Hostinger Hosting Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
8 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hostinger logotyp Hostinger

Även om det inte officiellt rekommenderas av WordPress som Bluehost, Dream, eller Siteground, Hostinger är ett namn som du redan borde ha hört på Internet.

Denna populära värdtjänst kommer med många värdalternativ, från bara 1.99 USD per månad, vilket gör den tilltalande för alla nybörjare. 

I den här recensionen kommer jag att köpa en av Hostinger-planerna, så att jag kan erbjuda en översikt över kontrollpanelen och testa deras servrar.

Innehållsförteckning

Företagsöversikt

Detta webbhotell grundades 2004 i Litauen och har idag mer än 1.2 miljoner användare över hela världen (29 miljoner för alla deras varumärken). Även om dessa siffror är imponerande, bör det noteras att detta inkluderar ett par dotterbolag som 000webhost som lanserades 2007, och som är erkänt som en av de mest populära gratis Webbhotell i världen.

Idag erbjuder Hostinger webbhotelltjänster (inklusive WordPress hosting), VPS, molnvärdtjänster och domänregistrering.

2022 erkändes Hostinger som ett av de snabbast växande företagen i Europa. Jag är säker på att deras gratis värdalternativ hjälpte till, liksom det faktum att de erbjuder dedikerad Minecraft-värd, som fortfarande är ett populärt videospel som spelas av både unga och gamla.

Hostinger planer och priser

Hostinger är kanske mest känd för sin billigaste värdplan som du kan få för så lite som $1.99 per månad, men den erbjuder också många andra alternativ som deras värd månad till månad planen. Här är deras WordPress-planer:

Singel WordPress
  • $ 1.99 per månad

Managed WordPress hosting, 1 webbplats, 50 GB SSD, lämplig för cirka 10,000 100 besök per månad, XNUMX GB bandbredd, gratis obegränsad SSL och gratis e-post.

WordPress-startare
  • $ 2.99 per månad

Hanterad WordPress-hosting, 100 webbplatser, 100GB SSD, lämplig för cirka 25,000 XNUMX besök per månad, obegränsad bandbredd, gratisobegränsad SSL, gratis e-post, WordPress multisite, SSH-åtkomst och gratis domän.

Business WordPress
  • $ 3.99 per månad

Hanterad WordPress-hosting, 100 webbplatser, 200GB SSD, lämplig för cirka 100,000 XNUMX besök per månad, obegränsad bandbredd, gratisobegränsad SSL, gratis e-post, WordPress multisite, SSH-åtkomst, gratis CDN, dagliga säkerhetskopior och gratis domän.

WordPress proffs
  • $ 11.59 per månad

Hanterad WordPress-hosting, 300 webbplatser, 200GB SSD, lämplig för cirka 300,000 XNUMX besök per månad, obegränsad bandbredd, gratisobegränsad SSL, gratis e-post, WordPress multisite, SSH-åtkomst, gratis CDN, dagliga säkerhetskopior och gratis domän.

Hostinger nyckelfunktioner och funktioner

Optimerad för WordPress – Hostinger erbjuder en uppsättning funktioner som gör det enkelt att använda WordPress. De är också stolta över att vara regelbundna bidragsgivare till WordPress-kodbasen, vilket betyder att de vet vad de gör när de arbetar med Wordpress, det populära innehållshanteringssystemet (CMS).

Förbättrad säkerhet – alla WordPress-webbplatser (WP) övervakas 24/7 utan extra kostnad. Dina webbplatser kommer att skyddas mot sårbarheter, skadlig programvara och andra hot.

Fart – för att se till att din WP webbsidan fungerar snabbt, Hostingers erbjuder LiteSpeed ​​webbservrar, som är kända som de snabbaste tillgängliga. LSCache-pluginet fungerar sin magi för att ytterligare förbättra hastigheten på din webbplats, vilket jag senare kommer att testa.

Utvecklare vänlig – Hostinger gillar att ha utvecklare ombord och är stolta över att kunna erbjuda sömlös erfarenhet av webbplatshantering både till nybörjare och erfarna utvecklare.

Snabb support – Hostinger säger sig svara på varje biljett på under 30 minuter, 24/7/365, vilket kommer att testas.

Köpa en Hostinger-plan

När du öppnar officiella Hostinger-webbplats, kommer du snabbt att inse att hela skärmen är tillägnad att få dig ombord. Om du bestämmer dig för att skaffa en av deras värdplaner behöver du bara trycka på "Starta nu" -knappen på vänster sida av skärmen.

hostinger hemsida

Knappen tar dig längre ner på sidan där du måste välja en av de fyra tillgängliga planerna (jag pratar fortfarande om WordPress. Om du behöver en annan värdplan kan du utforska alla alternativ från huvudmenyn).

För den här recensionen bestämde jag mig för att skaffa den nybörjarvänliga, första planen som börjar på otroliga $1.99 per månad. Men innan du skaffar en själv, vänligen notera att den här planen inte kommer med det kostnadsfria domänalternativet. Om du redan har en, är det här alternativet definitivt det perfekta att börja med. Men om du också behöver en ny domän, välj den andra tillgängliga planen.

När du klickar på "Välj"-knappen kommer du att omdirigeras till en sida för betalning och skapande av konto.

hostinger betalning och konto

Hostinger låter dig välja din prenumerationsperiod. Ju längre prenumerationsperiod du har, desto billigare blir värdtjänsterna.

Att skapa ett konto är extremt enkelt. Skriv antingen in din e-postadress eller välj ett Facebook-, Github- eller Google-konto för att logga in och skapa ditt Hostinger-konto direkt.

När det kommer till betalningsalternativ kan du använda:

  • kreditkort
  • PayPal
  • CoinGate
  • Google Pay

Ja, att ha CoinGate som ett av alternativen innebär att du kan betala med kryptovalutor! Men var medveten om – denna betalningsmetod är ej återbetalningsbar.

Några sekunder efter att du har behandlat din betalning måste du skapa ett nytt lösenord och logga in på ditt nya Hostinger-konto. Om du är nybörjare kan du fortsätta att svara på ett par frågor från Hostinger, vilket kommer att hjälpa systemet att sätta upp din första webbplats. Dessa steg inkluderar att välja ditt val av CMS, temat och till och med låta dig köpa en domän eller använda den du redan äger.

ställa in ett hostinger-konto

Om du är en mer erfaren användare, och det här inte är första gången du skapar ett konto, kan du enkelt hoppa över alla steg och fortsätta genom att gå till kontrollpanelen.

Dashboardöversikt

När du loggar in på ditt Hostinger-konto kommer du att få ett meddelande från en av teammedlemmarna som välkomnar dig till familjen och visar dig sitt Twitter-konto. Efter det kommer du att ladda hPanel – Hostingers kontrollpanel som innehåller all viktig information och värdhanteringsverktyg du behöver.

hPanel är extremt enkelt, och därför perfekt för nybörjare. Även om detta är ditt första värdkonto, oroa dig inte, eftersom Hostinger såg till att alla förstår allt som är tillgängligt på panelen. Oavsett om du behöver konfigurera ditt SSL-certifikat, ändra faktureringsuppgifter eller överföra en domän, bör uppgiften inte vara komplicerad.

Hem

Hemskärmen innehåller de viktigaste länkarna och meddelandena om ditt konto. Här kan du förvänta dig att se påminnelser om att ställa in ditt SSL-certifikat och Cloudflare-skydd, samt knappar som leder dig till webbplatsen och verktyg för e-posthantering.

värd

Denna enkla sida innehåller informationen om ditt nuvarande värdkonto. Den visar vilken typ av plan du har köpt och låter dig förnya eller uppgradera den.

hostinger hosting

E-mail address

E-postfliken innehåller allt du behöver ställ in din e-post konto. Om du har en domän kommer du att se din e-poststatus, tillgängliga postlådor och kunna hantera e-postkontot.

hostinger e-post

domäner

Om du köpa en domän från Hostinger, det här är platsen för att hitta information om det. Förutom att hantera ett domännamn kan du här hantera eventuella överföringar eller till och med snabbt få en ny domän genom att gå till marknaden från huvudmenyn.

Servrar

Om du är en utvecklare som behöver mer serverkraft låter fliken Servrar dig beställa en av de åtta tillgängliga serverplanerna.

hostinger vps-planer

SSL

Hantera dina SSL-certifikat som kan förbättra säkerheten på din webbplats.

Webbplatsbyggare

För de som inte vill bygga sin sida med WordPress kan du använda Hostinger zyro. Detta är en gratis webbplats byggmästare som låter dig skapa en webbplats utan kodnings- eller designkunskaper. Du kan snabbt prova det genom att klicka på knappen "Kom igång" som finns på sidan.

Fakturering

Kontrollera dina Hostinger-kvitton, hantera tjänster och få tillgång till betalningshistorik. Det här är platsen för att hantera din betalningsmetod också.

hostinger fakturering

Hjälp

Öppnar Hostinger-dokumentationen. Jag kommer att prata om detta i ett senare avsnitt.

HITTA BUTIK

Om du vill skaffa nya värdplaner, skaffa ett nytt domännamn, få extra säkerhetsalternativ, hantera VPS med mera, ansluter fliken Butik dig till allt du behöver.

Hostinger tillförlitlighet och drifttid

Efter att ha ställt in min testmiljö öppnade jag mitt gratiskonto på UptimeRobot. Jag tog webbadressen till min testwebbplats och startade upptidstestet. Efter tre dagar uppmättes inga stilleståndstider, vilket innebar att servrarna hade fungerat felfritt hela tiden.

hostinger upptid

Det enda negativa jag märkte är den minimala spiken som hände. Denna spik på den gula grafen betyder att servern tog lite längre tid att svara än vanligt. Ändå, eftersom jag pratar om millisekunder här, är det inte så stor sak, och jag kan konstatera att drifttiden är felfri.

Hostinger webbserver prestanda

Efter att ha kollat ​​upp tidsstatistiken fortsatte jag att testa Hostingers servrar. Det andra testet var ett som är tillgängligt på Dotcom-verktyg. Dessa verktyg låter dig välja tre platser som kommer att användas som utgångspunkt för testet.

Precis som med de andra värdföretagen jag testade valde jag New York, Mumbai och London som de tre testplatserna.

hostinger serverprestanda

Efter ett par sekunder var testerna klara och jag blev förvånad över resultatet. Det första testet, gjort från Mumbai, varade bara i 0.94 sekunder vilket är under genomsnittet, och faktiskt snabbare än vissa konkurrenter som Bluehost och DreamHost!

Den genomsnittliga varaktigheten var bara 1.19 sekunder med den långsammaste pingningen från New York, som varade 1.41s.

Hostinger-serverns svarstid

Efter så fantastiska resultat från Dotcom Tools var det dags att göra en till. Det andra testet jag bestämde mig för att använda var ett från Bitcatcha.

Det här verktyget testar webbadressen från tio olika platser över hela världen och mäter hur snabb servern är.

Efter ett par sekunder returnerade Bitcatcha B+ betyget. Det betyder att webbplatsen jag testade på Hostingers servrar var snabb, men kunde definitivt behöva några förbättringar. I jämförelse med Bluehost eller DreamHost som fick fantastiska betyg, reagerade Hostinger definitivt lite långsammare.

hostinger serverprestanda

När det kommer till serverhastigheten gjordes det snabbaste testet från den amerikanska (västra) servern, som bara tog 21ms att reagera. Den långsammaste kom från Mumbai, och det tog 301 ms att reagera, vilket gjorde att medelhastigheten såg sämre ut än den borde.

hostinger servertider

Även om det inte var hemskt, efter att ha läst så mycket om hur snabb Hostinger är, förväntade jag mig något bättre resultat.

Kunskapsbas och stöd

När du bläddrar genom kontrollpanelen är knappen "Hjälp" alltid tillgänglig i det övre högra hörnet. Genom att klicka på knappen kommer du att ladda Hostingers kunskapsbas där du kan lära dig mer om inställningar och installation, konto och fakturering, värd och webbplats, sekretess och säkerhet, domäner och e-postmeddelanden.

Hela kunskapsbasen är visuellt tilltalande. Dess rena design låter dig fokusera på ditt problem och inte tvinga dig att vandra runt och leta efter ett svar. Om du vet vad du kom för, finns det ett stort sökfält högst upp på sidan.

Hostinger låter dig också enkelt komma åt deras tutorials och kontakta supportagenter. När du bestämmer dig för att starta en chatt kommer Hostinger att meddela dig att de vanligtvis behöver ungefär en halvtimme för att svara på biljetter. I mitt fall tog de nästan 3 timmar att svara på min fråga. Supportagenten var dock ganska artig och ville hjälpa till redan från början.

hostinger kunskapsbas

Jämfört med andra värdtjänster, som Bluehost och DreamHost till exempel, där agenter behövde bara ett par sekunder för att svara, kan dessa 3 timmar kännas som en evighet. Jag skulle fortfarande inte säga att stödet är dåligt; bara lite långsammare på avtryckaren än populära konkurrenter.

Hostinger återbetalningspolicy

Om du bestämmer dig för att återbetala din Hostinger-prenumeration kan du göra det inom 30 dagar efter ditt första köp.

Det är viktigt att notera att om du betalade för hosting med kryptovaluta kommer du inte att vara berättigad till återbetalning.

En annan sak du bör vara medveten om är att betalningar som görs efter en gratis provperiod inte är återbetalningsbara.

Till skillnad från många andra konkurrenter erbjuder Hostinger att återbetala dina domänregistreringar. För att göra denna återbetalning kvalificerad måste du säga upp din domän inom fyra dagar. Alla domäner är dock inte återbetalningsbara. För mer information om återbetalningar, vänligen kontrollera Hostingers officiella återbetalningspolicysida.

För att få en återbetalning är allt du behöver göra att öppna chattfönstret från kontrollpanelen och följa några steg.

Hostinger för och nackdelar

Trots att de är ett väletablerat företag med nästan 30 miljoner användare, har Hostinger sina för- och nackdelar. Låt oss ta en titt.

Fördelar

  • Lätt att använda kontrollpanelen
  • Skalbara planer
  • Gratis värdalternativ tillgängligt hos 000webhost
  • extremt prisvärd

Nackdelar

  • Långsammare kundsupport
  • Det finns inga dagliga säkerhetskopior tillgängliga
  • Brist på cPanel

Vanliga frågor

Är Hostinger verkligen gratis?

Hostinger är inte gratis, men du kan få en WordPress-plan till ett av de mest överkomliga priserna som finns på internet. Dock, 000webhost är ett dotterbolag som erbjuder gratis hosting som kommer med PHP, MySQL, cPanel och inga annonser!

Erbjuder Hostinger gratis migrering?

Ja, Hostinger erbjuder en gratis migrering så snart du får ditt värdkonto. Allt du behöver göra är att öppna sidan Migrationsförfrågan som är tillgänglig från kontrollpanelen, ange ett par detaljer och din Wordpress webbplats kommer att vara på väg till ditt nya Hostinger-konto.

Kan jag ha en gratis domän med Hostinger?

Hostinger erbjuder tre sätt att skaffa ett gratis domännamn. Den första är att prenumerera på sin årliga prenumeration. När du väl väljer en värdplan som du gillar och betalar för minst ett års värdtjänster, får du också välja ett gratis domännamn. Det andra alternativet kräver lite tur – om du snubblar på en Hostinger-webbplats under deras speciella kampanjer kan du få en gratis domän. För närvarande kan du få en gratis domän med följande toppdomäner: .online, .tech, .site, .store, .website, .space. Det sista alternativet är att få en gratis underdomän genom att registrera dig på deras gratis webbhotell som kallas 000webhost.

Slutsats

Hostinger är ett populärt webbhotell som erbjuder överkomliga priser och låter nybörjare enkelt börja sin bloggresa. Men enligt mina tester verkar det som att ett mer överkomligt pris innebär något långsammare servrar. Man måste ge upp något för att få något, eller hur?

Ändå är Hostinger en fantastisk värdtjänst som varje bloggare med en budget i åtanke bör överväga. Och för de som är intresserade av att bara testa värdvattnet, bör du veta att Hostingers dotterbolag 000webhost erbjuder helt gratis värdtjänster.

En kommentar på “Hostinger Hosting Review 2023”

  1. Gigel

    De lurar kunder och det är lågt. Tyvärr gör de en bluff, även om de säger alla saker du får när du registrerar dig och köper – i olika paket blev jag förvånad över att få nästa högre räkning eftersom till exempel backup även om det står att det ingår, efter den första fakturan där ingår kostar det extra månadsvis. Detta får mig att tro att många specifikationer kommer att börja kosta varje månad eftersom det är vad som händer i låga bedrägerier. Det finns ingenstans – någonstans – specificerat att du kommer att debiteras efter första fakturan för alternativ som ingår och annonseras som sådana i paketet betalda. Jag gillar inte att bli lurad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän