Hur man startar en modeblogg

Steg-för-steg-guide för att skapa en modeblogg 2022

Anya Skrba
Uppdaterad: 4 oktober 2023
18 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Hur man startar en modeblogg

Är du en passionerad fashionista? Har du ett öga för mode? Det kan vara en utmärkt idé för dig att starta en modeblogg!

Modebloggande låter som en perfekt hobby eller ett lukrativt bisyssla, eller hur? Men det kan också bli din primära inkomstkälla.

Att lansera din modeblogg kan vara billigt och enkelt. Ärligt, vem som helst kan starta sin blogg dessa dagar med lite expertvägledning. Om du undrar hur du startar en framgångsrik modeblogg 2023, kommer den här guiden att hjälpa dig.

Följ bara de åtta stegen nedan, var och en med några praktiska modebloggartips, och lansera din modeblogg idag.

Kort om tid? → Klicka här för en snabbstart med Bluehost

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Steg #1: Hitta din modenisch

Att definiera en specifik nisch skapar grunden för alla framgångsrika företag. Varför är det så viktigt att definiera din nisch?

Det är mycket lättare att bygga en gemenskap av lojala läsare och kunder när du vet vem du riktar in dig på. När du pekar ut en specifik demografisk nisch kan du skapa lämpligt innehåll, erbjuda rätt typer av produkter, bestämma de bästa prispunkterna och möta din målgrupps kvalitetsförväntningar.

Att fokusera på en enda modenisch kan också hjälpa dig att öka varumärkeslojaliteten och din köphastighet.

Hur hittar du din modebloggnisch?

Att hitta din perfekta nisch kan verka lite förvirrande, eftersom modebranschen har många olika nischer. Det kan dock vara enkelt om du svarar på följande frågor.

Varför vill du starta en modeblogg?

Idén att lansera din modeblogg måste ha dykt upp för att du verkligen älskar mode, eller hur? Men vad är det relaterat till mode som du brinner för? Är det att dela tips och tricks för en perfekt outfit? Eller är det att hålla folk informerade om de senaste modetrenderna? Vill du bli en modeinfluencer som säljer de bästa modeartiklarna?

Det är viktigt att bestämma om du vill att din modeblogg ska vara informativ eller reklam och om du ska använda den för att sälja produkter. När du har bestämt syftet med din blogg och vilket budskap du vill förmedla, har du ett tydligt mål i åtanke som hjälper dig att begränsa din nisch.

Vilket demografiskt segment är du intresserad av?

Fundera på vem du vill rikta in dig på. Vill du attrahera manliga eller kvinnliga kunder? Kanske båda? Finns det särskilda åldersgrupper du skulle vilja marknadsföra till? Ska du ta itu med herrkläder, sportkläder, streetwear, brudkläder, barnkläder eller kanske unisexkläder för alla tillfällen?

Att välja ett eller flera demografiska segment hjälper dig att ytterligare begränsa din nisch.

Vill du sälja online eller detaljhandel?

Om du vill sälja på nätet, du kan börja göra det idag. Du kan snabbt skapa en webbutik för en omfattande samling som är tillgänglig för kunder 24/7. Om du vill öppna ett butiksfönster kommer det att ta lite tid att få ordning på allt. Det är ett dyrare alternativ på grund av hyran, elräkningar och andra utgifter som kommer med fysiska butiker.

Men eftersom detaljhandeln ger en praktisk upplevelse, kan det generera höga vinster, särskilt om det finns hög fottrafik på din plats. Naturligtvis kan du alltid sälja både online och i en butik. Det skulle utöka din räckvidd och generera många fler potentiella kunder.

Var finns dina kunder?

Varför är det viktigt att veta var din målgrupp finns? Eftersom deras behov och modepreferenser kan skilja sig åt beroende på deras region. Deras kultur kan också i hög grad diktera deras modestil.

Så kom ihåg bland annat kulturella och regionala skillnader för att se till att du erbjuder exakt vad dina målkunder önskar.

Typer av modebloggar

Det finns många olika typer av modebloggar där ute. Att utforska alla alternativen är ännu ett bra sätt att hitta en hållbar idé för din egen blogg. Här är några av de mest populära typerna att välja mellan.

  • Modebloggar för kändisar – Som namnet antyder, handlar modebloggar för kändisar om kändisstilar och trender. Modebloggar för kändisar delar med sig av de hetaste kläderna på röda mattan, streetstyle eller tv-looker som kändisar bär, de senaste skönhetstipsen och sminktricken och mycket mer.
  • Allmänna modebloggar – Det här är återigen ganska självförklarande – som alla dessa modebloggtyper, för den delen. Om du driver en allmän modeblogg kan du skapa vilken typ av innehåll som helst som du brinner för. Det kan innehålla förslag på kläder, trender på landningsbanor, shoppingtips, redaktioner, nyheter inom modevärlden och kändislooker som du tycker är inspirerande.
  • Bloggar i personlig stil – Om du har en briljant modekänsla som du skulle vilja dela med världen, bör du överväga att lansera en personlig stilblogg. Den här typen av blogg handlar om outfits. Du kan dela casual, business casual, business formell, vintage, chic, aftonklänningar eller andra outfits som matchar din stil.
  • Street style bloggar – Att titta på vad människor i ditt samhälle eller runt om i världen har på sig kan ofta vara ganska inspirerande. Vem säger att du inte kan göra ett fashion statement när du går till jobbet eller handlar mat? Det är precis vad streetstylebloggar handlar om. De delar olika stilar och vibbar av fashionabla människor på gatorna.
  • Modekritikbloggar – Den här typen av modeblogg är ett utmärkt val för riktiga fashionistas som är kvalificerade nog att kritisera modetrender, designerkollektioner, kändislooker eller något annat moderelaterat. Det är för dem med expertkunskaper eller erfarenhet inom modevärlden som är utrustade med auktoritativt tänkande och all nödvändig kunskap om modebranschen.
  • Modenyhetsbloggar – Det här är bloggar där du kan läsa om alla de senaste modenyheterna. Det kan till exempel täcka modeveckor, lokala modevisningar, nya kollektioner av kända designers och alla andra nyhetsvärda händelser.
  • Shoppingbloggar – Om du undrar hur man startar en modeblogg och får betalt, kan det vara en fantastisk idé att starta en shoppingblogg. I huvudsak säljer shoppingbloggare olika modeartiklar relaterade till de senaste modetrenderna. Framgångsrika shoppingbloggare skapar också övertygande innehåll för att generera fler potentiella kunder och öka försäljningen. Många av dem skapar till och med iögonfallande collage från de bitar de säljer.

Steg #2: Ta reda på de tekniska detaljerna – välj din bloggplattform

När du väl har begränsat din nisch är det dags att bli teknisk. Du måste välja en bloggplattform för att starta en modeblogg.

En bloggplattform, eller ett innehållshanteringssystem (CMS), är ett verktyg som låter dig skapa, hantera, uppdatera och optimera en blogg. Oroa dig inte om du inte är en tekniskt kunnig person. Blogging plattformar ger dig en färdig Blogg webbplats för att omedelbart lansera din modeblogg, utan att någon kodning behövs.

När det kommer till populära bloggsidor har du följande alternativ:

  • Gratis webbhotell (gratis eller freemium-planer)
  • Blogg med öppen källkod (gratis programvara med öppen källkod)

Gratis webbhotell (gratis eller freemium-planer)

Några av de bästa bloggplattformarna som erbjuder gratis webbhotell är WordPress.com samt Blogger.com.

De tillhandahåller automatiska säkerhetskopieringar och säkerhetsuppdateringar, och du behöver inte ladda ner och installera någonting. Men det betyder också att du har väldigt lite kontroll över din blogg. De mest anmärkningsvärda begränsningarna som följer med gratis webbhotell inkluderar:

  • Det går inte att ta bort annonser som WordPress kan placera på din blogg
  • Ingen åtkomst till din HTML-källa
  • Begränsat urval av widgets
  • Ett begränsat antal teman
  • Oförmåga att installera plugins

Blogg med öppen källkod (gratis programvara med öppen källkod)

En egen blogg med öppen källkod är ett mycket bättre alternativ än gratis webbhotell. Det är installationsprocessen som vi visar dig senare i den här guiden.

Vår bästa rekommendationen är WordPress.org, en absolut marknadsledare i branschen. Det är den mest populära bloggplattformen globalt av flera goda skäl.

WordPress.org är väldigt intuitivt och lätt att använda, även för nybörjare. Alla dess funktioner är mycket användarvänliga och inlärningskurvan är nästan platt. Du kan få kläm på det innan du kan säga "hur man startar en modeblogg." Den har en mängd gratis teman att välja mellan, av vilka alla är professionella, iögonfallande, snabbladdade, lyhörda och anpassningsbara.

En av dess största fördelar är att du är det helt ansvarig för din blogg. Du kan använda vilket tema, plugin och andra funktioner som helst för att designa och anpassa din blogg som du vill. Du äger också all din data, och WordPress kan inte avsluta din åtkomst.

När du startar en WordPress-blogg måste du bestämma dig för:

  • Ett domännamn
  • En webbhotellleverantör
1:a val för nya bloggare
4.8 / 5
Börjar på $8.99 $ 2.75 / mån
  • Gratis domännamn
  • 63% rabatt på ordinarie pris
  • 30 dagar pengarna tillbaka garanti
  • Skapa en blogg med ett enda klick 
Besök Bluehosts webbplats →

Steg #3: Bli kreativ – tänk på ett trendigt (domän)namn

Ett domännamn är som ditt modemärke, så det måste vara catchy och minnesvärt. Den måste få resonans hos din publik och visa vad din blogg handlar om.

Du kan använda ditt namn som en del av ditt domännamn om du redan är en influencer eller på annat sätt känd inom modebranschen. Om så inte är fallet är det nog klokare att utelämna ditt namn.

Kännetecken för ett bra bloggnamn är dessa:

  • Kort men söt
  • Unikt och trendigt
  • Lätt att stava

Du vill inte att det ska vara svårt att söka. Du vill att folk ska komma ihåg det och lätt hitta det. Ett bra exempel är att "Dress for Success" om du delar modetips för affärskläder.

Nu, även om WordPress är gratis, måste du betala för ditt domännamn och webbhotell. Den årliga registreringsavgiften för en .com-domän varierar från $10 till $15 USD per år hos de flesta domänregistratorer.

Du kan dock även registrera ditt domännamn hos ett webbhotell, vilket vanligtvis är ett billigare alternativ. Än en gång rekommenderar vi Bluehost, en av våra favoritvärdar. Du kan lägga till en ny domän GRATIS, använda en befintlig eller välja att skapa en senare.

Rekommenderat verktyg:

Steg #4: Dags att skaffa ett webbhotellkonto

Om ett domännamn är som ditt modemärke, är webbhotell som din garderob, ett fysiskt utrymme där du förvarar allt.

Vad är webbhotell?

Det är en tjänst som gör webbplatser tillgängliga på internet. Det ger utrymme på sina webbservrar för att lagra allt innehåll och filer som skapar en webbplats, vilket gör det möjligt för människor att se och interagera med den.

Det är därför det är viktigt att välja ett pålitligt webbhotell som håller din webbplats säker och fullt fungerande. Bluehost är det rekommenderade alternativet, både för att få domännamn och värdtjänster. Det rekommenderas till och med på WordPress officiella webbplats.

Wordpress rekommenderar Bluehost-värd

Bluehost erbjuder en rättvis affär som inkluderar:

  • Ett gratis domännamn
  • 30 dagar pengarna tillbaka garanti

Om du väljer Bluehost får du en gratis domän under det första året du använder deras tjänster. Du behöver bara betala för webbhotell. Här på FirstSiteGuide har vi en specialrabattpris på $2.75 per månad för våra läsare. Ta denna exklusiva möjlighet att spara på webbhotell samtidigt som du får den snabbaste, säkraste och mest pålitliga tjänsten.

→ Klicka här för att göra anspråk på ett exklusivt Bluehost-rabatterbjudande på 65 %! ←

Steg #5: Sätt igång din modeblogg på WordPress

När du har registrerat dig för ett webbhotellkonto kan du konfigurera din WordPress-blogg. Här är en detaljerad förklaring av alla steg du behöver ta för att göra båda.

1. Besök Bluehosts hemsida.

Gå till Bluehost hemsida och klicka på knappen "Kom igång nu".

Bluehost kom igång-knapp

2. Välj din värdplan.

När du väl kommit igång ser du följande värdplaner på din skärm. Vilken du väljer beror på din budget och vilka funktioner du vill använda.

Grundplanen är ett utmärkt val när du startar din första blogg. Den har alla funktioner du behöver medan du fortfarande lär dig att bli en modebloggare. När du växer kan du enkelt uppgradera till någon av de andra värdplanerna vid ett senare tillfälle.

Om du vill njuta av extrafunktionerna i Plus- eller Choice Plus-planen, såsom olika obegränsade tjänster och obegränsad bandbredd, registrera dig för det från början. Se bara till att din budget har råd.

Bluehost-värdplaner

3. Välj ditt domännamn.

Om du har bestämt dig för att registrera ditt domännamn hos Bluehost anger du bara namnet i rutan under "Skapa en ny domän" och klickar på "Nästa". Om namnet redan är upptaget får du en lista med förslag att välja mellan eller hämta inspiration från.

Om du fortfarande inte har tänkt på ett catchy namn för din blogg kan du registrera din domän senare. Om du redan har ett domännamn från någon domänregistrator, skriv in det i rutan under "Använd en domän du äger" och klicka på "Nästa".

Bluehost konfigurerade domännamn

4. Registrera dig hos Bluehost.

Oavsett om du hoppade över föregående steg eller konfigurerade din domän, kommer du att dirigeras till registreringssidan. Du kan använda Google Single Sign-On för att konfigurera ditt konto snabbare eller ange all nödvändig information manuellt.

Ange personlig information för ditt konto

Som du kan se måste du ange en del grundläggande personlig information, inklusive ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer.

Bluehost-kontoinformation

Välj ditt värdpaket.

Nu är det dags att bestämma hur länge du vill använda Bluehost-tjänsterna innan du väljer att förnya ditt abonnemang eller eventuellt byta till en annan leverantör.

Om du inte är redo ännu för ett längre åtagande kan du välja 12-månaders kontoplan. Det är dock något dyrare än 24-månaders och 36-månaders planerna. Det senare är det bästa erbjudandet, men se till att du är redo för åtagandet innan du väljer det.

Bluehost-paket

Välj pakettillägg.

Det här är alla extrafunktionerna som Bluehost erbjuder. Utforska dem noggrant för att avgöra vilken (om någon) du behöver. Markera eller avmarkera rutorna för att lägga till eller ta bort pakettilläggen.

Vi rekommenderar starkt att du lägger till funktionen Domain Privacy + Protection, eftersom den kommer att göra din personliga kontaktinformation osynlig.

Om du inte är säker på vilket extra paket du ska välja just nu, kan du alltid lägga till dem senare.

Bluehost-pakettillägg

Fyll i betalningsinformation.

Det sista steget för att skapa ditt Bluehost-konto är att tillhandahålla din betalningsinformation. Fyll bara i de nödvändiga rutorna, markera rutan för att acceptera Bluehosts användarvillkor och klicka på knappen "Skicka".

När Bluehost försäkrat sig om att allt är i sin ordning angående din betalning (vilket inte tar längre tid än en minut) får du ditt bekräftelsemail.

Om du redan har konfigurerat din domän får du också ett e-postmeddelande för att verifiera din e-postadress och aktivera din domän.

Bluehost betalningsinformation

Skapa ditt konto.

När din e-postadress har verifierats är det dags att skapa ditt Bluehost-konto. Klicka på knappen "Skapa ditt konto" för att komma igång.

Bluehost skapa ditt konto

Ange ditt domännamn (eller användarnamn om du inte har en domän ännu) och skapa ditt lösenord. Markera rutan för att godkänna Bluehosts användarvillkor och sekretesspolicy och klicka på knappen "Skapa konto".

Allt som återstår nu är att logga in på ditt nya konto. Ange bara din e-postadress eller domännamn, skriv in ditt lösenord och klicka på knappen "Logga in".

Det är allt! Du har nu ett aktivt Bluehost-konto och är redo att ställa in din WordPress-blogg.

5. Starta din WordPress-modeblogg med Bluehost.

När du har loggat in på ditt konto klickar du på "Mina webbplatser" på Bluehost-instrumentpanelen och klickar sedan på knappen "Skapa webbplats".

Nu måste du ta fyra steg för att skapa din modeblogg. Du kan hoppa över några eller alla om du vill ställa in allt på egen hand.

Vi rekommenderar dock starkt att du går igenom alla följande steg om du startar en blogg för första gången.

Första steget: Ange dina mål.

Svara på följande frågor:

  • Vilken typ av sida skapar du?
  • Vilken typ är det?
  • För vem skapar du en webbplats?

Varje fråga har en rullgardinsmeny så att du kan välja dina svar.

Bluehost skapa en webbplats steg 1

Andra steget: Välj vad du vill lägga till på din webbplats.

Eftersom du skapar en blogg måste du markera rutan i avsnittet "Blogg".

Du kan också lägga till en "Om mig"-sida, en anpassad logotyp, ett CV och en butik. Markera helt enkelt alla rutorna för de element du vill lägga till på din webbplats.

Bluehost skapa en webbplats steg 2

Tredje steget: Säg något mer om din blogg.

Här kan du lägga till namnet på din modeblogg och dess slogan, som kommer att dyka upp i webbplatssökningar. Detta är något som du kan ändra när som helst.

Bluehost kommer också att fråga dig hur bekväm du är med att skapa webbplatser.

Bluehost skapa en webbplats steg 3

Fjärde steget: Välj ett tema.

Efter att ha lämnat mer information om din blogg kan du välja från en rad olika teman som Bluehost erbjuder.

Du behöver inte välja ditt tema om inget av de tillgängliga alternativen talar till dig. Du kan göra det senare när din WordPress-modeblogg är live. Om du väljer ett tema nu kan du ändra det när som helst.

Bluehost skapa en webbplats steg 4

Starta din blogg!

Vid det här laget är WordPress-programvaran automatiskt installerad på Bluehost och redo att utöva sin magi.

Men innan du startar din blogg kan du spendera lite mer tid på att leka med alla anpassningsmuttrar och bultar som rekommenderas av Bluehost.

När du är klar klickar du på knappen "Starta min webbplats".

Bluehost värdkontopanel

Grattis! Din modeblogg är live!

Steg #6: Klä dig för framgång – välj ditt modeblogg-tema!

Det finns fortfarande några saker du behöver ställa in innan du kan börja ditt modebloggande. En av de viktigaste är att välja ditt modeblogg-tema.

Om ditt domännamn är ditt modemärke är ditt bloggtema dess ansikte utåt. Det kommer att avgöra din bloggs utseende och känsla, och det är vad dina läsare kommer att se först när de landar på din webbplats. Så se till att det skapar ett utmärkt första intryck.

Det finns mer än tre tusen teman tillgängliga på WordPress.org, så det kan vara svårt att bara välja en. Oroa dig inte; du kan ändra det när som helst och så många gånger du vill.

Att installera och sätta upp ett nytt WordPress-tema är roligt och ganska enkelt.

Gå till din WordPress-instrumentpanel och klicka på "Teman" under fliken "Utseende" i menyn till vänster. Du kan sedan välja mellan premiumteman eller gratis WordPress.org-teman. Du kan också ladda upp alla teman som du redan har.

Wordpress utseende tema

När du försöker välja ditt tema, se till att:

  • Var uppmärksam på funktionerna – varje tema erbjuder olika funktioner och funktioner;
  • Förhandsgranska temat – utforska dess layout och anpassningsfunktioner; och
  • Kontrollera betygen – betyg ger dig en inblick i varje temas kvalitet.

Varje WordPress-tema kommer att anpassas lite annorlunda, varför det är viktigt att förhandsgranska dem. Prova innan du köper, eller hur?

Vilka är bra modeteman för en modeblogg?

Det finns många vackra WordPress-modebloggsteman. Här är några av de mest intressanta, var och en mobil-vänliga, SEO-optimerad och lämplig för en annan typ av modeblogg.

Astra – Pris: Gratis

Astra är ett mode- och livsstilsbloggtema som passar alla modebloggar. Den har mer än 100 mallar med olika design och funktionalitet.

Den är lätt att anpassa, optimerad för hög prestanda och mycket flexibel. Det låter dig ändra layout, typsnitt, färger och andra visuella element för att få din blogg att poppa upp.

Løge – Pris: 34.30 dollar

Løge är ett modetema för e-handel för återförsäljare. Det skapar ett anpassningsbart skyltfönster med produktsidor i minimalistisk stil som ger en sömlös shoppingupplevelse.

Den stöder massor av WordPress-plugins för e-handel och har inbyggda widgets och moduler för sidbyggnad.

shoppe – Pris: 59 dollar

Shoppe är ett utmärkt tema för modebutiker online. Den erbjuder massor av förbyggda mönster och fotogallerier som du kan använda för att bygga en e-handelsbutik på din blogg.

Den har också en dra-och-släpp-byggare, en mängd menystilar, flexibla layouter, tillägg, anpassningsbara sociala banners och gratis plugins.

Elegant – Pris: 59 dollar

Elegant är ett minimalistiskt modetema som är väldigt rent och, ja, elegant. Den är idealisk för mode- och livsstilsbloggar eftersom den ger ett snyggt utseende och eliminerar distraktioner för att fokusera på innehåll.

Den har en färdig portföljsektion och massor av mallar att välja mellan. Den har också en dra-och-släpp-byggare för att anpassa varje enskilt element i temat.

Tillbehör till din blogg – lägg till plugins!

Plugins lägger till mer funktionalitet till din blogg och kan ge funktioner för ytterligare anpassningar. De flesta av dem är gratis, men det finns massor av premium.

On WordPress.org, det finns mer än 57,000 XNUMX plugins med olika funktioner.

Du kan hitta dem genom att klicka på "Plugins" i menyn till vänster på din WordPress-instrumentpanel.

Wordpress lägger till plugins

Några av de bästa plugins för modebloggare är:

  • Social Warfare – plugin för social delning
  • InGallery – Instagram Feed-plugin
  • WP Retina 2x – Retina-färdigt bildplugin
  • Yoast SEO – SEO-plugin
  • Max Mega Menu – plugin för menyhantering

social Warfare gör att du kan visa snabba och attraktiva sociala delningsknappar på din blogg för att öka trafiken på din webbplats. Den visar också andelar och låter dig skapa tweetbara citat och widgets för populära inlägg.

InGallery är ett plugin som låter dig lägga till ditt Instagram-flöde till din blogg. Det är bra för att öka engagemanget och försäljningen, samt för att använda webbtrafik till få fler följare på Instagram. Den kommer med olika färgscheman, CTA-knappar, popup-fönster, sociala delningsverktyg och mer.

WP Retina 2x är ett plugin som gör dina bilder responsiva och optimerar dem för Retina-skärmar. Resultatet är en professionell blogg med exceptionella bilder.

Yoast SEO hjälper dig att optimera din modeblogg för sökmotorer. Det hjälper dig att optimera metadata, taggar, nyckelord, innehållstäthet, läsbarhet, XML-webbplatskartor, webbadresser och mycket mer. Det är en enkel sak för varje bloggare.

Max Mega-meny konverterar automatiskt flera menyer till en. Det är bra om du har många olika kategorier på din blogg. Det är mycket tidsbesparande och förbättrar webbplatsens användbarhet avsevärt.

Exempel på populära modebloggar

Om du vill lära dig hur man driver en modeblogg kan du hämta inspiration från några av dessa bloggar:

  • Kärlek, Olia – Love, Olia är en stil- och skönhetsblogg för kvinnor. Det drivs av Olia Majd, en licensierad estetiker som delar experttips om mode, hudvård, skönhet, fitness och resor.
  • Vem vad bär – En av de mest populära modebloggarna i Storbritannien, Who What Wear täcker de senaste modetrenderna för kändisar, inklusive stil- och skönhetstips. Den drivs av Katherine Power och Hillary Kerr och säljer även modekläder och accessoarer.
  • Modefrukten – En av de bästa modebloggarna i Italien, The Fashion Fruit, drivs av en modeinfluencer Veronica Ferraro och hennes partner Giorgio Merlino. Den tar upp heta ämnen inom mode, skönhet, resor och fitness.
  • Wendys lookbook – Wendy's Lookbook ger fascinerande och insiktsfulla reseguider och mode- och skönhetstips. Det drivs av Wendy Nguyen, en förespråkare för ungdomsrätt som ständigt hittar inspiration inom mode och delar den med världen.

Steg #7: Gå på banan – börja publicera och marknadsföra din modeblogg

Fram till denna punkt har vi täckt mestadels tekniska tips för att starta en modeblogg, men nu är det dags att utforska den mer underhållande sidan av det.

Nu när du har din modebana kan du slå den och visa världen vad du har att erbjuda. Börja skriva övertygande blogginnehåll som resonerar med din publik och hjälper dig att etablera auktoritet i din nisch.

Din blogg är dock helt ny och din målgrupp vet inte att du finns ännu. Så börja marknadsföra din modeblogg för att få fler ögon på ditt fantastiska innehåll.

Hur du marknadsför din modeblogg

Att marknadsföra din modeblogg är otroligt enkelt och spännande. Låt oss ta en titt på de mest kritiska stegen du bör ta.

Var aktiv på sociala medier, speciellt på Instagram.

Att dela dina inlägg på olika sociala kanaler hjälper dig att utöka din räckvidd och bygga en gemenskap. Du bör inte missa Facebook, men Instagram och Pinterest är mer visuellt orienterade, så satsa mycket där.

De flesta mode- och livsstilsbloggare föredrar Instagram, så det finns ett stort community där du kan utnyttja.

Undrar du hur man startar en modeblogg på Instagram? Det kan inte bli enklare!

Dela iögonfallande bilder från dina blogginlägg, spännande bildtexter och inkludera alltid relevanta hashtags och lockande uppmaningar (CTA).

Glöm inte att lägga till en länk till varje nytt blogginlägg i din bio. Mellan nya inlägg, fortsätt att dela vackra foton som är relevanta för din nisch.

Men dela inte bara saker, oavsett vilken social kanal det är. Interagera med dina följare regelbundet, för det är så du kommer att öka engagemanget och bygga förtroende.

Förbättra dina bäst presterande inlägg.

Att boosta dina inlägg med bästa resultat hjälper dig att utöka din räckvidd ytterligare. Att få organisk trafik när du är ny på bloggandet tar tid, så betald räckvidd kan vara till stor hjälp.

Du kan boosta inlägg på vilken social kanal du använder.

Stegen är ungefär desamma överallt:

  • Välj ett inlägg;
  • Klicka på alternativet för att öka det (längst ner i ditt inlägg);
  • Välj en målgrupp; och
  • Ställ in din budget och varaktighet.

När du ökar inlägg som din publik redan älskar ökar du din räckvidd snabbt, tillsammans med dina engagemang.

Samarbeta med influencers.

Att samarbeta med modeinfluenser i din nisch hjälper dig att få mer exponering. De är trots allt influencers. De har redan ett stort antal följare.

Du kan utnyttja deras publik av lojala följare som litar på deras åsikter och rekommendationer. Om du bygger en stark relation med dem kan de lätt bli dina varumärkesambassadörer.

Spionera på dina konkurrenter.

Det finns inget som stark konkurrens för att få dig att växa och förbättra dig i allt du gör.

Vad gör andra modebloggare i din nisch? Att se vad som fungerar för dem kan knuffa dig i rätt riktning mot framgång.

Men spionera inte på dem för att kopiera dem. Gör det för att hämta inspiration från dem och hitta sätt att bli bättre. Kontrollera vilken typ av innehåll de delar, hur de interagerar med sin publik och hur deras community reagerar. Ta del av allt de gör och lär av dem.

Kom med en plan för veckoinlägg.

Varför lägga upp nytt innehåll varje vecka? För det ger dig tillräckligt med tid för att skapa något fantastiskt.

Fokusera alltid på kvalitet framför kvantitet, men vänta inte för länge med att publicera nytt innehåll heller. Du vill inte hamna efter dina konkurrenter.

En gång i veckan är en bra början, men se till att du planerar för allt innehåll som du ska lägga ut på din blogg minst en vecka i förväg. Använd enkla verktyg som en vanlig kalender, Google Sheets, eller CoSchedule för att skapa din bloggkalender.

När det kommer till sociala medier kan du använda Senare för Instagram och schemainställningarna på Facebook.

Äg din nisch!

Att äga din nisch innebär att etablera dig som expert. Det innebär att bygga auktoritet, trovärdighet och förtroende hos din publik.

Du kan göra det genom att dyka djupt in i din nisch. Oavsett om det är livsstilsbloggning, shoppingbloggning, modebloggning för kändisar eller något annat, berör alla relevanta ämnen som kan intressera din publik. Var deras källa till högkvalitativ information.

Ytterligare innehållstips

Det visuella är oerhört viktigt när det kommer till modebloggande. Berika varje blogginlägg med högkvalitativa, iögonfallande bilder och videor som kommer att fånga uppmärksamhet och öka engagemanget.

Var konsekvent med din publicering. Publicera regelbundet för att låta läsarna veta när de kan förvänta sig nytt innehåll från dig. Konsekvens visar professionalism och bygger trovärdighet.

Svara på dina läsares kommentarer. Visa uppskattning och tacka dem för att de tog sig tid att läsa vad du skrev. Det kommer att visa att det finns en verklig person bakom din blogg som bryr sig om sin gemenskap.

Skapa relationer med din publik genom att ta itu med deras behov och visa att du förstår dem. Anslut med dem på en känslomässig nivå och få dem att känna sig som om du läser deras tankar. Det är det bästa sättet att skapa meningsfulla relationer, öka engagemanget, bygga förtroende och inspirera till lojalitet.

Steg #8: Tjäna pengar på din modeblogg

En av de mest brännande frågorna i alla blivande modebloggares sinne är: "Hur startar man en modeblogg och får betalt?"

Även om du vill skapa en modeblogg för att hjälpa människor att se bäst ut så skadar det inte att tjäna pengar på att blogga.

Hur får modebloggare betalt?

Precis som att marknadsföra din modeblogg är det väldigt enkelt att tjäna pengar på ditt innehåll. Här är några av de bästa sätten att göra det.

Du kan sälja dina produkter och tjänster.

Det här är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på din blogg, men det fungerar bäst när du redan har stor auktoritet i din nisch.

Så om du vill sälja modeprodukter eller tjänster (t.ex. moderådgivning) på din blogg, vänta tills sidan blir populär och genererar massor av besökare.

Det är här WordPress-teman som Løge eller Shoppe kan komma väl till pass. Du kan också använda en av WordPress eCommerce-plugins för att skapa en onlinebutik, som t.ex WooCommerce.

Sponsrat innehåll

När din blogg blir populär kan många varumärken nå ut till dig för ett betalt samarbete när det gäller sponsrat innehåll.

Allt du behöver göra är att skapa innehåll som marknadsför deras produkter eller tjänster, publicera det på din blogg och få betalt för det. Du får ytterligare inkomster och en ny affärsrelation, och de får mer exponering och försäljning. Det är en win-win.

Sponsrade Instagram-inlägg

Sponsrade inlägg är vanliga inlägg som du få betalt för att marknadsföra på Instagram. Precis som vi har förklarat ovan kan varumärken nå ut till dig för att marknadsföra sitt innehåll. Bara den här gången är det deras Instagram-inlägg.

Det kan vara deras topppresterande inlägg, köpbara Instagram-inlägg eller till och med användargenererade inlägg som driver högt engagemang.

Starta din egen YouTube-kanal och marknadsföra din blogg!

Om du har budgeten för att regelbundet göra videor av hög kvalitet, gå till YouTube och skapa din kanal. Det kommer att förstärka din bloggs inverkan och ge dig mer trafik.

Du kan tjäna pengar via din YouTube kanal genom att marknadsföra de produkter eller tjänster du säljer, sponsrat innehåll eller affiliate-produkter. Det vanligaste sättet att tjäna pengar är genom YouTube-annonser.

Sälj annonsutrymme med Google AdSense.

Att lägga ut betalda annonser på din blogg är ännu ett coolt sätt att tjäna ytterligare inkomster. Du kan till exempel välja att lägga upp annonser relaterade till din nisch och ditt innehåll.

Ett av de bästa verktygen för att tjäna pengar på blogginkomst är Google AdSense. Det hjälper dig att optimera dina annonser för att göra dem mer tilltalande.

Dra nytta av affiliate-marknadsföring.

Affiliate marknadsföring är ett sätt att marknadsföra någon annans produkter eller tjänster för att tjäna en provision när någon köper dem via din blogg.

Allt du behöver göra är att gå med i ett affiliate-program (t.ex. Amazon Associates) och strategiskt placera affiliate-länkar i ditt innehåll. När någon av dina läsare köper de produkter du rekommenderar efter att ha klickat på dessa länkar, får du en provision.

Att bli en varumärkesambassadör

Som varumärkesambassadör samtycker du till att marknadsföra ett visst varumärke regelbundet. Du kan marknadsföra det på vilken kanal som helst där du är närvarande, inklusive din blogg och sociala medier.

Nu kan du få betalt för ditt arbete, eller så kan du välja ersättning i form av faktiska produkter. Ett varumärke kan till exempel ge dig fri tillgång till deras sminklinje, som du sedan rekommenderar till din publik.

Ta bort

Modebloggning är en fantastisk sidospelning, speciellt om du verkligen brinner för det. Det kan vara ett inspirerande, tillfredsställande, spännande och mycket lukrativt äventyr.

Börja med att välja en nisch du bryr dig om och håll dig till den. På så sätt kommer du vara mer benägna att få likasinnade följare som är genuint intresserade av vad du har att säga. Välj ditt bloggnamn, skapa din modeblogg, skapa en innehållsplan, imponera regelbundet på din publik med fantastiskt innehåll och tjäna pengar på dina blogginsatser.

Innan du vet ordet av kommer du att bli en framgångsrik modebloggare som folk älskar att umgås med. Lycka till!

40 kommentarer på "Hur man startar en modeblogg"

  1. Scott Hicks

    Det är ett bra inlägg för nybörjare om hur man startar en modeblogg.

  2. Lucas Wong

    Utmärkt artikel med användbara tips för att starta en modeblogg. Jag uppskattar ditt skrivande. Det kommer att vara till stor hjälp.

  3. Designerklänningar

    Bra artikel på en modeblogg. Det är verkligen användbart för läsarna. Tack för att du delar med dig av denna information för att starta en ny blogg om dammode. Jag gillar verkligen ditt arbete. Du gör ett bra jobb.

  4. Rosewe

    Jag tycker att det här är en svår uppgift. Det är stor konkurrens inom mode eller klädbloggning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän