Carrd Website Builder Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
6 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Carrd -logotyp Carrd

Alla gratis webbplatsbyggare strävar efter att vara enkla att använda för sina kunder. Men hur enkelt du än tror Wix or Squarespace är att använda går Carrd till en helt ny nivå. Denna kostnadsfria webbplatsbyggare låter dig skapa ensidiga webbplatser och hjälper dig att göra det på några timmar.

Men samtidigt ha en enkel webbplats byggmästare är alltid ett bra alternativ, kom ihåg att detta också kan resultera i en ganska otillfredsställande upplevelse av att skapa webbplatser.

Vem ska använda Carrd (bäst för):

Carrd är bäst för användare som fortfarande lär sig hur webbplatser fungerar och vill börja med en enkel lösning. Det är också bra för människor som bara behöver en enkel broschyrwebbplats där de kommer att presentera en enkel produkt eller visa upp en portfölj genom att lägga till några bilder.

Småföretagare kan tycka att Carrd är intressant eftersom de kan använda webbsidorna som byggts med det som onlinebroschyrer eller målsidor.

Men Carrd tillåter inte att du bloggar eller har onlinebutiker, så det kommer inte att kunna användas av någon med mer seriösa webbplatsbehov.

Carrd nyckelfunktioner

Bygg ensidiga webbplatser snabbt – skapa gratis ensidiga webbplatser genom att använda en enkel redigerare.

Mottaglig – alla mallar är responsiva, vilket innebär att alla sajter som skapats med Carrd kommer att se bra ut på alla enheter även utan din extra input.

Fri – du kan skapa upp till tre webbplatser gratis och använda dem för alltid.

Granskningsöversikt

För den här recensionen har jag skapat en webbplats med Carrd. Detta gjorde att jag kunde se vad den kostnadsfria webbplatsbyggaren kan och hur den kan jämföras med andra populära gratis webbplatsbyggare.

Jag har också bläddrat i deras dokumentationssidor och kontaktat deras support via e-post för att se hur hjälpsamma och snabba de är.

Detaljerad Carrd recension

Användarvänlighet

Carrd är definitivt den enklaste gratis webbplatsbyggaren jag någonsin har provat. Så fort du öppnar deras hemsida kommer du att se varför. Det finns bara den mest grundläggande informationen tillgänglig på sidan, och allt pekar på knappen som låter dig börja skapa din första sida. Medan andra sidbyggare kommer att kräva att du skapar ditt gratiskonto innan du går vidare, tar Carrd dig omedelbart till processen att skapa din webbplats. Enkel! Du behöver bara skapa ditt konto när du bestämmer dig för att spara din webbplats, vilket är vettigt.

kort användarvänlighet

Hela användargränssnittet är designat för nybörjare och personer som inte vill lägga mycket tid på att lära sig hur man använder editorn. Huvudmenyn är alltid placerad överst på skärmen och innehåller bara ett fåtal ikoner som låter dig lägga till nya element, ångra, spara ändringar och så vidare. Den andra delen av editorn dyker upp så fort du klickar på ett av elementen. Den har viktiga redigeringsalternativ.

Till skillnad från andra gratis webbplatsbyggare kommer du att lära dig hur Carrd fungerar på förmodligen mindre än 10 minuter! 

Mallar

Vanligtvis är mallar kategoriserade efter deras nisch. Men medan andra webbplatsbyggare visar dig mallar dedikerade till resor, affärer, mat och liknande nischer, går Carrd åt andra hållet. Det låter dig välja mellan endast fem kategorier som profil, landning, form, portfölj och sektionerad.

Detta innebär att du kan välja olika strukturerade mallar som du enkelt kan ändra efteråt.

kortmallar

Sanningen att säga är mallar inte en av Carrds starkaste sidor. Det fanns 80 mallar när jag granskade Carrd, och många av deras teman var endast tillgängliga i PRO-versionen. Alla såg väldigt enkla ut och innehöll vanligtvis bara en handfull element.

Design flexibilitet

Oavsett om du börjar med ett tomt ark eller väljer en av mallarna, finns det inga designalternativ som låter dig vara kreativ. Editorn låter dig lägga till nya behållare (sektioner) och flera element som kan läggas till dem. Du kan lägga till text, bilder, videor, listor, knappar, länkar, ljud, ikoner, gallerier, tabeller, timers och avdelare i gratisversionen. Om du bestämmer dig för att gå PRO kommer du också att kunna infoga bildspel, formulär, widgets och bädda in extra kod.

flexibilitet för kortdesign

Att redigera ett element är relativt enkelt. Efter att ha klickat på ett objekt visas en meny till vänster som visar alla tillgängliga alternativ. När det till exempel kommer till bilder kommer du att kunna ladda upp nya bilder, välja vad som ska hända med ett klick och ställa in några fler alternativ. Naturligtvis finns det att ändra storlekar, marginaler etc. men är ganska begränsat av redaktören. Istället för att definiera anpassad storlek är allt du behöver göra att flytta reglaget.

Att redigera text är dock inget du kommer att gilla. Istället för att skriva direkt på objektet du klickar på måste du lägga till text i menyn till vänster. Och om du vill formatera ditt innehåll, istället för att klicka på en knapp för att göra det fetstilt, till exempel, måste du använda deras markdown-liknande formatering. Det är något som du kan förvänta dig på ett internetforum från 1995, men inte i en modern webbplatsbyggare.

Att ha möjlighet att ångra och göra om och alltid spara ändringar är ett stort plus.

Domänalternativ

Om du bestämmer dig för att starta en gratis sida kommer du att älska det faktum att du kan ha en gratis underdomän. När du väljer att publicera din webbplats låter Carrd dig skriva in din önskade underdomän, vilket kan vara något.carrd.co.

carrd-domänalternativ

Om du bestämmer dig för att hålla fast vid den här webbplatsbyggaren och ta en PRO-version, kommer du också att kunna ansluta en anpassad domän till den.

Mobil webbplatsoptimering

Det kom som en överraskning att denna extremt enkla webbplatsbyggare kan optimera en mobilwebbplats. Du får inte bara förhandsgranska din webbplats i en mobilvy, utan du kan välja att redigera webbplatsen just för mobila enheter! Det är en stark egenskap som inte många konkurrenter har.

Ändå, för dem som inte är intresserade av detaljerna finns det ett autoalternativ som hanterar mobilsajten utan att du behöver röra ett enda element.

SEO (Search Engine Optimization)

Med en så enkel byggare kan du inte förvänta dig många alternativ relaterade till sökmotoroptimering. Carrd låter dig välja titel och beskrivning av din webbplats, vilket är en viktig del. Du kan anpassa metataggar och anpassat innehåll i del av din webbplats, vilket ger dig ytterligare kontroll över webbplatsen. Men för att lägga till nyckelord och mer avancerade SEO-kommandon måste du veta vad du gör. Eftersom detta är en enkel sidbyggare designad för personer som inte känner till dessa saker, borde detta ha gjorts annorlunda.

Men Carrd skapar automatiskt en webbplatskarta som kan skickas till sökmotorer. Detta kommer att bidra till att förbättra indexeringen och hur sökmotorer ser din nya webbplats.

Bloggfunktioner

Tyvärr var Carrd inte tänkt som en webbplatsbyggare som låter dig ha en blogg. Så du kan glömma att posta helt och hållet. Den enda lösningen är att blogga på en tredjepartsplattform som Medium.com och länka till den.

e-handelsintegration

Eftersom jag har avbildat Carrd som en extremt enkel webbplatsbyggare under hela denna recension, kommer du inte att bli förvånad över att höra att det inte finns några e-handelsalternativ.

Det betyder tyvärr att du inte kan skapa en webbutik eller sälja någon form av varor via en Carrd-webbplats.

Carrd-priser och planer

En enkel webbplatsbyggare innebär enkel prissättning. Istället för månatliga prisplaner erbjuder Carrd endast prisvärda årsplaner. Även om det finns tre betalplaner tillgängliga, kan var och en av dem utökas, så det tillåter ett större antal webbplatser som du kan bygga.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Bläddra igenom Carrds expertdesignade mallar helt gratis. Din webbadress skulle ligga under underdomänen carrd.co.

ProLite
  • $ 9 / år.
    7-dagars gratis testversion finns.

3 webbplatser, premium-URL:er, inget varumärke, högkvalitativa bilder, stora bilder och videor, ingen elementgräns, Pro-mallar, videouppladdningar, bildspel, webbplatsikoner, dela bilder.

ProStandard
  • $ 19 / år.
    7-dagars gratis testversion finns.

10 webbplatser, anpassade domänadresser, enkla formulär, widgets, inbäddningar, Google Analytics, metataggar.

ProPlus
  • $ 49 / år.
    7-dagars gratis testversion finns.

25 webbplatser, anpassade mallar, omdirigeringar, lösenordsskydd, uppdateringar ofta, avancerade inställningar, nedladdningssidor.

Kundtjänst

Efter att ha testat Carrd-dokumentationen fann jag att den är ganska vag. Dock har dokumentationen allt du kan behöva när du arbetar på din webbplats med Carrd. Det finns bara ett fåtal sidor tillgängliga i deras kunskapsbas, men det är bara för att det finns så få funktioner som Carrd faktiskt erbjuder.

Valet av färger var lite förlegat om du frågar mig – vit text på svart bakgrund är så 1995. Men om du är ok med det så kommer dokumentationsfilerna att klara sig bra.

Deras e-postsupport är också kompetent och trevlig. Efter att ha skickat en enkel fråga dök svaret upp i min inkorg efter bara ett par timmar.

Carrd för- och nackdelar

PROS

Enkelt – det är definitivt den enklaste gratis webbplatsbyggaren du kan hitta. Inlärningskurvan är praktiskt taget obefintlig.

Fri – om du inte behöver extra funktioner kan du ha upp till tre gratis webbplatser kopplade till ett konto.

Mobiloptimering – även om webbplatserna skalas automatiskt kan du ställa in den i manuellt läge och kontrollera utseendet på din sida på smartphones och surfplattor.

CONS

Mycket begränsande – du kan bara skapa ensidiga webbplatser. Det finns inte så många element som du kanske vill, och redigering av element är ganska restriktivt.

Du kan inte ha en blogg – alla vet att vanligt innehåll är ett måste. Så det är verkligen chockerande att ha en webbplats utan möjlighet att lägga till en blogg på den.

Inga e-handelsalternativ – det går inte ens att ha en enkel webbutik med Carrd.

Exempel på sajter byggda med Carrd

John Smith (demo) — Skapad med Carrd

testa hemsidan

Cayce Pollard (demo) — Skapad med Carrd

Cayce Pollards hemsida

Jane Anderson (demo) — Skapad med Carrd

Jane Andersons hemsida

Vanliga frågor

Kan jag ha en blogg på Carrd?

Tyvärr erbjuder Carrd inte bloggar på sina enkla webbplatser. Även om du kan lägga till text på din ensidiga webbplats, kan du inte skriva vanliga inlägg. Det enda alternativet du kan använda som ett alternativ är att länka utanför till en annan bloggplattform.

Är Carrd verkligen gratis?

Ja, Carrd är verkligen gratis, och du kan ha upp till tre webbplatser utan att betala ett öre. Även om du inte kommer att få alla alternativ och funktioner i deras gratisversion, kan du fortfarande skapa en snygg ensidig webbplats på deras underdomän, som är helt gratis.

Hur många sajter kan jag ha på Carrd?

Med gratisversionen kan du ha upp till tre webbplatser som du kan redigera och publicera när som helst. Om du bestämmer dig för att börja betala årligen för en av deras premiumplaner låter Carrd dig ha upp till 500 sajter med deras dyraste plan.

Kan jag starta en onlinebutik på Carrd?

Carrd låter dig skapa enkla ensidiga webbplatser, men det har inga e-handelsalternativ.

Kan jag skapa en portfölj på Carrd?

Ja, du kan skapa en enkel portfölj på Carrd. Det finns till och med en hel mallkategori dedikerad till portföljer. Genom att välja den här typen av mall kan du skapa din ensidiga portfölj mycket snabbare, och du kan vara säker på att den kommer att se bra ut. Men om du bestämmer dig för att utöka din portfölj kommer du förmodligen att vilja börja leta efter en annan webbplatsbyggare som låter dig kontrollera din webbplats mer i detalj eller kanske till och med låter dig börja blogga och sälja ditt arbete online.

Slutsats

Om du är en individ som vill ha en enkel broschyrsajt, eller en ensidig portfölj för ditt företag, men inte vill göra något väsen av att designa en webbplats, kan Carrd vara något värt att överväga. Observera dock att denna gratis webbplatsbyggare är extremt enkel. Även om detta innebär ett rent användargränssnitt och enkel navigering, betyder det också att du bara har de mest grundläggande alternativen.

Eftersom det inte finns någon bloggsektion och du inte kan göra din webbplats till en onlinebutik av något slag, skulle jag inte rekommendera Carrd till någon som behöver något mer komplicerat än en broschyr på en enda sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän