Den bästa webbinarprogramvaran 2023: Toppplattformar granskade

Topp 10 webbseminarieverktyg för ditt företag eller personligt bruk

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 6 november 2023
16 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Den bästa webbinarprogramvaran 2023: Toppplattformar granskade

Webbseminarier, eller webbseminarier, används av tusentals företag dagligen. De genomförs med hjälp av programvara för webbseminarier, ett onlineverktyg som hjälper dig att presentera en produkt, hålla föreläsningar och workshops, dela idéer och hålla jämna steg med dina kunder.

Kvalitetswebinariumsmjukvara bör hjälpa dig att skapa ett professionellt utseende onlineseminarium som är intuitivt och lätt att använda för både webinarvärdar och de människor som lyssnar på och tittar på presentationen.

Att ha pålitlig programvara för webbseminarier är avgörande i dagens tid, eftersom fler och fler företag börjar fokusera på att bedriva sin verksamhet online.

REDAKTÖRENS VAL (JUNI 2023)

Det här är varför Jag väljer att dela med mig av inte ett, utan tio bästa webinarverktyg. Dessa verktyg är säkra och stabila, så du behöver inte oroa dig för mötesavbrott och förlora tid. Dessutom kommer de med hög videokvalitet och massor av funktioner som kommer att imponera på dina kunder. Vissa webinarverktyg på min lista kan verka lite dyra, men de flesta låter dig testa dem gratis så att du kan vara övertygad om att det är värt vartenda öre att investera i kvalitetswebinarprogramvara.

Avslöjande: FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Vi testar och provar alla produkter som vi rekommenderar.

Efter att ha gjort grundlig efterforskning har jag kommit fram till att dessa är de 10 bästa verktygen för webbinarium. Jag har baserat min forskning på vart och ett av dessa verktygs fördelar, funktioner, tillförlitlighet, prissättning och popularitet, såväl som andras recensioner.

Här är den slutliga listan:


Zooma webinar — Lätt och gratis webinarverktyg

Hemsida för Zoom Webinar

Zoom låter dig registrera och ställa in ett möte på några minuter, med olika prisplaner som låter dig ta emot upp till 50,000 XNUMX deltagare.

Zoom var ursprungligen en chatt- och samtalstjänst mycket lik appar som Skype. Men många använder Zoom på grund av dess enkla och billiga webinarverktyg.

Zoom Webinar beskrivs ofta som det bästa budgetwebinarverktyget, och jag håller inte med. Detta webbseminarium kan användas gratis med vissa grundläggande funktioner, medan en mycket överkomlig prissättning på ingångsnivå låser upp andra funktioner som du kommer att ha nytta av. Instrumentpanelen är enkel och funktionell, varför Zoom är idealisk för nybörjare och personer som inte har så mycket erfarenhet av webbhotell. Med det sagt, Zoom kanske inte är den bästa lösningen för mer komplexa presentationer.

Ändå är Zoom prisvärt, pålitligt och kommer med utmärkt strömkvalitet.

Nyckelfunktioner

  • HD-video och ljud — bra videokvalitet med lika bra ljudfunktioner som låter din publik se och höra dig tydligt.
  • Upp till 50,000 deltagare — du kan engagera dig med upp till 50,000 100 deltagare och ha upp till XNUMX livevideopanelister som interagerar med publiken.
  • Rapportering och analys — få insikter om antalet registrerade och deltagare och använd omröstning och frågor och svar för en uppföljning.
  • Integrering av livestreaming — använd anpassade tjänstintegrationer som YouTube Live och Facebook Live för att dela ditt sociala medieevenemang.
  • Värdkontroller — bestämma vem som får tala som paneldeltagare och befordra deltagare till paneldeltagare.
  • Eventhjälp — planera och repetera dina evenemang med hjälp av Zooms professionella konsultteam.

Planer och prissättning

Du kan registrera dig hos Zoom gratis och använda deras grundläggande personliga mötesplan utan att betala en krona, men om du vill dra nytta av några fantastiska webinarfunktioner bör du prenumerera på en av Zooms betalplaner.

Grundläggande
  • Kostnadsfritt

Registrera dig helt enkelt och få din grundläggande personliga mötesplan som är gratis för alltid. Värd för upp till 100 deltagare och få obegränsade 1-mot-1-möten.

Pro
  • $ 15.99 per månad
  • $ 149.90 per år
Affärsplan
  • $ 19.99 per månad
  • $ 199.90 per år
business plus
  • $ 25.00 per månad
  • $ 250 per år
Företag
  • Kontant för prisinformation och mer
Besök Zoom Webinar för ytterligare information >>

pexip — Sömlös videokonferens i stor skala

pexip hemsida

Pexip erbjuder en unik plattform som främjar sömlös integration och flexibilitet för sina användare. I sin kärna är denna mjukvara utformad för att överbrygga klyftan mellan olika videokonferenssystem, vilket kan vara skrämmande i dagens mångsidiga tekniska landskap.

Pexip möjliggör omfattande anpassning, vilket gör det möjligt för organisationer att behålla sin varumärkesidentitet och arbetsflödespreferenser inom det digitala mötesutrymmet. Denna nivå av personalisering är kopplad till Pexips engagemang för robusta säkerhetsåtgärder, vilket säkerställer att varje konversation och datautbyte förblir konfidentiell och skyddad.

För organisationer som letar efter ett robust och mångsidigt videokonferensverktyg som enkelt kan hantera webbseminarier, sticker Pexip ut som en topputmanare.

Nyckelfunktioner:

  • Interoperabilitet: Pexip är stolt över sömlös anslutning, vilket gör att deltagare enkelt kan gå med i möten från vilken enhet eller plattform som helst.
  • Anpassning och kontroll: Med ett helt anpassningsbart gränssnitt gör Pexip det möjligt för organisationer att skräddarsy webbinariet efter deras varumärke och specifika arbetsflödeskrav.
  • Säkerhet och samtycke: Med ett starkt engagemang för säkerhet tillhandahåller Pexip end-to-end-kryptering och är kompatibel med industristandarder, vilket säkerställer att din kommunikation är säker och privat.
  • skalbarhet: Oavsett om du är värd för ett litet teammöte eller ett storskaligt webbseminarium, är Pexips infrastruktur byggd för att skalas utan ansträngning och rymma valfritt antal deltagare utan att kompromissa med kvaliteten.
  • Avancerad Analytics: Få insikter om webbinariets prestanda med Pexips omfattande analys, som hjälper dig att fatta datadrivna beslut för att förbättra framtida händelser.
  • Professionellt stöd: Pexip erbjuder dedikerad support och professionella tjänster för att säkerställa att dina webbseminarier löper smidigt, från planering till genomförande.

Planer och prissättning

Prissättningen för Pexip är utformad för att vara flexibel och tillgodose användarnas olika behov. Med alternativ som sträcker sig från pay-as-you-go till företagslösningar, ser Pexip till att företag av alla storlekar kan hitta en plan som passar deras budget och krav.

Anpassad prissättning
  • Motorcykel

Pexip erbjuder skräddarsydda videokonferenslösningar skräddarsydda för organisationers specifika behov, med priser och planer som varierar baserat på individuella krav och skala.

Besök Pexip för ytterligare information >>

WebinarNinja — Utmärkt allt-i-ett-webinariumprogramvara

WebinarNinja hemsida

WebinarNinja är stolta över att vara den webinar-programvara som valts för tusentals välkända företag inom hundratals branscher.

WebinarNinja, som grundades i Australien 2015, har snabbt klättrat i rankingen av de bästa mjukvarulösningarna för webbseminarier under de senaste åren. WebinarNinja gör det enkelt för värdar att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster på ett presentabelt sätt.

Du kan börja använda detta välrenommerade webinarverktyg online genom en gratis testversion, även om prisvärda betalplaner har alla funktioner som verkligen hjälper ditt varumärke att växa. Värdar kan ladda upp bilder, dela skärmar, ha ett dedikerat fråge- och svarsområde och använda en snabb och responsiv textchatt.

Att schemalägga ett webinar via WebinarNinja tar bara några sekunder. Du kan också skapa ett automatiskt webbseminarium och låta programvaran vara värd för det åt dig.

Nyckelfunktioner

  • Live webbinarier – presentera ditt seminarium live med en chans att ladda upp bilder, dela skärmar, använda livechatt, infoga videor, skapa omröstningar, blockera deltagare och mer.
  • Automatiserade webinarier — ladda upp dina videopresentationer och välj tider och datum när du vill göra dem tillgängliga.
  • e-postmeddelanden — skicka automatiska påminnelser via e-post till dina registranter med all viktig information om din presentation.
  • Media bibliotek — ha alla dina bilder, videor, logotyper och mallar snyggt förvarade i WebinarNinjas mediebibliotek.
  • Statistik — mäta närvarofrekvens, se hur många personer som engagerade sig via chatten, hur många deltagare som klickade på ditt erbjudande och mer.

Planer och prissättning

WebinarNinja har fyra prisplaner, tillsammans med en gratis provperiod tillgänglig vid registrering. Planerna skiljer sig åt i antalet deltagare du kan vara värd för, medan varje ny plan låser upp fler användbara funktioner.

Grundläggande
  • $ 29 per månad
  • $ 24 per månad
    faktureras årligen

Grundplanen är idealisk för nybörjare. Det tillåter upp till 50 livewebinariedeltagare, tillsammans med obegränsade alternativ för automatiserade webbseminarier. Alla grundläggande funktioner som livechatt, frågor och svar, omröstningar och statistik och analyser är tillgängliga.

Pro
  • $ 99 per månad
  • $ 83 per månad
    faktureras årligen

Med Pro-planen kommer du att ta emot upp till 100 deltagare för livewebinarier och låsa upp specialverktyg som Webinar Series och Summits och Facebook-annons spårning.

Företag
  • $ 199 per månad
  • $ 166 per månad
    faktureras årligen

Affärsplanen tillåter upp till 100 live-deltagare, och den låser också upp hybridwebinarier som kombinerar livehosting med förinspelade videor.

Besök WebinarNinja för ytterligare information >>

Enkelt webinar — Live och automatiserade webbseminarier

Easy Webinar hemsida

Easy Webinar är en lättanvänd plattform med lämpligt namn som hjälper dig att skapa ett snyggt webbseminarium och sprida ordet om ditt företag.

Easy Webinar marknadsför sig som det enklare och mest intuitiva webinarverktyget som finns. Även om du är ny på webbinarmarknadsföring, lovar Easy Webinar att du kommer att lära dig allt du behöver veta med fem enkla steg som inkluderar att skapa ditt budskap, marknadsföra ditt webbseminarium, engagera dig med deltagare, sälja tillgång till din produkt eller tjänst och få belönas för dina ansträngningar.

Den här programvaran låter dig skapa livewebinarier eller automatiserade webbseminarier som är förinspelade och som spelas för dig vid den tid och det datum du väljer. Programvaran kommer också med massor av anpassningsbara alternativ, integrationer och avancerad analys och statistik.

Planerna kan verka lite dyra med tanke på de andra webinarverktygen på min lista, men om du väljer årlig fakturering får du praktiskt taget de första tre månaderna gratis.

Nyckelfunktioner

  • Upp till 2,000 deltagare — få 2,000 XNUMX personer att delta i ditt seminarium genom att välja Enterprise-planen.
  • Högkvalitativ bild och ljud — Easy Webinar garanterar pixelperfekt streaming och högupplöst ljud utan frustrerande förseningar eller buffring.
  • Webinar arkiv - spela in, arkivera och ladda ner alla dina tidigare sessioner och använd inspelade livesessioner som framtida automatiserade webbseminarier.
  • EasyCast — streama dina webbseminarier live på flera sociala medieplattformar samtidigt.
  • Avancerad analys och rapportering — få insikt i övergripande statistik och deltagarnas engagemang, tillsammans med en chans att exportera all din data till en CSV-rapport.

Planer och prissättning

Du kan registrera dig hos Easy Webinar för en 14-dagars gratis provperiod med möjlighet att avbryta när som helst under den perioden. Dessutom har Easy Webinar tre betalplaner som heter Standard, Pro och Enterprise.

Gratis plan
  • 14-dagars gratis försök

Med programvarans gratisplan kommer du att få använda några av dess bästa funktioner under de första två veckorna efter prenumeration. Ditt kreditkort kommer inte att debiteras under denna period och du kan avbryta när som helst.

Standard
  • $ 99 per månad
  • $ 83 per månad
    faktureras årligen

Den här standardplanen låter dig ha upp till 100 deltagare, använda YouTube Live-integrering, få livechattsupport, använda omedelbara samtal ombord, gå igenom en elitwebinarium och mer.

Pro
  • $ 199 per månad
  • $ 166 per månad
    faktureras årligen

Easy Webinars Pro-plan är den mest populära bland användare av denna programvara. För ett rimligt pris kan du utöka antalet deltagare på webbseminariet till 500, använda anpassade fält på registreringssidan och använda EasyCast för Facebook Live och YouTube Live-streaming.

Företag
  • $ 499 per månad.
  • $ 416 per månad
    faktureras årligen

Enterprise-planen är för dem som verkligen menar allvar med sina webbseminarier. Förutom funktioner från alla andra planer, låser Enterprise-planen också upp hela EliteWebinarMastery-kursen, samtidigt som den erbjuder dig en dedikerad kontorepresentant med VIP-prioritetssupport.

Besök Easy Webinar för ytterligare information >>

ClickMeeting — Webbläsarbaserad webinarplattform

Klicka på Mötes hemsida

ClickMeeting hjälper dig att köra onlinekurser, kurser och affärswebinarier direkt i din webbläsare, vilket tillåter upp till 1,000 XNUMX deltagare.

ClickMeeting är den bästa webbläsarbaserade programvaran i sitt slag. Den har ett överflöd av användbara webinarverktyg som hjälper dig att presentera och sprida budskapet om ditt företag på ett så effektivt sätt som möjligt.

Denna programvara gör det enkelt för dig att förbereda din presentation och bjuda in personer genom att använda ett enkelt formulär som kan fyllas i på ett ögonblick. Du kan köra smidiga webbseminarier, live eller automatiserat, oavsett vilken enhet eller operativsystem du använder.

ClickMeeting säger sig ha över 100,000 161 nöjda kunder i XNUMX länder. En av huvudorsakerna till detta är programvarans flexibla prismodell som låter dig bestämma hur mycket du vill betala baserat på antalet deltagare du förväntar dig.

Nyckelfunktioner

  • Automatiserade webinarier — om du inte har tid att köra livemöten och evenemang kan du låta automationsverktyget vara värd för förinspelade webbseminarier åt dig.
  • Underkonton och fleranvändarkonton — ge dina teammedlemmar en chans att köra webbseminarier samtidigt och logga in på ClickMeeting med flera konton.
  • Registreringssida — skapa anpassade registreringssidor för att ta reda på mer information om din målgrupp.
  • Undersökningar och undersökningar – kör enkäter och undersökningar i webbinariet om ett ämne du väljer för att få användbar insikt och feedback från deltagare.
  • Skärmdelning — dela en skärm med din publik för att få ökad produktivitet.
  • Mobil app — ClickMeeting har en fantastisk mobilapp som låter dig köra webbseminarier när du är på språng.
  • Samtidig chattöversättning — övervinna alla språkbarriärer och obekväma förståelsebrister med din multinationella publik genom att använda Googles omedelbara översättningsfunktion.

Planer och prissättning

Programvarans prissättningsplaner är mycket flexibla, eftersom de låter dig välja hur mycket du vill betala baserat på antalet deltagare och faktureringsperioden. Det finns också en gratis provperiod som kommer med grundläggande funktioner så att du kan få en snabb titt på ClickMeetings möjligheter.

Gratis plan
  • 30-dagars gratis provperiod.

Den 30-dagars gratis provperioden låter dig ha upp till 25 deltagare. Den har 30 minuters inspelningslagring, 500 MB fillagring och nästan alla andra funktioner som är tillgängliga med betalplaner.

live
  • $ 30 per månad
  • $ 25 per månad
    faktureras årligen

Detta är den mest prisvärda planen och kommer att kosta dig endast $30 per månad om du har 25 deltagare. Använd reglaget på prissidan för att se hur mycket priset ändras om du förväntar dig en större publik. Antalet deltagare kommer också att ändra antalet tillåtna presentatörer. Live-planen har sex timmars inspelningslagring och 1 GB fillagring.

Automatiserad
  • $ 45 per månad
  • $ 40 per månad
    faktureras årligen

Den automatiska planen har alla fördelar med Live-planen, med tillägget av automationswebinarcykeln. Den har också längre inspelningslagring (10 timmar) och större fillagring (2 GB).

Besök ClickMeeting för ytterligare information >>

Zoho-mötet — Bästa alternativet till Zoom

Zohos hemsida

Zoho Meeting är en bra lösning för onlinemöten, men den här tjänsten har också funktionell webbinariummjukvara som låter dig engagera dig med dina potentiella kunder och potentiella kunder.

Zoho Meeting marknadsför sig som det bästa alternativet till Zoom. I grund och botten är dessa två väldigt lika, eftersom de båda främst är utformade som praktiska lösningar för onlinemöten. Men Zoho Meeting lägger till användbara webbinarverktyg för dem som effektivt vill sprida budskapet om sin verksamhet och sina idéer.

Zoho Meeting har allt som funktionell webinarprogramvara behöver ha, inklusive högupplösta videoströmmar, inspelningslagring, anpassade registreringsformulär och mer. Dessutom behöver du inte ladda ner något, eftersom programvaran är webbläsarbaserad.

Nyckelfunktioner

  • Webinaranalys — ladda ner rapporter i CSV eller XLS för att få insikt i antalet registrerade och deltagare, frågor och svar och omröstningsresultat.
  • Anpassade anmälningsformulär — Lär dig mer om din publik genom att skapa anpassade fält och frågor i registreringsformuläret.
  • Lyft handen särdrag — låt dina deltagare "räcka upp handen" och tyst ställa frågor riktade till en av arrangörerna eller medarrangörerna.
  • Auktorisera en presentatör — du kan ge vilken deltagare som helst behörighet att presentera genom att dela sin skärm och låta dem prata med hela publiken.
  • Moderata registrerade — skapa en mur mot spammare och registranter som inte har uppfyllt kraven.

Planer och prissättning

Zoho Meeting har fyra prisplaner, beroende på hur många deltagare du vill vara värd för. Det finns också en gratis plan och en gratis provperiod som inte kräver att du uppger kreditkortsinformation. En gratis provperiod låter dig testa saker, medan betalplaner väljs baserat på antalet deltagare.

Gratis plan
  • Kostnadsfritt

Den kostnadsfria planen är idealisk för små webbseminarier, eftersom den låter dig vara värd för upp till 100 personer. Webbkamera och skärmdelning är tillgängliga, tillsammans med funktioner som schemaläggning, moderatorkontroller och anpassade registreringsformulär. Om du vill använda andra funktioner gratis kan du göra det under en två veckors provperiod. Inget kreditkort behövs.

Standard
  • $ 9 per månad
  • $ 8 per månad
    faktureras årligen

Standardplanen börjar från så lite som $8 per månad när den faktureras årligen. Priset ändras beroende på hur många deltagare du vill ha. Funktionerna är desamma för varje plan.

Professional
  • $ 19 per månad
  • $ 16 per månad
    faktureras årligen

Professional-planen låter dig vara värd för 25 deltagare.

Besök Zoho Meeting för ytterligare information >>

Demio — Problemfri programvara för webbseminarier

Demio hemsida

Demio är ett webbläsarbaserat webinarverktyg som ger oavbrutna sessioner, massor av anpassningsalternativ och flexibla prisplaner.

Demio ger en sömlös webinarupplevelse för både värdar och deras publik. Programvaran är webbläsarbaserad och fungerar på alla större webbläsare, inklusive Chrome, Mozilla, Safari och Edge, samtidigt som den också kan drivas på alla de senaste Android- och iOS-mobilenheterna. Detta gör det enkelt för både värdar och publik att ställa in allt och påbörja sessionen.

Användare kan välja att gå live eller starta en automatiserad kampanj samtidigt som de har full kontroll över schemaläggningen. Anpassa ditt registreringsformulär så att det ser professionellt ut och marknadsföra din registreringssida på olika sätt. Strömmarna är i HD, och du kommer att ha möjlighet att dela din webbkamera och skärm samtidigt som du spelar upp videor och laddar upp bildpresentationer under sessionen.

Demio kan verka lite dyr jämfört med andra webinarverktyg på vår lista, men priserna är rimliga med tanke på kvaliteten på programvaran och antalet funktioner som erbjuds.

Nyckelfunktioner

  • Flera sessionstyper — gå live, använd förinspelade videor eller kombinera de två. Du kan också schemalägga en serie livesessioner eller ge människor en chans att se ditt evenemang på begäran.
  • Anpassade anmälningsformulär — skapa vackra och engagerande registreringsformulär genom att använda olika anpassningsalternativ.
  • Interaktiva omröstningar — ställ frågor till publiken och se resultaten i ett snyggt packat statistikblad.
  • Handouts och gifs — uppmuntra dina deltagare genom att dela åhörarkopior, gåvor och bonusar.
  • Integrationer av marknadsföringsappar — anslut Demio till verktyg som du redan använder, som Mailchimp, Marketo, ConvertKit och mer.

Planer och prissättning

Vilken prisplan du väljer beror på antalet deltagare du vill vara värd för. Det finns tre betalplaner, tillsammans med en två veckors testversion som låter dig utforska alla fördelar med Demio innan du betalar.

Förrätt
  • $ 59 per månad
  • 499 $ enkel värd
    faktureras årligen

Startplanen är designad för småföretag och nybörjare på webbseminarier. Den kommer med alla standardfunktioner som obegränsade sessioner, obegränsat lagringsutrymme, avancerad evenemangsinställning och anpassningsbara registreringsalternativ. De enda verkliga begränsningarna är 3-timmars sessionsgränsen och alternativet att inkludera endast en värd.

Tillväxt
  • $ 109 per månad
  • $899 per värd
    faktureras årligen

Tillväxt är den mest populära planen på Demio, och det är också planen du kan prova i den kostnadsfria testversionen av programvaran. Om du bestämmer dig för att bli fakturerad årligen sparar du 30 %. Den här planen tillåter ett rum med 150 deltagare, en sessionsgräns på 5 timmar, automatiserade evenemang och varumärkesbyggande för rum och e-post.

Premium
  • $3,300 per värd
    faktureras årligen

Premium-planen är reserverad för blivande företag som behöver stora webinarrum, och tillåter upp till 500 deltagare med upp till fyra värdar, en 8-timmars sessionsgräns, prioriterad support och en dedikerad kontorepresentant.

Besök Demio för ytterligare information >>

Live Webinar — Modern och enkel programvara för webbseminarier

Live Webinar hemsida

LiveWebinar är ett av de mest mångsidiga webinarverktygen på marknaden idag.  

Bara för att "webinarium" står i namnet betyder det inte att du bara kan vara värd för webbseminarier – du kan göra mycket mer med den här plattformen. Oavsett om du använder den för att hålla affärsmöten, lära ut nästa generations tänkare eller rekrytera nya medarbetare från halva landet (eller världen), kan den passa dina behov perfekt.  

Användarvänlighet är en av huvudfunktionerna i LiveWebinar – så oroa dig inte för att behöva ladda ner den senaste mjukvaruuppdateringen bara några minuter innan ditt stora möte – LiveWebinar är 100 % webbläsarbaserat. Det behövs inga plugins eller nedladdningar, och plattformen fungerar på alla större webbläsare.

Nyckelfunktioner

  • säkerhet – LiveWebinar är GDPR och Privacy Shield-certifierat. Alla webbseminarier är skyddade via end-to-end-kryptering av Advanced Encryption Standard (AES) 256-bitars algoritm, så att du kan känna dig trygg och säker under dina evenemang. 
  • On-demand innehåll – sluta oroa dig för tidszoner och schemaläggningskonflikter! Skapa och spela in dina webbseminarier i förväg och låt deltagarna komma åt dem när de vill. 
  • Enkelhet – att skapa ett event i LiveWebinar är enkelt och tar bara några minuter, eller om du vill ha ett snabbt möte kan du välja att vara värd för ett direktmöte. 
  • branding – skapa ett mötesrum som helt speglar ditt varumärke! Du kan anpassa färgerna på fönster och typsnitt i rummet och lägg till din egen logotyp
  • integrationer – effektivisera ditt arbetsflöde tack vare de många integrationer som LiveWebinar erbjuder. Integrera e-post-, marknadsförings- eller utbildningsverktygen du använder dagligen, som Mailchimp, Zapier, Integromat, HeySummit och många fler.
  • Interaktiva funktioner – få ut det mesta av ditt möte tack vare funktioner som passar dina interaktioner. Använd whiteboard- och skärmdelning för att illustrera dina idéer, omröstningar och tester eller grupprum för att underlätta diskussioner och mycket mer.

Planer och prissättning

LiveWebinar erbjuder en två veckors gratis provperiod, tre betalalternativ och ett Enterprise-alternativ för kunder som söker en helt personlig plattform. Varje plan ger dig ett visst antal deltagare och funktioner, men om det finns en funktion du behöver som inte ingår i din nuvarande plan kan du alltid köpa den via tilläggsalternativet. 

Gratis plan
  • 30-dagars gratis försök

I två veckor kan du testa plattformen gratis. Håll evenemang för upp till 100 deltagare och testa funktioner som skärmdelning, omröstningar och undersökningar med mera.

Pro
  • $ 17.99 per månad
  • $ 14.42 per månad
    faktureras årligen

Håll evenemang för upp till 100 deltagare och få tillgång till funktioner som whiteboardtavlan, varumärkesverktyg, underkonton och mer. Spela in upp till 6 timmar av dina webbseminarier.

Företag
  • $ 143 per månad
  • $ 114.42 per månad
     faktureras årligen

Var värd för evenemang för upp till 500 deltagare och använd funktioner som närvarohanteraren, full HD-inspelare och inspelningsredigerare, dela din lagring med dina underkonton och skicka massinbjudningar.

Business Plus
  • $ 275 per månad
  • $ 220 per månad
    faktureras årligen

Med den här planen kan du välja och välja de funktioner du vill ha baserat på dina behov. Håll evenemang för upp till 1000 deltagare.

Besök Live Webinar för ytterligare information >>

GoToWebinar — Pålitligt och professionellt webbinarverktyg

GoToWebinars hemsida

GoToWebinar är en pålitlig webinar-mjukvara som har över 50,000 2.7 nöjda kunder och XNUMX miljoner webbseminarier på sin plattform varje år.

GoToWebinar är ett av de mest använda videokonferenser plattformar med massor av användbara funktioner och verktyg som hjälper dig att planera, marknadsföra, vara värd för och analysera dina webbseminarier.

Denna mjukvaruutvecklare har också en webbsändningsprodukt som heter GoToWebcast som kan vara värd för upp till 100,000 XNUMX deltagare.

Med sin intuitiva layout och lättanvända verktyg låter GoToWebinar dig planera ditt evenemang på några minuter och marknadsföra ditt företag på rätt sätt. Både du och din publik kan ha kul under presentationen, tack vare flera engagerande och interaktiva funktioner som håller flödet igång.

Nyckelfunktioner

  • Flexibel schemaläggning — du kan skapa ett engångs liveevenemang, en serie evenemang eller ge dina kunder tillgång på begäran.
  • branding – anpassa din målsida genom att lägga till din företagslogotyp, varumärkesfärger och högupplösta bilder.
  • Anpassad registrering — lär känna din publik bättre innan sessionen genom att skapa ett anpassat registreringsformulär.
  • GoToStage — genom att publicera ditt webbseminarium kan du få en plats på GoToStage.com och få exponering genom att presenteras inför miljoner.
  • Händelseanalys — utforska nyckeltal och se hur din presentation har presterat.

Planer och prissättning

Det finns fyra olika prisplaner att välja mellan, och du kan spara upp till 23 % om du väljer en årsprenumeration. Du kan också testa programvaran genom en provperiod. Observera att priserna nedan återspeglar betalningar per månad och arrangör.

Lite
  • $ 49 per månad
    faktureras årligen

Lite-planen är utformad för små webbseminarier med upp till 250 deltagare. Den innehåller alla grundläggande funktioner som skärmdelning, videodelning, ritverktyg, fullserviceregistrering och rapporter och analyser.

Standard
  • $ 99 per månad
    faktureras årligen

Förutom att tillåta upp till 500 deltagare, skiljer sig standardplanen från Lite-planen genom att ha videoinbäddningsalternativ och en enda kanalsida.

Pro
  • $ 199 per månad
    faktureras årligen

Pro-planen erbjuder det bästa värdet, och det är den mest populära prisplanen på GoToWebinar. Den här planen tillåter en publik på upp till 1000 och har några premiumfunktioner som en videoredigerare, inspelade händelser, källspårning och transkriptioner.

Företag
  • $ 399 per månad
    faktureras årligen

Enterprise kommer med ett komplett paket med funktioner, tillsammans med sidor med fem kanaler. Det är idealiskt för massiva webbseminarier, eftersom det tillåter upp till 3,000 XNUMX deltagare.

Besök GoToWebinar för ytterligare information >>

BigMarker — Videokonferensverktyg utan nedladdning

BigMarkers hemsida

BigMarker är en av de bästa mjukvarulösningarna för webbseminarier som körs på molnet och fungerar felfritt på alla större mobil- och PC-webbläsare.

BigMarker är en multifunktionell videoplattform idealisk för möten, toppmöten, virtuella konferenser och webbseminarier för alla affärsmodeller.

Mjukvaran är helt webbläsarbaserad, vilket innebär att du inte behöver ladda ner något. Detta gör det mycket lättare för både värdar och deras deltagare.

Användarna av BigMarker kan köra både livewebinarier och automatiserade sessioner samtidigt som de använder fyndiga marknadsföringsverktyg för webbseminarier, inklusive målsidor, formulär och e-postkampanjer. Det finns också ett alternativ för att skapa on-demand webbseminarier.

Nyckelfunktioner

  • Webinariets målsidor — skapa en engagerande målsida genom att använda över 15 professionellt designade mallar.
  • E-postinbjudningar och påminnelser — anpassa e-postinbjudningar och skicka automatiska påminnelser till alla registrerade.
  • Upp till 10,000 deltagare — BigMarkers White Label-plan tillåter en enorm publik.
  • HD-skärmdelning — dela din åsikt i högupplöst kvalitet.
  • Ingen presentatörsgräns — lägg till ett obegränsat antal presentatörer och befordra en deltagare till en presentatör under sessionen.

Planer och prissättning

BigMarkers flexibla prissättningsplaner låter dig välja en plan enligt antalet deltagare och antalet funktioner du vill ha. Dessutom finns det en gratis testversion som låter dig testa programvaran.

Grundläggande
  • Begär offert

Företag
  • Begär offert

Enterprise+
  • Begär offert

Besök BigMarker för ytterligare information >>

Systeme.io — Praktisk allsidig affärsmjukvara

Systeme.io hemsida

Systeme.io är den schweiziska kniven av affärsverktyg online, som hjälper dig att få exponering genom e-postmarknadsföringskampanjer, bloggbyggande och webbseminarier.

Även om det inte i första hand är webbinarprogram, kände jag att Systeme.io förtjänade ett omnämnande på den här listan. Du kommer inte att kunna starta live eller erbjuda automatiserade webbseminarier. Däremot kan du dela vintergröna webbseminarier.

Detta verktyg låter dig designa ett webbseminarium efter dina behov, och du kommer att kunna bygga det från grunden, utan att behöva använda ett begränsat antal mallar.

Jag föreslår att du bara överväger Systeme.io om du behöver några av deras andra affärsfunktioner, som e-postmarknadsföring och affiliateprogram, eftersom programvaran används mer som ett allsidigt affärsverktyg.

Nyckelfunktioner

  • Obegränsade vintergröna webbseminarier — Genom att välja Enterprise-planen får du ett obegränsat antal vintergröna webbseminarier.
  • Designa från grunden — bygg ett anpassat webbseminarium från grunden för att spegla ditt företags stil.
  • Betalningsintegrationer — anslut Systeme.io till PayPal och Stripe för att sälja dina produkter.
  • Support för 24 / 7 livechatt — oavsett vilken prisplan du väljer kommer Systeme.io kundteam alltid att finnas där för att hjälpa dig.
  • Obegränsad fillagring — förvara alla dina viktiga filer på ett säkert ställe.

Planer och prissättning

Prova Systeme.io gratis eller prenumerera omedelbart på en av tre prisvärda planer med månadsvis betalningar.

Gratis plan
  • 14-dagars gratis försök

Använd Systeme.io och alla dess funktioner i två veckor, vilket borde ge dig tillräckligt med tid för att upptäcka alla fördelar med programvaran. Det finns inga skyldigheter och du kan avbryta när som helst.

Startup
  • $ 27 per månad
  • $ 228 per år
    faktureras årligen

Behåll upp till 5,000 XNUMX kontakter och få tre medlemswebbplatser samtidigt som du använder marknadsföringsautomation, orderuppgång, merförsäljning med ett klick och andra förmåner.

Webinar
  • $ 47 per månad
  • $ 396 per år
    faktureras årligen

Få fem medlemssidor och två anpassade domäner. Den här planen ger dig också tre vintergröna webbseminarier och en chans att implementera kupongkoder och köra A/B-tester.

Obegränsat
  • $ 97 per månad
  • $ 828 per år
    faktureras årligen

Enterprise-planen kommer med obegränsade kontakter, obegränsade medlemssidor och fem anpassade domäner. Du kommer också att få ett obegränsat antal vintergröna webbseminarier.

Besök Systeme.io för ytterligare information >>

Hur man väljer rätt webinarprogramvara för dig

Det finns dussintals kvalitetswebinarverktyg där ute, och jag lyckades filtrera bort 10 som jag anser vara grädden på växten. Detta begränsar dock inte det för mycket för dig, eftersom du fortfarande måste välja en webbinarprogramvara.

Så, hur väljer du den bästa webbinariummjukvaran för dina behov, och vad är några av de saker du behöver vara uppmärksam på?

Erfarenhetsnivå

Att förbereda och genomföra ett webbseminarium är ingen lätt uppgift. Du kommer att veta vad jag pratar om om du någonsin har deltagit i eller varit värd för ett webbseminarium. Om du är ny på webbseminarier är det bäst att välja programvara som inte är för komplicerad att ställa in och som har en intuitiv instrumentpanel.

Å andra sidan kan mer erfarna webinarvärdar som förväntar sig stora grupper leta efter webbinariumprogramvara med mer sofistikerade alternativ och funktioner.

Antal deltagare

Var realistisk om hur många personer som kommer att delta i dina webbseminarier. Detta är viktigt, eftersom det också kommer att avgöra hur mycket du ska betala och vilken plan du kommer att välja. Nästan varje webinarverktyg på min lista kategoriserar prisplaner efter antalet deltagare.

Typ av webbseminarium

Det finns flera typer av webbseminarier du kan vara värd för, men inte alla mjukvarulösningar för webbseminarier har samma alternativ i det avseendet. Vissa webbseminarier tillåter endast live- och automatiserade webbseminarier, medan andra ger dig en chans att ställa in webbseminarier på begäran, hybridwebinarier och webbseminarier.

Tänk på din budget

Vissa webinarverktyg på min lista är ganska överkomliga och kommer att kosta dig mindre än $50 per månad. Men de kommer vanligtvis med ett begränsat antal funktioner och alternativ som du kan använda. Att betala mer innebär vanligtvis att du får mer, men om budgeten är problemet för dig, försök att balansera saker och ting och hitta en relativt billig prissättningsplan som matchar din affärsmodell.

Årliga prenumerationer på en plan lönar sig alltid, eftersom du vanligtvis får ett 20 % till 30 % billigare pris än när du prenumererar på ett faktureringssystem från månad till månad.

Den allra bästa

Alla webinarprogram på min lista är värda att prenumerera på. Du bör dock fortfarande ägna lite tid åt att bestämma vilket webinarverktyg du ska välja baserat på dina behov och preferenser. För att hjälpa dig att fatta det beslutet har jag skapat det här avsnittet "bästa av det bästa" med tre kategorier - gratis, småföretag och byråer.

Bästa gratis webinar programvara för nybörjare

Om du är en nybörjare som inte kan så mycket om webbseminarier i allmänhet är det bäst att använda gratislösningar. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad webbseminarier är och hur det känns att vara värd för ett. När du har bemästrat grunderna i webbseminarier kan du också börja utforska betalalternativ.

Zoom

Gratis plan/pris börjar på $40 per månad

Zoom har en gratis plan som är idealisk för möten som kan vara värd för upp till 100 deltagare. Ändå, om du vill organisera ett mer seriöst webinar samtidigt som du inte spenderar pengar, bör du överväga deras $40 per månad betalda plan som har många användbara funktioner.

Hur som helst kommer Zoom att ge dig ett användarvänligt gränssnitt, intuitiva kontroller och bra video- och ljudkvalitet. Det är ett gratis och enkelt videokonferensverktyg som är idealiskt för att starta din webinarkampanj.

Bästa webinarprogramvaran för småföretag

Om du börjar bli mer seriös med webbseminarier och är redo att gå vidare till nästa nivå, bör du utforska några alternativ som är lämpliga för småföretag. De är vanligtvis inte gratis, men de är fortfarande tillräckligt överkomliga och kommer att ge dig massor av ytterligare funktioner.

Små företag bör välja programvara för webbseminarier som utökar antalet tillåtna deltagare till flera hundra. De bör också tänka på funktioner som analys och att få rapporter om deras webbinarieprestanda.

Zoho-mötet

Priset börjar på $15 per månad

Zoho Meeting erbjuder ett fantastiskt erbjudande för små webbseminarier, eftersom du bara behöver betala $15 per månad för att låsa upp alla dess funktioner. Om du förväntar dig en publik på mellan 100 och 250 deltagare, är Webinar 250-planen den du ska välja, och den kostar bara $63 per månad. Detta är betydligt billigare än de flesta andra program som tillåter samma antal deltagare.

Zoho Meeting är en mycket säker webbläsarbaserad programvara för webbseminarier. Du kan lagra 25 inspelningar i dess molnbibliotek, vilket borde vara mer än tillräckligt för ditt lilla företag.

Bästa mjukvarulösningar för webbseminarier för byråer

Okej, så du kan redan ett och annat om webbseminarier, och du letar efter sofistikerad programvara som kan matcha din seriösa affärsmodell. De flesta webinartjänsterna på min lista är enkla lösningar för småföretag, eftersom de är enkla att ställa in och har alla grundläggande funktioner som en nybörjare behöver.

Det finns dock några listade alternativ som kan ge dig mer än så, vilket ger en bredare uppsättning alternativ. Naturligtvis är dessa verktyg dyrare, men varje krona som investeras i dem är värt det.

WebinarNinja

Priset börjar på $39 per månad

WebinarNinja är en mycket professionell webbinarmjukvara som rekommenderas för stora företag och välrenommerade byråer. Oavsett dess funktionsspäckade planer är WebinarNinja relativt lätt att använda. Du kan skapa ett webbseminarium på några sekunder och justera alla tillgängliga alternativ längs vägen.

Det finns fyra typer av webbseminarier tillgängliga, inklusive live-, automatiserade, hybrid- och seriewebinarier. Medan priset börjar på $39 per månad, kostar Power-planen som inkluderar alla tillgängliga funktioner och tillåter upp till 1,000 199 deltagare $XNUMX per månad när de faktureras årligen. Ändå kommer det att vara väl använda pengar om deras tjänster matchar dina behov.

FAQS

Vad är programvaran för webinar?

Webinarmjukvaran tillåter företag och företag att marknadsföra sina produkter och tjänster genom onlinevideokonferenser, presentationer och workshops. Med kvalitetswebinariumprogramvara kan värdar locka hundratals eller till och med tusentals människor samtidigt som de delar med sig av sina kunskaper och idéer, kommunicerar med potentiella kunder och får värdefull information från deltagarna.

Vilka är de viktiga egenskaperna hos bra webbinariumprogramvara?

I första hand måste bra webinarprogramvara ha kvalitetsfunktioner för livesändningar. Det bör också tillåta andra typer av webbseminarier, som automatiserade, hybrider, serier och liknande. Andra viktiga aspekter av kvalitetswebinarprogramvara är lättanvänt gränssnitt, anpassningsbara alternativ och analysverktyg.

Vad är skillnaden mellan förinspelade och livewebinarier?

Förinspelade webbseminarier är sessioner som du kan spela in och schemalägga för att spelas flera gånger vid den tid och det datum du väljer. Å andra sidan är livewebinarier engångssessioner som spelas i realtid via livestream.

Vilken är den mest populära programvaran för webbseminarier?

Varje webinarprogram du kan läsa om på denna sida har tiotusentals nöjda kunder från hela världen. De har alla ett högt rykte och är några av de mest pålitliga programvarorna i sin bransch.

Vilken webinarprogramvara är lättast att använda?

Utan tvekan är Zoom den enklaste programvaran för webbseminarier att använda. Den kan ställas in på några sekunder och har ett användarvänligt gränssnitt som även nybörjare kan lista ut utan att behöva några bruksanvisningar.

Slutsats

Korrekt värdade webbseminarier kan lämna ett långvarigt intryck på din publik och hjälpa dig att uppnå dina affärsmål. Det är därför det är så viktigt att välja den bästa webbinariummjukvaran som finns tillgänglig. Den här artikeln är här för att rekommendera och ge dig en inblick i några av de bästa mjukvarulösningarna för webbseminarier på marknaden.

I slutändan kommer ditt val att bero på dina behov och hur du vill presentera ditt varumärke, men du bör också ha din publik i åtanke, eftersom de också kommer att vara användarna av ditt webbinarprogram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän