GoDaddy Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
10 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
GoDaddys logotyp Kör pappa
GoDaddys logotyp
Värdskap med start kl $2.99/månad

Om du söker efter Kör pappa online, det första du kommer att se i webbplatsbeskrivningen kommer att vara detaljer om dess domänalternativ. Detta är inte förvånande, eftersom GoDaddy är en av de största domänregistratorerna på planeten.

Tillsammans med hantering av domäner, GoDaddy erbjuder värdtjänster som blir bättre och bättre för varje år och skapande av webbplatser med hjälp av sin egen webbplatsbyggare.

I den här recensionen kommer jag att fokusera på deras värdtjänster, domänregistrering och webbplatsbyggare. Efter en snabb företagsöversikt kommer jag att gå igenom planerna och prissättningen, söka efter de mest anmärkningsvärda funktionerna och slutligen prenumerera på en värdplan och prova webbplatsbyggaren för att se hur det ser ut. Den mest intressanta delen kommer att testa serverns prestanda via flera gratisverktyg och prata med kundsupport.

Innehållsförteckning

Företagsöversikt

Till skillnad från många konkurrenter och liknande internetstartuper, var GoDaddy inte etablerad av en blivande student. Istället grundades detta företag av en miljonär som bestämde sig för att lägga pengar på ett webbhotell.

Den miljonären var Bob Parsons, som sålde Parsons Technology till Intuit för 65 miljoner dollar 1994. Efter ett par år startade Bob ett nytt företag, Jomax Technologies, som döptes om till GoDaddy 2006. 

Kul fakta: grundarna av GoDaddy ville att företaget skulle döpas till Big Daddy, men det domännamnet var redan upptaget. Så någon föreslog GoDaddy istället, och resten är historia.

Företaget är känt för reklam under sportevenemang som Super Bowl eller NASCAR-racing, så det är inte chockerande att även icke-tekniker känner sig bekanta med den roliga tecknade logotypen som var aktiv fram till 2019.

GoDaddy-planer och priser

Låt oss kort glömma det faktum att GoDaddy är den största domänregistratorn, och fokusera på sina värdtjänster istället.

GoDaddy värdplaner och priser

Ekonomi
  • $ 2.99 per månad

Standardprestanda, 1 webbplats, 100 Gb lagringsutrymme, 10 databaser, gratis installation av WordPress med ett klick, gratis e-post från Microsoft 364 det första året, gratis domän det första året.

Deluxe
  • $ 7.99 per månad

Obegränsad webbplats, obegränsad lagring, obegränsad bandbredd, gratis installation av WordPress med ett klick, gratis e-post från Microsoft 364 det första året, gratis domän det första året.

ultimata
  • $ 12.99 per månad

2x CPU-kraft, gratis SSL det första året, obegränsat antal webbplatser, obegränsat lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, gratis installation av WordPress med ett klick, gratis e-post från Microsoft 364 det första året, gratis domän det första året.

Priser för GoDaddys domänregistrator

Som världens största webbregistrator, Kör pappa erbjuder en uppsjö av domänalternativ. Här är priserna för några av de mest populära domänerna som finns. Observera att de lägre priserna bara är bra för det första året och att priset ökar markant om du bestämmer dig för att förnya.

.com
  • $0.99 första året
    $20.14 per år efter det
. Co.uk
  • $5.99 första året
    $11.99 per år efter det
. Net
  • $14.14 första året
    $18.14 per år efter det
.io
  • $51.69 första året
    $54.27 per år efter det

Planer och priser för GoDaddy-webbplatsbyggare

Skapa en ny hemsida med GoDaddys webbplatsbyggare är gratis. Allt som krävs för att starta är att klicka på knappen. Även om du kan fortsätta använda deras gratis webbplatsalternativ, kommer du inte att ha en anpassad domän kopplad till den, och du kommer att gå miste om ett antal funktioner.

Om du bestämmer dig för att uppgradera till en betalwebbplats får du det här.

Grundläggande
  • $ 2.99 per månad

Webbplatssäkerhet (SSL), anpassad domänanslutning, redigering på språng, support dygnet runt, vägledning och analys, 24 sociala medieplattform, 7 sociala inlägg och svar per månad, 1 e-postmarknadsföringssändningar per månad.

Standard
  • $ 4.99 per månad

Webbplatssäkerhet (SSL), anpassad domänanslutning, redigering på språng, 24/7 support, vägledning och analys, sökmotoroptimering, 3 sociala medieplattformar, 20 sociala inlägg och svar per månad, 500 e-postmarknadsföring skickar per månad.

Premium
  • $ 7.49 per månad

Webbplatssäkerhet (SSL), anpassad domänanslutning, redigering på språng, support dygnet runt, vägledning och analys, sökmotoroptimering, obegränsad plattform för sociala medier, obegränsade sociala inlägg och svar per månad, 24 7 e-postmarknadsföring skickar per månad.

e-handel
  • $ 9.99 per månad

Webbplatssäkerhet (SSL), anpassad domänanslutning, redigering på språng, support dygnet runt, vägledning och analys, sökmotoroptimering, obegränsad plattform för sociala medier, obegränsade sociala inlägg och svar per månad, 24 7 e-postmarknadsföring skickar per månad, produktlistor, flexibla betalningar, flexibla fraktalternativ, rabatter och kampanjfunktioner.

GoDaddys nyckelfunktioner och funktioner

värdfunktioner och funktioner

99.9% upptid – GoDaddy lovar att ha din webbplats igång 99.9 % av tiden. Om de misslyckas av någon anledning får du rabatt.

Lättanvänd kontrollpanel – få kontroll över mer än 150 applikationer genom en välkänd cPanel.

Resurser på begäran – om din webbplats kräver mer kraft tar det bara ett klick för att uppgradera CPU, RAM eller I/O.

24/7 nätverkssäkerhet – GoDaddys bästa personer arbetar med säkerheten för hela nätverket, så du kan koppla av och inte oroa dig för misstänkta aktiviteter och DDOS-attacker.

Gratis domän – oavsett vilken plan du köper för ett år får du en gratis domän från världens största registrar.

Domänregistreringsfunktioner och funktioner

Världens största registrator – om du bestämmer dig för att köpa en domän via GoDaddy kommer du att ansluta dig till miljontals befintliga användare som hanterar sin domän genom denna populära registrar.

Stort urval – GoDaddy låter dig söka efter en domän genom deras kraftfulla verktyg som skannar hela webben och låter dig veta om en specifik domän är tillgänglig eller inte.

Prisbelönt support – om du behöver hjälp med att köpa eller hantera din domän finns support tillgänglig dygnet runt som du kan kontakta via e-post, chatt eller telefon.

Webbbyggarens funktioner och funktioner

Mallar – hundratals moderna mallar som hjälper dig att starta din nya webbplats.

AI hjälp – du kommer att ha hjälp av artificiell intelligens tillgänglig hela tiden du bygger en webbplats.

Inbyggda verktyg – verktyg dedikerade till e-post, SEO och sociala medier hjälper dig att förbättra din webbplats och din verksamhet.

Gratis professionella bilder – om du behöver bilder till din webbplats kommer du att älska det faktum att professionella bilder redan ingår i paketet, så du behöver inte spendera extra pengar på media.

Enkla uppdateringar – oroa dig inte för uppdateringarna och säkerheten, eftersom allt hanteras åt dig.

Köpa en GoDaddy-värdplan

För att få en närmare titt på vad GoDaddy har att erbjuda är jag på väg att köpa en av värdplanerna. Detta gör att jag kan gå igenom själva köpprocessen och få en känsla av kontrollpanelen.

När du öppna GoDaddys hemsida, värdalternativ kanske inte är det första du ser. Som tidigare nämnts är de en domänregistrator först, och värd kommer i andra hand. Men när du placerar markören över menyn kan du snabbt komma till värdsidan som låter dig börja skapa din GoDaddy-webbplats.

godaddy värdplaner

Även om du väljer det billigaste alternativet så kommer du ändå till välj ditt gratis domännamn.

godaddy gratis domän

Efter att ha valt en av deras planer låter GoDaddy dig logga in via ditt Google- eller Facebook-konto för att göra allt snabbare. Om du inte gillar det här alternativet kan du snabbt skapa ett nytt konto genom att använda din e-postadress.

Nästa steg är betalning, där GoDaddy försöker påskynda hela processen genom att låta dig logga in via ditt PayPal-konto. Om du inte har en eller vill betala med en annan metod kan du ange din faktureringsinformation manuellt.

Hela processen var ganska snabb och jag kunde köpa min plan på bara en minut.

godaddy välj domän

Nästa steg är välja din domän. Oavsett om du har tagit den kostnadsfria möjligheten och registrerat din första domän, eller har en redan ombord, behöver du bara skriva in den i fältet. GoDaddy tar också hand om din plats, så du kommer att bli ombedd att välja ett datacenter som är närmast dig.

Även om de har sin egen webbplatsbyggare, GoDaddy rekommenderar fortfarande WordPress. Detta är din chans att välja dina alternativ och snabbt börja arbeta med mest populära CMS (Content Management System).

godaddy skapa hemsida

Om du väljer att göra det behöver du bara välja ditt WordPress-användarnamn och ange lösenordet. GoDaddy kommer att arbeta en minut bakom kulisserna och konfigurera ditt konto.

Tyvärr, innan jag fick chansen att bläddra igenom kontrollpanelen, fastnade jag för att skapa kontot. Mitt WordPress-konto hade inte skapats, och ett felmeddelande dök upp som uppmanade mig att kontakta support via telefon. Men mer om support senare.

Dashboardöversikt

När du har loggat in kommer GoDaddy att visa sin enkla instrumentpanel som innehåller alla viktiga länkar och inställningar du behöver när du hanterar värdkontot och dina domäner.

godaddy instrumentpanel

Instrumentpanelen visar meddelanden om tillgängliga uppdateringar och låter dig snabbt komma åt Installatron där du kan installera WordPress, andra innehållshanteringssystem, samt hantera massor av andra applikationer. Hela widgeten är dedikerad till kontoinställningar och serverstatus (där du snabbt kan byta datacenter vid behov). Det finns en annan widget dedikerad till tjänster som SSL-certifikat.

Om du slår upp kommer du att märka flera flikar som låter dig öppna PHPmyAdmin där du kan hantera dina databaser, filhanterare, FTP-hanterare samt GoDaddy Analytics.

domäner

Om du har registrerat en domän hos Godaddy är det här platsen att hantera den. Här kan du även sälja och köpa domäner, hantera DNS-inställningar och lägg till DNS-värd (om du har en domän registrerad med ett tredje parts register) och så vidare.

godaddy dns-inställningar

Webbplatser

Den här fliken låter dig hantera dina nuvarande webbplatser och värdkonton. Du kan söka efter ditt konto efter domän, redigera din profil, fakturering och förnyelser med mera.

Godaddy produktsida

Hosting & WordPress

Om du öppnar den här inställningssidan får du återigen en länk till din webbplatser som drivs med GoDaddy. Om du klickar på hantera-knappen kommer du att omdirigeras till instrumentpanelen.

godaddy cpanel

E-post & kontor

Vill du hantera din nya e-postadress? Det här är platsen för att skapa ditt konto. Om du inte har ett aktivt konto kommer GoDaddy att omdirigera dig till en sida där du kan köpa ett.

godaddys e-postinstrumentpanel

SSL-certifikat

Säkerhet är viktigt, och du måste ha ett SSL-certifikat. Det här är sidan för att hantera en.

godaddy ssl certifikat

Till skillnad från många konkurrenter måste jag erkänna att GoDaddy inte är lika användarvänlig. Att hantera kontrollpanelen kommer att kräva viss kunskap, och du måste förstå vad cPanel är och hur det fungerar för att ställa in ditt hosting på rätt sätt.

Skapa en webbplats med GoDaddys webbplatsbyggare

För att börja arbeta på din nya webbplats med GoDaddys webbplatsbyggare behöver du bara klicka på knappen "Starta gratis" som finns på flera platser på deras webbplats.

AI-assistenten kommer att ställa dig ett par frågor som guidar dig genom processen och rekommenderar rätt webbplatsmall för dig beroende på dina svar.

Efter att ha svarat på bara frågor är det här jag började med:

godaddy webbplatsbyggare

GoDaddys webbplatsbyggare är intuitiv och enkel att använda, så även nybörjare borde inte ha det några problem hantera sina nya webbplatser.

Lägg till och ta bort element, ändra färger, bilder och andra detaljer tills du får ett resultat du är nöjd med. Du kan publicera din webbplats när som helst och fortsätta använda den kostnadsfria planen så länge du vill.

Om du bestämmer dig för att ha ett anpassat domännamn eller använda ytterligare funktioner som byggaren erbjuder, kan du uppgradera till en av premiumplanerna när som helst. Ditt arbete kommer att sparas, så du kan helt enkelt fortsätta att arbeta på din webbplats som om ingenting förändrats.

GoDaddys tillförlitlighet och drifttid

GoDaddy lovar 99.9% drifttid för alla sina värdplaner. Detta är inget nytt, och det har blivit en standard för de flesta moderna webbhotell. Om företaget misslyckas med att tillhandahålla den utlovade drifttiden är du berättigad till 5 % avkastning. 

Observera dock att för att ansöka om att få 5 % av dina pengar tillbaka måste du kontakta supporten först. Ingenting händer automatiskt. 

Det är också viktigt att veta att även om du lyckas få 5% tillbaka, kommer dessa pengar att lagras på kontot, och du kan bara använda dem för att köpa fler produkter och tjänster från GoDaddy.

För att testa drifttiden körde jag ett gratis upptidstest med UptimeRobot. Efter 48 timmar rapporterade testet inga driftstopp, och drifttiden var perfekta 100 % med en jämn svarstid som var i genomsnitt 303.59 ms.

godaddy upptid

GoDaddy webbserverprestanda

För att testa GoDaddys värd ännu mer öppnade jag Dotcom-verktyg, vilket erbjuder ett gratis test från tre platser. Precis som med andra företag vi har kontrollerat, valde jag London, New York och Mumbai. Efter att ha angett webbadressen och väntat ett par sekunder kom resultaten tillbaka.

godaddy server prestandagodaddy server prestanda

Medelsvaret var 0.50 sekunder vilket var ett fantastiskt resultat! Till exempel samma test som jag gjorde för Dream i genomsnitt 1.8 sekunder, och den på Bluehost var 1.7 sekunder. Det betyder att GoDaddy är mer än 3 gånger snabbare än sina konkurrenter, vilket är häpnadsväckande!

Det bästa resultatet kom från New York-servern som bara tog 179 millisekunder att svara, medan den långsammaste var från Mumbai och det var nära en sekund. Dessa tester bevisar att GoDaddys servrar är extremt snabba.

GoDaddy-serverns svarstid

Efter att ha testat serverns prestanda från tre platser hos Dotcom-verktyg var det dags att ge den ytterligare en knuff. Ett gratis test kl Bitcatcha låter alla pinga sina webbplatser (servrar) från tio olika platser.

 Låt oss se hur min testwebbplats betedde sig på GoDaddys värd.

godaddy server svar

Detta test gav det perfekta betyget och alla bedömningar var gröna (vilket betyder att de presterade bra). Ett genomsnittligt serversvar var 143ms vilket är ganska bra (målet med detta test är att få 180ms eller lägre svarstid).

godaddy svarstider

Den snabbaste svarstiden var en riktad från en amerikansk (västlig) server som tog så lite som 22ms. Det värsta resultatet kom från Mumbais server som tog 268 ms att svara.

Kunskapsbas och stöd

Hjälpcentret är välorganiserat och lätt att använda. Om du öppnar dess hemsida kommer du att kunna söka efter lösningar på dina problem eller helt enkelt navigera genom kunskapsbasen genom att använda ikonerna längst ner.

Godaddy hjälpcenter

Att få stöd är enkelt. Klicka bara på frågetecknet som alltid är tillgänglig längst upp på skärmen, där du får välja hur du kontaktar supporten. GoDaddy är välkänt för att ha telefonsupport, men 24/7 chat är också tillgänglig.

Om du väljer livechatt kommer du att mötas av en bot som ställer ett par frågor för att koppla dig till rätt agent. Tyvärr, istället för att få omedelbar hjälp, stod jag i kö och fick vänta på den första tillgängliga agenten som skulle hjälpa till på bara en minut.

Jag bestämde mig för att kontakta supporten vid flera andra tillfällen, och jag kan bara säga bra saker om agenterna. De flesta gånger jag öppnade chatten tog det bara ungefär en minut att få prata med agenten. Jag hade en chans att prata med flera olika agenter, och de var alla artiga och professionella.

Vid ett tillfälle behövde jag faktiskt hjälp med att konfigurera DNS-inställningarna för min domän. Agenten var extremt artig och hjälpsam och lyckades hjälpa mig att få rätt namnservrar, IP-adresser och andra detaljer. Kudos till GoDaddys stöd – vad du än har fastnat med kommer du att kunna räkna med dem!

godaddy chat support

GoDaddys återbetalningspolicy

Värdåterbetalningar

GoDaddy erbjuder en 30-dagars återbetalningspolicy när det gäller årliga (eller längre) planer. Men om du väljer ett månadsprenumeration, observera att du bara har 48 timmar på dig att begära en återbetalning. Det är inte något som de tydligt visar på webbplatsen när du beställer, så håll ögonen på klockan medan du testar deras värdtjänster.

Det är inte heller möjligt att avsluta ett konto via kontrollpanelen; du måste kontakta supporten för att avsluta ditt konto och be om återbetalning.

Jämfört med andra värdföretag är detta ganska stelt och verkar orättvist.

Domänåterbetalningar

Domäner köpta via GoDaddy kan återbetalas, men det finns flera regler beroende på registreringstyp:

  • Ny registrering: 5 dagar (120 timmar)
  • Automatisk förnyelse (ett år): 45 dagar (1080 timmar)
  • Automatisk förnyelse (flera år): 5 dagar (120 timmar)
  • Manuell förnyelse: 5 dagar (120 timmar)

Återbetalningar för webbplatsbyggare

Om du inte är nöjd med GoDaddys webbplatsbyggare kan du avbryta planen och be om återbetalning inom de första trettio dagarna. Se bara till att inte avsluta/ta bort kontot innan du kontaktar supporten angående återbetalningen.

GoDaddy för- och nackdelar

Fördelar

  • Extremt snabba servrar
  • Snabbt och hjälpsamt supportteam
  • Obegränsat diskutrymme och bandbredd
  • Frekventa rabatterbjudanden
  • Datacenter tillgängliga i 3 större regioner

Nackdelar

  • Högre förnyelsepriser
  • Återbetalningspolicy och villkor

Vanliga frågor

Vad innehåller GoDaddy-värd?

Oavsett vilken värdplan du väljer erbjuder GoDaddy en gratis domän och obegränsad bandbredd. Men beroende på planen kan du ha allt från 100 GB till obegränsat lagringsutrymme och bara en webbplats till så många webbplatser du vill. 

Hur lång är GoDaddys gratis provperiod?

Om du prenumererar på ett årsabonnemang kan du köra ditt val av värdplan i 30 dagar. Under den perioden kan du begära att ditt konto avslutas och återbetalas. Men om du prenumererar på en månadsplan har du bara 48 timmar på dig att testa tjänsten. Därefter går det inte att få återbetalning.

Har GoDaddy en filhanterare?

Ja, GoDaddy-hosting har en filhanterare som snabbt kan nås via kontrollpanelen. När du loggar in, navigera helt enkelt till Mina produkter, där du hittar avsnittet Webbhotell som innehåller länken till filhanteraren-appen.

Finns det en gratis plan för GoDaddy-webbplatsbyggare?

Ja, du kan snabbt börja skapa din nya webbplats med den kostnadsfria GoDaddy webbplatsbyggaren. Webbplatsen kan förbli gratis för alltid om du vill, men du kan också uppgradera till en av premiumplanerna om du bestämmer dig för att få tillgång till alla extrafunktioner.

Kan jag byta tillbaka till den kostnadsfria byggplanen efter att jag har betalat för en premium?

Tyvärr är det inte möjligt. När du väl har uppgraderat till en premiumplan kommer du inte att kunna återgå till den kostnadsfria och behålla din webbplats. Det enda sättet är att starta en ny gratis webbplats från början. 

Kan jag köpa ett domännamn från GoDaddy för alltid?

Nej; det är inte möjligt att köpa ett domännamn för alltid. Varje domännamn kan endast registreras på årsbasis. Om du vill behålla en domän för dig själv längre än ett år kan du betala i förskott under en längre period, men du kan inte köpa den och behålla den permanent.

Slutsats

Kör pappa har en av de snabbaste (om inte den snabbaste) servrarna jag har haft en chans att testa. De kostnadsfria testerna som jag genomförde visar tre gånger snabbare svarstider än konkurrenterna. Detta kan vara en anledning att välja GoDaddy istället för en av konkurrenterna, även om du upptäcker att deras planer är dyrare eller saknar en funktion.

När du lägger till snabb och vänlig support till deras hastighet är det lika med ett företag som definitivt förtjänar din tid och dina pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän