Hur namnger jag min blogg? (50+ bloggnamnsidéer)

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
9 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur namnger jag min blogg? (50+ bloggnamnsidéer)

Den här artikeln är en del av den djupgående guiden om Hur man startar en blogg.

Om du vill att din blogg ska räknas till de bästa, en av det viktigaste att tänka på när du ställer in det är att välja ett namn.

Det finns mer än 570 miljoner bloggar på internet, men bara några få miljoner får den dragkraft och trafik som alla andra önskar. Medan människor flitigt konsumerar innehåll från autentiska bloggare på internet, hur kan du se till att din blogg sticker ut från resten?

Rätt bloggnamn hjälper verkligen!

Men att namnge en blogg kan vara en utmaning eftersom ett sött, coolt klingande namn inte är så lätt att komma på. Och även om du hittar det perfekta namnet är chansen stor att det redan har tagits av någon annan. Gör en snabb sökning på google så ser du att det finns en blogg med det namnet.

Det är där vi kommer in med den här djupgående guiden för att hitta ett bloggnamn som fungerar för dig.

Varför är ditt bloggnamn viktigt?

Ditt bloggnamn representerar dig och ditt arbete online. Med detta sagt bör det vara en korrekt representation av den nisch du har valt. Rätt namn förstärker din bloggs varumärkesimage eftersom det hjälper dig att rankas högre i sökresultaten och leder trafik till din blogg.

Det kan också bidra till att skapa en positiv bild av din blogg för din publik. Men för att det ska hända måste du välja ett bloggnamn som tilltalar dem, även om det inte gör så mycket för dig personligen.

Många nybörjare bloggare förstår inte riktigt vikten av att få detta rätt. De tar till att välja valfri slumpmässig titel för sin blogg så att de snabbt kan börja skapa och publicera innehåll.

Detta är det perfekta receptet för katastrof. Fel namn skadar inte bara din trovärdighet utan skapar också en negativ varumärkesimage. Det kan till och med skada dina ansträngningar för sökmotoroptimering och hämma trafikflödet till din blogg.

För att undvika det ger vi dig här en omfattande resurs, det vill säga en go-to-guide för att välja ditt bloggnamn. Vi har detaljerat de bästa och mest använda strategierna och idéerna för att hjälpa dig välj den perfekta domänen och bloggnamn.

Utöver det hittar du också 50 av de mest kreativa bloggnamnexemplen som kommer att inspirera dig att komma på ett eget smart bloggnamn. Det finns också en praktisk infographic i slutet av artikeln om du föredrar bilder.

I slutet av den här artikeln har du inte bara det perfekta namnet för din blogg, utan du kommer också att vara på god väg att registrera den som ett domännamn.

Låt oss börja!

Vad gör ett bra bloggnamn?

Din bloggs namn är det första som dina läsare kommer att lägga märke till.

Det visas inte bara på dina egna webbsidor utan även i sökresultat. På grund av det är det viktigt att skapa ett lockande namn som fångar läsaren och uppmanar dem att uppmärksamma vad du har att säga.

Tänk på följande tips när du bestämmer dig för ditt bloggnamn:

Se till att det är catchy

Att locka trafik är ofta prioritet nummer ett för bloggare, och en catchy bloggtitel spelar en viktig roll när det kommer till att generera trafik. Men det är bara en av många faktorer som spelar in för att du ska få en bred publik.

Ett inbjudande bloggnamn lämnar ett utmärkt första intryck på dina läsare. Det fångar din publiks uppmärksamhet och stimulerar deras nyfikenhet att besöka din blogg. Och så länge ditt innehåll är relevant och värdefullt för din målgrupp, kommer de att komma tillbaka om och om igen.

Håll den kort och söt

Långa, beskrivande namn tappar läsarens uppmärksamhet och skjuter upp dem. Vad hjälper ett bloggnamn om dina besökare inte kan komma ihåg det ifall de vill komma tillbaka?

Du behöver ett namn som får din blogg att sticka ut bland andra bloggar i samma nisch som din och visar din publik att du värdesätter kvalitetsinnehåll. Vi föreslår att du håller ditt bloggnamn till tre ord eller mindre. Detta hjälper din publik att memorera namnet och komma ihåg det enkelt att besöka senare.

Lätt att läsa

Bra bloggnamn är minnesvärda eftersom de är lätta att uttala. Det är svårt att förväxla dem med något annat, och som tidigare nämnt är de inte för långa.

Å andra sidan, att ha ett bloggnamn som är förvirrande och svårt att stava hjälper inte riktigt dina läsare när de vill dela din blogg med sina vänner. Se bara till att ditt bloggnamn inte gör det svårare att bygga läsekretsar – oavsett hur mycket du älskar den själv.

Tilltalar din målgrupp

Ett coolt bloggnamn som passar perfekt in i din nisch kan dra in rätt typ av publik. Att använda någon relevant lingo som åldersanpassad eller branschrelevant jargong är ett bra sätt att locka de läsare du vill rikta in dig på.

Börja med att brainstorma fraser, ord och synonymer som hör ihop med ditt innehåll. Om du startar en reseblogg kan ett bra bloggnamn innehålla ord som äventyrlig, vandrare och utforskare, bara för att nämna några.

Tre frågor att ställa dig själv innan du namnger din blogg

Din blogg är en förlängning av din digitala närvaro. Så naturligtvis kommer en viss introspektion att göra dig bra när du namnger den. Se till att du vet svaren på följande frågor innan du börjar hitta rätt bloggnamn.

Vad är huvudämnet för din blogg?

Bestäm nisch du vill skriva på. Kom ihåg att de minsta detaljerna spelar roll, och ju mer du gräver i, desto bättre blir det. Till exempel, istället för att bara skriva en receptblogg, hitta din mikronisch och skriv om indiska recept, eller mexikansk matlagning eller veganska recept, etc.

Men å andra sidan, se till att du inte gräver för djupt annars får du snabbt slut på saker att skriva om. Så länge du förstår ditt ämne och din publik blir det lättare att komma på ett namn.

Vem är din målgrupp?

När du väl har listat ut ditt bloggämne blir det lättare att bestämma målgruppen för din blogg.

Det här svaret kan ge dig ett fönster till vad dina läsare förväntar sig av dig så att du kan kurera inlägg enligt deras preferenser.

Vad är din skrivstil?

En av de mest avgörande delarna av en framgångsrik blogg är din skrivstil. De fyra huvudtyperna av skrivande är beskrivande, berättande, övertygande och förklarande.

I huvudsak beskriver beskrivande skrift, narrativ skrift berättar, övertygande skrift är tänkt att övertyga och förklarande skrift ... förklarar.

Att känna till skillnaderna mellan dessa stilar och att använda en stil konsekvent kan göra ditt innehåll mer tilltalande och lättare att läsa. Detta ger din blogg en tydlig struktur och en riktning för ditt namninsatser.

Fem smarta knep för att komma på ett medryckande bloggnamn

Vid det här laget bör du ha en klar förståelse för vad din blogg kommer att betyda för dig och dina läsare. Här är några beprövade knep som hjälper dig att komma på coola bloggnamn:

Använd ordlekar

Har du någonsin stött på ett roligt ord eller en fras med olika möjliga betydelser? Det är en ordlek.

Här är en av våra favoriter av Douglas Adams: "Du kan stämma en gitarr, men du kan inte fiska tonfisk. Såvida du inte spelar bas förstås.”

Se hur han använder ord med flera betydelser för en humoristisk effekt?

Du kan göra samma sak för att komma på namn som passar din bloggs ämne och ton. Detta gör saker och ting lättare och gör att din blogg håller sig top-of-mind hos dina läsare. Kolla in dessa bloggar och deras puntastiska namn:

Om du vill infoga ordlekar i ditt bloggnamn, sök efter ord och fraser som passar perfekt in i din bloggnisch. De ska kunna förmedla bloggämnet och ändå ha humor kring det.

Använd alliteration och assonans

Alliteration är användningen av liknande konsonanter i början av ord i rad, medan assonans är när du använder liknande klingande vokaler efter varandra.

Detta kan hjälpa dig att hitta ord med identiska ljud mellan stavelser av två närbesläktade termer. Några av de bästa exemplen inkluderar Coca Cola, American Apparel, Krispy Kreme, bara för att nämna några.

Alliterationer och assonans kan inspirera dig att komma på otroligt catchy bloggtitlar.

Titta på namnen på framgångsrika bloggar i din nisch

Att observera hur din konkurrents bloggar har valt sina namn kan ge dig en uppfattning om vilken typ av namn du bör titta på.

Detta kommer att få din kreativa juice att flöda och hjälpa dig att räkna ut hur mycket kreativt spelrum du kan få från din potentiella publik.

Inkludera specifika sökord

Infoga ett nyckelord i ditt bloggnamn kan hjälpa dig med många saker. För det första är det den perfekta representationen av din bloggs nisch, som låter din publik veta vad de kan förvänta sig av din webbplats.

För det andra kan det hjälpa dig att förbättra din rankning i sökmotorer, vilket tar dig ett steg närmare att dominera Google Sök. Men du får bara använda ett sökord om det passar naturligt in i ditt bloggnamn och låter bra.

Använd ditt eget namn

Många framgångsrika bloggare där ute använder sina riktiga namn, särskilt om de är experter på sitt ämne. Detta är ett praktiskt tillvägagångssätt för att skapa ett relaterbart bloggnamn som får din publik att känna sig ansluten till dig.

Detta ger inte bara trovärdighet till dina ord, det stärker också ditt personliga varumärke om du planerar att marknadsföra dina produkter och tjänster.

Verktyg som kan hjälpa dig att komma på ett unikt bloggnamn

Kan du inte komma på ett bloggnamn hur mycket du än försöker?

Lyckligtvis finns det flera verktyg där ute som hjälper dig att komma på ett unikt namn för din blogg. Oavsett om det är livsstil, resor eller mat du vill blogga om kan du använda dessa verktyg för maximal nytta:

Bloggnamngeneratorer

Det tar bara en snabb Google-sökning för att du ska hitta hundratals webbplatser som genererar bloggnamn. Allt du behöver göra är att skriva in dina nischade sökord i verktyget, trycka på enter och sedan bläddra igenom förslagen.

De erbjuder inte bara coola bloggnamn, utan de hjälper dig också att kontrollera om namnen du väljer redan är tagna eller inte. Du kan sedan välja det namn du vill använda och registrera det.

Oavsett vilket namn du väljer, se till att det är rättstavat och inte för komplicerat att uttala.

Formler för bloggnamn

Du kommer att märka att det finns ett mönster för hur de mest framgångsrika bloggarna namnges. De består av olika ordkombinationer som är kreativt arrangerade för att skilja dem från andra bloggar.

Du kan också använda flera enkla formler för att komma på ett unikt bloggnamn på nolltid. Dessa har använts av några av de mest framgångsrika bloggarna i världen. Det vittnar om deras lönsamhet för att skapa ett catchy namn som tilltalar din publik.

Här är formlerna för namngenerering följt av lämpliga exempel:

Formel #1

Adjektiv + Substantiv eller Substantiv + Adjektiv
Som exempel kan nämnas:

  • Lata bagare
  • Eldig Fashionista
  • Äventyrlig mamma

Formel #2

Substantiv + substantiv
Som exempel kan nämnas:

  • Resenärer och nördar
  • Drömmarnas dagbok
  • Äppelblomningar

Formel #3

Portmanteau ord
Dessa är en kombination av två olika ord för att skapa ett helt nytt.
Som exempel kan nämnas:

  • MarTech
  • SightSequel
  • StoryLocate

Formel #4

Ditt eget namn och efternamn eller ditt smeknamn
Som exempel kan nämnas:

  • MattSmith.com
  • MichaelHyatt.com
  • NeilPatel.com

Formel #5

Ditt namn eller smeknamn + adjektiv eller substantiv
Som exempel kan nämnas:

  • Cookie och Kate
  • Sally's Baking Addiction
  • Joy the Bager

Formel #6

Ditt namn + preposition + plats/substantiv
Du kan också vända ordningen.
Som exempel kan nämnas:

  • Stevie i Seattle
  • Kate i Kina
  • Carly på teknik

Klicka på ordboken eller synonymordboken

Ordboken eller synonymordboken som ligger längst bak i din bokhylla är en annan användbar källa till namn.

De är fyllda med adjektiv och synonymer som du kan använda i formlerna som nämns ovan. Och om att öppna en gammaldags bok låter som för mycket arbete, kan du besöka thesaurus.com eller relatedwords.org för att hitta orden du behöver.

50+ bloggnamnsidéer för att inspirera dig

Följande är några exempel på kreativa bloggnamn kategoriserade efter bloggnisch:

Livsstil

  • Goop av Gwyneth Paltrow
  • Tidningen Conscious Lifestyle
  • Kära Kitty Kittie Kath
  • Holly's Bird Nest
  • Blondin utomlands

DIY

  • Beroende av att dekorera
  • Det inspirerade rummet
  • Dagens husägare
  • Bekännelser av en seriell gör-det-själv
  • Remodelaholic

Mat

  • Smittat kök
  • Enkelt recept
  • Grodda kök
  • Cookie och Kate
  • Jag är en matblogg

Mode

  • Vår andra hud
  • Budgetfashionistan
  • Trishna Goklani
  • Skott Från Gatan
  • Tjej med kurvor

Resa

  • Drew Binsky
  • Dan Flying Solo
  • Lilis resplaner
  • Mitt liv är en film
  • Reseuppehåll

Finanser

  • Pengarsparande mamma
  • Bli rik långsamt
  • Pengar Ning
  • Plånbok ekorre
  • NerdWallet

Hälsa och välmående

  • Träningstidningen
  • Bites Of Wellness
  • Näring avskalad
  • Mindbody Green
  • Mjukt

Teknologi

  • TechCrunch
  • Futurism
  • Android Authority
  • HackerMiddag
  • Business Insider

Personlig utveckling

  • Zen Habits
  • 4-timmars arbetsvecka
  • Jack Canfield
  • Trivs globalt
  • Nerd Fitnessblogg

Online Business

  • Den Moz Blogg
  • E-handelsmarknadsföringsblogg av Shopify
  • Gary Vaynerchuk
  • Första webbplatsguiden
  • Richard Branson

Så här registrerar du ditt bloggnamn

Nu när du förstår grunderna för att välja det bästa namnet för din blogg, är det dags att bedöma de tekniska detaljerna i samband med att registrera bloggnamnet.

När du har valt bloggnamnet, gå till en domänregistreringstjänst som du väljer för att göra den till din officiellt.

Först måste du bedöma om bloggnamnet är tillgängligt. Domänregistreringstjänsten kan hjälpa dig att kontrollera om bloggnamnet du vill ha redan används av någon annan.

När det har verifierats följer du helt enkelt deras instruktioner för att registrera bloggnamnet.

Några av de mest populära domänregistreringstjänsterna inkluderar:

Kör pappa

Kör pappa är en heltäckande plattform som erbjuder webbhotell och domänregistreringstjänster. När du registrera ett bloggnamn hos GoDaddy, du får behålla den så länge du vill, förutsatt att du betalar deras årliga registreringsavgift.

Namecheap

Namecheap erbjuder flera förmåner tillsammans med bloggregistreringslösningar. Deras tjänster underlättas av kundsupport i världsklass och gratis integritetsskydd till konkurrenskraftiga priser. Det är den perfekta plattformen för din blogg, oavsett om du vill marknadsföra ditt företag eller dela recept med dina läsare.

Domain.com

Domain.com fokuserar på att tillhandahålla tjänster för små och medelstora företag. Företaget har funnits i nästan två decennier och det står som en av de mest välrenommerade domänregistratorerna där ute.

Slutsats

När du ska starta din blogg behöver du först ett tilltalande namn för att ge den karaktär och värde. I den här guiden har vi täckt några beprövade sätt att hjälpa dig att komma på ett unikt bloggnamn. Här är en kort sammanfattning:

  • Först, förstå vad som gör ett bra bloggnamn. Den ska vara kort, unik, catchy och kunna locka läsare direkt.
  • Sedan, fråga dig själv varför du vill skriva en blogg i första hand, vem du skriver den för och om det skulle finnas en tillräckligt stor läsekrets.
  • Prova några intressanta knep för att väcka din fantasi och hjälpa dig att hitta det perfekta bloggnamnet.
  • Använd populära formler och verktyg för att hjälpa dig förfina dina namnidéer.
  • Lär dig vad andra i din nisch namnger sina bloggar och använd det för att få några idéer.
  • När du har valt ett namn, registrera det omedelbart hos en domännamnsregistrator.

Vi hoppas att du har funnit den här guiden användbar, och om du har frågor – fråga gärna. Vi skulle älska att höra från dig.

Som utlovat i början – om du är en mer visuell person kanske du föredrar den praktiska infografiken som vi har satt ihop som ett komplement till den här guiden. Infografiken anger de viktigaste delarna som du behöver tänka på innan du väljer ditt bloggnamn, samt några ytterligare tips som vi har kommit med för att hjälpa dig på vägen.

Gå ner till botten av sidan och dela gärna infografiken med dina kollegor!

Glöm inte heller att låta oss veta hur det gick för dig med den här guiden och lägg till dina erfarenheter och tankar i dina kommentarer.

Lycka till med bloggandet!

Domännamnsfusk

Använd gärna denna infographic på din webbplats:

Best Domain Names Infographic skapades av First Site Guide- teamet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän