Den bästa programvaran för marknadsföringsautomatisering 2023

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
20 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Den bästa programvaran för marknadsföringsautomatisering 2023

Det är väldigt svårt att utöka din räckvidd och garantera vinster i en kundcentrerad miljö. Att kunna knyta an till sina kunder och prospekt under de olika stadierna av kundresan är av största vikt.

Men att göra saker manuellt är på gränsen omöjligt, och fler och fler företag väljer att gå vägen mot marknadsföringsautomatisering.

Detta gör det möjligt för företag av alla storlekar att minska marknadsföringskostnaderna, förbättra kampanjens effektivitet och omvandla fler potentiella kunder till kunder tack vare skräddarsydd kundupplevelse. Det finns dock ett litet problem – det finns över hundra verktyg för marknadsföringsautomatisering på marknaden.

REDAKTÖRENS VAL (JUNI 2023)

Nedan hittar du en lista över de bästa verktygen för marknadsföringsautomatisering, en guide till hur du väljer rätt och de bästa verktygen för specifika ändamål förklaras.

De 15 mest populära verktygen för marknadsföringsautomatisering

Jag gillar att säga att inte alla mjukvaruverktyg är skapade lika, och det gäller även automationsverktyg, speciellt på marknadsavdelningen. En av de viktigaste faktorerna att tänka på är ett verktygs popularitet. Om ett verktyg har tusentals aktiva användare är det ett gott tecken. Det betyder att det lyser i minst en av följande kategorier: användarvänlighet, antal funktioner, prisvärdhet och kundsupport.

För att göra det enklare för dig och begränsa dina alternativ, Jag gick på jakt efter de mest populära verktygen. Jag gick till och med den extra milen för att identifiera det bästa av det bästa.


Avslöjande: FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Vi testar och provar alla produkter som vi rekommenderar.

ActiveCampaign — Funktionsrikt automatiseringsverktyg

ActiveCampaign -hemsida

ActiveCampaign är en plattform för marknadsföringsautomatisering utvecklad för att hjälpa småföretag att blomstra på sina specifika marknader. Den levereras med en komplett verktygslåda med funktioner som hjälper dig att effektivisera dina marknadsföringsinsatser. Den har också flera abonnemangsplaner. ActiveCampaign är en prisvärd lösning för företag, även med mycket begränsade budgetar.

ActiveCampaign-instrumentbrädan är polerad och enkel att använda. Du kan komma åt alla funktioner och inställningar från en skärm. Detta verktyg kommer att möta dina marknadsföringsbehov, oavsett hur komplexa de är.

ActiveCampaign har bra stöd för tredjepartsintegrationer för att hjälpa dig att utnyttja data från hela ditt digitala landskap. Alternativ för autosvar är särskilt användbara om du har en stor kundbas och en stor målmarknad.

Nyckelfunktioner

  • Webbplatsmeddelanden – blixtsnabba svar i deras chattfönster.
  • Förlovningsspårning – avgöra vem som är upphetsad och varför.
  • SMS – svara kunder med snabba SMS.
  • Automation – få allt att fungera smidigt.
  • Kontakthantering – sortera ut alla dina kontakter.
  • E-postmarknadsföring – engagera sig genom uppföljande e-postmeddelanden.
  • Avancerad rapportering – hålla koll på allt.
  • Integrerade former – snabbt och enkelt skapande av formulär.

Prissättning och planer

ActiveCampaign har fyra huvudplaner – Lite, sedan Plus, Professional och Enterprise:

Lite
  • $ 29 per månad

Detta är den mest grundläggande planen och inkluderar obegränsad sändning, nyhetsbrev, prenumerationsformulär, marknadsföringsautomation och e-post- och chattsupport för 3 användare.

Plus
  • $ 49 per månad

Den här planen innehåller allt som ingår i den tidigare planen plus poäng för potentiella kunder och kontakter, anpassade målgrupper på Facebook, SMS-marknadsföring, dynamiskt innehåll, djupa dataintegrationer och anpassade behörigheter för så många som 25 användare.

Professional
  • $ 149 per månad

Planen inkluderar allt från Plus-planen, tillsammans med tillägget av förutsägande sändning och förutsägande innehåll, kundattribution och väg till köp, vinstsannolikhet, delad automatisering, webbplatsmeddelanden, djupgående introduktion och tre en-mot-en utbildningssessioner varje månad, allt för upp till 50 användare.

Företag
  • Skräddarsy rätt plan för dig

Den här planen innehåller alla förmåner från de andra planerna, såväl som anpassad rapportering, anpassad webbplatsdomän och e-postserverdomän, en dedikerad kontorepresentant, gratis design och sociala datatjänster, telefonsupport, driftsäkerhetsavtal för drifttid och ett obegränsat antal användare .

Besök ActiveCampaign för ytterligare information >>

HubSpot — Bästa övergripande marknadsföringsautomatiseringsverktyg

HubSpots hemsida

HubSpot marketing automation är en av de mest kompletta och starkaste marknadsföringsplattformarna som finns tillgängliga idag. Den har utformats för att hjälpa dig att dra nytta av din strategi för inkommande marknadsföring, särskilt om den trivs med innehållsmarknadsföring. Tänk på att inte alla HubSpot-prisplaner har en marknadsföringsautomatiseringsfunktion – den ingår i pro-prissättningsplanen.

Förutom automatisering får du även tillgång till att skapa anpassade arbetsflöden och målbaserad leadsuppfodring. HubSpot gör att du kan spåra dina kontakter och få ett meddelande så snart de vidtar en viktig åtgärd.

HubSpot stöder integrering i Salesforce och HubSpot CRM för att hjälpa dig att leverera en personlig upplevelse till var och en av dina kontakter och effektivt trycka ner dem i tratten. Analys- och rapporteringsfunktioner är ganska detaljerade och du kan använda dem för att kartlägga hela resan för var och en av dina kunder.

Nyckelfunktioner

  • Blogging – dra besökare med mördande innehåll.
  • Målsidor – optimera sidor för fler konverteringar.
  • E-mail address – Skyrocket e-postmarknadsföringseffektivitet.
  • marknadsföring automatisering – automatisera alla tråkiga uppgifter.
  • Sociala medier – varumärkesomnämnanden, engagemang, postschemaläggning.
  • Samtal till handling – få tillgång till de mest lockande CTA:erna.
  • SEO – utveckla en vinnande innehållsstrategi.
  • annonser – spåra ROI från alla källor.

Prissättning och planer

Hubspot har tre grundläggande betalalternativ - Starter, Professional och Enterprise:

Förrätt
  • $ 20 per månad
  • $ 18 per månad
    faktureras årligen

Den här planen inkluderar alla kostnadsfria verktyg samt målsidor, konversationsrobotar, livechatt, listsegmentering, e-postmarknadsföring och annonsretargeting.

Professional
  • $ 880 per månad
  • $ 800 per månad
    faktureras årligen

Du får alla förmåner med de andra planerna med tillägget av marknadsföringsautomation, smart innehåll och rapportering, blogg, SEO-rekommendationer och optimering, sociala medier, A/B split-testning, CTAs, videohosting och hantering, webbplatstrafikanalys, anpassad annonskampanjrapportering och en filtrerad analysvy.

Företag
  • $ 3600 per månad
    faktureras årligen

Den här planen innehåller allt från Professional, plus partitionering, hierarkiska team, enkel inloggning, sociala behörigheter, frekvenstak för sändning av e-post, beräknade egenskaper, adaptiv testning, multi=touch-intäktstillskrivning och anpassade händelseutlösare och rapportering.

Besök HubSpot för ytterligare information >>

Autopilot — Bästa användargränssnittet

Autopilotens hemsida

Autopilot har sitt användargränssnitt att tacka för att ha blivit ett av de mest populära verktygen för marknadsföringsautomatisering. Det här verktyget är vackert – användargränssnittet är rent och minimalistiskt, så det tar inte dig mer än ett par minuter att få saker gjorda. Deras funktioner är roliga att använda eftersom de lägger till varandra på ett logiskt och bekvämt sätt.

Autopilot är i sin essens en automationsplattform, e-postmarknadsföring och meddelandeverktyg. Det bästa med det är att du kan använda det med minimal teknisk erfarenhet. Plattformen gör det dock möjligt för dig att skapa och lansera detaljerade och komplexa meddelande- och inriktningsinitiativ.

Nyckelfunktioner

  • Segmentera leads och kunder – synkronisera CRM-information, fånga leads.
  • Designa och bygga kundresor – använd mallar eller anpassa.
  • Teamsamarbete och anteckning – dela arbete i realtid.
  • Dra och släpp anpassade e-postmeddelanden – vackra e-postmeddelanden på nolltid.
  • Skicka meddelanden på varje kanal – från SMS till Facebook-annonser.
  • Automatisering genom former – olika integrationer och former.
  • Mål och insikter – målprestation och kanaljämförelse.
  • Support för 24 / 7 livechatt – åtgärda problem när de uppstår.

Prissättning och planer

Autopilot är tillgänglig i två planer - Professional och Business:

Professional
  • $ 99 per månad

Leverera personliga meddelanden på varje kanal.

Företag
  • $ 299 per månad

En komplett lösning för kunddata, meddelandehantering och analys.

Besök Autopilot för ytterligare information >>

Omnisend — Robusta automationsfunktioner

Omnisend hemsida

Omnisend utvecklades 2014 för att hjälpa företag att automatisera sina marknadsföringsuppgifter. Utvecklarna gick dock bortom det första målet och gjorde Omnisend till ett go-to-verktyg för alla e-handel som vill dra nytta av marketing automation.

Omnisend är ett bra verktyg för att öka ditt marknadsföringsspel. Den levereras med stöd för alla större e-handelsplattformar. Oavsett om du kör en WooCommerce, Shopify, eller en annan plattform, kan du använda Omnisend. Den levereras med alla sorters automatiska e-postmeddelanden, inklusive e-postmeddelanden som är utformade för att minska antalet övergivna vagnar.

Prislappen är ganska betydande jämfört med annan mjukvara för marknadsföringsautomation, men eftersom det är en skalbar lösning och byggd för att tillgodose behoven hos e-handelsföretag, ligger priset på branschens genomsnittliga värde.

Nyckelfunktioner

  • Funktioner för kundresa – registreringsrutor, spårning, segment, uppföljning.
  • Anpassningsbara former – dynamisk e-postfångst och formulär.
  • Automatiserad e-postserie – dra in prenumeranter till försäljningstratten.
  • Shoppingvanebaserade budskap – produktförslag och specialerbjudanden.
  • Kundlojalitetsprogram – uppmuntra kunder att komma tillbaka.
  • Rapport – håll koll och förbättra din kampanj med anpassade rapporter.

Prissättning och planer

Omnisend har en grundläggande gratisplan, såväl som två huvudsakliga betalda – Standard och Pro:

Fri
  • Kostnadsfritt

Bäst för att starta företag eller för att utforska Omnisend.

Standard
  • $ 16 per månad

Bäst för växande och medelstora företag fokuserade på e-postmarknadsföring.

Pro
  • $ 59 per månad

Bäst för avsändare med hög volym som syftar till att lägga till extra kraft med SMS.

Besök Omnisend för ytterligare information >>

Agera på — Plattform som levererar marknadsföringsinsikter

Act-on hemsida

Act-on är ett kraftfullt verktyg byggt för att automatisera helt anpassade marknadsföringsinsatser, och det kommer med många värdefulla funktioner. När det gäller potentialen för själva mjukvaran finns den precis där bredvid Pardot och HubSpots verktyg för marknadsföringsautomatisering. Det är mer som en svit än en mjukvara utformad för att uppfylla ett syfte.

Förutom automatisering av marknadsföringsåtgärder låter Act-on dig koppla din e-postmarknadsföring med marknadsföring i sociala medier, marknadsföring av kundrelationer och SEO. Med tillgång till API kan ditt IT-team utveckla en skräddarsydd lösning för dina specifika affärsbehov. Om du driver en storskalig verksamhet är Act-on definitivt ett av alternativen värt att testa.

Nyckelfunktioner

  • Automation – locka, konvertera, imponera på kunder snabbt.
  • segmente~~POS=TRUNC – gruppera kontakter dynamiskt efter egenskaper.
  • Bygg webbplats och målsidor – snabba och effektiva målsidor.
  • meddelandehantering – rikta in dig på kunder med perfekta budskap.
  • Poängräkning – utvärdera alla relevanta engagemangsmått.
  • integrationer – anpassa innehåll genom kunddata.
  • Blanketter och datahantering – optimera leadgenerering med formulär.
  • Analys och rapportering – använd publikens insikter för att imponera.

Prissättning och planer

Act-ons prissättning är enkel, med bara två planer att välja mellan – Professional och Enterprise:

Professional
  • Variabel prissättning

Den här planen har varierande prissättning baserat på antalet aktiva kontakter, från 900 USD per månad för 2.5 2000 aktiva kontakter till 25 2500 USD per 50 2, XNUMX XNUMX USD per XNUMX XNUMX och så vidare, med anpassad prissättning för över XNUMX miljoner aktiva kontakter.

Du får den bästa marknadsföringsautomatiseringen, integration med de flesta MarTech-system, flerkanalsmarknadsföringsprogram, engagerande kunder under hela livscykeln, analys- och rapporteringspaneler och telefonsupport under kontorstid.

Företag
  • Variabel prissättning

Denna plan är också variabel prissättning, från $2000 per månad för 2.5 3100 aktiva kontakter till 25 $ per 3600 50, $2 per XNUMX XNUMX, och så vidare, med anpassad prissättning för över XNUMX miljoner aktiva kontakter.

Enterprise-planen erbjuder allt som Professional-planen gör, med tillägg av en djup CRM-anslutning för NetSuite, Microsoft Dynamics och SalesForce, datastudio för avancerad rapportering och BI-integration, kontobaserad marknadsföring och två användarkonton.

Besök Act-on för ytterligare information >>

Ontraport — Plattform för småföretag

Ontraport hemsida

Ontraport är designat för att hjälpa småföretag och nystartade företag att automatisera marknadsföring och fokusera på kärnverksamhetens processer. Även ett enmansföretag kan blomstra av det. Ontraport är extremt lätt att använda men det gör den inte mindre potent än andra verktyg på den här listan. Med rent användargränssnitt och exceptionella funktioner kommer du att kunna automatisera marknadsföring och tillsammans med andra uppgifter.

Ontraport kommer med stöd för e-postmarknadsföring. Den har några extra funktioner som är lämpliga för e-handelsföretag och stöder skapandet av målsidor. Bra analyser och rapportering är funktionerna som har lett till framgång. Med Ontraport kan du bedöma resultatet av dina kampanjer när du vill.

Nyckelfunktioner

  • CRM – varje kundåtgärd på ett ställe.
  • E-post – meddelanden med din varumärkesröst.
  • SMS – skicka textpåminnelser och erbjudanden.
  • Målsidor – fantastiska målsidor som konverterar.
  • Blanketter – fånga uppmärksamhet, bygg din databas.
  • Medlemskapssidor – bygga en medlemssida.

Prissättning och planer

Ontraport har fyra planer tillgängliga för sina kunder – Basic, Plus, Pro och Enterprise:

Grundläggande
  • $ 24 per månad

Automatisering av e-post och textmeddelanden, webbformulär och sidor och en skalbar plattform för tillväxt.

Plus
  • $ 83 per månad

Lägg till betalningar, medlemskap, webbplatsanpassning, avancerad CRM och mer.

Pro
  • $ 124 per månad

Djup anpassning, marknadsföringsspårning och testning, partnerprogram, användarroller och behörighetshantering och mer.

Företag
  • $ 249 per månad

Obegränsat med allt, säkerhet i företagsklass
och skala.

Besök Ontraport för ytterligare information >>

Infusionsoft av Keap — Bra plattform för nystartade företag

InfusionSofts hemsida

InfusionSoft är en veteran inom marknadsföringsautomation. Det etablerades för över 15 år sedan. Hittills har det hjälpt otaliga marknadsförare att nå sina marknadsföringsmål. InfusionSoft har alltid varit trogen sin målgrupp, huvudsakligen bestående av soloprenörer och småföretag. Nyligen gick företaget igenom en omprofileringsfas och InfusionSoft har bytt namn till Keap.

Keap kommer med ett rent användargränssnitt och avancerad funktionalitet. En marknadsföringskampanjbyggare låter dig automatisera både marknadsförings- och försäljningsprocesser. Keap stöder avancerad logik, som du kan implementera när du gör dina skräddarsydda beslutsträd för att underblåsa ditt marknadsföringsinitiativ.

Nyckelfunktioner

  • CRM-klienthantering – all kundinformation lättillgänglig.
  • E-postmarknadsföring – engagera kunder med anpassade e-postmeddelanden.
  • Automatiserade möten - schemalägga möten via e-postformuläret.
  • Pipeline – hålla koll på ledande aktiviteter.
  • Citat – ge kunderna en lösning med ett klick.
  • Fakturor och betalningar – Låt kunderna betala på några sekunder.
  • integrationer – anslut till hundratals tillgängliga appar.
  • Rapporter och insikter – lär dig vad som fungerar för dig.

Prissättning och planer

Det finns två marknadsföringsautomationsplaner som kunder kan välja mellan – Pro och Max.

Pro
  • $ 189 per månad
  • $ 149 per månad
    faktureras årligen

Pro-planen innehåller kundhantering med CRM, e-postmarknadsföring, telefonlinje och textmeddelanden, schemaläggning av möten, samt gör offerter, fakturor och betalningar.

Max
  • $ 249 per månad
  • $ 199 per månad
    faktureras årligen

Den här planen har allt som den tidigare erbjuder, såväl som marknadsförings- och försäljningsautomatisering, återkommande betalningar, en målsidesbyggare, tillsammans med smarta formulär och rapporter.

Besök InfusionSoft för ytterligare information >>

Skicka i blått — Lättanvänt verktyg för marknadsföringsautomatisering

Sendinblue hemsida

I början var SendinBlue inget annat än en digital byrå. Men de utnyttjade sin kunskap inom det digitala marknadsföringsområdet och byggde ett gediget verktyg för e-postmarknadsföring. Under de kommande åren utvecklades det verktyget till programvara för marknadsföringsautomation. SendinBlue lyser på alla avdelningar. Det är lätt att använda, kommer med många användbara funktioner och har stöd för avancerade inställningar.

SendinBlue kommer med sofistikerad automatisk poängsättning av potentiella kunder för att hjälpa dig att identifiera i vilket stadium de potentiella kunderna befinner sig och skicka relevanta textmeddelanden eller e-postmeddelanden till dem. Medan verktyget är betalt erbjuder företaget en helt gratis plan utan strängar som kommer med grundläggande automationsfunktioner.

Nyckelfunktioner

  • E-postmarknadsföring – anpassa dina meddelanden.
  • SMS marknadsföring – håll dina kunder uppdaterade om begränsade erbjudanden.
  • CRM – lagra din kunds information på ett ställe.
  • Automation – öka din prestanda med automatiska meddelanden.
  • Facebook marknadsföring – nå ut till din publik med Facebook-annonser.
  • Statistik – få statistik i realtid.

Prissättning och planer

Bortsett från alternativet Gratis finns det tre marknadsföringsautomatiseringsplaner som erbjuds av SendinBlue - Gratis, Starter och Business:

Fri
  • Kostnadsfritt

Den kostnadsfria planen erbjuder obegränsade kontakter, e-postkampanjer, ett e-postmallbibliotek, SMS-marknadsföring, SMS och e-postanpassning och chatt för en användare (en delad inkorg).

Förrätt
  • $ 25 per månad
  • $ 22 per månad
    faktureras årligen

Startplanen har alla fördelar med den gratis, med extra funktioner som ingen daglig sändningsgräns, e-postsupport, 100,000 XNUMX e-postmeddelanden per månad, tillsammans med möjligheten att ta bort SendinBlue-logotypen och utföra A/B-delade tester.

Företag
  • $ 65 per månad
  • $ 58 per månad
    faktureras årligen

Den här planen innehåller allt från de tidigare planerna, med tillägg av 1 miljon e-postmeddelanden per månad, Facebook-annonser, marknadsföringsautomatisering, optimering av sändningstid, 5 gratis landningssidor och $20 per ytterligare målsida upp till 20 sidor, ominriktningsannonser, telefonsupport , 3 gratis inkorgar (3 separata användare) och $9 per extra inkorg upp till 10 totala inkorgar.

Företag
  • Kontakta försäljningen för att få en offert

Enterprise marketing automation-planen innehåller alla funktioner i Premium-planen, plus ett anpassat antal e-postmeddelanden, prioriterad sändning, prioriterad support, över 20 målsidor, över 10 användare, SSO (SAML), en kundframgångsansvarig och dedikerad IP .

Besök Sendinblue för ytterligare information >>

GetResponse — Allsidig marknadsföringsplattform

GetResponse hemsida

GetResponse är ett prisvärt verktyg för marknadsföringsautomatisering. Det har dussintals funktioner, och det är fortfarande överkomligt genom att kategorisera funktionerna och låsa dem bakom dyrare prisplaner. USA är designat med användarna i åtanke, vilket innebär att du inte behöver spendera mycket tid på att lära dig funktionerna och hur du använder dem.

De enkla funktionerna, såsom e-postmarknadsföring, ska vara finjusterade och felfria. GetResponse blir svårare att använda om du vill automatisera marknadsföringsprocesser med avancerad villkorlig logik. På den här avdelningen fungerar verktyget lite klumpigt och kräver betydande kunskap i att göra anpassade automatiserade kampanjer.

Nyckelfunktioner

  • E-postmarknadsföring – intuitiva designverktyg och mallar för fantastiska e-postmeddelanden.
  • Målsidor – nedräkningstimer, Facebook-pixel, popup-fönster och registreringsformulär.
  • marknadsföring automatisering – allt från taggar och poäng, till automatiseringsflöden.
  • Webbseminarier – omröstningar och undersökningar, whiteboard och skärmdelning.
  • Förbygga konverteringstrattar – blymagnet, försäljning, listbyggnad och andra trattar.
  • Facebook-annonser – ställ in dina annonser för att rikta in dig på din Facebook-publik.

Prissättning och planer

Webbplatsen innehåller fyra huvudplaner för att passa en mängd olika behov – Basic, Plus, Professional och Max:

Fri
  • Kostnadsfritt

Det kostnadsfria erbjudandet inkluderar e-postmarknadsföring, autosvar, ett obegränsat antal målsidor och automatiseringsmallar, en försäljningstratt, obegränsade leadkanaler, Facebook-annonser och möjligheten att sälja digitala produkter.

E-postmarknadsföring
  • $ 19 per månad
  • $ 15.58 per månad
    faktureras årligen
  • $ 13.3 per månad
    faktureras vartannat år

Den här planen har allt som erbjuds av Basic, såväl som en automatiseringsbyggare med fem arbetsflöden, fem webinar-trattar, webbseminarier för upp till 1000 tittare, kontaktpoäng och taggning, fem försäljningstrattar och upp till tre användare.

marknadsföring automatisering
  • $ 59 per månad
  • $ 48.38 per månad
    faktureras årligen
  • $41.3
    faktureras vartannat år

Marketing Automation-planen har alla fördelar med Plus, med tillägget av obegränsade arbetsflöden i automationsbyggaren, betalda webbseminarier för upp till 1000 tittare, obegränsade webbseminarier och försäljningstrattar, on-demand webbseminarier och upp till fem användare.

E-handelsmarknadsföring
  • $ 119 per månad
  • $ 97.58 per månad
    faktureras årligen
  • $83.30
    faktureras vartannat år

Marknadsplanen för e-handel har alla klockor och visselpipor från tidigare planer, plus dedikerad support och IP-adress, leveransrådgivning, SSO, rådgivning om e-postkampanjer och webbseminarier för upp till 1000 tittare.

Besök GetResponse för ytterligare information >>

Dropp — Automatisering av e-handelsmarknadsföring

Drip hemsida

Drip är ett annat verktyg för marknadsföringsautomatisering byggt för att tillgodose behoven hos e-handelsföretag. Det liknar Omnisend. Layouten ser vacker ut och kommer med ett antal inställningar och funktioner. Tack vare Drip kan du automatisera alla dina marknadsföringsprocesser, även de som är helt anpassade för att möta dina unika marknadsföringsmål.

Med deras analys- och rapporteringsfunktioner kan du mäta dina marknadsföringsresultat. Drip sätter dig i en position att kartlägga kundresan för alla kunder och agera på den. Du kan också anpassa dina e-postmeddelanden och meddelanden för kontakter oavsett var de befinner sig i tratten.

Nyckelfunktioner

  • Kunddata – detaljerad data, taggar, anpassade fält och integrationer.
  • personalisering – Djup segmentering för mycket personligt innehåll.
  • Automation – Använd automatiska meddelanden för att nå ut till dina kunder.
  • Flerkanaliga beröringspunkter – e-post, Facebook, Instagram, integration med SMS.
  • Optimering – insiktspanel, automatisk intäktstillskrivning.
  • A / B-testning – gör enkelt delade tester för att optimera ditt tillvägagångssätt.

Prissättning och planer

Drip har varierande prissättning beroende på antalet användare, från $19 per månad för 100 personer på kontot till $29 för 1000 personer och upp till $1599 för 140k personer. Det finns också en 14-dagars gratis provperiod.

Variabel plan
  • Variabel prissättning

Funktionerna är desamma för varje prispunkt och inkluderar djupa kundinsikter, beteende- och intäktsspårning, flerkanalsautomation, segmentering, flexibelt API, e-postanalys, inlärningsnavet, chatt- och e-postsupport och tredjepartsintegrationer.

Besök Drip för ytterligare information >>

Prospect.io — För försäljningsprospektering med autopilotläge

Prospect.io hemsida

Det som började som ett enkelt Popsales Google Chrome-tillägg redan 2015 är idag Prospect.io. Detta är en komplett säljautomatiseringsplattform med marknadsföringsautomation som en förmån. Med det här verktyget får du mer tid att ägna dig åt dina kärnverksamhetsprocesser.

Plattformen kommer med en uppsättning verktyg som hjälper dig att hålla koll på din utgående automatisering. Du kan skapa multi-touch droppkampanjer för att engagera potentiella kunder i olika skeden av deras resa och automatisera personliga uppföljningar för var och en av dina potentiella kunder och kunder.

Prospect.io stöder integration med Slack, Zapier, Salesforce, Pipedrive, Close.io, HubSpot och Piesync. Tack vare deras webbläsartillägg kan du enkelt komma åt plattformen när som helst.

Nyckelfunktioner

  • E-postsökare – sök enstaka prospekt eller i bulk.
  • Chrome – sök på vilken webbplats, webbsida och LinkedIn som helst.
  • E-postsökning API – hitta snabbt valfri e-postadress och information om potentiella kunder.
  • Automatisk registrering – registrera dig automatiskt baserat på olika kriterier eller händelser.
  • Byggblock – skapa automatiserade vägar med enkla block.
  • personalisering – anpassa dina e-postmeddelanden för varje ämne.
  • Detaljerad Analytics – öppna priser, klickfrekvenser, avvisningsfrekvenser, svar.

Prissättning och planer

Prospect.io kommer med bara en plan:

Alla funktioner
  • $ 99 per månad

Med denna plan får du tillgång till alla funktioner, flerkanalskampanjer, kalla e-postkampanjer, Linkedin-kampanjer, etc.

Besök Prospect.io för ytterligare information >>

Mautic — Verktyg för automatisering av marknadsföring med öppen källkod

Mautic hemsida

Mautic är den enda programvaran för automatisering av marknadsföring med öppen källkod på min lista. Denna plattform började som ett litet projekt redan 2014. Under åren har den vuxit till en stor plattform som för närvarande används av mer än 200,000 XNUMX företag runt om i världen. Den kommer med många funktioner, och den kan anpassas helt för att återspegla dina varumärkesansträngningar.

Det är förvånansvärt lätt att använda, med tanke på att det är en öppen källkodslösning. Mautic tar automation och gör det enkelt och enkelt. Gränssnittet är enkelt och intuitivt. Funktionerna är lätta att vänja sig vid, både de enkla och de mer avancerade. Ännu viktigare är att du får kontroll över din egen data, och du behöver inte dela den eller ladda upp den till något tredjepartsföretags servrar.

Nyckelfunktioner

  • Enkel installation – en snabb 3-stegs installationsprocess.
  • Full kontroll över data – inga tredje parter inblandade.
  • Obegränsade integrationer – integrera den med ditt CRM och andra system.
  • Obegränsad anpassning – ändra och anpassa allt du vill.
  • Kontaktspårning – spåra alla dina kontakter med kraftfulla verktyg.
  • Målsidor och formulär – skräddarsydda sidor och formulär.

Prissättning och planer

Mautic är en plattform med öppen källkod så det är helt GRATIS att ladda ner, så länge du har systemkraven för att köra allt.

Fri
  • Kostnadsfritt

Få tillgång till en anpassad målsidesbyggare, integrationer av sociala medier, kampanjmarknadsföring och droppflödesprogram, samt kontaktvård och spårning.

Besök Mautic för ytterligare information >>

Växa ur — Öka marknadsföringen med interaktivt innehåll

Outgrow hemsida

Outgrow är en interaktiv marknadsföringsplattform som låter marknadsförare och digitala byråer skapa frågesporter, miniräknare, chatbots, och bedömningar, omröstningar och giveaways för att öka deras marknadsföringsinsatser. Dessa interaktiva innehållstyper hjälper företag att generera nya potentiella kunder och öka deras sociala fotavtryck. Dessutom kan den användas för att engagera kunder. Interaktivt innehåll tillför värde till kunderna samtidigt som det genererar värdefull kundinformation. Detta kan i sin tur användas för att vårda och segmentera de leads som genereras.

Outgrows interaktiva innehåll kan användas för att generera viral trafik och öka högkvalitativa leads och konverteringar.

Nyckelfunktioner

  • Lead generation – Samla och vårda kvalificerade leads genom att skapa viralt interaktivt innehåll.
  • Lead segmentering – rik kundinsikt som möjliggör bättre kundsegmentering.
  • Dynamiska målsidor – bygga interaktiva webbsidor för mer engagemang.
  • Extrahera intelligenta analyser – analysera och optimera marknadsföringskampanjer.
  • integrationer – integrera med 1000+ marknadsföringsverktyg.
  • Automatisera marknadsföringsprocesser – med formulär, omröstningar och chatbots.

Prissättning och planer

Outgrow erbjuder fyra planer till sina användare - Freelancer, Freelancer Pro, Essentials och Business:

Frilansare
  • $ 22 per månad
  • $ 14 per månad
    faktureras årligen

Denna plan erbjuder en interaktiv innehållstyp - Quiz. Antalet leads som användaren kan samla är begränsat till 12,000 5 per år. Användaren kan göra upp till 3 innehållsstycken live. Dessutom kan användaren använda XNUMX förgjorda mallar och layouter.

Freelancer Pro
  • $ 45 per månad
  • $25 per månad
    faktureras årligen

Den här planen erbjuder upp till tre interaktiva innehållstyper – bedömningar, miniräknare och e-handelsrekommendationer. Antalet leads som användaren kan samla är begränsat till 3 12,000 per år. Användaren kan göra upp till 6 innehållsstycken live. Dessutom kan användaren använda 4 förgjorda mallar och layouter.

Essentials
  • $ 115 per månad
  • $ 95 per månad
    faktureras årligen

Denna plan erbjuder alla interaktiva innehållstyper som tillåter obegränsat innehåll och alla mallar och layouter. Användaren kan samla upp till 90,000 3 leads per år. Det tillåter upp till XNUMX teammedlemmar med standardintegrationer och begränsad tillgång till avancerade funktioner. Essential-planen erbjuder full tillgång till logiska hoppfunktioner och formler.

Företag
  • $ 720 per månad
  • $ 600 per månad
    faktureras årligen

Affärsplanen erbjuder alla typer av interaktivt innehåll. En användare kan samla 600,000 10 per år och ha upp till XNUMX teammedlemmar. Denna plan erbjuder också full tillgång till diagram, tabeller och grafer tillsammans med full tillgång till formel, logikhopp, anpassat varumärke och avancerade funktioner.

Besök Outgrow för ytterligare information >>

Pardot — Bästa B2B-marknadsföringsautomationsplattform

Pardots hemsida

Pardot är en del av SalesForce molnsuite. Det är en molnbaserad programvara för marknadsföringsautomation byggd för stora företag. Det här verktyget är robust och kommer med så många funktioner och inställningar. Det är definitivt inget som en nybörjare bör engagera sig i. Om du har en erfaren marknadsföringsexpert i ditt team kan du göra underverk med Pardot.

Pardot kommer med avancerad B2B-automatiseringsfunktion. Verktyget låter dig också automatisera kommunikationen med dina kunder över den digitala pipeline. Pardot kommer med smarta leadgenereringsfunktioner, som gör att du kan skapa och använda anpassade formulär och målsidor.

Nyckelfunktioner

  • Effektiviserad leadshantering – ledarvård, kvalificering, segmentering etc.
  • Smartare leadsgenerering – landningssidesbyggare, smarta formulär, SEM och SEO, socialt inlägg.
  • Enkel e-postmarknadsföring – e-postbyggare, personliga meddelanden och optimerad sändning.
  • Försäljningsanpassning – realtidsvarningar, kampanjer, aktivitetsspårning och CRM-integration.
  • ROI-rapporter – ROI, livscykel och avancerade e-postrapporter.
  • AI Insights – Pardot Einsteins beteende och leadscoring, kampanjinsikter.

Prissättning och planer

Pardot erbjuder fyra väl avrundade planer till sina användare - Growth, Plus, Advanced och Premium:

Tillväxt
  • $1,250 XNUMX per månad, betalas årligen

På grundnivån får du upp till 10 50 kontakter, 100 formulär, vissa integrationer, målsidor och automationsregler per månad, målsidestestning, marknadsföringskalendern, e-post A/B split-testning, engagemangsprogram och leads-vård, prospektspårning, lead scoring, XNUMX MB filvärd och obegränsad e-postmarknadsföring.

Plus
  • $2,500 XNUMX per månad, betalas årligen

Plus ger dig alla förmåner med tillväxtplanen, med tillägg av obegränsade formulär och målsidor, avancerat dynamiskt innehåll, 100 automationsregler, flera poängkategorier, social profilering och uppslagningar, alla integrationer inklusive Google AdWords, 10 SSL-domäner, 500 MB filvärd och 25 XNUMX samtal per dag.

Advanced Open water
  • $4,000 XNUMX per månad, betalas årligen

Med den här planen har du alla fördelar med Plus-planen, såväl som 150 automationsregler, 10 GB filvärd, 100 20 samtal per dag, anpassad objektintegrering, anpassade användarroller och behörigheter, XNUMX SSL-domäner, två affärsenheter , och två utvecklarsandlådor.

Premium
  • $15,000 XNUMX per månad, betalas årligen

Premiumplanen har allt som finns i de tidigare, plus upp till 75 5 kontakter, 5 affärsenheter, XNUMX utvecklarsandlådor och tillgång till Premier Plus.

Besök Pardot för ytterligare information >>

Marketo — Robust verktyg för att ta hand om ledningar på språng

Marketos hemsida

Marketo var inte alltid ett robust verktyg för marknadsföringsautomatisering. Det började som ett kompakt verktyg för att hjälpa marknadsförare att automatisera sina dagliga uppgifter för att uppnå bättre resultat. Med tiden har det utvecklats till ett komplext verktyg. Nyligen förvärvades det av Adobe. Idag är det en del av Adobes molnlösning för företagsmarknadsföring.

Marketo ger en kraftfull synergi när den paras ihop med Adobe Target och Adobe Analytics. Eftersom det är ett robust verktyg är Marketo mer lämpat för företagskunder. Prissättningen för sina planer placerar den också i kategorin "marknadsföringsautomationsprogram för stora företag". Marketo ger mätbara resultat tack vare funktionerna som ger dig kraften att automatisera datadrivna marknadsföringskampanjer.

Nyckelfunktioner

  • E-postmarknadsföring – anslut och bygg relationer med anpassade e-postmeddelanden.
  • Blyhantering – locka, vårda och leverera kvalitetsled till försäljning.
  • Konsumentmarknadsföring – nå ut till kunder på varje kanal.
  • Mobil marknadsföring – bygga vinnande mobilkampanjer.
  • Intäktstillskrivning – undersök varje kundinteraktion, hitta den högsta ROI.
  • personalisering – engagera dina besökare genom att anpassa ditt innehåll.

Prissättning och planer

Priset på alla planer är variabelt, bestäms från fall till fall, så du måste kontakta försäljningen för att få en offert. De grundläggande planerna inkluderar – Tillväxt, Välj, Prime och Ultimate:

Tillväxt
  • Kontakta försäljningen för pris

Tillväxtplanen erbjuder ett antal förmåner, inklusive 25 användare, dagliga API-anrop, anpassade data- och objektfält, målgruppssegmentering och inriktning, avancerat dynamiskt innehåll, personalisering, kampanj- och reseautomatisering, e-post och social marknadsföring, marknadsföringskalendern, målsidor , och formulär, SEO, rapportering, attribution och ROI-instrumentpaneler och säkra domäner.

Välja
  • Kontakta försäljningen för pris

Den här planen inkluderar alla förmåner som finns i Select-planen, med tillägget av webbplatsominriktning, målkontohantering, förutsägande innehåll och publik, webbplatspersonalisering och avancerad reseanalys.

Prime
  • Kontakta försäljningen för pris

Prime-planen innehåller alla funktioner i de tidigare planerna, plus e-postleverans, sandlåda och Tier 1 premium multi-touch-attribution.

ultimata
  • Kontakta försäljningen för pris

Ultimate-planen låter dig hantera flera varumärken och stora team globalt. Du måste begära information baserat på ditt behov via ett onlineformulär.

Besök Marketo för ytterligare information >>

Hur man väljer rätt programvara för marknadsföringsautomation

Att välja rätt programvara för marknadsföringsautomation är inte en lätt uppgift. Ja, du måste identifiera och definiera dina nuvarande affärs- och marknadsföringsbehov och mål, men det är bara en del av processen. Du måste också framtidssäkra din organisation med din valda lösning. Detta innebär att du måste förutse din verksamhets tillväxt och utveckling på din målmarknad.

Även om detta låter som en omöjlig uppgift, finns det några tips och tricks som kan ge dig möjlighet att fatta ett välgrundat beslut. För att hjälpa dig göra ett smart val har jag satt ihop en checklista. Du kan använda det när som helst du funderar på att investera i ett marknadsföringsautomatiseringsverktyg.

Företagets storlek spelar roll

Du har säkert märkt att vi nämner saker som "den här produkten är byggd för att tillgodose behoven hos små företag, e-handelsföretag eller stora företag" i var och en av beskrivningarna av automatiseringsprogramvaran.

Jag inkluderade denna information eftersom det är en mycket viktig faktor att tänka på när du letar efter en perfekt mjukvara som passar din organisation. Om du till exempel driver ett litet företag, varför investera i funktioner som du aldrig kommer att använda?

Priset och extra kostnader

Prispolicyn är en annan sak att vara mycket uppmärksam på. Funktioner är vanligtvis låsta bakom nästa, dyrare prenumerationsplan. Överväg dina alternativ och ta hänsyn till din potentiella affärstillväxt.

Att ha möjligheten att prenumerera på ett nytt abonnemang och få tillgång till fler funktioner när du behöver det är en fantastisk sak. Alternativet att gå tillbaka till en billigare plan är också ett alternativ som kan hjälpa dig att spara pengar när du inte behöver använda vissa funktioner.

skalbarhet

De flesta av de populära marknadsföringsautomationsverktygen säljs som mjukvara som en tjänst förutom Mautic, som du kan ladda ner och köra på ditt företags servrar. Din nuvarande företagsstorlek och verksamhet är inte huggna i sten.

Det är ett smart val att investera i en skalbar lösning som du kan fortsätta använda, oavsett om du skalar upp eller ner med ditt företag. Att byta till ett helt nytt verktyg när du behöver fokusera på kärnverksamhetens processer kan sakta ner dig och göra det svårare att dra nytta av en ny möjlighet på marknaden.

Uppsättningen funktioner

Marketing automation omfattar olika åtgärder. Var och en av dessa åtgärder återspeglar mycket specifika funktioner som finns i marknadsföringsprogramvara. När du väljer rätt verktyg för ditt företag måste du vara medveten om dina marknadsföringsinsatser för att välja det perfekta verktyget för ditt företags behov.

Jag kan klassificera alla verktyg i tre kategorier. I den första har vi verktyg som är kanalspecifika. Dessa gör att du till exempel kan automatisera din e-postmarknadsföring. Sedan har vi verktyg i mitten och längst ner i tratten som innehåller funktioner för att samla in potentiella kunder och automatiska meddelanden. Och slutligen har vi verktyg i hela kanalen med funktioner som sträcker sig från att utnyttja SEO till analyser och rapporter.

Användarvänlighet

När du antar en ny mjukvara måste du alltid ta hänsyn till användarvänligheten. Användarvänlighet står för hur lätt det är att implementera och använda din nya programvara. Lättanvända verktyg kommer med ett rent och intuitivt användargränssnitt.

Med ett lättanvänt verktyg kommer du att avsevärt förkorta ombordstigningstiden och kunna dra nytta av alla funktioner på en kortare tidsram.

Kundtjänst

Oavsett hur väl du förbereder dig för din nya programvaruadoption kommer vissa problem att dyka upp. Det är därför du behöver ha tillgång till kundsupport 24/7/365. Många marknadsföringsinitiativ är tidskänsliga.

Att kunna kontakta kundsupport och lösa dina problem i tid kommer att hjälpa dig att uppnå dina marknadsföringsmål effektivt, även om du stöter på små problem.

säkerhet

Eftersom de flesta av marknadsföringsautomationsverktygen är molnbaserade kommer all din känsliga data att lagras på fjärrservrar. Du bör alltid ta dig tid att se vilka säkerhetsåtgärder företaget har vidtagit.

Att hålla din data säker och säker är av största vikt, särskilt i det här scenariot, eftersom du hanterar dina kunders och kunders personuppgifter.

API

API är en stor sak i automationsvärlden. En marknadsföringsautomationslösning med ett öppet API hjälper ditt team av IT-specialister att integrera den i din mjukvarumiljö och gör att du kan dra nytta av alla funktioner den har att erbjuda.

API tillåter en mjukvara att kommunicera med andra verktyg, vilket kan utöka automatiseringspotentialen, minska antalet fel i repetitiva uppgifter och öka produktiviteten över hela linjen.

Anpassningspotential

Om du driver en specifik marknadsföringsoperation behöver du ett verktyg som kan hjälpa dig att automatisera den. Om du väljer ett verktyg som bara låter dig använda förbyggda automationsmallar kommer du inte att kunna använda det för mer individuella behov.

Se till att använda ett verktyg som låter dig anpassa det efter dina specifika behov. Anpassning gör att du kan använda verktyget även om du gör drastiska förändringar i dina marknadsföringsprocesser i framtiden.

Den allra bästa

Tycker du att det är väldigt svårt att välja rätt marknadsföringsautomatiseringsverktyg för ditt företag? Oroa dig inte – det kan vara ovanligt svårt när du aldrig har använt ett sådant verktyg förut. Nedan har jag listat de bästa av de bästa verktygen. Jag lägger till och med in dem i kategorier baserat på den företagsstorlek som de kan dra mest nytta av.

Bästa marknadsföringsautomatisering för småföretag

Små företag arbetar med begränsade budgetar. Att investera i ett funktionsrikt verktyg redan från början är meningslöst. Det är dock viktigt att hitta ett verktyg som kan skalas i takt med att ditt företag växer. Det här verktyget kan hjälpa dig att sömlöst lansera marknadsföringsautomation i ditt företag.

ActiveCampaign

Priset börjar på $9 per månad

ActiveCampaign är ett av de verktyg som kommer med många automationsfunktioner. Dessa funktioner är dock bekvämt placerade i olika kategorier och låsta bakom prenumerationsplaner. Ett litet företag kan enkelt investera i det här verktyget och gå vidare till nästa prenumerationsplan om behoven kräver det. Några av dess nyckelfunktioner är automatiseringskartkonfigurator, övervaka engagemangsgrad och kontaktutvärdering, kundsegmentering, automatisk e-postuppföljning, etc.

Bästa marknadsföringsautomatisering för medelstora företag

Mellanstora företag kan dra nytta av mångsidig programvara för marknadsföringsautomation. Denna programvara måste tillhandahålla ytterligare funktioner och göra det möjligt för företag att anpassa automatiseringsprocesser. Ett exceptionellt bra verktyg för detta ändamål är SendinBlue.

SendinBlue

Gratis plan

SendinBlue träffar den söta punkten mellan ett robust och minimalistiskt verktyg för marknadsföringsautomatisering. Den har utvecklats av marknadsföringsexperter för marknadsförare. Det kan hjälpa dig att automatisera dina marknadsföringsinsatser även om du har en stor kontaktlista. Några av dess nyckelfunktioner är lead scoring, kontaktsegmentering, automatisering av sms och e-postmarknadsföring, anpassade meddelanden för kunder i olika skeden av resan och många fler.

Bästa marknadsföringsautomatisering för företag

Företag driver samtidigt mycket komplexa marknadsföringsoperationer. Samtidigt måste de tillgodose behoven hos tusentals kunder och kunder. En sådan marknadsföringsoperation kräver robust automationsprogramvara. Marketo möter dessa utmanande krav.

Marketo

Kontakta för pris

Marketo är ett av Adobes molnverktyg för företagsmarknadsföring. Antalet funktioner, prispunkter och mjukvarufunktioner gör det till en företagslösning. Det kan förse dig med data för att driva dina marknadsföringskampanjer, samt automatisera de avgörande processerna för att din kampanj ska lyckas. Några av dess nyckelfunktioner är kontoinsikter och profilering, marknadsföringsanalyser och rapporter, prediktivt innehåll och publik, e-post och mobil marknadsföring och många fler.

Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med marketing automation?

Marketing automation ger ett antal fördelar. Först och främst minskar det avsevärt tiden som behövs för att slutföra vissa processer och frigör tid för marknadsförare så att de kan fokusera på mer angelägna frågor. Du kan också förvänta dig förbättrad marknadsföringskostnadseffektivitet. Du kommer att göra fler saker på kortare tid och spara pengar på arbetskostnader.

Automation är också tillämpligt på marknadsföringsverksamheter av alla storlekar, och du kan skala upp eller nedskala den om du behöver. Och slutligen, tack vare analyser och rapporter, kommer du att kunna bedöma effektiviteten av dina marknadsföringskampanjer.

Hur mycket kostar marketing automation?

Det finns många verktyg för marknadsföringsautomatisering på marknaden. Var och en av dem har en unik prispolicy. Priset för att automatisera dina marknadsföringsprocesser beror på vilka verktyg du väljer och vilket verktyg du väljer beror på ditt företags storlek, omfattningen av marknadsföringsverksamheten och din kontaktlista.

Medan SendinBlue erbjuder en gratis plan som är begränsad till ett visst antal e-postmeddelanden, kommer andra verktyg med olika prislappar från ett par dollar till flera tusen dollar.

Är Salesforce marknadsföringsautomationsprogramvara?

Salesforce är ett molnbaserat mjukvaruföretag. Det erbjuder olika tjänster, inklusive CRM, kundservice, analys, applikationsutveckling och marknadsföringsautomation. Företagets verktyg för marknadsföringsautomatisering heter Pardot.

Detta är en komplex lösning utvecklad för att hjälpa stora företag att automatisera och hålla koll på sina komplexa och unika marknadsföringskampanjer.

Vem behöver marketing automation?

Alla företag som strävar efter att utöka sin räckvidd och generera och fånga leads behöver automatiseras marknadsföring. Även en startup med ett enmansmarknadsföringsteam kan dra nytta av automationslösningar.

Automatisering har blivit en bästa praxis för vertikaler eftersom det gör det möjligt för företag att ta hand om potentiella kunder och leverera dem till säljteamet.

Hur börjar jag marketing automation?

För att börja med det här verktyget måste du välja och investera i rätt programvara för marknadsföringsautomation. Sedan måste du integrera det med ditt CRM och importera hela din kontaktlista.

När du är redo kan du skapa e-postmallar för potentiella kunder i olika stadier i tratten och köra din första automatiserade marknadsföringskampanj. Glöm inte att använda analyser och rapporter för att mäta dina resultat.

Slutsats

Marketing automation programvara är ett av favoritverktygen i varje marknadsförares verktygslåda. Men att välja rätt för ditt företag kan visa sig vara en svår uppgift. Om du stöter på några problem, kom gärna tillbaka och konsultera min lista över de 15 bästa verktygen för marknadsföringsautomatisering. Du kan alltid gå med ett av årets smakverktyg som jag har listat i avsnittet "bästa av det bästa".

Slutligen, köp inte verktyget så fort du gillar det. Ge den gärna en gratis provtur om det blir prova på. Om det inte finns någon rättegång kan du titta på en användningsvideo på YouTube eller försöka hitta och läsa kundrecensioner och recensioner för att hjälpa dig fatta ett slutgiltigt beslut.

3 kommentarer på "Den bästa programvaran för marknadsföringsautomation 2023"

  1. John Mayer

    Tack för att du delar med dig av en så informativ blogg som säkerligen kommer att vara till stor hjälp för små och medelstora företagsägare

  2. elena

    Bra lista om verktyg för innehållsmarknadsföring. Bra läsning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän