De bästa webbdesign- och grafiska verktygen 2023

15 enkla webbdesignverktyg för din webbplats eller blogg

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 3 november 2023
21 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
De bästa webbdesign- och grafiska verktygen 2023

En webbplats ligger i framkant för ditt internetvarumärke eller företag, och att ha en är avgörande för affärsframgång. En bra webbplats kommer att öka din försäljning, förbättra ditt anseende och öka din affärstrafik, vilket i slutändan resulterar i mer vinst.

Att göra en hemsida är lättare än det brukade vara. Du behöver ingen omfattande kodningskunskap för att göra en webbsida som ser professionellt ut. Allt du behöver är de bästa webbdesignverktygen som finns tillgängliga.

Det är dock ingen lätt uppgift att hitta rätt webbdesignverktyg för dina specifika behov. Med så många webbdesignverktyg där ute är det en utmaning att hitta det bästa av det bästa, särskilt när du tar hänsyn till dina specifika behov.

Företag är inte de enda som gör webbplatser. Alla typer av professionella team, bloggare och frilansare har sina egna webbplatser. Så hur får man en? Det finns inget enskilt verktyg för att skapa webbplatser. Istället finns det många professionella mjukvarulösningar för webbdesign för dina unika och specifika behov.

Om du letar efter något mer avancerat kommer du att upptäcka att internet är fullt av programvara för att bygga webbplatser som passar din nivå av inveckladhet och expertis.

Kort sagt – du behöver en webbplats, så du behöver rätt verktyg för jobbet.

Att hitta den bästa webbmjukvaran är en personlig ansträngning. Beroende på dina önskemål, behov och bransch – behöver du specifik programvara för jobbet. Programvara för webbdesign är inte billig, och att spendera pengar på något du inte behöver är ingen bra ekonomisk investering.

När du väljer programvara för webbdesign bör du överväga dina behov. Du måste undersöka följande:

  • Vilken nivå av sofistikering söker du efter? hemsidedesign?
  • Hur komplex vill du att din webbplats ska vara?
  • Hur stor är din webbdesignbudget?
  • Har du erfarenhet av att bygga webbsidor?
  • Hur snabbt behöver du din hemsida?
  • Letar du efter bekvämlighet och användarvänlighet, eller flexibilitet och sofistikering?
  • Hur mycket lagringsutrymme kommer du att behöva?

Beroende på dessa faktorer vill du hitta ett specifikt verktyg för att möta dina behov. Det är just därför Jag har bestämt mig för att lista mina 15 bästa val för den bästa programvaran för webbdesign. Den här listan kommer att innehålla alternativ med väldigt olika komplexitet, prisklasser och nyckelfunktioner – så du kommer garanterat att hitta en som passar dina unika behov. Mina toppval är:

Jag har täckt alla dina behov med listan ovan. Oavsett om du letar efter en enkel eller komplex, billig eller dyr, intrikat eller inte webbplatsbyggare, kan du hitta den i den här listan. Alla dessa webbplatser är fantastiska för att bygga imponerande webbplatser som passar dina specifika behov.

Mallar, designverktyg och enkelhet är några av de mest framträdande egenskaperna hos dessa webbutvecklingsverktyg.

Nedan kommer jag att granska varje del av webbprogramvara som nämnts tidigare – så att du kan utveckla en bättre uppfattning om vad du behöver.


WordPress.org — Enkelhet och fantastiska funktioner

WordPress.org hemsida

WordPress är en av de mest populära plattformarna som finns. Cirka 20 % av alla webbsidor som är värdar för egen räkning är baserade på WordPress, och över 39% av alla webbplatser använder WordPress. Dess popularitet är välförtjänt, eftersom det är ett av de bästa PHP-baserade verktygen som finns. De flesta använder detta verktyg för att skapa bloggar eller internethemsidor för sina företag.

WordPress utmärker sig i mångsidighet. Denna programvara för webbdesign är också mycket användarvänlig – och är öppen källkod för att ge dig all den frihet du önskar. Webbplatser, bloggar eller appar kan byggas relativt enkelt via WordPress.

WordPress låter dig använda dess många funktioner gratis och kommer med många teman och plugins. De enda kostnaderna för detta verktyg är domännamnet och hosting. Det är överlägset ett av de bästa alternativen för Windows-, Unix-liknande och Linux-enheter.

Nyckelfunktioner

  • teman – välj från ett av många teman för din webbplats.
  • Anpassning – anpassa din webbplats så att den passar dina unika behov perfekt.
  • Insticksprogram – WordPress har över 55,000 XNUMX plugins för din webbplats, inklusive formulär, butiker och gallerier.
  • Hög prestanda – webbplatsbyggaren är enkel och garanterar hög prestanda på de flesta servrar.
  • Utmärkt säkerhet – WordPresss många plugins och alternativ garanterar dess säkerhet och låter dig utöka den ytterligare.

Planer och prissättning

WordPress.org är gratis att använda för både personliga och kommersiella behov.

Besök WordPress.org för ytterligare information >>

Divi eleganta teman — WordPress-baserad designprogramvara

Divi ElegantThemes hemsida

Divi Elegant Themes är ett av de bästa WordPress-baserade verktygen för att bygga webbplatser. Den är mycket användarvänlig och kommer fullspäckad med alla funktioner du behöver för att göra din webbplats till din egen.

Det är så enkelt som du vill att det ska vara, och de underbara bilderna garanterar att du kommer att älska det. Det är en uppdatering av den vanliga WordPress-webbsidesdesignmjukvaran, som ger den alla standardfördelar med WordPress och mer.

Divi Elegant Themes är den idealiska webbmjukvaran för alla – och kan användas både av människor som inte har någon tidigare kunskap om webbplatser och av professionella. Det är en komplett designram som låter dig anpassa din webbplats för att passa dina unika behov.

Nyckelfunktioner

  • WordPress-funktioner – Divi är baserat på WordPress och kommer med alla WordPress-standardfunktioner.
  • Fantastiska designelement – det låter dig designa och ändra dina sidor i realtid och utan tid.
  • Dra och släpp design – att bygga en webbplats har aldrig varit så enkelt som nu med dra & släpp-modellen.
  • Unika funktioner – Divi har också många unika funktioner som inte finns på standard WordPress, såsom flera sidelement och designalternativ.
  • Enkla revisioner – Divi kommer med funktioner för att ångra, historik och göra om – så att du enkelt kan fixa alla misstag du kan ha gjort.
  • Anpassade CSS-alternativ – Även om det är enkelt, kan Divi kombineras med anpassad CSS, vilket möjliggör obegränsad anpassning.

Planer och prissättning

Divi erbjuder två olika planer och paket – års- och livstidsprenumerationen:

Årlig
  • $ 89.00 per år.

Årsprenumerationen ger dig tillgång till alla Divis funktioner under ett år.

Livslängd
  • 249.00 $ engångsbetalning.

Livstidsprenumerationen ger dig tillgång till alla Divis funktioner för alltid.

Besök Divi Elegant Themes för ytterligare information >>

WebEasy Professional 10 — Perfekt för att skapa en dra-och-släpp-webbplats

WebEasy Professional 10 av Avanquest sticker ut som en robust och heltäckande webbdesignlösning som vänder sig till både nybörjare och erfarna proffs. Den erbjuder ett intuitivt gränssnitt och kraftfulla funktioner för att skapa en webbplats med ett professionellt utseende med lätthet.

Nyckelfunktioner:

  • Dra och släpp enkelhet: WebEasy tillhandahåller ett dra-och-släpp-gränssnitt som gör det enkelt att designa din webbplats utan någon teknisk kunskap.
  • Rich mallbibliotek: Välj bland hundratals professionellt designade mallar som är helt anpassningsbara för att passa ditt varumärke och din stil.
  • Integrerade SEO-verktyg: Förbättra din webbplats synlighet på sökmotorer med inbyggda SEO-verktyg, vilket hjälper din webbplats att rankas högre och locka mer trafik.
  • E-handelslösningar: Med e-handelsfunktioner som är lätta att integrera, låter WebEasy dig börja sälja online snabbt och säkert.
  • Interaktiva handledningar: Steg-för-steg-instruktioner guidar dig genom processen för att bygga webbplatsen, från början till slut.
  • Inga månadsavgifter: Till skillnad från många andra webbdesignplattformar är WebEasy Professional 10 tillgängligt som ett engångsköp, vilket befriar dig från pågående prenumerationskostnader.

Planer och prissättning

Prissättningen för WebEasy Professional 10 är enkel, med en engångsavgift som ger full tillgång till programvarans alla funktioner, uppdateringar och support.

Huvudplan
  • 49.99$

Bygg din webbplats på bara en timme med denna användarvänliga webbplatsbyggare.

Kolla alla funktioner

Wix — Väloptimerad och omfattande webbplatsbyggare

Wix hemsida

Wix är en av de mest kända webbdesignplattformarna i världen. Det är känt för sin enkelhet och användarvänlighet, eftersom deras verktyg är gjort för alla. Du kan skapa fantastiska webbplatser snabbt och enkelt, vilket gör Wix till ett av de bästa alternativen för snabba webbplatser.

Deras många designfunktioner och anpassningsalternativ gör Wix till ett av de mest enkla webbdesignverktygen. Allt i detta webbdesignverktyg är centrerat kring ett underbart, användarvänligt GUI-gränssnitt. Det kommer till och med med några grundläggande SEO-funktioner.

Wix kommer också med Wix ADI, som kommer att designa en webbplats åt dig baserat på dina svar på ett par enkla frågor. Bortsett från ADI kommer den med Corvid, Wix's alldeles egna kodarvänliga alternativ. Corvid är mycket mer intrikat och komplext, vilket gör att du kan mikrohantera varje enskild aspekt av din webbplats.

Nyckelfunktioner

  • Professionella mallar – Wix kommer med över 500 unika designerskräddarsydda mallar för din webbplats.
  • SEO -funktioner – med Wix kan du implementera suverän SEO, så att din webbplats blir sökmotorvänlig.
  • Automatisk mobiloptimering – du behöver inte spendera timmar optimera din webbplats för smartphones, Wix gör det automatiskt åt dig.
  • Avancerad design – Wix stöder animationer, rullningseffekter och videobakgrunder.
  • Flera typsnitt – den här plattformen kommer med över 100 typsnitt för att verkligen göra din webbplats till din egen.

Planer och prissättning

Wix kommer med två plantyper och åtta olika paket och planer. Webbplatsplanerna är Gratis, VIP, Obegränsad, Combo, Connect Domain. Affärs- och e-handelsplanerna är Business VIP, Business Unlimited och Business Basic.

Webbplatsplaner
Fri
  • Kostnadsfritt

Med det kostnadsfria alternativet får du en tilldelad URL, kundsupport, ett verktyg för webbplatsbyggare, upp till 500 MB lagringsutrymme och Wix-annonser.

Vip
  • $ 24.50 per månad.

Det här alternativet kommer att tillhandahålla ett antal funktioner som obegränsad bandbredd, 20 GB lagringsutrymme, ett års gratis domän, två timmars video, en webbplatsbooster-app, analys, en professionell Wix-logotyp, prioriterat svar och VIP-support. Detta webbplatsprogramvarupaket låter dig också njuta av Wix annonsfritt, ansluta din individuella domän och till och med använda logotyper för sociala medier.

Obegränsat
  • $ 12.50 per månad.

Detta är det mest populära alternativet för entreprenörer och frilansare. Det kommer att ge obegränsad bandbredd, 10 gigabyte lagringsutrymme, en gratis domän i ett år, en timmes video och några omfattande funktioner som webbplatsförstärkaren och besöksanalysappen. Detta paket låter dig också ansluta din individuella domän och njuta av Wix-reklam gratis.

Kombo
  • $ 8.50 per månad.

Combo-paketet är ett fantastiskt alternativ för bloggar och liknande webbplatser. Du får 2 GB bandbredd, 3 GB lagringsutrymme, en gratis domän i ett år och 30 videominuter. Bortsett från detta kan du ansluta din domän och njuta av Wix annonsfritt.

Anslut domän
  • $ 4.50 per månad.

Detta är det billigaste alternativet som Wix har att erbjuda. Den erbjuder 1 GB bandbredd, 500 MB lagringsutrymme och möjligheten att ansluta din individuella domän. Detta paket kommer att visa Wix-annonser.

Affärsplaner och e-handelsplaner
Business basic
  • $ 17.00 per månad.

Ett affärsbaspaket är ett utmärkt alternativ för mindre företag och e-handelsplattformar. Den har allt du behöver för en mindre webbplats, som betalningsacceptans online, obegränsad bandbredd, 20 GB lagringsutrymme, domänanslutning, annonsfri upplevelse, upp till fem videotimmar, analysfunktioner, en gratis domän i ett år och lite premium funktioner som besöksanalys och appar för webbplatsförstärkare.

Business Unlimited
  • $ 25.00 per månad.

Business Unlimited är ett toppval för medelstora företag. Det här paketet innehåller allt som nämns i det grundläggande affärspaketet, tillsammans med 10 videotimmar, 35 GB lagringsutrymme, en professionell designad logotyp och professionella e-handelsfunktioner.

Affärs-VIP
  • $ 35.00 per månad

Business VIP-paketet är ett fantastiskt fullstackalternativ för online-företag och e-handelswebbplatser. Det inkluderar allt från de tidigare paketen, plus 50 GB lagringsutrymme, obegränsade videotimmar, prioriterat svar och VIP-support. Det är det perfekta alternativet för större e-handelswebbplatser och affärsplattformar.

Besök Wix för ytterligare information >>

Squarespace — Heltäckande webbutvecklingsverktyg

Squarespace hemsida

Squarespace är en annan trendig webbplatsbyggare online. Det är ett fantastiskt alternativ för alla som vill snabbt designa en rolig webbplats. Den kommer med alla funktioner som ett fantastiskt verktyg för att skapa webbplatser behöver.

Squarespace kommer med alla sociala verktyg du behöver för att stärka ditt företag. Det är en verktyg för att skapa webbplatser det är en favorit bland entreprenörer och företagare, eftersom det kommer med alla mjukvarulösningar för webbdesign som alla blivande entreprenörer behöver.

En annan sak som gör att Squarespace sticker ut från mängden är dess guider och tutorials, som låter dig behärska den redan lättanvända programvaran. Squarespace är tillgängligt på alla populära operativsystem, inklusive Android och iOS.

Nyckelfunktioner

  • Mallar – Squarespace kommer med många mallar, vilket gör webbdesign till en lek.
  • Portföljdesigner – Squarespace kommer med ett antal portföljdesignfunktioner, så att du kan lägga till projekt i anpassningsbara gallerier, skydda dem med ett lösenord och dela ditt arbete med dina kunder.
  • Bloggfunktioner – bloggfunktionerna låter dig kategorisera, ändra och schemalägga dina blogginlägg för maximal bekvämlighet.
  • Analytics – Squarespace kommer med inbyggda analysverktyg för dina webbplatser, så att du kan centralisera din verksamhet.
  • SEO verktygslåda – SEO-verktygen på Squarespace gör att sökmotorer rankar din webbplats högre baserat på intrikat optimering.

Planer och prissättning

Squarespace kommer med fyra paket och två betalningsplaner. Paketen är Personal, Business, Basic Commerce och Advanced Commerce. Betalningsplanerna är månatliga och årliga.

Personlig
  • $12.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $16.00 per månad för månadsabonnemang.

Det personliga paketet är idealiskt för mindre webbplatser och kommer med en gratis anpassad domän, SSL-kryptering, obegränsad bandbredd och lagring, mallar, SEO-funktioner och mobiloptimerade webbplatser. Dessutom får du 24/7 kundtjänst för webbplatsprogramvara, grundläggande webbplatstillägg och grundläggande webbplatsstatistik.

Företag
  • $18.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $26.00 per månad för månadsabonnemang.

Affärspaketet är ett idealiskt alternativ för varumärkeswebbplatser och butiker online. Den kommer med alla funktioner som ingår i det personliga paketet, plus en professionell e-post från Google, integrationer och blockeringar, komplett kodanpassning och många fler affärsinriktade godsaker, som 100 $ i Google Adwords-krediter.

Grundläggande handel
  • $26.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $30.00 per månad för månadsabonnemang.

Basic commerce är ett paket för mindre nätbutiker. Den kommer med alla de saker som de tidigare paketen tillhandahåller, tillsammans med presentkort, försäljningsställen, kassar, redigeringsverktyg för webbplatser, merchandising och Instagram-produktverktyg.

Avancerad handel
  • $40.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $46.00 per månad för månadsabonnemang.

Advanced Commerce Package erbjuder samma funktioner som Basic Commerce Package. Den innehåller också ytterligare funktioner som återställning av övergiven kundvagn, försäljningsalternativ för prenumerationer, avancerad frakt och rabatter och API:er för handel.

Besök Squarespace för ytterligare information >>

Adobe Creative Cloud — Fullspäckad med funktioner

Adobe Creative Clouds hemsida

Adobe är en av de mest kända mjukvaruleverantörerna. Tillverkarna av Photoshop har samlat ihop sin bästa programvara för att bygga webbplatser i Adobes kreativa moln. Det är en samling av över 20 stationära och mobila applikationer för design, webb, UX, fotografi och mycket mer.

Detta ger dig tillgång till alla verktyg du behöver från världens största designcommunity och gör en webbplats så intrikat som du kan önska. Adobes verktyg för webbdesign innehåller Photoshop, InDesign, Premiere Pro, Illustrator, XD och Acrobat DC.

Adobe Creative Cloud kommer med alla verktyg du behöver för att skapa praktiskt taget allt du vill i det virtuella landskapet. Det kommer med olika prisalternativ och paket för allas behov.

Nyckelfunktioner

  • Över 20 Adobe-appar – Creative Cloud kommer med flera kända Adobe-appar för både stationära och mobila enheter.
  • Portföljverktyg – Inget portföljverktyg är lika sofistikerat som Adobe, eftersom det låter dig skapa och helt anpassa din portföljwebbplats.
  • Behance funktioner – detta moln låter dig dela och visa upp ditt arbete i gemenskapen och upptäcka andra verk för inspiration.
  • Tusentals teckensnitt – gör vad som helst ditt eget med över tusen teckensnitt till hands.
  • Tillgångsbibliotek – Creative cloud kommer med många tillgångar från kreativa molnappar, så att du kan spara dina egna, dela dem eller bläddra bland tillgångar som andra människor har skapat.
  • Fantastisk förvaring – med det kreativa molnpaketet kan du få över 100 GB molnbaserad lagring för alla dina filer och tillgångar.

Planer och prissättning

Adobe Creative Cloud kommer med fyra olika paket och specifika betalningsplaner inom dessa paket. Betalningsplanerna för webbplatsens programvara är för individer, studenter och lärare, team och skolor och universitet.

Individer
  • $79.49 per månad för månadsabonnemang.
  • $52.99 per månad för årliga prenumerationer som betalas månadsvis.
  • $599.88 för förbetalda årsprenumerationer.

Paketet för privatpersoner kommer att tillhandahålla alla 20 appar och tjänster för din dator eller mobil, vilket ger dig allt du behöver för att designa fantastiska webbplatser.

Studenter och lärare
  • $19.00 per månad för årliga prenumerationer som betalas månadsvis.
  • $219.00 för förbetalda årsprenumerationer.

Studenter och lärare-paketet kommer med allt elever och lärare behöver, inklusive alla de tjugo apparna och tjänsterna i ett pedagogiskt och rabatterat paket.

lag
  • $79.99 per månad per licens för alla appar.

    959.88 $ för en förbetald årsprenumeration.
  • 33.99 USD per månad och licens för en enda app.

Teamets paket innehåller alla 20 appar, plus ett säkert licenshanteringssystem, avancerad kundsupport och många fler teamspecifika funktioner.

Besök Adobe Creative Cloud för ytterligare information >>

Bootstrap — Verktygssats för webbdesign med öppen källkod

Bootstraps hemsida

Bootstrap är ett av världens mest populära front-end-verktyg för att skapa webbsidor med öppen källkod. Den har allt du behöver för att bygga en fantastisk mobil-först-webbplats. Den kommer med SASS-variabler och mixins, ett lyhört och lättanvänt rutsystem, ett antal förgjorda funktioner och komponenter och ett urval av JavaScript-plugins.

Bootstrap är helt gratis för både personligt och kommersiellt bruk. Kombinera den obefintliga prislappen med dess fantastiska funktioner, och Bootstrap blir ett av de bästa mjukvarualternativen för webbdesign som finns. Men att hantera Bootstrap kommer att kräva viss kodkunskap, eftersom det inte är lika lätt att använda som de andra verktygen på den här listan.

Om du har några tidigare kunskaper om webbplatsbyggande, kommer du att ha en absolut topp med Bootstrap och de många roliga, användbara och användarorienterade funktionerna.

Nyckelfunktioner

  • teman – Bootstrap kommer med många teman som låter dig göra underbara webbplatser. Teman är baserade på deras ramverk och har nya komponenter, plugins, dokumentation och verktyg.
  • SVG-ikonbibliotek – Bootstrap har ett omfattande SVG-ikonbibliotek. Biblioteket är öppen källkod, vilket innebär att det är helt anpassningsbart.
  • Helt anpassningsbar kod – Bootstrap är ett program med öppen källkod, vilket innebär att det är helt och enkelt anpassningsbart för att passa dina unika behov.
  • Enkel installation – allt du behöver göra för att installera Bootstrap är att skicka SASS-källkoden och Javascript-filerna genom NPM, Meteor eller Composer.
  • Unikt CDN – Bootstrap kommer med sitt CDN när du behöver inkludera den Bootstrap-kompilerade CSS eller JS.

Planer och prissättning

Bootstrap är gratis att använda för både personliga och kommersiella behov.

Besök Bootstrap för ytterligare information >>

Rapidweaver — Fantastisk programvara för din Mac

RapidWeavers hemsida

RapidWeaver är en av de vackraste mjukvarulösningarna för webbdesign och en av de enklaste att få tag på. Det är en produkt avsedd för ditt Mac OS, så en strömlinjeformad inställning till webbdesign förväntas. Denna programvara är enkel men ändå sofistikerad, så att du enkelt kan skapa en fantastisk webbplats.

Den kommer med inbyggda teman, som alla är underbara, och det finns många fler tillgängliga via RapidWeaver-communityt. Den kommer också med sin beskärda del av guider och tutorials, så att du enkelt kan bemästra den här webbsidans designprogramvara.

RapidWeaver kräver Mac OS X 10.12, och en enda licens är tillgänglig för fem Mac-datorer i samma hushåll.

Nyckelfunktioner

  • Underbara teman – det här verktyget kommer med över 50 designergjorda teman för din webbplats och det finns många fler tillgängliga via RapidWeaver-communityt.
  • Levande gemenskap – detta är en mycket community-driven webbdesignbyggare, som inkluderar plugins, teman, projekt och stackar.
  • Gratis handledning – RapidWeaver kommer med många gratis handledningar som låter dig bemästra det redan lättanvända verktyget utan ansträngning.
  • Enhetssimulator – med den här funktionen kan du testa hur din webbplats ser ut på alla enheter, vilket ger dig kritisk feedback om saker du behöver modifiera eller optimera.
  • Sid- och mediaansvarig – Sid- och mediahanterarna, förutom att ha ett enormt bibliotek, är lätta att använda, genom att följa drag & släpp-mekaniken.

Planer och prissättning

RapidWeaver kommer med endast en prisplan, som är en engångsbetalning. Det kommer också med en gratis provperiod.

Fri
  • Gratis prov.

Den kostnadsfria provperioden låter dig skapa så många som tre sidor.

RapidWeaver-prenumeration
  • 84.99 $ engångsbetalning.

Om du vill göra mer omfattande webbplatser med mer än tre sidor måste du köpa programmet. Det är förvånansvärt prisvärt när dess konkurrenter beaktas, men tilläggen, teman och plugins kan vara ganska dyra.

Besök RapidWeaver för ytterligare information >>

openElement — Fri och komplex programvara

openElements hemsida

Precis som Bootstrap är openElement en helt gratis webbplatsbyggare med öppen källkod. Det är så intrikat och komplext som du vill, eftersom det ger dig total frihet och modifieringspotential. Allt du behöver göra för att skapa en fantastisk webbplats med openElement är att använda det enkla verktyget och alla dess funktioner.

Kodintegration är en absolut lek, eftersom openElement är ett mycket användarvänligt verktyg. Den har en helt anpassningsbar CSS, SEO-alternativ och ett intuitivt, användarvänligt gränssnitt för webbplatsprogramvara. Dess SEO-funktioner är fantastiska, så att du kan se hur du kan förbättra din webbplats ranking på sökmotorer. Den har också en omfattande community – så att du kan skapa och dela så många element du vill.

Nyckelfunktioner

  • Lätt att använda – openElement är centrerat kring enkelhet. Så länge du har några förkunskaper om kodning, kommer du att ha en bris med detta fantastiska verktyg.
  • Aktiv gemenskap och forum – om du någonsin stöter på ett problem med openElement är det aktiva forum och en livlig community kommer säkerligen att hjälpa dig.
  • Många element – den kommer med ett stort bibliotek av designelement, så att du kan använda, modifiera eller återanvända så många föremål du vill.
  • Fullt anpassningsbar – varje enskild aspekt av denna webbplatstillverkare är anpassningsbar. Från elementen till koden kan du göra din webbplats så intrikat och utarbetad eller så enkel och snygg som du vill.
  • Underbart GUI – även om det här verktyget kan låta lite komplicerat, gör dess enkla gränssnitt för dra & släpp det så idiotsäkert och användarvänligt som möjligt.

Planer och prissättning

openElement är gratis att använda för både personliga och kommersiella behov.

Besök openElement för ytterligare information >>

Google Web Designer — Snabb och enkel programvara

Google Web Designers startsida

Google har alltid varit känt för sina många högkvalitativa verktyg – och dess webbbyggare är inget undantag. Detta webbdesignverktyg är användarorienterat, enkelt att använda och har några av de bästa funktionerna. Den stöder interaktiv HTML5-design och rörlig grafik.

Google har alltid varit expansivt, och deras webbdesignverktyg visar det. Det här verktyget stöds av Windows, macOS, Linux – och praktiskt taget alla enheter som stöder webbplatser som byggts av detta verktyg. Det här verktyget är för alla som vill skapa en fantastisk webbplats – från nybörjare till proffs.

Google Web Designer är baserad på interaktivitet. Det är en fantastisk programvara för webbdesign som låter dig engagera dig i din målgrupp genom interaktiv webbdesign och innehåll.

Nyckelfunktioner

  • Google app integration – enkelhet när den är som bäst; det här verktyget är helt kompatibelt med alla andra Google-produkter, som Video 360, Google Drive, Google Display och, viktigast av allt, Google Advertisements.
  • Design egenskaper – Med det här verktyget kan du helt och hållet anpassa varje aspekt av din webbplats för att göra den till din egen.
  • Dra och släpp designelement – Dra och släpp-funktionerna är populära i de flesta kommersiella webbplatsbyggare, och det beror på att de är väldigt bekväma. Du kan skapa en snabb, attraktiv och funktionell webbplats på kort tid genom dra och släpp-funktionerna.
  • Stöd för 3D-innehåll – du kan skapa och anpassa 3D-innehåll genom CSS3, som stöds av detta verktyg.
  • Skapande av anpassat innehåll – du kan göra dina alldeles egna designelement med detta verktyg. Det låter dig importera designelement, tillgångar och text - och helt modifiera befintliga designelement, vilket är gott om.
  • Öppen källkod – du kan helt redigera HTML, CSS och Javascript direkt genom detta verktyg, så att du enkelt kan växla mellan verktyg och text.

Planer och prissättning

Google Web Designer är gratis att använda för både personliga och kommersiella behov.

Besök Google Web Designer för ytterligare information >>

Marvelapp — Interaktivt webbutvecklingsverktyg

Marvelapps hemsida

Marveapp är en av de bästa när det kommer till snabbhet, prototyper och att få fram din idé genom ett webbdesignverktyg. Det är ett fantastiskt verktyg som är fullmatat med webbdesignfunktioner – och kommer med ett enkelt, snyggt och lättanvänt GUI.

UX på den här appen är anmärkningsvärt. Det låter dig göra allt som en professionell webbplatsbyggare gör utan någon kodning eller intern expertis. Med det här verktyget kan du snabbt skapa en webbplats som ser professionellt ut.

Allt som kan automatiseras är automatiserat. Prototyperna, användartestningen och den interaktiva designen gör alla detta verktyg till ett hållbart alternativ för proffs som snabbt behöver en snygg webbplats.

Nyckelfunktioner

  • Lätt att använda – Marveapp låter dig producera proffsiga resultat med största lätthet. Det är centrerat kring hastighet och enkelhet och sparar pengar och resurser.
  • Test av användare – Användartestverktyget låter dig få värdefull feedback på din design så att du fullt ut kan UX-optimera din webbplats.
  • Snabb design – Det här verktyget handlar om hastighet. Du kan skapa wireframes och optimera ditt arbetsflöde för maximal produktivitet och effektivisering.
  • Integrationsfunktioner – du kan integrera Marvelapp med vad du vill. Den stöder Sketch, Slack-bots, Dropbox Paper, Microsoft Teams och Atlassian Jira.
  • Utvecklare handoff – det här verktyget har funktioner för att skapa specifikationer, så att du direkt kan lämna över dina projekt till utvecklare, vilket sparar tid, pengar och effektiviserar resurser.

Planer och prissättning

Marveapp kommer med fem paket och två betalningsplaner. Paketen är Free, Pro, Team, Team Plus och Enterprise. De två betalningsplanerna är månadsvis och årligen.

Fri
  • Gratis.

Alternativet för gratis webbplatsmjukvara är den renaste inkarnationen av detta verktyg för att bygga webbplatser. Det ger dig tillgång till byggaren, en användare och en projektgräns, och ett användartestresultat per projekt.

Pro
  • $12.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $16.00 per månad för månadsabonnemang.

Pro-paketet är ungefär som det kostnadsfria alternativet, men det ger dig obegränsade projekt, två användartestresultat per projekt och möjligheten att ladda ner tillgångar, prototyper och design.

Team
  • $42.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $48.00 per månad för månadsabonnemang.

Teampaketet låter dig börja med tre användare och ha obegränsade projekt med två användartester per projekt. Du kan ladda ner prototyper, design, tillgångar och du har tillgång till premiumsupport.

Team Plus
  • $84.00 per månad för årliga prenumerationer.
  • $96.00 per månad för månadsabonnemang.

Team plus-paketet är detsamma som Team-paketet, men istället för att erbjuda en start med tre användare kan du börja med sex användare.

Företag
  • Anpassad offertbaserad prissättning.

Enterprise-paketet är kungarnas kung när det kommer till Marvelapp. Det inkluderar obegränsade användare, obegränsade projekt, SSO-användarroller och -team, företagsarbetsytor, användartester, fantastisk säkerhet, en 99.9 % drifttid SLA, privata kommentarer och en prioriterad kundsupportfunktion. Den har allt ett företag behöver.

Besök Marvelapp för ytterligare information >>

InVision — En kombination av enkelhet och krånglighet

InVision hemsida

InVision är ett topprankat webbdesignverktyg som låter dig skapa och mikrohantera varje enskild aspekt av din webbplats med största lätthet. Ungefär som det tidigare tillägget på den här listan, är InVision centrerad kring att tillhandahålla snabb service.

Plattformen är webbaserad, vilket innebär att du inte behöver ladda ner stora filer eller gå igenom någon tråkig installationsprocess. Allt du behöver göra är att registrera dig och njuta av verktyget. Det låter dig koppla hela ditt arbetsflöde till en central plats, vilket avsevärt förbättrar produktiviteten.

Denna programvara för webbdesign är så enkel eller så invecklad som du vill att den ska vara. Den är full av lättanvända men anmärkningsvärt kraftfulla funktioner. Det är det perfekta verktyget för prototyper, samarbete och arbetsflöde som låter dig skapa fantastiska designs och wireframes för dina framtida behov av att skapa webbplatser.

Nyckelfunktioner

  • Digital whiteboard – den digitala whiteboard-funktionen låter dig dela din design med resten av ditt team sömlöst, vilket förbättrar effektiviteten och produktiviteten.
  • InVision studio – InVision studio är en kraftfull skärmdesignfunktion som låter dig skapa fantastiska prototyper och animationer. Den stöder även både Windows och Mac OS.
  • Prototyping – InVision låter dig skapa helt interaktiva prototyper snabbt så att du kan pumpa ut så mycket innehåll så snabbt som möjligt.
  • InSpace-molnet – all information om InVision lagras på InSpace Cloud, en molnplattform som bygger på att dela information med resten av ditt team och lagring.
  • Interaktiv design – Interaktivitet är en avsevärd del av webbdesign, och InVision låter dig skapa enkla, snygga och engagerande interaktiva funktioner och designelement.

Planer och prissättning

InVision kommer med tre paket och två betalningsplaner. Paketen är Free, Pro och Enterprise. De två betalningsplanerna är månadsvis och årligen.

Fri
  • Gratis.


Den kostnadsfria versionen av InVision erbjuder de flesta standardfunktionerna. Det är ett bra alternativ om du arbetar som individ eller som ett litet team. Det enda som inte ingår i det kostnadsfria alternativet är de avancerade funktionerna för teamsäkerhet och hantering av webbplatsprogramvara. Detta verktyg kommer också med en gratis provperiod. Den erbjuder upp till 10 aktiva användare, tre dokument och obegränsade offentliga utrymmen.

Pro
  • $7.95 per månad för årliga prenumerationer.
  • $9.95 per månad för månadsabonnemang.

Pro-versionen av detta verktyg är ett utmärkt alternativ för mer omfattande eller samarbetande team. Det erbjuder mycket av samma som gratisplanen, men i större skala. Den erbjuder upp till 15 aktiva användare, obegränsat antal dokument och arkivering, och oändliga privata och offentliga utrymmen.

Företag
  • Anpassad offertbaserad prissättning.

Företagspaketet är guldstandarden för planerna. Den innehåller allt de andra paketen gör men erbjuder inga användargränser, valfria DSM-företagsfunktioner och alla avancerade teamsäkerhets- och hanteringsfunktioner. Det är det perfekta alternativet för större företag och enorma team. Priset på Enterprise beror dock på antalet aktiva användare du har och arbetar på prissättning per plats.

Besök InVision för ytterligare information >>

figma — Enkel programvara för webbutveckling

Figma hemsida

Figma är ett annat teambaserat designverktyg. Det är det perfekta alternativet för små till medelstora team som vill samarbeta för att skapa en webbplats. Det är ett snyggt verktyg, fullt av roliga funktioner som låter dig pumpa upp produktiviteten avsevärt.

Den kommer med alla standarddesignverktyg du kan förvänta dig av en designprogramvara som Figma, plus några unika funktioner som Arc-verktyget och Vector Networks. En av Figmas mest framträdande egenskaper är dess förmåga att skapa ett skalbart designsystem, en sorts trådram som kan användas, skalas och återanvändas, vilket effektiviserar designoperationer.

Nyckelfunktioner

  • Wireframe byggnad – Figma låter dig bygga trådramar så att du kan påskynda din designprocess. Du kan spara element och göra förinställningar utan ansträngning.
  • Hastighetsorienterad design – Figma lyser när det kommer till hastighet. Allt som kan automatiseras är att du kan göra så många mönster så snabbt som möjligt.
  • Designfiler och prototypdelning – Figma är ett idealiskt verktyg för team. Det möjliggör samarbeten och prototypdelning så att flera gruppmedlemmar kan arbeta med samma projekt samtidigt. Det låter dig också samla in viktig feedback för att förbättra din design och UX.
  • Automatisk layout – layouten är automatiserad, vilket är extremt användbart för att påskynda designprocessen. Allt översätts direkt till kod, vilket gör bytet mellan kod och verktyg så smidigt som möjligt.
  • Insticksprogram – de många Figma-plugins låter dig modifiera programmet för att passa dina unika och specifika designbehov.

Planer och prissättning

Figma kommer med tre paket och två betalningsplaner: Starter, Professional och Organization. De två betalningsplanerna är månadsvis och årligen.

Förrätt
  • Gratis.

Det är ett idealiskt alternativ för individer eller mindre team, eftersom det kommer med upp till tre unika projekt, två redaktörer, obegränsad molnlagring och gratis tittare och 30 dagars versionshistorik.

Professional
  • $12.00 per redaktör och månad för årliga prenumerationer.
  • $15.00 per redaktör och månad för månadsprenumerationer.

Den professionella versionen av Figma är idealisk för professionella redaktörer och lite större team. Det erbjuder ett obegränsat antal projekt och versionshistorik, en anpassningsbar fil och användarbehörighet, exklusiva privata projekt som endast är inbjudna och, viktigast av allt, gruppbibliotek som kan delas i kors samarbete.

Organisation
  • $45.00 per redaktör och månad för en årlig prenumeration.

Organisationspaketet är idealiskt för större team eller flera korssamarbetande team. Den kommer med allt de tidigare paketen gör, och exklusiva organisationsövergripande designsystem, centraliserade team, privata plugins och administration, delade typsnitt, fantastiska SSO-säkerhetsfunktioner och designsystemanalys.

Besök Figma för ytterligare information >>

skiss — Mac OS-baserat verktyg för att bygga webbplatser

Skiss hemsida

Sketch är ett av de mest populära webbdesignverktygen, och en av de främsta anledningarna till att Mac är känd som en konstnärlig plattform. Sketch är ett fantastiskt verktyg för webb/UI-visuell design och en livskraftig Mac OS-baserad rival till Adobe Photoshop och Illustrator.

Det är en fantastisk programvara för visuell webbdesign baserad på lagarbete, enkelhet och komplexitet. Du kan utföra intrikata och komplicerade uppgifter utan större ansträngning – eftersom de unika verktygen och funktionerna är lätta att bemästra.

Nyckelfunktioner

  • Delat moln – alla mönster och prototyper du gör med det här verktyget lagras på det fantastiska Sketch-molnet för enkel åtkomst.
  • Öppen designprocess – designprocessen är öppen så att du kan dela ditt arbete med andra för samarbete och feedback.
  • Skissassistenter – detta är det senaste tillskottet till Sketch och ger dig förslag, möjliga lösningar och påpekar problem. Det här avsnittet är helt anpassningsbart genom JavaScript-kodredigering.
  • Top of the line GUI – hela verktyget är användarorienterat och enkelt. Den kommer med ett underbart GUI-gränssnitt som låter dig använda verktyget med lätthet.
  • Plugins och integrationer – Sketch stöder många plugins och integrationer, så att du kan ändra och anpassa din användarupplevelse.

Planer och prissättning

Sketch kommer med två olika paket och tre betalningsplaner. Paketen är för individer och team. De tre betalningsplanerna är månatliga, årliga och en gång.

För individer
  • 99.00 $ engångsbetalning.

Det individuella paketet med Sketch kommer med alla funktioner du behöver för att skapa fantastiska bilder. Den levereras med en gratis provperiod och inkluderar appen, ett års gratis uppdateringar, ett ettårigt molntillstånd och en personlig molnbaserad digital arbetsplats.

För lag
  • $99.00 per bidragsgivare för årliga prenumerationer.
  • 9.00 USD per bidragsgivare och månad för månatliga prenumerationer.

Teams-paketet med Sketch är ett fantastiskt verktyg för team av alla storlekar, och dess flexibla prissättning gör det tillgängligt för alla organisationer. Det inkluderar tillgång till Mac-appen för alla bidragsgivare, en delad molnarbetsyta, ett gratis moln för obegränsade tittare och besökare, och teamhanteringsverktyg, vilket gör samarbetet enkelt.

Besök Sketch för ytterligare information >>

canva — Dra & släpp verktyg för att skapa webbplatser

Canvas hemsida

Canva är ett snyggt, lättanvänt och kraftfullt visuellt designverktyg. Det är ett populärt alternativ för blivande webbdesigners och entreprenörer som vill förbättra sitt visuella designspel. Dess enkelhet gör den idealisk för personer utan tidigare designerfarenhet, och dess kapacitet gör den till ett fantastiskt alternativ för mer sofistikerade färdigheter.

Det är ett mycket användarvänligt verktyg och har ett enkelt GUI-gränssnitt. Att bemästra den här programvaran är lätt, eftersom det finns massor av inlärningsresurser tillgängliga gratis.

Verktyget är gratis för kommersiellt och personligt bruk – men kommer med en proversion. Pro-versionen utökar alla funktioner och gör webbplatsens programvara mer sofistikerad men lika enkel att använda.

Nyckelfunktioner

  • Dra och släpp design – Canva är anmärkningsvärt för sitt förenklade tillvägagångssätt för visuell grafisk design, som vilar på alla välkända designverktyg, och en smidig drag- och släpp-elementmekanik.
  • Enkelt UX-orienterat GUI – allt om Canva är lätt att förstå. Det är lätt att lära sig och bemästra detta program, eftersom det har en mycket användarorienterad, välbekant GUI-design.
  • Massor av typsnitt – en webbplats är bara så bra som den är skriven, och de många typsnitten i Canva har täckt dig med otaliga alternativ att välja mellan.
  • Märkessatser – Canva kommer med ett varumärkespaket, en unik verktygsuppsättning som inkluderar helt anpassningsbara unika typsnitt, logotyper, och mönster tillgängliga. Denna åtgärd kräver Canva pro.
  • Team och integrationer – Canva inkluderar team, som låter dig dela dina idéer snabbt via ett delat molnutrymme. Det är också enkelt att integrera det med de mest populära designapparna som finns tillgängliga.

Planer och prissättning

Canva kommer med tre olika paket och en betalningsplan. Paketen är Free, Pro och Enterprise. Den enda betalningsplanen är användare per månad, faktureras årligen.

Fri
  • Gratis.

Det kostnadsfria alternativet är idealiskt för individer och ger tillgång till alla verktyg, över 8000 teman, tusentals designelement och bilder och över 100 designtyper.

Pro
  • 9.95 USD per användare och månad, faktureras årligen.
  • 12.95 USD per användare och månad, faktureras månadsvis.

Pro-alternativet är en fantastisk uppgradering till det kostnadsfria alternativet. Den innehåller allt som det kostnadsfria alternativet erbjuder, plus 60 miljoner bilder och grafik, varumärkespaketet, anpassade mallar och anpassade typsnitt. Det är det perfekta alternativet för större team.

Företag
  • 30.00 USD per användare och månad, faktureras årligen.

Företagspaketet är det överlägset mest sofistikerade. Det inkluderar allt som proffsalternativet erbjuder, inklusive kit för flera varumärken, teamkontrollfunktioner, arbetsflöden och designskydd, SSO, prioriterad kundsupport och obegränsad lagring.

Besök Canva för ytterligare information >>

GIMP — Populärt webbdesignprogram för grafisk design

GIMP hemsida

Gimp är en av de mest populära grafiska redaktörerna i världen. Det är den mest populära gratis visuella designplattformen. Den kommer med massor av forskningsmaterial, guider och handledningar. Detta webbdesignprogram är så komplext som du vill att det ska vara.

Om du har en idé och vill förverkliga den är Gimp ett av de bästa sätten att göra det. Eftersom det är gratis för både personligt och kommersiellt bruk och med öppen källkod, är det lämpligt för både nybörjare och proffs.

Gimp är ett idealiskt verktyg för att skapa element, grafik och webbplatser. Den tillhandahåller alla vanliga och välbekanta grafiska designverktyg, och den är tillgänglig för alla populära stationära operativsystem. Den kommer också med en omätbar mängd plugins, tack vare dess popularitet.

Nyckelfunktioner

  • Bekant verktygslåda – GIMP är ett av de mest populära grafiska designprogrammen, eftersom det har alla välbekanta verktyg och är lätt att bemästra.
  • Många plugins – eftersom GIMP är så populärt som det är, har det en mängd användarskapade plugins för att göra din tid med appen ännu enklare.
  • Handledningar, resurser och guider – den här programvaran har många handledningar, resurser och guider tillgängliga gratis – både i video- och textform.
  • Källkodsändringar – GIMP är ett webbdesignprogram med öppen källkod, vilket innebär att du kan ändra källkoden så att den blir till vad du vill.
  • Anpassningsbart gränssnitt – om du inte har omfattande kunskaper om kodning, kommer du att bli glad över att ta reda på att denna webbsidadesignprogramvara har ett helt anpassningsbart GUI – så att du kan få ditt verktyg att passa dina behov perfekt utan större ansträngning.

Planer och prissättning

GIMP är gratis att använda för både personliga och kommersiella behov.

Besök GIMP för ytterligare information >>

Hur man väljer rätt programvara för webbdesign

Att hitta den bästa programvaran för webbdesign på webben kan vara en utmaning, men det är mycket lättare att göra när du vet vad du behöver. Webbdesign i sig är inte en enkel sak, så det är viktigt att hitta ett verktyg som passar din kompetens. En bra webbplatsskapare är ett fantastiskt sätt att skapa en utmärkt webbplats, så länge du är villig att lägga ner arbetet.

De bästa webbdesignverktygen på marknaden måste uppfylla ett par förutsättningar. En webbplats måste vara funktionell, interaktiv och tilltala din målgrupp. Ditt valda verktyg måste vara redo för jobbet.

Även om de femton verktygen som nämns ovan alla är fantastiska i sig, är de inte exakt enhetliga. Vissa är mer kraftfulla än andra, vissa är mer komplexa, men det som binder dem samman är deras enastående potential för att skapa webbplatser.

Om du vill hitta rätt verktyg eller lära dig hur du väljer det som är rätt för dig har jag sammanställt en checklista. Nedan hittar du alla de saker som den bästa programvaran för webbdesign bör ha:

  • Intrikata webbdesignfunktioner
  • Teamstöd och tvärsamarbete
  • Fantastisk kundsupport
  • Dra och släpp funktioner
  • Enkel kodredigering
  • Automatisk kodöversättning
  • Integration med populära appar och tjänster
  • Enkel skalning
  • Så många projekt och användare som möjligt
  • Prisvärd service
  • Så många gratis guider, tutorials och videor som möjligt
  • SEO, analys och övervakningsverktyg
  • Fantastiska säkerhetsstandarder och funktioner

Inte varje mjukvara måste innehålla alla dessa funktioner. Den med så många som möjligt är ett fantastiskt alternativ. Du bör också alltid välja ett verktyg som passar din kompetens.

Den allra bästa

Att hitta den bästa programvaran för att skapa webbplatser är lika enkelt som att följa vår guide. Om du vill ha det bästa av det bästa ger vi dig fyra olika alternativ för fyra olika webbdesignbehov nedan.

Bästa programvara för bloggdesign

Att skapa en blogg är ingen lätt uppgift. Det finns många bloggar där ute, och beroende på din nisch, behöver du en varierande mängd sofistikering. Det finns bara en programvara som kan erbjuda en fullständig, pålitlig och enkel tjänst – och det är WordPress.org.

WordPress.org

Gratis/öppen källkod

WordPress.org, mer känd som den ursprungliga WordPress, är den överlägset mest populära programvaran för att skapa bloggar, och det är av goda skäl. Det är enkelt att använda, kommer med massor av resurser och det finns fler guider och handledningar om det än du kan föreställa dig. WordPress driver nästan 30 % av alla webbplatser på internet. En annan trendig aspekt av det ursprungliga WordPress är att det är helt gratis för kommersiellt och personligt bruk. Det är öppen källkod, så du kan ändra koden så att den passar vad du vill. Du kan skapa fantastiska bloggar, men du kan också söka igenom ett överflöd av anpassningsbara teman, använda många designelement och vara säker på att din webbplats kommer att vara både snabb och säker.

Bästa programvara för webbdesign

Att skapa en blogg är en sak, men att designa en hel webbplats är ett helt annat odjur. Det är inte en lätt sak att göra och kommer att kräva intrikata verktyg för jobbet. Webbplatsdesign brukade vara uteslutande för proffs, men toppmodern programvara som Wix har gjort den tillgänglig för personer utan tidigare erfarenhet av webbdesign.

Wix

Priset börjar på $8.50 per månad

Wix är ett av de mest enkla webbdesignverktygen som finns. Den förlitar sig på en dra och släpp-mekaniker och låter dig skapa fantastiska webbplatser på några minuter. Det är det perfekta verktyget för människor som aldrig har skapat en webbplats förut och till och med erbjuder en gratisversion. Det låter dig optimera din webbplats för mobil, använda avancerade funktioner för att göra den så invecklad som du vill, och kommer till och med med en SEO-verktygslåda. Det är en fantastisk programvara för att skapa webbplatser som är centrerad kring att skapa snygga, funktionella och utarbetade webbplatser.

Dess funktioner slutar inte med webbdesignverktyg. Wix ADI kommer automatiskt att skapa en webbplats åt dig baserat på dina svar på några frågor. Det som gör Wix till en av de enklaste och bästa webbplatsbyggarna är att den inte kräver några tidigare kodningskunskaper, och dess designfunktioner är enkla.

Bästa programvara för grafisk design

Att designa en webbplats innebär inte bara att redigera och modifiera element. Ibland måste du börja designa själva grafiken. Att skapa all din webbplatsgrafik från grunden är ingen lätt uppgift och kräver invecklad expertis och en förstklassig mjukvarulösning, som Adobe Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud

Priset börjar på $52.99 per månad

Adobe Creative Cloud är inte ett enda program. Det är en samling av över 20 komplicerade appar och mjukvarulösningar som uppfyller alla grafiska designbehov. Adobe är välkänt för några av de bästa grafiska designmjukvarana som finns tillgängliga, och dess Creative Cloud-paket innehåller all creme-de-la-creme som grafisk design har att erbjuda. Detta Adobe webbdesignpaket innehåller alla bekanta saker som Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat DC, XD och Premiere Pro. Förutom dessa stora program innehåller den många andra appar för att göra webbdesign så smidig som möjligt.

Att använda Adobe är inte lätt att bemästra, eftersom alla dessa program är relativt komplexa. Det finns många handledningar, guider och resurser för dessa program, så att lära sig använda dem är inte så svårt som du kanske tror.

Bästa webbdesignprogramvara för team

Att designa en webbplats är bäst när det är en laginsats. När allt kommer omkring är två huvuden alltid bättre än ett. Det finns många webbplatsbyggare där ute som innehåller molnbaserade funktioner för teamsamarbete, men ingen av dem är lika bra som Figma.

figma

Priset börjar på $12.00 per redaktör och månad

Figma är ett av de bästa teamdesignprogrammen som finns. Det är en molnbaserad programvara centrerad kring att låta flera personer arbeta med samma projekt samtidigt. Den erbjuder sömlösa prototyper och robusta designfunktioner. Den har alla välbekanta redigerings- och illustrationsverktyg, tillsammans med några unika funktioner som hjälper designprocessen, som Arc-verktyget och Vector Networks. En av dess mest framträdande egenskaper är prototyptestning.

Du kan designa och testa din design samtidigt, vilket gör att du kan få all nödvändig feedback för att förbättra din design och UX. Det är det bästa mjukvaruverktyget för webbdesign för teambaserad design, och dess helt optimerade teamfunktioner gör att du och ditt team kan samredigera samma dokument i realtid.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa gratis programvaran för webbdesign?

Det finns många gratis webbplatsbyggare där ute. Att hitta den bästa kan vara lätt när du väl tänker på dina unika behov. Om du har tidigare erfarenhet av webbplatsbyggande, kanske du vill välja ett mer anpassningsbart kodningsalternativ som openElement eller Bootstrap. Och om du inte gör det, vill du välja premium, enkla, dra och släpp webbdesignverktyg som Wix, Squarespace eller WordPress.org.

Så länge du behöver en webbplats finns det ett alternativ för dig. Internet kryper av verktyg och alternativ för webbplatsbyggande. Att hitta rätt för dig är lika enkelt som att välja en från listan ovan.

Vilken programvara för webbdesign är bäst för nybörjare?

Om du är nybörjare vill du inte satsa på ett mer kodningstungt alternativ. Webbplatser brukade vara mycket komplexa att göra, men idag har vi ett överflöd av enklare verktyg för att bygga webbplatser. Dessa verktyg har oftast lättanvända interaktiva GUI, vilket innebär att det är enkelt att behärska dem.

De bästa alternativen på marknaden kommer att erbjuda gratis guider och tutorials för att snabbt förstå programmet. Några av de mest nybörjarvänliga alternativen på vår lista är Wix, Squarespace, Marveapp och Google Web Designer.

Vilken programvara för webbdesign är bäst för proffs?

Om du har tidigare erfarenhet av kodning och webbplatstillverkning, vill du välja ett mer avancerade alternativ som är rikare på funktioner och möjligheter. Medan dra & släpp-verktyg kan låta dig skapa fantastiska webbplatser på nolltid, kan de inte matcha den stora anpassningspotentialen hos en kodbaserad webbplatsbyggare.

Om du kan PHP, HTML eller CSS kan du använda professionella webbdesignverktyg med öppen källkod som Bootstrap eller openElement.

Om du är en professionell webbplatsbyggare men fortfarande letar efter ett mindre kodande verktyg för att skapa webbplatser, kanske du vill välja RapidWeaver, Adobe Creative Cloud eller Gimp.

Vad kan jag använda Photoshop till?

Photoshop är ett av de mest mångsidiga grafiska designverktygen som finns. Du kan använda den till allt från att redigera en enkel bild till att göra intrikata montage och animationer. Photoshop är ett skalärt program som inte låter dig skapa designelement i vektorform (SVG).

Du kan använda Photoshop för att snabbt redigera designelement, göra helt nya från grunden, eller helt enkelt kombinera och leka med programmet tills du är nöjd med resultatet. Det finns en oräknelig mängd Photoshop-tillägg som gör att du kan göra om programmet till praktiskt taget vad du vill från ett redigeringsverktyg.

Du kan använda Adobe Photoshop för Adobe webbdesign för att skapa, redigera eller designa webbplatselement.

Vad kan jag använda Illustrator till?

Illustrator är ett grafiskt designverktyg som arbetar med vektorer, vilket innebär att du kan skapa SVG-filer. Det är viktigt eftersom vektorer är fullt skalbara, vilket gör att du kan göra skalbara designelement eller till och med hela webbplatsteman.

Ungefär som Photoshop är detta Adobe webbdesignverktyg enormt och komplext – och det har en stor mängd tillägg tillgängliga. Illustrator är något svårare att bemästra än Photoshop, men det finns massor av gratis guider, videor och tutorials där ute som hjälper dig att lära dig programmet. Om du verkligen vill behärska det kanske du borde prova en kurs i Adobe Illustrator.

Du kan använda Adobe Illustrator för att designa webbplatselement, teman och layouter.

Slutsats

Att designa och skapa en webbplats är inga lätta uppgifter, men med de 15 bästa mjukvarulösningarna för webbdesign som nämns ovan kommer du att ha en underbar och produktiv tid att göra det.

Alla dessa verktyg är handplockade för din webbplats som behöver, och vår lista innehåller ett brett utbud av verktyg. Oavsett din tidigare erfarenhet av webbplatsbyggande eller kodningsexpertis. Så länge du behöver en webbplats hittar du ett verktyg som passar dina unika behov. Dessa verktyg kommer säkerligen att intensifiera ditt webbdesignspel och ge dig en vacker och funktionell webbplats.

4 kommentarer på "De bästa webbdesign- och grafiska verktygen 2023"

  1. Edward

    99Designs är bra, men dyrt. Återigen, saker som faktiskt är BRA brukar vara dyra, eller hur? Du får vad du betalar för.

  2. Shiraz

    Stor lista med verktyg. Kan komma väl till pass. Tack

  3. John Lukas

    Jag har varit på Freelancer och Upwork i 3 år nu och jag är nöjd med jobb jag hittar där! Jag har till och med fått rekommendationer från få personer och de gav mig nya kunder som hade större projekt i tankarna och insisterade på att arbeta med dem 1-mot-1 (vilket betydde mer pengar för mig).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän