Jimdo Website Builder Review 2023

Företagsöversikt, priser och funktioner

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
8 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Jimdo-logotyp Jimdo

Om du har letat efter en gratis webbplatsbyggare för att starta din första webbplats, var Jimdo förmodligen inte ett av de första alternativen som dök upp på dina sökmotorresultatsidor. Den här tyska webbplatsbyggaren är kanske inte lika känd som vissa av sina konkurrenter, men det finns en anledning till att miljontals användare har valt den för sina webbplatser, bloggar och e-handelsbutiker.

Vem ska använda Jimdo (bäst för):

Jimdo är designad för nybörjare och personer som inte har någon datorvana alls. Eftersom den kommer med två olika sidbyggare, tillgodoser den behoven hos de som vill bygga en webbplats genom att dra och släppa element på en sida, såväl som de som vill ha vägledning från artificiell intelligens.

Jimdo har visat sig vara väldigt enkel och nybörjarvänlig, och den erbjuder i stort sett allt en grundläggande webbplatsbyggare borde ha. Oavsett om det är en företagswebbplats, blogg, portfölj eller eStore, kan den skapas med Jimdos webbplatsbyggare.

För alla djupgående webbprojekt vill du ha ett bättre webbplats byggmästare som ger extra funktioner.

Jimdo nyckelfunktioner

AI-driven webbplatsbyggare – för de som inte vill skapa sin webbplats manuellt, kommer Jimdos Dolphin-byggare att skapa en webbplats enligt användarnas svar. Du kan bara välja färgpaletter och lägga till ditt eget innehåll.

Enkel byggare – för de som är mer kreativa finns det en separat webbplatsbyggare som ger dig mycket mer frihet.

Logotyp – om du behöver en logotyp behöver du inte 3rd festtjänster eftersom Jimdo tillhandahåller en egen logotyptillverkare.

Enkel e-handel – om du bara har ett fåtal saker du vill sälja på nätet, kommer Jimdo att tillgodose alla dina onlinebutiksbehov.

Granskningsöversikt

Även om Jimdo inte är lika populär som Wordpress, Wix, eller Squarespace, det förtjänar att betraktas som en gratis webbplatsbyggare. En av de mest spännande sakerna med den här webbplatsbyggaren är att den kommer med två helt olika redigerare – en riktad till nybörjare som behöver vägledning och en dra & släpp-stil som låter dig vara kreativ.

Men innan du förbinder dig, förstå att Jimdo inte kan jämföra sig med de tidigare nämnda konkurrenterna. Om du precis har börjat och testar webben är Jimdo perfekt. Men så fort du bestämmer dig för att bygga något mer seriöst kommer du att vilja titta på andra alternativ.

För att se hur Jimdo kan hjälpa dig att skapa din första gratis webbplats kommer jag att registrera ett nytt konto och gå igenom processen för att skapa en webbplats. Jag kommer att testa båda deras redaktörer för att se vad Jimdo kan göra.

Detaljerad Jimdo recension

Användarvänlighet

Om du vill bygga en enkel webbplats kan Jimdo vara den kostnadsfria webbplatsbyggaren du har letat efter. Dess Dolphin-byggare är en AI-driven redigerare som gör det mesta av jobbet åt dig. Allt du behöver göra är att svara på några enkla frågor om dig själv, ditt företag och de färger du gillar. När du trycker på knappen börjar Dolphin att fungera och ger dig en webbplats anpassad efter dina behov.

Jimdo användarvänlighet

Att redigera denna webbplats skapad av AI är hur enkelt som helst. Du behöver bara några minuter för att lära dig hur du tar dig runt och börja anpassa grunderna. Medan vissa webbplatsbyggare kräver att du lär dig hur du rör dig och förstår webbteknologier, kan Jimdos Dolphin-byggare hjälpa dig att starta en webbplats på bokstavligen bara några minuter.

Å andra sidan finns Skaparen. Även om detta är en komplett dra & släpp-redigerare, är den ganska intuitiv och lätt att använda. Till skillnad från Dolphin låter den här byggaren dig modifiera och styla varje element på din webbplats, och jag älskade hur enkelt det var att använda.

Tyvärr är det inte så enkelt att lära sig skillnaden mellan de två som man kan hoppas. Att välja en byggare var lika okomplicerat som att välja en av de två knapparna på skärmen när jag skapade mitt första konto. Det visar sig dock att det är omöjligt att byta mellan byggarna, och du kan bara göra det om du bestämmer dig för att starta en ny sajt. Var också beredd på några problem innan du kan starta din webbplats med den redigerare du väljer.

Mallar

För dem som bestämmer sig för att skapa en webbplats med Dolphin-byggaren finns det inga mallar att välja mellan. Artificiell intelligens kommer att göra jobbet åt dig. Din enda uppgift är att välja färgpaletter som kommer att ändra hur en mall ser ut på skärmen.

Men de som väljer Skaparen kommer att kunna välja mellan cirka sexton mallar, alla uppkallade efter storstäder. Dessa mallar kommer att definiera designen på din nya webbplats. Men eftersom du kan byta upp dem senare, är det inte ett stort beslut du måste våndas över innan du klickar på nästa knapp. Varje mall kan också anpassas.

Låt oss se vad designalternativen i varje editor är.

Design flexibilitet

Som nämnts ovan kommer Jimdo med två helt olika webbplatsbyggare. Den första är Dolphin, en AI-driven redaktör som skapar en webbplats enligt dina svar på några frågor. Den andra kallas Skaparen och är en komplett sidbyggare som låter dig hantera element på en sida och låter dig vara mer kreativ.

Delfinen

Till skillnad från Skaparen är delfinen baserad på block. Varje block är faktiskt en uppsättning element som arbetar tillsammans för att tillhandahålla en funktion. Det finns till exempel block dedikerade till text, nyheter, musik, listor, bildspel och liknande. Det som skiljer detta från Skaparens dra och släpp-funktion är det faktum att du inte kan ändra varje element i ett block. Ändå kommer varje block med flera mallar som du kan välja mellan.

jimdo designflexibilitet

När ett block är på en sida kan du klicka på det för att visa alternativ. Eftersom detta är en redigerare riktad till nybörjare finns det relativt få alternativ. Dessa alternativ låter dig vanligtvis ändra själva innehållet och ställa in justeringen eller teckensnittsfunktionerna.

Även om Dolphin-byggaren har många begränsningar, tyckte jag att den här var bra för människor som har bråttom eller inte har någon erfarenhet. Istället för att krångla med alternativ som du inte förstår eller inte bryr dig om, kan du fokusera på de mest framträdande funktionerna och få din sida igång på några minuter. Om du känner att delfinen borde göra mer, då är allt du behöver göra att byta till Skaparen.

Skaparen

Hos Skaparen är allt baserat på element. Du kan enkelt lägga till nya komponenter genom att helt enkelt peka med markören mellan befintliga element. När du bestämmer dig för att placera föremålet i en vald position kommer Jimdo att visa dig vad som är tillgängligt. Det finns dussintals element som rubriker, text, foton, gallerier, Google Maps, sociala medier, etc. Varje element har sin egen uppsättning alternativ.

När du har lagt till det kan du ändra elementet och flytta det upp och ner på sidan. Det är lätt att ta bort en komponent, så leka gärna. Alla alternativ är relativt intuitiva och det tar bara några minuter att lära sig vilka av elementen du kan använda.

jimdo skapare

Även om det finns flera alternativ tillgängliga, förvänta dig inte mycket. Du kommer till exempel inte att kunna ställa in storleken på bilderna i pixlar eller procent, utan bara välja bland ett fåtal fördefinierade alternativ. När det kommer till text finns det fler teckensnittsalternativ än jag förväntade mig. Även om du inte kommer att kunna ange den exakta teckenstorleken du vill ha, kommer du förmodligen att vara ok med det förinställda alternativet som är närmast det du ville ha.

Rörliga element på sidan kändes ganska skönt. För att vara ärlig förväntade jag mig att redaktören skulle vara klumpig, men jag hade inga större problem när jag hanterade elementen.

Navigeringsinställningarna är lätta att nå. När du klickar på navigeringen öppnas ett litet popup-fönster som låter dig lägga till nya sidor i menyn eller omorganisera den befintliga inställningen.

Domänalternativ

Jimdo är en gratis webbplatsbyggare, så du har förmodligen gissat att det också finns en gratis domän. När du skapar en ny webbplats låter Jimdo dig namnge den och välja en gratis underdomän.

Var försiktig med att välja en underdomän eftersom Jimdo inte tillåter dig att redigera webbplatsens adress efter att den har ställts in. 

jimdo domänalternativ

Men om du bestämmer dig för att uppgradera din webbplats kan du alltid köpa en ny domän eller anslut en du redan äger.

Mobil webbplatsoptimering

Du kan när som helst växla från designläget till förhandsgranskningen. Detta låter dig se hur din webbplats ser ut på stationära och mobila enheter.

Även om Jimdo inte tillåter dig att göra några ändringar i din mobilversionen av webbplatsen, alla mallar anpassas automatiskt till olika skärmstorlekar. Det betyder att din webbplats som standard är redo för alla smartphones, surfplattor eller andra stationära, bärbara eller mobila enheter.

SEO (Search Engine Optimization)

Om du vet något om sökmotoroptimering, kommer du att förstå vikten av att rangordna din nya webbplats på Google och andra sökmotorer. Men för att placera dina sidor nära toppen av sökmotorresultatet måste du investera tid i att optimera varje sida på din webbplats.

Tyvärr, om du bestämmer dig för att göra det här med Jimdo, kommer du att bli kolossalt besviken. Missförstå mig inte – det finns SEO-inställningar tillgängliga precis där på huvudmenyn. Men de tillgängliga alternativen är så grundläggande som det blir.

jimdo seo-alternativ

Allt du kan göra med en gratisversion är att ändra sidtiteln och beskrivningen. När du lägger till en blogg på din webbplats får du också en chans att ändra webbadressen till varje inlägg, men det är i stort sett allt. Om du bestämmer dig för att gå in på mer detaljer måste du byta till en betalplan.

Bloggfunktioner

Precis som du skulle lägga till vilken annan sida som helst kan du lägga till en blogg och börja skriva. Skapa en blogg med Jimdo är enkelt, men du kommer inte att ha många alternativ att spela med. Det är möjligt att göra ett nytt inlägg, ändra titeln, sammanfattningen och lägga till utvalda bilder. Det är enkelt att schemalägga ett inlägg, och det finns några fler alternativ du kan spela med innan du redigerar själva bloggsidan.

När det kommer till att designa bloggen får du använda den vanliga byggaren. Välj helt enkelt det avsnitt du vill ha, lägg till text, rubrik och bilder tills du har en artikel som passar dig.

jimdo blogg alternativ

Att blogga skulle inte vara detsamma utan kommentarer, och Jimdo låter dig snabbt slå på kommentarssystemet så att folk kan lägga till sin åsikt om det du skriver. Du kan också snabbt lägga till knappar för sociala medier och låta användare dela dina artiklar.

e-handelsintegration

Om du behöver en enkel e-handelsplatsen, du kommer att älska vad Jimdo har att erbjuda. Alla grundläggande funktioner finns här – visa upp dina produkter, hantera lager och låt människor göra ett köp.

Jimdo har ingen egen betalningsprocessor, men du kan alltid använda PayPal eller Stripe. Även om du kommer att behöva betala deras avgifter, kommer du att älska det faktum att det inte tas ut några extra Jimdo-avgifter.

Jimdo priser och planer

Jimdo är mest känt som en gratis webbplatsbyggare, så det råder ingen tvekan om vad som är deras mest populära prisalternativ. Men så snart du bestämmer dig för att utveckla din webbplats till något mer seriöst, måste du ta en titt på deras prisplaner som gör att du kan förbättra din webbplats.

Spela
  • Gratis.

Du får alla grundläggande funktioner, inklusive en gratis .jimdosite.com-underdomän.

Start
  • $ 9 / månad.

Det visas inga annonser på din webbplats och du får en gratis domän.

Väx
  • $ 15 / månad.

 Anslut din egen domän, ta emot besöksstatistik och standardsupport.

Obegränsat
  • $ 39 / månad.

Få obegränsad lagring, professionell designanalys och prioriterad 1-timmes support.

Grundläggande butik
  • $ 15 / månad.

Ta emot alla grundläggande butiksfunktioner och exportbeställningar.

Företag
  • $ 19 / månad.

Exportordrar, extra produktlayouter och produktvarianter.

VIP
  • $ 39 / månad.

Få obegränsat lagringsutrymme, företagsuppgifter och professionell designanalys.

Kundtjänst

Till skillnad från de flesta andra konkurrenter kommer Jimdo med en mycket grundläggande kunskapsbas. Även om du kan komma åt support när som helst via en enkel widget som dyker upp längst ner på din skärm, kommer du förmodligen fortfarande ha svårt att hitta det du behöver.

Till exempel, mina frågor om en mobilwebbplats hittade noll resultat från widgeten, och jag lyckades bara hitta några relaterade artiklar när jag öppnade den tillgängliga dokumentationen. Ändå är kunskapsbasen precis tillräckligt för att du ska förstå grunderna.

jimdo stöd

Eftersom Jimdo kommer med två helt olika redaktörer finns det två olika kunskapsbaser också.

När det kommer till att kontakta support är Jimdo väldigt tydlig med vad de erbjuder. Gratis användare har inga möjligheter att komma åt support, så förvänta dig inte hjälp från en supportagent.

Jimdo för- och nackdelar

PROS

AI-byggare – även om det är väldigt grundläggande låter den här redigeraren dig bygga en webbplats på bara några minuter, även om det är första gången du arbetar på en dator.

Obegränsade webbplatser – du kan skapa så många gratissidor du vill.

CONS

Domänalternativ – du kan inte byta ut den kostnadsfria underdomänen mot en befintlig webbplats.

Mallar – teman är ganska grundläggande och ser föråldrade ut.

Support – det är inte möjligt att kontakta supporten på en gratis plan.

Exempel på sajter byggda med Jimdo

Om du funderar på Jimdo för att bygga din nya webbplats, är det rimligt att vilja ta en titt på några färdiga webbplatser som har använt deras tjänster. Nedan finns några bra exempel på hur en funktionell Jimdo-sajt kan se ut. 

Bijond — Skapad med Jimdo

Bijond hemsida

Anna Ehrenreich — Skapad med Jimdo

Anna Ehrenreichs hemsida

Amanda Brennan — Skapad med Jimdo

Amanda Brennans hemsida

Vanliga frågor

Är Jimdo verkligen gratis?

Jimdo är verkligen gratis, och vem som helst kan starta en webbplats inom några minuter. Den kostnadsfria webbplatsen kommer naturligtvis med begränsningar och med Jimdo-annonsering längst ner på din webbplats. Det betyder att du kan använda deras gratis underdomän och ha en riktig sajt utan att spendera en krona. Om du bestämmer dig för att intensifiera ditt spel och förbättra webbplatsen bör du veta att du förmodligen kommer att behöva uppgradera till en betalplan.

Kan jag starta en blogg med Jimdo?

Ja, alla Jimdo-planer kommer med en bloggsektion. Att starta en blogg är lika enkelt som att lägga till en ny sida, och du kan faktiskt designa en blogg efter eget tycke. Förstå ändå att bloggfunktionen är mycket begränsande, och den kommer bara att vara användbar för människor som vill publicera enkla artiklar.

Kan jag sälja produkter med Jimdo?

Om du bestämmer dig för att köpa affärsplanen (eller bättre) kan du enkelt börja sälja med Jimdo. Tillsammans med speciella mallar som hjälper dig att designa din onlinebutik, kommer du att ha tillgång till alla nödvändiga funktioner för att driva en framgångsrik butik. Kom dock ihåg att e-handel inte var huvudprioriteringen för Jimdo.


Så även om det är möjligt att ha en butik, kommer Jimdo e-handelsalternativ endast att vara lämpliga för dem som har ett fåtal produkter att sälja. För något mer seriöst vill du ha en mer robust plattform som Wordpress, eller ens Shopify.

Kommer Jimdo med en dra & släpp-redigerare?

Även om Jimdo kommer med en dra och släpp-redigerare, förvänta dig inga mirakel. Det finns två olika byggare du kan använda, men ingen av dem låter dig faktiskt dra och släppa element som Wix skulle. Ändå låter Skaparen byggare att du kan ordna flera element på en sida inom sin egen struktur, vilket alltid känns bra.

Ska jag börja med Jimdo Creator eller Dolphin?

Om du är en nybörjare som inte har någon erfarenhet av att bygga webbplatser, föreslår jag att du börjar med Jimdo Dolphin. Denna AI-drivna redigerare kommer att bygga en webbplats baserat på dina svar, men låter dig fortfarande välja några alternativ.


Å andra sidan, om du vill lära dig eller ha lite erfarenhet av att bygga en webbplats, kommer Skaparen att ge dig mer frihet när du designar. Denna kostnadsfria webbplatsbyggare låter dig placera element på specifika platser på din sida och låter dig skapa en anpassad webbplats.

Slutsats

Jimdo är en nybörjarvänlig webbplatsbyggare som kommer att fungera bra för dig om du inte har höga förväntningar. Det kan vara en lämplig webbplatsbyggare för mindre projekt, men den kan knappt jämföras med konkurrenter som WordPress, Wix eller Squarespace.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän