Kesinlikle Kaçınmanız Gereken 12 Bloglama Hatası

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
5 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Kesinlikle Kaçınmanız Gereken 12 Bloglama Hatası

Bu noktada büyükanneniz bile “bir bloga ihtiyacınız olduğunu” biliyor ancak blog yazmada nasıl başarılı olunacağını herkes bilmiyor. Biliyorsundur blog nasıl başlatılır, ancak bunu nasıl üretken ve müreffeh hale getireceğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok. Pek çok insanın küçük bir hazırlıkla hemen konuya atladığını ve genel ve okunması sıkıcı görünen küçük yararlı bilgilerle içeriği bir kenara atmaya başladığını görüyoruz. Bunun gibi içerikler çok az kişi tarafından görülür ve blogunuz hiçbir yere varmaz.

Gelecekteki bir girişimci olup olmadığınızdan ve bir blogu kullanmak isteyip istemediğinizden bağımsız olarak işinizi tanıtın ya da kişisel bir marka oluşturmak isteyen bir niş tutkulu uzmansanız, yapmadığınız bazı şeyler vardır. İşte blogunuzu mahvedecek hataların bir listesi; bu nedenle bunlardan kaçınmanız gerekir.

Kaçınmanız gereken bloglama hatalarının listesi

Nitelikten çok niceliğe odaklanmak

Bu pek çok blog yazarının yaptığı bir şey. Kaliteli içerik sağlamaya odaklanmak yerine niceliğe odaklanırlar. Bu büyük blog hatasının yapılmasının iki nedeni var. Birincisi, insanların bloglarının yeni görünmesini istemesi ve okuyuculara her zaman yeni şeyler sunması ile ilgilidir. İkinci neden bununla alakalı SEO (Arama Motoru Optimizasyonu). Blogcular, içeriklerinin kalitesini çok fazla umursamadan, arama motorlarındaki sıralamalarını yükseltmeye daha fazla odaklanma eğilimindedir. İşte tam da bu yüzden “nitelikten ziyade nicelik” yaklaşımı bir hatadır. İçeriğiniz düşük performans göstereceğinden SEO sıralamanızı bu şekilde iyileştirebilirsiniz, ancak yalnızca kısa bir süre için. Mükemmel bir blog yazısı, yazma ve düzenlemenin yanı sıra yeterli araştırma için de zaman gerektirir. Yalnızca kaliteli blog içeriği sağladığınızdan emin olduğunuzda gerçekten olumlu sonuçlar elde edebileceksiniz.

Dilbilginizi geliştirmeye çalışmamak

Dilbilgisi hatalarıyla dolu içerik sunmaya devam ederseniz insanlar sizi bir profesyonel olarak düşünmeyeceklerdir. Okuyucuların ilgisini çekmek ve onlarla bağlantı kurmak için çaba harcamak istemeyen tembel bir blog yazarının resmini çizeceksiniz. Dilbilgisi hataları güvenilirliğinizi yok eder. Bu nedenle, doğru cümleler kurmakta zorluk yaşıyorsanız dil bilginizi geliştirmeye çalıştığınızdan emin olun. Gibi araçları kullanabilirsiniz Grammarly bu yazınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Doğru hedef kitleyi seçememek ve ona odaklanamamak

Herkes için içerik yazmaya çalışırsanız blogunuz çok genel olacaktır. Bu olumlu sonuçlar getirmeyecek. İçeriğinizi onlara göre uyarlamaya odaklanabilmeniz için hedef kitlenizin kim olduğunu anlamanız gerekir. Söyleyeceklerinizi dinlemek isteyen insanlardan oluşan bir topluluk tam olarak bu şekilde yaratacaksınız. Belirli bir demografiye odaklanmak, hedef kitleye değerli, alakalı ve yararlı içerik sunmanıza olanak tanır.

Katı bir “tarz”a uymak için çok çabalamak

Sizin nişinizdeki diğer blogcuların katı bir tarzda yazma eğilimi varsa, bu sizin de aranıza karışmanız ve aynısını yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Blog dünyasında öne çıkmak istiyorsanız önemli olan farklı olmaktır. Eğer uyum sağlamak ve herkes gibi olmak için çok çabalarsanız, sıkıcı görünebilirsiniz. Sizi diğer tüm blogculardan farklılaştıracak benzersiz bir şey sağlamak. Blogunuzu başarılı kılacak şey budur. Yazınızın konusu ne olursa olsun, her zaman ciddi olmanıza gerek yok. İçeriğinize kişiliğinizi aşılayın, çünkü bu, hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır. Konuştuğunuz gibi yazın çünkü bu, insanların keyif aldığı ve okumak istediği türden içeriktir. Sonuçta siz bir robot değilsiniz, o yüzden rahatlayın ve yazınızı ulaşılabilir hale getirin.

Başkalarının görüşlerini tekrarlamak

En yaygın bloglama hatalarından biri, diğer insanların görüşlerini alıp bunları kendi içeriğinize dahil etmektir. Bu intihal değil ama bununla sınırlı. Başkalarının sizi ciddiye almasını istiyorsanız, başkalarının fikirlerini tekrarlayamazsınız; kendi fikrinizin olması gerekir. Mevcut bilgileri yeniden paketlerseniz, insanlar neden blogunuzu ilk etapta okusun? İhtiyaç duydukları şeyi başka bir yerde bulabilirler. Birinin fikrini paylaşıyorsanız, bir değişiklik yapın ve söz konusu konu hakkında ne düşündüğünüzü gösterin. Hatta blog yazılarınızda başkalarından alıntı yapabilirsiniz, bu da yeni bağlantılar kurmanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, önemli olan her konuyu kendi bakış açınızdan ele almaktır. Bu sizi benzersiz ve güvenilir kılacak ve alanınızda uzman olmanıza yardımcı olacaktır.

Kesin bilgiler yerine görüş ve inançlarınıza öncelik vermek

Yaygın blog hatalarından bir diğeri de her şeyi kendinizle ilgili hale getirmektir. İnsanlar onlara gerçek tavsiyelerde bulunmazlarsa kişisel öykülerinizle ilgilenmezler. Egonuz, hedef okuyucularınıza yönelik adil bilgilere yer bırakmazsa, güvenilirliğinizi kaybedersiniz. Bir numaralı önceliğiniz hedef kitlenize faydalı bilgiler sağlamaktır. Kişisel bir dokunuş eklemek harikadır ancak odak noktanızı kaybetmeyin ve okuyucularınız için önemli olan şeylerden uzaklaşmayın.

İçeriğinizin yayınlanması çok uzun sürüyor

Erteleme motivasyon ve başarının katilidir. Zaman çok önemlidir. İçeriğinizi ne kadar erken yayınlarsanız, ödülleri o kadar çabuk toplayabilir ve potansiyel müşteriler oluşturabilirsiniz. Yaygın bloglama hatalarından biri, her blog yazınızı mükemmel hale getirmeye çalışmaktır. Bunu asla takıntı haline getirmemelisiniz çünkü her zaman yapacak daha fazla şey olacaktır. içeriğinizi geliştirin. İçeriğinizi çıkarmak ne kadar uzun sürerse, o kadar çok şeyi değiştirmek isteyeceksiniz. Bazen "yayınla"ya basıp diğer görevlerinize ve yeni blog yazılarınıza odaklanmak daha iyidir. Sonuçta yayınlarınızı istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.

Tutarlı bir içerik planı oluşturamamak

Bloglama dünyasında tutarlılık çok önemlidir. İçeriğinizi düzenli olarak güncellemezseniz çok fazla trafik ve kaliteli potansiyel müşteri kaybedebilirsiniz. Bu, SEO sıralamanızı etkileyebilir ve hatta okuyucularınızın blogunuza olan ilgisini tamamen kaybedebilir. Tutarlı bir program oluşturmak yalnızca bir alışkanlık geliştirmenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda okuyucularınız da ne zaman yeni içerik bekleyeceklerini bilecektir. Onları önemseyen bir profesyonel olduğunuzu göstereceğiniz için güven ve itibar oluşturmanızda size destek olacaktır.

İçeriğinizi sosyal medyada paylaşmaya çok az zaman harcamak

Blogunuzun türü ne olursa olsun, ister işiniz olsun, ister sanatınız olsun, ya da sizi ilk etapta bir tane yaratma isteği uyandıran herhangi bir şey olsun, bir şeyi tanıtmak için çalıştırırsınız. Blogunuzu ve içeriğini tanıtmak için müşterileri veya takipçileri çekmeniz gerekir. Bunu yapmanın, sosyal medyadaki varlığınızı kullanarak oluşturmaktan daha iyi bir yolu var mı? sosyal medya araçları? İçeriklerinizi hedef kitlenin tercih ettiği sosyal medya ağlarında paylaşmanız gerekmektedir. Bu şekilde erişim alanınızı genişletebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Abone listenizi oluşturup büyütebilmeniz için onlarla etkileşime geçmeniz ve onlarla iletişim kurmanız gerekir. Sosyal medyada aktif olmanız gerekiyor ancak takipçilerinize spam göndermemeyi unutmayın. Bu sadece onları rahatsız edecek ve uzaklaştıracaktır.

Kendini tanıtmaya ve satış konuşmalarına çok fazla odaklanmak

Her bir blog gönderisini yayınlıyorsanız ve kendinizi çok fazla tanıtıyorsanız, herhangi bir şeyi satmakta zorlanacaksınız. İnsanlar sizi, kendilerini umursamayan başka bir pazarlamacı olarak görecek. Ancak bunun yerine bunları yalnızca satış fırsatları olarak görüyor. Blogunuz satış konuşmaları için bir yerden çok daha fazlası olmalı. Hedef kitlenizin yaşamlarını iyileştirecek içgörüler, çözümler ve faydalı tavsiyeler sağlamalıdır. Tüm bunları sağladığınızda ve onlara değer verdiğinizde güven aşılayacak ve er ya da geç sizden satın almak isteyeceklerdir. Böylece fark yaratacak içerikler oluşturabilir, gerçek satış fırsatlarının ortaya çıkacağından emin olabilirsiniz.

Toplumla etkileşimde bulunamamak

Okuyucularınızı görmezden gelip olumlu sonuçlar bekleyemezsiniz. Onları ihmal etmeye devam ederseniz güvenlerini ve sadakatlerini başka bir yere götürürler. Oluşturduğunuz toplulukla bağlantı kurmak istiyorsanız şunları yapmanız gerekir: kitlenizle etkileşim kurun. Sorularını yanıtlayın, yorumlarına yanıt verin ve geri bildirimlerini dikkate alın. Eğer dinleyiciler bir şeyi değiştirmenizi önerirse bunu dikkate almalısınız. Sonuçta, memnun etmeniz gereken şey okuyucunun ihtiyaçlarıdır. Asla bilemezsiniz; olaylara onların bakış açısından bakmak, önemli iyileştirme fırsatlarının kapısını açabilir. Topluluğunuzla etkileşime geçmek, güçlü ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak ve kendilerini değerli hissedeceklerdir.

Diğer bloglara konuk yazı yazmak için zaman ayırmamak

Blogunuz uçsuz bucaksız blog denizinde yalnız kalmamalı. Konuk blogging sizi yepyeni bir olasılıklar dünyasına götürecek. Gerçek bir fark yaratmanıza yardımcı olabilecek profesyonel blog yazarlarından oluşan bir ağ oluşturabilirsiniz. Bu nedenle, nişinizdeki diğer blog yazarlarıyla bağlantı kurmaya zaman ayırın. Onlara yalnızca içeriklerini tanıtmak için hizmet vermekle kalmayacak, aynı zamanda onlardan ücretsiz tanıtımdan da yararlanacaksınız ki bu da uzun bir yol kat edebilir. Etkili blog yazarlarıyla bağlantı kurarsanız, büyük silahlardan biri olmanız an meselesi olacaktır.

Sonuç

Blogunuzun başarılı olmasını istiyorsanız tüm bu blog yazma hatalarından kaçındığınızdan emin olun. Blog yazmanın yaygın tuzaklarından kaçınmak, önemli olana odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Oyun planınızı hızlandırabilir ve uzun vadede her çabanızın karşılığını alacağınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca bazılarına göz atabilirsiniz başarılı blog örnekleri. Bazı blog yazarlarının içeriklerini nasıl çekici hale getirdiğini ve bloglarını nasıl başarılı hale getirdiğini öğrenin.

2 yorum “Kesinlikle Kaçınmanız Gereken 12 Bloglama Hatası”

  1. Cynthia Daniel

    Bana yapılmaması gereken şeylerin listesini verdiğin için teşekkürler. Yapılacak işleri bana bırakan, kaçınılması gereken şeyler konusunda önceden bilgi sahibi olmayı kesinlikle takdir ediyorum. Bağlantılar da en çok takdir edilenlerdir. Blogumu oluşturmaya yeni başladım. Bu sayfayı favorilerime ekledim. Bana şans Dile. Tekrar teşekkürler.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder