DreamHost Hosting Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
8 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer

Kan Dream uppfylla dina webbhotelldrömmar eller blir det din mardröm? Vi kommer att utforska denna fråga genom denna recension så att du inte behöver riskera din tid och dina pengar. 

Jag kommer att börja med att dela DreamHost-planerna och prissättningsalternativen med dig så att du snabbt kan se om det finns något som tilltalar dig. Sedan kommer jag att gå igenom de viktigaste funktionerna som DreamHost erbjuder, och visa hur enkelt det är att komma igång. Jag kommer sedan att gå igenom deras kontrollpanel och testa deras servrar för att se om DreamHost verkligen är så bra som den påstår.

Innehållsförteckning

DreamHost företagsöversikt

Dream är en populär webbhotell tjänsteleverantör det är stolt över att vara en av de tre rekommenderade tjänsterna på den officiella WordPress-värdsidan. 

Företaget har varit dedikerat till WordPress i tio år, men det började sin resa 1996 när tre studenter på grundutbildningen bestämde sig för att etablera ett företag. Sedan 1997 har DreamHost lockat användare över hela världen och tillgodoser nu alla deras behov och lovar total serverkontroll, bra prestanda och valuta för pengarna.

DreamHost-planer och priser

Även om DreamHost erbjuder att vara värd för alla typer av webbplatser, är deras starkaste funktioner riktade till WordPress-användare. Även om deras planer kan verka komplicerade till en början, är sanningen lite annorlunda. Det finns tre olika planer, och sedan har var och en ett par alternativ. På så sätt täcker DreamHost alla från en förstagångsanvändare till en professionell designer. Dessutom erbjuder de månatlig hosting för dig som är intresserad av att testa sina tjänster.

WordPress-startare
  • $ 2.59 per månad

1 webbplats, obegränsad trafik, gratis domän, WordPress förinstallerat, gratis migrering, gratis SSL-certifikat.

WordPress obegränsat
  • $ 3.95 per månad

Obegränsade webbplatser, obegränsad trafik, gratis domän, WordPress förinstallerat, gratis migrering, gratis SSL-certifikat.

DreamPress
  • $ 16.95 per månad

Hanterat WordPress-värdskap byggt för 100,000 30 besök per månad, XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, ett-klicks iscensättning, gratis SSL-certifikat, on-demand och dagliga säkerhetskopieringar och mer.

DreamPress Plus
  • $ 24.95 per månad

Hanterat WordPress-värdskap byggt för 300,000 60 besök per månad, XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, ett-klicks iscensättning, gratis SSL-certifikat, on-demand och dagliga säkerhetskopieringar och mer.

DreamPress Pro
  • $ 71.95 per månad

Hanterad WordPress-värd byggd för 1,000,000 1200 XNUMX besök per månad, XNUMX XNUMX GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, ett-klicks iscensättning, gratis SSL-certifikat, on-demand och dagliga säkerhetskopieringar, prioriterad support och mer.

VPS grundläggande
  • $ 10 per månad

1 GB RAM, 30 GB SSD-lagring, obegränsat antal webbplatser, obegränsad trafik, gratis SSL, obegränsat antal e-postmeddelanden @ din domän.

VPS Business
  • $ 20 per månad

2 GB RAM, 60 GB SSD-lagring, obegränsat antal webbplatser, obegränsad trafik, gratis SSL, obegränsat antal e-postmeddelanden @ din domän.

VPS Professional
  • $ 40 per månad

4 GB RAM, 120 GB SSD-lagring, obegränsat antal webbplatser, obegränsad trafik, gratis SSL, obegränsat antal e-postmeddelanden @ din domän.

VPS Enterprise
  • $ 80 per månad

8 GB RAM, 240 GB SSD-lagring, obegränsat antal webbplatser, obegränsad trafik, gratis SSL, obegränsat antal e-postmeddelanden @ din domän.

DreamHost nyckelfunktioner och funktioner

Rekommenderas av WordPress själv, DreamHost har allt. Men finns det några egenskaper och funktioner som gör den riktigt speciell?

  • Anställd ägd – ägs av sina anställda gör DreamHost annorlunda och gör att de är användarorienterade.
  • Gratis WHOIS-integritet – Det räcker inte att bara prata om integritet. DreamHost ser till att de erbjuder de starkaste alternativen mot skräppost, och den goda nyheten är att WHOIS integritet är gratis i alla deras planer.
  • Gratis domän – om du prenumererar på minst ett års hosting får du ett gratis domännamn.
  • 100% upptid – till skillnad från många av deras konkurrenter lovar DreamHost 100 % drifttid, vilket betyder att din webbplats inte ska vara offline, inte ens för en sekund.
  • Säkerhetsfunktioner – du kan förvänta dig multifaktorautentisering, automatiskt aktiverad sFTP och gratis säkert värdalternativ med Let's Encrypt.
  • 24 / 7 support – du kan alltid förvänta dig hjälp från en av de interna agenterna.

Köpa en DreamHost-plan

För att kunna visa lite detaljer om DreamHost måste jag ha ett DreamHost-värdkonto. Så jag börjar med att köpa en. Detta kommer att tillåta mig att visa allt från hur enkelt det är att välja och betala för DreamHost-hosting, till att hantera webbplatser och testa supporttjänsten.

För att få ditt värdutrymme, gå till DreamHost officiella webbplats. Klicka på knappen "Kom igång", där du ser alla tillgängliga planer som du kan välja mellan.

dreamhost hemsida

Efter att ha valt planen låter DreamHost dig antingen registrera en ny domän eller tilldela en befintlig till ditt nya konto. Att lägga till ett kreditkort eller betala med PayPal är enkelt och snabbt – det enda som kan sakta ner dig är din tangenttryckningshastighet.

På samma skärm får du antingen skapa ett nytt konto eller logga in med ditt Google-konto. Jag blev förvånad över hur snabbt allt var, och sekunder efter att jag bekräftat betalningen hade jag DreamHost Web Panel framför mig och ett par bekräftelsemail i min inkorg.

DreamHost administratörsportal översikt

Innan jag skaffade mitt DreamHost-konto läste jag om hur enkel och fantastisk adminportalen är. Men varje användare är olika, så jag ska själv gå igenom panelen och sakta se vad DreamHost har att erbjuda.

admin portal

Den första sidan du kommer att se är avsnittet Hem. Den innehåller ett tackmeddelande, samt grundläggande information om din domän, värdtjänster och statusen för dina webbplatser. Den här sidan kan visa dig mer information, slutföra WordPress-installationen och länka dig till andra tillgängliga kontrollpaneltjänster.

Webbplatser avsnitt

Det här är platsen för att hantera allt som har med dina webbplatser att göra. När du klickar på den kommer fliken att visa ett par underavsnitt som låter dig kontrollera webbplatser, filer, databaser och certifikat. Oavsett om du behöver (av)installera WordPress eller hantera den befintliga installationen, ladda upp nya filer eller helt enkelt överföra domäner, kan du göra det snabbt via denna sektion.

Om du är nybörjare kanske du känner dig överväldigad när du först öppnar den här kontrollpanelsektionen, eftersom det kommer att finnas några inställningar som du inte kommer att förstå eller behöver. Men oroa dig inte; allt är faktiskt nybörjarvänligt, och du kommer att kunna kontrollera ditt webbhotell utan ansträngning.

kontrollpanelsektion

Avsnittet Domäner

Oavsett om du behöver registrera en ny domän, hantera en befintlig eller helt enkelt överföra en domän som du har registrerat med en annan registrator tidigare har den här kontrollpanelssektionen låtit dig göra det.

registrera ny domän

WordPress-sektionen

Som jag redan nämnde i inledningen är DreamHost ett av endast tre webbhotell som direkt rekommenderas av WordPress. På grund av detta är jag inte förvånad över att WordPress sätts i rampljuset. Precis under avsnittet för webbplatser och domäner kan du styra din WordPress-installation.

Inte mycket här dock. Det första underavsnittet låter dig lära dig mer om det populära innehållshanteringssystemet och installera det om du inte redan har gjort det under kontoinställningen. Den andra visar dig alternativet för hanterad värd. Även om det är ungefär fyra gånger dyrare än ett vanligt delat värdkonto, hanterade WordPress hosting erbjuder en bättre service där experter tar hand om nästan varje teknisk aspekt av din Wordpress webbplats.

wordpress avsnitt

Mail avsnitt

När du har skapat ditt webbplatsutrymme och din domän kan du äntligen ha en anpassad e-postadress. Om du bestämmer dig för att konfigurera en, innehåller sektionen E-post allt du behöver. 

Om ditt konto inte kommer med en gratis e-posttjänst kommer DreamHost att erbjuda dig att konfigurera en via den här fliken. Det här är också platsen för att hantera dina e-postinställningar, arbeta med filter och autosvar och komma åt webbmail.

sektionen för e-posttjänster

Fakturering & konto avsnitt

Allt relaterat till ditt DreamHost-konto finns under avsnittet Fakturering och konto. Hantera din prenumeration, kontoprivilegier, betalningar, fakturor, kontrollera användningsstatistik och mycket mer.

Support

Om det här är första gången du skapar ett värdkonto är det naturligt att inte förstå allt som erbjuds av kontrollpanelen. Det är därför du snabbt kan öppna en kunskapsbas, kontakta supporten eller kontrollera systemets status.

Jag kommer att skriva mer detaljer om kunskapsbasen och supporten i slutet av recensionen.

DreamHost tillförlitlighet och drifttid

Medan dess största konkurrent, Bluehost, lovar 99.99 % drifttid, är Dreamhost modigt nog att hävda 100 % drifttid. Dessa 0.01 % kan tyckas vara små, men det är faktiskt en stor affär, eftersom 100 % betyder att det inte borde finnas några stillestånd, inte ens för en sekund.

För att testa det påståendet bestämde jag mig för att övervaka min testwebbplats i ett par dagar. Jag har lagt till webbadressen till min gratis UptimeRobot konto. Det här verktyget söker efter webbadressen var 5:e minut och rapporterar om det finns några driftstopp. Om min webbplats inte laddas bör Uptime Robot meddela mig.

Dreamhost drifttid

Som utlovat fanns det inga driftstopp under mitt test som varade i 25 timmar, och DreamHost lyckades uppfylla sitt löfte.

DreamHost webbserverprestanda

Webbserverns prestandatest tillgängligt på Dotcom-verktyg är helt gratis och låter dig snabbt lära dig mer om din webbplats och värdtjänsten du använder.

Efter att ha angett webbadressen till min testsida valde jag Mumbai, London och New York som testplatser för att se hur snabbt servern laddas från olika platser i världen.

Den genomsnittliga svarstiden var 1.86 sekunder. Den snabbaste svarstiden uppnåddes från en server i New York, som mätte 1.70 sekunder, medan den långsammaste var London på 2.19 sekunder.

utvärderingsprov

Även om de 2.19 sekunderna från London bekymrade mig lite, är det fortfarande ett acceptabelt resultat.

DreamHost-serverns svarstid

Efter att ha testat webbserverns prestanda öppnade jag ett nytt gratistest på Bitcatcha som gjorde att jag kunde testa servern från olika platser.

Efter att ha klistrat in webbadressen till min testsida kom resultaten tillbaka ett par sekunder senare och visade bra siffror. Den genomsnittliga serverhastigheten var 133ms, vilket betyder att DreamHosts server bara tog 133 millisekunder att svara. Allt under 180 sekunder anses vara snabbt, så DreamHost-servrarna fungerar som förväntat.

server svarstid

Den snabbaste svarstiden kom från USA, mätt på häpnadsväckande 3ms för att reagera! Wow, det är verkligen snabbt! De långsammast att reagera var tester som utfördes från Mumbai (254 ms) och Singapore (250 ms).

svarstider

DreamHost kunskapsbas och support

Det första jag märkte när jag öppnade DreamHosts kunskapsbas var dess enkelhet. Hela hemsidan är väldigt ren och det är lätt att hitta det du letar efter. Om du inte vill bläddra igenom sidan för att hitta ditt svar, kommer du att gilla den enorma sökfältet som finns överst.

Förutom kunskapsbasen kan du gå med i forumet och prata med andra användare eller lära dig WordPress på DreamHost-akademin. Det viktigaste är att det finns en stor "Kontakta support"-knapp längst ner på varje kunskapsbassida.

När det kommer till att kontakta support bör du vara medveten om att det inte finns någon telefonsupport tillgänglig. Du kan kontakta agenter innan du köper en plan via chatt, men om du redan är kund uppmanas du att kontakta support via kontrollpanelen. Ändå, även om du inte kan ringa en agent, kan du begära en återuppringning helt enkelt genom att ange ditt telefonnummer, vilket är ett bra alternativ.

kunskapsbas

För att testa supporten skickade jag en snabb fråga om hur jag överför min befintliga domän till DreamHost. Svaret kom till min inkorg på mindre än fem minuter en söndagskväll! Observera att jag inte pratar om ett automatiskt svar, utan ett personligt e-postmeddelande som kommer från en supportagent som omedelbart åtgärdade mitt problem och ställde ett par frågor för att hjälpa mig.

Även i ett konkurrenskraftigt företag som WordPress-värd, är det verkligen något som är imponerande att få ett svar på mindre än fem minuter på en helg.

DreamHost återbetalningspolicy

Om du bestämmer dig för att begära återbetalning för en DreamHost-värdplan är det bra att veta ett par saker. DreamHost erbjuder återbetalning, men villkoren beror på vilken typ av värd du har köpt i första hand.

När det kommer till delad hosting har jag fantastiska nyheter – DreamHost erbjuder full återbetalning i 97 dagar, oavsett om det var ett års- eller månadsabonnemang! Allt du behöver göra för att ansöka om återbetalning är att avsluta ditt konto via kontrollpanelen. Allt annat görs automatiskt och du kan snabbt förvänta dig pengarna tillbaka.

För VPS och dedikerade värdplaner är återbetalningar endast tillgängliga för årliga prenumerationer. Du kan endast få tillbaka dina pengar inom 30 dagar efter ditt köp.

För mer information om andra typer av återbetalningar och villkor, se officiella kunskapsbassida.

Själva återbetalningsprocessen var mycket snabb och enkel. Efter att ha svarat på ett par frågor fick jag information om mitt konto och återbetalades automatiskt, till skillnad från skräcken jag fick gå igenom med Bluehost.

DreamHost för- och nackdelar

DreamHost kan verka som en dröm som går i uppfyllelse, men som allt annat i livet är det inte perfekt. Så låt oss undersöka för- och nackdelarna.

Fördelar

  • Lätt att använda kontrollpanelen
  • Fantastisk kundservice
  • 97 dagars återbetalningstid
  • Gratis SSD-lagring
  • Gratis WHOIS-integritet
  • Fantastiskt stöd

Nackdelar

  • Prisstrukturen kan vara förvirrande för nybörjare
  • Erbjuder inte cPanel

Vanliga frågor

Erbjuder DreamHost cPanel?

Till skillnad från många andra värdtjänster erbjuder DreamHost inte cPanel-åtkomst. Istället för denna populära kontrollpanel använder DreamHost en skräddarsydd kontrollpanel som erbjuder allt du behöver för att kontrollera ditt värdkonto. Detta låter dig hantera dina webbplatser, databaser, e-post och fakturering.

Erbjuder DreamHost ett gratis e-postmeddelande?

Ja, nästan alla DreamHost-planer (förutom Shared Starter, DreamCompute och DreamObjects) kommer med en gratis e-postadress som du enkelt kan ställa in. Detta inkluderar också 25 GB lagringsutrymme, så att du till och med kan behålla dina skräppostmeddelanden om du vill, tillsammans med mobil- och skrivbordssynkronisering, annonsfri webbmail som du kan komma åt när som helst och var som helst, och spam-, virus- och nätfiskefilter.

Är WordPress gratis med DreamHost?

Ja, om du köper värdtjänster med DreamHost får du WordPress utan extra kostnad. Även om WordPress redan är gratis, är det bra att veta att detta populära Content Management System (CMS) kommer förinstallerat med någon av planerna, vilket innebär att du kan starta ditt WordPress inom några sekunder efter att du har konfigurerat ditt konto. Observera att denna WordPress-installation kommer med flera förinstallerade alternativ som du kanske eller kanske inte gillar.

Slutsats

Efter att ha skapat mitt eget konto och genomfört ett par tester kan jag bekräfta att DreamHost definitivt är ett webbhotell du kan lita på. Servrarna är snabba, kontrollpanelen har allt och supporten är häpnadsväckande snabb.

När du tänker på saker som deras 97-dagars återbetalningsperiod, gratis WHOIS-skydd och gratis e-postadress som ingår i de flesta av deras planer, är den naturliga slutsatsen att DreamHost bör inkluderas i din lista över värdföretag att överväga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän