Amazon Affiliate Program: Hur man kommer igång och tjänar pengar

Steg-för-steg-guide till Amazon Associates för nybörjare 2023

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
8 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Amazon Affiliate Program: Hur man kommer igång och tjänar pengar

Miljontals människor spenderade mer än 386 miljarder amerikanska dollar på Amazon bara under 2020. Du kan få en minskning av de intäkterna genom att gå med och implementera affiliateerbjudanden från Amazon på din egen webbplats.

I den här guiden kommer vi att förklara vad Amazon Associates-programmet är och hur du kommer igång med det. Vi kommer också att visa dig de bästa metoderna för att hitta och marknadsföra Amazon affiliate-produkter för att tjäna pengar på dem.

Innehållsförteckning

Innan du börjar läsa den här guiden antar vi att du redan har gjort två saker: startade en blogg samt valde en lönsam nisch.

Vad är Amazon Associates-programmet?

Amazon Associates är ett av de första online-affiliate-marknadsföringsprogrammen, som lanserades 1996. Amazon Associates har den största andelen av affiliate-marknadsföringsverksamheten med 45.77%. Programmet har en etablerad meritlista när det gäller att utveckla lösningar för att hjälpa webbplatsägare att tjäna pengar genom att marknadsföra miljontals produkter från amason. När webbplatsägare och bloggare som är Associates skapar länkar och kunder klickar sig igenom dessa länkar och köper produkter från Amazon, tjänar de hänvisningsavgifter. Det är gratis att gå med och lätt att använda.

Det finns många sätt att skapa intäkter när du startar en blogg eller bygga en webbplats. Amazon Associates representerar dock en av de mest kända metoderna för tjäna pengar på nätet. Hela processen är lätt att förstå.

Skapa bara ett konto hos Amazon Associates (kontogodkännande tar vanligtvis 24-48 timmar), skaffa individuella affiliate-länkar och inkludera dem på din webbplats. När besökare klickar på dessa länkar och gör köpet ger Amazon dig upp till 10 % av varje försäljning. Viktigt är att detta inte bara hänvisar till det faktiska föremålet du länkar till, utan till alla andra produkter som användaren köper från Amazon.

Nu låter allt detta spännande, eller hur? Tja, hela resan tar tid och att fatta rätt beslut på vägen. Låt oss därför ta en titt på hur du kan tjäna pengar med Amazon Associates.

Hur mycket kan du tjäna som Amazon affiliate?

Amazon kommer att ge dig en procentuell avgift för varje artikel som såldes och hänvisades via din affiliate-länk. En användare kan köpa vilken produkt som helst inom en 24-timmarsperiod (eller 30 dagar om de lagt till en vara i sin varukorg) via din affiliate-länk, och du kommer att få provisionen för den försäljningen.

Amazon erbjuder olika avgiftssatser för olika produktkategorier. Här är uppdelningen:

Amazon affiliate provisionsintäkter

Det handlar om att skicka riktade besökare till Amazon och få en provision för de saker de köper. Som du kan gissa kommer dina intäkter att bero på antalet personer du hänvisar och hur mycket pengar de spenderar. Dessa siffror kommer att bero på trafiken till din webbplats och de nischprodukter som du marknadsför.

Du kan tjäna från $50 till $50,000 XNUMX baserat på prestandan på din webbplats eller blogg, och vi kommer att visa dig några framgångsrika Amazon affiliate-webbplatser nedan.

För mer information om avgifter besök tjänstemannen Amazon Associates Programavgiftsdeklaration.

Hur man tjänar pengar med Amazons affiliate-program

Inuti Amazon Associates hittar du en mängd olika sätt att generera affiliate länkar. Du kan börja placera dessa länkar på din blogg eller webbplats för att omdirigera besökare till Amazon. Genom att klicka på dessa affiliate-länkar kommer människor att omdirigeras till specifika produkter som du rekommenderar på Amazon, och när de köper något kommer du att göra en provision för varje försäljning.

Amazon erbjuder tre sätt att lägga till produktlänkar och annonser på din webbplats: textlänkar, banners och inbyggda shoppingannonser.

Textlänkar

Det i särklass mest effektiva sättet att hänvisa en besökare till Amazon är att använda en textlänk i ditt webbplatsinnehåll. Enligt Darren Rowse från Problogger, som tjänade hundratusentals från Amazon affiliate program, 99 % av omvandlingarna kommer från textlänkar.

Ett exempel på affiliate textlänkar i innehållet:

"Kolla in det här golfklubb. Jag har använt dessa typer av klubbor de senaste tre månaderna. Om du vill prova en, köp den för endast $ 112 och få gratis frakt."

Så här får du textlänkar i Amazon Associates:

  • När du har loggat in på ditt konto klickar du på "Produktlänkar" som finns under fliken "Produktlänkning" på den svarta raden.
  • Sök efter objektet du vill länka.
  • Klicka på knappen "Hämta länk" till höger om objektet.
  • För att få en kort länk, klicka på nedåtpilen bredvid knappen "Hämta länk" och klicka på "Korta URL."
  • Välj om du vill ha Text och bild, Endast text eller Endast bild och välj färgalternativ och om du vill att det ska öppnas i ett nytt fönster.
  • Kopiera HTML-koden i rutan under "Hämta HTML-kod för denna produktlänk."
  • Klistra in HTML-koden i önskad del av din webbplats.

Banderoller

Det enklaste sättet att få en länk på din webbplats är att använda en bannerannons. Det har dock visat sig inte vara det mest effektiva sättet att generera försäljning.

Ett exempel på en Amazon-bannerannons:

Så här får du bannerlänkar i Amazon Associates:

  • Efter att ha loggat in på ditt konto på affiliate-program.amazon.com, klicka på "Banners" som finns under fliken "Produktlänkning" i den övre svarta raden.
  • Scrolla ner och välj den kategori du vill ha en banner för.
  • Du kan välja vilken storlek banner du vill ha genom att klicka på storleken under kategorin du valt, eller så kan du bläddra igenom listan för att hitta den du vill ha.
  • kopiera HTML-kod under den banner du vill ha och klistra in den i koden för din webbplats.

Inbyggda Shopping-annonser

Inbyggda annonser är inte heller det mest effektiva sättet att samla in försäljning och provision. De ser vackra ut, men de konverterar inte lika bra som textlänkar. Du får färre klick eftersom de ser ut som en annons.

Ett exempel på en integrerad Shopping-annons:

Så här får du Native ads-länkar i Amazon Associates:

  • När du har loggat in på ditt konto på affiliate-program.amazon.com klickar du på "Inbyggda Shopping-annonser" som finns under fliken "Produktlänkning" i den övre svarta raden.
  • Välj vilken typ av integrerad Shopping-annons du vill ha genom att klicka på "Skapa annonsenhet" och välja bland följande:
  • Rekommendationsannonser är annonser som automatiskt visar relevanta produktrekommendationer från Amazon baserat på din sidas innehåll och besökande användare.
  • Sökannonser är annonser som låter dina besökare dra nytta av sökresultat från Amazon direkt på din webbplats. De inkluderar produktrekommendationer baserade på sökfraser eller nyckelord som du har valt eller angett av dina besökare.
  • Med anpassade annonser kan du handplocka dina favoritprodukter som du vill marknadsföra och placera annonsenheten i dina produktartikelinlägg.
  • Välj kategorier av objekt som du vill ha i dina annonser, såväl som reserv (om objektet eller kategorin inte är tillgänglig någon gång på Amazon.com kommer detta att fyllas i) och eventuella avancerade inställningar som storlek.
  • Kopiera HTML-kod och klistra in den i koden på din webbplats.

För mer information, besök Amazons officiella sida med produktlänkar, banners och inbyggda shoppingannonser.

Att välja affiliate-produkter att marknadsföra

Folk köper nästan allt på Amazon. Du bör kunna hitta ett bra urval av relaterade produkter att marknadsföra, oavsett din webbplatsnisch.

Det första du kan göra är att kolla på sidan med bästsäljare. På vänster sida kan du bläddra igenom avdelningar och välja en produktkategori som är relevant för din webbplats.

Gå alltid med produkter som är nära relaterade till din webbplatsnisch. Du kan välja en bred kategori och nisch ner till de specifika produkterna för att rikta in dig på besökare som letar efter särskilda föremål. På så sätt är det mycket mer sannolikt att besökare klickar sig vidare och köper.

Till exempel, Kamera och foto > Tillbehör > Väskor och fodral > Filterfodral.

När det kommer till vilken prisnivå på föremål som ska marknadsföras är tumregeln att välja mellanprisprodukter. De lågprisvarorna är vanligtvis lätta att sälja, men du får för låg provision. Å andra sidan har avancerade produkter mycket högre avgifter men kommer inte att sälja lika lätt.

Detta innebär att det bästa tillvägagångssättet är att satsa på varor runt $50 - $200 märket. Vid det här priset är dina provisioner bra och föremålen blir lättare att sälja.

Tänk på att det är viktigt att marknadsföra produkter av hög kvalitet. Så håll ett öga på kundrecensioner och betyg.

Vilken typ av innehåll att skriva som Amazon-affiliate

Nu när du förstår vilka produkter du kan marknadsföra är det dags att arbeta med att skapa innehåll som kommer att leda besökare som är redo att köpa produkter till din webbplats.

Vi kommer inte att diskutera sökordsforskning här. Istället kommer vi att avslöja vilken typ av artiklar som fungerar bäst när det kommer till att göra affiliateförsäljning.

Produktrecensioner

Det här är de mest populära artiklarna som folk skriver och använder för att tjäna pengar på Amazon. Välj vilken produkt som helst inom din nisch och skriv en recension om den.

Att göra en kvalitetsgranskning för en produkt relaterad till din nisch är det bästa sättet att få högre klickfrekvenser och göra affiliateförsäljning.

Detta segment blir också mer och mer populärt med allt "unboxing"-innehåll som har dykt upp under de senaste åren. Det är uppenbart att kunder älskar att läsa djupgående produktrecensioner från riktiga människor.

Exempel på sidtitlar:

  • Apple MacBook Air recension
  • Canon EOS-1D X Mark II Body recension

De bästa produkterna

Det är ingen hemlighet ... människor letar alltid efter att köpa de bästa sakerna som finns. Dessa människor brukar gärna spendera mer pengar för att få bästa möjliga varor.

Dessutom får den här typen av innehåll massor av trafik om du kan ranka det högt i sökmotorerna. Vissa bloggare tror att detta innehåll ger den mest konverterande trafiken.

Exempel på sidtitlar:

  • De bästa bärbara datorerna för studenter 2023
  • De bästa hörlurarna för löpare 2023

Produktjämförelse

Med så många varumärken och produkter tillgängliga idag är det inte alltid en lätt process att välja vilka produkter man ska köpa. Människor måste jämföra produkter innan de fattar sitt slutgiltiga beslut. Om du kan ge tillräckligt med information och ge korrekta rekommendationer kommer besökarna att köpa de varor du rekommenderar.

Exempel på sidtitlar:

  • iPhone 12 vs. galaxy s20
  • Leica M10-kamera vs. Canon 5D Mark IV

Försäljning, kampanjer och rabatter

Amazon har knappt några produkter som inte har en listad rabatt. Håll utkik efter den här typen av kampanjer eftersom de kan vara väl värda att marknadsföra (om det är relevant för din läsekrets).

Exempel på sidtitlar:

  • Billiga MacBook Pro till salu
  • Få Samsung Galaxy S20 10% rabattkupong

Hur man väljer

När människor planerar att köpa en produkt i en kategori som de aldrig köpt förut, har de ofta massor av "nybörjare" frågor. Om du skapar användbart "Hur man väljer"-innehåll och leder dem genom att välja en viss produkt, kommer de att lyssna på dina råd och göra köpet.

Exempel på sidtitlar:

  • Hur man väljer den bästa madrassen
  • Hur man väljer de bästa golfklubborna

Lansering av nya produkter

Produktlanseringar är heta. Det finns förvisso stor konkurrens om att skriva om dem, men det finns lika många människor som konsumerar innehåll om nya produkter. Om du kan ta en del av en lanseringstrafik och få den att konvertera, kan detta lätt vara värt mödan.

Exempel på sidtitlar:

  • Nya iPhone 12 funktioner och priser
  • Nya beats hörlurar 2023

Amazon affiliate tips och tricks

Det finns några tekniker som du kan använda för att se till att fler människor klickar på dina affiliate-länkar så att du kan tjäna mer pengar på ditt Amazon affiliateprogram.

Använd minst två affiliate-länkar per inlägg

Använd flera affiliate-länkar per artikel du skriver. Du kan inkludera en affiliate-länk varje gång du nämner produkten. Det hjälper dig inte bara att få fler människor till Amazon, utan det är också användarvänligt.

Gör produktbilder klickbara

När du använder bilder på produkterna i ditt innehåll, se till att folk kan klicka på dem. Vissa webbplatser ser så hög som 30 % klickfrekvensökning när de lägger till den här funktionen.

Här är ett exempel på HTML-kod:

Få så många människor du kan till Amazon

Som vi nämnde ovan kommer Amazon att ge dig en provision för alla produkter som folk köper via din affiliate-länk. Så ju fler du hänvisar till Amazon, desto fler varor kan de beställa och desto mer pengar kan du tjäna.

Gör dig redo och fokusera på semestern

Vi vet alla att semesterperioden är galen för alla som har ett företag som säljer produkter (särskilt fysiska produkter). Söktrafiken ökar och omvandlingsfrekvensen är högre än någonsin.

Se till att du gör dig redo för semesterperioden eftersom det är då du kan göra det mesta av din försäljning. Ha fullt upp två månader före jul, men glöm inte Black Friday och Cyber ​​Monday.

Se till att du använder rätt webbplatslayout

Din webbplatslayout och design spelar en viktig roll för ditt Amazon-affiliates framgång. Det finns flera saker du bör tänka på när du skapar din webbplats.

  • Mobilkompatibilitet och ren design
  • Lätt att hitta affiliate länkar
  • Använd den anpassade WordPress tema för Amazon affiliate-webbplatser

Med dessa saker i åtanke kan du fokusera mer på att skapa innehåll.

Använd WordPress-plugins för att göra ditt liv enklare

Om du planerar att gå full kraft med ditt Amazon-affiliate Wordpress webbplats or WordPress blogg, kan du behöva använda ett anpassat plugin som t.ex EadsyAzon. Det kommer att göra ditt liv enklare och hjälpa dig att hitta länkar och bilder och lägga upp dem snabbt på din webbplats.

Exempel på framgångsrika Amazon affiliate-webbplatser

Slutligen vill vi visa dig några exempel på Amazon affiliate-sajter som tar det till nästa nivå. Kolla in dem och var uppmärksam på hur de omfamnar Amazons produkterbjudanden.

Slutsats

Vi har delat hela resan som krävs när du arbetar på en Amazon affiliate-marknadsföringswebbplats. Det är viktigt att notera att tålamod spelar en avgörande roll i hela processen, eftersom det tar tid att bygga trafik till din webbplats. Men om du tar alla steg som nämns ovan är det säkert att du kommer att lyckas med tiden.

Med tillräckligt med engagemang, motivation, tid och passion är att tjäna pengar som Amazon-affiliate ett alternativ som alla kan välja.

En kommentar på "Amazon Affiliate Program: Hur man kommer igång och tjänar pengar"

  1. Jose Hernandez

    Precis vad jag letade efter.
    Jag blev precis en Amazon-affiliate och det här är en bra artikel med alla detaljer. Tack så mycket!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän