Hur man startar en livsstilsblogg

Steg-för-steg-guide för 2022

Anya Skrba
Uppdaterad: 4 oktober 2023
14 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man startar en livsstilsblogg

Att lära sig hur man startar en livsstilsblogg kan vara livsförändrande för dig. Du skulle inte bara ha möjlighet att dela med dig av dina livserfarenheter, passioner och insikter, utan du skulle också få lära dig mycket av dina läsare. Trots allt tycker många bloggläsare om att dela med sig av sina egna synpunkter på specifika ämnen och diskussioner – det är bara en av många anledningar till att det kan vara upplysande att skapa en blogg.

Att driva livsstilsbloggar kan naturligtvis också vara en ganska lukrativ strävan, oavsett om du gör det som en hobby eller planerar att göra det till din primära inkomstkälla.

Men du måste göra det rätt. Lyckligtvis är det mycket lättare än du kanske tror. Med lite vägledning och engagemang kommer du att bemästra konsten att blogga på nolltid, och vi hjälper dig varje steg på vägen.

Så, kolla in den här grundliga guiden om hur du startar en livsstilsblogg för nybörjare. Den är uppdelad i åtta lättsmälta steg som hjälper dig att bli ett proffs.

Kort om tid? → Klicka här för en snabbstart med Bluehost

Innehållsförteckning

Steg #1: Bestäm dig för din nisch

Oavsett om du undrar hur man startar en livsstilsblogg på Instagram eller någon annan plattform, är det första steget alltid detsamma. Du måste komma på ditt unika försäljningsargument. Och detta börjar med att bestämma din nisch.

Helt enkelt "livsstil" är ett brett ämne som kommer att göra det svårt för din blogg att sticka ut bland otaliga andra. Idag är det väl över 600 miljoner bloggar online. Att lära sig att starta en livsstilsblogg 2023 är helt annorlunda än det var i början av bloggandet.

2010, till exempel, kunde du ha lyckats med ett väldigt allmänt ämne som bloggare. Ett decennium senare, och du måste ha en mycket specifik nisch för att gå framåt och sticka ut.

Med en lämplig nisch och ett smalare fokus har du lättare att komma på relevanta ämnen, attrahera din målgrupp och överträffa direkta konkurrenter. Sammantaget kommer du att förenkla din bloggupplevelse genom att göra ett smart val nu.

Hur hittar du din livsstilsbloggnisch?

De flesta bloggande nybörjare upplever vissa utmaningar hitta en lämplig nisch. Det behöver dock inte vara så svårt. Du behöver bara svara på några frågor:

  • Vilka är dina kunskaper och intressen?
    Du kan inte hoppas på att lära dig hur du startar en livsstilsblogg och tjänar pengar på den om du inte är intresserad av det. Du kommer sannolikt att tillbringa flera år med att arbeta på din blogg, marknadsföra den, samla läsare och mer. Så om du inte är skicklig eller brinner för ämnet du väljer, kommer det att bli en utmattande syssla att driva din blogg. Begränsa din livsstilsnisch genom att fokusera på dina egna färdigheter och intressen, det senare kanske är viktigare. Om du är intresserad av något, kommer du att finna det mycket lättare att höja dina relevanta färdigheter. Din passion för ämnet kommer att driva dig framåt och hjälpa dig att förbli inspirerad och fokuserad.
  • Vem är din målgrupp?
    Att svara på den här frågan hjälper dig att utveckla en unik varumärkespersona, tonfall och ett allmänt förhållningssätt till bloggande. Tänk mycket noga på vem din målgrupp är. Vilka är deras hobbyer, intressen och personligheter? Är din idealläsare en högskolestudent eller kanske en affärsman? Hur gamla är de och var bor de? Är de rika individer eller kämpande artister? Var mycket specifik om dina målläsare. Du kan gå så långt som att föreställa dig en specifik person med ett specifikt namn. "Min läsare är Emma. Hon är 28 år gammal, arbetar på ett marknadsföringsföretag och bor i Boston. Hon gillar att laga mat och umgås med sin franska bulldog. När du har en specifik målläsare i åtanke, kommer du att finna det lättare att skriva och uttrycka dig på ett sätt som skulle tilltala dem. Om dina faktiska läsare avviker från vad du har föreställt dig kan du enkelt anpassa ditt tillvägagångssätt så att det passar dem.
  • Varför skulle din målgrupp vara intresserad av att läsa din blogg?
    Slutligen måste du fundera över varför dina målläsare kan vara intresserade av dina livsstilsbloggar. Har du något av värde att erbjuda dem? Några unika insikter och information? Kan du kanske lösa några av de problem som dina läsare sannolikt kommer att stöta på?

De bästa livsstilsbloggarna kommer att ha ett unikt försäljningsargument som tilltalar deras målgrupp och som väcker deras intresse. Du kommer inte ha några problem att komma på en relevant nisch när du har svarat på dessa tre avgörande frågor.

Vanligt behandlade ämnen på livsstilsbloggar

Naturligtvis kan du också hitta en lämplig nisch genom att kolla in några av de vanligaste livsstilsämnena:

  • Skönhet
  • Egenvård
  • Mode
  • Health & Fitness
  • Moderskap
  • Familj
  • Mat
  • hobbies
  • Heminredning
  • Resa

Eftersom det här är de vanligaste ämnena för livsstilsbloggar kommer du att hitta hård konkurrens där. Så om något av dessa ämnen resonerar med dig, se till att ge dem en intressant twist eller ge ett annat perspektiv.

Steg #2: Välj din bloggplattform

Vissa webbutvecklingsfärdigheter kan vara ganska användbara när du funderar på hur du startar en livsstilsblogg. Men du behöver inte spendera år på att lära dig koda. Allt du behöver är en pålitlig bloggplattform. Det gör att du enkelt kan hantera, publicera och redigera innehållet på din webbplats, utan några förkunskaper om programmering.

Du har flera färdiga bloggar och innehållshanteringssystem till ditt förfogande som t.ex Wordpress, Wix, SquarespaceEtc.

Oavsett vilken bloggplattform du väljer måste du bestämma dig för om du vill ha gratis webbhotell eller en öppen källkodsblogg.

Gratis webbhotell

Gratis webbhotell är precis vad det låter som – en gratistjänst som ger dig verktygen för att lansera din webbplats. De bästa exemplen på gratis webbhotellplattformar är WordPress.com samt Blogger.com.

Du får tillgång till alla grundläggande funktioner, teman, prylar och mallar, men det finns några nackdelar.

Även om du kan välja namn på dina livsstilsbloggar, skulle ditt domännamn visas som [dittwebbplatsnamn].wordpress.com eller [dittwebbplatsnamn].blogspot.com. Om du vill välj ditt domännamn eller använda några avancerade funktioner, måste du uppgradera.

Att gå för det gratis webbhotellalternativet kommer också att ge några andra begränsningar. Du har begränsat lagringsutrymme, suboptimal bandbreddsallokering och du har inget att säga till om i annonsval och placering. Sammantaget är det inte det bästa alternativet, men det kan vara ett bra ställe att börja.

Blogg med öppen källkod på egen hand

En egen blogg med öppen källkod är ett mycket bättre alternativ. Du kommer ha full kontroll över din blogg, och du kan anpassa det som du vill – välj ditt domännamn, bestäm annonsplacering (om du vill ha annonser alls), skaffa alla plugins du behöver, njut av bättre säkerhetskopiering och marknadsföring.

Vi rekommenderar starkt att du använder konfigurationen med egen värd och vår bästa rekommendation är WordPress.org på grund av dess överflöd av funktioner. Din WordPress-blogg kommer att vara lätt att anpassa. Du kan lägga till högkvalitativa media, ladda ner tusentals användbara plugins och prova så många gratis teman.

När du skapar en WordPress-livsstilsblogg som är värd för dig själv måste du välja din värdleverantör och naturligtvis ditt domännamn. Den överlägset bästa värdleverantören är Bluehost. Den driver över 2 miljoner webbplatser och är ett utmärkt alternativ för både nybörjare och proffs.

Jag kunde förhandla fram ett specialerbjudande endast för mina besökare som inkluderar:

  • Gratis domännamn
  • Rabattpris på $2.75 per månad
  • 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti

→ Klicka här för att göra anspråk på ett exklusivt Bluehost-rabatterbjudande på 65 % ←

Steg #3: Namnge din blogg

Även om namnet inte är den viktigaste aspekten av dina livsstilsbloggar, är det fortfarande nödvändigt att tänka noga på det. När allt kommer omkring är det förmodligen det första dina läsare kommer att lägga märke till, så du vill att det ska agera nästan som din varumärkesambassadör.

Behåll namnet:

  • Kort och söt
  • Minnesvärd
  • Unik
  • Lätt att stava och uttala

Det måste få resonans hos din publik, så se till att göra det välj ett bra bloggnamn.

Det årliga priset för ett namn ligger vanligtvis mellan $10 och $15 per .com-domän. Vår favoritdomänvärdtjänst för livsstilsbloggar är Bluehost. Du kan välj ditt domännamn gratis, använd en du redan har, eller kom helt enkelt på en senare, precis innan du startar din blogg.

Rekommenderat verktyg:

Steg #4: Bli värd

Livsstilsbloggar svävar inte bara runt i etern. Allt som finns på internet måste lagras på en server så att det är tillgängligt för visning när som helst. Eftersom det i allmänhet är svårt (och för att inte tala dyrt) att skapa dina egna servrar, måste du lägga ut dina värdbehov.

Webbhotell gör att du kan hyra eller köpa ett utrymme där du kommer att hysa din blogg. Du får tillgång till servrar, datacenter och tillhörande tjänster som gör att din blogg kan leva online och vara ansluten till internet.

Den bästa webbhotellleverantören som till och med rekommenderas av WordPress är Bluehost.

Wordpress rekommenderar Bluehost-värd

Det erbjuder en gratis domännamn under det första året när du köper deras tjänster och en trettio dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Våra läsare kan få ett speciellt rabatterbjudande och använda Bluehost till ett pris av endast $2.75.

Steg #5: Starta din blogg på WordPress

Nu ska vi gå igenom steg-för-steg-processen för hur man startar en livsstilsblogg på WordPress genom Bluehost. Det hela är enkelt och okomplicerat, och du behöver helt enkelt följa med.

Besök Bluehosts hemsida

Bluehost kom igång-knapp

Gå till Bluehost.com för att påbörja processen. Klicka på knappen "Kom igång nu" och följ stegen.

Bluehost-värdplaner

Du måste först välja din värdplan. Du har fyra alternativ att välja mellan, alla med olika prislappar och funktioner. Överväg dem noga innan du fortsätter.

Grundplanen ger dig allt du behöver för att komma igång med dina livsstilsbloggar. Vi rekommenderar dock Choice Plus om det ligger inom din budget. De extra funktionerna är väl värda det.

Välj ditt domännamn

Bluehost konfigurerade domännamn

Nästa steg är att välja ditt domännamn. Som nämnts kan du använda en helt ny, välja en du redan äger eller komma tillbaka till den senare. Ta inga förhastade beslut eftersom ditt namn kommer att vara det första dina läsare kommer att lägga märke till.

Registrera dig hos Bluehost

Kontoinformation

När du är klar med domännamnet kommer du till nästa steg, där du kan välja att lägga till/ta bort ytterligare verktyg från din kundvagn. Klicka på "Fortsätt" för att registrera dig hos Bluehost.

Välj ditt värdpaket

Bluehost-paket

Du kan välja längden på ditt värdpaket. Dina alternativ är 1, 2 eller 3 år. Medan den initiala kostnaden för en 1-årsplan är den billigaste, får du de bästa besparingarna med en 3-årig plan.

Pakettillägg

Bluehost-pakettillägg

Om du vill ha något extra till ditt paket är det nu dags att välja dem. Du kan inkludera Domain Privacy Protection för $0.99 i månaden, vilket kommer att dölja din personliga information från den globala databasen. Tänk på att du alltid kan lägga till dessa senare.

Fyll i betalningsinformation

Bluehost betalningsinformation

Du måste nu fylla i din fakturerings- och betalningsinformation. Det är en enkel process och kräver bara grundläggande information.

Skapa ditt konto

Bluehost skapa ditt konto

Dubbelkolla informationen du har angett och klicka på "Köp nu" för att gå till nästa steg. För att skapa ditt konto måste du följa fyra steg:

  1. Gå till "Skapa ditt konto"
  2. Ange ditt lösenord
  3. Klicka på knappen "Gå till inloggning".
  4. Ange "E-post eller domännamn" och "Lösenord"

Det är allt. Du har skapat ditt konto och nu kan du gå vidare och skapa din WordPress livsstilsblogg.

Starta din WordPress livsstilsblogg med Bluehost

När du har loggat in på ditt Bluehost-konto måste du följa några ytterligare steg för att skapa din WordPress-blogg.

  • Svara på de tre frågorna om din blogg. Du måste ange vilken typ av webbplats du skapar, vilken typ och vem du skapar den för.
    Bluehost skapa en webbplats steg 1
  • Välj vilka funktioner du vill lägga till på din webbplats. Du kommer att ha alternativ som "blogg", "om mig", "butik", "logotyp”, och ”resume”, så välj det du behöver.
    Bluehost skapa en webbplats steg 2
  • Fyll i ytterligare information om din nya webbplats. Du kan hoppa över det här steget om du vill, men det kan vara användbart. Svara på vad du vill döpa din webbplats till, kom fram till din webbplats slogan och ange hur bekväm du är med att skapa webbplatser.
    Bluehost skapa en webbplats steg 3
  • Äntligen kan du välja ditt tema. Om du inte ser något du gillar, hoppa över det här steget. Du kan alltid ändra ditt tema eller gå tillbaka till det senare, så stressa inte.
    Bluehost skapa en webbplats steg 4

När du har slutfört (eller hoppat över) dessa fyra steg klickar du bara på knappen "Starta min webbplats".

grattis! Din blogg är nu live, och du kan anpassa och redigera den så mycket du vill.

Bluehost värdkontopanel

Steg #6: Ställ in temat

Om du vill lära dig hur du startar en livsstilsblogg och tjänar pengar behöver du också lära dig hur du layoutar och designar en livsstilsblogg. Du vill ha en visuellt tilltalande design som kommer att locka dina målläsare och spegla dina personliga preferenser.

Lyckligtvis finns det tusentals gratis och betalda teman du kan välja mellan WordPress.org. Du hittar dem i din WordPress-instrumentpanel under "Utseende".

Kom ihåg att varje tema kommer att anpassas lite olika, så det är en bra idé att kolla in några olika. När du väljer ditt tema, se alltid till att:

  • Förhandsgranska temat innan du aktiverar det
  • Kontrollera funktionerna som den kommer med
  • Ta en titt på betygen

Det stora antalet tillgängliga teman på WordPress.org kan vara överväldigande, men oroa dig inte. Du kan alltid ändra temat senare om du vill, så det är inget seriöst åtagande.

Vilka är bra WordPress-teman för en livsstilsblogg?

För att hjälpa dig välja ett tema för dina livsstilsbloggar har vi sammanställt en lista med några av de mest intressanta. De kommer med unika funktioner som säkert kan få din blogg att sticka ut.

Tripster – Pris: 59 dollar

Perfekt för rese- och livsstilsbloggar.

  • Modern och minimalistisk design
  • Intuitiv
  • Stöder användbara plugins
  • Har adaptiva bilder
  • Betalningsalternativ för kryptovaluta

Pura Vida – Pris: 49 dollar

Ett perfekt val för bloggar om hälsosam livsstil.

  • Mobiloptimerad
  • Har WooCommerce-integration
  • Strömlinjeformad layout
  • Lätt anpassningsbar

EnVogue – Pris: 49 dollar

Snygg och feminin, en perfekt passform för mode livsstilsbloggar.

  • Flera hemsidaslayouter
  • Tilltalande typsnitt
  • Animerade sidövergångar
  • Anpassade widgets för sociala medier

Vandrande – Pris: 59 dollar

Djärv och edgy, passar bäst för rese- och äventyrsbloggar.

  • Användarvänlig
  • Intuitivt gränssnitt
  • SEO optimerad
  • Ytterligare widgetområden

Alla dessa teman är helt anpassningsbara och gör att du kan tilltala din publik på ett unikt sätt. Kolla in dem och se om någon av dem resonerar med dig.

Exempel på populära livsstilsbloggar

Innan du börjar jobba och börja publicera livsstilsbloggar är det alltid en bra idé att göra lite research och ta reda på vad andra i din nisch gör. Detta hjälper dig att få inspiration och utveckla en distinkt varumärkesröst.

Vi har samlat några av de mest populära livsstilsbloggarna över nischer, så kolla in dem.

  • The Every Girl – EveryGirl är en unik livsstilsblogg som syftar till att inspirera och uppmuntra kvinnor av alla bakgrunder. På sidan hittar du pedagogiska webbseminarier, ekonomitips, matlagningstips med mera. Det sticker ut som en one-stop-shop för kvinnor som behöver lite vägledning om nästan vad som helst.
  • Säg ja – Say Yes är en livsstilsblogg med familjetema som tar upp så olika ämnen som heminredning och att hålla din mat fräsch längre. Det som gör det unikt är den vänliga och välbekanta tonen som får dig att känna att varje artikel är skriven just för dig.
  • Den finansiella dieten – Finansdieten täcker lite av allt men fokuserar mest på ekonomi och budgetämnen. Det är en plats dit kvinnor kan gå för att lära sig mer om att hålla ordning på sin ekonomi och upprätthålla en bättre balans mellan arbete och privatliv.
  • En kopp Jo – Det här är en familjelivsblogg som delar artiklar om moderskap, föräldraskap, resor och mer. Delarna är intressanta och lättsamma, men det som gör den här bloggen unik är att Jo regelbundet engagerar sig med sina läsare i kommentarsfältet. Hon använder kommentarer för att väcka diskussioner, ge ytterligare information eller helt enkelt för att utveckla sina artiklar.

Tillbehör din blogg – lägg till plugins

Om det är något som din livsstilsblogg verkligen behöver så är det plugins! Utan dem blir din blogg inget annat än en enkel sida fylld med textblock.

Du behöver rätt plugins för att göra din webbplats tilltalande och användbar för läsarna. Du behöver inte inkludera varenda plugin du stöter på, men det finns några väsentliga saker. Här är våra fem bästa alternativ för alla livsstilsbloggar:

WordPress Editorial Calendar – Pris: Gratis

Redaktionell kalender ger dig en tydlig översikt över ditt inläggsschema. Det gör att du kan hålla koll på dina inlägg, schemalägga och hantera dem och redigera efter behov. Med ett enkelt dra-och-släpp-alternativ kan du hantera din blogg med lätthet.

Akismet – Pris: Gratis

Akismet är ett anti-spam plugin som hjälper dig att förhindra skadligt innehåll på din webbplats. Det kommer att filtrera alla kommentarer som ser ut som spam och blockera de värsta. Du kommer alltid att kunna se en kommentars statushistorik, avslöja dolda och vilseledande länkar och mer. Det är ett måste för alla bloggar, inte bara livsstils.

jetpack – Pris: Gratis

Jetpack är ett viktigt plugin som förbiser din säkerhet och webbplatsprestanda. Det förhindrar obehöriga inloggningar, övervakar webbplatsens driftstopp, erbjuder tvåfaktorsautentisering, tillhandahåller kodskanning och mer.

Yoast SEO – Pris: Gratis

Denna plugin hjälper dig med SEO och syftar till att förbättra din bloggs rankning på sökmotorer. Det är det bästa verktyget att använda för att öka din ekologiska marknadsföring. Den erbjuder mallar för metatitlar och beskrivningar, erbjuder avancerad XML-webbplatskartor, anger kanoniska webbadresser och erbjuder noggrann SEO-analys.

WP Recept Maker – Pris: Gratis

Även om det inte är nödvändigt för varje blogg, är WP Recipe Maker ett absolut måste för bloggar om matlivsstil. Du kan också använda den för icke-matinstruktioner. Den är kompatibel med Yoast SEO, låter dig inkludera receptvideor och har ett enkelt arbetsflöde.

Steg #7: Publicera och marknadsföra

Nu är du redo att börja publicera dina inlägg och attrahera publik. Tänk på att du inte kommer att få miljontals läsare över en natt. För att lyckas behöver du tålamod, engagemang och en kärlek till att blogga.

Skriv om saker du älskar och tycker om att göra

Det är viktigt att du har en stor passion för det du skriver om, främst för att det blir mycket lättare för dig att förbli engagerad i något du älskar att göra. För det andra kan läsare upptäcka falska bloggare på en mils avstånd. Du kan vara den bästa författaren på planeten, men de kommer att känna om du inte verkligen tror på det du skriver.

Så var ärlig mot dig själv och din publik och skriv om de saker du älskar och tycker om att göra.

Publicera regelbundet

Konsekvens är nyckeln till att lyckas som livsstilsbloggare. Att publicera regelbundet och vid en schemalagd tid kommer att visa din professionalism och engagemang för din blogg. Dina läsare kommer att veta när de kan förvänta sig att höra från dig, och ditt blogginlägg kommer att bli en del av deras vanliga rutin.

Det spelar ingen roll om du vill posta en gång om dagen eller en gång i veckan, så länge du håller dig till ditt schema.

Gör din blogg visuellt tilltalande

Alla har olika smaker och stilar, så försök inte göra alla nöjda med din blogg utformning. Det är viktigt att du trivs. Lek med teman, färger, typsnitt och layouter. Ha lite kul!

Försök bara att hålla designen strömlinjeformad. Det finns ingen anledning att inkludera alla klockor och visselpipor eftersom det bara kommer att göra din webbplats rörig och fullproppad. Håll det minimalistiskt och se till att allt är tydligt synligt (det betyder inga utsträckta bilder eller små typsnitt i en färg som liknar bakgrunden).

Var aktiv på sociala medier

Sociala medier är din favoritplats för att öka din räckvidd och samla fler läsare, så använd det. Facebook är ett bra ställe att dela länkar till dina blogginlägg, och Instagram och Pinterest är perfekta för att locka publik med din webbplatss visuella dragningskraft.

Skriv regelbundet på dina sociala mediekanaler och engagera dina följare i kommentarsektionen för att skapa en meningsfull relation med dem.

Samarbeta med andra bloggare och influencers

Det bästa sättet att få exponering är genom samarbete med etablerade bloggare och influencers. Du kan skapa unikt innehåll som är relevant för dina nischer för att öka läsekretsen och samla fler lojala följare.

Kom ihåg att dina samarbeten måste vara relevanta och naturliga. Hitta bloggare och influencers som du är kompatibel med. Återigen, din publik har en talang för att nosa upp när något är fel, så tvinga inte dig själv att arbeta med människor du inte gillar personligen.

Spionera på dina konkurrenter

Att kolla upp konkurrenterna är alltid en bra affärspraxis. Det är utmärkt för att samla inspiration och se vilken typ av innehåll din målgrupp tycker om (och inte gör).

Undersök dina konkurrenters styrkor och svagheter och använd informationen för att förbättra dina livsstilsbloggar och utveckla en varumärkespersona som är unik och attraktiv.

Steg #8: Gör en vinst

Detta sista steg är vanligtvis det mest spännande på din bloggresa. Som tidigare nämnts är att driva en blogg en unik upplevelse som du kommer att uppskatta, men det är också ett utmärkt sätt att öka din vinst.

Att tjäna pengar på dina livsstilsbloggar är mycket lättare än du kanske tror, ​​och det finns flera sätt du kan göra det på.

Hur får livsstilsbloggare betalt?

Naturligtvis kommer du inte att få betalt bara för att lägga upp engagerande bloggar och ha en stor läsekrets. Du måste anstränga dig.

Här är några av de vanligaste metoderna för att tjäna pengar med dina livsstilsbloggar:

Sälj dina egna produkter eller tjänster

Du kan använda WooCommerce plugin för att sälja dina egna produkter eller tjänster via din blogg – det är det vanligaste sättet att få betalt. Oavsett om det är handgjorda tillbehör till dina läsare, dina egna ögonskuggspaletter, dina egna kokböcker eller något däremellan, kan du enkelt tjäna pengar genom att sälja den till dina läsare.

Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är i huvudsak betalda annonser. Det finns två sätt som annonsörer gör – ett, de ger dig ett färdigt innehåll och låter dig publicera det, eller två, de låter dig skriva innehållet själv.

Det andra alternativet är vanligtvis mycket bättre. Som bloggare kommer du att ha din egen röst och skrivstil som dina läsare kommer att känna igen och älska. Om du publicerar ett stycke skrivet av någon annan kommer din publik sannolikt att få reda på det.

Varumärkesambassadörskap

Att vara varumärkesambassadör innebär att du måste representera ett företag som du har samarbetat med i ett positivt ljus genom dina livsstilsbloggar. Det är ditt jobb att öka deras varumärkesmedvetenhet, sprida positiva mun-till-mun och hjälpa dem att generera fler leads.

Du kan göra det genom att dela produkt-/tjänstrecensioner med din publik, länka till företagets webbplats i ditt blogginlägg, bär deras varor på din Instagram inlägg med mera.

Sälj annonsutrymme med Google AdSense

Det enklaste sättet att tjäna pengar genom dina livsstilsbloggar är att använda AdSense. Programmet kommer att analysera ditt innehåll och din publik och sedan presentera lämpliga annonser i ditt annonsutrymme. Det är en snabb och enkel lösning för att öka din passiva inkomst, men det är bäst att kombinera det med andra taktiker om du verkligen vill se skillnad på ditt bankkonto.

Affiliate marknadsföring

Slutligen kan du tjäna pengar som livsstilsbloggare genom att dyka in i affiliate-marknadsföring. Genom ett affiliatenätverk kommer du att marknadsföra andras produkter/tjänster (vanligtvis genom att inkludera affiliate-länkar i dina livsstilsbloggar) och tjäna en provision.

Om dina läsare använder affiliate-länkarna i din blogg för att köpa nämnda produkt/tjänst tjänar du en procentandel av försäljningen. Det är enkelt, lätt och ganska lönsamt.

Ta bort

Det verkar överväldigande, men att lära sig hur man startar en livsstilsblogg är faktiskt en väldigt enkel process som du kommer att njuta av. Det finns bara några få steg som du behöver följa:

  • Välj en nisch
  • Bestäm namnet
  • Ställ in din blogg
  • Skapa en innehållsplan
  • Publicera regelbundet
  • Gör en vinst
  • Njut av upplevelsen!

Att driva livsstilsbloggar är givande och spännande. Det kräver lite hårt arbete och tålamod, och du kan stöta på några upp- och nedgångar, men det är väl värt det. Om du har en passion för livsstilsbloggar och känner att du har något att dela med dig av, finns det ingen anledning att inte göra det. Du har inget att förlora och allt att vinna.

Så fortsätt, starta en blogg och ha kul!

2 kommentarer på "Hur man startar en livsstilsblogg"

  1. Shobana A

    Det här var ett mer genomarbetat blogginlägg om livsstilsbloggande. Tack för denna guide. Jag fick en klar uppfattning om livsstilsbloggandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän