Hur man tjänar pengar på att blogga 2023

Nybörjarguiden med 7 sätt att tjäna pengar på din blogg

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
14 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man tjänar pengar på att blogga 2023

I den här guiden får du lära dig hur du förbereder din blogg för intäktsgenerering. Du kommer att bemästra beprövade strategier för att tjäna pengar som kan fungera för både nya och etablerade bloggar.

Om en av dina drivande faktorer för startar en blogg är att tjäna pengar online, då är den här guiden för dig. För de som arbetar heltidsjobb är att tjäna pengar på din blogg ett utmärkt sätt att generera sidoinkomster. För dem som planerar att försörja sig på att blogga är det möjligt att uppnå detta, med din blogg som en regelbunden inkomstkälla.

Kan du börja tjäna pengar på din blogg från dag ett? 

Proffsbloggare föreslår att du inte skyndar dig att försöka tjäna pengar i början.

Det är viktigt att du undviker att ge dina läsare intrycket av att du handlar om att annonsera och tjäna pengar. Det är också anmärkningsvärt att dina alternativ för intäktsgenereringsstrategier med en ny målgrupp ändå är begränsade. Bättre att vänta tills du har en mer etablerad bloggläsekrets. Du bör dock inte gå in i läget för intäktsgenerering så snart du träffar ett visst antal webbplatsbesökare heller. Att hitta en medelväg är viktigt.

Till exempel förklarar Tim Ferriss in hans bok "Tools of Titans” att han inte började ta emot annonser när han startade en podcast tills han nådde 100,000 XNUMX+ nedladdningar. Det här exemplet kan också tillämpas på bloggande.

Tänk också på det varje blogg är olika. Du kan förvänta dig 10,000 XNUMX besökare under en månad eller på en dag. Det beror verkligen på din nisch. Det viktiga är att göra en plan och ha dina mål i åtanke.

Sammanfattningsvis behöver du inte gå in i intäktsgenereringsläge från första minuten som du startar din blogg, men du bör ha din online-verksamhet intäktsgenereringsstrategi på plats från dag ett.

Nu när vi har avslöjat några missuppfattningar, låt oss titta på 7 olika sätt att tjäna lite inkomst från bloggar. 

sätt att tjäna pengar på att blogga

7 sätt att tjäna pengar med en blogg

Om du har en relativt ny blogg eller en som inte får mycket trafik, så är följande intäktsgenereringsstrategier som du kan införa för att starta intäktsgenereringsprocessen.

[VIDEO] Hur mycket pengar kan du tjäna på att blogga 2023 💰 | Exempel på inkomstrapporter från 5 olika bloggar: ► Prenumerera för fler användbara videor

1. Affiliate-marknadsföring (främjar andras produkter eller tjänster)

Var kommer pengarna ifrån?

Även om detta kan låta som en relativt ny form av marknadsföring, är den lika gammal som att sälja på nätet. Affiliatemarknadsföring tog avsevärt fart tillbaka i 2010.

Affiliate-marknadsföring är processen att tjäna en provision genom att marknadsföra andras eller företags produkter. Du får en provision varje gång en person köper en onlineprodukt baserat på din rekommendation.

Mekaniken i denna process är enkel. Det börjar med att hitta en intressant produkt som du gillar, sedan göra en ansträngning för att marknadsföra den för andra människor och i slutändan tjäna en del av vinsten (provision) för varje lyckad försäljning.

Ett legitimt tillvägagångssätt är att vara en affiliate för allt som du har betalat för och använt på din blogg. Så om du använder en Studio WordPress tema, Constant Contact programvara för e-postmarknadsföring, Bluehost hosting, eller någon annan produkt med ett affiliateprogram, se till att skapa en sida på din blogg med resurser riktade till andra bloggare i din nisch. När din blogg växer i popularitet, kommer andra bloggare att vilja följa i dina fotspår och kan registrera sig för samma tjänster som du använder, och därmed generera vissa intäkter för dig.

Hur man hittar affiliate-erbjudanden

Det finns tre huvudsakliga vertikaler som du kan använda för att söka efter affiliatemöjligheter:

  • Direkta affiliate-program
  • Affiliate-nätverk
  • Shopping webbplatser affiliate

Direkta affiliate-program

Många företag erbjuder direkta affiliate-program. I vissa fall är det lättare att ta itu med företaget som säljer de produkter eller tjänster som du planerar att marknadsföra. Dessutom kan du alltid förhandla fram en bättre provision när du börjar sälja fler av deras produkter.

För att hitta affiliate-program, gå till Google och gör en enkel sökning. Använd följande fråga "[nisch/produkt] affiliate program."

Till exempel om du driver en träningsblogg. Du skulle göra följande sökning:
"fitness affiliate program", och här är resultaten:

affiliate program

Om du har svårt att hitta vilka affiliateprodukter du kan marknadsföra, kolla dina konkurrenter och populära bloggar inom din nisch. Framgångsrika bloggare vet vilka produkter som är pålitliga och konverterar bäst.

Affiliate-nätverk

Affiliate-nätverk är marknadsplatser som kopplar samman publicister (bloggare) med handlare som vill marknadsföra sina produkter online. I vissa fall gör detta det lättare för bloggare som vill marknadsföra flera produkter att hitta relevanta erbjudanden på ett ställe. Varje nätverk har sina för- och nackdelar, men överlag gör de livet enklare för publicister. Här är några favoritalternativ:

Clickbank

Som en topp 100 online-återförsäljare med 200 miljoner kunder säljer ClickBank digitala produkter över hela världen skapade av entreprenörer. Från råd för att komma i form till hälsosamma matlagningsrecept och dejtingråd, ClickBank levererar digitala livsstilsprodukter till kunder i 190 länder. Betygsatt A+ på BBB.org.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Digital och fysisk
  • Provisioner: Varierar beroende på handlaren

Shareasale

ShareASale har funnits i 17 år uteslutande som ett affiliate-marknadsföringsnätverk. Deras teknik får utmärkelser för snabbhet, effektivitet och noggrannhet, och de har ett starkt rykte som ett rättvist och ärligt företag. De ger kunderna en avancerad affiliatemarknadsföringsplattform. Betygsatt A+ på BBB.org.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Digital och fysisk
  • Provisioner: Varierar beroende på handlaren

CJ (Commission Junction)

CJ Affiliate by Conversant (tidigare Commission Junction) är det ledande globala affiliate-marknadsföringsnätverket, specialiserat på betal-för-prestation-program som driver resultat för företag runt om i världen. CJ Network hjälper till att nå och få kontakt med miljontals onlinekonsumenter varje dag genom att underlätta produktiva partnerskap mellan annonsörer och utgivare. Öka mer försäljning och utöka din räckvidd – upplev nätverkseffekten med CJ. Betygsatt A+ på BBB.org.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Digital och fysisk
  • Provisioner: Varierar beroende på handlaren

Rakuten Reklam

Detta globala affiliatenätverk ger marknadsförare möjlighet att engagera kunder under hela konsumentresan. De kopplar annonsörer till utgivare för att nå nya målgrupper och påverka återkommande köp. De röstades fram som det #1 affiliatemarknadsföringsnätverket och under 2016 underlättade de mer än 100 miljoner beställningar över hela världen. Betygsatt A+ på BBB.org.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Digital och fysisk
  • Provisioner: Varierar beroende på handlaren

PeerFly

PeerFly lanserades i januari 2009 av Chad French. PeerFly är unik eftersom de har gjort enorma framsteg och ett stort intryck i branschen, men de är fortfarande ett väldigt litet företag. Deras team består av endast 15 personer, så deras kunder behöver inte gå igenom flera lager av personal för att få den service de behöver. Betygsatt A+ på BBB.org.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Digital och fysisk
  • Provisioner: Varierar beroende på handlaren

Shopping webbplats affiliate

Det här är marknadsplatser där människor säljer fysiska produkter. Många bloggare skriver innehåll om specifika teknologier eller processer där de nämner olika varor, och det är logiskt att inkludera affiliate-länkar. Om du till exempel har en blogg om trädgårdsskötsel bör du ansöka till affiliateprogram för trädgårdsböcker och -redskap. Här är några favoritprogram för shopping:

Amazon Associates

Den #1 Internetåterförsäljaren och bland de bästa globala affiliateprogrammen som finns. Den främsta fördelen är att människor gillar att handla på Amazon och det är bra på att konvertera människor.

Det är enkelt att delta i programmet.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Fysiska varor
  • Provision: 1%-10% av produktpriset

eBay Partner Network

eBay har över 1.5 miljarder listor, så att du kan erbjuda din publik länkar till saker de älskar inom mode, elektronik, samlarföremål, hemprodukter och mer. Du hittar fantastiska varumärken och säljare på eBay som erbjuder ett brett utbud av produkter.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Fysiska varor
  • Provision: 50%-70% av auktionsavgiften

Mål affiliate

Gå med i Target Affiliate Program och samarbeta med ett av de mest erkända varumärkena i USA och en av de snabbast växande detaljhandelsajterna på Internet. Människor kan välja från över 1 miljon produkter till låga priser, plus handla spännande nya kampanjer varje vecka.

  • Nischer: Alla
  • Produkttyper: Fysiska varor
  • Provision: 1%-8% av produktpriset

De bästa metoderna för att marknadsföra affiliate-produkter

Skriv recensioner om en produkt eller tjänst och inkludera en affiliate-länk i ditt recensionsinlägg. Upprepa inte bara information som finns på säljsidan för produkten eller tjänsten, utan skriv om din erfarenhet av den. Människor kan skilja en grundlig, ärlig recension från en som är gjord enbart för att generera intäkter.

Skapa en resurssida på din blogg med de bästa produkterna och tjänsterna som du rekommenderar, inklusive en affiliate-länk för varje, plus en länk till din djupgående recension, om tillämpligt.

Skaffa banners för de bästa produkterna och tjänsterna som du vet kommer att tilltala din publik och placera dem i din bloggs rubrik, sidofält och i slutet av dina inlägg. Affiliate-produktbanners är också bra platshållare för framtida reklamplatser som du kanske vill sälja när du börjar få en betydande mängd trafik.

Skicka e-post till din e-postlista när du skriver en ny recension eller ett visst affiliateprogram har en stor speciell på gång som dina prenumeranter skulle vara intresserade av.

Var beredd att göra speciella kampanjer på din blogg och e-postlista kring Black Friday och Cyber ​​Monday. Det är den hetaste tiden att dela försäljning av affilierade produkter och tjäna några betydande inkomster.

Viktig påminnelse: Närhelst du marknadsför en affiliateprodukt, se till att inkludera en ansvarsfriskrivning i din recension, på din resurssida eller i dina e-postmeddelanden om att du är en affiliate till produkten. Det är ett bra sätt att bygga upp förtroende hos din publik, och det är ett krav i vissa länder som USA.

2. Sälja produkter (personliga digitala och fysiska produkter)

Många bloggare börjar tjäna pengar på affiliate-kampanjer. Men många av dem diversifierar sig också och börjar sälja sina egna digitala eller fysiska produkter. Till exempel delar Darren Rose att hans främsta inkomstkälla kommer från försäljning av e-böcker och kurser. Dessa produkter tar tid och arbete att skapa, men kan vara en lukrativ intäktskanal.

Digitala produkter

Virtuella varor kan ta många former som e-böcker, kurser, programvara och rapporter.

Här är lite statistik om digitala produkter som säljs online:

  • e-böcker är den snabbast växande digitala produkten online med en försäljning på 16 miljarder dollar 2016.
    Den sammanlagda årliga tillväxten beräknas bli cirka 16 % mellan 2016 och 2020.
  • Marknaden för onlinekurser (inklusive företag och universitet) är enorm och förväntas växa med 5 % från 2015-2020.
  • Software-as-a-Service (SaaS)-marknaden uppskattas till cirka 78 miljarder dollar 2015 och förväntas växa till en industri på 132 miljarder dollar 2020 (69%).

Det finns två metoder som du kan använda för att sälja dina digitala produkter online:

  • Sälj direkt på din hemsida.
  • Sälj via etablerade marknadsplatser.

Båda dessa metoder är legitima men har olika för- och nackdelar. Låt oss titta på varje teknik i detalj.

Sälj direkt på din hemsida

I vissa fall är detta den föredragna metoden, eftersom du har mer kontroll över försäljningsprocessen och kan anpassa dina försäljningssidor. Dessutom behöver du inte betala en stor del av din vinst till en annan plattform som hjälper till att sälja din produkt. Du är dock på egen hand när det gäller att organisera hur allt ska se ut och fungera på din webbplats.

Sälj via etablerade marknadsplatser

I vissa fall kan detta vara rätt väg att gå. En fördel är att genom att placera din produkt på en befintlig plattform, kan du utnyttja besökare och etablerade fans av denna marknadsplats. Du behöver alltså inte lägga så mycket tid och energi på att marknadsföra dina produkter. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att du skulle behöva betala en viss procent av din vinst till marknaden.

Här är några plattformar som du kan kolla in:

  • Envato är det mest populära stället att sälja webbplatsmallar, HTML-kod, marknadsföringsteman, PSD:er och plugins.
  • amason är det populäraste stället att sälja e-böcker på, men du kan även sälja appar och spelfiler för nedladdning.
  • Udemy är det mest populära stället att dela med sig av din kunskap och sälja onlinekurser.

Det finns fler marknadsplatser som du kan hitta online. Allt beror på vilken typ av digitala produkter du planerar att sälja. Gör din research och hitta det som passar dina behov.

Fysiska produkter

Tillsammans med digitala produkter kan du titta på att sälja riktiga varor via din blogg. Det är vanligt att en bloggare säljer digitala produkter, men ibland skapar bloggare också varor som t-shirts, affischer och hattar att sälja.

För att börja sälja via din blogg kommer du att ha några startkostnader. Du kommer också att behöva investera lite tid. Men att sälja en produkt online är lättare än någonsin nu för tiden.

Här är ett exempel på hur Gary Vaynerchuk skapade en Online Store med sin swag:

Webbutik

Vi pratar inte om att skapa en fullskalig webbutik. Om du vill göra det måste du överväga en annan lösning, som WooCommerce.

3. Försäljningstjänster (konsult- eller designtjänster)

Ett attraktivt tillvägagångssätt som många bloggare använder för att tjäna pengar är att erbjuda olika tjänster till sina läsare. Dessa tjänster kan inkludera personlig coachning, rådgivning, skrivande, design, utbildning eller annat frilanstjänster.

Här är ett exempel på hur bloggare säljer sina tjänster på sina bloggwebbplatser:

exempel på hur bloggare säljer tjänster

Oavsett hur du bestämmer dig för att sälja tjänster via din blogg kan du inte förvänta dig att folk omedelbart kommer rusande in för att kolla in vad du har att erbjuda. Du måste utforma en marknadsföringsstrategi som hjälper dig att sprida budskapet om dina tjänster och nå ut till potentiella kunder. Först då kommer du att faktiskt kunna sälja dina tjänster online och generera intäkter och ROI (return on investment).

4. Säljreklam (AdSense, direktannonser, annat)

Ett annat sätt att tjäna pengar på en blogg är att sälja annonser. Vissa människor skapar till och med bloggar med detta mål i åtanke. Det är ett helt genomförbart alternativ och ett av de legitima sätten att tjäna pengar online.

Några av de väsentliga faktorerna för att göra din blogg annonserbar inkluderar mängden webbplatstrafik, bloggens design och stabilitet. Utan dessa starka sidor kan du inte förvänta dig att en seriös annonsör kommer att vara intresserad av din blogg.

Du kommer att behöva cirka 10 XNUMX unika besökare per månad på din blogg för att komma på radarn hos potentiella annonsörer.

Webbdesignen bör vara professionell och din blogg bör ha tilldelade annonsutrymmen. Du måste också ha konstant webbplatstrafik så att annonsörer inte kommer att känna att deras pengar går till spillo.

Det finns olika typer av annonser som du kan visa på din blogg, och vissa tillvägagångssätt fungerar bättre för ett fall än ett annat. Nedan är de mest populära annonsalternativen som du kan välja:

Google AdSense

Google AdSense är det mest effektiva sättet att tjäna pengar på en blogg. Det kan ge en respektabel inkomst när din blogg börjar få massiv trafik.

Låt oss säga att du får 1,000 200 besök om dagen. Det betyder att du enkelt kan förvänta dig $300 till $XNUMX i månaden genom att utnyttja din bloggtrafik. Placera dina GA-annonser klokt för att få fler klick. Det handlar trots allt om fler klick = mer pengar!

adsense är ett av de mest populära alternativen när det kommer till annonser. Det är en Google-produkt som låter webbplatsägare tjäna pengar genom att placera riktade annonser på sina webbplatser. Du som webbpublicist får betalt per klick (PPC) när besökare klickar på (eller ser, i vissa fall) annonserna. Du behöver inte investera några pengar eller arbeta i processen, eftersom annonsören kommer att lägga upp annonser på din blogg och betala dig varje gång någon klickar på annonsen som finns på din blogg.

Du måste skapa en Adsense-kampanj som kretsar kring din blogg. Det är viktigt att vara försiktig med vilka annonser du väljer att lägga på din blogg eftersom annonser som är irrelevanta för din nisch ger dig inga resultat.

Det ligger i ditt bästa intresse att göra detta rätt och undvika att publicera annonser som är helt orelaterade till din blogg eller ditt innehåll. Om du kör en mode blogg, skulle det vara en bra idé att marknadsföra modelinjer, återförsäljare och modemärken.

Den vanligaste frågan och den svåraste att svara på är definitivt – "Hur mycket pengar kan jag tjäna på Adsense?". Det är vanligt att intäkterna från 1,000 1 annonsvisningar är XNUMX USD i det globala nätverket. I verkligheten är priserna som betalas på Adsense dynamiska och sätts på auktion.

Många webbplatser genererar riktiga intäkter genom Adsense, men du måste prova det för att ta reda på vad du kan tjäna på din webbplats. Här är några framgångshistorier.

Det är också viktigt att lägga tid på att optimera annonserna som du visar för att öka din intäktspotential.

Bannerannonser

Beroende på din nisch kan du börja sälja annonsutrymme direkt till annonsörer när du når en högre trafikvolym. Du kan välja att sälja annonser direkt eller använda plattformar som BuySellAds.

Direktannonser

Med den här metoden förlitar du dig inte på tredje part för att skapa en annons för din blogg. Istället når du annonsörer på egen hand och gör en direkt affär med dem.

Här är ett exempel från GaryVee på hur du säljer annonser på din blogg.

Med den här metoden kommer du att kunna tjäna mer på dina annonser, men du måste lägga ner lite arbete för att hitta dessa erbjudanden. För att få bra erbjudanden måste din blogg ha god nåbarhet och bra trafik. För övrigt överväger inte annonsörer att placera annonser på din webbplats.

BuySellAds eller liknande plattformar

Med den här tjänsten kan du sälja och hantera annonser via deras plattform. Du lägger bara in ett kodavsnitt på din blogg där du vill att särskilda annonsstorlekar och annonstyper ska visas. Det är också en bra plattform att använda för att undersöka din trafikvolym jämfört med hur mycket du kan ta betalt för annonser.

Till exempel:

Att sälja annonser har potential att generera ständigt ökande mängder intäkter baserat på din förmåga att leda mer trafik till din blogg. Var noga med att skapa en annonssida på din blogg och uppdatera dina mätvärden (trafik, social publik, prenumeranter på e-postlistor, etc.) regelbundet så att du kan höja din annonsprissättning på månadsbasis.

5. Kräver intäkter (prenumerationsbaserade produkter)

Återkommande intäkter eller kontinuitetsinkomster är mycket populärt i bloggvärlden eftersom det är det bästa sättet att säkerställa en stabil intäktsström på din blogg och få pengar som kommer in regelbundet. Det är lätt att göra om du konsekvent publicerar innehåll av högt värde för din målgrupp. 

Den vanligaste återkommande intäktstekniken du kan se online är medlemskap. Medlemsmodellen är mycket mer fördelaktig på lång sikt än att sälja e-böcker när det gäller tillväxt och inkomst. Om du bestämmer dig för att följa detta tillvägagångssätt, bör ditt största problem vara att behålla. 

Här är ett exempel på ett premiummedlemskap från Mixergy.

premiummedlemskap från Mixergy

Du måste kontinuerligt publicera kvalitetsinnehåll för att hindra medlemmar från att säga upp sitt medlemskap, samtidigt som du skapar nya medlemmar.

6. Sälja bloggar (bygga/odla bloggar till salu)

Att sälja din blogg kan vara det sista du tänker på just nu. Men om du har en blogg som inte är direkt kopplad till ditt namn, produkter eller tjänster, och som mest beror på annonsintäkter, kanske du vill överväga att sälja din blogg senare. Ju mer trafik, kvalitetsinnehåll och reklampengar du tjänar på din blogg, desto högre blir det potentiella försäljningspriset.

Vi pratar om att tjäna sex siffror för en försäljning om din blogg är ansedd och väletablerad. Hur vet du att din blogg är värd att sälja? Du kommer att börja få oönskade erbjudanden om att sälja din blogg. När detta händer är det ett tydligt tecken på att du bör utforska idén om att sälja din blogg till högstbjudande.

Här är ett par exempel på bloggar till försäljning på Flippa.

exempel på bloggar till salu på Flippa

Låt inte slutpriset få dig att påskynda din beslutsprocess. Att sälja din blogg är en seriös affär ur både ett affärsmässigt och juridiskt perspektiv, så se till att bedöma värdet av din blogg ordentligt innan du gör den tillgänglig på marknaden.  

7. Andra sätt (sponsring, donationer, medlemskap)

Sponsrade recensioner

Förutom att sälja annonsutrymme kan du även erbjuda sponsrade recensioner. Det är här någon betalar dig för att skriva om sin produkt eller tjänst på din blogg. Om du bara väljer de produkter som din publik med största sannolikhet kommer att vara intresserad av kan du tjäna pengar samtidigt som du skapar bra innehåll – en win-win-situation. Men om du väljer någon produkt bara för att någon betalar dig kan du förlora din surt förvärvade publik eftersom de inte kommer att vara intresserade av innehållet.

För att skriva en bra sponsrad recension, insistera på att du vill använda produkten eller tjänsten under en provperiod för att få lite insikt i den. På så sätt kan du skriva en ärlig, övertygande recension.

Medlemskap

En annan populär kategori som kan ge en betydande inkomstström är medlemserbjudanden. Många bloggare experimenterar med detta koncept eftersom det är en stor potentiell kanal för återkommande intäkter. Med ett medlemskap betalar läsarna ett vanligt belopp (vanligtvis på månadsbasis) för tillgång till antingen premiuminnehåll, ett communityområde, någon tjänst, verktyg eller coaching.

Till exempel Pencil Kings:

Pencil Kings

Donationer

Det är inte särskilt vanligt att man ser donationsknappen på bloggar, men vissa använder det här alternativet för att stödja sina blogginsatser. I vissa fall producerar det precis tillräckligt med pengar för att täcka utgifterna, och ibland tjänar bloggare till och med tillräckligt med pengar för att försörja sig på det. Här är ett exempel på en donerande widget på bloggen för BrainPickings.

BrainPickings

Hur du förbereder din blogg för intäktsgenerering 

Även om du kan börja tjäna pengar på din blogg direkt, är det alltid bättre att först lägga en sund grund för att dina eventuella intäktsgenereringsansträngningar ska lyckas. Vi kommer inte att slösa din tid på att betona hur viktigt det är att publicera regelbundet och publicera innehåll av hög kvalitet, eftersom det är grundläggande förväntningar på en växande blogg.

Du bör starta intäktsprocessen genom att skapa en e-postlista. E-postmarknadsföring är ett bra sätt att hålla din publik informerad om vad som händer med din blogg. Det kan hjälpa dig att bygga långsiktiga relationer med dina läsare och se till att de kommer tillbaka regelbundet för att konsumera ditt innehåll. Detta leder till stabil trafik, vilket är en viktig faktor när du tjänar pengar på en blogg. 

Att förbättra relationen med din läsekrets kommer att stärka ditt blogginflytande. När allt kommer omkring förväntar du dig att de lyssnar på dina råd och köper produkter som du stöder eller värdesätter din åsikt om tjänster. För att bättre förstå dina läsares önskemål och behov, engagera dem direkt. Du kan göra det i kommentarsfältet på din blogg och på sociala medier.

Låt oss ta en närmare titt på intäktsrapporterna för över 50 bloggar för att se hur de genererar pengar.

Hur bloggare tjänar pengar: Data som samlats in från inkomstrapporter från 50 bloggar

Inkomstrapporter för 50 bloggar

Många bloggare investerar mycket pengar i sin blogg varje månad för att tjäna intäkter, men vissa lämnar bekvämt det faktum i sina inkomstrapporter, vilket gör att det ser ut som att de tjänar massor av passiva pengar.

När du skapar din plan för intäktsgenerering för bloggen måste du tänka på vissa utgifter.

Dessa inkluderar din webbhotell avgifter, e-post marketing programvara, sök och sociala medier verktyg, mastermind-medlemskap och onlineannonsering.

Totala kostnader kontra totala inkomster

Totala kostnader vs totala inkomster

Slutsats

Vi hoppas att du har gillat den här guiden för att skapa en framgångsrik blogg – från installation till intäktsgenerering. Det finns också många andra intäktsgenereringsstrategier där ute som du kan prova med din blogg. Dessa är bara de mest populära och välkända som tenderar att generera mycket inkomster för många bloggare!

20 kommentarer på "Hur man tjänar pengar på att blogga 2023"

  1. Marie

    Bra artikel! Jag gillade infografiken om metoderna för intäktsgenerering. Jag skulle vilja tillägga att förutom medlemskap, sponsrade inlägg och donationer finns det också möjlighet att erbjuda prenumerationer. Medlemskap är en del av prenumerationsekonomin och genom att erbjuda prenumerationer får du möjlighet att tjäna pengar på enstaka eller flera bloggartiklar. Så det finns fler alternativ för vad man ska lägga bakom betalväggen och vilket innehåll som är synligt för alla.

  2. paul

    Hej,
    Jag gillade verkligen att läsa det här blogginlägget, bra jobbat! Det finns säkert många sätt att tjäna pengar på din blogg, men jag tror att det viktigaste är att dela värdefull kunskap med dina besökare varje gång du skriver något. Om du kan dela värde kommer besökarna och de kommer tillbaka igen. Det här inlägget är fullt av värdefull information, tack!

  3. Nitiz Sharma

    En av de mest kompletta guider jag har stött på. Tack för att du delar med dig.

  4. Clary Fray

    Bra forskning. Att använda affiliate-marknadsföringsmodellen är ett säkert sätt att tjäna pengar online.
    Tack så mycket!

  5. Matt C

    En av de mest kompletta guider jag har stött på. Tack för att du delar med dig!

  6. Tom Hill

    Hej Anya Skrba,

    Tack för att du delar med dig av sådan värdefull information om olika sätt att tjäna pengar, kommer säkert att försöka implementera dessa och låta dig veta.

  7. Rahul GUPTA

    Tack för att du ger så underbara tips för Affiliate Marketing. Dessa är verkligen användbara för att tjäna pengar. Den här artikeln är verkligen full av information och kunskap.

  8. Martin

    Affiliate-marknadsföring är ett bra sätt att tjäna pengar. Enligt min mening är det viktigaste att välja en nisch som inte är så konkurrenskraftig (speciellt om du inte har budget för betalda annonser).

  9. kristen chukwudolue

    Ditt inlägg är väldigt informativt.
    Att använda affiliate-marknadsföringsmodellen är ett säkert sätt att tjäna pengar online.
    Tack så mycket!

  10. Manoj

    Affiliate-marknadsföring är ett beprövat sätt att tjäna pengar på din blogg. Rekommendera produkter som du är helt säker på och tjäna provision på varje försäljning som du hänvisar till. Att sälja produkter och tjänster är andra fungerande sätt att få en regelbunden inkomst från din webbplats.

  11. surazzShahil

    Hej,
    Grattis! Ett mycket intressant inlägg. Jag håller med om nästan allt du säger. Kan bara tillägga att mer skönhet kommer att krävas på internet. De flesta bloggar är utan design, och kanske kan det vara Play for artists.
    Tack för att du delar.

  12. Daniel

    Bra guidekompis ... Fortsätt med det goda arbetet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän