12 bloggmisstag som du definitivt bör undvika

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
5 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
12 bloggmisstag som du definitivt bör undvika

Vid det här laget vet till och med din mormor att "du behöver en blogg", men inte alla vet hur man lyckas med att blogga. Du kanske vet hur man startar en blogg, men du har ingen aning om hur man gör det produktivt och välmående. Vi ser många människor hoppa direkt in med lite förberedelser och börja slänga bort innehåll med den lilla användbara informationen som ser generisk och tråkig ut att läsa. Innehåll som det skulle ses av få människor och få din blogg ingenstans.

Oavsett om du är en kommande företagare och vill använda en blogg för att marknadsföra ditt företag eller en passionerad expert inom en nisch som vill bygga ett personligt varumärke finns det vissa saker som du helt enkelt inte gör. Här är en lista över misstag som kommer att förstöra din blogg och därför bör du undvika dem.

Lista över bloggmisstag du måste undvika

Fokus på kvantitet framför kvalitet

Det är något som ganska många bloggare gör. Istället för att fokusera på att tillhandahålla kvalitetsinnehåll fokuserar de på kvantitet. Det finns två anledningar till att göra detta enorma bloggmisstag. Den första har att göra med att folk vill att deras bloggar ska se fräscha ut och alltid tillhandahålla nya saker till läsarna. Det andra skälet har att göra med SEO (Search Engine Optimization). Bloggare tenderar att fokusera mer på att förbättra sina rankningar i sökmotorerna, utan att bry sig för mycket om kvaliteten på deras innehåll. Det är just därför tillvägagångssättet "kvantitet över kvalitet" är ett misstag. Du kan förbättra din SEO-rankning på det sättet, men bara under en kort tid, eftersom ditt innehåll kommer att underprestera. Ett utmärkt blogginlägg kräver tid för adekvat forskning, för att inte tala om för att skriva och redigera. Först när du ser till att tillhandahålla kvalitetsblogginnehåll kommer du faktiskt att kunna ge positiva resultat.

Misslyckas med att arbeta med att förbättra din grammatik

Om du fortsätter att tillhandahålla innehåll fyllt med grammatiska misstag, kommer folk inte att se dig som en professionell. Du kommer att måla upp bilden av en lat bloggare som inte vill anstränga sig för att tilltala och få kontakt med läsarna. Grammatikmisstag kommer att döda din trovärdighet. Därför, om du har problem med att konstruera korrekta meningar, se till att du arbetar med att förbättra din grammatik. Du kan använda verktyg som Grammarly som skulle hjälpa dig att förbättra ditt skrivande.

Misslyckas med att välja och fokusera på rätt målgrupp

Om du försöker skriva innehåll för alla kommer din blogg att bli för generisk. Det kommer inte att ge positiva resultat. Du måste förstå vem din målgrupp är så att du kan fokusera på att skräddarsy ditt innehåll efter dem. Det är precis så du kommer att skapa en gemenskap av människor som vill lyssna på vad du har att säga. Genom att fokusera på en specifik demografi kommer du att kunna tillhandahålla värdefullt innehåll, relevant och användbart för en publik.

Försöker för hårt för att passa en stel "stil"

Om andra bloggare i din nisch har en tendens att skriva i en slags stel stil, betyder det inte att du måste smälta in och göra detsamma. Om du vill sticka ut i bloggvärlden är nyckeln att vara annorlunda. Om du försöker för mycket för att passa in och vara som alla andra kan du bli tråkig. Att tillhandahålla något unikt som kommer att skilja dig från alla andra bloggare. Det är det som gör din blogg framgångsrik. Oavsett vilket ämne du skriver behöver du inte vara seriös hela tiden. Ingjuta din personlighet i ditt innehåll, eftersom det hjälper dig att få kontakt med din publik. Skriv som du pratar, för det är den typen av innehåll som folk tycker om och vill läsa. Du är trots allt ingen robot, så lossa på dig och gör ditt skrivande tillgängligt.

Att upprepa andras åsikter

Ett av de vanligaste bloggmisstagen är att ta andras åsikter och inkludera dem i ditt innehåll som dina egna. Det är inte plagiat, men det gränsar till det. Om du vill att andra ska ta dig på allvar kan du inte få tillbaka andras åsikter – du måste ha dina egna. Om du packar om befintlig information, varför ska folk läsa din blogg i första hand? De kan hitta det de behöver någon annanstans. Om du delar någons åsikt, gör en twist och visa vad du tycker om saken i fråga. Du kan till och med citera andra i dina blogginlägg, vilket hjälper dig att skapa nya kontakter. Ändå är nyckeln att ta itu med varje ämne från ditt perspektiv. Det kommer att göra dig unik och trovärdig och hjälpa dig att etablera dig som expert inom din nisch.

Prioritera dina åsikter och övertygelser framför exakt information

Ett annat av de vanligaste bloggmisstagen är att allt handlar om dig. Människor är inte intresserade av dina personliga berättelser om de inte ger dem faktiska råd. Om ditt ego inte lämnar utrymme för rättvis information riktad till dina målläsare, kommer du att förlora din trovärdighet. Din första prioritet är att ge användbar information till din målgrupp. Att lägga till en personlig touch är bra, men tappa inte fokus och styr bort från det som är viktigt för dina läsare.

Det tar för lång tid att få ut ditt innehåll

Prokrastinering är mördaren av motivation och framgång. Tiden är högst betydelsefull. Ju tidigare du publicerar ditt innehåll, desto snabbare kan du skörda frukterna och generera potentiella kunder. Ett av de vanligaste bloggmisstagen är att försöka göra varje blogginlägg perfekt. Du bör aldrig vara besatt av det för det kommer alltid att finnas något mer att göra åt förbättra ditt innehåll. Ju längre tid du tar att få ut ditt innehåll, desto fler saker vill du ändra. Ibland är det bättre att trycka på "publicera" och fokusera på dina andra uppgifter och nya blogginlägg. När allt kommer omkring kan du alltid uppdatera dina inlägg när du vill.

Misslyckas med att skapa ett sammanhängande innehållsschema

I bloggvärlden är konsekvens nyckeln. Om du inte uppdaterar ditt innehåll på en regelbunden basis kan du förlora mycket trafik och potentiella kunder. Det kan påverka din SEO-rankning, och dina läsare kan till och med helt tappa intresset för din blogg. Att skapa ett konsekvent schema hjälper dig inte bara att utveckla en vana, utan dina läsare kommer också att veta när de kan förvänta sig nytt innehåll. Det kommer att stödja dig i att skapa förtroende och trovärdighet, eftersom du kommer att visa att du är en professionell som bryr sig om dem.

Lägger för lite tid på att dela ditt innehåll på sociala medier

Oavsett vilken typ av blogg du har, driver du den för att marknadsföra något, oavsett om det är ditt företag, din konst eller något annat som fick dig att vilja skapa en från första början. För att marknadsföra din blogg och dess innehåll måste du locka kunder eller följare. Vilket bättre sätt att göra det än att etablera din närvaro på sociala medier med hjälp av sociala medier verktyg? Du måste dela ditt innehåll på de sociala medier som målgruppen föredrar. På så sätt kan du utöka din räckvidd och uppnå dina mål. Du måste engagera dem och kommunicera med dem så att du kan bygga upp och utöka din lista med prenumeranter. Du måste vara aktiv på sociala medier, men kom ihåg att inte spamma dina följare. Det kommer bara att irritera dem och trycka bort dem.

Fokuserar för mycket på självreklam och försäljningsargument

Om du pitchar varenda blogginlägg och du ägnar dig åt för mycket självreklam kommer du att ha svårt att sälja någonting. Folk kommer att se dig som en annan marknadsförare som inte bryr sig om dem. Men istället ser dem bara som försäljningsmöjligheter. Din blogg borde vara så mycket mer än en plats för försäljningstips. Det bör ge insikter, lösningar och användbara råd som kommer att förbättra livet för din publik. När du tillhandahåller allt detta och ger dem värde, kommer du att ingjuta förtroende, och förr eller senare kommer de att vilja köpa av dig. Skapa alltså innehåll som kommer att göra skillnad, och du kan vara säker på att verkliga försäljningsmöjligheter kommer att uppstå.

Misslyckas med att interagera med samhället

Du kan inte ignorera dina läsare och förvänta dig positiva resultat. Om du fortsätter att försumma dem kommer de att ta sitt förtroende och lojalitet någon annanstans. Om du vill ansluta till gemenskapen du har skapat måste du göra det interagera med din publik. Svara på deras frågor, svara på deras kommentarer och ta hänsyn till deras feedback. Om publiken föreslår att du ska ändra något bör du överväga det. Det är trots allt läsarnas behov som du måste behaga. Man vet aldrig – att se saker ur deras perspektiv kan öppna dörren till betydande möjligheter till förbättringar. Att interagera med ditt samhälle hjälper dig att skapa starka relationer, och de kommer att känna sig värderade.

Att inte ta sig tid att gästinlägga på andra bloggar

Din blogg borde inte vara ensam i det stora hav av bloggar. Gästbloggar kommer att ta dig till en helt ny värld av möjligheter. Du kan bygga ett nätverk av professionella bloggare som kan hjälpa dig att göra en verklig skillnad. Ta dig därför tid att få kontakt med andra bloggare i din nisch. Du kommer inte bara att tjäna dem för att marknadsföra deras innehåll, utan du kommer också att njuta av gratis publicitet från dem, vilket kan räcka långt. Om du får kontakt med inflytelserika bloggare kommer det att vara en tidsfråga när du blir en av de stora kanonerna.

Slutsats

Om du vill göra din blogg framgångsrik, se till att du undviker alla dessa bloggmisstag. Att undvika de vanliga fallgroparna med att blogga hjälper dig att fokusera på det som är viktigt. Du kan utöka din spelplan och se till att alla dina ansträngningar lönar sig i det långa loppet. Du kan också kolla in några exempel på framgångsrika bloggar. Lär dig hur vissa bloggare gjorde sitt innehåll attraktivt och deras bloggar framgångsrika.

2 kommentarer på "12 bloggmisstag som du definitivt bör undvika"

  1. Cynthia Daniel

    Tack för att du gav mig en lista över saker jag inte ska göra. Jag uppskattar verkligen att komma ihåg saker att undvika, vilket gör att jag har saker att göra. Länkarna är också mest uppskattade. Har precis börjat bygga min blogg. Jag har bokmärkt den här sidan. Önska mig lycka till. Tack igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän