Hur man gör en webbplats för nybörjare: Easy 2023 Guide

Den definitiva guiden till att skapa en webbplats för nybörjare 2022

Artem Minaev
Uppdaterad: 6 november 2023
26 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man gör en webbplats för nybörjare: Easy 2023 Guide

Vill du förbättra din onlinenärvaro och skapa din egen webbplats?

Men inte säker hur man bygger en webbplats utan hjälp av experter.

De flesta antar att det kommer att bli svårt och komplicerat att bygga en webbplats för första gången. Låt mig försäkra dig om att med dagens teknik kan vem som helst skapa en webbplats från grunden.

Du måste bara följa några enkla men viktiga regler för att göra det rätt.

Hej, jag heter Artem.

Jag har skrivit det här gratis handledning med steg-för-steg-instruktioner för att guida dig genom hela processen.

Jag ska visa dig hur du skapar din egen webbplats med det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS) WordPress.org. Över 40 % av alla webbplatser på webben är byggda med denna programvara.

Om du är bekant med WordPress och vill bygga en webbplats med den, använd länken nedan för att hoppa över det inledande innehållet.

Hoppa till "Steg #4: Konfigurera din webbplats med WordPress"

Att skapa en webbplats med WordPress-plattformen är en enkel uppgift och du kan göra det på 20-30 minuter. Denna guide är designad för nybörjare (inga tekniska eller kodande färdigheter behövs).

I slutet av dagen kommer du att ha ett eget domännamn och en fullt fungerande webbplats.

Hur man bygger en webbplats i 5 enkla steg

Det finns fem huvudsteg som du måste ta på allvar för att bygga en webbplats snabbt och enkelt. Här är de:

Jag kommer också att täcka ytterligare (avancerad) information för att hjälpa dig att starta en framgångsrik webbplats som nybörjare. Extra ämnen som tas upp i den här guiden är:

  • Innehållsskrivning
  • SEO optimering
  • Webbplatskampanj
  • Tekniker för intäktsgenerering (om du planerar att bygga din webbplats för att tjäna pengar på den). 

Om du vill ha en steg-för-steg-guide om hur du bygger en webbplats i WordPress kan du hoppa direkt till steg 4 i den här artikeln.

FirstSiteGuide erbjuder gratis resurser och guider för att hjälpa dig komma igång och växa online. Vi stöds till 100 % av DIG – våra läsare.

Upplysningar: Om du köper produkter via länkar på vår webbplats (t Bluehost, Wix, eller Squarespace tjänster), kan vi tjäna en provision. Detta kommer utan extra kostnad för dig, men det hjälper oss att skapa ännu mer användbart innehåll.

Steg # 1: Att välja rätt verktyg för att skapa en webbplats

Det första steget är att hitta den mest lämpliga programvaran (foundation) som du kommer att använda för att bygga din webbplats. 

När du gör en webbplats för första gången kommer du att upptäcka att det finns en mängd olika alternativ (t.ex Wordpress, Wix, eller Squarespace) med alla möjliga funktioner. Och du kan till och med lära dig hur du kodar en webbplats från början! Men hur väljer man ett bra verktyg/mjukvara?

Nedan kommer jag att visa dig det mest populära valet och snabbt förklara några värdefulla fakta om att välja den bästa programvaran för din nya webbplats.

Här är några statistik visar distributionen av webbplatsbyggarteknik som används för webbplatser på hela internet.

cms och webbplatsbyggares användning
Statistik för CMS och webbplatsbyggarteknik från 7.9.2021. Källa: Byggd med

För att välja rätt programvara måste du först bestämma vilken typ av webbplats du vill göra. Efter det kommer du att bestämma vilken plattform som passar bäst för att sätta upp din webbplats.

  • Om du är planerar att starta en blogg eller att ha en bloggsektion på din hemsida och lägga upp nytt innehåll regelbundet, då rekommenderar jag att bygga en hemsida med WordPress.org CMS. Vi använde WordPress för att bygga vår egen webbplats, FirstSiteGuide.com. 
  • Om du planerar att skapa en statisk webbplats, som en portfölj, ett litet företag, produktbroschyrsajter etc. som helt enkelt kommer att ha några sidor där du lägger till innehåll för att visa upp ditt företag, så kanske du vill använda en webbplatsbyggare .

Eftersom WordPress CMS är den mest populära mjukvaran och kan användas för att skapa vilken typ av webbplats som helst, kommer jag att dela hur man bygger en WordPress-webbplats med ett webbhotellkonto och ett domännamn.

Om du har gjort din egen research och fattat ett beslut om att använda en annan plattform, har vi fler guider som är specifika för olika webbplatsbyggare. Kolla in dessa steg-för-steg tutorials:

PS Om du har några frågor om den här guiden eller andra guider hjälper jag dig mer än gärna. Du kan komma i kontakt med mig och be om gratis råd.

Fortsätt läsa och låt oss lära oss hur du skapar en webbplats med WordPress med en enkel installationsprocess med ett klick.

Steg #2: Planera din webbplatsinstallation och struktur

Det här steget hoppas ofta över av personer som bestämmer sig för att skapa en webbplats för första gången, men jag tror att det är väldigt viktigt att du lägger ner lite tid på att planera din nya webbplats. 

Om du gör en webbplats för personligt bruk behöver du inte komplicera saker och ting. Det behöver inte vara en detaljplan. Du kan till och med rita det på ett papper.

Din plan hjälper dig att bestämma saker som strukturen på din webbplats och bestämma vilket innehåll, tillgångar och funktioner du behöver förbereda.   

Du kan välja att helt enkelt rita den strukturen på en servett eller använda onlineverktyg som t.ex Mindmeister.

Hur du än fyller i den här webbplatskartan kommer den att ge dig en bättre förståelse för:  

  • Vilka sidor din webbplats kommer att ha; 
  • Vilket innehåll du behöver förbereda; 
  • Vilka ytterligare tillgångar eller funktioner du behöver; och 
  • Vilken programvara eller webbplatsbyggare passar dig bättre.

Här är ett exempel på en enkel webbplatsstrukturplan:

webbplatsens strukturplan

Steg #3: Välj ett domännamn och webbhotell

Tillsammans med att välja rätt verktyg är det viktigt att du väljer ett domännamn som är lätt att komma ihåg och en pålitlig webbhotelltjänst för att publicera din webbplats online.

Låt oss täcka dessa två ämnen tillsammans!

Domän namn

Ett domännamn bör representera ditt varumärke på lämpligt sätt eftersom det är det första webbplatsbesökare och kunder associerar med dig. Namnet kan vara ditt namn eller ditt företagsnamn, dvs dittnamn.com eller dittföretag.com.

Du kan komma igång genom att kontrollera domännamnets tillgänglighet. Registrera en domän med tillägget ".com" om möjligt.

Rekommenderat verktyg:

Webbhotell

Att välja en pålitlig webbhotellleverantör är viktigt, eftersom denna tjänst kommer att se till att din webbplats och ditt innehåll är tillgängligt för läsare dygnet runt.

Om du ska använda en webbplatsbyggare för att sätta upp en webbplats så ingår vanligtvis webbhotell i de tjänster som företaget tillhandahåller. 

Med de flesta webbplatsbyggare kan du också registrera en domän namn när du skapar en webbplats (på så sätt kan du ha allt du behöver på ett ställe) eller så kan du köpa det separat med en av domänregistratorer.

Att välja fel webbhotell kan allvarligt försämra din webbplats prestanda och funktionalitet. Det är ungefär som att välja ett mobilt SIM-företag eftersom att köpa det billigare kan också innebära svag och oförutsägbar tjänst, vilket gör den helt värdelös.

Hosting spelar en stor roll i processen att lansera en bra webbplats och se till att den alltid är tillgänglig online.

När det kommer till tillförlitlighet är några av de mest populära webbhotellföretagen Bluehost, Dreamhostoch Hostgator.

Jag rekommenderar att du kontrollerar jämförelsetabellen nedan. Priserna som presenteras är specialerbjudanden som vi har förhandlat fram med dessa företag endast för våra läsare. Använd länkarna nedan och få mer än 50 % rabatt på rabatterbjudanden.

Hur mycket kostar det att vara värd för en webbplats?

Nedan är en 1-årig startplans prisjämförelsetabell över de 3 mest populära WordPress-värdtjänsterna (där du kan registrera en domän gratis).

 Bluehost.comDreamhost.comHostgator.com
Pris för värdtjänster$ 4.95 per månad
(faktureras för 1 år)
$ 3.95 per månad
(faktureras för 1 år)
$ 4.03 per månad
(faktureras för 1 år)
Domännamnsregistrering (.com)Första året gratis,
$17.99 per år förnyelsepris
Första året gratis,
$15.99 per år förnyelsepris
Första året gratis,
$17.99 per år förnyelsepris
Anpassad professionell e-postFri
(4 e-postkonton)
$ 19.99 per år
(per e-postkonto)
Fri
(obegränsade konton)
Lagringsutrymme*50 GBObegränsatObegränsat
Bandbredd*ObegränsatObegränsatObegränsat
Totalt för det första året$59.40$47.40
+ $19.99 per e-postkonto
$51.53
* Lagringsutrymme visar hur mycket utrymme du kan använda för din webbplats och mediefiler. Bandbredd är mängden data som din webbplats kan överföra till besökare. Dessa två parametrar är viktiga när din webbplats börjar växa och få mer trafik.

Steg #4: Konfigurera din webbplats med WordPress

WordPress.org är det mest populära online-CMS (content management system) med en marknadsandel på 42% från alla webbsidor på internet.

Låt mig visa dig steg-för-steg hur du gör en webbplats med WordPress-programvara.

Skapa ditt webbhotellkonto

WordPress kan installeras med ett klick genom många populära webbhotell. Oavsett vilket webbhotell du använder är det väldigt enkelt att sätta upp en WordPress-webbplats (liknande webbplatsbyggare). 

BlueHost är det mest rekommenderade webbhotellet på den officiella WordPress.org-webbplatsen. För den här handledningen kommer jag att visa dig hur du skapar en WordPress-webbplats med Bluehost. Om du väljer att följa med en annan värdtjänst, processen kan vara något annorlunda, men huvudstegen kommer att vara liknande.

Avsnittet nedan förklarar hur du kan registrera dig hos BlueHost och installera WordPress-programvara med deras "ettklicksinstallation"-process.

bluehost kom igång sida

1. Besök Bluehost-webbplatsen
Gå till Bluehost.com och klicka på knappen "Kom igång nu".

2. Välj en värdplan för att starta en webbplats
Om du är nybörjare, välj den grundläggande planen eftersom den kommer att täcka alla de grundläggande behoven för din webbplats funktion.

När din webbplats väl tar fart och börjar ta emot tyngre trafik kan du överväga att uppgradera till den primära versionen av din värdplan, som erbjuder avancerade funktioner som är bättre lämpade för att hantera ett större inflöde av trafik.

3. Ange din webbplats domännamn
Domännamnet för din webbplats har en betydande roll att spela för dess framgång. Så innan du behärskar hur du skapar en webbplats, se till att du investerar tillräckligt med tid och ansträngning för att komma på ett unikt och catchy domännamn.

När du har bestämt dig för ditt nya domännamn, skriv det i rutan "ny domän", varefter BlueHost kommer att indikera om ditt önskade domännamn är tillgängligt eller inte. Om det inte är tillgängligt kommer BlueHost att förse dig med en lista med alternativa domännamn som du kan välja mellan istället.

4. Registrera dig för Bluehost
BlueHost tar dig sedan till registreringsformuläret, där du fyller i dina faktureringsuppgifter tillsammans med din personliga information.

  • Välj ditt värdpaket – 12-månaderspaketet erbjuder grunderna till lägsta pris. Men du kan också överväga de andra två paketen. Hosting är trots allt en långsiktig investering i din webbplats utveckling.
  • Pakettillägg – Du kan ta bort onödiga extrafunktioner från ditt paket i de inledande stadierna av din webbplatslansering och lägga till dem senare, om och när du känner behov. Jag föreslår att du lägger till eller behåller alternativet Domain Privacy + Protection. Denna tjänst kommer att dölja din personliga kontaktinformation från den globala databasen.
  • Information om betalning – Ange din betalningsinformation, markera rutan att du har läst och godkänner användarvillkoren (Terms of Service), och klicka på den gröna "Skicka"-knappen.

Bluehost kommer att skicka ett bekräftelsemail till dig när betalningen går igenom.

Därefter kommer du att ställa in ditt Bluehost-konto. Du är ett steg närmare lanseringen av en webbplats!

Skapa ditt konto

Låt oss skapa ditt konto med Bluehost.

bluehost skapa ditt konto

  • Steg 1. Klicka på knappen "Skapa ditt konto".
  • Steg 2. Ange ditt lösenord och slutför kontoinställningen.
  • Steg 3. Ditt konto är redo att användas. Klicka på knappen "Gå till inloggning".
  • Steg 4. Logga in på ditt konto genom att ange "E-post eller domännamn" och "Lösenord".

Därefter kommer du att börja arbeta med att bygga din webbplats.

Installera WordPress med Bluehost

När du har loggat in på kontot kommer Bluehost att erbjuda en 4-stegsprocess för att hjälpa dig att skapa en webbplats. Jag föreslår att du följer den här processen om det är första gången du skapar en WordPress-webbplats.

Du kan också klicka på knappen "Hoppa över det här steget" om du är bekant med processen för att bygga webbplatser, och du kan själv installera WordPress-programvara i ditt Bluehost-konto.

  • Steg 1. Du kommer att börja processen med att svara på tre frågor: Vilken typ av webbplats? Vilken typ är det? Och vem är det för? I mitt exempel valde jag: Business, Personal, Myself. Du kan välja samma alternativ eller välja det som passar ditt individuella fall.
bluehost skapa en webbplats steg 1

  • Steg 2. Med det här steget kan du välja vad mer du vill lägga till på din webbplats. Bluehost ger dig några alternativ att välja mellan. Det finns fem val: Blogg, Butik, Om mig, CV och Anpassad logotyp. I mitt exempel kommer jag att välja Blogg, Om mig och Anpassad logotyp.
bluehost skapa en webbplats steg 2

  • Steg 3. I det här steget måste du svara på några frågor som namnet på din webbplats, slogan och hur bekväm du är med att skapa webbplatser. Observera att du alltid kan ändra detta senare.
bluehost skapa en webbplats steg 3

  • Steg 4. Välja ett tema: Det här är fördesignade mallar som du kommer att använda för att bygga din webbplats. Du kan kolla in de tillgängliga alternativen och se om du gillar något av dem (om du inte ser ett tema du gillar, hoppa över det här steget). Du kan alltid ändra den och använda en annan senare. Mer information om detta längre fram.
bluehost skapa en webbplats steg 4

När du har slutfört dessa fyra steg kommer du att föras till din Bluehost-kontosida. Vid denna tidpunkt är WordPress-mjukvaran installerad!

Just nu, om du anger din domän i din webbläsare kommer du att se sidan "Kommer snart". Låt oss avsluta processen tillsammans och lansera din webbplats!

Lanserar din webbplats

Inuti ditt Bluehost-konto kommer du att se alternativ för att ytterligare anpassa din webbplats baserat på Bluehosts rekommendationer. Dessa alternativ är här för att du ska kunna göra några anpassningar före lansering.

Bluehost värdkonto hem

När du klickar på knappen "Starta min webbplats" kommer din webbplats att gå live!

Om du öppnar din webbadress (Uniform Resource Locator) i en webbläsare, bli inte frustrerad om den inte ser helt rätt ut. Detta är bara standardtemat för din WordPress-webbplats. Du kan ändra detta tema när som helst. Dessutom måste du tillämpa några ändringar och lägga till innehåll för att det ska se komplett ut.

Du kan komma åt WordPress-instrumentpanelen från ditt Bluehost-konto genom att klicka på den blå "WordPress"-knappen i det övre högra hörnet av din skärm.

Hantera en WordPress-webbplats

WordPress fungerar på två sätt:

Framänden
Som namnet antyder kommer den här sidan att vara synlig för dina besökare när de besöker din webbplats. De uppgifter som vanligtvis utförs i back-end, som förbättringar av plugin-funktionaliteten och anpassningen av ditt tema, kommer att vara synliga för dig och dina besökare på fronten av din WordPress-webbplats.

Det tillåter också åtgärder som att kommentera och dela på andra sociala medier att utföras från front-end av dig och dina inkommande besökare också.

Baksidan
Detta är allmänt känt som WordPress-instrumentpanelen – där du kan övervaka och hantera varje aspekt av din webbplats innehåll, funktionalitet och webbdesign.

Om du vill komma åt din WordPress-instrumentpanel, skriv "yourwebsite.com/wp-admin" i adressfältet på din sökmotor. Här kan du logga in med ditt WordPress-användarnamn och lösenordet som du ställt in för ditt konto.

Instrumentpanelen

WordPress Dashboard sköter administrationen av din webbplats.

Den vänstra kolumnen är navet i alla administrativa alternativ och är platsen där din webbplats struktur kommer ifrån.

Den vänstra kolumnen
Komponenterna i den vänstra kolumnen inkluderar:

  • Hem – hemknappen tar dig tillbaka till din huvudinstrumentpanel.
  • Uppdateringar – detta område informerar dig om några nya plugins eller teman är tillgängliga som behöver uppdateras eller installeras eftersom en ny version har släppts. Om så är fallet kommer du att se en röd cirkel med ett nummer i, vilket indikerar antalet uppdateringar som behövs.
  • Media – varje video, fil eller foto som du någonsin har laddat upp, antingen som ett separat objekt eller som en del av ett inlägg, kommer att visas i det här avsnittet. Du kan också ladda upp direkt till denna sektion.
  • Kommentarer – det här är kommentarerna som dina besökare lämnar på innehållet på din webbplats. Om du har några nya kommentarer som du inte har sett, kommer deras nummer att visas i en röd cirkel över detta objekt i kolumnen till vänster.
  • Utseende – det här avsnittet kommer att visa dig alla alternativ relaterade till din WordPress-webbplats design, dvs alla tillgängliga funktioner, teman och design.
  • sidor – du kan hantera alla sidor på din webbplats, till exempel "Kontaktsidan" eller "Om sidan" från det här avsnittet.
  • Insticksprogram – dessa miniprogram är integrerade i din webbplats och hjälper till att öka dess funktionalitet. Du kan använda dem för att konvertera din webbplats till en medlemssida eller göra något fint, som att lägga till ikoner för sociala medier för social delning.
  • Inställningar – det är hit du går när du vill göra tekniska ändringar på din webbplats. Om du till exempel vill lägga till en funktion till din värdplan är det här det kommer att hända.

Vid det här laget bör du veta hur du skapar en webbplats. Därefter ska jag visa dig hur du väljer rätt tema för dina behov och anpassar din webbplats.

Steg #5: Välj ett tema och designa en webbplats

Vikten av en visuell effekt är ingen hemlighet för någon. Vi gillar alla saker som är snyggt designade. Detsamma gäller webbdesign. Dina besökare kommer att stanna kvar om de gillar utseendet och känslan på din webbplats eller så lämnar de inom några sekunder om den inte tilltalar dem.

Nuförtiden behöver du inte vara en professionell webbdesigner eller utvecklare för att få din webbplats att se vacker ut (här är några exempel)!

Plattformar som WordPress kommer med många fördesignade teman som du kan välja baserat på din föredragna layout och färgschema. Och du kan göra ändringar på webbdesignen, lägga till ditt eget innehåll och göra mobilanpassade webbplatser.

Om du är osäker på hur du själv bygger en webbplats från grunden kan du vända dig till en professionell webbutvecklare eller designer om du har budget för det. Kostnader för professionellt gjorda webbplatser beror på projektets omfattning. De kan börja på $1,000 100,000 och gå så högt som $XNUMX XNUMX (läs mer om webbplats kostnad).

Men jag ska visa dig hur du kan göra det gratis på egen hand.

Att hitta rätt tema

Ditt tema ska passa ditt företags stil och varumärkespersona. Till exempel kan ett pastellrosa bageri-tema vara gratis att använda, men det skulle inte vara rätt passform för platsen för ett ståltillverkningsföretag.

Om du använder WordPress för att skapa din egen webbplats har du tillgång till en mängd olika teman att välja mellan. Inuti WordPress-instrumentpanelen, under fliken "Utseende", klicka på "Teman". Du kommer att presenteras med några populära alternativ. Du kan klicka på WordPress.org Teman-knappen och söka efter gratis teman. Det finns mer än tre tusen teman tillgängliga på WordPress.org.

wordpress utseende tema

Det är viktigt att ha en uppfattning om vilka funktioner du vill införliva på din webbplats eftersom det hjälper dig att filtrera bort irrelevanta teman.

Här är några viktiga punkter att fokusera på när du gör en lista över dina viktigaste funktioner.

Tydlig navigering
Det är viktigt att ha en tillgänglig webbplats där dina besökare snabbt kan hitta och komma åt den information de behöver. För att uppnå detta mål måste du ha en tydlig bild av vilken typ av navigering du vill ha – "Toppnavigering" är den mest populära. Tänk också på att ditt valda tema kanske inte stöder den typ av navigering du behöver.

Integrering av sociala medier
Sociala nätverk kan ge trafik till din webbplats. Det är viktigt att införliva delningsikoner på din webbsida som kanske inte stöds av alla teman.

Kontaktformulär
Om du vill samla in leads och kontaktinformation från potentiella köpare kan du lägga till ett kontaktformulär på din kontaktsida. Detta gör det enkelt för besökare att komma i kontakt med dig direkt på webbsidan utan att lämna den.

Kommentarer
Det här avsnittet kan hjälpa till att förbättra tittarnas och publikens engagemang eftersom det låter dem uttrycka sina åsikter och interagera med ditt varumärke efter att ha läst ditt innehåll. De flesta webbplatser har en kommentarsektion aktiverad i bloggområdet för att underlätta dialog.

Sök bar
Att ha ett sökfält på din webbplats hjälper dina besökare att enkelt navigera på din webbplats genom att göra en snabb sökfråga. Så om din webbplats har mycket innehåll och du vill att folk enkelt ska hitta det de behöver, lägg till ett sökfält på din webbplats. Återigen, om du inte vill ha den här inbyggda funktionen, titta efter teman som inte erbjuder det.

Logotyp och favicon
Varumärke bör vara en av dina högsta prioriteringar när du gör din webbplats eftersom ju snabbare den förmedlar ditt företags identitet, desto bättre.

Om du vill varumärket en webbplats med ditt företags logotyp och dess färgpalett för att ge en förbättrad och mer personlig användarupplevelse, bör du välja bland de teman som stöder sådana anpassningar.

Mobiloptimering
Med den ökade användningen av smartphones finns det en stor chans att din besökare öppnar din webbplats på sin mobiltelefon. En design som inte passar bra på en mobilskärm kan leda till en hög avvisningsfrekvens.

Därför bör du skapa en webbplats med ett mobilvänligt tema eftersom det är en branschstandard i den moderna digitala tidsåldern. När du väljer ett tema, se till att det ser bra ut på alla storlekar och typer av skärmar.

Typsnitt och färg
Ditt varumärkes design och färgestetik bör också användas på din webbplats. Dessa faktorer håller dina besökare intresserade av att bläddra igenom innehållet på din webbplats. Om samma typsnitt och färger används konsekvent kan de göra ditt varumärkesarbete mer effektivt.

Så när du skapar en webbplats, se till att temat du väljer erbjuder:

  • Ett urval av anpassade typsnitt och färgpaletter förutom de inbyggda.
  • Ett alternativ för att hantera färger separat för olika delar av din webbplats.

e -handelsstöd
Du kanske inte behöver den här funktionen från början, men du kanske väljer att konvertera din webbplats till en onlinebutik senare. Så, för att vara på den säkra sidan, välj ett tema som kan stödja ett e-handelsplugin.

Testa det
Det korrekta sättet att kontrollera om ett tema fungerar för dig eller inte är att testa det. Så ställ in din webbplats och låt den gå live. Ta dig tid att gå igenom det sida för sida och kontrollera om plugins, designelement, innehåll och andra aspekter av webbplatsen fungerar bra. 

Ett annat alternativ är att kolla några förbyggda demosidor med samma tema. Eller så kan du gå till temaförfattarens webbsida och därifrån besöka livesajter som har använt samma tema som du har valt för att se deras slutliga utseende.

Därefter kommer jag att dela med mig av några ytterligare steg du bör ta när du skapar en webbplats. Vissa av dessa är avancerade ämnen men om du blir bekant med dem kommer du att kunna lyckas på din onlineresa. 

Snabba upp byggandet av webbplatsen genom att använda dedikerad programvara.

Alternativt kan du påskynda processen att bygga din webbplats genom att använda specialiserad programvara, som t.ex WebEasy Professional 10.

Det här verktyget låter dig skapa en professionell webbplats med enkel dra-och-släpp. Den kan användas av vem som helst, utan någon kunskap om kodning, vilket gör den till det perfekta valet för privatpersoner och småföretag.

WebEasy Professional 10 kommer med ett stort antal färdiga mallar och tillåter olika användbara integrationer som Google Maps, sociala medier och e-handelsverktyg, den är också kompatibel med mobila enheter.

Besök WebEasy och läs mer >>

Skriva och förbereda innehåll till din nya webbplats 

Ordet "innehåll" kan syfta på allt som är synligt på din webbplats. Det är därför det är viktigt att skapa unikt och kreativt innehåll om du vill kommunicera ett tydligt budskap till dina besökare. Dåligt skapat innehåll frustrerar och förvirrar besökaren och tvingar dem att lämna din sida.

Innan du börjar skriva, ställ dig själv följande frågor:

  • Kommer det att vara relevant och spännande för din målgrupp?
  • Hur ska det presenteras för din målgrupp?

Dessutom, vet du att sökmotorer belönar webbplatser som producerar toppinnehåll genom att ranka dem högre i deras sökresultat?

Detta är anledningen till att företag avsätter en hel del av sin tid och sina resurser för att skapa kvalitetsinnehåll som inte bara är informativt utan också relevant för sin publik. Unikt, aktuellt och relevant är vad ditt innehåll ska vara!

Att skriva väsentligt innehåll

När ramverket för din webbplats har skapats är det dags att arbeta med innehållet innan din lansering. Det är helt okej att ha den nödvändiga informationen och några blogginlägg på din webbplats när den släpps – men det bästa sättet att bygga upp din webbplats är att fortsätta skapa kvalitetsinnehåll som kan öka dess rankning, engagemanget på den och dess synlighet .

Det beror på vilken typ av webbplats du gör, men nedan ska jag prata om de vanligaste sidorna folk har på sina webbplatser.

Om oss sida

Om en besökare vill veta mer om ditt företags verksamhet och vilken typ av produkter eller tjänster det erbjuder, går de direkt till sidan "Om oss" på din webbplats. Det är därför det är viktigt att använda den här sidan klokt och lägga all viktig information här. Sidan "Om oss" introducerar ditt företag för nya besökare – rätt innehåll här kan hjälpa dig att bygga hållbara relationer och ingjuta förtroende hos din publik.

Här kan du vara ärlig om vad ditt företag gör och dess planer för framtiden. Om din webbplats säljer något, se till att du nämner dessa produkter och tjänster här också.

Allt du skriver här bör vara lätt att förstå, eftersom dina potentiella kunder kanske inte är medvetna om den tekniska jargongen i din bransch. Försök dessutom att hålla innehållet kreativt och använd sidan för att skildra ditt företags persona och varumärke snarare än att behandla det som ytterligare en säljföreställning.

Använd en mer konversationston för att öka din omvandlingsfrekvens eftersom detta kommer att bidra till att öka chanserna för dina besökare att svara på en CTA (uppmaning).

Om du vill sätta ett ansikte åt din cyberidentitet, det vill säga din webbplats, kan du också ladda upp bilder på dig själv och ditt team och presentera dem alla en efter en. Detta kommer att bidra till att bygga upp förtroende bland dina besökare eftersom det ger din webbplats en mer personlig touch – i själva verket kommer detta att ge din trovärdighet en betydande ökning.

Kontakta oss sida

Denna sida har två syften:

  • Den används av besökare som vill komma i kontakt med dig.
  • Det fungerar som ett bevis för besökare på att ditt är ett legitimt företag med ett kontor och en faktisk kontaktpunkt.

Så inkludera din kontaktinformation och ditt företags adress här, för att försäkra din publik om din tillförlitlighet och det faktum att du kan tillgodose deras behov. Förutom det vanliga kontaktformuläret bör följande information också anges på denna sida:

  • Namnet på kontaktpersonen tillsammans med deras roll i företaget.
  • Ditt företags namn.
  • Ditt företags e-postadress.
  • Adressen till ditt företag (om du har en fysisk byggnad).
  • Ditt företags juridiska information.
  • Sekretess- och supportpolicyn som ditt företag följer.
  • Arbetsdagar och öppettider för ditt företag.

Om ditt tema tillåter det, lägg till en karta som visar din plats för besökare också.

Bloggsida

Bloggsektionen har potential att locka till sig leads och omvandla dem till köpare. Men de flesta webbplatsägare har svårt att bestämma ämnen för blogginlägg. Jag rekommenderar att du låter ditt företags mål vägleda dig på den fronten. 

Du kan också dela med dig av dina insikter relaterade till ämnen som intresserar dina läsare och din bransch i stort. Dina blogginlägg kan vara omfattande guider eller kortare innehåll med viss stödjande information och tekniska detaljer. Ge dina läsare detaljerad information som de inte kommer att kunna hitta någon annanstans online om ditt ämne.

Tjänst/produktsida

Den här sidan används främst för att lista och beskriva dina produkter och tjänster – betrakta det som en onlinekatalog för ditt företag. För att säkerställa att sidans innehåll är effektivt och korrekt måste du:

  • Lägg upp bilder av hög kvalitet (inte stockfoton) av alla dina produkter från olika vinklar så att dina kunder kan se dem.
  • Dela en detaljerad beskrivning av din produkt, en som täcker alla viktiga aspekter, i beskrivningsrutan.

Dessutom, om din webbplats stöder olika betalningsalternativ, nämn dem tydligt för att informera dina kunder. All information om din returpolicy, rättigheter och skyldigheter för båda parter i transaktionen och retur- eller bytesalternativ kan också nämnas här.

Optimera din webbplats för Google-sökning

Sökmotoroptimering (SEO) är ett av de områden som många tar för givet. Man kan tro att det är något man inte behöver oroa sig för, medan andra tycker att det är något man inte kan göra på egen hand. 

Sanningen är att även om du är nybörjare kan du göra din webbplats tillgänglig för sökmotorer genom att använda grundläggande tekniker. Avancerad SEO verktyg är bra, men inte nödvändigt för en nybörjare.

Du kan förbättra din webbplats SEO genom att följa några enkla steg.

Lär känna Search Console

Ett av de första stegen mot att skapa bättre SEO är att ansluta din webbsida till Search Console.

Denna robusta uppsättning instrument skapad av Google låter dig övervaka din webbplats hela tiden. Du kommer att få veta hur din sida ser ut i Googles ögon. Du kommer att se om det finns några fel du bör oroa dig för. Det är också möjligt att låta Google varna dig när någon nämner din webbplats på Internet.

Till att börja med kommer det att räcka att bara koppla ihop allt och börja med grunderna. När din webbplats växer kan du lära dig mer om Search Console och förbättra din SEO ytterligare.

Använd titeltaggar på alla sidor

De flesta nybörjare ger helt enkelt ett namn till sin nya webbplats och skriver innehåll på sidan. Även om namnet och innehållet är viktigt, är det också viktigt att veta att sökmotorer kontrollerar titeltaggarna på varje webbsida för att förstå vad den handlar om.

En titeltagg är ett HTML-element som gör att Google kan känna igen din webbplats. Titeltaggar används på sökmotorernas resultatsidor och sociala medier, samt webbläsare som läser denna information för att ge dig rätt data.

Det är viktigt att skriva övertygande SEO-titeltaggar. Du bör inkludera dina riktade sökord med titeltaggen. Den bör vara 50-60 tecken lång eftersom det är den längd som Google korrekt kan visa på sökmotorns resultatsida.

Enligt Moz.com, bör den idealiska titeltaggen vara:

"Primärt nyckelord – sekundärt nyckelord | Varumärke"

Skriv unikt och fräscht innehåll

Innehåll är inte valfritt när du driver en bra webbplats. Även om det är sant att vissa webbplatser kan klara sig utan en blogg, är de sällsynta och drivs vanligtvis av proffs. De flesta webbplatser bör inte undvika innehåll.

Men när det kommer till innehåll måste man vara försiktig. Google, liksom människor, gillar inte copycats. Se till att du skriver unikt innehåll, och att det är relevant för det du gör.

Snabba upp din webbplats

Webbplatsens hastighet är en av faktorerna som Google tar hänsyn till när de rankar dig på sina söksidor. Eftersom det finns så mycket innehåll där ute kommer Google att ge en fördel till webbplatser som laddas snabbare.

Låt oss säga att du har innehåll som liknar din konkurrent. Båda artiklarna är unika och välskrivna, men din sida tar fem extra sekunder att ladda. Vem tror du kommer att rankas högre på Googles söksida?

Se till att du är värd för din webbplats hos ett pålitligt webbhotell som Bluehost. Bra webbhotell kan göra underverk för webbplatsens hastighet. Optimera webbplatsbilder, och om du använder ett CMS som WordPress, se till att du använder ett kvalitetstema som inte laddar onödiga filer.

Optimera din webbplats för mobilen

Smartphones och surfplattor finns överallt. Även Google har börjat prioritera mobilsajter, så att ha en är något som du måste ha om du vill ha bra SEO-resultat.

Att använda en webbplatsbyggare kommer att vara till hjälp i det här fallet eftersom du kommer att kunna bygga en mobilvänlig webbplats snabbt (såvida den inte skapas automatiskt åt dig).

Interna och externa länkar

Länkar är en viktig faktor, inte bara i SEO utan för hela din webbplats. Det betyder att du noggrant bör länka inuti din webbplats och länka en artikel till en annan när det är lämpligt. Men överdriv inte. En genomsnittlig artikel på cirka tusen ord bör ha 1-3 interna länkar.

Du bör också börja länka till källor med hög auktoritet och försöka få bakåtlänkar till din webbplats. Du kan börja med att skriva gästinlägg, göra inlägg på sociala medier, forum eller lämna relevanta kommentarer på andra webbplatser i din nisch.

Förvänta dig inte snabba resultat

SEO tar tid. Och vi pratar inte om timmar eller dagar, utan veckor och månader. Vad du än gör SEO-mässigt måste du ha tålamod. Medan många försöker förutsäga hur Google beter sig, är sanningen att ingen faktiskt vet dess nästa steg och hur det fungerar.

Så även efter att ha gjort ändringar kan Google behöva upp till en månad för att känna igen dessa ändringar. Ha bara tålamod och håll ett öga på sajten.

Testar din webbplats före och efter lanseringen

Att testa din webbplats före lansering är avgörande för att säkerställa dess framgång. Här är flera typer av tester:

Betatestning

Med allt arbete som är involverat i att skapa din egen webbplats kan utsikterna för en testkörning vara ganska överväldigande. Det är dock viktigt att testa din webbplats innan den lanseras. 

Nedan följer några punkter som du bör kontrollera innan du startar din webbplats:

  • Kontrollera innehållet för stavnings- eller skiljeteckenfel.
  • Kontrollera designelement som justeringen av bilder och typsnitt.
  • Granska möjliga utvecklingsproblem som trasiga länkar.
  • Kontrollera SEO-detaljer som metatitel och beskrivningstaggar. 
  • Inspektera administrationsområden inklusive dina backup-system och eventuella problem relaterade till ditt webbhotell. 

Testning efter lansering

När du har lanserat din webbplats måste du ha en fast strategi på plats för nästa steg för din webbplatss tillväxt och underhåll. 

Några områden som bör täckas inkluderar följande:

  • Adekvat backup.
  • Samling av besökares feedback.
  • Ett underhållsteam tillgängligt vid behov.
  • Förberedelser för marknadsföring och mätning av olika mätetal.

Marknadsför din webbplats och få mer trafik

När du väl är klar med att skapa en webbplats slutar ditt arbete inte där. Du kommer att behöva arbeta hårt på din nya webbplats för att få den inför folk.

Även om du har pengar måste reklamkampanjer planeras och genomföras. Du kan betala för reklam och börja räkna nya besökare dagligen. Men chansen är stor att du inte har råd att spendera tusentals dollar per månad för betalda annonser, så låt oss se vad du kan göra för att marknadsföra din webbplats utan att spendera en förmögenhet. 

Gästpostering

Om du inte redan har gjort detta, börja följa dina konkurrenter. Läs vad de skriver om, och istället för att förbanna dem för deras framgång, försök dra nytta av deras exponering. Om du känner till information om ditt delade fält kan du skriva om det. Så var inte rädd för att få deras kontaktuppgifter och be om ett gästinlägg.

Genom att skriva något unikt kommer du att ge värde till den andra bloggen. I gengäld kan du be bloggadministratören att få din författarbiografi utskriven längst ner i artikeln. Förhoppningsvis kommer du till och med att få nämna ditt företag eller din webbplats. Detta gör att du kan expandera och nå nya människor som du inte kunde nå tidigare.

Sociala medier

Facebook, Twitter, Instagram, och de andra sociala nätverken där ute är bra reklamplattformar. Låt andra dela ditt innehåll och glöm inte att bidra också.

Följ andra, och andra kommer att följa dig. Visa dem din webbplats och glöm inte att ha ikoner för sociala medier på din webbplats. Att lägga till en social media bar på din webbplats kommer också att uppmana människor att dela ditt innehåll lättare. 54.1% av bloggarna i vår 2020 bloggstudie säga att de får mest trafik från sociala nätverk.

Använd en personlig e-postsignatur

Om du skickar många e-postmeddelanden, se till att du inkluderar en signatur. En enkel e-postsignatur kan utökas med länkar till dina senaste bloggartiklar eller specifika objekt från din webbplats.

Vissa människor kommer att ignorera detta, men vissa kommer ihåg ditt webbplatsnamn eller klicka på länken för att läsa mer.

Quora

Om du någonsin har försökt söka efter ett svar är chansen stor att Google har returnerat en länk till Quora.com. Denna plattform förbinder människor, där ena sidan frågar något, medan den andra sidan får en möjlighet att ge ett svar.

Det här är din möjlighet att lysa. Börja följa frågor om Quora, och snabbare än du tror får du en chans att skriva svar. Här får du nämna ditt företag och dela dina artiklar, men du får inte spam.

Så om du till exempel har en artikel som besvarar en del av en fråga, se till att länka till den när du skriver ett unikt svar på Quora. Om det var till hjälp, och om du har turen, kommer det här svaret att vara bland de bästa som också kommer att visas på Google, och som hjälper dig att marknadsföra din webbplats.

Innehållsaggregation

Många plattformar för innehållsaggregation fungerar på samma sätt som sociala medier. Du skapar ett konto och börjar följa personer som delar intressanta artiklar. Även om det här är bra, är det du vill göra här dela ditt innehåll. Så om du inte redan har en blogg, skapa en nu och börja producera artiklar som du kan dela med andra.

Om du är tillräckligt bra kommer folk att börja följa dig och posta/dela ​​dina artiklar via nätverket.

Kommentera på andra webbplatser

Kommentarer är en stark marknadsföringsplattform. På grund av hur vanligt spam har blivit har värdet av riktiga kommentarer blivit ännu högre. Så när du läser andra artiklar, glöm inte att lämna värdefull feedback.

Om möjligt, nämn din blogg eller till och med inkludera en länk till en resurs från din webbplats. Men var försiktig; det finns en tunn gräns mellan att dela en resurs och att spamma människor.

Samarbete

På samma sätt som gästinlägg kan du börja samarbeta med andra människor. Detta behöver inte bara inkludera inlägg. Ni kan hjälpa varandra genom mun till mun, sociala medier och kommentarer. Kanske kommer ni att byta ut annonser, banners eller hjälpa varandra på något unikt sätt.

Evergreen innehåll

Om du lägger kraft på att skapa innehåll är det bara en tidsfråga tills andra kommer att inse det. Att ha ett innehåll som är värdefullt för andra kommer förhoppningsvis att få dem att länka till dig gratis.

Detta är ofta lättare sagt än gjort eftersom det, bland miljontals nya inlägg som går live online dagligen, kan vara svårt att få din sida att sticka ut. Men när du väl börjar bygga en publik kommer din värld att förändras.

Beprövade sätt att tjäna pengar på din webbplats

Nu när du har lärt dig hur du skapar en webbplats, fyller den med rätt typ av innehåll och marknadsför den, är det dags att tjäna pengar på dina ansträngningar. Du kan tjäna några riktiga pengar via din webbplats genom att använda följande taktik och strategier:

Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring kan hjälpa dig att tjäna en provision genom att låta andra varumärken och företag använda din webbplats och bloggar för att marknadsföra sina produkter. Många online-företag och annonsörer söker efter relevanta webbplatser och bloggar i samma nisch som dem för att hjälpa dem att sälja sina produkter.

När du bygger din egen webbplats, överväg denna strategi för att tjäna pengar på din webbplats.

Annonsplacering

Detta hänvisar till det vita utrymmet på din webbplats där Google-annonser kan läggas upp. När din webbplats trafik skjuter i höjden kan du förvandla detta utrymme till en maskin för att tjäna pengar på två sätt:

  • Använd Google AdSense för att starta, hantera och underhålla ett inkomstflöde, eller;
  • Sälj detta vita utrymme på din webbplats direkt till andra varumärken och företag för att visa deras annonser på din webbplats.

Många sajter har en "Annonsera med oss"-sida där de säljer utrymmen till fasta priser till andra varumärken – det kan du också göra. Potentiella annonsörer kanske vill se din webbplats statistik. Du kan generera dessa med olika verktyg som Google Analytics för att hjälpa dina annonskunder att göra en välgrundad investering baserat på dina tittare och engagemang.

Webbutik

Att välja ett tema som ger e-handelsstöd kan hjälpa dig senare förvandla din webbplats till en onlinebutik. Om du är ett företag som redan säljer en lista med produkter och tjänster kan du använda din webbplats för att rikta in dig på onlinekunder också. För att detta ska fungera behöver du:

  • Öka din webbplats säkerhet; och
  • Investera i en säker och pålitlig betalningsportal.

Skapa en webbutik med WordPress och WooCommerce

Den mest kända WordPress-plugin för onlineföretag är WooCommerce.

Den erbjuder många tillägg och teman som antingen är gratis eller kommer till en extra kostnad, som alla kan hjälpa dig att skapa en onlinebutik. WooCommerce låter dig skapa en onlinebutik, ladda upp dina produkter och tjänster, hantera och modifiera dem samt hantera alla dina betalnings- och leveranssätt. 

På grund av dess popularitet, enkla användning och flera tillägg är WooCommerce en del av mer än 30 % av alla nätbutiker.

Att kombinera WooCommerce och WordPress kan hjälpa dig att skapa din webbplats och konvertera den till en onlinebutik på några dagar. 

Lyckligtvis, på grund av deras vänliga användargränssnitt, räddar dessa verktyg dig också från en brant inlärningskurva. Det är enklare än någonsin att designa din butik, uppdatera din produktlista och lägga till alla attraktiva funktioner för att locka dina kunder och få dem att besöka din webbplats igen.

WordPress används ofta eftersom det är användarvänligt och mångsidigt – du behöver inte spendera mycket tid på att lära dig mekaniken för hur man skapar en webbplats med WordPress. 

Många utvecklare, kodare och programmerare arbetar med WordPress så att du inte behöver oroa dig för hur du kodar din egen webbplats. Människor designar ständigt teman och utvecklar plugin-program för e-handel tillsammans med nya funktioner som du kan lägga till på din WordPress-webbplats. 

Himlen är gränsen för vad du kan göra med WordPress eftersom det kan hjälpa dig att skapa stora kommersiella webbplatser, små portföljsidor och allt däremellan.

Vanliga frågor innan du skapar en webbplats

Här är några användbara fakta samt vanliga frågor människor frågar ofta innan de börjar skapa en webbplats.

Behöver jag några tekniska kunskaper för att göra en webbplats?

Det finns många verktyg tillgängliga online som du kan använda för att bygga en webbplats med noll tekniska färdigheter.

De flesta av programvaran som jag nämner i den här guiden erbjuder lättanvänd funktionalitet baserad på fördesignade mallar eller teman. Detta ger dig möjlighet att göra ändringar och designa en webbplats med visuella redigerare där du bara lägger till ditt eget innehåll och bilder (en del av dem erbjuder till och med dra och släpp-funktioner). De visuella redigerarna fungerar på samma sätt som Microsoft Word och PowerPoint-program.  

Så, oavsett om du är 14 eller 80 år gammal, kan du bygga din egen webbplats utan några webbprogrammerings- eller kodningskunskaper. 

Hur mycket kostar det att skapa en webbplats?

Det beror på olika faktorer, men om du väljer att skapa din egen webbplats med WordPress, så skulle det kosta dig mindre än $50. Hosting med BlueHost kommer bara att kosta $2.75 i månaden, vilket inkluderar en anpassad domän. Men om du vill gå premium, kommer att investera i ett tema att kosta dig mellan $40 - $120. Du kanske också vill satsa på några premiumplugins som kan kosta dig några hundra dollar mer.


Om du väljer att gå med en webbplatsbyggare som Squarespace kan du starta din webbplats för $12 per månad, vilket gör det cirka $150 per år.

Alternativt kan en anpassad webbplats få dig att gräva djupt i fickorna. För en anpassad webbplats kan du behöva betala någonstans mellan $1,000 3,000 till $XNUMX XNUMX för en anpassad webbdesign från en expert, och att gå med en webbutvecklingsbyrå kan kosta ännu mer.

Vilket är det bästa Content Management System (CMS)?

Det populäraste (och bästa) CMS på webben idag är WordPress. Denna programvara används av både småföretag och Fortune 500-företag. 


WordPress ger dig fullständig frihet och dess öppna källkod (gratis) programvara. Det kräver dock webbhotell för att installera det med ett klick, vilket du måste betala för.

Hur bygger jag min webbplats gratis?

Detta är en av de vanligaste frågorna människor ställer.


Ja, du kan skapa en webbplats helt gratis. Till exempel, på flera plattformar som Wix.com, WordPress.com eller Weebly.com kan du skapa en gratis webbplats. Men låt mig förklara för dig några av för- och nackdelarna med dessa webbplatsbyggare: 

Fördelar

* Du får en chans att testa och prova programvaran innan du åtar dig att betala för den. 

Nackdelar 

* Om du registrerar dig för ett gratiskonto kommer du att använda tjänsten på en underdomän av plattformen. Namnet på din företagswebbplats kommer att se ut så här: "websitename.wordpress.com" eller "website.wix.com". Att använda dessa typer av webbplatser visar på bristande auktoritet i ditt företag.
* Din kostnadsfria sida kommer att omfattas av reglerna och begränsningarna som fastställs av plattformen. Gratis plattformar kommer att begränsa funktionerna som du kan använda och de kan till och med placera sina egna annonser på din webbplats. 

Om du menar allvar med att skapa din webbplats måste du börja betala för fullständiga tjänster och ett anpassat domännamn förr eller senare.

Vilken är den bästa gratis webbplatsbyggaren?

Wix, Weebly och Squarespace (har en 14-dagars gratis provperiod) är definitivt bland de toppkandidater som väljs ut när folk väljer en freemium-webbplatsbyggare. 


Vi har gjort en del efterforskningar och granskat mest populära webbplatsbyggare du kan använda för att komma online.

Vad är det bästa sättet att skapa din egen hemsida?

Det finns inget sådant som bara ett bästa sätt att sätta upp en webbplats.


Det finns en mängd olika mjukvaru- och webbplatslösningar utformade för att slutföra uppgiften, beroende på dina krav. Vissa tillgängliga verktyg är universella och kan användas för att skapa vilken typ av webbplats som helst. Vissa gör dock ett bättre jobb för att få önskat resultat för specifika webbplatser. 

Till exempel är WordPress den överlägset mest populära programvaran för bloggande eller för webbplatser som innehåller en bloggsektion. Du kan också skapa en enkel eller komplex e-handelswebbplats med WordPress.

Under de senaste åren har det dykt upp olika webbplatsbyggare. Några av dem har blivit mycket populära, som Wix, Squarespace eller GoDaddy builder. Dessa verktyg kan passa dig bra om du skapar en portfölj eller en statisk webbplats.  

Kan jag koda en webbplats från början?

Ja, du kan koda en enkel statisk webbplats med HTML och CSS. Detta är dock ofta inte en lätt uppgift om du vill lägga till ens en enkel funktionalitet på din webbplats. 


Det är därför folk ofta använder nybörjarvänlig programvara som är utformad för att göra ditt liv enklare och undvika att lära sig kodningsfärdigheter. Om du vill lära dig lite grundläggande HTML, läs vår HTML-handledning för nybörjare.

Är WordPress bättre än Wix eller Squarespace?

Eftersom WordPress är det populäraste alternativet betyder det att det finns fler teman och tillägg tillgängliga. Och eftersom de tillåter dig att göra mer med din webbplats, är den naturliga slutsatsen att WordPress är bättre än Wix och Squarespace webbplatsbyggare. 


Att använda WordPress kan dock kräva en inlärningskurva, medan de flesta webbplatsbyggare är lättare att använda med sin dra och släpp-funktion.

Hur lär jag mig WordPress?

Som ett av de mest använda CMS-systemen där ute, har WordPress ett bibliotek med tutorials och guider som lär dig hur du skapar en WordPress-webbplats. 


När det gäller forskning om hur man bygger en webbplats behöver du inte leta någon annanstans eftersom vi här på First Site Guide kan ge dig all information du behöver om WordPress.

Vad ska man göra om ditt domännamn tas?

Tusentals företag har gått online så det finns en stor chans att domännamnet du vill ha tagits eller att tillägget ".com" inte är tillgängligt. Om detta händer, då:


* Sök om ditt valda domännamn är tillgängligt. Du kan komma åt Domänverktyg för att kontrollera om den är tillgänglig.
* Registrera dig för Domänövervakning som kommer att varna dig när dina önskade domännamn blir tillgängliga.
* Om tillägget ".com" inte är tillgängligt, köp ett annat tillägg.
* Prova olika sökord. Om ditt primära namn inte är tillgängligt kan du välja ett annat relaterat namn eller kanske ett annat sökord (kan till och med vara en slogan eller slagord).

BlueHost låter dig hoppa över registreringen av ett namn till senare så att du kan fokusera på att skapa din webbplats.

Slutsats

Jag hoppas att du har hittat all information du behöver om hur man gör en hemsida själv snabbt

Om du är obekväm med processen och fortfarande osäker på hur du skapar en webbplats på egen hand, kan du vara säker på att ingenting om en webbplats är permanent. Din design, färger och innehåll kan utvecklas kontinuerligt. Din hemsida kan alltid ändras efter vad du lär dig om din målgrupp och din nisch. Gör bara ditt bästa och fortsätt leta efter sätt att förbättra din webbplats så att den blir den perfekta förlängningen av ditt företag.

6 kommentarer på "Hur man gör en webbplats för nybörjare: Enkel 2023-guide"

  1. Klipp ut fotot

    Älskade att läsa detta inlägg. Mycket informativ även för mig som kommande webbutvecklare.

  2. Nylon James

    Bra artikel. Mycket kunnig och förståelig att läsa. Efter att framgångsrikt skapat en webbplats är det viktigt att arbeta med SEO-kunskaper för att öka trafiken till din webbplats. Jag uppskattar att du gav några tips om hur man gör det. Tack för att du delar detta.

  3. Al Schotz

    Som någon som precis har börjat underhålla att bygga en webbplats, tyckte jag att din artikel var riktigt informativ och till stor hjälp. Jag funderar på att skapa en webbsida för min fotografering där jag ständigt kommer att göra ändringar som att lägga till nya bilder. Jag planerar att erbjuda bilder till försäljning också. Jag har bestämt mig för att använda Squarespace som min plattform, men innan jag slutför mitt beslut ville jag be om råd om jag gjorde rätt val, eller om du skulle rekommendera en annan plattform som WordPress. Tack så mycket för all insikt du kan ge.
    Vänliga hälsningar,
    Al Schotz

    • Anya Skrba

      Hej Al!
      Ursäkta det sena svaret ... du har fattat ett bra beslut om Squarespace. Det är den bästa plattformen för fotografer som vill visa sitt arbete och dela det med proffs.

      Lycka till med din sida!

  4. OMG Austin

    Det här är en bra artikel och du är på topp med dina poänger om att skapa en webbplats. Var tydlig med vad du verkligen behöver och vill åstadkomma vid det här laget - du har rätt till den här punkten. Det kan vara riktigt bra för människor som jag som letar efter mer kunskap om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän