Bluehost Hosting Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
10 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Bluehost-logotypen Bluehost

Bluehost är ett av de sällsynta värdföretagen som rekommenderas direkt av WordPress. På grund av detta är det inte förvånande att det också är en av de mest populära värdtjänster på internet.

I den här recensionen undersöker jag vad som är så speciellt med Bluehost. Först kommer jag att visa de tillgängliga planerna så att du kan förstå alternativen för din webbplats. Sedan kommer jag att visa dig processen för att köpa en av Bluehost-planerna genom att faktiskt "smutsa ner händerna". När jag registrerar mig för deras värdtjänster och bestämmer mig för en testdomän, kommer jag att gå igenom Bluehost-kontrollpanelen och visa dig vad som finns tillgängligt där.

Sedan är det dags för några riktiga tester. Jag kommer att installera WordPress och sätta upp ett av de grundläggande teman, samt ladda en sida med ett dummyinnehåll. Detta kommer att tillåta mig att ha en riktig webbplats värd av Bluehost som jag kan testa med ett par gratisverktyg. Kommer min testsida att vara online hela tiden? Hur bra fungerar den? Hur snabbt reagerar servern? Kan du räkna med stöd från kundtjänstmedarbetarna? Låt oss ta reda på.

Innehållsförteckning

Företagsöversikt

Även om Bluehost-namnet skapades 1996, tog grundaren Matt Heaton några år till och drev andra två värdprojekt innan Bluehost presenterades för kunder 2003.

Efter flera år av att locka nya abonnenter och introducera ny teknik som CPU-strypning, förvärvades Bluehost av Endurance International Group. Bluehost är nu dedikerad till service WordPress webbplatser. Företaget har mer än 750 anställda som är stolta över att ha mer än 2 miljoner webbplatser under sin ledning.

Bluehost-planer och priser

För WordPress erbjuder Bluehost fyra värdplaner som erbjuder mer än tillräckligt för nio av tio användare. För dem som är intresserade av deras VPS-hosting erbjuder de värdplaner från månad till månad.

Grundläggande
  • $ 2.75 per månad

1 webbplats, 50 GB SSD-lagring, anpassade teman, 24/7 kundsupport, gratis domän i ett år, gratis CDN, gratis SSL-certifikat.

Plus
  • $ 5.45 per månad

Obegränsade webbplatser, obegränsad SSD-lagring, anpassade teman, 24/7 kundsupport, gratis domän i ett år, gratis CDN, gratis SSL-certifikat, gratis Office 365 i 30 dagar.

Choice Plus
  • $ 5.45 per månad

Obegränsade webbplatser, Obegränsad SSD-lagring, anpassade teman, 24/7 kundsupport, gratis domän i ett år, gratis CDN, gratis SSL-certifikat, gratis Office 365 i 30 dagar, gratis domänsekretess, gratis automatisk säkerhetskopiering.

Pro
  • $ 13.95 per månad

Obegränsade webbplatser, Obegränsad SSD-lagring, anpassade teman, 24/7 kundsupport, optimerade CPU-resurser, gratis domän i ett år, gratis CDN, gratis SSL-certifikat, gratis Office 365 i 30 dagar, gratis domänsekretess, gratis automatisk säkerhetskopiering, gratis dedikerad IP.

Bluehost nyckelfunktioner och funktioner

Det finns ett antal funktioner och funktioner som gör Bluehost till ett bra val för att vara värd för din webbplats. Låt mig gå igenom några av nyckelfunktionerna som gör Bluehost till ett attraktivt alternativ.

  • Gratis domännamn – om du prenumererar på en värdplan kommer Bluehost att ge dig ett gratis domännamn i ett år. Efter det måste du betala för domänen.
  • Obegränsad lagring – 3 av deras 4 planer erbjuder obegränsad lagring, vilket innebär att du inte behöver spåra antalet databaser eller filer du lagrar.
  • Teknik i full klass – prestandaservrar med dubbla processorer, UPS-strömbackup, nätverksövervakning dygnet runt, säkerhetskopiering av webbplatser och mer.
  • Full kontroll över e-posttjänster – inkluderar POP3/POP3 Secure och IMAP e-poststöd, 3 olika webbmaillösningar, vidarebefordran och mycket mer.
  • Gratis webbplatsskript – inklusive WordPress, meddelandeforum, Joomla, Moodle, Drupal och många fler.
  • e-handelsfunktioner – inklusive SSL säker server, OS Commerce Shopping Cart, Agora Shopping Cart och Cube Cart Shopping Cart.

Köpa en Bluehost-plan

De flesta nybörjare klarar sig bra med grundplanen. Låt mig visa dig hur du börjar och hur det känns att köpa värd från Bluehost.

  1. Öppen Bluehost.com.
  2. Klicka på knappen "Kom igång".
bluehost hemsida
  1. Välj din plan genom att klicka på knappen "Välj".
bluehost värdplaner
  1. Välj ditt domännamn.
välj ditt domännamn

Om domännamnet du väljer är tillgängligt får du ett bekräftelsemeddelande.

Skapa ditt konto

För att gå vidare till nästa steg måste du ange dina personliga uppgifter och betalningsuppgifter precis under bekräftelsemeddelandet.

personliga detaljer

När du bläddrar till det sista avsnittet som listar "Package Extras", se till att läsa allt noggrant. Flera extra alternativ kommer att markeras som standard. Även om alla extrafunktioner är trevliga att ha, notera att varje alternativ läggs ihop och gör att din faktura totalt blir högre. Jag råder dig att behålla alternativet Domain Privacy Protection eftersom detta kommer att hålla din personliga information säker. 

Du kan hoppa över de andra extrafunktionerna just nu eftersom du alltid kan bestämma dig för att uppgradera ditt konto om du ändrar dig i framtiden.

extra alternativ

När du har fyllt i all nödvändig information, se till att läsa och kontrollera användarvillkoren och bestämma om du vill ta emot e-postmeddelanden från Bluehost. Efter det, tryck på "Skicka"-knappen.

Systemet kommer att hantera din information och behandla betalningen. Efter ett par sekunder bör du omdirigeras till en ny sida som hyllar din framgång. 

Det här är det – jag har framgångsrikt köpt en värdtjänst från Bluehost. Nu är det dags att skapa ett konto som gör att jag kan logga in på deras kontrollpanel. Detta kommer att vara platsen för att hantera allt, inklusive installationen av en WordPress eller någon annan typ av webbplats.

framgångssida

Att skapa ett nytt konto är ganska enkelt. Det domännamn du valde kommer automatiskt att fyllas i för dig som ditt användarnamn, och allt du behöver göra är att välja ett starkt lösenord.

Systemet omdirigerar dig till inloggningssidan, där du måste ange ditt nyvalda lösenord en gång till.

logga sida

När du väl är inloggad på Bluehost-portalen är det äntligen dags att starta din webbplats. Portalen låter dig skapa en ny webbplats genom att klicka på knappen eller låta dig migrera en befintlig från en annan värd. Låt oss hålla det enkelt och anta att du precis har börjat. Så låt oss skapa en ny webbplats.

På nästa skärm väljer du det andra alternativet som ger hjälp, om du inte redan vet vad du gör.

hjälpa sidan

Berätta för systemet vilken typ av webbplats du bygger. Jag kommer att välja det första alternativet, eftersom jag vill skapa en blogg i testsyfte.

vilken typ av sida

Bluehost kommer att erbjuda WordPress och deras infödda webbplatsbyggare som ett alternativ. Låt oss välja WordPress och fortsätta med installationen.

välj wordpress

Nu kan du svara på ett par frågor till eller hoppa över dem genom att klicka på knappen. Dessa frågor är här för att hjälpa AI-systemet att tillhandahålla de alternativ och funktioner som kommer att vara närmast det du behöver. Oroa dig inte; du kommer inte att missa något om du hoppar över dessa steg, och du kan alltid ändra saker senare i installationen.

Efter att ha svarat på ett par frågor är det dags att välja ett tema. Du kan välja en från listan nu, men ägna inte mycket tid åt ditt val. Du kan alltid byta WordPress-teman senare, när du har ställt in hela plattformen.

välj tema

Det är allt. Du är nu officiellt klar med installationen. Välkommen till Bluehost-portalen som kontrollerar hela ditt värdkonto. Från den här platsen kan du logga in på din nyskapade WordPress-webbplats. 

Eftersom jag skriver detta för att visa dig hur Bluehost-hosting ser ut, kommer jag inte att gå in på detaljer och förklara hur WordPress fungerar. Det finns andra handledningar på FirstSiteGuide som kan lära dig mer om det.

Här kommer jag att fokusera på Bluehost och deras tjänster. Låt mig guida dig genom hela kontrollpanelen känd som Bluehost Portal. Det låter dig hantera ditt konto och webbplatsen.

Dashboardöversikt

När du väl är inloggad på Bluehost-portalen är den första sidan du kommer att se välkomst-/hemsidan. Den här sidan håller inloggningsknappen till din WordPress-webbplats, såväl som de viktigaste stegen som du kanske eller kanske inte har slutfört ännu. Om du har hoppat över några viktiga steg när du skapade din webbplats, kommer de att listas här, och systemet guidar dig genom resten av installationen. Ta dig tid och undersök alla steg som du har och inte har gjort.

admin portal

Mina webbplatser avsnitt  

Nästa flik som du kan se på menyn till vänster låter dig kontrollera dina webbplatser. Eftersom jag bara har skapat en webbplats förvånar det mig inte att det bara finns en webbplats på listan. Det finns en enorm "Hantera webbplats"-knapp tillgänglig här, och som låter dig ta kontroll över din webbplats. För personer som har flera webbplatser är det lätt att klicka på knappen "Lägg till webbplats" bredvid den, vilket avslöjar ett par nya alternativ - ett för att skapa en ny webbplats och ett annat som låter dig migrera en befintlig webbplats till Bluehost . Oavsett hur många webbplatser du har är det här platsen att kontrollera dem alla på detta värdkonto.

webbplatssektionen

Marknadssektionen

Marknadsfliken avslöjar hundratals alternativ som kan förbättra din webbplats och din valda värdplan. Om du använder WordPress är det här platsen att söka efter teman och plugins. Marknadsplatsen är skräddarsydd för nybörjare och låter alla hitta precis vad de behöver.

marknadsplats

E-post & kontorsavdelning

Fliken E-post och kontor är den perfekta platsen för att skapa och hantera din professionella e-postadresser. Istället för att använda Gmail eller någon annan gratistjänst kan du ha en egen e-postdomän. 

Den här fliken visar dig detaljer och låter dig välja mellan Microsoft 365 och Google Workspace. Observera att båda e-postalternativen debiteras extra men väl värt det.

e-postavdelning

Avsnittet Domäner 

Oavsett om du har en enda domän eller flera som du vill hantera kan du snabbt komma åt dem via fliken Bluehost Domains. Det här är platsen för att hantera inställningar, verifiera domäner, kontrollera DNS, omdirigeringar, överföringar och mer.

domänsektionen

Marknadsföringsverktyg avsnitt 

När du har din webbplats uppe och klar kommer du förmodligen att vilja marknadsföra den. Det är därför Bluehost erbjuder marknadsföringsverktyg som snabbt kopplar dig till Google My Business, Bluehost SEO, Google Ads och andra marknadsföringsalternativ som du kan behöva.

avsnittet marknadsföringsverktyg

Avancerat avsnitt 

Om du klickar på de avancerade inställningarna kommer du att ladda cPanel, en populär kontrollpanel som låter dig göra praktiskt taget vad du vill med ditt värdkonto. Du kan kontrollera e-postmeddelanden, filer, databaser, kontrollera statistiken, ställa in säkerhetsalternativ och mycket mer. 

Nybörjare kommer förmodligen inte behöva bråka med cPanel eftersom det används för att hantera mer komplexa webbplatsfunktioner, men det är bra att veta att du bara är ett klick från att utöka dina alternativ.

avancerad sektion

Bluehost tillförlitlighet och drifttid

Bluehost hävdar att deras servrar är igång 99.99% av tiden. Det låter fantastiskt och är inte ett orealistiskt påstående.

För att testa detta påstående öppnade jag ett gratiskonto på UptimeRobot, vilket gör att alla kan testa sina webbplatser. Efter att ha lagt till URL:en lät jag den köra i 24 timmar under helgen. Resultatet blev en perfekt 100% drifttid, vilket betyder att min sida var tillgänglig hela tiden.

upptid

Naturligtvis, om jag hade lämnat testet i veckor och månader för att köra, skulle det definitivt bli några stillestånd. Förra gången vi gjorde ett grundligt Bluehost-test på FirstSiteGuide (för några år sedan), var det en incident med driftstopp som varade i 26 minuter. Även om det är förvånande, är det fortfarande normalt och bör inte oroa dig för mycket. Det är dock också värt att notera att Bluehost har förbättrat sin tjänst dramatiskt under åren.

upptid svarstid

Bluehost webbserverprestanda 

För att testa Bluehost ytterligare bestämde jag mig för att köra ett webbserverprestandatest. Detta kostnadsfria test finns på Dotcom-verktyg, och allt som krävs är att klistra in webbadressen till din webbplats.

Webbserverns prestandatest tar hänsyn till flera viktiga prestandaindikatorer. Den kontrollerar om en server returnerar ett giltigt svar, vilket kan tala om för dig om allt är ok. Den testar till och med elementen på din webbplats, såväl som hastigheten på webbplatsen, tillsammans med den totala tiden som krävs för att ladda hela sidan du begärde.

Jag valde New York, London och Mumbai som tre platser att köra testet från.

serverprestanda

Resultaten visar bra prestanda från alla tre platserna. Den genomsnittliga svarstiden var 1.77 sekunder. Servern svarade bäst när den nåddes från London (1.44s) och sämst från Mumbai (1.98s).

Dessa siffror indikerar att Bluehosts hårdvara fungerar bra och ger tillgång till din webbplats från vilken plats som helst i världen i tid.

Bluehost-serverns svarstid

För att se till att alla tester kontrollerades noggrant bestämde jag mig för att använda en annan gratistjänst som låter mig se hur bra min webbplats på Bluehost presterar. Verktyget finns tillgängligt på Bitcatcha och kan utföras inom några sekunder. Allt jag behövde göra var att klistra in webbadressen till min nya webbplats och låta Bitcatcha göra resten.

server svar

Min webbplats fick betyget A+, så allt fungerar bra. Serverhastigheten var i genomsnitt 2ms vilket är ganska bra. Det betyder att Bluehosts servrar i genomsnitt tog bara 2 millisekunder att reagera på testet.

serverns svarstider

Bitcacha genomför ett test från 10 olika platser i världen. Varje plats skickar tre förfrågningar och bilden visar ett genomsnitt. Som du kan se var den bästa platsen den här gången Mumbai med endast 1 ms svarstid, medan de sämst presterande ställena var Sao Paulo och Japan med 4 ms, vilket är något långsammare än väntat. 

I slutändan är det genomsnittliga resultatet ganska bra. Du kan också förvänta dig att din webbplats har en bra svarstid när den är värd hos Bluehost.

Kunskapsbas och stöd

Bluehost-kunskapsbasen känns tillräcklig. Inget fancy här, men du får all information du behöver. Det jag verkligen gillade är ikonerna som dyker upp bredvid varje fråga. Så om du letar efter en handledning om hur man arbetar med WordPress, till exempel, kommer Bluehost att visa dig videohandledningar, webbseminarier och vanliga artiklar. Men det finns alltid livechatt och telefonknappar som låter dig ansluta direkt till en supportagent som kan hjälpa dig med allt du behöver.

Förutom ett telefonnummer erbjuder Bluehost-support livechatt. Jag bestämde mig för att testa supporten genom att öppna chatten. Innan jag ansluter till agenten ställde AI-systemet mig ett par frågor och erbjöd dokumentationsfiler. Men eftersom jag ville ignorera det blev jag snabbt omdirigerad till livechatten. Jag blev ganska förvånad över att se hur snabbt allt gick. En agent svarade mig inom ett par sekunder och ställde några ytterligare frågor. Eftersom jag frågade om domänen fick jag snabbt ett mejl med en valideringstoken. Bluehost tar säkerhet och personlig information på största allvar, och jag älskar det.

Inom 3 minuter till hjälpte agenten mig genom att byta över min tillfälliga domän till den nyinköpta.

Om du är nybörjare kan jag inte betona hur viktigt det är att ha en snabb och pålitlig supporttjänst som denna som är tillgänglig även på helger. Tack, Bluehost!

stödja

Bluehost återbetalningspolicy

Om du bestämmer dig för att avbryta ditt värdprenumeration är det bra att veta att Bluehost utfärdar full återbetalning mellan 3 och 30 dagar efter köpet. Tänk dock på att domänregistreringsavgifter inte återbetalas. Efter 30 dagar kan inga återbetalningar erhållas.

Om du inte är nöjd med deras värdtjänst inom de första tre dagarna kan du få full återbetalning minus 15 USD spenderat för en domän (om du köpte en under kassan).

Om du bestämmer dig för att begära en återbetalning, var beredd att spendera minst 20 minuter på chatten. När det gäller återbetalningar är agenter mycket långsammare än vanligt, och de kommer att ställa dig fråga efter fråga och försöka hålla dig ombord. Återbetalningen var en riktigt hemsk upplevelse, om jag ska vara ärlig.

Bluehost för- och nackdelar

Bluehost är definitivt en av de bästa värdtjänsterna som finns, men låt oss snabbt undersöka för- och nackdelarna.

Fördelar

  • Nybörjarvänlig kontrollpanel.
  • Snabb installation.
  • Bra drifttid.
  • Genomgående bra responstid.
  • Specialiserad WordPress-hosting.
  • Fantastiskt stöd.

Nackdelar

  • Dyra extra funktioner.
  • WordPress kommer förinstallerat med för många plugins.

Vanliga frågor

Är Bluehost bra för nybörjare?

Bluehost är en perfekt lösning för alla nybörjare. Teamet ser till att allt är lätt att förstå under hela processen, från att välja och köpa en värdplan till att ställa in allt. Att starta en WordPress-blogg känns enklare än någonsin med Bluehost eftersom du guidas genom hela din resa. Det är också viktigt att betona att supportpersonalen är mycket snabba på att svara och kommer att kunna hjälpa dig inom några minuter.

Varför är Bluehost så billigt?

Priset är definitivt en av styrkorna med Bluehost. Eftersom deras billigaste planer använder delad värd, betyder det att din webbplats inte är den enda på den specifika servern. Eftersom du delar serverresurser med andra gör det hela installationen mer överkomlig för alla. Oroa dig inte; som nybörjare behöver du förmodligen inget annat, och din webbplats bör fungera bra. Om du bestämmer dig för att öka ditt spel kan du alltid uppgradera din Bluehost-plan och till och med byta till en dedikerad server (som inte delas med andra).

Är WordPress gratis med Bluehost?

Ja, du kan enkelt starta en gratis WordPress-webbplats med Bluehost. När du har köpt och ställt in din värdplan med Bluehost kommer systemet att låta dig välja WordPress som ditt innehållshanteringssystem. Installationen och installationen tar bara ett par minuter.

Slutsats

Alla pratar om Bluehost, och nu när jag har granskat det och satt vad de erbjuder på prov förstår jag varför. Bluehost är definitivt en fantastisk värdlösning för alla nybörjare, och kommer också till ett pris som varje ny webbplatsägare har råd med.

8 kommentarer på “Bluehost Hosting Review 2023”

  1. David Yarde

    Alltid ett nöje att chatta med @bluehost-teamet när jag ser dem på en WordCamp

  2. Debbie Clarke FRSA

    Fantastisk kundservice @bluehost – tack!!

  3. LG74

    Jag hade en så stressig morgon när jag kom på ett problem med min blogg men @bluehost hjälpte mig oerhört. Jag är evigt tacksam #kundservice

  4. Carla Jean Lauter

    Tack, @bluehost @bluehostsupport för att du magiskt räddade min webbplats!! #bästavärd någonsin #skämtar

  5. awaldstein

    Stort tack för @bluehost teknisk support för att du går utöver det och får upp min webbplats. Du äger! Seriöst tack!

  6. The Millennial Anon

    Jag förstörde min webbplats och @bluehost-supportteamet fixade det på 1 minut. Fantastiska killar!

  7. Pete

    Tack till @bluehost kundsupport Savinaya var supertrevlig och hjälpsam idag.

  8. Cindy Royal

    Fick precis utmärkt stöd från @bluehost för att återställa en elevs projekt! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän