ProWritingAid Grammar Checker Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
7 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
ProWritingAid logotyp ProWritingAid

När du starta din första webbplats or skapa en blogg, kan det verka enkelt att skriva inlägg och hålla din blogg uppdaterad. Att skapa kvalitetsinnehåll med så få misstag som möjligt kräver dock hundra procent engagemang. Även med noggrann fokus kan du missa ett eller två ord, helt enkelt glömma att använda kommatecken eller välja en felaktig synonym.

Det är här du kan använda hjälp av en form av artificiell intelligens som kan fungera som din personliga redaktör.

Även om Grammarly kan vara den mest erkända programvaran för jobbet, finns det också alternativ som ProWritingAid som också kan stödja dina skrivinsatser.

Detaljerad ProWritingAid recension

Vem ska använda grammatikverktyget ProWritingAid?

ProWritingAid är ett bra val för alla författare som vill att deras innehåll ska bli bättre. Oavsett om du bara behöver ett par stycken kontrollerade per månad eller om du demolerar ditt tangentbord dagligen, kan du dra nytta av en grammatikverktyg som ProWritingAid.

Det här verktyget är bäst för:

  • Studenter och akademiker – Att skriva uppsatser kan vara tufft, och att skapa kvalitetsforskningsuppsatser tar bort den tid som behövs för att kontrollera grammatik och stavning.
  • bloggare – Både Googles algoritmer och ivriga läsare älskar välskrivna artiklar med så få misstag som möjligt.
  • Writers – Skäm inte ut dig själv genom att skicka arbete av låg kvalitet till en redaktör.
  • affärsmän – För även enkla mejl och rapporter måste vara välskrivna.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs inom något område, om du behöver skriva mycket är ProWritingAid definitivt något att överväga.

Är ProWritingAid lätt att använda?

Att skaffa ett konto kunde inte vara enklare. I samma ögonblick som du öppnar ProWritingAid hittar du en knapp som låter dig öppna ditt gratiskonto. Allt som krävs är att ange din e-postadress, välja ett lösenord och välja vilken typ av hjälp du behöver.

Några sekunder senare hittar du ett mejl från ProWritingAid i din inkorg. Det här e-postmeddelandet innehåller en länk som aktiverar ditt konto och omdirigerar dig till instrumentpanelen. Allt gick förvånansvärt snabbt för mig och jag kunde börja kolla mitt första sms direkt.

Att starta en gratis provkörning är också bara ett klick bort. Kudos till utvecklarna som gjorde hela registreringsprocessen extremt enkel.

starta en gratis provperiod

När det kommer till instrumentbrädan hade jag ett dåligt första intryck. Hela instrumentpanelen kändes daterad. Det var ett deja vu som fick mig att känna att jag använde Windows 98-programvaran.

Jag kanske överreagerar, men instrumentpanelen skulle definitivt kunna dra nytta av en uppdatering. De vanliga gamla ikonerna och färgerna kanske inte är så viktiga, men användargränssnittet är också problematiskt. Ikonerna verkar spridda, och det känns som att det finns så många av dem. Det tar definitivt lite tid att bli bekant med hela arbetsområdet, så ha tålamod.

När jag öppnade instrumentpanelen på min ultravida skärm slets några etiketter av och visades längst till höger på skärmen. Jag var tvungen att minimera fönstret för att få allt att visas korrekt så att jag kunde förstå alla rapporter som finns på skärmen.

Att kontrollera din text kräver också att du vet vad du ska göra. Istället för att köra alla verktyg tillsammans måste du starta varje rapport separat. Om du till exempel letar efter grammatik tar det dig ett klick på en knapp. Sedan, om du bestämmer dig för att kontrollera längden på dina meningar, måste du klicka på en annan knapp och förlora de tidigare förslagen till grammatik. Det här var definitivt inget jag hade förväntat mig.

Hur man använder ProWritingAid

Det finns flera sätt att använda ProWritingAid.

Onlineredigerare – kör rapporter genom att ladda upp dokument

När du loggar in på nätredigeraren har du möjlighet att ladda upp ett dokument eller börja skriva direkt i editorn. Ditt innehåll är mitt i centrum, medan alla tillgängliga verktyg hänger överst på skärmen.

Instrumentpanelen låter dig slå på och av skrivassistenten som kontrollerar grammatik, stavning och skrivstil i realtid. Vissa människor gillar att ha förslag i realtid, medan andra föredrar att klicka på knappen efteråt. Det är trevligt att ha ett alternativ som passar din stil.

Det finns 25 rapporter tillgängliga för varje dokument. Den viktigaste är en sammanfattning, som är en rapport som visar dig allt du behöver veta om ditt dokument. Denna sammanfattning erbjuder ännu mer än de flesta behöver. Även om det låter bra i teorin att ha en sammanfattning av hela texten, tillsammans med förslag, poäng och grafer, kände jag mig ganska skrämd av det. Sammanfattningsrapporten jag fick för ett inledande stycke hade 9 sidor! 

prowritingaid sammanfattande rapport

Den här rapporten var överväldigande och det verkar som om det skulle behövas minst en halvtimme bara för att gå igenom den. Rapporten är definitivt inte avsedd för otåliga människor som vill ha snabba förslag och korrigeringar av sina texter. Men om du inte gillar att ha en enda stor rapport om din text, kan du skapa egna och bara använda rapporterna med information som du verkligen vill ha.

Andra rapporter inkluderar:

  • Stil – Kontrollera skrivstilen. Till exempel överanvändning av den passiva rösten.
  • Grammatik – Grammatiska fel och stavfel är markerade.
  • Ordbok – Få synonymer till dina ord.
  • Överanvänd – Byt ut ord som används för mycket.
  • Kombo – Kombinera dina favoritrapporter till en.
  • Alla upprepas – Leta efter upprepade ord och fraser.
  • Echoes – Kontrollera om det finns upprepade ord i närheten.
  • Structure – Jämför din användning av olika meningsstrukturer.
  • Längd – En visuell representation av meningslängd.
  • Övergång – Kontrollera hur bra du övergår från en mening till en annan.
  • läsbarhet – Kontrollera om din text är lätt att läsa och förstå.
  • Sticky – Klibbiga meningar saktar ner läsarna, så du kan nu enkelt undvika dem.
  • Klyschor – Kontrollera om det finns klichéer och uppsägningar.
  • Diktion – Kontrollera om det finns diktion och vaga ord.
  • Pronomen – Markera de första pronomenen i din text.
  • Allitteration – Markerar alla alliterationer.
  • Homonym – Leta efter ord som låter lika men som faktiskt är olika.
  • Konsistens – Ta reda på inkonsekvenser i texten och åtgärda dem snabbt.
  • Akronym – Lista alla akronymer som finns i din text.
  • Dialog – Markerar dialog- och dialogtaggarna.
  • pacing – Hitta långsammare delar av din text så att du kan förbättra den.
  • Sensorisk – Ändra texten och göra den mer begriplig för allmänheten.
  • Huset – Skapa en anpassad rapport som du kommer att använda med ditt team.
  • Plagiat – Kontrollera om texten är unik.

Låt ProWritingAid kontrollera allt du skriver i en webbläsare

Tillsammans med den webbaserade editorn och instrumentpanelen kan du även ha ProWritingAid kopplad till din webbläsare. Du kan snabbt installera tillägget till Chrome, Firefox eller Safari, och artificiell intelligens kommer omedelbart att börja hjälpa dig med alla webbplatser du öppnar.

Tillägget kommer att dyka upp var som helst du skriver sociala medier, innehållshanteringssystem som Wordpress or Wix, eller någon annan redaktör. Det kommer att fungera även på Google Dokument och kommer att belysa dina misstag.

prowritingaid add on

Tillägget ser snyggt ut och det känns som att det visar rapporter snabbare än onlineredigeraren som nås från instrumentpanelen. Å andra sidan, att ha tillägget aktiverat medan jag skrev i Google Docs saktade helt ner mitt dokument. Varje ord jag skrev kom med ett litet hak och visade min text en sekund senare. Det var ganska irriterande, och jag kunde inte tänka mig att arbeta så här under en längre tid.

Detta kan dock vara ett isolerat fall och kanske inte inträffa för andra som använder tillägget.

ProWritingAid webbläsartillägg

Premiumversionen låter dig använda realtidsrapporter som kontrollerar grammatik, stil och stavning medan du skriver. Detta är väldigt praktiskt när du skriver i din webbläsare.

Skaffa en Microsoft Word-assistent

Om du är en Windows-användare kommer du att bli glad att höra att ProWritingAid fungerar med Microsoft Word. Du behöver bara ladda ner applikationen och alla tillgängliga rapporter från ditt konto kommer att synas i varje Word-dokument som du öppnar.

Tyvärr fungerar detta bara på Windows, medan Mac-användare rekommenderas att använda skrivbordsappen (som också kommer att fungera i Word).

Använd ProWritingAid på vilken stationär app som helst

I likhet med webbläsartillägget kommer skrivbordsappen att köras på din dator (Windows eller Mac) och kontrollerar hur du skriver. Att ha det laddat på din dator innebär att du kan använda vilken textredigerare eller e-postprogram som helst och att din text lätt kan kontrolleras.

Den enda nackdelen med skrivbordsappen är att den kräver en aktiv internetanslutning. Så om du behöver få din text kontrollerad i ett område med låg eller ingen internetanslutning, måste du vänta tills din dator är online.

Plagiatdetektorn

ProWritingAid låter dig snabbt kontrollera din text mot miljontals sidor som hittats online. Den visar dig en rapport inom några sekunder och låter dig veta om texten är unik. Det kommer också att visa dig källan till eventuellt plagierat innehåll.

Även om detta fungerar bra, är priset en stor nackdel. Du måste betala $10 för tio checkar! Priset sjunker om du köper i bulk, men jämfört med Grammarly som inte tar ut något extra för att kontrollera plagiat, känns detta som en rip-off.

Exempel på plagiat

Ändå lyckades vi kolla en av de tidigare artiklarna som publicerades på FirstSiteGuide. Plagiatkontrollen gick snabbt, men den hittade bara 40 % av texten som vi kopierade från vår gamla artikel, så jag kan inte säga att jag skulle ge dem $1 per check för den här typen av resultat.

prowritingaid plagiat checker

Vad får du med gratisversionen?

Med gratisversionen av ProWritingAid kommer du att kunna kontrollera dokument på upp till 500 ord. Det räcker definitivt inte för att kontrollera hela artiklar, uppsatser eller böcker, utan det räcker att använda det gratis i din webbläsare när du skriver kortare texter eller e-postmeddelanden.

Alla 25 rapporter finns tillgängliga i onlineredigeraren, så det är ett bra sätt att se vad tjänsten kan. 

Tillsammans med gratisversionen kan du starta en gratis provperiod och kolla premiumplattformen i två veckor. Om du bestämmer dig för att fortsätta använda den måste du börja betala för tjänsten på månads- eller årsbasis. Om du verkligen gillar hur ProWritingAid fungerar kan du köpa en livstidslicens för $399.

Vad får du med premiumversionen?

Om du bestämmer dig för att uppgradera kommer premiumversionen att låta dig arbeta med hela kapitel och artiklar, oavsett längd. Du kommer också att få tillgång till alla tillgängliga appar (skrivbord, samt tillägg för MS Word, Google Docs och Chrome där du kan använda alla rapporter). Dessutom får du gratis tillgång till ProWritingAids samling av skrivböcker och resurser.

Jämförelsetabell

GrammarlyProWritingAidLinguix
Gratis planJaJaNej
PremiumversionFrån $ 11.66 / månadFrån $ 10 / månadFrån $ 8 / månad
PlagieringskontrollJaJaJa
ÖversättareNejNejNej
integrationerJaJaJa
Smartphone versionJaNejNej

Vanliga frågor

Är ProWritingAid verkligen gratis?

Ja, du kan snabbt registrera dig för en gratisversion av tjänsten och börja kontrollera rapporter om din grammatik. Observera dock att gratisversionen endast låter dig kontrollera dokument som inte är längre än 500 ord, och att den bara fungerar i din webbläsare.

Är ProWritingAid bättre än Grammarly?

Även om ProWritingAid är ett bra alternativ till Grammarly, kan det inte matcha kraften och mångsidigheten hos den mer populära tjänsten. Grammatiskt ser bättre ut, fungerar på smartphones och kommer med en plagiatkontroll som inte har några gränser.

Kan jag lagligt få en ProWritingAid-premie gratis?

Jo det kan du. ProWritingAid erbjuder en gratis årlig prenumeration till alla som lyckas värva tio vänner. När du börjar använda tjänsten skickar du bara ett e-postmeddelande till dina vänner via ProWritingAid. Systemet kommer att generera ett meddelande och din unika länk. Om tio personer registrerar sig får du omedelbart ditt gratis premiumkonto i ett år.

Slutsats

ProWritingAid är en funktionell grammatikkontroll, stilredigerare och skrivande mentor som hjälper dig att redigera dina artiklar, dokument eller böcker såväl som dina e-postmeddelanden. Det kan fungera bra i din webbläsare även med gratisversionen och kommer att utöka sin hjälp till andra appar om du bestämmer dig för att uppgradera till premium.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän