Blogging Statistics 2023: Ultimate List med 47 fakta och statistik

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
12 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Blogging Statistics 2023: Ultimate List med 47 fakta och statistik

Den här artikeln kommer att avslöja det mesta intressant bloggstatistik, fakta och trender. Och svara på de vanligaste frågorna:

Hur många bloggar finns det på webben? Hur många bloggar? Hur många läser bloggar regelbundet? Hur mycket tid lägger de ner på att läsa dem? Vilka bloggsidor är mest populära?

Om du är seriös om startar en blogg, bör du ta dig tid att titta på olika statistik över bloggbranschen.

Bästa bloggstatistiken

  • Den uppskattade globalt antal bloggar är över 600 miljoner.
  • 32.7 miljoner är det beräknade antalet bloggare i USA.
  • 43% av webben är byggd på WordPress.
  • 77% av människor regelbundet läs bloggar uppkopplad.
  • Framgångsrik bloggare spenderar 4 timmar i genomsnitt att skriva ett inlägg.
  • Runt 7 miljoner blogginlägg publiceras per dag.
  • 67% av bloggare som postar dagligen säger att de är det framgångsrik.
  • Blogg artiklar med 3000 + ord få bättre resultat.
  • 97% av bloggare använd sociala medier för att öka sina resultat
  • 61% av onlineanvändare i USA har köpte något efter att ha läst en blogg

Du bör också kontrollera den allmänna informationen som finns tillgänglig online, och inte bara den som är relaterade till din blogg. På så sätt får du en bättre förståelse för hur du kan förbättra ditt skrivande för att tillgodose behoven hos dina målläsare på rätt sätt.

Läs vidare för att utforska 47 grundläggande bloggstatistik som varje bloggare borde vara medveten om.

En smygtitt på bloggens värld

Dessa är alla viktiga frågor som kommer att ge dig en bättre förståelse av bloggläsarstatistiken och dina konkurrenter.

Upptäck antalet bloggare i USA, deras primära anledningar till att blogga, och andra fakta för bloggare.

1. Hur många bloggar finns det?

Låt oss utvärdera antalet bloggar som finns (och trivs) på internet. Även om det finns många bloggspecifika webbplatser, innehåller många webbplatser helt enkelt små bloggavsnitt och artiklar. Även om nya bloggsidor skapas dagligen, raderas vissa bloggar eller blir inaktiva.

Från och med maj 2023 finns det fler än 600 miljoner bloggar på internet, baserat på aktiviteter som rapporterats av WordPress, Tumblr, Blogger, Wix, Squarespace och Medium (och detta antal växer ständigt).

Vi kommer att visa statistik över olika plattformar och förklara hur vi kom fram till denna siffra nedan.

globalt antal bloggar

Låt oss först ta en titt på antalet webbplatser av något slag. Enligt InternetLiveStats, finns det över 1.98 miljarder webbplatser på webben.

Många bloggplattformar visar också sina aktiviteter:

  • WordPress statistik – 38 miljoner platser
  • Tumblr-statistik – 576 miljoner bloggkonton
  • Blogger (Blogspot) statistik – 528,000 bloggar
  • Wix statistik – 200 miljoner användare
  • Squarespace statistik – 2.9 miljoner webbsidor

WordPress hävdar det 43% av webben är byggd med deras tjänster och deras mjukvarukrafter 38 miljoner webbplatser. Men, naturligtvis, inte alla dessa WordPress-webbplatser är bloggar.

Men det finns också andra extremt populära webbplatsbyggare och CMS:er.

Tumblr användningsstatistik visar 576 miljoner konton, Wix har över 200 miljoner användare, Squarespace befogenheter 2.9 miljoner webbplatser, har Blogger (Blogspot) makten över 528,000 bloggar, och det finns ännu fler bloggplattformar världen.

Även om vi är pessimistiska och bara lägger till siffror från Tumblr, WordPress och Blogger men inte tar hänsyn till bloggar från resten av webbplatserna, kan vi se att vår uppskattning på över 600 miljoner bloggar är korrekt.

(Källa: Statista.com, Wix.com, Builthwith.com)

2. Antalet bloggare i USA kommer att nå 32.7 miljoner år 2022.

Med 1.98 miljarder webbplatser och mer än 600 miljoner bloggar aktiva är det en logisk slutsats att dra att det måste finnas miljontals bloggare också.

Baserat på prognosen är det uppskattade antalet bloggare cirka 32 miljoner år 2022 bara i USA. Det här är människor i alla åldrar som uppdaterar sina bloggar minst en gång i månaden.

Detta gäller särskilt nu när många företag börjar fokusera mer och mer på organisk marknadsföring och behöver bloggar för att bygga länkar, sprida varumärkeskännedom och driva organisk trafik.

Det här är de främsta anledningarna till att antalet bloggare globalt har ökat exponentiellt under de senaste åren. USA är inget undantag och vi kan se en stadig tillväxttakt av bloggare i denna region.

oss antal bloggare

Enligt Statista Research Department är antalet bloggare i USA i 2014 var 27.4 miljoner. Prognosen från 2016 visade att i 2022Kommer det att finnas 32.7 miljoner bloggare, vilket är en 14% öka.

Förväntningarna är höga på att denna trend kommer att fortsätta och att vi kommer att se ännu större siffror.

(Källa: Statista.com)

3. Runt 7 miljoner blogginlägg publiceras per dag.

Med antalet aktiva bloggar runt 500 miljoner är det inte förvånande att upptäcka att över 7 miljoner blogginlägg publiceras dagligen.

Detta är exceptionellt högt när man betänker det faktum att många bloggsajter faktiskt inte postar varje dag. Många av dem skriver bara några gånger i veckan, eller till och med bara några gånger i månaden.

(Källa: Internetlivestats.com)

4. 43% av webbplatserna är byggda på WordPress.

43% av 1.98 miljarder webbplatser som finns online drivs av ett enda innehållshanteringssystem, Wordpress, vilket gör det uppenbart att det är en definitiv marknadsledare.

Ett ytterligare bevis på att de flesta bloggar drivs av WordPress är det faktum att 20 miljarder av deras bloggsidor ses varje månad av 409 miljoner användare.

Även om WordPress innehar allt från 40 % till 65 % av CMS-marknadsandelen enligt olika källor, finns det många andra liknande plattformar. Shopify (5.0% marknadsandel), Joomla (2% marknadsandel), Wix (2.6% marknadsandel), och Drupal (2.5% marknadsandelar) är bara några exempel (från och med den 28 oktober 2020).

Mest populära innehållshanteringssystem

5. 24.2% av människor startar bloggar för att de vill vara egenföretagare.

Den största motivationen för att starta en blogg är egenföretagande (24.2%), medan 17% ville uttrycka sig på ett kreativt sätt, och 16% ville bygga en egen publik.

(Källa: Convertkit.com)

6. 77 % av internetanvändarna läser regelbundet bloggar.

Runt 43% av människor bara skumma igenom blogginlägg, men 36% av läsarna tycker bloggar är trovärdiga om de inkluderar fallstudier.

(Källa: Quoracreative.com)

Statistik för blogginnehållslängd

Oavsett om du är gästskribent, spökskrivare eller har en egen blogg, är den största frågan du tänker på sannolikt hur många ord dina inlägg ska innehålla.

Hur länge bör du göra ditt innehåll för att ge dina läsare verkligt värde men hålla dem engagerade hela vägen igenom? Kan du föra fram ditt budskap på den korta tid som folk lägger ner på att läsa ett blogginlägg? Hur långa bör dina rubriker vara för att generera högre klickfrekvenser? Svaren på dessa frågor är avgörande för att dina blogginsatser ska löna sig.

Tänk på att även om det finns massor av statistik som visar att vissa inläggslängder ger bättre resultat än andra, bör du ändå vara försiktig. Framgången för din blogg beror på en hårfin balans mellan kvalitet och kvantitet.

Följande bloggstatistik hjälper dig att bättre förstå hur du kan skriva intressanta blogginlägg och attrahera och behålla läsare.

7. Artiklar med 3000+ ord får bättre resultat.

Oavsett anledning är det mer sannolikt att bloggare som går stora ser resultat. Faktum är att majoriteten av bloggare som skriver artiklar över 3000 ord rapporterar "starka resultat".

Bästa blogglängden

Detta betyder inte att 3000 ord är den magiska längden för bra SEO-prestanda. Det tyder dock på att längre inlägg har gjort det bättre SEO-prestanda övergripande.

(Källa: Orbitmedia.com)

8. 55 % av bloggarna rapporterar bra resultat för blogginlägg som är minst 2000 ord långa.

Trender visar att framgångsrika blogginlägg blir längre för varje år, med antalet inlägg över 2000 ord som ökar varje år.

(Källa: Orbitmedia.com)

9. Längre (3,000 10,000 till XNUMX XNUMX ord) inlägg får flest delningar.

Med tanke på att längre inlägg är bättre för sökord med lång svans har de bättre SEO-prestanda, vilket leder till en direkt ökning av andelar i sociala medier.

(Källa: Quoracreative.com)

10. Långa blogginlägg har 77.2 % fler inkommande länkar jämfört med kortare inlägg.

Längre blogginlägg har helt enkelt mer information i sig och har därför större chans att någon hittar dem och länkar till dem.

(Källa: Backlinko.com)

Statistik för bloggskrivvanor

Tillsammans med att titta på och undersöka bloggstatistik, bör seriösa skribenter också granska bloggarstatistik. Dessa kan visa dig om du lägger för mycket (eller för lite) tid på att skriva dina inlägg om du ska anpassa hur du kommer på titlar och rubriker, och om det skulle vara en bra idé att uppdatera och publicera den gamla bloggen igen inlägg som tidigare var mycket framgångsrikt.

Att studera andra bloggares vanor kan hjälpa dig att förbättra din skrivprocess och visa dig hur du ökar dina inlägg.

Så låt oss kolla in några av de viktigaste bloggstatistiken och bloggfakta.

11. 23 % av bloggarna rapporterade att de behöver 2–3 timmar för att skriva ett blogginlägg.

Denna undersökning visade också att bloggare behöver ett genomsnitt på 3.5 timmar för ett enda blogginlägg. Utöver det visar det också att bloggare som lägger 6 timmar eller mer på att skriva sitt innehåll har högre framgång.

(Källa: Sidegains.com)

12. 38% av bloggare som lägger minst 6 timmar på att skriva ett inlägg rapporterar fantastiska resultat.

Ett genomsnitt av 30% av bloggare rapporterar framgång, medan 38% ligger långt över riktmärket.

Hur mycket tid det tar att skriva ett bra blogginlägg

(Källa: Orbitmedia.com)

13. Framgångsrika bloggare behöver nästan 4 timmar för att skriva ett blogginlägg.

Jämfört med 2014 behöver bloggare nu 65% mer tid att skriva en blogg i genomsnitt. Men blogginlägg är det också 56% längre i genomsnitt nu än de var 2014.

(Källa: Orbitmedia.com)

14. 38% av bloggarna säger att de uppdaterar sina gamla blogginlägg.

Även om ett blogginlägg har publicerats ett tag kan det fortfarande driva organisk trafik och få delningar. Det är därför det är viktigt att uppdatera dessa inlägg med färsk information.

(Källa: Optinmonster.com)

15. Bloggtitlar med minst 8 ord har 21 % bättre klickfrekvens.

Denna statistik visar hur viktig titeln på en blogg är. Med rätt kombination av sökord och catchy titelinnehåll kan kreatörer drastiskt öka sin klickfrekvens.

(Källa: Seotribunal.com)

16. Bloggrubriker med kolon eller bindestreck har 9 % högre klickfrekvens.

Även om bindestreck eller kolon inte ökar klickningen på egen hand, är de värdefulla verktyg som gör att bloggare kan lägga till sina sökord och clickbait samtidigt som de håller sina titlar logiska.

(Källa: Socialmediaexaminer.com)

17. 58% av bloggarna skriver 2-3 rubriker innan de bestämmer sig för en.

Endast 1% av bloggare provar 11 till över 20 rubriker för sina bloggar innan de fattar ett beslut. Antalet rubriker är dock direkt relaterat till framgången med blogginlägg.

(Källa: Orbitmedia.com)

18. 54 % av bloggarna arbetar med redaktörer, medan 46 % redigerar sina egna inlägg.

Denna statistik visar att det inte spelar någon roll om någon redigerar sina inlägg på egen hand eller med någons hjälp. Allt handlar om att göra ditt innehåll fläckfritt.

(Källa: Optinmonster.com)

19. 71% av blogginläggen på WordPress är skrivna på engelska.

WordPress bloggstatistik visar att de flesta av dem är på engelska (71%), med spanska på andra plats (4.7%). Dessa inlägg har ett globalt värde eftersom de flesta idag talar engelska som andraspråk.

(Källa: WordPress.com)

Statistik över blogginläggsvanor

Eftersom vi har granskat skrivstatistiken färdigt, låt oss se statistiken för inlägg.

Om du inte gör inlägg tillräckligt ofta kan dina läsare glömma dig och hitta andra bloggar i din nisch för att underhålla och utbilda sig själva. Om du lägger upp ett mycket stort antal blogginlägg dagligen kan du lätt överväldiga din publik och få rykte om att vara spam.

Så låt oss titta på följande bloggstatistik för att se hur ofta några av de mest framgångsrika bloggarna publicerar sina inlägg, och du kan avgöra om du ska öka din skrivfrekvens eller ta ner den ett snäpp.

20. Hur ofta gör bloggare inlägg?

Inläggsfrekvensen beror på målgruppen och typen av blogg. Om vi ​​pratar om korta och snabba artiklar är det möjligt att posta flera gånger per dag.

22% av bloggarna i undersökningen sa att de postar 2 till 3 blogginlägg varje vecka. Deras inläggsfrekvens beror på målgruppen och typen av blogg.

Hur ofta gör bloggare inlägg

(Källa: Firstsiteguide.com)

21. 60 % av bloggare som postar dagligen rapporterar fantastiska resultat.

15% av bloggare producerar och publicerar innehåll dagligen, och majoriteten (60%) av de som lägger upp varje dag rapporterar bra resultat.

(Källa: Quoracreative.com)

22. 67 % av bloggarna som gör ett inlägg en gång om dagen rapporterar utmärkta resultat.

Majoriteten av bloggare som postar dagligen säger att deras frekvens ger dem bra resultat. Dock bara 46% av bloggare som gör inlägg flera gånger om dagen säger att de har en stark prestation.

(Källa: Orbitmedia.com)

Statistik om bloggläsvanor

Att känna till din målgrupps bloggläsvanor är det bästa sättet att se till att dina bloggar uppmärksammas.

Om du vet vid vilken tid på dagen din publik gillar att läsa, kan du schemalägga dina inlägg så att de passar dina läsare. Om du vet hur mycket tid de gillar att lägga ner på att läsa kan du justera längden på ditt blogginlägg.

23. De flesta föredrar att läsa bloggar från 7 till 10.

Genom provtagning 170,000 XNUMX XNUMX blogginlägg, HubSpot har kommit fram till att de flesta läser bloggar från 7 till 10, särskilt under helgerna.

(Källa: Hubspot.com)

24. 7 minuter är en föredragen läsningstid för bloggar.

Medium undersökte resultatet av blogginlägg, med tanke på deras längd och hur många som faktiskt läser dem. Med en grundlig analys kom de fram till det 1,600 ord eller 7-minuters blogginlägg fungerade bäst.

(Källa: Buffer.com)

Statistik för blogginnehållstyper

Att bestämma vilken typ av innehåll du ska använda när du skapar ett blogginlägg kan ibland vara överväldigande.

Till exempel kanske du föredrar att skriva listor framför hur man gör-guider, men hur är det med sammanfattningsinlägg och infografik? Ska du piffa till lite med andra innehållstyper då och då?

Du bör utforska vad typer av innehåll ge de mest positiva resultaten när det gäller trafik så att du konsekvent kan öka den.

Följande statistik ger dig en uppfattning om vilka typer av bloggar som generellt fungerar bra. Använd dem som inspiration, inte nödvändigtvis som strikta riktlinjer.

25. Kvalitetsinnehåll kan öka bloggtrafiken med 2,000 XNUMX %.

Google anger reglerna för organisk trafik och bestämmer vilket innehåll som är synligt. De lägger stor vikt vid innehållskvalitet, och det är därför bra artiklar får mer trafik.

(Källa: Omnicoreagency.com)

26. 17 % av blogginläggens titlar är rubriker med "Hur-man".

Instruktionsrubriker är en speciell kategori som är mycket populär och känns igen av läsarna. Det är ett tydligt budskap om vad läsarna kan förvänta sig.

Hur är "How-to"-bloggtitlar populära

(Källa: Optinmonster.com)

27. Blogginlägg med högt känslomässigt värde har 1000 gånger större chans att delas.

Ju högre känslomässigt värde på en rubrik, desto mer kommer det inlägget att delas. Med en poäng av 40, det finns en god chans att få 1000 aktier för varje inlägg.

(Källa: Okdork.com)

28. Över 60 % av marknadsförare publicerar samma innehåll på sociala medier.

Duplicerat innehåll på sociala medier straffas inte. Det är därför många bloggare lägger om sina artiklar flera dagar efter att de publicerats på sina bloggar. Många av dem publicerar också samma innehåll på sociala medier som Facebook, Mediumoch tumblr.

(Källa: Neilpatel.com)

29. Typer av innehåll som produceras av marknadsförare över hela världen

Visuellt innehåll har överträffat bloggandet, som bara 60% av marknadsförare använder bloggande, medan 80% använda visuellt innehåll. Detta hindrar dock inte bloggare från att lägga till bilder till sina inlägg.

Det handlar inte bara om blogginlägg. Marknadsförare tenderar att producera en mängd olika innehåll för att nå sina mål.

De mest populära typerna av innehåll som produceras på webben

(Källa: Statista.com)

30. 39 % av bloggare som lägger till 10 eller fler bilder i sina inlägg rapporterar starka resultat.

Bilder är direkt relaterade till framgången med blogginlägg. 26% av bloggare som lägger till 2–3 bilder rapporterar solid framgång, medan 39% av bloggare som lägger till 10 eller fler bilder säger att de uppnådde starka resultat.

(Källa: Orbitmedia.com)

31. Foton på riktiga människor har 35 % högre konverteringar än stockfoton.

Det handlar inte bara om att lägga till så många bilder som möjligt. Det är viktigt att lägga till unika bilder som är trovärdiga och relevanta. Dessutom kan nya bilder ge mer SEO-värde.

(Källa: Optinmonster.com)

32. Ljudinnehåll i blogginlägg hjälpte 45 % av bloggarna att uppnå bättre resultat.

Majoriteten av ljudinnehåll som ingår i inlägg involverar poddsändningar. När det är gjort på rätt sätt kan ljudet ge ditt innehåll mer djup och krydda det.

(Källa: Optinmonster.com)

Bloggtrafikstatistik

Optimera din blogg för sökmotorer är ett av de mest kritiska stegen du behöver ta för att öka din organiska söktrafik och SEO-ranking. Detta börjar med sökordsforskning och sträcker sig till att implementera engagerande bilder och videor och uppdatera äldre blogginlägg för att förbättra deras prestanda.

För att få mer trafik till din blogg måste du marknadsföra ditt innehåll regelbundet. Sociala medier är din bästa insats nuförtiden, men det finns också betalannonser, e-postmarknadsföring, SEO-kampanjer, gästbloggning och influencer-marknadsföring.

Så med detta i åtanke, låt oss ta en titt på hur andra bloggare driver sin webbplatstrafik och se vad man kan lära av dem.

33. Videoinnehåll leder till 50 gånger mer organisk trafik.

Omnicores forskning från 2018 visar att videoinnehåll har en 50% större chans att driva organisk trafik. På samma gång, 51% av onlineanvändare föredrar videoinnehåll framför någon annan typ av innehåll.

Videoinnehåll leder till mer organisk trafik

(Källa: Hubspot.com)

34. Under 2019 använde 97 % av bloggarna sociala medier för att driva trafik till sina inlägg.

Även om nästan alla bloggare (97%) använd endast sociala medier 29% av dem upplever att de får goda resultat av trafik på sociala medier. Det är en kombinerad ansträngning och sociala medier är till för att lägga mer bränsle på elden. 69% av bloggare använder SEO, och 66% använda e-postmarknadsföring också.

(Källa: Orbitmedia.com)

35. 97 % av bloggarna rapporterar att sociala medier hjälper dem att öka trafiken.

För en gratis kanal kan sociala medier öka din bloggtrafik avsevärt. 93% av marknadsförare håller med om att sociala medier ger dem mer exponering, och 88% av dem säger att de har mer trafik på grund av det.

(Källa: Socialmediaexaminer.com)

Statistik för bloggtillväxt

När du har nått den önskade milstolpen när det gäller storleken på din publik är det lätt att känna sig nöjd och framgångsrik och sluta försöka utöka din blogg ytterligare.

Men om du verkligen menar allvar med din bloggkarriär bör du alltid göra vad du kan för att utöka din räckvidd och fortsätta att fokusera på bloggtillväxt. Följande är några bloggstatistik som exemplifierar hur andra ökar sin publik och utökar sin webbplatss räckvidd.

36. 83 % av bloggarna gör sökordsforskning, medan 26 % av dem gör det för varje inlägg.

17% procent av bloggarna gör aldrig sökordsforskning, och bara 17% av dem har framgångsrika resultat. 53% av bloggare som alltid gör sökordsforskning rapporterar starka resultat.

(Källa: Orbitmedia.com)

37. 80 % av betalda annonser används för att bygga upp en publik.

Forskning från Search Engine Watch har kommit fram till det 80% av onlinemarknader använder betalmetoder för att bygga upp publik, 65% att driva trafik, och 52% för nischade publiker. Endast 42% se till att främja lanseringen av nya tjänster eller produkter.

Vad används betalannonser till

(Källa: Searchenginewatch.com)

38. Nästan 60 % av bloggarna gästar ibland.

Gästpostering är ett bra sätt att länka tillbaka till din blogg och få mer exponering. Samtidigt kan bloggare bygga nätverk som de kan dra nytta av i framtiden.

(Källa: Webinfotech.co)

39. Blogga är den bästa strategin för inkommande marknadsföring för 55 % av marknadsförare.

De flesta marknadsförare (61%) håller med om att deras högsta inkommande prioritet är SEO, medan 55% av dem fokuserar främst på bloggande. Dessa två är dock djupt förbundna med varandra.

(Källa: Hubspot.com)

40. Företag som bloggar aktivt får 97 % fler inkommande länkar.

Kvalitetsinnehåll belönas inte bara av antalet läsare och delningar. Andra webbplatser vill också länka till dina bloggar som trovärdiga informationskällor.

(Källa: Hubspot.com)

Blogga företag statistik

Vad är det som motiverar dig att skapa innehåll för likasinnade som är intresserade av samma ämnen som du tar upp? Är pengar din främsta drivkraft, eller finner du glädje i att hjälpa människor att lära sig något nytt eller svara på deras frågor? Bloggar du kanske för företag och vill etablera dig som expert inom ditt område?

Det finns många anledningar till varför privatpersoner och företag börjar blogga, och många företag använder nu bloggar för att öka vinsten. Tro det eller ej, en enkel blogg av hög kvalitet kan verkligen göra underverk för att driva vinst.

Så låt oss ta en titt på fördelarna som motiverar de flesta att blogga och hur de tjänar pengar på sina bloggar.

41. 24 % av bloggarna bloggar för att uttrycka sig på ett kreativt sätt.

Den största motivationen för att blogga är att ha ett utlopp för kreativa uttryck (24%).

Andra bloggare motiverades av egenföretagande (16%), undervisning (12%), och har möjlighet att skapa en egen publik. Endast 12% av deltagarna sa att de startade bloggar för att de ville öka sina intäkter.

Varför börjar folk blogga

(Källa: Firstsiteguide.com)

42. 61 % av onlineshopparna i USA säger att de gjorde ett köp efter att ha fått en rekommendation från ett blogginlägg.

Bloggmarknadsföring har kraften att bygga förtroende bättre än någon annan marknadsföringsmetod. Det får verkligen konsumenternas uppmärksamhet och kan vara ganska övertygande.

(Källa: Contentmarketinginstitute.com)

43. 80 % av bloggarna säger att de ser positiva affärsresultat från sina blogginsatser.

Detta indikerar hur bra bloggande kan vara, även idag när det finns så många olika marknadsföringsalternativ.

(Källa: Growthbadger.com)

44. Företag som bloggar aktivt har 126% bättre lead-tillväxt.

Små företag med bloggar de aktivt jobbar på har 126% högre tillväxt vad gäller leads.

(Källa: Yourblogworks.com)

45. Bloggar påverkar kundernas köpbeslut eftersom 47 % av dem går igenom 3 till 5 blogginlägg innan köpprocessen.

Bloggar är fortfarande ett av de viktigaste forskningsalternativen när det gäller att handla produkter eller tjänster. De har trovärdighet hos konsumenterna och kan ge djupgående information.

(Källa: Demandgenreport.com)

46. ​​Hur tjänar du pengar på din blogg?

Av alla bloggare vi tillfrågade, 22% sa att de inte genererar några intäkter, medan 19% säga att affiliate-marknadsföring är deras främsta inkomstkälla. 17% tjäna mest pengar genom att sälja olika tjänster eller produkter till sina läsare.

Intäktsgenerering är ett vanligt diskussionsämne bland bloggare. Låt oss se det vanligaste sätt att tjäna pengar.

Hur tjänar du pengar på din blogg

(Källa: Firstsiteguide.com)

47. Topp 20 trafikstatistik för bloggwebbplatser

En stor majoritet av bloggar har en läsekrets i tusental, men det finns ett fåtal utvalda som kan skryta med miljontals och åter miljoner unika läsare varje månad.

Naturligtvis, ju högre webbplatstrafik, desto högre potentiell vinst, och många av de webbplatser som har miljontals unika månatliga läsare tjänar också miljontals dollar.

Så låt oss ta en titt på några av de bloggsidor som lockar flest läsare och se vad deras beräknade vinster är.

Topp 20 trafikstatistik för bloggwebbplatser

(Källa: Ahrefs.com)

Bloggförutsägelser

Under de senaste åren har bloggvärlden genomgått enorma förändringar. Att bara titta tillbaka och jämföra hur antalet bloggare har vuxit mellan 2014 och 2020 visar hur mycket förändring och tillväxt som har skett.

Det finns för närvarande miljontals bloggwebbplatser, miljontals hängivna fans och läsare, och det här kommer inte att ändras någon gång snart.

Det enda som kan förändras är de nuvarande trenderna. Bloggar kommer att fortsätta att vara populära i många år framöver, men deras form, form och innehåll förväntas utvecklas.

Nedan följer några exempel på trender som vi kan förvänta oss att se i framtidens bloggvärld:

  • Ytterligare fokus på visuellt innehåll
  • Anpassning till trenden av röstsökningar
  • Växla till visuella sökningar
  • Fokusera på högkvalitativt innehåll
  • Fler fall av affiliate-marknadsföring
  • Mer långformigt innehåll
  • Byt till datadrivet bloggande
  • Större användning av SaaS

Slutsats

Att blogga kan vara en av de mest givande ansträngningarna, både känslomässigt och ekonomiskt. Du måste dock göra det rätt om du vill uppleva alla tillgängliga fördelar och få dina ansträngningar att löna sig. Denna bloggstatistik hjälper dig att förstå den större bilden av bloggande och förbereda dig för ett framgångsrikt bloggäventyr.

Källor:

20 kommentarer på "Bloggningsstatistik 2023: Ultimatlistan med 47 fakta och statistik"

  1. John Fernandez

    Bra artikel! Den hade allt inklusive fakta och siffror för att backa upp dina påståenden och var också lätt att förstå! Kommer att se till att upprätthålla samma standarder på min egen topp tio hub-webbplats!

  2. Robert

    Mycket användbart och informativt inlägg.

  3. Hugo Guerreiro

    Jag älskar att läsa om bloggstatistik, och min favorit är nummer 26 – Kvalitetsinnehåll kan öka bloggtrafiken med 2,000 XNUMX %.
    Fortsätt så!

  4. Shivang

    Du är verkligen briljant på det du gör! Tack för bra tips och spelplan. Tack så mycket för den episka bloggstatistiken!

  5. Myron Homes

    Trevlig information!

  6. Dennis

    Detta var verkligen till hjälp, tack! Jag letade bara efter en sådan här bloggartikel, eftersom jag för närvarande arbetar på en ny sida och förhoppningsvis skulle detta hjälpa mig mycket.

  7. rouben

    Hej Anya,

    Mycket informativt inlägg.

    För en kille som gillar statistik är det här inlägget till stor hjälp.

    Tack,
    rouben

  8. Jenna Ronan

    Hej Anya Skrba,

    Bra artikel. Du förklarade väldigt bra. Den grafen förklarar statistiken tydligt och lätt att förstå. Den här artikeln kommer att vara användbar för en ny bloggare.
    Tack!

  9. Moss Clement

    Hej Anja,
    Om man tittar på siffrorna från 2014 till 2019, och går in i 2020, saktar siffrorna inte ner. Det visar en stadig ökning. Statistiken visar att fler människor kommer att skapa bloggar och gå med i bloggbranschen. Den främsta anledningen till att välja denna karriärväg, enligt mer än 24 % av de tillfrågade, är att vara egenföretagare.

  10. Sidharth Joshi

    Hej, det är en fantastisk artikel...bra blogginlägg och användbar. Tack så mycket!

  11. Bob Nikl

    Ganska intressant artikel. Jag gillar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän