HostGator Hosting Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
7 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer

Om du någonsin har sökt efter värdleverantörer, Jag är säker på att du har snubblat på en blå och orange krokodil som pratar om värdalternativ. Även om det kan vara gammaldags och lite klibbigt, är denna maskot en global symbol för webbhotell.

Jag är på väg att utforska vad den lilla krokodilkillen, aka HostGator, har att erbjuda. Jag kommer att börja med att berätta lite mer om företaget, deras prisplaner och nyckelfunktioner. Efter det kommer jag att köpa en värdplan för att se hur det känns att gå igenom hela köpprocessen och för att se vad HostGator erbjuder.

Innehållsförteckning

Företagsöversikt

Detta företag började sin resa redan 2002 som en idé från Brent Oxley, en ambitiös student. Några år senare flyttade HostGator från sitt första hem i Boca Raton, Florida, till en ny byggnad på 20,000 XNUMX kvadratmeter i Houston, Texas. Det var här saker och ting blev mer allvarliga.

Bara ett år efter det öppnade företaget ett nytt kontor i Kanada, och några år senare öppnade ett nytt kontor och datacenter i Indien.

2015 insåg HostGator kraften och betydelsen av WordPress och introducerade en uppsättning verktyg dedikerade till WordPress hosting.

Företaget fortsatte att växa och introducerade nya kontor över hela världen. Idag är det ett av de mest kända värdalternativen, där du kan få din värdplan för så lite som $2.71 per månad.

HostGator planer och priser

HostGator erbjuder flera typer av värdplaner riktade till en mängd olika målgrupper. De erbjuder också månad till månad webbhotell som gör det möjligt för webbplatsägare att betala månadsvis. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, kommer du att kunna hitta en plan som passar dig. 

Hatchling Plan
  • $ 2.71 per månad

Bra för en webbplats, snabb WordPress-installation, gratis WordPress/cPanel-webbplatsöverföring, obegränsad bandbredd, gratis SSL-certifikat, gratis domän ingår.

Baby Plan
  • $ 3.88 per månad

Obegränsade webbplatser, snabb WordPress-installation, gratis WordPress/cPanel-webbplatsöverföring, obegränsad bandbredd, gratis SSL-certifikat, gratis domän ingår.

Affärsplan
  • $ 5.83 per månad

Obegränsade webbplatser, snabb WordPress-installation, gratis WordPress/cPanel-webbplatsöverföring, obegränsad bandbredd, gratis SSL-certifikat med en gratis uppgradering till Positiv SSL, gratis domän ingår, gratis dedikerad IP, gratis SEO verktyg, Cloudflare CDN ingår.

HostGator nyckelfunktioner och funktioner

Ouppmättad bandbredd – även den billigaste planen kan hantera så mycket trafik som du behöver eftersom alla är obegränsade.

Gratis domän – om du registrerar dig för minst ett års värdskap kan du registrera en gratis domän namn.

SSL-certifikat – alla planer kommer med ett gratis SSL-certifikat som låter dig starta din webbplats på rätt sätt.

Installationer med ett klick – installera WordPress eller någon annan programvara från tredje part genom det lättförståeliga gränssnittet som alla nybörjare kan använda.

Cloudflare CDN-hastighet – om du väljer en affärsplan kan du få snabbare sidhastigheter från hela världen.

Köpa en HostGator-plan

Nu kommer jag att köpa en av värdplanerna, så att jag kan visa dig mer information om inköpsprocessen och kontrollpanelen som HostGator erbjuder.

Efter öppnar webbplatsen, kommer du snabbt att upptäcka pristabellen som visar de mest prisvärda planerna som erbjuds av HostGator endast för FirstSiteGuide-läsare.

hostgator hemsida

När du har valt en plan kommer du snabbt att omdirigeras till en sida där du måste skapa ditt konto och ange faktureringsinformation. Till en början känns sidan överväldigande, och det verkar som att det krävs mycket information för att registrera ett konto. 

Till skillnad från några av de konkurrenter jag tidigare har recenserat finns det inga tredjepartsintegrationer, så du kan inte snabbt skapa ett konto genom att använda Facebook eller ditt Google-konto. Det är ingen stor sak, men det verkar som att hela inköpsprocessen kan och bör förenklas.

Innan du går vidare till kassan, glöm inte att se över de ytterligare funktionerna. Du kan välja att få ytterligare säkerhetsfunktioner eller få dagliga säkerhetskopior. Tänk dock inte för mycket på det – du kan alltid lägga till dessa funktioner senare.

hostgator tilläggstjänster

Hela installationen bör ta dig bara ett par minuter. Efter det kommer HostGator att ställa dig ett par frågor för att hjälpa dig skapa din första webbplats. Du kan svara på dem, eller om du vet vad du gör klickar du helt enkelt på knappen Hoppa över som omdirigerar dig till kontrollpanelen.

hostgator-inställning

HostGator administratörsportal översikt

Så fort du loggar in kommer HostGator att välkomna dig med en instrumentpanelsida. Den första tanken som kom till mig var att den verkade föråldrad, men låt oss inte bedöma en bok efter omslaget.

Dashboard

Instrumentpanelen är ganska enkel och visar alla nödvändiga länkar du kan behöva för att börja. Sidan låter dig snabbt konfigurera din WordPress-webbplats och hantera ditt värdkonto.

hostgator instrumentpanel

värd

Hosting-sidan visar dig den nuvarande planen du har valt och betalat för. Det betyder att du kan se din aktiva domän (oavsett om du har överfört eller köpt en), samt länken till cPanel som ger dig mer kontroll över hela ditt konto.

hostgator-paket

Marknad

Den här sidan innehåller alla tillgängliga tillägg som du kan köpa. Här kan du komma åt appar och tjänster som förbättrar säkerheten på din webbplats, hanterar e-postmeddelanden och förbättrar din WordPress-webbplats.

E-post & kontor

Om du bestämmer dig för att uppgradera din webbplats eller ditt företag vill du förmodligen ha en domänbaserad e-post. Genom att öppna den här sidan kommer HostGator att visa dig vad du kan få med Microsoft- och Google-paket och deras priser. Om du bestämmer dig för att uppgradera kommer det att vara lätt att ställ in din e-post konto via sidan.

domäner

Har du köpt en domän genom HostGator? Det här är platsen för att se alla detaljer om din domän, till exempel vilken tid den kommer att löpa ut, hur du förnyar den och mer.

hostgator-domäner

Fakturering

Allt relaterat till fakturering finns på denna sida. Se dina aktiva planer, lägg till nya, hantera dina kreditkorts- eller PayPal-uppgifter, se fakturor och se hela betalningshistoriken utan att behöva kontakta supporten.

hostgator fakturering

Support

Om du behöver hjälp med ditt värdkonto kommer den här sidan att dela länken till kunskapsbasen, erbjuda dig att starta en livechatt eller ha informationen att ringa en agent direkt.

HostGator tillförlitlighet och drifttid

De flesta moderna webbhotell erbjuder en 99.9% drifttidsgaranti. HostGator är liknande. Men när det kommer till upptidsgarantin gjorde HostGator spelet lite roligare. Om du köper en delad eller återförsäljarserver, och den inte uppfyller garantin på 99.9 % drifttid, kan du få en gratis månad med värd!

För att snabbt testa drifttiden övervakade jag servern i två dagar med gratis Uptime Robot konto. Under den tiden registrerade tjänsten två minuters driftstopp. För att vara ärlig så förväntade jag mig inga. Även om detta kan låta som en stor sak, notera att dessa 2 minuter fortfarande gör det till en drifttid på 99.9 %.

hostgator drifttid

Den genomsnittliga svarstiden var 1975.53 ms, vilket syns som den gula linjen i den bifogade skärmdumpen. Den nästan raka linjen tyder på att det inte har skett några betydande eskalationer, vilket betyder att hårdvaran som drivs av HostGator är ganska stabil, även när den körs på den billigaste planen.

HostGator webbserverprestanda

Efter att ha testat drifttiden var det dags att knuffa lite till på servrarna. Jag bestämde mig för att köra en gratis Dotcom-verktyg test som gjorde att jag kunde testa HostGator-servern från tre olika platser. Precis som med andra webbhotell jag har testat, valde jag London, Mumbai och New York som mina testplatser.

Den genomsnittliga svarstiden var 3.60 sekunder, vilket var betydligt långsammare än konkurrenter som DreamHost som mätte en genomsnittlig svarstid på bara 1.86 sekunder i samma test.

hostgator-serverns prestanda

Det bäst presterande testet kom från London, och det tog bara 2.98s, medan det långsammaste kom från Mumbai, som tog drygt 4 sekunder att genomföra. Jag förväntade mig bättre resultat från HostGator, om jag ska vara ärlig.

HostGator-serverns svarstid

För att testa samma HostGator-server från olika platser öppnade jag ett annat gratistest på Bitcatcha.

hostgator-serversvar

Testet gav ett perfekt A+ betyg!

Serverhastigheten mättes till 138ms vilket var ganska bra, och nästan samma som DreamHost som jag hade testat tidigare.

När man frågade från tio olika platser, svarade HostGator bäst när den nåddes från den amerikanska (östliga) servern. Den långsammaste svarstiden kom från Mumbai, som var 7 gånger långsammare än den tidigare nämnda.

Ändå var det genomsnittliga resultatet ganska bra, och det kompenserade för det tidigare testet som gjordes med Dotcom-verktygen.

hostgator svarstid

Kunskapsbas och stöd

När du bläddrar genom kontrollpanelen kommer du att se ett sökfält i kunskapsbasen som alltid är tillgängligt högst upp på sidan. Allt som krävs för att börja lära sig om HostGator är att skriva en enkel sökfråga och trycka på enter-knappen.

Dokumentationssidorna är väldigt enkla och rena, vilket är lovvärt. Det finns många dokumentationsartiklar tillgängliga för dig, och hela kunskapsbasen känns lätt att navigera och använda.

hostgator kunskapsbassökning

Efter att ha kollat ​​kunskapsbasen ville jag testa deras livesupport. Innan jag lät mig öppna chattfönstret frågade HostGator mig om problemet. Efter att ha försökt förklara ett påhittat problem erbjöds jag ett par kunskapsbasartiklar, som jag hoppade över och snabbt fick chatten öppnad.

En agent tilldelades mig direkt, och ett par sekunder efter att ha skrivit en fråga svarade agenten artigt och var redo att hjälpa! Jag blev förvånad över hur snabb tjänsten var, och nu kan jag definitivt konstatera att du kan hitta HostGators supporttjänst snabbt och pålitligt.

hostgator-stöd

HostGator återbetalningspolicy

Om du bestämmer dig för att återbetala något HostGator-konto kommer du att vara glad att veta att företaget erbjuder en 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. För att återbetala din delade, återförsäljare eller VPS-hosting med HostGator, avsluta bara kontot via kontrollpanelen.

Innan du skaffar en dedikerad server, var medveten om att dessa inte är återbetalningsbara. Administrativa avgifter, installationsavgifter för anpassad programvara, olika installationsavgifter, köp av domännamn eller vissa tilläggstjänster, inklusive SiteLock, återbetalas inte heller.

För mer information, kolla HostGator återbetalningspolicysida.

HostGator för- och nackdelar

Fördelar

  • Enkel och lättanvänd kontrollpanel
  • Prisvärda värdplaner
  • Snabb och pålitlig support
  • Obegränsat diskutrymme och obegränsad bandbredd
  • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

  • Dyra tillägg
  • Omodernt utseende
  • WordPress kommer förinstallerat med onödiga plugins

Vanliga frågor

Är HostGator bra för nybörjare?

Ja, HostGator är ett bra val för nybörjare. Det erbjuder prisvärda värdplaner som gör att alla kan starta sin WordPress eller någon annan typ av webbplats. Kontrollpanelen är användarvänlig och enkel nog för alla att snabbt förstå.

Hur startar jag en WordPress-webbplats med HostGator?

Efter att ha fått en av HostGators värdplaner tar det bara ett par minuter att gå igenom hela installationen. Efter att ha loggat in på ditt konto kommer HostGator att erbjuda dig att starta din WordPress-webbplats. När du klickar på knappen för att göra det tar HostGator över och ställer in hela WordPress-miljön åt dig. När du är klar får du ditt användarnamn och lösenord så att du kan logga in på din WordPress-sajt, där du kan börja arbeta med vad du vill.

Är HostGator dyrt?

Nej, HostGator är inte dyrt. Faktum är att du kan starta din webbplats på HostGator för så lite som $2.71 per månad och till och med få en gratis domän inkluderad i priset! Om du bestämmer dig för att öka ditt spel, finns det flera andra värdplaner tillgängliga som fortfarande är överkomliga.

Slutsats

Som en av de mest kända värdtjänsterna, HostGator förtjänar definitivt din uppmärksamhet. Med överkomliga priser och fantastiska funktioner är det något som alla bloggare borde ta en titt på. Ändå, efter att ha tagit ett par snabba tester, slutade HostGator med att vara lite långsammare än sina huvudkonkurrenter som Bluehost eller DreamHost. Även om skillnaderna inte är stora, finns de fortfarande kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän