, 100,000 20 besök. 200 GB lagring och XNUMX GB bandbredd.

Skala
  • $ 241.69 / mån

Skalplanen erbjuder 30 webbplatser, 400,000 50 besök, 500 GB lagring och XNUMX GB bandbredd.

Motorcykel
  • Pris på begäran

Med en anpassad plan kan du få upp till 1 TB lagring, 400 GB+ bandbredd och miljontals besök.

Besök WP Engine för ytterligare information

Liquid Web - Från $ 19 per månad

Hemsida för flytande webb

Detta berömda webbhotell fokuserar på små företag, designers och utvecklare, såväl som molnexperter som letar efter professionella värdtjänster. De har mer än 250 expertadministratörer och kan garantera att ditt WordPress-företag fungerar som en raket.

Nyckelfunktioner

  • Iscensättningsplats
  • Automatisk SSL
  • Automatiska säkerhetskopior
  • Företagsägda datacenter
  • Utvecklarverktyg ingår

Planer och prissättning

Flytande webbhotell finns i sju prisplaner – Spark, Maker, Designer, Builder, Producer, Executive, Enterprise:

Gnista
  • $ 19 / mån

Spark erbjuder 1 webbplats, upp till 15 GB lagringsutrymme och 2 TB bandbredd med 30 dagars säkerhetskopiering och obegränsade e-postkonton.

Maker
  • $ 79 / mån

Med Maker får du upp till 5 webbplatser, 40 GB lagringsutrymme, 3 TB bandbredd, 30 dagars säkerhetskopiering och obegränsade e-postkonton.

designer
  • $ 109 / mån

Designer-planen ger dig möjlighet att distribuera upp till 10 webbplatser, 60 GB lagring, 4 TB bandbredd, 30 dagars säkerhetskopiering och obegränsade e-postkonton.

Builder
  • $ 149 / mån

Builder erbjuder upp till 25 webbplatser, 100 GB lagring, 5 TB bandbredd, 30 dagars säkerhetskopiering, obegränsade e-postkonton.

Producent
  • $ 299 / mån

Med producentplanen får du upp till 50 webbplatser, 300 GB lagring, 5 TB bandbredd, 30 dagars säkerhetskopiering, obegränsade e-postkonton.

  • $ 549 / mån

Executive-planen är stor och erbjuder upp till 100 webbplatser, 500 GB lagring, 10 TB bandbredd, 30-dagars säkerhetskopiering och obegränsade e-postkonton.

Företag
  • $ 999 / mån

Den största planen är Enterprise med upp till häpnadsväckande 250 webbplatser, 800 GB lagringsutrymme, 30 dagars säkerhetskopiering och obegränsade e-postkonton

Besök Liquid Web för ytterligare information

Fler WordPress-värdföretag

Förutom de bästa WordPress-värdföretagen listade ovan, finns det fler tjänster som är värda att nämna. Dessa WordPress-värdar kanske inte har lika många kunder som de från topp 11-listan, men de erbjuder definitivt bra WordPress-planer. Deras produkter sträcker sig från delad hosting till dedikerad servertyp.  

Kinsta

Under de senaste åren har Kinsta blivit en leverantör som är populär bland seriösa WordPress-användare som behöver helt hanterad WordPress-värd. Kinsta kör sin tjänst på banbrytande teknik för att se till att dina sajter fungerar snabbt och visar korrekta laddningstider. De är kända för sitt fantastiska stöd och säkerhet. Du kan börja använda Kinsta för $30 per månad.

Media Temple 

Media Temple erbjuder enkel, professionell och säker WordPress-hanterad hosting. De är kända för enkel webbplatsmigrering och deras anpassningsbara teman. Så fort du börjar använda deras tjänst får du två iscensättningsmiljöer och tillgång till professionella utvecklarverktyg. Du kan också förvänta dig automatiska kärnuppdateringar, säkerhetsövervakning och automatiska säkerhetskopieringar.

FlyWheel 

Med en uppsjö av oöverträffade funktioner är FlyWheel en annan WordPress-värd som erbjuder prisvärd hanterad värd. De låter dig hantera hundratals webbplatser, samarbeta med dina kollegor, uppdatera DNS och mycket mer. Du kan börja använda FlyWheel för 15 USD per månad, där du får 5,000 5 besök per månad, 20 GB diskutrymme och XNUMX GB bandbredd.

Heart Internet (Storbritannien)

Denna brittiska webbhotell erbjuder en snabb och säker tjänst optimerad för dina webbplatser. Eftersom WordPress är förinstallerat kan du börja utan krångel och koppla av, i vetskap om att kundsupportteamet tar hand om dina uppdateringar och säkerhetskorrigeringar. Det ger dig mer tid att ägna åt design och innehåll så att dina besökare kan njuta av webbplatsen.

ansättbar

Skapat av människorna bakom WordPress.com, WooCommerce och Jetpack, Pressable värdtjänst erbjuder en av de bästa miljöerna för dina WordPress-webbplatser. De erbjuder 99.999 % drifttid (observera den extra siffran som kan göra skillnad), fria migreringar, obegränsad bandbredd, support dygnet runt och mycket mer. Den viktigaste aspekten av denna leverantör är expertkundsupporten som kommer att kunna lösa alla problem du kan stöta på med din webbplats.

Pressidium

Detta företag är känt för hanterade WP-värdprodukter, smidig WordPress-installation och ett bra supportteam. Genom att introducera mycket sofistikerad säkerhetsarkitektur och mjukvarulösningar kan Pressidium erbjuda en unik värdupplevelse som kan få din webbplats att köra imponerande snabbt.

Pagely 

Pagely erbjuder hanterad WordPress-hosting som är helt fokuserad på Europeiska unionen. Oavsett hur komplext ditt projekt är, kan du vara värd för din webbplats från vilket som helst av 3 EU- eller 10 andra datacenter runt om i världen. Deras team har arbetat med några av världens största varumärken, och eftersom deras infrastruktur är byggd på AWS kan du aldrig växa ur dina värdbehov.

Hur man kontrollerar och väljer bästa WordPress hosting 

Planer och prissättning

Som en tumregel kommer du att betala någonstans runt $5-15 per månad för din delade WordPress-värdplan, plus din årliga domänregistreringsavgift. Du kan hitta fantastiska erbjudanden och erbjudanden som går så lågt som $1.00/månad för webbhotell eller till och med gratis WordPress-värderbjudanden.  

Om du läser villkoren för den här typen av erbjudanden eller kontaktar säljsupport, kommer du att lära dig att detta är ett kampanjpris om du registrerar dig för flerårspaket. Efter den perioden kommer kursen vanligtvis att gå upp. Jag har sett människor överraskade när förnyelsedatumet kommer, så vi vill att du ska vara medveten om det. Om du vill gå för månatliga betalningsplaner, kolla in vår guide om bästa månad till månad WordPress värdplaner.

Pengar tillbaka garanti

De flesta företag erbjuder vissa fulla återbetalningsperioder (30, 45, 90 dagar) och under den perioden får du full återbetalning. Du kan se "när som helst pengarna-tillbaka-garanti"-anspråk från vissa företag. Vanligtvis betyder det att du får ett proportionellt belopp tillbaka efter att den föreslagna perioden har gått. Se till att läsa deras "Tjänstevillkor" innan du förbinder dig.

Kundtjänst

Nuförtiden erbjuder de flesta företag teknisk support 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det är dock alltid bra att testa supporten genom att maila vid midnatt och på lördagskvällar eller söndagsmorgnar. Kolla hur lång tid det tar att svara. Tillsammans med att kontrollera hastigheten på deras svar, kontrollera för att se om kundsupporten är tekniskt kompetent. Du skulle inte vilja registrera dig hos en värd som drivs av ett gäng säljare som bara vet hur man säljer produkter, inte fixar problem.

Ett-klick installera

Medan varje värd har olika kontrollpaneler kommer WordPress-installationsprocessen att vara liknande när du köper tjänster från de bästa WordPress-webbhotellföretagen. De flesta värdleverantörer erbjuder WordPress-installation med ett klick, och du kommer att tycka att det är väldigt enkelt att ställa in. Vanligtvis ser du en ikon på värdens kontrollpanel som säger "Installera WordPress" och det är så enkelt som att klicka på den ikonen och följa steg-för-steg-instruktionerna för att installera den senaste versionen av WordPress.

Uptime

De flesta WordPress-värdar kommer att erbjuda 99.9 % eller 100 % drifttid. Verkligheten är att varje server behöver tid för att starta om och fixa eventuella maskinvarufel. Du måste förstå att 0.01 % av driftstopp betyder att din server kan vara otillgänglig i cirka åtta och en halv timme under ett år. Så, 99.9% är inte någon galen hög siffra som företaget lovar dig. Faktum är att den siffran borde vara ännu högre. Verkligheten är att servrar är delar av hårdvara och, även om de är ganska tillförlitliga, behöver underhåll från tid till annan.

Last hastighet

Laddningstiden hastigheten på din webbplats är avgörande, och Google har meddelat att webbplatsens hastighet har en inverkan på sökrankingen. Om du söker på Internet kanske du hittar några webbplatser som utför hastighetstester på olika webbhotell. Dessa tester är användbara, men resultaten kan variera eftersom alla dessa tester görs baserat på prestandan för en enda webbplats som är värd på en enda server hos värdleverantören. Därför är dessa laddningstider värdelösa och ger dig inget värde eftersom du inte vet hur din specifika sida skulle prestera. 

När du väl har konfigurerat din webbplats med WordPress-värden du har valt är det en bra idé att själv kontrollera din webbplatss laddningstider och arbeta med att förbättra den faktorn. Här är några gratisverktyg som du kan använda för att testa din hastighet: Lastpåverkan, pingdom, Google Page Speed.

Säkerhetskopior

Det är viktigt att vara uppmärksam på din backupplan. Det kan vara en enorm skillnad mellan webbvärdarnas backupalternativ. Det är viktigt att ha en bra backupplan, så ditt bästa val är en värd som utför dagliga backuper. Det värsta valet är att gå med en värd som inte har någon reservplan. Många webbhotell erbjuder säkerhetskopior mot en extra kostnad. Om priset är rimligt är det definitivt värt kostnaden. 

Kom ihåg att om din webbplats går ner och du inte har någon säkerhetskopia finns det inget sätt att få tillbaka den. För att upprepa en gång till: regelbundna säkerhetskopieringar är ett måste!

SSL-certifikat

Om du planerar att sälja varor eller tjänster via din webbplats, vill du kontrollera om webbhotellet tillåter dig att ställa in SSL (Secure Sockets Layer). Du kanske har sett detta på andra webbplatser där deras webbadress börjar med "HTTPS://" istället för "HTTP://." 

SSL-certifikat krävs om du planerar att samla in kreditkortsbetalningsinformation. Eftersom Google har meddelat att de använder ”HTTPS://” som rankningsfaktor, betyder det att din webbplats kan rankas högre om du använder en säker anslutning. Det är därför det är viktigt att kontrollera om den här tjänsten är tillgänglig innan du förbinder dig till en värd.

Serverns plats

Om du vet att de flesta av dina besökare kommer från ett specifikt land, till exempel från USA, har du möjlighet att hosta din webbplats hos en lokal leverantör. Detta gör det lättare att hantera support och kontakta dem via telefon eller ett personligt besök, om det behövs. 

Internet är globalt och du kan skapa en webbplats oavsett var du bor. Till exempel, om en webbplats har en fransk webbadress, betyder det inte nödvändigtvis att webbplatsen faktiskt finns på en server placerad i Frankrike. Även om data färdas med höga hastigheter kommer det alltid att finnas en större tidsfördröjning med större avstånd mellan en server och användarens dator. Den bästa lösningen skulle vara att placera din webbplats på en server som är närmast din publik. Så glöm inte att kontrollera var potentiella webbhotell placerar sina servrar.

WordPress-värdbranschens undersökning och forskningsdetaljer

Nedan kan du se ett korrelationsdiagram (spridningsdiagram) över företagens betyg och antalet rekommenderade gånger.

wordpress värdbranschens undersökning

En tabell kombinerar enkätresultat från 3 olika typer av forskning:

 Företagsnamn Åsikter +
rekommendationer
Betyg
Bluehost684.23
Kör pappa623.31
Siteground274.58
HostGator193.95
Dream174.27
InMotion Hosting174.43
A2hosting44.52
Liquid Web34.39
Namecheap34.02
WebHostingHub24.19
iPage23.91
En liten apelsin23.58
1 och 113.03

Du kan kontrollera detaljerna för varje undersökning och forskning i rullgardinsmenyn nedan.

WordPress experters åsikter (194 svar)
Toppbloggare rekommendationer (67 åsikter)
Betyg från de 50 bästa Google-sökresultaten

Vanliga frågor om WordPress-värd

Var kan jag vara värd för en WordPress-webbplats gratis?

Det finns ett antal gratis WordPress-värdtjänster som låter dig visa upp din webbplats för världen. Några av de mest populära är WordPress.com, 000webhost och AccuWeb Hosting. Men innan du förbinder dig, vänligen förstå att gratis hosting kommer med många begränsningar, ingen kundsupport, och du måste vanligtvis visa upp deras annonser på din webbplats. Om du bygger en seriös webbplats, blogg eller företag rekommenderar vi starkt att du undviker gratis webbhotell.

Hur mycket kostar det att bygga en WordPress-webbplats?

Att skapa en WordPress-webbplats är gratis om du bygger en på egen hand. Du kan starta en lokalt eller till och med med gratis hosting. Men så fort du bestämmer dig för att göra din webbplats mer seriös kommer du att behöva seriöst webbhotell. För en bra WordPress-värdlösning måste du betala allt från $2-$100 per månad. Om du väljer premium WordPress-teman och plugins kan din årliga räkning lätt gå upp med några hundra dollar.

Hur mycket kostar det att vara värd för en WordPress-webbplats?

Du kan börja vara värd för din WordPress-blogg eller webbplats för så lite som $2 per månad eller så mycket som ett par hundra dollar per månad. Allt beror på vilken värdleverantör du har valt och vilka funktioner de erbjuder med varje värdplan. I genomsnitt kan du prenumerera på en kvalitetsvärdtjänst för mindre än $10/månad.

Vad är skillnaden mellan webbhotell och WordPress-värd?

Webbhotell är en tjänst som kan ta hand om vilken webbplats du vill vara värd för. Det kan vara en anpassad kodad webbplats eller drivas av vilket CMS som helst som finns tillgängligt på webben. Denna typ av värd låter dig ladda upp dina filer till webbservrarna och hantera dem själv. Du kan få en pålitlig tjänst (även med delad hosting) som ser till att din webbplats alltid är tillgänglig för alla som besöker den var som helst i världen.


Å andra sidan är WordPress-värd en relativt ny term som har blivit populär under de senaste åren. När värdföretag insåg hur populärt WordPress är, bestämde de sig för att erbjuda en unik tjänst till personer som använder detta CMS. Även om det tekniskt sett är samma produkt (värdutrymme i ett av datacentren), kommer skillnaden i hostinghantering och support. Denna typ av hosting är speciellt optimerad för WordPress-sajter så att du kan se till att din webbplats fungerar så smidigt som möjligt. Den är också packad med specialverktyg som kommer att göra din WordPress-sajt bättre, och support är utbildad för det, så oavsett vad ditt problem är kan du vara säker på att värdtjänsten kommer att kunna hjälpa dig.

Kan jag ändra WordPress-värdtjänsten senare?

Även om det är ett stort steg att välja en värdleverantör, bör du inte oroa dig så mycket eftersom du kan byta värd när som helst. De flesta moderna webbhotelltjänster har gratis migrationer inkluderade i sina prisplaner. Det betyder att experterna på området kommer att flytta hela din webbplats från den gamla WordPress-värdplanen till en ny.  

Vad är Managed WordPress-värd?

Managed WordPress hosting är en premiumtjänst som tar hand om varje aspekt av en WordPress-webbplats när det kommer till prestanda. Det betyder att experterna på webbhotellet kommer att se till att din webbplats fungerar smidigt & snabbt. De kommer att ta hand om dina uppdateringar, säkerhet, säkerhetskopior och olika optimeringstekniker som gör att din webbplats briljerar. 


Tillsammans med alla förmåner kan du förvänta dig premiumsupport och vara säker på att du alltid får det du behöver. Naturligtvis kräver den här typen av tjänster en djup ficka, men om du inte vet hur du ska hantera en sajt eller inte har tid för det, kan du vara säker på att experterna får den hanterad.

Ska jag köpa hanterad eller delad WordPress-värd?

Om du precis har startat en blogg kommer delad WordPress-värd att vara mer än tillräckligt för dina behov. Det är vanligtvis sant även för erfarna bloggare eller företag som behöver webbhotell. 


Managed WordPress Hosting bör endast övervägas av personer som tjänar pengar på sina bloggar/sajter och inte har tid att ta hand om det själva.

Slutsats 

Att välja den bästa WordPress-värdleverantören är ett viktigt första steg för att gå live med din webbplats eller blogg. Även om det finns hundratals tillgängliga WordPress-värdplaner, föreslår vi att du väljer ett av företagen som vi har listat i den här artikeln. Dessa tjänsteleverantörer är alla erfarna, pålitliga och kan erbjuda rimliga priser som är överkomliga även för nybörjare.

Ta dig tid och skriv ner dina behov, din budget och vad vart och ett av företagen erbjuder innan du bestämmer dig för det som kommer att vara värd för din webbplats. Glöm ändå inte att du alltid kan byta till ett annat WordPress-värdföretag, och nöj dig inte förrän du har den bästa servicen du kan få för dina specifika behov.

2 kommentarer på "Bästa WordPress värdtjänster 2023 (jämfört)"

  1. jack

    BRA JOBBAT, FORTSÄTT DÅ!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän