10'ün En İyi (Bilinmesi Gereken) 2023 Çevrimiçi Öğrenim Platformu

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
18 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
10'ün En İyi (Bilinmesi Gereken) 2023 Çevrimiçi Öğrenim Platformu

Çevrimiçi öğrenmenin yükselişi nedeniyle, çevrimiçi eğitim yavaş yavaş yeni norm haline geliyor. Çevrimiçi öğrenme, çalışan bir internet bağlantısı olan herkes tarafından kullanılabilir. E-öğrenme, istediğiniz zaman öğrenmenize olanak tanır ve normalde geleneksel öğrenmeye göre çok daha az maliyetlidir.

Çevrimiçi eğitim dünyasına adım atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Özel ihtiyaçlarınız ne olursa olsun, her zaman iyi bir çevrimiçi öğrenme platformuna ihtiyacınız olacaktır.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ (Haziran 2023)

Sizin araştırma yapmanıza gerek kalmasın diye haftalarca araştırma yaptım ve şimdi en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarının kesin bir listesini hazırladım. Her platformun nerede üstün olduğunu, temel özelliklerin neler olduğunu, fiyatlandırma planlarını ve çok daha fazlasını öğreneceksiniz.

Listeme yalnızca en iyilerini dahil etmek için her öğrenme platformunun tüm önemli yönlerini kapsamlı bir şekilde araştırdığımdan emin oldum. Tercih ettiğiniz seçim, kendi özel öğrenme ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır.

Bazı platformlar özellikle iş dünyası bireyleri veya işletmeler için çok uygundur, diğerleri ise öğrenciler ve bireyler, kodlayıcılar vb. için uygundur.

Aşağıda en popüler ve araştırmama göre en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarının bir listesi bulunmaktadır. Her platformun belirli bir kişi veya işletme türü için kendine has faydaları vardır. Her şey öğrenme ihtiyaçlarınıza, neyi ve nasıl öğrenmek istediğinize bağlıdır.


Skillshare — İçinizdeki sanatçıyı serbest bırakın

Beceri paylaşımı ana sayfası

Skillshare, çok çeşitli konularda 27,000'den fazla dersin bulunduğu devasa bir çevrimiçi öğrenme topluluğudur.

Sanatçılar ve yaratıcı türler için mükemmeldir, ancak bu kadar büyük bir sınıf veritabanıyla çoğu kişi ve işletme Skillshare'i inanılmaz derecede faydalı bulabilir. Skillshare'in en güzel yanı devasa bir topluluk olması ve sürekli yeni sınıfların eklenmesidir. Bir aylık abonelik ödersiniz ve sitenin sunduğu her şeye erişim elde edersiniz.

Skillshare'deki tüm sınıflar dört geniş kategoriye ayrılmıştır: İşletme, Teknoloji, Yaratıcılık ve Yaşam Tarzı. Derslerin hiçbiri akredite olmadığından kazanılacak sertifika da yok. Ancak Skillshare'in amacı sertifika almak değil, daha sonra profesyonel olarak kullanabileceğiniz pratik bilgiler kazanmaktır.

Skillshare bir topluluktur, dolayısıyla dersler büyük ölçüde üyeleri tarafından oluşturulur ve bu hem iyi hem de kötü bir şey olabilir. Uzun süredir kullandığım ve aralarından seçim yapabileceğim bu kadar geniş bir sınıf havuzu varken, sizin için inanılmaz derecede faydalı bir sınıf bulmamak zor olduğundan, bunun çoğunlukla iyi olduğuna inanıyorum.

Çok sayıda sınıfa rağmen hepsi benzer formatta tasarlanmıştır. Her ders yaklaşık 30 dakikadan bir saate kadar sürer ve daha kolay anlaşılması ve kullanılması için mantıksal bölümlere ayrılmıştır. Bir derse başlayabilir, istediğiniz zaman durdurabilir ve devam ettirebilirsiniz. Ayrıca dersin belirli bir bölümüne katıldıktan hemen sonra öğrendiklerinizi deneyebilirsiniz.

Bir topluluk olarak sitedeki diğer üyelerle de bağlantı kurabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda yardım veya tavsiye alabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Sınıflara sınırsız erişim — Platforma katıldığınızda yaşam tarzı, fotoğraf ve film, tasarım, animasyon, yazı, illüstrasyon ve çok daha fazlasına ilişkin 27,000'den fazla derse sınırsız erişim elde edersiniz.
  • Profesyoneller tarafından tasarlanan orijinal dersler — birçok sınıf, kendi alanlarında tanınmış ve yetenekli profesyoneller tarafından oluşturulur, böylece en iyisinden öğrenme şansına sahip olursunuz.
  • Diğer üyelerden destek — üye olarak diğer Skillshare üyeleriyle her zaman tartışabilirsiniz, böylece platformdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair ipuçları alabilirsiniz.
  • Atölyeler — Orijinal derslerin yanı sıra Skillshare, önceden tasarlanmış bir programa göre katıldığınız ve diğer üyelerle birlikte bir öğretmenden öğrendiğiniz atölye çalışmaları da sunar.
  • Canlı oturumlar — her şeyin gerçek zamanlı olarak yapıldığı daha geleneksel bir sınıf biçimi. Bu eğitim yöntemine alışkın olan öğrenciler için mükemmeldir.
  • Mobil için optimize edildi — Skillshare, tüm cihazlarda erişilebilir ve kullanımı kolay olacak şekilde yapılmıştır; böylece yapmak istediğiniz buysa, hareket halindeyken bile öğrenebilirsiniz.

Planlar ve fiyatlandırma

Skillshare'e kaydolmak ücretsizdir ve bazı sınıfları da ücretsiz olarak sunar. Ancak platformun sahip olduğu her şeye sınırsız erişim elde etmek ve reklamlardan kaçınmak istiyorsanız yine de aylık abonelik ücreti ödemeniz gerekiyor.

Ücretsiz planı
  • Ücretsizdir.

Dört ana kategorideki bazı Skillshare sınıflarına erişim kazanmak için tek yapmanız gereken kayıt olmaktır. Katılmak için ihtiyacınız olan tek şey bir bağlantı ve bir e-posta adresidir. Kayıt olduktan sonra platforma göz atabilir ve yüzlerce ücretsiz çevrimiçi kursa katılabilirsiniz.

Premium üyelik
  • Aylık 15 dolar.
  • Yıllık 99.

Yıllık 15$ ücret ödemeye karar verirseniz premium üyeliğin ücreti ayda 8.25$ veya ayda 99$'dır. Ayrıca ücretli sürümü toplam 7 gün boyunca ücretsiz olarak test edebilirsiniz. Skillshare'in sunduğu tüm sınıflara sınırsız erişim elde edeceksiniz, hiçbir reklamınız olmayacak ve canlı oturumlara da kabul edileceksiniz.

Ek bilgi için Skillshare'i ziyaret edin >>

Coursera - Derslere ücretsiz kayıt olun

Coursera ana sayfası

Coursera, 3,900'den fazla üniversite ve şirketle işbirliği içinde gerçekleştirilen 200'den fazla kurs ve uzmanlık içeren ücretsiz bir çevrimiçi öğrenme platformudur.

İhtiyacınıza bağlı olarak Coursera ana sayfasının sağ üst kısmındaki üç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz: Kurumsal İçin, Öğrenciler İçin ve bireylere yönelik olan Ücretsiz Katılın.

Coursera birçok yönden diğer öğrenme platformlarına benzer ancak temel fark, burada tamamladığınız kursların size onaylanmış dereceler ve sertifikalar kazandırmasıdır (ücretsiz sürümde değil). Dolayısıyla, 3,900'den fazla kurs kütüphanesi boyutu, bunun resmi sertifikalara yol açtığını fark ettiğinizde gerçekten devasa bir kütüphanedir. İnsanlar bunun faydasını görüyor, bu yüzden Coursera'nın artık 60 milyondan fazla kullanıcısı var!

Stanford, Yale, Pennsylvania Üniversitesi, Imperial College London gibi tanınmış üniversitelerin yanı sıra IBM ve Google gibi şirketlerin tümü bu platformda onaylı kurslara sahiptir. Bu, Coursera'yı tam şirketler de dahil olmak üzere hem öğrenciler hem de profesyoneller için mükemmel kılar. Burada 13'ten fazla profesyonel sertifikanın yanı sıra 20'den fazla derece ve MasterTrack sertifikası için çalışabilirsiniz.

Coursera beş farklı uzaktan eğitim seçeneği sunar: bireysel kurslar, uzmanlıklar, MasterTrack sertifikaları, profesyonel sertifikalar ve dereceler. Her seçenek farklıdır ve zorluk, uzunluk ve maliyet açısından farklılık gösterir. Aslında Coursera ücretsizdir, birçok kurs kayıtlı üyeler tarafından kullanılabilir, ancak seçenekler ne kadar iyi olursa maliyeti de o kadar artar.

anahtar özellikler

  • Kitaplık boyutu — 3,900'den fazla kurs, 1,000'den fazla uzmanlık, 15 MasterTrack sertifikası, 13'ten fazla mesleki sertifika, 14 yüksek lisans derecesi ve 2 lisans derecesi; bunların tümü 1,900'e kadar kurumsal müşteri tarafından sağlanmaktadır.
  • Size becerileri öğretir — Böylesine geniş bir seçenek yelpazesiyle Coursera'da pek çok beceri öğrenebilirsiniz; öğrenci, genç bir profesyonel veya çalışanlarının bilgilerini geliştirmek isteyen bir şirket olmanız fark etmez.
  • Tam bir kariyere hazırlık — Coursera tam sertifikalar ve dereceler sunduğundan, yalnızca bu siteyi kullanarak kendinizi bir kariyere hazırlayabilirsiniz.
  • Onaylanmış sertifikalar ve dereceler — tüm mesleki sertifikalar ve dereceler önemli üniversitelerden ve şirketlerden gelmektedir ve bu da onları gerçekten değerli kılmaktadır.
  • Büyük bir öğrenci topluluğu — 60 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyla, platformu yoğun olarak kullanan kişilerden tavsiye ve ipuçları alabilirsiniz.

Planlar ve Fiyatlandırma

Coursera'ya katılmak ücretsizdir ve sitedeki birçok kurs da ücretsizdir. Ancak, beş öğrenme seçeneğinden hangisini seçtiğinize ve hangi özel kurs veya uzmanlığı istediğinize bağlı olarak fiyat değişecektir. Ayrıca abonelik ücretleri öğrenci veya profesyonel olmanıza göre değişiklik göstermektedir.

Bireysel kurslar
  • Öğrenciler için ücretsizdir.
    Bazılarının fiyatı kurs başına 29 ila 99 dolar arasında değişmektedir.

Doğrulanmış bir üniversite e-postası ile neredeyse tüm derslere ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Bu olmadan, her biri için ödeme yapmanız gerekecektir ve fiyat kurstan kursa değişir.

Uzmanlıklar ve mesleki sertifikalar
  • Ayda 39 ila 89 ABD Doları arasında.
    Uzmanlık veya sertifika başına.

Her uzmanlık veya mesleki sertifika benzersizdir ve belirli bir aylık ödeme modeline sahiptir. Kayıtlı olduğunuz süre boyunca sizden her ay ücret alınacaktır.

MasterTrack sertifikaları
  • Sertifika başına 2,000 ila 4,500 ABD Doları.

Üniversiteler MasterTrack sertifikaları sunduğundan fiyatları normal kurslardan daha yüksektir. Doğal olarak bu sertifikaların tamamlanması birkaç ay sürer ancak kesinlikle buna değer.

Derece
  • Derece başına 15,000 ila 42,000 ABD Doları arasında.

Üniversiteler Coursera'da çevrimiçi dereceler hazırlar ve pratik olarak bu üniversitelerin her birine fiziksel olarak kaydolmakla aynıdır. Ancak önemli ölçüde daha ucuz ve daha esnektir.

kursra artı
  • Yıllık 399.

Coursera Plus, yılda 3,000 $ karşılığında 399'den fazla kursa, projeye, uzmanlığa ve profesyonel sertifikaya erişebileceğiniz platforma eklenen yeni bir eklentidir. Öğrenci değilseniz ve ücretsiz kursların yeterli olmadığını düşünüyorsanız, birden fazla kurs veya uzmanlık yapmak istediğiniz sürece bu muhtemelen sizin için en iyi seçenektir.

Daha fazla bilgi için Coursera'yı ziyaret edin >>

Udemy — Video kurslarından becerileri öğrenin

Udemy ana sayfası

Udemy, devasa bir çevrimiçi öğrenme platformudur. 185,000'den fazla çevrimiçi video kursu Kurs başına 25 $ kadar az bir ücret karşılığında.

Udemy, tüm çevrimiçi öğrenme platformları arasında en kapsamlı bireysel kurs koleksiyonuna sahiptir. Tabii ki bu, hepsinin özellikle sizin için yararlı olacağı anlamına gelmiyor ancak birçok seçenek var. Bu platformun amacı insanların yeni becerileri kolay ve hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlamaktır, tam da bu nedenle kurslar için video formatı kullanılıyor.

Pek çok kurs ücretsizdir ancak uzmanlık gerektiren kursların çoğu ücretlidir. Fiyat kurstan kursa değişir ve kursun ücretsiz mi yoksa ücretli mi olacağına kurs oluşturucu karar verir.

Her kurs 30 günlük para iade garantisiyle gelir; böylece memnun kalmadığınız takdirde paranızı geri alabilirsiniz. Üstelik her kurs kullanıcılar tarafından derecelendirilir, böylece ne kadar popüler ve değerli olduğunu tam olarak bilirsiniz. Kursu tamamladığınızda bir Udemy sertifikası alırsınız, ancak bu sertifika işverenler tarafından resmi olarak kabul edilmez; dolayısıyla platform, Skillshare'e benzer şekilde daha çok pratik deneyim kazanmaya yöneliktir.

Sonuç olarak, Udemy çok çeşitli insanlar için oldukça faydalıdır ve çok sayıda kursa gülünç derecede düşük fiyatlarla kaydolabilirsiniz, böylece platformun ne kadar iyi olduğunu görmek için istediğiniz zaman kurslardan birine göz atabilirsiniz. Hedeflediği ana demografik grup olduğundan öğrenciler için en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarından biridir.

anahtar özellikler

  • En büyük çevrimiçi kurs koleksiyonu — Udemy'nin, her ay sürekli olarak yeni kurslar ekleyen kişilerle her türlü kursla ilgilenen çevrimiçi öğrenme platformu sayesinde, şimdiye kadarki en büyük çevrimiçi sınıf kitaplığına erişebilirsiniz.
  • Kişisel öğrenme önerileri — Öğrenme ilgi alanlarınızla ilgili birkaç soruyu yanıtlarsanız platform, ihtiyaçlarınıza uygun en iyi kursları önerecektir.
  • İş için Udemy — 5,000'den fazla uzmanın sunduğu 1,500'den fazla kurs, şirketler ve ekipler için tasarlanmıştır ve bu özelliğin demosunu almak için Udemy ile iletişime geçebilirsiniz.
  • İndirilebilir içerik — Udemy'de katıldığınız herhangi bir sınıfın içeriğini indirebilir ve İnternet bağlantısı olmadan izleyebilirsiniz çünkü her ücretli ders sonsuza kadar sizindir.

Planlar ve fiyatlandırma

Udemy, bir web sitesi olarak, ayrı ayrı ödenen video kurslarına ev sahipliği yaptığı için kullanımı ücretsizdir. Bununla birlikte, birçok kursun kullanımı da ücretsizdir, en uzmanlaşmış kurslar ise ücretlidir ve her birinin kendi fiyatı vardır. İyi haber şu ki ücretli olanlar bile bir noktada satışa çıkacak, yani her biri çok uygun fiyata satın alınabilecek.

Ücretsiz kurslar
  • Ücretsizdir.

Çok çeşitli kurslar tamamen ücretsizdir ve bunlara erişmek için tek yapmanız gereken Udemy'ye kaydolmak ve birini seçmektir.

Ücretli kurslar
  • Kurs başına fiyat değişmektedir.
    Pek çok kurs %90'a varan indirimlerle satışa sunulabilir.

Ücretli bir kurs seçtiğinizde tek yapmanız gereken bunun için ödeme yapmaktır ve içeriğine ömür boyu erişim elde edersiniz ve bunları istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Sınıflar genellikle indirimde olduğundan, ilgilendiklerinizi indirimdeyken satın almak ve istediğiniz zaman kullanmak en iyisidir.

Ek bilgi için Udemy'yi ziyaret edin >>

Codecademy — Kodlamanın temellerini ücretsiz öğrenin

Codecademy ana sayfası

Codecademy, tüm programlama dilleri için yüzden fazla derse ücretsiz erişimi olan, kodlayıcılar için en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarından biridir.

Codecademy, çevrimiçi olarak ücretsiz kodlamayı öğrenmek isteyenlere yönelik bir platformdur. Yedi yılı aşkın bir süredir sahnede ve 45 milyondan fazla kullanıcı. CSS gibi hem ön uç hem de arka uç dillerini öğrenmek isteyen yeni başlayanlar için tasarlanmıştır. HTML, Java, Python, PHP, Ruby, Sass, React.js, SQL ve diğerleri.

Çoğu dil, özellikle de arka uç diller yeni başlayanlar için son derece karmaşık olduğundan Codecademy'nin bu dilleri öğrenmeyi oldukça kolay ve sezgisel hale getirmesine bayılıyorum. Temel dersler tamamen ücretsiz olsa da oldukça detaylıdır ve takip edilmesi kolaydır.

Codecademy'de tavsiye ve geri bildirim almak için iletişime geçebileceğiniz başka kullanıcılar ve öğretmenler de vardır. Yeni başlayanlar için mükemmeldir, ancak daha gelişmiş özellikler için ödeme yapmaya hazır olduğunuz sürece daha ileri düzey kullanıcılar için de mükemmeldir.

anahtar özellikler

  • Çoğu programlama dilini öğrenin — hemen hemen tüm kodlama dillerinin temellerini ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz, ancak platform aynı zamanda ücretli üyeler için daha ileri düzey dersler de sunmaktadır. Java, JavaScript, HTML, Python, C++, SQL, CSS, C#, R, Swift, PHP, React.js, Ruby, Kotlin ve daha birçok alanda kurslar bulunmaktadır.
  • Kod yazarak öğrenin — sadece kodlamayı öğrenmekle kalmayacak, öğrenirken onu aktif olarak kullanacaksınız.
  • Bilginizi projelere ve sınavlara uygulayın — Codecademy ayrıca yeni edindiğiniz bilgileri uygulamaya koyabileceğiniz özel sınavlar ve gerçek hayat projeleri de sunuyor.
  • Anlık geri bildirim — öğrenirken kodunuzu hemen gönderebilir ve test ettirebilirsiniz. Daha sonra doğru yolda olup olmadığınızı görmek için geri bildirim alacaksınız.

Planlar ve fiyatlandırma

Codecademy, kodlama konusunda hem ücretli hem de ücretsiz çevrimiçi dersler sunmaktadır. Temel kursların çoğu ücretsizdir ancak belirli bir dilde uzmanlaşmak istiyorsanız daha fazla özellik almak için aylık abonelik de ödeyebilirsiniz.

Basic
  • Ücretsizdir.

Plan, temel kurslardan çok çeşitli etkileşimli ve günlük uygulama derslerini kapsamaktadır.

başına
  • Aylık 35.99 dolar.
  • Yıllık ödeme yaparsanız ayda 17.99 ABD doları.

Pro sürümü, Temel sürümün sunduğu her şeye sahiptir ancak aynı zamanda sınırsız mobil uygulamaya, üyelere yönelik içeriğe, tamamlanan kurslar için sertifikalara, gerçek hayattaki projelere, akran desteğine ve anında geri bildirime erişmenizi sağlar.

takımlar
  • Talep üzerine fiyat.

Bu plan, ister küçük ekipler ister işletmeler olsun, işletmeler için tasarlanmıştır. Şirketlerin ekiplerinin bir dilde uzmanlaşması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sunar.

Daha fazla bilgi için Codecademy'yi ziyaret edin >>

Thinkific — Kurslarınızı kolayca satın

Thinkific ana sayfası

Thinkific, ister birkaç öğrenciye ister milyonlarca öğrenciye ulaşmaya çalışın, kolayca kurs oluşturup satabileceğiniz bir çevrimiçi öğrenme platformudur.

Bu listedeki diğer platformların çoğundan farklı olarak Thinkific, öğrenmeye değil öğretmeye yöneliktir. Platform, herkese çevrimiçi kurslarını milyonlarca kullanıcıya oluşturma, pazarlama ve satma şansı veriyor. Web siteleri şunu belirtiyor: 100 milyondan fazla kurs siteye alınmış ve kurs yaratıcıları tarafından 340 milyon dolardan fazla kazanılmıştır.

Thinkific, başkalarına öğretmek isteyen küçük işletmeler ve yalnız girişimciler için mükemmeldir. Ücretsiz plan, geniş bir özellik yelpazesi sunduğundan fazlasıyla yeterlidir ve başka bir şeye ihtiyacınız olması pek olası değildir. Ancak daha yüksek düzeyde satış yapmak istiyorsanız veya daha büyük bir işletmeye sahipseniz, daha gelişmiş planlar muhtemelen sizin için daha iyi sonuç verecektir. Hangisini kullanırsanız kullanın, Thinkific'in çevrimiçi öğrenmeyi oldukça kolaylaştırdığını, dolayısıyla hayal kırıklığına uğrama ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayın.

Thinkific, kursunuz için basit sunumlar oluşturmanıza ve video, testler, multimedya dersleri, anketler, PDF'ler, ses ve hatta tam sınavlar gibi ek içerikler eklemenize olanak tanır. Temel olarak, güçlü bir kurs oluşturmak için ihtiyacınız olan her şey kullanımınıza sunulmuştur.

anahtar özellikler

  • Tüm kursu çalıştırın — Thinkific'in ana cazibesi, başlangıçtan satışa kadar kursunuzun tamamını yürütmenize olanak tanıyan özelleştirilebilir bir sisteme sahip olmanızdır.
  • Kod yok — kursunuzu oluşturmak için kodlama hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok; yalnızca Thinkific'in sahip olduğu kullanımı kolay sistemde gezinmeniz yeterli.
  • Kurs üzerinde kontrol — Kursunuzu Thinkific'te oluşturduğunuzda içerik ve fiyatlandırma modeli de dahil olmak üzere kursunuz üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.
  • Tamamlanmaya yakın otomasyon — Thinkific ile öğrencilerin otomatik olarak katılımını, mesajlaşmayı, bitirme sertifikalarını ve daha fazlasını elde edersiniz.
  • 1000'den fazla araçla entegrasyon — İş alanınızda araçlar kullanıyorsanız bunların çoğunu Thinkific kursunuza entegre edebilirsiniz.
  • Site oluşturucu — Kursunuzu barındıracak bir yeriniz yoksa Thinkific, kurs için eksiksiz bir site oluşturabileceğiniz harika bir site oluşturma aracına sahiptir.

Planlar ve fiyatlandırma

Thinkific'in kullanımı ücretsizdir ancak aynı zamanda her biri daha ileri düzey öğretmenler ve daha büyük işletmeler için harikalar yaratacak daha fazla gelişmiş özellikler sunan çeşitli planları da vardır.

Ücretsiz
  • Ücretsizdir.

Ücretsiz plan, Thinkific'in eksiksiz kurs oluşturma, pazarlama ve satış için sunduğu tüm temel özelliklerle doludur, ancak en fazla üç kurs oluşturabilirsiniz.

Başlama
  • Aylık 99 dolar.
  • Yıllık ödeme yaparsanız ayda 74 ABD doları.

Harika bir kurs oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm temel özelliklerin ve araçların yanı sıra sınırsız kurs oluşturma ve kuponlar, e-posta entegrasyonu, ortaklık raporlaması ve daha fazlası gibi şeyleri alırsınız.

Büyümek
  • Aylık 199 dolar.
  • Yıllık ödeme yaparsanız ayda 149 ABD doları.

Büyüme planı, temel planın sunduğu her şeyin yanı sıra özel kurslar, 2 site yöneticisi hesabı, gelişmiş fiyatlandırma seçenekleri, üyelikler, paketler, sertifikalar, ödevler ve daha fazlası gibi daha gelişmiş özellikler sunar.

Genişletmek
  • Aylık 499 dolar.
  • Yıllık ödeme yaparsanız ayda 374 ABD doları.

Genişletme kursu, tam bir eğitim imparatorluğu yaratmak isteyenler için mükemmeldir. Önceki planların sunduğu her şeyi sunar ancak kolayca ölçeklendirmenize olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dahası, sabit bir ücret karşılığında sınırsız bir büyüme paketi alırsınız.

Ek bilgi için Thinkific'i ziyaret edin >>

LearnWorlds — İlgi çekici öğrenme deneyimleri yaratın

Learnworlds ana sayfası

LearnWorlds, dijital akademiler kurarak uzmanlıklarından para kazanmak isteyen kurs yaratıcılarına yönelik entegre bir çevrimiçi eğitim platformudur.

Öğrenme, LearnWorlds'ün özüdür çünkü arkasındaki çekirdek ekip Eğitim Teknolojisi akademisyenlerinden oluşur. Etkileşimli video öğrenimi, güçlü değerlendirme araçları ve kodsuz mobil uygulamalarla, öğrencilerinizin kayıttan mezuniyete kadar ilgisini çeken bir öğrenme deneyimi sunabilirsiniz. 

Platformun ölçeklenebilirliği, LearnWorlds'ü, solo girişimcilerden deneyimli eğitimcilere ve eğitim organizasyonlarına kadar çok çeşitli çevrimiçi eğitim profesyonelleri için başvurulacak çözüm haline getiriyor.

İster bir kurs satıyor olun ister bir müşteri eğitim programı başlatıyor olun, LearnWorlds sıfır kodlama becerisine sahip bir web sitesi oluşturmaktan büyük bir eğitmen ekibini yönetmeye kadar her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek araçlarla donatılmıştır.

anahtar özellikler

  • Güçlü site oluşturucu – e-Öğrenim için 1 numaralı web sitesi oluşturucunun gücünü deneyimleyin ve yalnızca birkaç tıklama ve sıfır kodlamayla muhteşem web sitenizi çalışır duruma getirin.
  • Etkileşimli öğrenme deneyimi – tek bir tıklamayla içeriğinizi açılır sorular, otomatik transkriptler, resimler, düğmeler ve çok daha fazlası gibi dinamik öğelerle geliştirerek sıkıcı videoların ötesine geçen kurslar oluşturun.
  • Ölçeklenebilir yönetici araçları – kullanıcı rollerini özel erişim izniyle özelleştirin ve akademinizin hassas alanlarını korurken ekibiniz için kolaylaştırılmış bir arayüz sağlayın.
  • Anlayışlı raporlama – derinlemesine ve gerçek zamanlı analizler ve öğrencilerinizin davranışlarına ilişkin grafiklerle çevrimiçi kurslarınızın performansını ölçün ve optimize edin.

Planlar ve fiyatlandırma

LearnWorlds, platformun temellerini test etmenize ve ihtiyaçlarınıza nasıl uyduğunu görmenize olanak tanıyan 30 günlük ücretsiz bir deneme sunar. Deneme süresinden sonra önceden paketlenmiş üç plan arasından seçim yapabilir veya büyük ölçekli eğitim programları için size özel bir çözüm talep edebilirsiniz.

marş
  • Ayda $ 29
    Yıllık ödeme yaparsanız ayda 24$

Başlangıç ​​planı, dijital akademinizi, çevrimiçi kurslarınızı ve web sitenizi başlatmak için ihtiyacınız olan tüm temel özellikleri içerir ve her kurs satışı için ekstra 5 ABD doları tutarında bir ücret öder.

Profesyonel Eğitmen
  • Ayda $ 99
    Yıllık ödeme yaparsanız ayda 79$

Pro Trainer planı size özelleştirme, pazarlama, değerlendirmeler ve yönetim gibi gelişmiş araçlar sunar ve kurs satışlarınızda sıfır ücret sunar.

Öğrenim Merkezi
  • Ayda $ 299
    Yıllık ödeme yaparsanız ayda 249$

Öğrenim Merkezi planı, dijital bir akademiyi uçtan uca yöneten ekipler için mükemmel bir çözümdür. Gelişmiş yönetici ve özelleştirme özellikleri, tam etiketleme işlevselliği, ayrıntılı raporlama, API entegrasyonları ve özel bir müşteri başarısı yöneticisi sunar.

Yüksek ses
  • Kişiye özel fiyatlandırma

Yoğun iş yükü olan büyük işletmeler için tasarlanan Yüksek Hacim planı, Pro ve Learning Center planlarında sunulan tüm özelliklerin yanı sıra ihtiyaçlarınıza göre talep edebileceğiniz özel ve kişiselleştirilmiş hizmetleri içerir.

Ek bilgi için LearnWorlds'ü ziyaret edin >>

LinkedIn Öğrenme — Doğrudan LinkedIn'de profesyonel olarak ilerleyin

LinkedIn Öğrenme ana sayfası

LinkedIn Learning, iş, teknoloji ve yaratıcı alanlarda 16,000'den fazla ücretsiz ve ücretli kursun yer aldığı LinkedIn'in eğitim platformudur.

LinkedIn Learning'in temel faydası, profesyonellere yönelik dünyanın en büyük sosyal platformu olan LinkedIn tarafından işletilmesidir. Beklendiği gibi LinkedIn Learning mesleki gelişime odaklanıyor. Kurslardan bazıları için ödeme yapmaya hazırsanız LinkedIn Learning, iş için en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarından biridir.

LinkedIn Öğrenme, kısa videolar izleyerek veya ek içerikli daha ileri düzey kurslar alarak kendi zamanınızda öğrenmenize olanak tanıdığı için harikadır. Ayrıca LinkedIn profilinize eklenen ve sizi potansiyel işverenlerin gözünde daha değerli kılan bir sertifika alma şansına da sahip olursunuz.

anahtar özellikler

  • Kurs önerileri — LinkedIn Learning, LinkedIn profilinizdeki ilgi alanlarınıza ve LinkedIn Learning'i nasıl kullandığınıza göre kurslar önerir.
  • öğrenme yolları — belirli bir beceriyi öğrenmek ve geliştirmek veya belirli bir yazılım türünün nasıl kullanılacağını öğrenmek için her zaman belirli kursları kullanabilirsiniz, ancak Öğrenme Yolları ile tüm bir alanı seçebilirsiniz ve LinkedIn Learning sizin için belirli kurslar hazırlayacaktır.
  • Sertifikalar — tamamladığınız kurslar sizi doğrudan LinkedIn profilinizde yer alan sertifikalarla ödüllendirir.
  • Endüstri uzmanları tarafından oluşturulan kurslar — LinkedIn Learning'deki kursların çoğu sektör uzmanları tarafından oluşturulur ve bu da onları tüm profesyoneller için son derece değerli kılar.

Planlar ve fiyatlandırma

LinkedIn Learning çok sayıda ücretsiz kurs sunmaktadır ancak yüksek kaliteli kurslar ve Öğrenme Yolları gibi gelişmiş özellikler istiyorsanız bir abonelik ücreti ödemeniz gerekecektir. Planın premium sürümü aylık veya yıllık olarak ödenebilir, ancak her zaman 1 aylık ücretsiz deneme süresinden yararlanabilirsiniz.

Aylık plan
  • Aylık 29.99 dolar.

Premium plan, tüm kurslara tam erişim sağlar ve egzersiz dosyaları, testler, indirilebilir içerik, kişisel öneriler ve daha fazlası gibi bir dizi gelişmiş özellik sunar.

Yıllık plan
  • Aylık 19.99$ yıllık olarak ödenir.

Yıllık plan aylık planla aynıdır, yıllık ödediğiniz tutardan yalnızca %33 daha ucuzdur.

Ek bilgi için LinkedIn Learning'i ziyaret edin >>

Udacity — Son derece değerli teknoloji dereceleri alın

Udacity ana sayfası

Udacity, insanlara günümüzün teknoloji şirketlerinin çalışanlarından istediği becerilere tam olarak hakim olmaları için en iyi yolları sağlamaya odaklanan bir çevrimiçi öğrenme platformudur.

Platformun adı bile cesareti çağrıştırıyor ve platformu kullanan insanlardan istediği de tam olarak bu. Udacity'nin arkasındaki şirket kendi başına cüretkârdı ve 2011'de piyasaya sürdüğü ilk sınıf son derece başarılıydı. Platform bundan sonra hızla gelişti ve bugün teknoloji alanındaki en büyük çevrimiçi öğrenme platformlarından biri.

Udacity akredite kurslar sunmuyor ancak önde gelen teknoloji şirketleriyle ortaklık kuruyor ve birkaç ay süren tam kurslar sunuyor. Size çoğu teknoloji şirketinin değer verdiği sertifikaları veriyorlar.

Platformda yaklaşık 200'den fazla ücretsiz kurs ve Nanodegree bulunmaktadır. İkincisi daha karmaşıktır ve belirli bir beceride uzmanlaşmanızı sağlayacak eksiksiz programlar sunar. Bu Nanodegree'lerin her birinin, anında veya aylık taksitlerle ödeyebileceğiniz kendi maliyeti vardır.

anahtar özellikler

  • Yüksek kaliteli müfredat — Udacity'de sunulan kurslar, özellikle de Nanodegrees, size önde gelen teknoloji şirketleri tarafından değer verilen diplomaları verecek tam kurslardır.
  • Sürekli geri bildirim — nasıl ilerlediğinize dair mentorlardan 24/7 geri bildirim alabilir veya nasıl geliştireceğiniz veya yeni bir şeyler öğrenebileceğiniz konusunda sorular sorabilirsiniz.
  • Aktif öğrenme — kurslar aktif öğrenmeyi teşvik edecek şekilde tasarlanmıştır; bu, gerçek dünya projelerinde uygulamalı deneyim elde edeceğiniz anlamına gelir.
  • Özelleştirilebilir program — Udacity haftada yaklaşık 10 saat süren tam kurslar sunsa da yine de size uygun olduğunda öğrenebilirsiniz.

Planlar ve fiyatlandırma

Udacity, her kursun kendi fiyatlandırma gereksinimiyle benzersiz olduğu bir model üzerinde çalışır. Ancak siteye kayıt olmak tamamen ücretsizdir. Sitede hem bireylere hem de işletmelere yönelik programlar sunulmaktadır.

Ücretsiz kurslar
  • Ücretsizdir.

Udacity'deki bazı kurslar tamamen ücretsizdir ancak ücretli kurslar gibi sertifika sunmazlar.

nano derece
  • Genellikle ayda 399$.

Her Nanodegree'nin, tüm kurs için 700 $ ile 2,000 $ arasında değişen kendi fiyatlandırması vardır. Ücretleri aylık taksitler halinde de ödeyebilirsiniz.

Ek bilgi için Udacity'yi ziyaret edin >>

FutureLearn — Akredite sertifika kurslarını bitirin

FutureLearn ana sayfası

FutureLearn, alanlarındaki en iyi eğitimcilerin verdiği kurslar aracılığıyla yeni beceriler öğrenmenizi sağlar.

FutureLearn, sunduğu yüksek kaliteli çevrimiçi dereceler ve daha da önemlisi, barındırdığı ücretsiz sertifika kurslarının sayısıyla öne çıkıyor. Platformda toplamda 2,400'den fazla ders bulunuyor ve bunların hepsi oldukça detaylı ve değerli.

FutureLearn yalnızca tam akredite kurslar, dereceler ve mikro-kredi programları sunar. Şu anda 170'den fazla üst düzey kurumla ortaklık yapıyorlar ve 10 milyondan fazla öğrenciye sahipler.

FutureLearn'deki her kursun bireysel öğretmenler tarafından değil, üniversiteler tarafından yapıldığını unutmamak önemlidir; bu da bu kursların en yüksek kalitede olduğu anlamına gelir. Ayrıca, potansiyel işverenlere değerinizi kanıtlamak istiyorsanız bu onları değerli kılar.

anahtar özellikler

  • Üniversiteler tarafından hazırlanan esnek çevrimiçi kurslar — FutureLearn'ü diğer birçok platformdan ayıran en önemli şey, çevrimiçi kurslarının yalnızca en iyi üniversiteler ve eğitimciler tarafından verilmesidir.
  • Akredite sertifikalar — kurslar üniversiteler tarafından verildiğinden, kurs tamamlandığında hepsi size akredite sertifikalar verir.
  • Hem kısa kurslar hem de çevrimiçi dereceler mevcut — platform akredite programlar ve kurslar sunmaya odaklanmış olsa da becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirmenize yardımcı olabilecek birçok kısa kursa sahiptir.

Planlar ve fiyatlandırma

FutureLearn, kurs bazında kurs bazında plan ve fiyatlandırma karışımına sahiptir. Sağlık ve Tıp, Tarih, Hukuk, İşletme ve Yönetim, Öğretmenlik ve daha birçok alanda kurslar seçebilirsiniz. FutureLearn'ü Öğrenci veya İşveren olarak da kullanabilirsiniz.

Ücretsiz kurslar
  • Ücretsizdir.

FutureLearn'deki hemen hemen tüm kurslar ücretsiz olarak denetlenebilir ancak sertifika alamazsınız.

Ücretli kurslar
  • Kursa bağlı olarak 39 ila 400 ABD Doları arasında.

Düzenli kursların ve sonraki tamamlama sertifikalarının maliyeti 39 ila 99 ABD Doları arasındadır, ancak premium kursların maliyeti 100 ila 400 ABD Doları arasındadır. Fiyat büyük ölçüde kursun zorluğuna ve uzunluğuna bağlıdır.

Mikrokredi programları
  • Program başına 600$'dan başlayan fiyatlarla.

FutureLearn, tamamı normal kurslardan çok daha karmaşık olan ve değerli sertifikalar sağlayan toplam 32 mikro-kredi programı sunmaktadır.

Sınırsız plan
  • Yıllık 259.99.

Sınırsız plan, FutureLearn'ün kütüphanesinde bulunan tüm çevrimiçi kısa kursların kilidini açar. Ancak plan premium kursları, mikro sertifikaları ve çevrimiçi dereceleri içermiyor.

Daha fazla bilgi için FutureLearn'i ziyaret edin >>

EDX — Yüksek kaliteli akademik içeriği inceleyin

edX ana sayfası

edX açık kaynaklıdır platform 3,200'den fazla yüksek öğrenim kursu ve çok sayıda bilim dalında tam programdan oluşan devasa bir portföyle.

EdX'i öne çıkaran şey, geliştiricilerin modüllerini oluşturup test etmelerine olanak sağlamak için açık kaynaklı bir platform kullanan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olmalarıdır. Üstelik MIT ve Harvard'dan öğretim üyeleri tarafından oluşturuldu, tam da bu yüzden akademisyenlerde üstün.

EdX'in çoğunlukla odaklandığı niş alan olduğu için bilim alanındaki çok sayıda ders arasından seçim yapabilirsiniz. Ancak dil, beşeri bilimler, mühendislik ve işletme yönetimi de edX'te mevcuttur.

edX'teki kursların tümü üniversite düzeyinde olup, en iyi eğitimciler tarafından verilmektedir ve hepsi tamamlandığında değerli bir sertifika sunmaktadır. Tüm bunlar, platformu profesyonel kariyerlerine hızlı bir başlangıç ​​yapmak isteyen öğrenciler için mükemmel kılıyor.

anahtar özellikler

  • YouTube aracılığıyla video ders anlatımı — platform, indirilebilecek videolar aracılığıyla öğrenmenize olanak tanır.
  • Yüksek Lisans ve MicroMasters programı — iki seçenek, öğrencilerin çok çeşitli ABD üniversitelerinde gerçek akademik kredi almalarına olanak tanır.
  • Özel MIT kursları — MIT derslerini edX'te başka hiçbir yerde bulamazsınız, dolayısıyla MIT programlarıyla ilgilenen herkes için bir zorunluluktur.
  • 140 kurumdan akredite kurslar — Berkeley, Boston Üniversitesi, Harvard ve MIT gibi bazı önde gelen kurumların hepsinin edX'te dersleri var.

Planlar ve fiyatlandırma

edX, üniversitelerden derslere ev sahipliği yapan bir platform olduğundan, her programın karmaşıklığına ve uzunluğuna bağlı olarak kendi fiyatlandırması vardır.

Ücretsiz kurslar
  • Ücretsizdir.

edX, tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en büyük ücretsiz kurs kataloglarından birini sunar. Aslında her kursa ücretsiz olarak katılabilirsiniz ancak ödeme yapmadığınız sürece sertifika alamazsınız. Ücretsiz kursa katılmak için yapmanız gerekenler Bu Kursu Denetle'yi seçin.

Ücretli kurslar
  • Fiyat kursa bağlıdır ve 50 ile 300 $ arasında değişmektedir.

Ücretli ve ücretsiz kursların içerikleri temelde aynıdır, tek fark, kurs için ödeme yaptığınızda, sınavı geçmeniz durumunda sınırsız erişim ve sertifika almanızdır.

Master Dereceleri
  • Fiyat programa bağlıdır ve 9,000 ila 26,000 ABD Doları arasında değişmektedir.

Yüksek Lisans dereceleri, gerçek dünyadaki Yüksek Lisans derecelerinin çevrimiçi eşdeğerleridir ve aynı değeri taşır. Toplam 13 Yüksek Lisans programı arasından seçim yapabilirsiniz.

Ek bilgi için edX'i ziyaret edin >>

Doğru çevrimiçi öğrenme platformu nasıl seçilir?

Çok fazla seçeneğe sahip olmak hem iyi hem de kötü bir şey olabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok iyi platform varken, sizin için en iyi olan çevrimiçi öğrenme platformunun türü, sonuçta çevrimiçi programınızdan ne beklediğinize bağlıdır. Karar vermenize yardımcı olmak için, dikkate almaya değer birkaç noktayı burada bulabilirsiniz:

İhtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi bilin

Belirlemeniz gereken ilk şey, bir kursa katılarak neyi başarmak istediğinizdir. Google sertifikalı bir uzman olmak ister misiniz? Çok fazla zaman veya para harcamadan, ihtiyacınız olan profesyonel desteği kendinize vermeye mi çalışıyorsunuz? Belki dikiş dikmek veya origami gibi yeni bir beceri öğrenmek istiyorsunuzdur? Her ne olursa olsun, öncelikle hedeflerinizi tam olarak belirlemeniz gerekir ve ancak o zaman sizin için en iyi platformu seçebilirsiniz.

Bütçenizi düşünün

Muhtemelen şimdiye kadar fark ettiğiniz gibi çoğu öğrenme platformu çok çeşitli fiyatlandırma planları sunar ve bunların bazıları bazı insanlar için oldukça yüksek olabilir. Bu nedenle ne tür bir bütçe harcamak istediğinizi düşünmelisiniz. Online eğitimve ardından sizin için en iyi seçeneği belirleyerek oradan ilerleyin.

Programınızı belirleyin

Diğer tüm eğitimler gibi çevrimiçi öğrenme de zaman ve özveri gerektirir. Çevrimiçi olması kolay veya hızlı olacağı anlamına gelmez. Bu, normalde işe gidip gelirken harcayacağınız zamandan oldukça fazla tasarruf etmenizi sağlasa da yine de zaman ve enerji yatırımı yapmanız gerekir. Bazı kursların tamamlanması birkaç saat sürerken bazıları aylarca sürer. Programınızı buna göre planladığınızdan ve öğrenmeye yeterli zaman ayırdığınızdan emin olun.

Doğal olarak pek çok ders size uygun olduğunda alınabilir, bu da çevrimiçi öğrenmenin temel faydalarından biridir. Ancak buradaki pek çok platform abonelik modeliyle çalışıyor, dolayısıyla zar zor aldığınız kurslara para harcamak istemiyorsanız yine de kursları zamanında bitirmeniz gerekiyor.

En iyinin en iyisi

Listemdeki tüm öğrenme platformları dikkate alınmaya değer. Her şey sizin özel ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize bağlıdır. Bunu aklımda tutarak aşağıdaki kategorilerin her biri için en iyi olanı seçtim: ücretsiz, öğrenciler için, işletmeler için ve kodlama için.

En iyi ücretsiz çevrimiçi öğrenme platformu

Listemdeki birçok çevrimiçi öğrenme platformu ücretsiz kurslar sunuyor ancak yine de en iyi ücretsiz platformu seçmemiz gerekiyor. Hepimiz ücretsiz şeyleri, özellikle de bize değerli beceriler sağlayan ücretsiz kursları severiz, ancak yalnızca tek bir platform bu açıdan gerçekten üstündür: Coursera.

Coursera

Ücretsiz planı

Coursera'nın ücretsiz planı en iyinin en iyisidir çünkü neredeyse her kursa ücretsiz erişim sunar. İhtiyacınız olan tek şey üniversitenizden doğrulanmış bir öğrenci e-postasıdır ve tüm kütüphaneye ücretsiz olarak erişebilir ve kurslara da ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz 3,900'den fazla kursla Coursera'yı yenmek zor.

Öğrenciler için en iyi çevrimiçi öğrenme platformu

Aslında her öğrenme platformu öğrencilere uygundur. Ancak bunların çoğu bir üniversitede edinebileceğiniz gerçek öğrenme deneyimini sunmuyor. Ayrıca her platform, işverenlerin adaylardan istediği pratik bilgileri size sağlamaz. İncelediğim tüm platformlar arasında yalnızca bir tanesi öğrenciler için gerçekten en iyi çevrimiçi öğrenme platformudur: Udemy.

Udemy

Ücretsiz/Fiyat 25$'dan başlıyor

Udemy kesinlikle en büyük kurs kütüphanesine sahip platformdur. Sitede tamamı oldukça uygun fiyatlı 150,000'den fazla kurs bulunmaktadır. Düşük fiyatların yanı sıra kurslar çok iyi yapılandırılmıştır, takip edilmesi kolaydır ve diğer bazı öğrenme platformlarının aksine kursları oldukça hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Üstelik kurslar çok çeşitli konuları kapsıyor ve bunlara hem iOS hem de Android akıllı telefonlardan erişilebilir ve kullanılabilir.

İşletmeler için en iyi çevrimiçi öğrenme platformu

İşletmeler, çalışanlarına belirli bir konuda ortak eğitim sağlamanın mükemmel bir yolu olduğundan, öğrenme platformlarını sıklıkla kullanır. Aynı etkiyi elde etmek için şirket içinde ihtiyaç duyacağınızla karşılaştırıldığında kolay ve çoğu zaman ucuzdur. Listemdeki birkaç platform kuruluşlar için mükemmel, ancak yalnızca bir tanesi gerçekten üstün: LinkedIn Learning.

LinkedIn Öğrenme

Fiyat $ 19.99'dan başlıyor

LinkedIn, profesyoneller için en büyük platformdur ve bu alanda esasen tekel konumundadır. Dolayısıyla eğitim platformlarının da mükemmel olması mantıklıdır. Ekipler ve organizasyonlar için özel olarak tasarlanmış, uzman liderliğindeki çok çeşitli kurslar arasından seçim yapabileceğiniz için işletmeler için gerçekten mükemmeldir. Üstelik fiyatlar da uygun fiyatlı; bu da işletmelere yönelik diğer öğrenme platformlarında her zaman geçerli olmuyor.

Kodlama için en iyi çevrimiçi öğrenme platformu

Bugün insanların girmek istediği, geleceğe en uygun mesleklerden biri kodlamadır. Yaygın olarak kullanılan programlama dillerinden birinde uzmansanız, önümüzdeki yıllarda istihdam edilebilir olacağınızı söylemeye gerek bile yok. Ancak hangi dil olursa olsun kodlamanın öğrenilmesi kolay değildir. Kodlamayı kolaylaştıran ve tam kariyere yönlendiren tek platform Codecademy'dir.

Codecademy

Ücretsiz/Fiyat aylık 19.99$'dan başlar

Codecademy, tüm programlama dillerini kapsadığı ve uzmanlar tarafından tasarlanan takip edilmesi kolay kurslar sunduğu için kodlayıcılar için mükemmeldir. Pek çok kurs, herkesin tamamlayabileceği tüm temel bilgileri kapsar, ancak aynı zamanda bir dilde tam anlamıyla uzmanlaşmanızı sağlayacak gelişmiş programlar da içerir.

Üstelik ücretli üyeliği tercih ederseniz akredite sertifikalar, uzmanlardan sürekli geri bildirimler, yeni edindiğiniz bilgileri test edebileceğiniz gerçek hayattaki projelere katılım ve daha fazlasını alabilirsiniz.

SSS

Çevrimiçi öğrenme platformu nedir?

Çevrimiçi öğrenme platformu, öğrenciler ve eğitmenler için eğitim içeriğiyle dolu çevrimiçi bir portaldır. Çevrimiçi bir öğrenme platformu, mesleki veya kişisel hedefinize ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve becerileri kazanmanıza yardımcı olabilir.

Çevrimiçi öğrenmenin avantajları nelerdir?

Çevrimiçi öğrenmenin temel avantajları esneklik, kendi hızınızda öğrenme, eğitimcilerle iletişim, gelişmiş zaman yönetimi, uygun fiyat ve dünyanın en iyi kurslarından bazılarına evinizin rahatlığında erişimdir.

En popüler çevrimiçi öğrenme platformu hangisidir?

Dünyadaki en popüler öğrenme platformunun hangisi olduğunu belirlemek kolay değil çünkü çok popüler olan birkaç platform var ve bunların hepsi benim listemde yer alıyor. Seçeceklerim arasında Thinkific, Udemy, Coursera ve LinkedIn Learning yer alıyor.

Çevrimiçi öğrenme platformunun geri ödeme politikası nedir?

Bu tamamen platforma bağlıdır. Birkaçının geri ödeme politikası yoktur, ancak çoğunun iptal süresi 14 gün veya daha fazladır.

Çevrimiçi öğrenmek için ne tür bir internet bağlantısına ihtiyacınız var?

Çoğu çevrimiçi öğrenme platformu, 1.5 Mbps kadar düşük bir temel DSL veya hücresel bağlantıya sahip olmanızı gerektirir. Doğal olarak bağlantınız bundan daha hızlıysa, özellikle de video kurslarında deneyim çok daha iyi olacaktır.

Sonuç

Isaac Asimov'un bir zamanlar meşhur ifadesiyle: "Eğitim bitirebileceğiniz bir şey değildir."

Gelecekte başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorsanız, mevcut kariyerinizi ilerletmek istiyorsanız veya sadece yeni bir beceri öğrenmek istiyorsanız öğrenme gereklidir. Listem, tam olarak bunu başarmak için en iyi platformların yanı sıra, hayatınızda eksik olduğunu düşündüğünüz belirli bir beceriyi size öğretebilecek hızlı kurslar sunan web sitelerini içerir.

Herkesin ihtiyaçlarını karşıladığımdan ve yalnızca dünyadaki en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarını dahil ettiğimden emin oldum. Birini seçin ve öğrenmeye başlayın!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder