Weebly Website Builder Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
9 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Weebly logotyp Weebly

Weebly är bland flera toppföretag att tänka på när det gäller att bygga webbplatser på det enkla sättet. Även om Weebly kanske inte marknadsförs lika ofta som vissa av sina konkurrenter (som Wix och Squarespace), förtjänar den definitivt att betraktas som en webbbyggare att använda för att skapa din webbplats.

Weebly är 14 år och har en spännande historia. Även om du förmodligen förknippar Penn State med amerikansk collegefotboll, händer det mycket mer än så där borta. År 2006 krävde denna berömda högskola att studenter ansökte om att ha en onlineportfölj. Som du kan föreställa dig hade många människor problem med att skapa en, så David Rusenko, Chris Fanini och Dan Veltri bestämde sig för att bygga mjukvara som skulle hjälpa eleverna att skapa en enkel webbplats. Weebly föddes.

Från det ögonblicket började Weebly växa och locka nya människor. Änglainvesterare lade in lite pengar, det introducerades en PRO-version, och resten är historia. För två år sedan, detta populär webbplatsbyggare förvärvades av Square, som är den nuvarande ägaren av plattformen.

Vem ska använda Weebly (bäst för):

Med en enkel "guidad" släpp & dra-redigerare som har vissa begränsningar, siktar Weebly på nybörjare och personer som behöver enkla webbplatser utan att behöva röra någon kod. Den kommer med en dra och släpp-byggare som ger dig tillräckligt med frihet att leka när du börjar. Det låter dig också starta en blogg eller till och med en liten onlinebutik. Detta gör det bäst för enkla personliga webbplatser och företagswebbplatser, såväl som små e-handelssidor som bara säljer ett fåtal produkter.

Att skapa mer komplexa hemsidor och bloggar är inte omöjligt med Weebly, men definitivt inget jag skulle rekommendera då det finns bättre lösningar tillgängliga, som t.ex. Wix or Wordpress.

Weebly nyckelfunktioner

  • Dra & släpp-redigerare – flytta runt element och låt Weebly släppa dem på precis rätt plats.
  • Nybörjarvänliga mallar – över 50 mallar som enkelt kan redigeras och modifieras.
  • Responsiva teman – din webbplats är automatiskt mobil-vänliga.
  • e-handel – starta snabbt en onlinebutik med massor av funktioner och alternativ.
  • Videobakgrund – lägg enkelt till en videobakgrund till alla delar av din webbplats.
  • Webbsökning – låt dina besökare söka på din webbplats utan problem.

Granskningsöversikt

I den här recensionen är jag på väg att skapa en enkel webbplats för att se allt som Weebly erbjuder. Jag kommer att testa elementen och byggare, samt se hur den hanterar saker som SEO och e-handel. Jag kommer att lägga till en blogg och kontakta deras support via e-post för att se hur snabba och hjälpsamma de faktiskt är.

Detaljerad Weebly recension

Användarvänlighet

Från det allra första ögonblicket som du öppnar instrumentpanelen kommer du att få intrycket av att Weebly är lätt att använda. Och det är helt sant. Allt är intuitivt och Weebly har en liten inlärningskurva. Det tar bara några ögonblick att ta sig runt och veta var saker är.

Till skillnad från Squarespace, till exempel kommer du inte att gå vilse när du söker efter en funktion. Alla viktiga alternativ finns inom räckhåll och allt känns organiserat. Detta betyder att även om du inte är så bekväm med webbbyggare, låter Weebly dig leta runt och skapa din webbplats utan många problem.

Även om Weebly kan gå långsamt av någon anledning är det lätt att fixa det och komma tillbaka till arbetet med dina webbplatser.

Mallar

När du börjar skapa din webbplats med Weebly kommer du att få välja mellan 50-ish mallar tilldelade olika kategorier. Även om detta låter som mycket, kommer du att bli förvånad när du börjar surfa. När du sprider dessa mallar genom grupper får du cirka 7 per kategori, vilket inte verkar rätt.

weebly mallar

Även om mallarna ser moderna och rena ut, uppstår ett problem så snart du börjar förhandsgranska dem. Tyvärr verkar många av mallarna likadana. De flesta av dem kommer med ungefär samma layout, där den enda skillnaden är att ha olika bilder. Och så fort du ersätter dessa bilder med dina egna, slutar du med något grundläggande.

Så även om Weebly tillåter dig att ändra din mall när du vill, är sanningen att du inte har så mycket att välja på, och jag tror att det borde finnas fler mallar såväl som fler alternativ.

Design flexibilitet

Weebly är en autentisk dra & släpp webbplatsbyggare. Så snart du trycker på knappen "Redigera webbplats" kommer du att börja se kraften i Weebly.

Det finns ett stort antal widgets som kan dras in på din nya webbplats. Så när du ser hur många alternativ du får kommer du förmodligen att glömma hur begränsande mallarna är. När du har en chans att dra och släppa dussintals element där du vill att de ska vara, spelar det ingen roll vad den ursprungliga layouten var för mallen du valde.

liten designflexibilitet

Till skillnad från Wix, som låter dig släppa ett element var du vill, Weebly är mer stel. Weebly tvingar dig att placera ett föremål i en fördefinierad position. Men det är inte dåligt! Du kan fortfarande välja var du vill lägga till elementet. Oavsett om du bestämmer dig för att lägga till en som en ny sektion eller helt enkelt bädda in den i en befintlig, är du bara ett klick bort.

Hela upplevelsen med dra & släpp-redigeraren var trevlig. Till skillnad från många andra redaktörer som tenderar att gå sönder eller bråka med dig genom att inte tillåta dig att kontrollera din rörelse, med Weebly kändes det som att jag hade fullständig kontroll. Oavsett var du bestämmer dig för att flytta ett element, kommer du att kunna hantera det utan problem.

weebly designalternativ

Om du bestämmer dig för att de generiska widgetarna inte räcker för din webbplats, kan du alltid gå till avsnittet Appar som låter dig utöka ditt bibliotek. Vissa av dem är gratis, medan andra måste betalas för. Hundratals appar i Weebly-butiken låter dig introducera en ny funktion eller till och med ansluta till en 3:ard festservice, så du hittar med största sannolikhet allt du behöver.

Domänalternativ

När du börjar med en gratis Weebly-plan kommer du att kunna välja en underdomän för din nya webbplats. Det betyder att du kommer att få välja din webbplats namn, men domänen kommer alltid att ha "weebly.com"-delen i sig. Det liknar vad Wix och Squarespace gör, så inga överraskningar här.

Till exempel, om du har en webbplats dedikerad till fotografi, kan du ha något som yourphotographystudio.weebly.com som din gratis domän. Naturligtvis, det är bara om denna domän inte redan tagits av en av de mer än 50 miljoner webbplatser som skapats med denna populära plattform.

Det fina med underdomänen är att du alltid kan ändra den från inställningarna.

Men om du bestämmer dig för att använda en anpassad domän måste du börja betala för Weebly. För så lite som $6/månad låter Weebly dig ansluta en domän som du redan äger eller hjälpa dig att registrera en ny (som du måste betala för). Men om du väljer en av deras dyrare planer kommer Weebly att inkludera en gratis domännamnsregistrering för det första året. 

Mobil webbplatsoptimering

När du bygger din webbplats med Weebly är du alltid bara ett klick från att förhandsgranska din webbplats på en smartphone. Men det är i stort sett det när det kommer till mobiloptimering.

Tyvärr tillåter Weebly dig inte att redigera din webbplats för smartphones och surfplattor.

weebly mobiloptimering

Ändå är de flesta av deras teman responsiva, vilket innebär att de automatiskt anpassar sig till alla skärmstorlekar. Du kan snabbt kontrollera det genom att ändra storlek på ditt webbläsarfönster. Även om detta är en avgörande funktion du vill att din webbplats ska ha, finns det inte mycket du kan göra åt den responsiva vyn. Om du till exempel vill flytta ett element bort från enbart mobilvyn eller få det att se annorlunda ut, finns det inte mycket du kan göra åt det, om du inte kommer in på någon seriös kodning.

Men om du gillar att arbeta på olika enheter kommer du att älska det faktum att Weebly kommer med iOS- och Android-appar som låter dig redigera din webbplats när du är på språng, även från smartphones och surfplattor.

SEO (Search Engine Optimization)

Alla fokuserar på sökmotoroptimering dessa dagar. Om du inte kunde lista din webbplats på Google och andra mindre populära sökmotorer, skulle det inte vara så meningsfullt att ha en alls.

Men oroa dig inte. Om du startar din webbplats med Weebly kan du arbeta med att optimera din webbplats även om det är första gången du hör talas om SEO.

weebly seo-alternativ

Det finns en unik inställningssektion dedikerad till SEO som låter dig lägga till din webbplatsbeskrivning och metasökord som du vill ranka för. Weebly gör det till och med enkelt att infoga sidhuvuds- och sidfotskod, vilket innebär att ansluta Google Analytics och Verktyg för webbansvariga har aldrig varit enklare. Det finns också en knapp som hjälper dig att dölja din webbplats från sökmotorer om det är något du vill göra.

Det som positivt överraskade mig var deras 301-omdirigeringsinställningar. Med den här inställningen kan du omdirigera en sida till en annan och kontrollera hur din webbplats beter sig. Lägg bara till en gammal URL och omdirigera den till en ny. Grymt bra!

Utöver dessa globala inställningar kan du också göra samma sak för varje sida. Webbadresser är redigerbara, vilket låter dig styra sökorden som visas direkt i webbadresserna, något som är avgörande för SEO. Det är bra att du också kan skriva ALT-beskrivningar för varje bild du lägger till.

Däremot låter Weebly dig endast använda H2-rubriker. För att använda andra rubriker och strukturera dina sidor på rätt sätt för SEO måste du lägga till 3rd festappar.

Bloggfunktioner

Moderna hemsidor vanligtvis behöver en ordentlig blogg att vara effektiv. Så det förvånar inte att Weebly kommer med alternativet för en.

Det är ganska enkelt att lägga till en blogg på en Weebly-webbplats. Det finns till och med några mallar dedikerade till bloggande, men tyvärr betyder det inte att du kommer att njuta av att blogga med Weebly.

småbloggande funktioner

Att lägga till ett nytt inlägg är inte lika bekvämt som att lägga till ett med Wix eller Squarespace, än mindre WordPress. Så du kan helt enkelt inte jämföra Weebly med sina konkurrenter på den här domänen. 

Att starta varje nytt inlägg känns som att designa en ny sida. Och även om det här kan verka roligt till en början, om du brukar blogga mycket, kommer det snart att börja dra ner dig. Med bloggande måste du kunna fokusera på innehållet och inte oroa dig för sidelement.

e-handelsintegration

Eftersom det ägs av Square (en betalningsprocessor) är det inte en överraskning att Weebly kommer med några snygga e-handelsalternativ.

Även om det kanske inte är idealiskt för stora onlinebutiker som behöver många anpassade alternativ, är Weebly mer än tillräckligt för många små e-handelsföretag.

Det låter dig skapa separata produktsidor för varje artikel du kanske vill sälja. Det är enkelt att använda Weeblys enkla dra & släpp-redigerare för att skapa din onlinebutik som kommer att generera intäkter. Det är också ganska enkelt att ställa in produktvarianter och anpassa hur du säljer.

Så snart du aktiverar e-handelsalternativet kommer din webbplats att få en kundvagnsikon. Egentligen är det mycket mer än en ikon, eftersom det betyder att du har ett komplett varukorgssystem där dina kunder kan se produkterna i varukorgen, gå vidare till kassan och hantera sina köp.

Det är bra att veta att du förutom Square också kan behandla dina betalningar via PayPal och Stripe.

Hela e-handelssystemet är säkrat och fungerar på mobilen såväl som på en stationär dator. Det finns många attraktiva funktioner och alternativ du får när du uppgraderar Weebly till ett e-handelssystem, så det är definitivt värt att kolla in om du planerar att starta en liten onlinebutik.

Weebly priser och planer

När det gäller att välja prisplaner vill de flesta inte att saker ska bli för komplicerade. Om du känner på samma sätt kommer du att bli glad att veta att Weebly har en mycket enkel prisplan som är lätt att förstå.

Till att börja med är det mest avgörande att veta att Weebly kommer med en gratis plan som låter alla starta en webbplats. Om du bestämmer dig för att öka ditt spel, finns det ytterligare tre planer du kan välja mellan.

Fri
  • Gratis.

Efter att du har registrerat dig får du ett domännamn med Weebly-varumärke (dindomän.weebly.com), 500 MB lagringsutrymme och till och med gratis SSL-säkerhet.

Kontakta
  • $ 6 per månad.

Med Connect-planen får du koppla ditt anpassade domännamn. Detta lämnar fortfarande andra begränsningar, såväl som Weebly-annonser på din webbplats.

Pro
  • $ 12 per månad.

Du får obegränsat lagringsutrymme, tar bort Weebly-annonser och har fortfarande möjlighet att använda en anpassad domän. Den här planen introducerar dig också för e-handel där du kan lägga till kundvagnar och börja acceptera betalningar genom såväl Square som 3rd festleverantörer.

Företag
  • $ 26 per månad.

Du får allt från Pro-planen, men du får också använda avancerade affärsfunktioner (skattekalkylator, kupongkoder, frakthantering etc.).

Kundtjänst

Weebly har sett till att få varje del av sin byggare förklarad i detalj. Du kan snabbt få tillgång till dokumentationen direkt från webbplatsbyggaren. Dokumentationen är snyggt skriven och allt är väl kategoriserat. Sökfunktionen fungerar också bra, och du ska inte ha några problem med att hitta grunderna.

Men om du försöker söka efter något mer specifikt kanske dokumentationen inte kan hjälpa. Om du bestämmer dig för att kontakta supporten får du en chattruta där du skriver din fråga. Detta kändes ganska lätt tills jag insåg att det bara var en bot som visade mig en artikel som var relaterad till ämnet för min fråga. Först efter att ha scrollat ​​igenom till slutet av artikeln kunde jag kontakta de riktiga supportagenterna. Jag var inte glad att jag var tvungen att skriva om hela min fråga en gång till.

Efter att mejlet skickats fick jag ett automatiskt svar. Jag är inte ett fan av automatiserade svar, men det var åtminstone en bekräftelse på att deras supportsystem tog emot mitt meddelande. Jag är inte nöjd med Weeblys support eftersom det tog mer än två dagar för ett enkelt svar.

kundtjänst

Weebly för- och nackdelar

Fördelar

  • Användarvänlighet – Weebly är definitivt en av de bästa webbplatsbyggarna när det kommer till enkelhet. Även om detta är din första upplevelse av att bygga webbplatser, tar det bara några minuter att förstå vad som händer. 
  • Strukturerad dra & släpp-redigerare – redigeraren fungerar felfritt och låter dig flytta element dit du vill att de ska vara samtidigt som strukturen på din webbplats behålls intakt.
  • Priser – du kan börja använda Weebly helt gratis. Och om du bestämmer dig för att uppgradera din webbplats kommer du att älska det faktum att Weebly kommer med konkurrenskraftiga priser och vanligtvis är billigare än sina konkurrenter.
  • Appcenter – det finns hundratals appar du kan installera för att utöka dina webbplatstjänster. 

Nackdelar

  • Mobiloptimering – även om mallarna är responsiva kan du inte redigera en mobilwebbplats som du vill.
  • Mallar – även om de ser moderna ut finns det bara ett 50-tal mallar som alla ser likadana ut.
  • Support – kan bli förvirrande och deras e-postsupport tog mer än två dagar att svara på en enkel fråga.

Exempel på webbplatser byggda med Weebly

Mallar och demosidor kan vara vilseledande. För att inse den fulla kraften hos en webbplatsbyggare är det bäst att se några av de bästa exemplen på webbplatser byggda med plattformen.

Så här är tre webbplatser som för närvarande visas på Weebly.

Douk Snow Storbritannien — Skapad med Weebly

douk hemsida

Wall'in — Skapad med Weebly

vägg på hemsidan

Kikoplast — Skapad med Weebly

kikoplastic hemsida

Vanliga frågor

Är Weebly verkligen gratis att använda?

Ja, Weebly är verkligen helt gratis att använda. Om du behöver bygga en mindre webbplats, inte behöver ett anpassat domännamn, och om du är ok med att visa deras annonser kan du använda Weebly gratis för alltid. Det finns betalda planer tillgängliga, men Weebly kommer aldrig att tvinga dig att använda en, och det kommer aldrig att blockera din gratissida.

Kan jag sälja med Weebly?

Även om gratisplanen inte tillåter dig att använda Weebly som en onlinebutik, kan detta enkelt ändras genom att välja deras Pro- eller Business-plan. Eftersom det ägs av Square gör Weebly det enkelt att konfigurera och driva en liten e-handelswebbplats som låter dig sälja varor via din webbplats.

Kan jag använda anpassad kod med Weebly?

Weebly hade börjat som en plattform där användare inte kunde lägga till någon kod på sina sajter. Att inte kunna lägga till anpassad kod var dock impopulärt, så 2009 introducerade Weebly HTML- och CSS-stöd. Nu kan du enkelt öppna redigeraren och infoga vilken HTML- och CSS-kod du vill ha.

Kan jag använda min domän med Weebly?

Weebly kommer med en prisvärd plan som låter dig ansluta ditt anpassade domännamn till din Weebly-webbplats för så lite som $5 per månad. Processen är ganska enkel, och det tar bara några minuter att peka din anpassade domän till en Weebly-webbplats.

Inkluderar Weebly e-post?

Tyvärr erbjuder Weebly inte e-postvärd i någon av sina planer. Men de gör det enkelt att ansluta till en extern e-posttjänst som G Suite.

Slutsats

Om du är en nybörjare som vill bygga en webbplats genom en enkel gratis webbplatsbyggare är Weebly definitivt ett företag värt att kolla in. Du kan ha din webbplats gratis så länge du vill, och du kan njuta av den lättanvända redigeraren med dussintals widgets och hundratals extra appar.

Att utöka din enkla webbplats till en e-handelsbyggare är också tillgänglig inom några få klick, så Weebly förtjänar sin plats bland de bästa webbplatsbyggarna.

Weebly har dock några svagheter, som det faktum att deras mallar inte är lika bra som deras konkurrenter. Du kan inte heller anpassa dina mobilsajter som du kanske vill. Ändå, när du tänker på hela paketet, förtjänar Weebly lite uppmärksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän