Linguix Grammar Checker Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
6 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Linguix logotyp Linguix
Linguix logotyp
Gratis - Premium från $18.95/månad

Även om miljarder människor skriver något på sina datorer varje dag, finns det överraskande nog inte många verktyg för grammatikkontroll tillgängliga online. Många känner till Grammarly or ProWritingAid, som håller på att bli en synonym för att kontrollera texter på engelska. Men många användare tycker att de är dyra, så det är definitivt värt att kolla alternativ.

Idag recenserar jag Linguix, ett grammatikverktyg som hjälper dig att kontrollera stavning, grammatik, skiljetecken, stil och plagiat. Innan jag går in på detaljer, låt mig ge dig en liten spoiler – det är definitivt värt att investera ett par minuter på att läsa om det, eftersom jag har tyckt att det är en bra lösning för nybörjare.

Detaljerad Linguix recension

Vem ska använda Linguix grammatikverktyg? 

Linguix är ett verktyg skapat för alla som behöver kolla sin text online. Oavsett om det är ett onlinedokument eller e-post kommer Linguix automatiskt att kontrollera vad du skriver och föreslå hur du kan förbättra din text. Det kan hjälpa både nybörjare och proffs att förbättra sitt engelska innehåll.

Men om du ofta behöver kontrollera plagiat, notera att varje check kommer att använda en betald kredit. I det här fallet rekommenderar jag starkt Grammarly, eftersom det låter dig kontrollera så många texter för plagiat som du vill utan extra kostnad.

Är Linguix lätt att använda?

Linguix har en modern webbplats som kopplar ihop de snygga bilderna till deras användarupplevelse. Att skapa ett konto är lika enkelt som att skriva in din e-postadress och önskat lösenord.

Omedelbart efter att du har skrivit in dina uppgifter kommer Linguix att fråga dig om syftet med ditt skrivande, och kommer även att be dig välja ett par områden där du behöver hjälp med att skapa innehåll. Inget speciellt snyggt här, men det är ganska trevligt att se att du kan anpassa deras service från första början.

syftet med ditt skrivande

Deras instrumentpanel har inte gjort mig besviken än så länge. Så fort jag öppnade den var den lätt att förstå. Hela gränssnittet är rent och minimalistiskt, och det första intrycket var lite välbekant. Jag kan ha fel, men det påminner mig om Googles tjänster (vilket är en komplimang).

instrumentbräda

Instrumentpanelen låter dig snabbt komma åt alla tillgängliga inställningar, dokument, statistik och andra moduler.

Hur man använder Linguix

Det finns flera sätt att komma åt Linguix tjänster. Oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att Linguix hjälper dig med ditt innehåll.

Dokument – ​​kontrollera ditt innehåll i onlineredigeraren

Om du börjar arbeta med en ny artikel som du vill kontrollera grammatik och stavning, kommer du att vilja öppna Lunguixs onlineredigerare. Det gör att du kan börja skriva i en distraktionsfri miljö där hela fokus ligger på texten du skriver. Alternativt kan du klistra in ditt innehåll från en annan källa. Tyvärr finns det inget sätt att ladda upp befintliga dokument som du har lagrat i andra format. Jag hoppas att de lägger till den här funktionen i framtiden.

Hela dokumentgränssnittet fortsätter med samma stil. Det är väldigt minimalistiskt och modernt, vilket gör att du bara kan fokusera på texten du arbetar med.

Du kan organisera dokumenten i mappar, skapa nya eller ta bort de artiklar du inte längre behöver. Det finns till och med ett demodokument som väntar på dig när du först öppnar gränssnittet som kommer att visa dig hur Linguix kan hjälpa dig med dina framtida skrivsträvanden.

demodokument

Alla misstag som hittas i ditt dokument kommer att vara understrukna så att du enkelt kan föra muspekaren över dem. Denna åtgärd visar en meny som visar dig alla tillgängliga alternativ. Du kommer att få förslag om hur du korrigerar dina grammatik- eller stavfel, samt alternativ för att avvisa förslaget eller lägga till det i en ordbok om detta är något du vill behålla i samma format när du skriver.

Det här alternativet kommer att vara mer än tillräckligt för korta texter och snabba fix-ups. Men för större och viktigare dokument kommer du att vilja öppna "Hjälparen" - en AI-tjänst som kommer att avslöja mer information om dina misstag. Det låter dig se statistiken för ditt dokument och fastställa målgruppen för ditt dokument. Som du kan föreställa dig kommer det att finnas olika förslag, beroende på om du skriver för en allmän publik eller för akademiska syften. 

Du kan också ställa in tonen i ditt dokument och instruera Hjälparen att vägleda dig i att skriva ett dokument som till exempel kommer att låta mer lugnande eller tillföra spänning. Efter dessa alternativ kommer du att ha en lista med flaggade ord, grammatik, redundans, stil, typografi och stavfel. Du kan snabbt gå igenom varje notation och åtgärda eventuella problem genom att acceptera verktygets förslag. 

linguix-hjälpare

Webbläsartillägg hjälper dig direkt med ditt onlinearbete

Ibland kan du behöva hjälp när du arbetar på en webbplats som är öppen i din webbläsare utan att behöva kopiera och klistra in innehållet i redigeraren. Som tur är kommer Linguix med en webbläsartillägg som låter dig göra just det.

Så fort du installerar tillägget kommer det att börja titta på vad du skriver online. Om du till exempel öppnar ditt Gmail-konto hittar du en liten ikon i det nedre högra hörnet av ditt pågående e-postmeddelande. Det kommer automatiskt att understryka dina misstag precis som i dokumentredigeraren och ge förslag som förbättrar dina e-postmeddelanden. Jag gillade särskilt Linguix snippet-funktion som är särskilt användbar när du skriver e-post. Det kommer att erbjuda dig mallar för olika situationer.

linguix utdrag

Till exempel, om du behöver hjälp med att skapa kalla e-postmeddelanden, välj bara lämplig mall och ändra den med din kopia. Du kan också skriva dina egna utdrag och ha dem till hands.

Tillägget fungerar riktigt snabbt, och ikonen är aldrig påträngande. Det betyder att du kan koppla av medan du arbetar på vilken webbplats eller onlinetjänst du vill, och ändå låta AI-tjänsten granska ditt arbete.

Secret Mode låter dig kontrollera ditt arbete inkognito

Även om det är bra att du kan ha alla dina onlinedokument kontrollerade och lagrade för alltid, vill du ibland inte behålla en specifik artikel eller e-postinnehåll sparat på ditt konto. Kanske skriver du något unikt innehåll som du inte vill läcka ut eller helt enkelt inte vill att din kollega ska kunna snubbla över ditt nya mejl. Det är där Secret Mode kommer in.

hemligt läge

Precis som Chrome låter dig surfa inkognito, låter detta hemliga läge dig kontrollera och fixa ditt dokument utan att spara några åtgärder. Om det här alternativet är valt kommer Linguix automatiskt att radera allt ditt innehåll så snart du är klar med det, utan att lämna några spår.

Lägg till ord i din personliga ordbok

Oavsett hur bra Linguix är, är det helt enkelt inte möjligt för det att uppfylla alla dina behov. Här är ett perfekt exempel – om du skriver "FirstSiteGuide" i ditt dokument kommer verktyget att känna igen det som ett misstag. Detta är vettigt eftersom Linguix inte vet att detta är namnet på vår verksamhet. För programvaran verkar det som att jag saknar mellanslag mellan dessa vanliga engelska ord.

I det här fallet var jag bara tvungen att öppna ordboken och låta Linguix veta att jag inte gör ett misstag när jag skriver "FirstSiteGuide". När den väl har lagts till kommer AI-tjänsten aldrig mer att understryka de fraser som lagts till i ordboken.

Denna funktion är väldigt enkel, men ändå ganska kraftfull. När du väl börjar lägga till ord kommer det att bli något som du inte kan leva utan.

personlig ordbok

Plagiatdetektorn

I ett partnerskap med copyleaks, Liguix låter dig snabbt kontrollera ditt dokument mot miljarder onlinetext. Oavsett om ett stycke eller ett helt dokument kopieras, kommer verktyget att visa dig det plagierade innehållet och identifiera källan.

Tyvärr är plagiatkontrollen inte gratis och den ingår inte heller i licensen som du betalar för. För att kunna använda det måste du köpa krediter. Det minsta paketet ger dig tio krediter för $10, vilket innebär att du kan kontrollera upp till 2500 ord tio gånger.

Även om det fungerar bra, kräver det regelbundna kredituppgraderingar om du bestämmer dig för att kontrollera dina artiklar regelbundet.

Vad får du med premiumversionen?

Du kan starta en gratis 14-dagars provperiod på premiumplaner men efter det måste du välja en av de tillgängliga planerna för att fortsätta använda tjänsten.

Fri
  • Gratis.

Du får grundläggande grammatik- och interpunktionskontroller och stavningsförslag.

Premium
  • $ 18.95 / mån
  • $8 per månad om betalas årligen

Du får grundläggande och avancerade grammatik- och interpunktionskontroller, stavningsförslag, integration med miljontals webbplatser, förslag på ordförrådsförbättringar, genrespecifik skrivstil, tillgång till innehållsmallarnas bibliotek och synonymförslag. Kan användas av en användare.

Team
  • $20/månad/medlem
  • $10 per månad om betalas årligen

Medlemmen inkluderar allt från Premium-planen + centraliserad fakturering och användarhantering, stilguider, instrumentpanel för insikter, integration med affärsverktyg och avancerad statistik på användarnivå. Kan användas av 2 eller fler användare.

Företag
  • På förfrågan

Inkluderar allt från affärsplanen + API för utvecklare, installationer på plats. Kan användas av två eller flera användare.

Jämförelsetabell

GrammarlyProWritingAidLinguix
Gratis planJaJaJa
Premium VersionFrån $ 11.66 / månadFrån $ 20 / månadFrån $ 18.95 / månad
PlagieringskontrollJaJaJa
Gratis plagiatJaNejNej
integrationerJaJaJa
Smartphone versionJaNejNej

Vanliga frågor

Är Linguix gratis?

Ja. Linguix har en gratisversion, men den erbjuder också en gratis 14-dagars provperiod som kommer att vara mer än tillräckligt för att du ska se hur kraftfulla premiumversionerna är. Efter det kan du välja en av de tillgängliga premiumplanerna. När det kommer till plagiatkontrollen måste du köpa krediter separat.

Är Linguix lätt att använda?

Ja, Linguix är ganska okomplicerat. Dess användargränssnitt, instrumentpanel och webbläsartillägg är alla designade på ett minimalt och rent sätt så att du kan fokusera på innehållet. Hela gränssnittet är intuitivt och lätt att förstå även om detta är ditt första grammatikverktyg du ska använda.

Har Linguix ett webbläsartillägg?

Ja, Linguix låter dig installera ett webbläsartillägg som kan kontrollera din text var som helst du skriver online. Tillägget är inte påträngande, men ändå mycket användbart, särskilt när det gäller att skriva e-postmeddelanden på Gmail eller någon annan e-posttjänst online.

Slutsats

Linguix är en av de bästa verktygen för grammatikkontroll online tillgängligt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ till Grammarly. Jag tyckte att det var väldigt lätt att använda och älskade särskilt renheten i gränssnittet och dokumentredigeraren.

Som en långvarig Grammarly-användare kan jag säga att det är ganska uppenbart att Linguix designers använde Grammarly som sin utgångspunkt (ett mer artigt sätt än att säga att de kopierade Grammarlys redaktör). Men detta betyder att allt ser ut och fungerar bra.

Verktyget fungerar snabbt och för det mesta ganska exakt. Jag gillade dock inte det faktum att plagiatkontrollen kräver extra betalningar. Om du ska kontrollera många dokument för plagiat är Grammarly ett mycket billigare alternativ. Å andra sidan är det ett ganska kraftfullt substitut för den populära Grammarly, så jag rekommenderar starkt att du provar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän