Content Delivery Network (CDN)

Hur man hittar den bästa CDN-tjänsten för din webbplats

Ogi Djuraskovic
Uppdaterad: 4 oktober 2023
13 min läs
FirstSiteGuide stöds av våra läsare. När du köper via länkar på vår webbplats kan vi tjäna en provision. Läs mer
Content Delivery Network (CDN)

Om du skapat en framgångsrik webbplats eller till och med ha en blogg som får höga volymer trafik eller som du förväntar dig att få högre trafik, bör du definitivt skaffa ett CDN för att se till att din webbplats prestanda är oklanderlig. Många människor förstår inte riktigt vad ett innehållsleveransnätverk faktiskt är och vilken inverkan det kan ha på deras webbplats, men den här guiden bör ge all information om det och reda ut eventuella missförstånd.

En av de vanliga missuppfattningarna om att skaffa ett CDN är att du inte behöver ett webbhotell. Du behöver det faktiskt, eftersom ett CDN bara hjälper till att förbättra din webbplats. Du måste fortfarande ha en bra webbhotell, eftersom ett CDN bara hjälper och påskynda din webbplats, på så sätt förbättra användarupplevelsen du tillhandahåller.

Var och en av oss som surfar på internet interagerar faktiskt med CDN varje dag. När du läser nyheter online, besöker nätbutiker, kollar ditt flöde på sociala medier eller tittar på en video på YouTube, interagerar du med CDN, som ligger bakom varje text, varje bild eller video som levereras till din mobila enhet eller PC. De är ryggraden i leverans av innehåll online, utan vilka onlinevärlden inte skulle fungera så snabbt som den gör idag.

Varför är det just det? Eftersom CDN:er löser latensproblemen, vilket varje internetanvändare verkligen tycker är extremt viktigt. Latens avser tidsfördröjningen mellan det ögonblick du begär att få öppna en viss webbsida och det ögonblick då det begärda innehållet faktiskt visas på din skärm. Den fördröjningen kan vara ganska frustrerande, minst sagt, och det är huvudproblemet som CDN är där för att lösa.

Vad är ett CDN?

Ett innehållsleveransnätverk (CDN) är ett system av sammankopplade servrar som finns över hela världen som använder geografisk närhet som huvudkriteriet för att distribuera cachelagrat webbinnehåll och webbsidor till slutanvändare.

När du använder en CDN-tjänst finns din webbplats innehåll på flera servrar runt om i världen, vilket gör det lättare att distribuera innehållet till slutanvändare enligt deras geografiska plats. Detta innebär att varje användare kommer att få det efterfrågade innehållet från närmaste server, vilket kommer att göra hela processen mycket snabbare.

Även när bandbredden är begränsad eller det finns en betydande ökning av webbplatstrafiken kan slutanvändarna ta emot det begärda innehållet effektivt. Detta beror på att ett CDN beräknar vilken server som ligger närmast den begärande slutanvändaren och använder den beräkningen för att distribuera det begärda innehållet.

Vad som händer är att slutanvändaren får en kopia av datan, som finns nära användaren, till skillnad från att alla användare kommer åt data från samma centrala server, vilket bara skulle leda till flaskhalsar nära den servern.

Därför är huvudsyftet med ett CDN att eliminera avståndet som det begärda innehållet måste resa och därmed minska antalet hopp som ett datapaket måste göra. Som ett resultat blir det mindre förluster i datapaketet, bandbredden är mycket optimerad och latens och time-outs minimeras. Allt detta leder till en snabbare webbplats och har bättre prestanda, vilket direkt förbättrar användarupplevelsen, och det är vad varje webbplatsägare strävar efter.

Varför behöver du ett CDN?

Ett CDN är viktigt att ha om du vill nå ett antal användare över hela världen, eftersom det gör ditt innehåll tillgängligt för alla. Det kan ge dig några utmärkta fördelar för din webbplats, inklusive att förbättra din webbplats hastighet, ge dina användare en bättre användarupplevelse på grund av att din webbplats är snabbare, förhindra webbplatskrascher, eftersom ett CDN distribuerar bandbredd över flera servrar istället för att ha en central server hantera all trafik och förbättra din SEO, eftersom snabbare webbplatser rankas högre i sökmotorerna.

Den kanske viktigaste fördelen ett CDN kan erbjuda dig är att förhindra en webbplatskrasch, eftersom det avsevärt minskar trafikbelastningen som din centrala server skulle behöva hantera genom att använda andra servrar runt om i världen för distribution av innehåll till slutanvändare. Genom att göra det förhindrar det att stora trafikvolymer får din webbplats att krascha.

CDN avlastar trafiken som kommer till din webbplats, din webbplats kan prestera betydligt bättre och snabbare, vilket avsevärt förbättrar din sidas laddningstid. Sidans laddningstid kan påverka din omvandlingsfrekvens, så det är absolut nödvändigt att du optimerar den för att inte uppleva en förlust i antalet webbplatsbesökare, såväl som förlust i intäkter. En fördröjning på en sekund i sidladdningstid kan minska din omvandlingsfrekvens, vilket är exakt varför det är viktigt att få en pålitlig CDN-tjänst, eftersom det kan förbättra din webbplatss hastighet oerhört.

När din webbplats presterar snabbare kommer du att ge dina användare en mycket bättre användarupplevelse. En fördröjning på en sekund i sidladdningstiden kan minska kundnöjdheten med 16 % och resultera i 11 % färre sidvisningar. Naturligtvis är kundnöjdhet av största vikt när det kommer till alla företag, så att tillfredsställa dina användare kommer att hjälpa dig att förbättra din övergripande verksamhet och generera mer intäkter.

Sökmotoroptimering är avgörande för varje webbplatsägare och det är något som ingen av dem någonsin bör ta lätt på. Eftersom ett CDN hjälper dig att optimera din webbplats hastighet och ge en bättre användarupplevelse, hjälper det dig direkt att förbättra din SEO-rankning. Detta beror på det faktum att Google indexerar användarupplevelsen, såväl som sidans laddningstid, för att avgöra din webbplats ranking i sökmotorer.

Hur fungerar det?

De flesta av CDN:erna drivs som Application Service Providers (ASP), det vill säga programvara som en tjänst (SaaS). Ett antal internetnätverksägare började skapa sitt eget CDN och den främsta anledningen till att de väljer att bygga sitt eget nätverk för innehållsleverans är att förbättra innehållsleveransen online, med målet att förbättra sin infrastruktur och generera mer intäkter.

Teknologi

För att minimera avståndet mellan din webbplats server och slutanvändare, lagrar CDN cachelagrat statiskt innehåll på din webbplats på flera geografiska platser, det vill säga i datacenter som kallas för närvaropunkter (PoPs). Varje PoP består av noder och servrar, några av dem når tusentals noder med tiotusentals servrar som hjälper till att distribuera innehållet till slutanvändarna enligt deras geografiska plats, vilket hjälper dem att ta emot innehållet i en accelererad hastighet.

I ett nötskal, när en användare gör en begäran om att kolla in din webbplats, görs begäran till en DNS-server. Sedan omdirigerar ett CDN förfrågan till närmaste PoP. Noden, det vill säga en edge-server, som är närmast användaren kommer att förse användaren med statiskt innehåll, vilket minskar latensen avsevärt och resulterar i en bättre användarupplevelse.

Teknik för innehållsnätverk

CDN:er använder en mängd olika tekniker för innehållsnätverk för att optimera innehållsleverans och dessa tekniker inkluderar webbcache, serverbelastningsbalansering, förfrågningsdirigering och innehållstjänster.

Webbcacher

CDN:er använder en mängd olika tekniker för innehållsnätverk för att optimera innehållsleverans och dessa tekniker inkluderar webbcache, serverbelastningsbalansering, förfrågningsdirigering och innehållstjänster.

Serverbelastningsbalansering

Serverbelastningsbalansering använder en eller flera tekniker, inklusive en lager 4-7 switch (web switch eller content switch), som tilldelas en enda IP-adress, för att dela trafik mellan ett antal servrar eller webbcachar. Switchen dirigerar trafiken som är kopplad till den till olika servrar, vilket förbättrar skalbarheten och balanserar belastningen. Vad mer är, om en server råkar misslyckas, omfördelar den belastningen och ger hög tillförlitlighet, tillsammans med tillhandahåller serverhälsokontroller.

Begär routing

Request routing riktar förfrågan från slutanvändaren till den nod eller edge-server som antingen är närmast i närheten eller har störst kapacitet. För att göra det använder den flera olika algoritmer, som inkluderar DNS-baserad förfrågningsdirigering, HTML-omskrivning, Global Server Load Balancing, Dynamisk metafilgenerering och anycasting. Närhet beräknas med användning av ett antal tekniker, såsom reaktiv sondering, proaktiv sondering och anslutningsövervakning.

Innehållstjänstprotokoll

För att slutanvändarna ska få tillgång till ett antal olika innehållstjänster tillgängliga via ett CDN, utformas flera innehållstjänstprotokoll. I slutet av 1990-talet utformades Internet Content Adaptation Protocol (ICAP) för att tillhandahålla en öppen standard för att ansluta applikationsservrar. OPES-protokollet (Open Pluggable Edge Services) erbjuder en annan lösning, eftersom det definierar OPES-tjänstapplikationer, som antingen kan lagras på OPES-processorn eller exekveras på distans på en Callout Server. Dessutom skapades Edge Side Includes (ESI) för att lösa problemet som cachningssystem har på grund av genererat innehåll på webbplatser.

Fördelar för slutanvändare och för webbplatsägare

Fördelar för slutanvändare

De viktigaste fördelarna med ett CDN för slutanvändare är minskad latens, eftersom de tar emot det begärda innehållet snabbare, mindre paketförlust eftersom innehållet distribueras snabbare och över ett kortare avstånd, och förbättrar användarupplevelsen.

Eftersom webbinnehåll distribueras på flera servrar runt om i världen är slutanvändarna nästan alltid nära en av dessa servrar, vilket är anledningen till att latensen sänks avsevärt. Ju lägre det är, desto snabbare kan slutanvändarna få det efterfrågade innehållet, vilket är precis vad de letar efter.

Dessutom blir det mindre paketförlust på grund av det faktum att det begärda innehållet inte behöver resa långt, det vill säga att det kommer fram till slutanvändaren mycket snabbare och över en kortare sträcka, vilket resulterar i mindre jitter och avsevärt förbättrad videoströmningskvalitet . Allt detta leder till exceptionellt bättre användarupplevelse, vilket är den primära fördelen som ett CDN kan erbjuda både webbplatsägare och slutanvändare.

Fördelar för webbplatsägare

Fördelarna med ett CDN för webbplatsägare inkluderar lägre nätverksbelastning, vilket förhindrar serverkrascher, lägre kostnader för innehållsleverans, skydd mot DDoS-attacker, mer tillförlitlighet och skalbarhet, 100 % innehållstillgänglighet och högkvalitativ service.

Genom att omdirigera slutanvändarna som efterfrågar särskilt innehåll till kantservrar sänks nätverksbelastningen i stor utsträckning. Detta kan förbättra prestandan för en webbplats oerhört och, ännu viktigare, förhindra eventuell serverkrasch, eftersom nätverksbelastningen är balanserad på det sättet.

Eftersom nätverksbelastningen är jämnt fördelad till kantservrar, minskar antalet tittare av ett visst innehåll, vilket kraftigt sänker kostnaderna för innehållsleverans och leder till mer intäkter. Detta ökar också kapaciteten för varje tillgänglig server, vilket ger dig utmärkt skalbarhet i händelse av en plötslig ökning av trafiken.

Ett CDN kan också förbättra säkerheten på din webbplats, eftersom molnlösningar erbjuder skydd mot DDoS-attacker. Dessa lösningar kan nämligen förhindra attacken innan den ens når ditt datacenter. På grund av den spridda infrastrukturen i ett nätverk för innehållsleverans får du ett säkrare nätverk. CDN:er kan bekämpa DDoS-attacker helt enkelt med bandbredd, eftersom de tar på sig all trafik och håller din webbplats igång.

Eftersom processen för innehållsleverans påskyndas ökar tillförlitligheten av innehållet avsevärt, vilket direkt påverkar användarupplevelsen och förbättrar den avsevärt, vilket gör det möjligt för webbplatsägare att förbättra sin SEO-rankning och generera mycket mer intäkter.

Med flera kopior av innehåll som distribueras till många servrar över hela världen är innehållet 100 % tillgängligt för alla slutanvändare. Ett CDN gör det också möjligt för webbplatsägare att tillhandahålla högkvalitativ service eftersom alla fördelar som det erbjuder förbättrar prestandan för varje webbplats.

För- och nackdelar med ett CDN

Om du får en CDN-tjänst för din webbplats kommer du att avsevärt förbättra din sidas laddningstid och ha lägre avvisningsfrekvens, du kommer att förbättra din SEO-rankning, du kommer att kunna använda bilder och videor av större storlek utan att kämpa med laddningshastigheten och leverera innehåll till slutanvändare mycket snabbare, samt spara mycket pengar.
Det finns dock några nackdelar med att använda en CDN-tjänst för din webbplats. Vissa av användarna kan nämligen uppleva blockerad åtkomst, eftersom det definitivt inte är ovanligt att många organisationer och till och med länder begränsar åtkomsten till endast angivna användare och därmed blockerar andra domäner.

En annan nackdel med ett CDN är att dina filer inte är optimerade. Gratis CDN-värdade filer är 100 % tillgängliga, men filpaketen kan vara för stora för att tjänsten ska ge oklanderlig funktionalitet och effektivitet. Du kan göra filerna mindre så att de kan laddas ner snabbare genom att slå samman alla CSS- och JavaScript-filer, och på så sätt anropa färre HTTP-förfrågningar. På så sätt kan du ladda upp dina optimerade filer till ett privat CDN. Det skulle dock medföra extra kostnader, för att inte tala om den tid och ansträngning det skulle ta.

Säkerhet kan vara ett stort problem om du använder offentliga CDN-tjänster och om det händer att ett CDN-datacenter kraschar kan du inte göra annat än att vänta tills det är tillbaka igen, men detta kan faktiskt sällan hända.

Hur väljer man rätt CDN?

När du väljer rätt CDN för dina behov måste du leta efter vissa funktioner för att säkerställa att du får tjänsten av högsta kvalitet. Kostnaden är naturligtvis viktig, men du bör fokusera på andra funktioner också, istället för att bara försöka spara pengar. Du vet vad de säger: "Du får vad du betalar för".

Snabbhet är nyckeln när det kommer till välja en CDN-tjänst för din webbplats eftersom ett av dina huvudmål är att ge dina användare den bästa möjliga användarupplevelsen. Därför måste du veta hur snabbt CDN-servrarna kommer att kunna leverera innehåll till dina slutanvändare. En CDN-tjänst av hög kvalitet handlar dock om mycket mer än bara hastighet – dess tillförlitlighet är lika viktig, så du måste se till att den CDN-tjänst du väljer kan ge en konsekvent kvalitetsupplevelse till dina slutanvändare.

Förutom att kontrollera kostnaden, funktionaliteten och prestanda för en viss CDN-tjänst, bör du också ha en inblick i dess tillgänglighet för kundsupport. Detta är viktigt eftersom du behöver veta vad kundsupportteamet skulle göra för att hjälpa dig om du skulle få problem. Om du råkar uppleva några större problem måste du veta om CDN-operatören kommer att kunna lösa problemet i tid, samt vad operatören kommer att göra för att förhindra att samma problem uppstår igen.

Dessutom måste du se till att CDN-operatören kommer att underhålla servrarna på rätt sätt, det vill säga uppdatera dem regelbundet med hjälp av rätt patchar och se till att klientens nätverk inte störs, inte ens för ett ögonblick.

Alla dessa funktioner är extremt viktiga att leta efter hos en CDN-tjänsteleverantör, men den kanske viktigaste är platsen för servrarna. Det kan låta lite irrelevant jämfört med de ovan nämnda funktionerna, men det har ett stort värde. Det är nämligen ingen idé att använda ett CDN med servrar som är väsentligt avlägset från användare, eftersom det kommer att resultera i låg latens, driftstopp, tjänsteavbrott och överlag låg prestanda.

Därför är det ytterst viktigt att du verifierar placeringen av alla servrar för en viss CDN-tjänst för att avgöra om du och dina användare kan dra nytta av den eller inte.

Det viktigaste att veta är att det är ganska enkelt att sätta upp och implementera ett CDN, även om du är nybörjare och bara förstår grunderna i det. Det kan mycket enkelt implementeras på varje webbplats och allt du behöver göra är att installera cachingprogramvara och CDN som du väljer.

Om du använder en webbplats eller bloggplattform, som WordPress till exempel, är det ännu enklare att implementera ett CDN eftersom det finns många plugins för att konfigurera det utan några svårigheter.

Kom ihåg: att använda ett anständigt CDN är bättre än att inte använda ett alls, även om det inte är "rätt" typ. CDN betyder bättre prestanda, nöjdare användare och förbättrad rankning i sökmotorer.

Gratis offentliga CDN och populära betalda CDN-tjänster

När du väljer rätt CDN-tjänst för din webbplats kan du välja mellan betalda CDN-tjänster och offentliga CDN-tjänster, som är kostnadsfria. Båda typerna av tjänster har sina fördelar och nackdelar, men det är viktigt att välja den som bäst passar dina behov.

Gratis offentliga CDN-tjänster

De bästa gratis offentliga CDN-tjänsterna är Google CDN, Microsoft CDN, jsDelivr CDN, cdnjs CDN och jQuery CDN.

Google CDN

Google CDN är ett globalt innehållsleveransnätverk för de mest populära JavaScript-biblioteken med öppen källkod, inklusive jQuery, jQuery UI, jQuery Mobile, Dojo, Prototype, AngularJS, MooTools, SPF och många fler.

För att ladda jQuery-biblioteket från Google CDN behöver du bara bädda in följande kod på din webbsida:

Microsoft CDN

Microsoft CDN är värd för populära JavaScript-bibliotek, som jQuery, jQuery UI, jQuery Migrate, jQuery Mobile, Ajax Control Toolkit, Bootstrap, Globalize och många fler. Denna CDN-tjänst kan hjälpa dig att avsevärt förbättra dina Ajax-applikationers prestanda.

För att ladda jQuery-biblioteket från Microsoft CDN, bädda in följande kod på din webbsida:

jsDelivr CDN

jsDelivr CDN är ett nätverk för leverans av innehåll med öppen källkod som använder MaxCDN och Cloudflare CDN-leverantörer, vilket ger bästa möjliga prestanda och drifttid. Det tillåter utvecklare att vara värd för sina egna projekt och det har nästan 1200 värdprojekt, inklusive jQuery, Bootstrap, Modernizr och många andra. Det finns inga gränser för bandbredd och det tillåter JavaScript-bibliotek, jQuery-plugins, CSS-ramverk och mycket mer.

För att ladda jQuery-biblioteket från jsDelivr CDN, bädda in följande kod:

cdnjs CDN

cdnjs CDN är ett CDN med öppen källkod från Cloudflare, som är värd för hundratals populära JavaScript- och CSS-bibliotek, inklusive jQuery, Bootstrap, Modernizr och många andra bibliotek.

För att ladda jQuery-biblioteket från cdnjs CDN måste du bädda in följande kod på din webbsida:

jQuery CDN

jQuery CDN är ett innehållsleveransnätverk av MaxCDN som är värd för sina egna bibliotek, inklusive jQuery UI, jQuery Mobile, jQuery Code, jQuery Unit, jQuery Color och PEP.

För att ladda jQuery-biblioteket från jQuery CDN, bädda in följande kod på din webbsida:

Populära betalda CDN-tjänster

Bland de mest populära betalda CDN-tjänsterna är CDN77, MaxCDN, Amazon CloudFront, BitGravity, Akamai, CDNetworks, CacheFly, EdgeCast, Limelight och Incapsula.

CDN77

CDN77 är en av de bästa CDN:erna och till skillnad från andra CDN:er har den inga begränsningar för antalet webbplatser och den har stor täckning. Priset börjar på $49/TB (terabyte av överföring) och du betalar när du går. Det som är bra med det är att inga DNS-ändringar eller manuella konfigurationer behövs.

MaxCDN

MaxCDN är ett av de mest populära CDN:erna som erbjuder dig 24/7 support, gratis delad SSL, 100 % upptid och realtidsstatistik för $79/TB. Du får även en månads pengarna-tillbaka-garanti.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront har ett väldigt enkelt webbgränssnitt som är ganska lätt att använda och det är optimerat för att fungera med Amazon Simple Storage Service (S3) och Elastic Computer Cloud (EC2). Med CloudFront betalar du bara för det du använder och priserna börjar på $0.12/Gb.

BitGravity

BitGravity är det första CDN som är optimerat för HD-videoströmning och med denna CDN-tjänst kan du vara säker på att du kommer att få en högpresterande dataanslutning eftersom den har fler anslutningar runt om i världen än någon annan CDN-tjänst.

Akamai

Med Akamai kan du ha utmärkt täckning och få en oklanderlig dataanslutning, eftersom denna CDN-tjänst har hundra tusen servrar i 72 länder.

CDNetworks

CDNetworks ger utmärkt kundsupport och en mycket snabb och pålitlig leverans av webbinnehåll. Denna CDN-tjänst är utmärkt för videoströmning, nedladdningar av stora volymer och bildcache.

CacheFly

CacheFly är en av de mest pålitliga och snabbaste CDN-tjänsterna. Det är tio gånger snabbare än någon annan CDN-tjänst och alla dess standardpaket inkluderar en en månads gratis provperiod.

EdgeCast

EdgeCast är ytterligare en av de snabbaste och mest pålitliga CDN-tjänsterna och den levererar webbinnehåll till mer än tre miljoner kunder runt om i världen.

Limelight

Limelight är en CDN-tjänst som erbjuder utmärkt prestanda och hög tillgänglighet, vilket möjliggör oklanderlig prestanda och högkvalitativ videoströmning med sin kraftfulla molnbaserade programvara. Den har enorm skalbarhet och erbjuder 24/7 support.

Incapsula

Incapsula är en CDN-tjänst som använder intelligenta cache- och cachekontrollalternativ, samt ett antal verktyg för innehålls- och nätverksoptimering som gör att webbplatser presterar mycket snabbare. Om du väljer denna CDN-tjänst kan du vara säker på att din webbplats kommer att vara 50 % snabbare och att den kommer att förbruka upp till 70 % mindre bandbredd.

KeyCDN

KeyCDN är en kraftfull och lättanvänd innehållsleveransnätverk. Den kommer laddad med funktioner som HTTP/2, gratis Let's Encrypt-integration, realtidsstatistik och mycket mer. De erbjuder låga trafikpriser (som börjar på $0.04/GB) och låter dig betala allt eftersom.

Nästan alla dessa CDN-tjänster erbjuder en gratis provperiod för att hjälpa dig att få en inblick i huruvida deras tjänster är rätt för dig eller inte innan du anförtror dem din webbplats, för att inte tala om hela ditt företags företagsnätverk. Vissa av dem har också betala-efter-du-gå-priser, vilket innebär att du bara betalar för det du faktiskt använder.

Innan du väljer någon av dessa CDN, se till att du gör din forskning om dem och glöm inte att kolla online efter recensionerna baserat på deras kunders erfarenheter, eftersom på så sätt kan du ta reda på en hel del användbar information innan du skriver under ett avtal med någon av tjänsteleverantörerna.

Sätt att implementera ett CDN

Beroende på komplexiteten och storleken på din webbplats kan det ibland vara svårt att sätta upp ett CDN, men det är i allmänhet ganska enkelt att implementera. Du måste välja vilka statiska resurser du vill att ditt CDN ska hantera och sedan konfigurera din webbplats för att skicka förfrågningar till dessa filer till CDN.

Det är definitivt det enklaste sättet att implementera ett CDN och du kan göra det helt på egen hand. Andra sätt att implementera ett CDN inkluderar att ändra ditt domännamn och ändra DNS-poster, vilket kan vara lite svårare och kanske till och med förvirrande.

Nyckelområden att vara medveten om

Du bör veta att CDN ofta drivs av tredjepartsnätverk. Detta kan i hög grad påverka tillgängligheten till kundsupport eftersom eventuella avbrott och fel som kan uppstå kan ta ganska lång tid att åtgärda.

En annan potentiell fråga angående CDN:erna kan vara högre kostnader för att installera nätverket, på grund av ovan nämnda tredjepartsnätverk. Därför skulle hjälp av ett annat företag behövas för nätverksinstallationen.

Dessutom, även om många CDN:er har servrar utspridda runt om i världen, kanske de inte har servrar i ditt land, vilket kan göra det svårt för resurserna att rendera. I ett sådant fall skulle det vara bäst om du hade alla dina resurser lagrade på din huvudserver.

Slutsats

Även om CDN-tjänster har vissa nackdelar som kan få dig att tänka två gånger på att använda dem för din webbplats, så överväger fördelarna med att sätta upp dem vida. CDN-tjänster kan ge din webbplats en hel del viktiga fördelar, vilket definitivt är anledningen till att du bör överväga att använda en för att förbättra både din webbplats prestanda och användarupplevelsen du ger.

Förhoppningsvis har den här guiden hjälpt dig att förstå vikten av CDN:er och lära dig hur du kan hitta den bästa CDN-tjänsten för din webbplats, så använd den kunskapen för att hitta den som bäst passar dina behov och göra din webbplats riktigt framgångsrik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Skicka den här till en vän