Hur man startar ett e-handelsföretag 2023

Artem Minaev
Uppdaterad: 4 oktober 2023
27 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man startar ett e-handelsföretag 2023

Den senaste pandemin gav ett uppsving som har accelererat utvecklingen av e-handel med fem år. Det har aldrig varit en bättre tid att starta ditt företag online

Enligt studier, 22 % av alla detaljhandelstransaktioner kommer att äga rum på internet 2023. År 2024 kan e-handelsförsäljningen enbart i USA överstiga 475 miljarder dollar. Om ditt företag fortfarande inte är online är det dags att öka takten och starta ditt eget e-handelsföretag. 

Men att starta ett e-handelsföretag är fortfarande en stor utmaning. Det är viktigt att förstå de exakta stegen för att säkerställa framgång i ett överväldigande konkurrensutsatt affärslandskap som den digitala affärsmiljön. 

Lyckligtvis kommer den här detaljerade guiden att dela med dig vad som krävs för att bygga, lansera och driva ett e-handelsföretag med framgång 2023. 

Hur man startar ett e-handelsföretag i 5 enkla steg

Här är de fem stegen som hjälper dig att starta ett e-handelsföretag.

Steg #1: Olika affärsmodeller för e-handel

Innan du börjar sälja dina produkter eller tjänster, måste du först välja rätt e-handelsmodell för din onlineverksamhet. Här är de fem toppmodellerna att överväga.

Sälja dina egna produkter via en webbutik

En av de mest populära och utbredda affärsmodellerna för e-handel är business-to-consumer (B2C)-modellen. Detta syftar på att sälja dina egna produkter via en webbutik till din målgrupp. 

Detta är en traditionell e-handelsmodell. Ditt företag säljer tjänster eller produkter via din webbutik till detaljhandelspriser. Den här modellen är en av de bästa för företag som behöver korta försäljningscykler, där de snabbt kan få kontakt med kunder, kanalisera dem genom sajten för att göra ett köp och gå vidare till nästa kund. 

Några av fördelarna med B2C inkluderar:

  • Kortare försäljningscykel;
  • Lätt att ansluta direkt till klienten för konsumentfeedback;
  • Varumärkesexponering; och
  • Möjlighet att snabbt modifiera produkter som säljs vid behov.

Dropshipping via en webbutik

Dropshipping är en intressant affärsmodell inom e-handelsbranschen eftersom den låter dig bestämma en specifik uppsättning produkter att sälja på din webbplats som e-handelshandlare, medan din orderuppfyllelse och leveransprocess hanteras och hanteras av din dropshipping-leverantör. 

Som en affärsmodell för e-handel ger dropshipping kanske inte lika hög kontroll över din kundservice och varumärke som B2C, men det kommer att ge nya, innovativa och kundcentrerade sätt att testa nya tjänster, utforska nya produktidéer och spara på utgifter och kostnader för att lagra inventarier och frakt.

Försäljning av print-on-demand-produkter

Print-on-demand-produkter är produkter som innehåller din egen design. Det finns många print-on-demand-webbplatser som låter företag skapa sin egen design online, skapa en onlinebutik/butik och få länkar för att dela sina produkter på sociala mediekanaler för att marknadsföra sin verksamhet utan att någonsin hantera en leverans eller äga lager . 

Detta är perfekt för företag som säljer handritade mönster eller enkla textskjortor. Om ditt företag kretsar kring att sälja print-on-demand-produkter, här är några av de bästa print-on-demand-sidorna för att sälja dina produkter:

Säljer egna märkesvaror via Amazon FBA

Företag som väljer att sälja egna märkesvaror via Amazon FBA har en betydande fördel: de överför allt ansvar för frakt och lager till amason. FBA står för Fulfillment by Amazon, och den här affärsmodellen för e-handel är ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt varumärke samtidigt som du minskar kostnaderna för frakt och lager. 

Varje gång du beställer bulkvaror går de till ett Amazon FBA-center för lagring istället för att skickas till dig. Denna affärsmodell innebär några avgifter, men det finns också fördelar:

  • Du behöver inte betala för att hyra ett lager/förråd;
  • Amazon tar fullt ansvar för frakt- och lagringsprocessen och täcker alla utgifter om något går fel;
  • Det finns inget behov av en egen webbplats; och
  • Att sälja på Amazon innebär att dina produkter listas på en etablerad sajt med en enorm publik.

Försäljning av hantverksprodukter via marknadsplatser

Den samtida handgjorda hantverksgemenskapen är enorm idag. Det har vuxit mycket under de senaste åren, från bara en liten nisch online till en fullskalig marknadsplats, värd på hantverkswebbplatser som etsy

Sajter som denna har bidragit till att bana väg för hantverkskonstnärer och proffs att marknadsföra och sälja sina produkter till en global publik online. Idag finns det många fler sajter som Etsy, vilket gör denna affärsmodell till något att tänka på när man funderar på att starta ett e-handelsföretag. 

Marknadens storlek växer snabbt och samlar fler och fler yrkesverksamma. Även om dessa tillverkare var begränsade till lokala butiker och loppmarknader tidigare, är det inte fallet längre. Här är några webbplatser att undersöka om du planerar att sälja hantverksprodukter via onlinemarknadsplatser:

Steg #2: Välj en produkt och gör nischmarknadsundersökningar

När du väl har etablerat din affärsmodell för e-handel är det dags att överväga din produkt. Detta inkluderar att välja rätt produkt genom att göra nischmarknadsundersökningar att upptäcka utbudet av produkter som matchar din affärsnisch och målgrupp. Låt oss undersöka hur man väljer en produkt och hur man gör nischmarknadsundersökningar.

Hur man väljer en produkt

Det bästa sättet att välja en produkt är att undersöka produkter att sälja online. Din sökning bör omfatta en av två typer av varor:

  • Ett sortiment av produkter som kommer från en växande nisch och är efterfrågade;
  • En högkvalitativ varuprodukt.

Nischprodukter är designade för att tillfredsställa en mycket specifik målgrupp. De är noggrant utvalda produktlinjer eller bara en produkt av högsta kvalitet som ofta finns i flera versioner. Nischprodukter är ett utmärkt sätt att utveckla en mycket riktad marknadsföringsstrategi som kan resultera i höga vinstmarginaler.

Varumärkta produkter är vanligtvis populära, befintliga varor som en säljare kan duplicera med ett lägre pris, eller en liten modifiering som kommer att fånga konsumentens blick. När du väljer rätt produkt måste du tänka på din målgrupp, deras verkliga problem och hur din produkt kan hjälpa dem. 

Här är några användbara tips om hur du väljer rätt produkt:

  • Skapa ett koncept som erbjuder en lösning på ett specifikt problem – produkter som löser verkliga problem är de mest säljbara lösningarna.
  • Hitta din passion – dina produkter och din verksamhet i allmänhet bör vara en del av något du brinner för.
  • Titta på varumärkespotential – Branding är avgörande för din e-handelsframgång. Varumärkesutveckling omfattar tre viktiga aspekter av ditt företag online: ditt produktvarumärke, fastställande av den ideala konsumentbasen och hur du upprättar en lojal relation med din målgrupp.
  • Tillgodose konsumenternas preferenser – Folk älskar att spendera pengar på saker de tycker om. Om du kommer med en produkt som tillgodoser deras preferenser kommer du definitivt att växa ett företag.
  • Följ trenderna i din nisch – Trender är avgörande för ditt företags framgång eftersom de berättar vad som finns i just din bransch och utanför. Spåra trender för att expandera till en framväxande marknad och bygga ett autentiskt varumärke.

Hur man gör marknadsundersökningar 

Att utföra marknadsundersökningar hjälper dig i huvudsak att komma på en bra produktidé. Det hjälper dig också att bestämma den idealiska köparens persona för att bättre finjustera fokus för dina marknadsföringsstrategier. Även om många tycker att marknadsundersökningar är tråkiga, tråkiga och tidskrävande, finns det många fantastiska marknadsundersökningsverktyg som kan göra den här processen rolig att göra. 

Ännu viktigare, du behöver inte utöka din budget ytterligare genom att anlita en specialist för att utföra din forskning åt dig. Här är ett par sätt att utföra riktad marknadsundersökning på en specifik målgrupp för din webbplats.

Kundundersökningar

Ett av de bästa sätten att samla in värdefull information om dina konsumenter är att göra kundundersökningar. Undersökningar ger också tillgång till ett brett utbud av publik på sociala medier och erbjuder ett av de snabbaste sätten att bygga en e-postlista med kontakter. 

Skapa kundundersökningar baserade på följande demografiska ämnen:

  • civilstånd
  • Antal barn
  • Ålder
  • Kön
  • Bostadsland
  • Hushållens inkomst
  • Utbildningsstatus
  • Pensionsmål
  • Musiksmak
  • Livsstilsval
  • Ambitioner och livsmål
  • Familjevärderingar

Intervjua konsumenter

Om det är möjligt, organisera Zoom- eller telefonintervjuer genom att använda kontakterna för dina undersökningsdeltagare. Om du ställer specifika frågor är en-mot-en-intervjuer rätt väg att gå. Använd e-post för att distribuera dina frågor till dina deltagare, men gör det några dagar innan du intervjuar dem för att ge dem tid att förbereda sig.

Skapa fokusgrupper

Använd Skype eller Zoom för att skapa fokusgrupper som involverar dina ideala konsumenter. Fokusgrupper är ett utmärkt sätt att skapa köparpersonas baserat på informationen som du har samlat in från dina grupper, intervjuer och undersökningar.

Steg #3: Skapa din e-handelsverksamhet

Nu när du har etablerat grunden för ditt företag är det dags att gå in i stadiet för att starta ditt e-handelsföretag. Det är här vi kommer att täcka stegen som inkluderar att namnge ditt företag och ditt varumärke, bygga din onlinebutik, välja rätt betalningsmetoder och mer. 

Namnge ditt e-handelsföretag

Namnet på ditt e-handelsföretag är avgörande för din framgång. Om det är något för komplicerat eller svårt att komma ihåg, kommer du inte att se mycket trafik på din webbplats. Du kan namnge ditt företag genom att fokusera på gör ditt domännamn catchy och kort snarare än alltför beskrivande. 

Många företag gör ett misstag genom att välja namn som är för långa och komplicerade att komma ihåg. När du har bestämt dig för namnet på ditt företag/domän, du måste registrera den. Lyckligtvis för dig finns det en rad tjänster som du kan använda för att göra detta. 

Skapa en logotyp och varumärkesmaterial

I internetvärlden är Visual branding en vetenskap som skulle kräva en egen artikel, men vi kommer att ge en kort sammanfattning här. Det är viktigt att ha en logotyp och varumärke för att göra ditt företag minnesvärt. 

När du har ett varumärke kan du börja bygga varumärkesnärvaro och medvetenhet för att öka ditt företags synlighet online och etablera ett auktoritativt rykte för ditt företag. Din logotyp spelar här en avgörande roll. 

Skapar din logotyp och varumärkesmaterial kräver samma typsnitt och kompletterande varumärkesfärger över dina försäljningskanaler. Du kan göra DIY på din logotyp om du vill, men vi rekommenderar att du lägger ut din logotyp till en frilansande designer för att få det mest professionella resultatet som dina pengar kan köpa. 

Här är några viktiga saker att tänka på när det gäller att skapa varumärke för ditt företag:

  • Relevans – De mest framgångsrika företagen är de med logotyper som berättar sin historia med flit. Gå med en lösning som förmedlar ditt budskap och berättar en historia om ditt varumärke och dess erbjudande.
  • Enkelhet – din logotyp ska vara något enkelt och ändamålsenligt. Ännu viktigare, det måste vara minnesvärt så att dina kunder lätt kan komma ihåg det. 
  • Mångsidighet – du behöver en logotyp som du kan använda på alla kommunikationskanaler, allt från en skylt till din webbplats. Det måste vara en helt skalbar lösning som enkelt kan matcha den nödvändiga designen utan att förlora mening eller integritet.
  • unika – eftersom din logotyp hjälper dina konsumenter att associera den med ditt företag, gör den unik.

När du tänker på din logotyp, tänk på märken som McDonald's, Nike, Coca-Cola eller BMW. Dessa är alla enkla logotyper men mycket minnesvärda på grund av deras distinkta färger och andra unika element. 

När du har en logotyp som du är nöjd med, matcha dess design med ett kompletterande färgschema för att påverka resten av ditt visuella varumärkesmaterial, inklusive dina annonser, marknadsföringsmeddelanden, förpackningsmaterial och hemsidedesign.

Bygg din webbutik

När du har rätt produkt, affärsmodell och logotyp redo är det dags att börja sätta upp din e-handelsverksamhet genom att bygga din onlinebutik. Börja med bygga din webbplats. De flesta onlinegrossister och återförsäljare väljer plattformar för försäljning som en tjänst (SaaS) eftersom de erbjuder både e-handelsalternativ och verktyg för att bygga webbplatser, och de är lätta att använda. 

Om du bestämmer dig för att välja SaaS-alternativet finns det en hel del leverantörer där ute. Vi rekommenderar att du väljer den som erbjuder en gratis provperiod så att du kan testa deras tjänster och funktioner. 

Innan du bestämmer dig för din e-handelsplattform, här är några av de väsentliga funktionerna som din lösning bör ha:

  • Hosting för domännamn;
  • Maximal drifttid och utmärkt hastighet;
  • Användarvänlig webbplatsbyggare i produkten;
  • Anpassnings- och personaliseringsteman (som du kan testa gratis);
  • Webbplats designad optimerad för full respons;
  • En omfattande applikationsbutik med ett brett utbud av plugins;
  • Fullständig PCI-överensstämmelse;
  • Helt anpassningsbara webbadresser och inbyggda SEO-funktioner;
  • Viktiga marknadsföringsverktyg för e-handel, inklusive avancerad statistik, analyser, rabatter och kampanjer;
  • Topp kanaler för kundservice och support, inklusive livechatt, e-post och telefon;
  • Produktkatalog utan begränsningar; och
  • Prisvärda kreditkortshanteringsavgifter och noll transaktionsavgifter.

Några av de bästa plattformarna att överväga:

Låt oss ta en titt på kraven för att bygga din webbutik för de affärsmodeller som vi nämnde tidigare.

B2C webbutik

Om du planerar att sälja dina egna produkter via en onlinebutik (B2C affärsmodell), här är några snabba steg som visar dig hur du startar din egen webbutik:

  • Välj din företagsnisch;
  • Välj mellan att lagra dina produkter på egen hand eller dropshipping;
  • Kom på ett catchy företagsnamn och registrera din domän;
  • Skapa en rad produkter att sälja;
  • Använd en onlinebutiksbyggare som Shopify att skapa din onlinebutik;
  • Skapa ditt företag och få ett momsregistreringsnummer; och
  • Investera i marknadsföringskampanjer för att marknadsföra din webbutik.

Dropshipping via en webbutik

Om dropshipping via en onlinebutik är mer aktuellt för ditt företag, här är stegen som hjälper dig att skapa din dropshipping-onlinebutik:

  • Välj din företagsnisch som inkluderar ett urval av produkter som är mycket efterfrågade och med låga fraktkostnader;
  • Håll ett öga på dina konkurrenter för att se vilka produkter som är mest konkurrenskraftiga;
  • Säkra en leverantör;
  • Använd en enkel onlinebutiksplattform som Shopify för att bygga din onlinebutik;
  • Utveckla en strategi för att attrahera din målgrupp; och
  • Optimera din butik genom att spåra alla mätvärden och data.

Försäljning av print-on-demand-produkter

Om du planerar att starta ett e-handelsföretag för att sälja print-on-demand-produkter, låter plattformar som Shopify dig göra detta i några enkla steg:

  • Välj produkter efter eget val och lägg till din nya eller befintliga design;
  • Använd instrumentpanelen för att skapa din webbutik och skapa dina produkterbjudanden;
  • Skicka automatiserade beställningar till din print-on-demand-tjänst för utskrift; och
  • Börja skicka dina beställningar direkt till dina kunder.

Amazon FBA

Amazon FBA låter dig sälja egna märkesvaror som varumärkesägare. Du kan antingen köpa varor för att sälja under ett eget märke eller tillverka dina egna varor. Så här gör du börja sälja på Amazon:

  • Skapa ett Amazon-säljarkonto;
  • Lägg till dina produkter, produktlistor, kategorier och detaljer;
  • Bygg en produktdetaljsida genom att lägga till en titel, produktbilder, produktvarianter, punktpunkter med funktioner och fördelar, utvalda erbjudanden, ytterligare erbjudanden och produktbeskrivning;
  • Använd Amazon-funktioner för att locka kunder med snabb leverans, konkurrenskraftiga priser och personliga annonser; och
  • Få kundrecensioner för att förbättra dina ansträngningar.

Försäljning av hantverksprodukter via marknadsplatser

Att sälja hantverksprodukter är en utmärkt affärsmodell som inte kräver att du bygger en webbutik. Istället finns det marknadsplatser som alibaba samt eBay som låter dig använda deras säljtjänster för att marknadsföra, marknadsföra och sälja dina hantverksprodukter till din målgrupp över hela världen. 

Här är stegen för att börja sälja:

  • Skapa ditt konto;
  • Lägg upp dina produkter;
  • Skapa ett skyltfönster med flera sidor;
  • Lista dina produkter i ditt skyltfönster; och
  • Svara på kundförfrågningar.

Hur du ställer in din onlinebutik med Shopify

Eftersom majoriteten av företag föredrar Shopify framför andra plattformar för att skapa sin onlinebutik, så här skapar du en e-handelsbutik med Shopify:

  • steg 1 - Gå till Shopify och skapa ett nytt konto;
shopify hemsida

  • steg 2 – Gå till avsnittet Lägg till produkt och fyll i alla detaljer om din första produkt;
shopify skapa produkt

  • steg 3 – Välj ett anpassat tema för din onlinebutik från instrumentpanelen;
välj dem shopify

  • steg 4 – Använd redigeringsmenyn för att ändra din onlinebutik genom att ändra gallerier, samlingar, textkolumner, bilder, rubriker och mer;
shopify designändringar

  • steg 5 – Gå till huvudmenyn och välj alternativet Onlinebutik och sedan Blogginlägg för att lägga till en blogg i din onlinebutik;
shopify lägg till blogg

  • steg 6 – Använd instrumentpanelen för att ytterligare anpassa din onlinebutik och ställa in betalningar, lägga till domäner och anpassa teman;
shopifys instrumentpanel

  • steg 7 – Överväg att lägga till några av de ytterligare alternativen och extrafunktionerna som Shopify erbjuder till din onlinebutik; och
shoppa appar

  • steg 8 – Optimera din onlinebutik genom att använda alternativen som finns i menyn Onlinebutik.

Integrering av betalningsmetoder (om tillämpligt)

Moderna e-handelsplattformar erbjuder ett brett utbud av betalningsmetoder, och ju fler betalningsmetoder du kan acceptera, desto bättre. Men vi syftar inte på att ta en mängd olika kreditkort. Vi pratar om betalningstjänster online som PayPal samt ApplePay

Båda betaltjänsterna blir allt mer populära på webben eftersom de tillhandahåller en säker betalningsmetod för en bred publik. Din webbplats måste garantera högsta nivåer av säkerhet för dina konsumenter, särskilt när det kommer till kassaprocessen. 

I kassan tillhandahåller konsumenter privat och finansiell information. Eftersom detta är känslig information som överförs online har hackare en chans att ta tag i värdefull information om de attackerar din webbplats vid rätt tidpunkt. 

Oavsett vilka betalningsmetoder du väljer att integrera på din webbplats, se till att du har rätt säkerhetsåtgärder på plats för att undvika problem som kan leda till att dina kunder betalar priset. 

Du bör också tänka på hur du tar emot betalningar. Betalningshantering är avgörande för din e-handelsverksamhet, och alla ledande e-handelsplattformar har inbyggd betalningshantering. 

Varje gång en konsument slutför ett onlineköp tar betalningsbehandlaren ett klipp av varje transaktion som äger rum på din webbplats. Du behöver en betalningshanteringslösning som ger dig friheten att välja den mest prisvärda leverantören och möjligheten att integrera en ny lösning senare om det skulle behövas.

Förbereda innehåll (skriftligt och visuellt)

När du har din webbplats igång kan du fokusera på förbereder ditt innehåll, både skriftligt och visuellt, för att hålla dina besökare engagerade. Det bästa du kan göra här är att använda ett fullfjädrat innehållshanteringssystem (CMS). 

Alla moderna e-handelsplattformar använder något slags CMS. Men olika CMS-lösningar erbjuder olika funktioner. Enligt forskning från Content Marketing Institute, ju mer ett företag investerar i innehållsmarknadsföring, desto mer kundengagemang får de. 

Omkring 72 % av e-handelsföretagen säger att bra innehållsmarknadsföring leder till ökat kundengagemang. Om ditt företag kräver att du lägger till och tar bort produkter regelbundet för att få fler konsumenter till din webbplats, behöver du ett CMS med ett komplett utbud av funktioner.

Implementera sökmotoroptimering (SEO)

Du har förberett ditt innehåll och betalningsmetoder integrerade i din webbutik. Nästa steg är att börja arbeta med att attrahera rätt publik genom att driva trafik till din e-handelsbutik. Du har två alternativ för att göra detta: gratis eller genom att använda betalda digitala marknadsföringsstrategier för att ge din försäljning och webbplatstrafik ett uppsving. 

Men organiska marknadsföringskanaler driver faktiskt mest trafik och bygger dragkraft. Ännu viktigare är att organiska kanaler är det bästa sättet att skapa en meningsfull och stark avkastning på investeringen (ROI) på lång sikt. En av de bästa taktikerna för att uppnå en förbättrad ROI är att implementera sökmotoroptimering (SEO)

SEO innebär bland annat relevanta nyckelord och fraser i allt innehåll på din webbplats, inklusive produktbeskrivningar och sidtext. SEO säkerställer i huvudsak att fler internetanvändare stöter på din e-handelsverksamhet när de söker efter liknande företag, produkter och tjänster. 

När det görs på rätt sätt hjälper SEO till att öka sökmotorernas ranking genom att öka din synlighet i sökresultat på de mest populära sökmotorerna som Google. SEO-taktik kan också vara extremt hjälpsam med länkbyggande, även känd som off-page SEO. 

Google ändrar ständigt sina algoritmer, vilket gör det svårare och svårare för e-handelsföretag att driva trafik. Lyckligtvis kan du övervinna detta genom att skapa många relevanta, auktoritativa och högkvalitativa länkar som leder till din webbplats. 

De bästa länkbyggande strategierna inkluderar att bilda länkpartnerskap med andra auktoritativa varumärken i din affärsnisch och bransch, gästbloggning och mer. För att säkerställa att din webbplats är helt optimerad för SEO, kontrollera optimeringen av dina bilder och produktsida.

Produktsidan bör innehålla:

  • Titeltaggmodifierare;
  • Innehåll och produktbeskrivningar rika på relevanta sökord och fraser, samt alt-taggar;
  • SEO-optimerade bilder med alt-text inkluderad;
  • Lämpligt namngivna URL:er och sammanhangsändamål;
  • Bilder med liten filstorlek för att laddas snabbare.

Steg #4: Förlansering av e-handelsföretagskontroller

Även om lanseringen av din e-handelswebbplats är något att vara exalterad över, är det sista du vill få ett felmeddelande från Google som säger att din sökning inte matchade några dokument. 

Du kan undvika att få irriterande felmeddelanden genom att följa var och en av de kontroller vi har inkluderat i vår företagskontrolllista för e-handel före lansering.

Se till att din webbutik är mobilanpassad

De flesta moderna konsumenter är mobila. Vi lever i en mobil-första värld, så din webbutik måste vara mobilanpassad. Idag finns det många mobila layouter som du kan använda för din webbutik. 

Du kan även kontrollera din mobilvänlighet med hjälp av Googles mobilvänliga test

Att göra din webbutik mobilvänlig är mycket enklare med följande tips:

  • Håll dina CTAs fram och tillbaka;
  • Håll menyerna korta och enkla;
  • Effektivisera formulärmenyn;
  • Undvik att få besökare att nypa för att zooma;
  • Gå med expanderbara produktbilder; och
  • Testa ständigt din mobilversion för förbättringar.

Kontrollera om alla sidor och länkar fungerar korrekt

I en idealisk värld skulle företagare använda speciella iscensättningsplattformar för att bygga sina onlinebutiker och använda olika testverktyg för att testa sina webbplatser på flera sätt. När innehållet och funktionerna är klara är det dags att ändra alla webbadresser och förbereda webbplatsen för produktion. Men i den verkliga världen är det här saker kan gå åt sidan. 

Om din webbutik innehåller några målsidor som sträcker sig över några sektioner kan du utföra manuella tester för att säkerställa att alla sidor och länkar fungerar korrekt. Men om du driver en stor webbutik är det mer kostnadseffektivt och lägligt att automatisera dina webbplatskontroller. 

Det finns många fantastiska verktyg som du kan använda för att testa dina webbadresser för problem. Några av bästa SEO-verktyg låter dig samla in data och skapa ett projekt för din webbutik för att analysera varje sida. Vi rekommenderar att du åker med en SemRush verktyg som kan söka efter flera URL-relaterade problem, inklusive:

  • Sidor med 4xx-statuskoder;
  • Sidor med 5xx-statuskoder;
  • Sidor med 302 omdirigeringar; och
  • Döda och trasiga länkar.

Se till att din webbutik laddas snabbt på mobil och dator

Webbplats- och sidladdningshastighet är en av de viktigaste drivande faktorerna för Googles rankning. Om din onlinebutik laddas snabbt på både mobil och dator, kommer din position i SERP:erna att bli betydligt högre, vilket ger mer exponering och trafik. 

Du behöver snabbt ladda sidor eftersom laddningshastigheten har blivit en av de viktigaste SEO-prioriteringarna. Det finns ett brett utbud av verktyg för att kontrollera din onlinebutiks laddningsprestanda. Googles PageSpeed ​​Insight är den första lösningen som kommer att tänka på, medan Website Auditor också är ett bra val. 

Verktyg som dessa ger en lista över faktorer som Google förlitar sig på när man utvärderar sidhastighet, inklusive okomprimerade resurser och bilder, antalet omdirigeringar, serverns svarstid, sidstorlek och mer.

Kontrollera om din beställningsprocess fungerar korrekt

Om dina kunder inte kan slutföra sina beställningar är din e-handelssatsning dömd att misslyckas. Att välja produkter är en avgörande del av kundupplevelsen. Du måste se till att dina produktbeskrivningar innehåller fullständiga detaljer som funktioner, material och mått. 

Text, videofunktioner och bildkvalitet spelar alla viktiga roller i din beställningsprocess. Om bara ett av dessa element inte fungerar korrekt kommer dina kunder inte att kunna lägga sina beställningar och slutföra köp, vilket resulterar i en hög frekvens av att vagnen lämnas. 

Kontrollera följande funktioner på produkt- och beställningssidorna:

  • Lägg till i varukorgen – Denna funktion bör vara tydlig med ytterligare alternativ tydligt markerade;
  • Lägg till i önskelista – din beställningssida bör innehålla denna funktion;
  • Föreslagna/rekommenderade artiklar – ge artikelförslag och rekommendationer baserat på dina kunders köphistorik och låt dem filtrera förslag;
  • Mest sålda föremål – Erbjud kampanjer på bästsäljande föremål via två till salu, kombinationer, kuponger och andra kampanjåtgärder. Se också till att inkludera dina mest sålda varor i beställningssidan.

Konfigurera kontaktformulär och kundhjälpsidor

Många e-handelsföretag tillhandahåller kontaktinformation på varje sida i varumärkessyfte. Om du verkligen vill tillgodose din publik bör du skapa flera kontaktformulär och kundhjälpsidor. På så sätt kan du ge dina konsumenter flera sätt att komma i kontakt med dig om de upplever några problem med din webbutik. 

Kontaktinformation bör presenteras på varje sida för att säkerställa kundernas förtroende för din webbutik. Det hjälper dem att kontakta ditt kundsupportteam för att hantera eventuella problem, hitta användbar information om dina produkter, få shoppinghjälp och mer. 

Kontaktinformation bör innehålla:

  • Telefonnummer;
  • E-postadress;
  • Adress; och
  • Faxnummer.

Vi rekommenderar också att du implementerar en chatt funktion på din webbplats. Moderna konsumenter förväntar sig att du överträffar deras förväntningar. Om det är för utmanande att slutföra sitt köp kommer de att överge din webbutik och leta någon annanstans. 

Livechatt är det bästa sättet att hantera en stor mängd kundförfrågningar och stor e-posttrafik. Med livechattalternativ kan dina kunder kontakta dig snabbt och enkelt och få support direkt.

Se till att du kan spåra dina besökare (Analytics)

Det finns flera verktyg som låter dig spåra dina besökare och mäta din e-handelsframgång. Google Analytics är den mest populära. Det hjälper e-handelsföretag att förstå hur konsumenter hittar och når din onlinebutik. 

Dessa analyser ger värdefull data som du kan använda för att öka din försäljning, generering av potentiella kunder och omvandlingsfrekvenser. Du kan också använda samma data för att optimera ditt sidinnehåll och produktbeskrivningar för att driva mer trafik och nå en bredare målgrupp. 

Var uppmärksam på dessa nyckelprestandamått:

  • sessioner – mäter antalet gånger konsumenter besöker din webbplats;
  • – det totala antalet potentiella kunder som såg dina annonser;
  • E-postklickfrekvens – antalet e-postmottagare som öppnar dina e-postmeddelanden och klickar på länkarna som ingår;
  • Sociala medier engagemang – antalet klick, kommentarer, delningar och gilla-markeringar som vart och ett av dina inlägg får;
  • Kassan och övergiven vagn – antalet kunder som lämnar din webbplats utan att slutföra sina beställnings- och kassaprocesser;
  • Genomsnittligt ordervärde – det genomsnittliga totala värdet av en beställning i din webbutik.

Steg #5: Vad du ska göra efter att du har startat ditt e-företag

I samma ögonblick som du lanserar din e-affär blir din webbplats bärare av ditt företag och ditt varumärke blir ditt online-ID Eftersom din webbplats och onlinebutik är de allra första punkterna för kundinteraktion, är de också det första intrycket av ditt övergripande varumärke .

Att lansera ditt e-handelsföretag är bara början. Nu måste du se till att allt fungerar smidigt och enligt din affärsplan

När folk väl börjar besöka din webbplats och köpa dina produkter är nyckeln till framgång att fortsätta upptäcka nya och mer engagerande sätt att upptäcka fler konsumenter och öka leadsgenereringen, konverteringarna och försäljningen. Här är de bästa åtgärderna att vidta för att säkerställa att din e-handel blir en framgång.

Marknadsföra och marknadsföra din e-handelsverksamhet

I den digitala tidsåldern beror framgång på din förmåga att marknadsföra och marknadsföra din e-handelsverksamhet. För att göra detta behöver du smarta och innovativa marknadsföringsstrategier. Bestäm först och främst de bästa marknadsföringskanalerna för att marknadsföra din onlinebutik.

Du har två lösningar att välja mellan:

  • Organiska marknadsföringskanaler – den här kategorin omfattar taktik som driver organisk trafik till din onlinebutik och inkluderar bloggarnätverk, sidor på sociala medier, innehåll marknadsföring, och SEO-taktik. Organiska marknadsföringskanaler är kostnadseffektiva och till stor hjälp för att bygga upp din varumärkesidentitet, närvaro, medvetenhet och rykte, även om de kräver tid för att börja visa resultat.
  • Betalda marknadsföringskanaler – denna kategori omfattar taktik som ger omedelbara resultat och inkluderar affiliate marketing, influencer marketing, sociala medier-annonser och pay-per-click-annonser (PPC). Betalda marknadsföringskanaler kostar pengar, men de är ett utmärkt sätt att ge din e-handelsverksamhet en konkurrensfördel för att komma igång.

Med allt detta i åtanke, låt oss se hur du får ut det mesta av dina marknadsföringsinsatser för e-handel.

Sociala medier marknadsföring

Sociala medier nätverk är ett avgörande verktyg för din e-handelsframgång. Dessa kanaler är där hela personligheten hos ditt varumärke, företag och onlinebutik kommer till liv. Ännu viktigare, genom att vara närvarande på olika sociala mediekanaler kan du engagera dig med ett brett spektrum av olika köpare, upptäcka nya målgrupper, locka fler konsumenter och så mycket mer. 

Det är avgörande att anpassa din marknadsföringsmetod på sociala medier för att överensstämma med din varumärkesidentitet.

Så här utnyttjar du den fulla kraften i marknadsföring på sociala medier: 

  • Sätt upp realistiska och tydliga mål och se till att du ständigt tittar på dem för att göra förbättringar och bättre marknadsföra varor till försäljning, utveckla konsumentlojalitet och bygga varumärkesmedvetenhet.
  • Rikta in din målgrupp genom att förstå deras behov, önskemål och önskemål genom att använda sociala lyssningsverktyg för att samla in värdefull data, analyser och mätvärden.
  • Gör ditt innehåll mycket relevant, konkurrenskraftigt och engagerande. Tillåt dina konsumenter att göra om, dela, kommentera och gilla dina inlägg för att samla mer social aktivitet och utöka din räckvidd till nya marknader.
  • Ta kontakt med influencers för att samla ännu fler potentiella potentiella kunder genom att visa ditt innehåll på andra konton, gästbloggar och mer.
  • Sociala medier påverkare på Instagram, TikTok, Facebook och andra plattformar kan i hög grad hjälpa till att marknadsföra och marknadsföra ditt varumärke, även om de kommer att göra det mot en avgift. På liknande sätt kan influencers och bloggare med populära webbsidor, bloggar och webbplatser samarbeta med dig för att utveckla en affiliate program och generera affiliate-länkar för att hjälpa dig att förbättra försäljningen mot en avgift.
  • Använda publicering av sociala medier verktyg för att automatisera vardagliga uppgifter som att göra vanliga inlägg.
  • Använd länkar, bildtexter och bilder på dina sociala mediekonton och profiler regelbundet för att fånga din publiks uppmärksamhet.
  • Socialt lyssnande hjälper ditt företag att hålla sig relevant på sociala medier genom att hålla dig uppdaterad med relevanta trender och händelser på sociala medier. Det finns ett brett utbud av sociala lyssningsverktyg som ger ytterligare alternativ för att hjälpa dig ta reda på vilka ämnen som är trendiga, vad dina kunder säger om ditt varumärke och mer. 

E-postmarknadsföring

Även om vi lever i en värld av avancerad digital teknik, e-post är fortfarande en av de mest föredragna kommunikationskanalerna för de flesta. På grund av detta är det definitivt en kanal värd din uppmärksamhet, som en massiv marknadsföringskanal som oftast används av e-handelsföretag. 

Om du bestämmer dig för att investera i e-postmarknadsföring, välj en tjänst som låter dig skapa bildrika marknadsföringsmeddelanden för semesterkampanjer, rikta e-postmeddelanden, en välkomstmejlserie, e-postmeddelanden med specialerbjudanden och rabatter, övergivna e-postmeddelanden i kundvagnen och e-postpopups. 

Mest moderna leverantörer av e-postmarknadsföring erbjuda en rad alternativ för att nå befintliga kunder. Deras tjänster täcker vanligtvis e-postmarknadsföring, innehållsmarknadsföring och marknadsföring på sociala medier.

Vi rekommenderar en lösning som kan hantera:

  • Automation – eftersom du kommer att få många e-postmeddelanden dagligen när ditt företag växer, behöver du automatiseringskraften för att hantera repetitiva uppgifter åt dig. Dina leverantörer av e-postmarknadsföringstjänster bör kunna automatisera dina e-postsvar och schemalägga sändning enligt dina behov av e-postmarknadsföring.
  • segmente~~POS=TRUNC – olika kategorier av kunder har olika inköpsbehov. Din lösning för e-postmarknadsföring bör tillåta dig att skapa grupper av konsumenter med gemensamma intressen så att du kan finjustera din marknadsföring efter deras preferenser.
  • Analytics – rapportering är avgörande för att mäta din marknadsföringsprestanda och fatta bättre marknadsföringsbeslut. Analytics ger dig insikt i hur många kunder som öppnade e-postmeddelanden, konverteringar, klickfrekvenser och mer.

Få trafik från annonser

Det är också möjligt att uppnå dina trafikmål från annonser. Annonser i sociala medier är betalda marknadsföringsverktyg som låter dig skapa olika kampanjer. Facebook-annonser i sociala medier gör att du kan rikta in dig på tidigare webbplatsbesökare och rikta in dig på nya potentiella kunder. 

Facebook Dynamic Products Ads (DPA)-annonser är ännu bättre eftersom de visas för Facebook-användare som redan har interagerat med ditt varumärke genom att besöka dina produktsidor och kolla in vissa produkter. Facebook DPA-annonser kommer att visas för dessa användare och lyfta fram exakt samma produkter som de redan sett i din onlinebutik. 

Du kan också skapa produktlistor och använda dem för att sälja direkt på Facebook. 

PPC-annonsering är också ett utmärkt sätt att få trafik för betalda annonser. PPC står för pay-per-click. Google låter dig ställa in PPC-annonser, och varje gång en internetbesökare klickar på dem betalar du en avgift. 

Du kan synkronisera PPC-kampanjer till Google Shopping-annonser, som du också kan synkronisera till din produktkatalog. Så här gör e-handelsföretag sina produkter tillgängliga på Google Shopping-plattformen. 

Få naturlig trafik från Google

Om du inte vill utöka din budget ännu mer på betalda annonser och marknadsföringskampanjer kan du också överväga att locka naturlig trafik från Google till öka den organiska trafiken helt utan kostnad för dig.

För att få naturlig trafik från Google, så här behöver du göra:

  • Optimera din målgrupp – det enda sättet att fånga din målgrupps uppmärksamhet är att ständigt förse dem med innehåll av högsta kvalitet som resonerar med deras köparpersonlighet. Det är det bästa sättet att naturligt förbättra din SEO.
  • Blogga regelbundet - blogging är ett av de mest effektiva sätten att driva mer organisk trafik till din webbplats. Lägg upp mycket relevant innehåll på din blogg regelbundet för att hålla din publik centrerad kring ditt varumärke.
  • Delta i gästbloggandet - du kan använda gästblogginlägg på andra sajter för att öka din organiska räckvidd ännu mer och etablera ditt varumärke som en auktoritet inom din marknadsnisch.
  • Börja använda långa sökord – använd sökord som är mer specifika för din tjänst eller produkt för att ge ditt innehåll en skjuts och öka synlighet över sökmotorer. 
  • Metadata har stor betydelse – Metabeskrivningen, URL:en och metatiteln är tre viktiga drivande faktorer för att optimera din webbplats. Inkludera dem på varje webbsida.
  • Konsekvens är nyckeln – du måste lägga ut kvalitetsinnehåll konsekvent för att hålla dina konsumenter engagerade.
  • Använd interna länkar – tillhandahåll länkar till ditt innehåll i bloggar och på din webbplats för att ge dina kunder mer relevant innehåll och öka deras engagemang.

Optimera din e-handelsverksamhet

Nu när din e-handelsverksamhet nästan är redo för lansering, låt oss diskutera några fler saker som du behöver innan du kan lansera din onlinebutik.

Förbättra kundservice

I denna kundcentrerade värld kräver moderna konsumenter högsta möjliga kundservice. Det är många programvara för kundtjänst som du kan använda, men som inte nödvändigtvis förbättrar din tjänst. 

Börja med kundrecensioner för att upptäcka dina styrkor och svagheter. Kundrecensioner kommer att berätta allt om upplevelsen som konsumenter har haft av ditt varumärke hittills.

Bortsett från det kan du också:

  • Skicka e-postmeddelanden med lojalitetspoäng eller belöningar efter att konsumenter köpt produkter som de kan lösa in senare;
  • Komplettera varje köp genom att skicka tackmejl;
  • Ge både nya potentiella kunder och befintliga kunder ett remissprogram som erbjuder fördelar;
  • Skicka gratis gåvor;
  • Erbjud gratis frakt under utcheckningsprocessen (gäller även situationen med övergiven kundvagn) ;
  • Gör en ansträngning för att bygga en gemenskap och låt dina nöjda och lojala kunder förespråka ditt varumärke;
  • Var aktiv på sociala medier och interagera med din publik genom att svara på deras frågor och förfrågningar;
  • Arbeta med att leverera en omnikanalskundupplevelse genom att vara närvarande i alla kommunikationskanaler dina kunder använder; och
  • Anpassa kundupplevelsen genom att tillhandahålla personliga produktförslag och rekommendationer baserat på konsumentens surf- och köphistorik och plats.

Optimering av omvandlingshastighet

Varje internetanvändare är en potentiell prospekt.

Det finns otaliga sätt att optimera dina omvandlingsfrekvenser:

  • Använd endast video och bilder av högsta kvalitet på dina produktsidor;
  • Erbjud gratis frakt;
  • Erbjud tidsbegränsade kupongkoder som dina konsumenter kan använda i kassan för att få bättre erbjudanden och rabatter;
  • Sätt konkurrenskraftiga priser och justera dem ofta;
  • Testa ständigt din kassaprocess för att göra den så effektiv som möjligt;
  • Spåra statistik för övergiven vagn;
  • Ge en livechattfunktion för att erbjuda dina kunder en direkt linje från dem till din kundtjänst;
  • Ge så många navigerings-, sök- och filtreringsalternativ som behövs för att göra det lättare för dina besökare att hitta produkter;
  • Gör din kassa kort och koncist genom att tillhandahålla digitala plånboksalternativ;
  • Visa en kundvagnsikon;
  • Tillåt konsumenter att slutföra utcheckningar utan att registrera sig eller registrera sig;
  • Ge detaljerade produktbeskrivningar;
  • Tillåt konsumenter att recensera produkter;
  • Gör kassan och Lägg till i kundvagnen tydligt synliga och vanliga;
  • Skapa en användarvänlig produktreturpolicy; och
  • Arbeta ständigt med din mobiloptimering.

Optimering av butikslager

Lagerhantering är en av de viktigaste delarna av din e-handelsframgång. Du måste ha kontroll över vad som kommer ut och vad som kommer in för att undvika att slösa med dina resurser och förlora tid och pengar. 

När det gäller optimering och hantering av butikslager finns det några viktiga aspekter att titta på:

Inköpsfunktioner – du kan inte ha ett lager utan att beställa det. Överväg att använda ett lagerhanteringssystem för att hålla reda på ditt lager och få ett meddelande när specifika produkter börjar ta slut. Ditt system kan automatiskt fylla på dessa artiklar, vilket säkerställer att dina produkter alltid är tillgängliga.

Framtidsprognoser – ju mer ditt företag växer, desto svårare blir det att hålla reda på allt, speciellt när det gäller ditt lager och saker du kan behöva beställa inom en snar framtid. Lyckligtvis har modern teknik ett sätt att använda dina tidigare lagerdata för att göra framtida prognoser och hjälpa dig att spara pengar.

Frakt och mottagande – det skulle vara bäst att skapa ett lagersystem som sammanför din frakt och mottagning. Detta skulle hjälpa dig att undvika risken att missa något som kommer eller går.

10 lönsamma affärsidéer för e-handel för 2023

När det gäller att starta ett framgångsrikt e-handelsföretag är det bara himlen som är din gräns. Vi rekommenderar alltid att du är kreativ och följer din passion. Var inte rädd för att prova något nytt och innovativt.

Om du inte kan bestämma dig om den mest lönsamma idén för din nya e-handelsverksamhet, här är tio idéer för att få igång din kreativa känsla:

  1. Prenumerationsmodell – Enligt vissa studier översteg den prenumerationsbaserade försäljningen 300 % tillväxt under de senaste sju åren. Denna modell är lämplig för ett brett utbud av e-handelsföretag och är vanligtvis baserad på månatliga prenumerationsavgifter som användarna betalar för att få nästa del av produkter eller tjänster. Prenumerationer kan också vara kvartalsvis eller veckovis. I samma ögonblick som användaren debiteras kommer de att ges tillgång till digitala produkter och onlineplattformar eller skickas fysiska produkter. Den här affärsidén är perfekt om du säljer kläder, smink, roliga produkter eller personliga vårdprodukter, såväl som digitala produkter.
  2. Matleverans – om du bestämmer dig för att starta en måltidsleveranstjänst kan du dra nytta av prenumerationer och engångsbeställningar samtidigt. Det här är en otroligt lönsam affärsmodell för tillfället eftersom coronavirusutbrottet har kommit nära att förlama delar av världen, och folk är redo att betala lite extra för bekvämligheten. År 2025 förväntas måltidsleveransbranschen nå $ 200 miljarder i försäljning.
  3. Online utbildning – Det är logiskt att den digitala världen behöver onlineutbildningsföretag som tillhandahåller värdefull expertis, produkter och tjänster. Onlinekurser, e-böcker, utbildningsinnehåll, olika utbildningsmaterial, pedagogiska och informativa handledningar, guider och mer kan bli en ganska lukrativ verksamhet.
  4. Affiliate marknadsföring – affiliate marketing är en utmärkt, kostnadseffektiv affärsidé som innebär att man använder speciella koder och länkar för att spåra hur många försäljningar och klick som affiliate-marknadsförare skickar till ett specifikt varumärke. Du kan antingen välja att representera andra företag eller utöka en plattform där affiliate-marknadsförare kan representera andra företag.
  5. Naturliga produkter – Under de senaste åren har det funnits ett ökat intresse för en rad naturliga produkter som bidrar till hälsa, välbefinnande och välbefinnande. Dessa produkter är också miljövänliga och tilltalar dem som är intresserade av en mer miljövänlig livsstil. Naturprodukter inkluderar personlig hygien, skönhet, hushålls- och rengöringsprodukter och alla andra produkter gjorda av rena och säkra ingredienser. De kan också innehålla ekologisk och naturlig mat.
  6. Friskvårdstjänster – Liksom naturprodukter investerar även moderna konsumenter i friskvårdsbaserade produkter. Från meditationsappar och eteriska oljor till träningsutrustning och bästa träningsmetoder, allt som kan hjälpa dem att bli friskare, må bättre och mer avslappnade är populärt. Enligt data som samlats in under de senaste två åren är hälso- och hälsobranschens värde en uppskattning $ 4.2 biljoner.
  7. Coaching och mentorskap – allt du behöver för att börja sälja dina coaching- eller mentortjänster är en e-handelswebbplats. Denna affärsmodell kräver mindre ansträngning än att skapa onlinekurser och e-böcker och kan hanteras genom en serie personliga möten eller telefonsamtal. Denna affärsidé för e-handel är utmärkt för dem som vill utveckla en lojal kundbas och komma in i onlineutbildningsbranschen. 
  8. Kreativa tjänster – det här är en bra idé för designers, arkitekter, fotografer, författare och alla andra yrkesverksamma som vill erbjuda sina tjänster online. Du kan sälja alla värdefulla färdigheter online om du närmar dig din marknadsföring på rätt sätt.
  9. Tekniska tjänster – om du är en kodningsexpert, har erfarenhet av teknisk support eller har en app eller programvara som du vill sälja, är det alltid en bra idé att starta ett e-handelsföretag som erbjuder tekniska tjänster, ännu mer i den här världen som drivs av teknik. Om din budget är knapp och du inte vill lägga pengar på tillverkning, lagerhållning, förpackning och frakt, är det här rätt affärsidé för dig. 
  10. Dropshipping – dropshipping är en utmärkt affärsidé för dem som inte vill bry sig om tillverkning, inköp och produktutveckling, samt frakt och lagring av lager. Om så är fallet kan du fortfarande sälja produkter online genom att använda en affärsmodell för dropshipping. Denna modell låter dig sälja produkter till din målgrupp som skickas direkt från en leverantör eller tillverkare. Du tjänar på att få en provision för varje försäljning. 

Vanliga frågor

Är ett e-handelsföretag lönsamt?

Hur lönsam din e-handelsverksamhet är beror på din affärsidé, plan och budget. Den här typen av företag kräver kunskap, verktyg och tekniska färdigheter för att företagare ska kunna nå sin målgrupp, finansiella mål och slå sina konkurrenter.

Det bästa sättet att avgöra hur lönsamt ett e-handelsföretag kan vara är att ta en titt på en del av statistiken. Dropshipping och e-handelsvinster har nått över $ 4 miljarder. Eftersom mängden e-handelsaktiviteter växer snabbt runt om i världen kan vi med säkerhet säga att en e-handelsverksamhet generellt sett är tillräckligt lönsam för att anses vara en värdefull investeringsrisk.

Vilka kunskaper behöver du för ett e-handelsföretag?

En e-handelsföretagare bör ha en uppsättning taktiska förmågor och tekniskt kunniga färdigheter som hjälper deras e-handelsverksamhet. Här är några av de viktigaste färdigheterna som krävs för ett e-handelsföretag:

Innehållsmarknadsföring och skrivande (inklusive innehållshantering) – Att driva ett e-handelsföretag kräver mycket välskrivet, korrekt och relevant innehåll. Varje sida, blogg, instruktionsartikel och produktbeskrivning kräver att du skriver innehåll.
Dataanalys – data är nyckeln till din affärsframgång i det överväldigande konkurrensutsatta e-handelslandskapet. Det hjälper dig att samla in och analysera värdefull statistik och information för att förbättra dina marknadsförings- och marknadsföringsinsatser.
Datainsamling och testning – Datainsamling hjälper i huvudsak onlineföretag att mäta sina resultat för att förbättra sina beslutsfattande och marknadsföringsinsatser.
Webb och grafisk design – Utseendet på din webbplats, onlinebutik och produktdetaljsida påverkar i hög grad hur ditt varumärke uppfattas på marknaden. 
Kodning och utveckling – kodningsförmåga är en verklig fördel för e-handelsföretagare eftersom det hjälper dig att utnyttja den fulla potentialen av Wordpress, ett populärt CMS-system. Ännu viktigare, det låter dig utveckla dina egna marknadsföringskampanjer, verktyg och rapporter om du vill. 
reklam – en e-handelsverksamhet är beroende av reklam och marknadsföringsinsatser. Båda måste alltid noggrant planeras, utvecklas, utföras och mätas. Idag finns det många kommunikationskanaler tillgängliga som sociala medier som företagare kan använda för att marknadsföra sina varumärken. Det finns också videoreklam, mobilannonser, inbyggda annonser, displayannonsering, annonser i sociala medier, PPC-annonser och mer.
E-postmarknadsföring - e-postmarknadsföring är fortfarande ett av de bästa sätten att nå din målgrupp eftersom det tillåter företagare att etablera en direkt kommunikationslinje med sina konsumenter.
marknadsföring automatisering - marknadsföring automatisering är avgörande för din framgång eftersom det låter dig ta bort upprepningar och minska mängden vardagliga uppgifter i dina dagliga rutiner. Det kan också förbättra kundupplevelsen, öka det genomsnittliga ordervärdet, öka konverteringsfrekvensen och minska marknadsföringskostnaderna.
Sökmotoroptimering – om sökmotorer som Google inte gör ditt e-handelsföretag synligt på sina sökresultatsidor, är det som om du aldrig har funnits online. SEO hjälper till att göra ditt varumärke mer synligt online genom att lista din webbutik och webbplats på de första resultatsidorna, vilket gör din webbplats lätt att hitta.

Hur mycket kostar det att starta ett e-handelsföretag?

Att starta ett e-handelsföretag med en onlinebutik inkluderar följande genomsnittliga kostnader:

Professionellt byggd och snygg e-handelswebbplats - 5000 till 10,000 dollar
Domän namn – $2 till $20 per år
värd - $ 300 per månad

Hur mycket kan du tjäna på ett e-handelsföretag?

Enligt en del efterforskningar, kan ett nystartat e-handelsföretag tjäna knappt 39,000 6.5 USD i intäkter under den första månaden och generera cirka 3 ​​miljoner USD i totala intäkter efter XNUMX år i verksamheten.

Vilka är de olika typerna av e-handelsföretag?

Det finns fyra allmänna kategorier av e-handelsföretag:

B2C eller business to consumer – den vanligaste affärsmodellen är att sälja produkter till konsumenter via en webbutik.
B2B eller business to business – innebär att ett företag säljer sin tjänst eller produkt till ett annat företag.
C2B eller konsument till företag – innebär att individer säljer tjänster, produkter eller varor till företag.
C2C eller konsument till konsument – C2C är mer en onlinemarknadsplats än en affärsmodell. Det tillåter konsumenter att ansluta till andra konsumenter och byta tjänster, produkter och varor mot en avgift.

Det finns också nyare, mer innovativa och internetvänliga affärsmodeller som används av marknadsstörare och branschledare:

D2C eller direkt till konsument – D2C kretsar mest kring online-återförsäljare som säljer direkt till konsumenter, vilket gör att mellanhanden i processen blir borta.
Private label och white label – om du som varumärke köper en generisk produkt från en distributör för att sälja den, så kallas det en white label. Om du vill få tillgång till att sälja unika produkter uteslutande genom att anlita en tillverkare för att säkerställa produktionen åt dig, så kallas det privat märkning.
grossist~~POS=TRUNC – innebär att återförsäljare erbjuder produkter i bulk till rabatterade priser.
Dropshipping – Dropshipping, allt mer i popularitet, innebär att man säljer varor direkt från tillverkare till konsumenter.
Prenumerationstjänst – finns i nästan alla branscher, denna affärsmodell ger besparingar och bekvämlighet för konsumenterna.

Slutsats

Att starta ett e-handelsföretag och sätta upp din verksamhet framgångsrikt kräver en hälsosam dos av engagemang och beslutsamhet. Men allt är möjligt med lite tekniskt kunnig och noggrann planering. Du behöver en bra affärsidé, en ännu bättre produkt och en affärsnisch som fortfarande är på frammarsch om du vill se till att din e-handelsverksamhet går med vinst 2023. 

Framgång börjar med en fantastisk affärsplan. Gör din forskning om de bästa marknadsföringsstrategierna för e-handelsföretag, välj rätt e-handelsplattform, tillgodose din publik genom att närma dig dem på ett personligt sätt och du bör se ditt företag växa och expandera till nya marknader. 

Allt detta kräver naturligtvis mycket arbete, men du kan göra allt mycket enklare om du sätter upp realistiska mål, skapar hanterbara uppgifter och utvecklar en e-handelsverksamhet som överträffar dina kunders förväntningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän