Blogunuzu Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Daha Fazla Ziyaretçi, Abone ve Hayran Kazanmak için 125 Kanıtlanmış Taktik

Artem Minayev
Güncelleme: 3 Kasım 2023
28 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blogunuzu Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Sonra blogunu oluştur ve içerik yazmaya başla, blogunuzu tanıtmanın farklı yollarını öğrenmeniz gerekecek. Hiç kimse onu görmezse blogunuz başarılı olmayacaktır.

Blogunuzu bir bütün olarak ve oluşturduğunuz her bir içerik parçasını tanıtmanıza yardımcı olacak çevrimiçi pazarlama stratejilerini öğrenmeniz gerekir. Buna içerik pazarlaması denir. Pazarlama becerileriniz, web sitenize ne kadar trafik geleceğini, kaç sosyal paylaşım alacağınızı, blog yazılarınıza kaç yorum alacağınızı ve kaç abone kazanacağınızı belirleyecektir.

Sonuçta amaç mümkün olduğu kadar çok ziyaretçiye sahip olmaktır. blogunuzdan para kazanın. Ziyaretçileri reklam tıklamalarına, satış ortağı yönlendirmelerine ve ürün/hizmet alıcılarına dönüştürebilirsiniz.

Bu kılavuzda blogunuzu ve içeriğinizi tanıtmak için kullanabileceğiniz tüm olası taktiklere yer verdik.

Blogunuzu tanıtmaya başlamadan önce hazır olduğundan emin olmanız gerekir:

  • İçeriğinizin yayında olduğundan ve tanıtıma hazır olduğundan emin olun.
  • Sayfaların ve gönderilerin doğru şekilde açıldığından emin olmak için menü çubuğunuzu ve kenar çubuğu bağlantılarınızı test edin.
  • Blogunuzu en popüler tarayıcılarda (Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer) kontrol edin ve her şeyin doğru görünüp görünmediğine bakın.
  • İletişim bilgilerinizi kontrol edin ve iyi çalışıp çalışmadığını görmek için iletişim formunuzu test edin.
  • İnsanların gönderilerinizi en popüler sosyal ağlarda paylaşabilmesi için sosyal paylaşım düğmelerinizi test edin.
  • Ziyaretçilerinize sizinle bağlantı kurmaları ve blogunuza abone olmaları için bir veya daha fazla yol sunun.
  • Blogunuzun performansını ve ziyaretçilerini izlemek için Google Analytics'i kurun

Blogunuzu tanıtmaya başlamak için 125 uygulamalı taktik

Şimdi blogunuzu ve içeriğini tanıtabileceğiniz yollara bakalım. Bu 125 taktiğin nihai listesi Blogunuzu pazarlamanıza yardımcı olacak bazı temel adımlar ve ileri teknikler dahil. 

Bu kılavuzda gezinmenizi kolaylaştırmak için onu 9 ana kategoriye ayırdım: 


Yeni başlayanlar için: Herkesin bilmesini sağlayın 

Arkadaşlarınızın ve ailenizin yeni blogunuzdan haberdar olmasını sağlayın. 

Bu teknikler çok önemlidir ve öncelikle bunları kullanmalısınız. Ağızdan ağıza pazarlama, projelerinizi tanıtmanın en güçlü yollarından biridir. Ayrıca yakın temasta olduğunuz kişiler size dürüst geri bildirimler verebilir.

1. Onlara şahsen söyleyin.

Bu biraz eski tarz gelebilir, ancak bu yöntemler hala işe yarıyor. Arkadaşlarınıza bir blog açtığınızı şahsen söylediğinizden emin olun. Bu konuda ısrarcı olmanıza gerek yok, ancak yakın arkadaşlarınıza ve ailenize hayatınızdaki yenilikleri bildirmenizde sorun yok.

Sosyal medyanın ve diğer iletişim biçimlerinin artan kullanımına rağmen İçerik pazarlaması hala çoğunlukla e-postalara bağımlıdır. Bunun temel nedeni, e-postaların en yüksek potansiyel müşterileri oluşturması ve en iyi dönüşüm oranlarını sağlamasıdır.

2. Onlara bir e-posta gönderin.

Tercih ettiğiniz iletişim yöntemi e-posta göndermekse, basit bir e-posta yazıp herkesi yeni yolculuğunuzdan haberdar edebilirsiniz. Bu temas konusunda süslü olmanıza gerek yok. Bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında blogunuzu tanıtmak için e-postayı nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla konuşacağız.

3. Bir blog açılış partisi düzenleyin.

İnsanlar çeşitli durumlar için partiler veriyorlar, öyleyse neden yeni doğan blogunuz için bir parti düzenlemeyesiniz? Kulağa biraz saçma gelebilir ama aynı zamanda arkadaşlarınız ve akrabalarınızla bir araya gelmek için de iyi bir neden.

4. Sosyal medyada duyurun.

Sosyal medya bugünlerde çok önemli ve bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında blogunuzu sosyal medya aracılığıyla tanıtmak için daha fazla taktik ele alacağız. Şimdilik bu, yeni blogunuzu sosyal medyada mevcut tüm bağlantılarınıza duyurmak anlamına geliyor.

5. Onlardan blog bülteninize katılmalarını isteyin.

Bültenler, yeni blog içeriğinden haberdar olmanın kolay bir yoludur. Bülteninize kaydolan herkes, yeni içerik gönderdiğinizde bildirim alacaktır. Neden bahsettiğimizden emin değilseniz endişelenmeyin. Bu konuyu daha sonra bu kılavuzda daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

6. Blogunuzu başkalarıyla paylaşmalarını isteyin.

Bu hiç akıllıca değil ve listenizin en üstünde olmalı. İlk içeriğinizi yazdıktan sonra yakın bağlantılarınızdan bunu çevrimiçi paylaşmalarını isteyin. Yirmi kişiden yazınızı kendi bağlantılarıyla sosyal medyada paylaşmasını isterseniz yavaş yavaş blogunuza ziyaretçi çekmeye başlayacaksınız.

7. Blog URL'nizi e-posta imzanıza ekleyin.

Daha sonra, e-posta yoluyla iletişim kurduğunuz herkes bunu kontrol edebilir. WiseStamp Gmail veya diğer tarayıcı tabanlı e-posta sistemlerini kullanan herkesin deneyebileceği harika bir uygulamadır. Hatta en son blog yazınızı imzanıza bile çekecektir.

8. Blog URL'nizi sosyal profillerinize ekleyin.

Buna Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ ve Pinterest gibi en çok kullandığınız ağlar dahildir. Bu şekilde insanlar sizi sosyal medyada bulduğunda blogunuzu da keşfedebilirler.

9. Blog URL'nizi forum profillerine ekleyin.

Tercihen yeni blogunuzun konusuyla ilgili tartışmalara katıldığınız tüm profilleri imzalı olarak ekleyin.

10. Blogunuzu yazar biyografisine ekleyin.

Bunlar, sahip olduğunuz diğer bloglar da dahil olmak üzere halihazırda katkıda bulunduğunuz siteler olabilir. Belki zaten fotoğrafçılıkla ilgili bir blogunuz var ve pazarlamayla ilgili bir blog başlattınız. Yazar biyografiniz ve hakkında sayfanız yeni pazarlama blogunuza bağlantı vermelidir.

11. Kartvizitler oluşturun ve blogunuzun URL'sini onlara ekleyin.

Bugünlerde ucuza, hatta ücretsiz olarak kartvizit oluşturabilirsiniz. Sadece gibi hizmetleri kullanın Vistaprint.com.

12. Her fırsatta başkalarıyla ağ kurun.

Ağ oluşturma etkinliklerine katılıyor musunuz? İnsanlar size ne yaptığınızı sorduğunda blogunuz hakkında hızlı bir asansör konuşması yaptığınızdan emin olun. Özellikle bir blog konferansındaysanız, insanların konunuz hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olan bir blog olan alanadiniz.com'u kurduğunuzu insanlara bildirmeniz son derece kabul edilebilir bir davranıştır. Tanıtmanız gereken bir günlük işiniz olsa bile, asansör konuşmanız sizin bir [iş unvanınız] olduğunuzu ve aynı zamanda insanların konunuz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olan bir blog olan alanadiniz.com'u da işlettiğinizi belirtir.

Topluluk: Nişinizde aktif olun

13. Blogunuzu dizinlere gönderin.

Yüzlerce dizin blogunuzu belirli bir yıllık veya kalıcı ücret listesi karşılığında listelese de, bunlardan yalnızca birkaçı dikkate alınmaya değer. Bunlar şunları içerir: Web Bloglarının En İyisi (ömür boyu listeleme için 299 ABD doları) ve EatonWeb Blog Dizini (Gönderim için 59.99 ABD doları). Bu dizinlerin bazıları ücretsiz listeler de sunuyor, ancak blogunuzun eklenmesini çok uzun bir süre bekleyeceksiniz, tabii ki blogunuzu eklediklerini varsayarsak. Web siteniz bir coğrafi konuma özelse, onu yerel dizinlere eklemeyi düşünebilirsiniz.

14. Sosyal topluluk sitelerine katılın.

Pek çok sosyal işaretleme ve oylama sitesi bulunmaktadır. Amacınız, aşağıdaki gibi kullanıcılarla etkileşim kuran sosyal işaretleme ve oylama sitelerini aramaktır: Digg, Alltop, veya benzeri. Bu web sitelerinin çoğunun, içeriklerini her zaman tanıtan insanlardan hoşlanmadığını unutmayın; bu nedenle, bu ağlarda arkadaşlar edinmeyi ve ara sıra bu ağlara gönderecekleri umuduyla içeriği onlarla paylaşmayı düşünebilirsiniz.

15. Blog tanıtım ağlarını kullanın.

Yalnızca blog gönderilerini tanıtmak için birbirlerine yardım etmeyi seven insanları bir araya getirmek için çeşitli ağlar mevcuttur. Bu sistemler şunları içerir: Social Buzz Kulübü, Viral İçerik Arıve benzeri.

16. Ağınızı veya grubunuzu oluşturun.

Nişinizdeki diğer kişilerle ağ kurarken tanıtım operasyonunuzu da oluşturabilirsiniz. Herkesin bir şekilde bağlanmasını sağlayın Facebook grubu veya yeni bir ekip oluşturun Gevşeklik herkesin fikirlerini veya en son gönderilerini paylaşabileceği yer.

17. İlgili forumlarda aktif olun.

İşte nişinizle ilgili forumları bulmanın hızlı bir yolu. Aktif üyelere sahip iyi olanları bulmak için Google arama çubuğuna “intitle:forum” + [niş anahtar kelimeniz] yazın.

18. Gruplarda ve topluluklarda aktif olun.

Hedef kitlenizin vakit geçirdiği yerde aktif olmanız gerekir. Belki de bildiğiniz forumlar veya Facebook grupları vardır ve çekmek istediğiniz kitle orada takılıyordur.

19. Soru-Cevap web sitelerinde soru sorun ve yanıtlayın.

Her gün binlerce kişi internette yanıt arıyor. gibi Sorular ve Cevaplar web sitelerinde hesap oluşturabilirsiniz. Quora, Döviz Stack, ve benzerlerini araştırın ve insanların sorularını yanıtlayarak onlara yardımcı olmaya başlayın.

Buradaki fikir, nişinizle ilgili konuları bulmak ve bu bölümlerde aktif olmaktır. Adınızı duyurmanıza ve otoritenizi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. İnsanları web sitenizde oluşturduğunuz daha alakalı içerikleri okumaya yönlendirebilirsiniz.

20. Diğer bloglara yorum yapın ve etkileşimde bulunun.

İlgili diğer bloglara yorum yapmak, nişinizdeki en iyi blog yazarlarıyla ilişkiler kurmanın harika bir yoludur. Nişinizdeki en iyi blogları bulmak için web'de araştırma yapın ve en yeni gönderilerine yorum yapmaya başlayın. Onları ve okuyucularını varlığınızdan haberdar etmenize ve aynı zamanda niş alanınızdaki otoritenizi geliştirmenin bir yolu olmanıza yardımcı olacaktır.

21. Diğer blog yazarlarıyla işbirliği yapın.

Diğer blog yazarlarıyla çalışmak her zaman iyi bir seçimdir. Ancak işbirliğini ağ oluşturmayla karıştırmayın. Ağ oluşturma tamamen yeni bağlantılar kurmak ve diğer blog yazarlarıyla ilişkiler kurmakla ilgili olsa da işbirliği ağ oluşturmanın sonucudur. Bu nedenle, güvenilir bağlantılar kurduktan sonra yetkili blog yazarlarıyla işbirliği yapmaya çalıştığınızdan emin olun; çünkü bu, potansiyelinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Sizin gibi düşünen insanlarla güçlerinizi birleştirdiğinizde, kendi başınıza çalışmaktan çok daha fazlasını başarabilirsiniz.

22. Nişinizdeki diğer bloglara katkıda bulunun.

Google'ın eski web spam sorumlusu Matt Cutts, Konuk blog yazmayı SEO taktiği olarak kınadı. Bununla birlikte, kaliteli bloglara kaliteli içerik gönderdiğiniz sürece, niş alanınızda dikkat çekmenin hala mükemmel bir yolu. Gönderi başına yorum sayısı ve sosyal takipçi sayısıyla kanıtlandığı üzere, güçlü sosyal paylaşımlara ve topluluk katılımına sahip blogları bulun. Blog sahiplerini ve editörlerini tanıyın, onlarla ilişki kurun ve ardından web sitelerine yeni katkıda bulunanları kabul edip etmediklerini görmek için onlara yaklaşın.

23. İnsanların blogunuza misafir olarak paylaşım yapmasına izin verin.

Blogunuza misafir gönderme istekleri alabilirsiniz ve bu, insanların blogunuzdaki potansiyeli gördüğü anlamına gelen iyi bir işarettir. Önemli olan bu katkıda bulunanların yüksek kaliteli içerik oluşturmaya kararlı olmalarını sağlamaktır. Sizin açınızdan bu içeriği incelemek ve yayınlamak için bir sürecinizin olması gerekecektir.

Çoğu durumda konuk blogcular yazdıkları içeriğin tanıtımını yapmanıza da yardımcı olacaktır. Bunu sosyal ağlarında paylaşacaklar ve siz de ek teşhir alacaksınız.

24. Konferanslara katılın ve yeni insanlarla tanışın.

Konferanslara ve ağ oluşturma etkinliklerine katılın. Size ne yaptığınızı sorduklarında blogunuz hakkında hızlı bir asansör konuşması yaptığınızdan emin olun. Özellikle bir blog konferansındaysanız, insanların konunuz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olan bir blog olan alanadiniz.com'un kurucusu olduğunuzu insanlara bildirmeniz önemle tavsiye edilir.

25. Etkinlikler düzenleyin ve konuşmacı olun.

Kendi etkinliklerinizi organize edebilir ve ağırlayabilirsiniz. Yerel veya çevrimiçi bir etkinlik olabilir. İşte Pat Flynn ve Chris Ducker'ın nasıl 1 numara tuttuğuna dair bir örnek Günlük İş Atılımı yerel olay.

Başlık, açıklama ve H1 etiketlerinde anahtar kelimeler kullanın.

  • SEO dostu URL’ler kullanın
  • Kullanıcı dostu bir düzen yapın, H2 etiketleri, madde işaretleri vb. kullanın.
  • İlk 100 kelimede anahtar kelimeler kullanın
  • Tasarımınızı duyarlı hale getirin

Bunun gibi etkinlikler daha fazla insanla ağ kurmanıza, yeni ilişkiler kurmanıza ve size ve web sitenize daha fazla görünürlük kazandırmanıza yardımcı olacaktır.

E-posta: Çeşitli taktikler ve liste oluşturma 

26. E-posta abonelik listenizi büyütün.

Önemli miktarda trafik elde edene kadar beklemeyin! Abone toplamaya baştan başlayın. Blogunuzu başlattığınız ilk günde birkaç kişi blogunuzu severse, bu kişilerin size e-posta adreslerini vermelerini istersiniz, böylece onları blogunuzda olup bitenlerden haberdar edebilirsiniz. Daha sonra bu liste, yeni içeriğinizi veya ürünlerinizi tanıtmak için kullanacağınız liste olacaktır.

gibi bir servisi de kullanabilirsiniz. MailChimp Bu, 2,000'e kadar aboneye sahip olmanıza ve 12,000'e kadar e-postayı ücretsiz göndermenize olanak tanır. Başka bir seçenek gibi bir hizmettir AWeber Bu, ayda 500 ABD doları karşılığında sınırsız e-postayla 19'e kadar aboneye sahip olmanızı sağlar.

27. Her gönderi paylaştığınızda e-posta gönderin.

Bu adım oldukça basit. Yeni bir makale yayınladığınızda tüm mevcut abonelerinizin (çok sayıda aboneniz olmasa bile) ve içeriğinizi beğenebilecek herkesin bilmesini sağlayın.

28. Özel olarak hazırlanmış bir bülten oluşturun.

Bu, kendi içeriğiniz de dahil olmak üzere web'de ilginç içerik toplayabileceğiniz ve yararlı makalelerin listesini abonelerinize gönderebileceğiniz anlamına gelir. Her şeyi içerebilir. Hiten Shan Saas işiyle ilgilenen kişilere haftalık e-postalar gönderir.

29. En iyi veya en yeni içeriğinizi e-posta imzanıza ekleyin.

Tanıtmak istediğiniz belirli bir içeriğiniz varsa bu makaleyi imzanıza ekstra bağlantı olarak ekleyebilirsiniz. Devam eden blog trafiğini teşvik etmek için e-posta imzasına geçmiş blog gönderilerine bağlantılar ekleyin. İşte konuyla ilgili bir örnek:

30. E-postaları en iyi zamanda gönderin.

E-posta göndermek önemlidir ancak bunu doğru zamanda yapmak da önemlidir, böylece daha fazla kişi e-postayı görebilir ve açabilir.

31. E-posta otomasyon hizmetlerini kullanın.

E-posta otomatik yanıtlayıcı hizmetlerinden birini kullanarak e-postaları otomatik olarak gönderebilirsiniz. Bu sayede abonelerinize belirlediğiniz sıra ve sıklıkta mesaj gönderebilirsiniz. İnsanlar genellikle e-posta aboneleri için kapsamlı kampanyalar oluşturur.

32. Kaçıranlara ikinci bir e-posta gönderin.

Noah Kagan'a göre Sumo.com abonelerine e-posta gönderdiklerinde Açık oranlar %50 kadar düşük. Açık oranlarınızı artırmak için yapabilecekleriniz:

  • Adım 1. Aynı e-postayı alın ve konu satırını yeni bir şeyle değiştirin.
  • 2. Adım. İlk e-postanızı açmayan kişilere bir hafta sonra e-postayla gönderin.

33. Sosyal paylaşım bağlantılarını doğrudan e-postanıza ekleyin.

Profesyonel pazarlamacılar bunu her zaman yapar. Bu, abonelerinizin içeriğinizi tek bir tıklamayla bir e-postadan paylaşmasına olanak tanıyan kullanışlı bir numaradır.

34. E-posta içeriğinizi optimize edin.

E-posta içeriğini denemenin birçok yolu vardır. Ancak dikkat edilmesi gereken üç ana alan vardır:

  • Konu satırı;
  • Gövde metni; Ve
  • Ve harekete geçme çağrısı.

E-postanızı test etmek istiyorsanız her şeyi bir anda değiştirmeyin. Her test e-postanın yalnızca bir parçasını değiştirmelidir.

İçerik: Blogunuzu doğru içerikle tanıtmak

35. Hedef kitleye yönelik içerik oluşturun.

Blogunuzun içeriği okuyucuları çeken yem olacaktır. Hedef kitlenizde kimlerin olduğunu bulmanız gerekecek. Hedef kitlenizi daha iyi anlamak için öncelikle cevaplamanız gereken soruların bir listesi:

  • Meslekleri nedir?
  • Ne gibi ortak sorunları olabilir ve onlara nasıl yardımcı olabilirsiniz?
  • En çok hangi konuları okumaktan keyif alıyorlar?
  • Onları geceleri ayakta tutan ne?

İyi içerik, aşağıdaki niteliklerden birine sahip olduğundan insanların harekete geçmesini sağlar:

  • Sosyal para birimi;
  • Pratik değer; Ve
  • Duygu.

Hedef kitlenizin tüm umutlarını ve endişelerini karşılayacak doğru içeriği bulmak zor olabilir. Ancak doğru yaklaşımınız varsa içeriğiniz çok fazla trafik çekecektir.

36. Gönderilerinizi planlayın ve tutarlı bir şekilde blog yazın.

Blogunuzda tutarlı bir yayın planı oluşturmak, okuyucularınızın sizden tekrar ne zaman haber alabileceklerini (günlük, haftalık, aylık ve hatta üç aylık) bilmelerine yardımcı olur. Yayınlama tutarlılığını korumanın anahtarı gerçekçi olmaktır. Bireysel blog yazarları günlük olarak yüksek kaliteli içerik oluşturmayı zor bulacaktır. Haftalık veya iki haftalık gönderilerle başlayın ve nihai hedefiniz buysa, günlük gönderilere kadar ilerleyin. Sadece kalite için miktardan ödün vermeyin.

Tutarlılığı korumanıza yardımcı olmak için bir çeşit editoryal takvim kullandığınızdan emin olun. Kullanabilirsiniz Google Takvim, hatta basit bir e-tablo. Blog yazmanın boş zamanlarınızda yaptığınız bir şey değil, odaklandığınız bir şey olması için fikirlerinizi yönetmek ve her ay için içerik temalarınızı planlamak için bunu kullanın.

37. Uzun biçimli içerik üzerinde çalışın.

SerpIQ'un araştırmalarına göre, uzun içerikli içerikler genellikle arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alıyor.

Uzun biçimli içeriklerin bir türü de her zaman yeşil olan içeriktir. Evergreen içerik okuyucuların ilgisini çekmeye devam ediyor ve yayınlanma tarihinden yıllar sonra bile onlara değer katıyor. SEO sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olacak ve blogunuza daha fazla trafik çekeceksiniz.

38. Daha fazla tıklama almak için uygun başlıklar kullanın.

Blog gönderinizin başlığı veya başlığı potansiyel okuyucuların dikkatini çekmelidir. İnsanlar bunu sosyal medya haber akışlarında veya arama sonuçlarında görebilir. İnsanların ele aldığınız konuyu ararken kullanabileceği ana anahtar kelime öbeğini eklediğinizden emin olun.

Yukarıda belirtilen ilkelere başlıklarınızda yer vermeniz de önemlidir. Başlıklarınızın daha sık tıklanması için sosyal geçerliliği, pratik değeri gösterin veya duygulara odaklanın.

İşte iyi manşet örnekleri:

  • Sosyal para birimi: Örn. “1000'da Neden 2019'lerce Blogcu SMX Konferansına Gelecek?”
  • Pratik değer: Örn. “Günde 10 Dakika Harcayın, 2 Ayda İnanılmaz Karın Kaslarına Sahip Olun”
  • Duygular: Örn. “Uyarı: Bunu Okumadan Bir Ons Köpek Maması Daha Almayın”

39. İçeriğinizi düzenleyin ve taranabilir hale getirin.

İçeriğinizi insanların hızlı bir şekilde tarayabilmesi için düzgün bir şekilde yapılandırmanız gerekir. Her gönderiyi hem okuyucular hem de arama motorları için optimize etmek amacıyla alt başlık, kalın metin ve madde işaretleri gibi öğeleri kullanın.

A Araştırma çalışması Nielsen Norman Group'un araştırması, ortalama bir web sayfasındaki kullanıcıların ortalama bir ziyaret sırasında kelimelerin en fazla %28'ini okumaya zaman bulduğunu gösteriyor.

40. İçeriğinize grafik ve görseller ekleyin.

İçeriğinize grafikler oluşturun ve ekleyin. Resimler web sitenize ek trafik sağlamak için harika bir kaynak olabilir. İnsanların resimlerinizi kullanmasına izin verebilir ve onlardan sizi kaynak olarak göstermelerini isteyebilirsiniz.

Hatta her görsel için insanların kopyalayıp web sitelerine yapıştırabileceği önceden hazırlanmış HTML kodu bile oluşturabilirsiniz.

Araştırmalar Resimli makalelerin, resimsiz makalelere göre %94 daha fazla görüntülendiğini görüyoruz.

41. Yararlı infografikler oluşturun.

İnfografikler son yıllarda popüler hale geldi ve pazarlamacılar bunları sıklıkla bir tanıtım yöntemi olarak kullanıyor.

İnfografik oluşturmak için profesyonel bir tasarımcı olmanıza gerek yok. Kullanabileceğiniz bazı araçlar şunlardır: Piktochart, Canva, ve Venngage.

İpucu: İnsanların web sitelerine kopyalayıp yapıştırabilecekleri HTML kodunu ekleyin. Bu aynı zamanda sitenize bağlantılar almanıza da yardımcı olacaktır.

42. Kullanmak SlideShare içeriğinizi tanıtmak için.

SlideShare, slayt gösterileri oluşturmanıza ve bunları blogunuzda yayınlamanıza olanak tanıyan bir multimedya içerik aracıdır. Bu şekilde çalışmanızı, fikirlerinizi veya eğlenceli fotoğraflarınızı izleyicilerinize sunabilirsiniz.

43. Ayrıntılı kılavuzlar yazın.

Ana içeriğiniz temel taşı içeriğiniz olacaktır. Bu, web siteniz için temel olarak kullanılacak içeriktir ve temel yazıların etrafına daha küçük blog yazıları yazılacaktır.

44. Eski içeriğinizi yenileyin ve yeniden yayınlayın.

Bu uygulama zorlayıcı olabilir. Çok sayıda ziyaret alan eski yazılarınızdan bazılarını bulabilir ve herhangi bir içeriğin güncellenip güncellenemeyeceğini görebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra yeni tarihle yayınlayın ve izleyicilerinizle paylaşın. İçerik her zaman eskir, bu nedenle bu soruna dikkat ettiğinizden emin olun.

45. Tartışmalı içerik oluşturun.

İnsanları konuşturmak istiyorsanız gidilecek yol tartışmalı içeriktir. Bu tür içeriklere dikkat etmeniz gerekir ancak dikkatleri blogunuza çekebilir. Söylendiği gibi, kötü tanıtım diye bir şey yoktur.

46. ​​Makalelerinizi PDF formatına dönüştürün.

Araştırmalar, insanların bir bilgi duyduğunda üç gün sonra o bilginin yalnızca %10'unu hatırlayabildiğini göstermiştir. Ancak ilgili görsel aynı bilgiyle eşleştirilirse, insanlar üç gün sonra bilginin %65'ini aklında tuttu.

Makalelerinizi PDF'lere dönüştürebilir ve kayıt formları aracılığıyla indirmeyi teklif edebilirsiniz. Bu şekilde abone listenizi büyütebilir ve onlara gelecekte başka şeyler sunabilirsiniz. PDF'leri kendiniz nasıl oluşturacağınızı bilmiyorsanız ve ekibinizde bir tasarımcı yoksa, aşağıdaki gibi araçları kullanabilirsiniz: Web2pdfdönüştürme.

47. Bir podcast başlatın.

Podcast, çeşitli konulardaki görüşlerinizi paylaşmak için oluşturabileceğiniz ses içeriğidir. Dosyaları bir dizi halinde yayınlamaya karar verirseniz insanlar podcast'inize kaydolabilir. Daha sonra ses dosyalarını kaydedersiniz ve bunları insanların indirmesi veya dinlemesi için blogunuza gönderirsiniz.

Podcast'ler blogunuzu ve markanızı tanıtmanın mükemmel bir yoludur. Birçok insan bilgiyi ses yoluyla tüketmeyi tercih ediyorum seyahat ederken veya araba kullanırken. Hedef kitlenize ulaşmak için kullanabileceğiniz başka bir kanaldır.

48. Bir yarışma düzenleyin.

Yarışmalar, blogunuza gelen trafiği ve potansiyel müşterileri artırmanın etkili bir yoludur. Bir yarışma düzenlemek roket bilimi değildir ancak başarılı olmak için birkaç adımı izlemeniz gerekir.

Yüksek değerli, kısa ve öz bir e-kitap oluşturun ve onu hiçbir koşula bağlı olmaksızın ücretsiz olarak kullanıma sunun (bir e-posta bile istemeyin). Şimdi bu e-kitabı mümkün olan her yerde paylaşın ve okuyucuları da onu paylaşmaya teşvik edin. Biyografinizi e-kitabın içine eklediğinizden emin olun.

49. Bir çekiliş düzenleyin.

Çekilişler aynı zamanda doğru bir şekilde kurulduğu ve uygun şekilde tanıtıldığı sürece dikkatleri web sitenize çekmenin mükemmel bir yoludur.

Hediyenizi ayarlamanızı kolaylaştıracak bir yazılım mevcuttur. İşte göz atabileceğiniz birkaç örnek WizHive ve Wazoku.

50. Bir e-Kitap yazın.

Bir süre blog yazdıktan sonra bir e-Kitap yazmayı düşünebilirsiniz. 30-40 sayfalık bir belge yazmak her zaman eğlenceli değildir ancak size bazı olumlu faydalar sağlayabilir.

İşte bir örnek örnek olayDanny Iny'nin viral bir e-Kitabın nasıl yazılacağını ve bundan nasıl trafik alınacağını anlattığı yer.

Sosyal medya: Blogunuzu sosyal ağlar aracılığıyla tanıtma

51. İçeriğinizi birincil sosyal ağlarda paylaşın.

Yapmanız gereken ilk şey, tercih ettiğiniz adı tüm ana sosyal medya ağlarında talep etmektir. Nişinize bağlı olarak bazı sosyal medya kanalları çok değerli olabilir. Ancak sosyal medyanın (ücretli reklamların yanı sıra) başkalarıyla bağlantı kurabileceğiniz, onlara yardımcı olabileceğiniz ve uzmanlığınızı sergileyebileceğiniz bir yer olduğunu unutmayın. 

Bir megafonla atlayıp sirkteki havlayan gibi davranmayın. Bunun yerine, sosyal medyayı başkalarıyla tanışabileceğiniz, fikir alışverişinde bulunabileceğiniz ve içeriğinizi onlarla paylaşabileceğiniz büyük bir kokteyl partisi gibi ele alın. Amacınız değerli olmak ve mevcut veya gelecekteki blog okuyucularınızla etkileşim kurmaktır.

Ayrıca içeriğinizi her sosyal medya kanalı için ayrı ayrı uyarlamayı da inceleyebilirsiniz. Örneğin, Instagram hesabımız için blogumuzda yayınladığımız içeriği nasıl değiştireceğimizi burada bulabilirsiniz.

52. İçeriğinize sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin.

Paylaşım butonlarını içeriğinizin üst kısmına, alt kısmına veya yan tarafına kayan widget olarak yerleştirebilirsiniz. Veya dilerseniz mevcut tüm seçenekleri kullanabilirsiniz.

Paylaşma düğmelerini yerleştirme

53. Sosyal medyada doğru zamanda paylaşım yapın.

Bilgi güçtür ve ne zaman gönderi paylaşacağını, nerede paylaşacağını, ne paylaşacağını ve ne sıklıkta paylaşacağını bilen biri, dikkatini çeken herhangi bir sosyal medya platformuna ara sıra rastgele içerik ekleyen birinden çok daha fazla para kazanacaktır.

Sosyal medya pazarlamasına haftada en az altı saat yatırım yapanların en az %61'i arama motoru sıralamalarında iyileşme gördü.

54. İçeriğinizi sosyal medyada daha sık yayınlayın.

Farklı sosyal kanallarda günde bir kez paylaşım yaparak sonuç alabilirsiniz. Daha fazlasını yayınlarsanız ne olur? Elbette her sosyal medya kanalı farklıdır ve bu, hedef kitlenizin kim olduğuna bağlıdır. Ancak seçeceğiniz sosyal medya ağlarında bilgileri daha düzenli yayınlarsanız daha iyi sonuçlar alacağınızı garanti ederiz.

55. Sosyal ağlarda paylaşım yaparken sadece manşet kullanmayın.

Birçok insan tembelleşir. Sadece metnin başlığını kopyalıyorlar, bağlantıyı ekliyorlar, sosyal medyada paylaşıyorlar ve bir mucizenin gerçekleşmesini bekliyorlar. Kullandığınız kanala bağlı olarak sosyal gönderinize ek içerik eklemek için zaman harcamanız önemlidir. Facebook'a daha fazla mesaj gelebilir.

56. Sosyal medya paylaşımlarınıza görseller ekleyin.

Sosyal medya paylaşımınıza görsel veya video eklemenin tıklama oranınızı ve etkileşiminizi artıracağını anlamak önemlidir.

57. Ekip üyelerinizden paylaşmalarını isteyin.

Blogunuzu çalıştırmanıza yardımcı olacak ekip üyeleriniz varsa onlardan içeriğinizi kendi sosyal medya ağlarında paylaşmalarını isteyin. Kulağa basit geliyor, ancak bu küçük adımlar içeriğinizi duyurmanıza yardımcı olacak ve onu beğenen herkes sadık kalacaktır.

58. Okuyucularınıza okuduğunuz ve paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Zaman ayırın ve yorumları için tüm okuyucularınıza teşekkür edin. Tembel olmayın. Bu onlar için dünyalara bedel olabilir. Ayrıca içeriğinizi sosyal medyada paylaşan insanlara teşekkür edin. İşte teşekkür etmenin bazı yaratıcı yolları:

Gary Vaynerchuk her zaman Twitter'da video yanıtlar kullanıyor. Onu çalışırken izleyin!

Twitter

Twitter'da 200 milyondan fazla kullanıcı var. Bazıları bunun tek yönlü bir konuşma olduğunu ve 140 karakterlik (maksimum) mesajların sürekli olarak ateşlendiğini söylüyor. Konuşan çok insan olduğunu ama dinleyenlerin az olduğunu iddia ediyorlar. Ancak diğerleri, içeriklerini tanıtmak için güçlü ve etkileşimli bir takipçi kitlesi oluşturmayı başardılar.

59. Doğru zamanda tweet atın.

Tweet atmak için en iyi zamanın ne olduğu konusunda farklı çalışmalar mevcut. İşte Tweet atmak için en iyi zamanın ne olduğuna dair Coschedule'den mükemmel bir örnek:

Ayrıca araştırmanızı kontrol ederek de yapabilirsiniz. Twitter Analytics hesap ve istatistiklere bakmak.

60. Ne sıklıkla Tweet atmalısınız?

Socialbakers Twitter'ı inceledi11,000 tweet'ten oluşan bir örnek alıyor ve günde üç tweet'in markaların önemli düzeyde etkileşim görmeye başladığı nokta olduğu sonucuna varıyor.

61. Daha fazla kişiye ulaşmak için Twitter'da uygun hashtag'leri kullanın.

Hashtag, pound işareti (#) ile boşluksuz yazılan bir anahtar kelime öbeğidir. Tek bir kelime olabileceği gibi herhangi bir kelimenin birleşimi de olabilir. Örneğin, #bloglama, #ilovefoodblog, #mytraveladventure vb.

Hashtag bir bağlantıya benzer şekilde çalışır; belirli bir etiketi kullanan tüm konuşmaları birbirine bağlar. Dolayısıyla, nişinizde hangi hashtag'lerin popüler olduğunu biliyorsanız, bunları tweet'lerinizin daha fazla görülmesini sağlamak için kullanabilirsiniz. Şu anda neler olduğunu ve mevcut trendlerin neler olduğunu öğrenmek için Twitter arama fonksiyonuna göz atın.

Ayrıca Madalyn Sklar'ın sitesindeki şu makaleye göz atın: Twitter'ı Pazarlama Amaçlı Kullanmanın 7 Güçlü Yolu.

62. İçeriğinizde “Tweetlemek için Tıklayın” kutularını kullanın.

Bu işlev, sadık ziyaretçilerinizin içeriğinizi Twitter'da kolayca paylaşmasına olanak tanır. Ayrıca, harekete geçmeniz için iyi bir hatırlatma görevi görür.

Hızlıca ekleyebilirsiniz WordPress blogu ile Daha İyi Tweet to Click eklentisi ve bunu içeriğinize eklemeye başlayın. Veya bir kullanabilirsiniz Tweet için Tıklayın gibi bir araç ve insanların tweetlemesini istediğiniz metni kutuya ekleyerek tweetlenebilir bir bağlantı oluşturun.

63. Tweetlerinizi önceden planlamak için otomatik araçları kullanın.

Gibi araçları kullanabilirsiniz Tampon Trafiğinizi artırmak ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Tweetlerinizi önceden planlamak için.

Bunun iyi bir örneği Tami Brehse'den bir vaka çalışmasıdır. Kendi Twitter hesabını geliştirmek için hangi stratejileri uyguladığını açıklıyor ve %50 trafik artışı elde etti.

64. Daha fazla etkileşim almak için "Twitter kartlarını" kullanın.

Twitter bunu Geliştirme merkezinde güzel bir şekilde açıklıyor:

“Twitter Kartları ile Tweetlere fotoğraf, video ve medya deneyimlerini ekleyerek web sitenize trafik çekmenize yardımcı olabilirsiniz. Web sayfanıza birkaç satır işaretleme eklemeniz yeterli; içeriğinize bağlantı veren Tweetler atan kullanıcıların Tweetlerine, takipçilerinin görebileceği bir "Kart" eklenecektir."

İşte 140 karakterli Oyuncu Kartının gösterildiği Tweet örneği:

65. Tweet'i profilinizin en üstüne sabitleyin.

Gönderdiğiniz herhangi bir Tweete uygulanabilir. Tek yapmanız gereken aşağı ok düğmesine tıklayıp “Profilinize sabitle” bağlantısına tıklamak.

66. Tweet sohbetlerine katılın.

Bu, nişinizdeki diğer insanlarla ağ kurmanın ve bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Twitter sohbetleri genellikle önceden belirlenmiş bir zamanda, bir grup kullanıcının önceden seçilmiş bir hashtag kullanarak belirli bir konuyu tartışabileceği bir zamanda gerçekleşir.

Facebook

üzerinde olan 2.85 milyar Aylık aktif kullanıcı sayısıyla Facebook bir numaralı sosyal medya ağıdır. Muhtemelen potansiyel okuyucularınızın ve gelecekteki müşterilerinizin çoğunun zaten orada bir hesabı vardır.

Blogunuzun Facebook sayfasını açabilir ve halihazırda kurulmuş olan toplulukla etkileşime girmeye başlayabilirsiniz. Ancak bu platformda işi zevkle karıştırmamaya dikkat edin. Facebook, takipçilerinizle gerçek etkileşimi ödüllendirir.

67. Facebook'ta doğru zamanda paylaşım yapın.

Facebook'ta paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne olduğu konusunda farklı çalışmalar yapılmıştır. İşte mükemmel bir örnek program paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne olduğuna ilişkin:

68. Facebook'ta ne sıklıkla paylaşım yapıyorsunuz?

Farklı çalışmalar farklı istatistikler gösteriyor ancak genel olarak günde en az bir kez paylaşım yapılması tavsiye ediliyor.

69. Önemli gönderileri Facebook duvarının üstüne sabitleyin.

Gönderilerinizden birinin tanıtımını yapmak istiyorsanız, onu her zaman duvarınızın üst kısmında görünecek şekilde sabitleyebilirsiniz. Bunu yapmak için gönderiyi bulun, aşağı ok düğmesini tıklayın ve "Sayfanın üstüne sabitle" bağlantısını seçin.

70. İlgili Facebook gruplarında aktif olun.

Farklı tat ve renklere sahip birçok Facebook grubu var. İlgisini çekmek istediğiniz kitleyi, niş konunuzla ilgili gruplar halinde takılarak bulabilirsiniz. Örneğin, köpeklerle ilgili bir blog işletiyorsanız, Facebook köpek severler grubu 790,000'den fazla takipçisi ile sizin için mükemmel bir yer.

71. Daha fazla etkileşim almak için gönderilerinizde videolar kullanın.

Facebook'ta önemli ölçüde daha yüksek paylaşımlara neden olan formatlardan biri videolardır. Aşağıdaki grafik, video gönderisi başına ortalama paylaşımlarda çok önemli bir büyüme gösteriyor.

Ian Cleary, video büyümesinin henüz ilk günlerinde olduğumuza inanıyor:

“Facebook platformunda video içeriğinin büyümesinin ilk aşamalarındayız ve Facebook'un algoritması aracılığıyla videoya destek verdiği açık. Şimdi bu avantajdan yararlanmanın ve potansiyelinden yararlanmanın zamanı geldi.”

LinkedIn

LinkedIn profesyoneller için önde gelen sosyal ağdır. 100 milyondan fazla kullanıcısıyla, nişinizdeki diğer blog yazarları ve işletme sahipleriyle bağlantı kurmak için harika bir yerdir. İşle ilgili bilgiler söz konusu olduğunda ağın sunabileceği çok şey var.

72. LinkedIn'de doğru zamanda paylaşım yapın.

LinkedIn'de paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğu konusunda yapılmış farklı çalışmalar var. İşte Coschedule'den paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğuna dair mükemmel bir örnek:

73. LinkedIn'de ne sıklıkla paylaşım yapılmalı?

Farklı çalışmalar farklı istatistikler göstermektedir ancak genel olarak günde bir kez paylaşım yapılması önerilir.

74. Kullanmak LinkedIn Grupları İçeriği tanıtmak için.

LinkedIn Grupları, aynı ilgi alanlarına sahip kişilerin istenen konular hakkında iletişim kurabileceği forumlara benzer.

Bu gruplara katılarak bir konu hakkındaki uzmanlığınızı paylaşabilir ve ilişkiler kurmaya başlayabilirsiniz. Bu kişilerin çoğu iş ortağı veya potansiyel müşteri olabilir. Böylece LinkedIn grupları değerli ilişkiler geliştirmenize ve daha fazla iş almanıza yardımcı olabilir.

75. İçeriğinizi tanıtmak için LinkedIn'de yayınlayın.

İçeriğinizi LinkedIn'de paylaşın. Bunu LinkedIn profilinizi açıp “Makale yaz” butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.

İçeriğinizi eklemeye başlayabileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Burada bir örnek olay Bir telekomünikasyon şirketinin üç özel günlük gönderi yayınlayarak LinkedIn ziyaretlerini nasıl %291 oranında artırabildiğini anlatıyor.

Pinterest

Halen ağırlıklı olarak kadınlar tarafından kullanılsa da Pinterest'teki erkeklerin sayısı artıyor. Aylık yüz milyondan fazla aktif kullanıcıyla Pinterest kullanımına ilişkin istatistikler etkileyici.

76. Doğru zamanda sabitleyin.

Pinterest'i kullanmak için en iyi zamanın ne zaman olduğu konusunda farklı çalışmalar yapılıyor. İşte Coschedule'den paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğuna dair mükemmel bir örnek:

77. Ne sıklıkla Pin koymalısınız?

Farklı çalışmalar farklı istatistikler gösteriyor ancak genel olarak günde en az 11 Pin yapılması tavsiye ediliyor.

78. Daha fazla etkileşim için uygun Pin açıklamaları yazın.

Pinterest ekibi, pinleriniz için daha iyi performans gösteren açıklamalar yazmak için beş önemli nokta öneriyor.

  • Faydalı ayrıntılar;
  • Anahtar Kelimeler;
  • Birkaç cümle uzunluğunda olabilir;
  • Olumlu duygu; Ve
  • Harekete geçirici mesaj, okuyucuya bundan sonra ne yapması gerektiğini söyleyin.

79. Daha fazla Pin almak için görsellerinizi optimize edin.

Pinterest'e göre Pinterest görselleri için en iyi en boy oranı 2:3 veya 1:3.5 olup minimum genişlik 600 pikseldir. İşte Buffer'ın en iyi performans gösteren pinlerine örnekler:

80. Resimlerinize bir Pin düğmesi ekleyin.

Pinterest'te 75 milyarın üzerinde fikir var.

Ziyaretçilerinizin Pinterest'te paylaşmasını kolaylaştırmak için tüm görsellerinize "Sabitle" düğmesi ekleyebilirsiniz.

Ayrıca WordPress gibi eklentileri de kullanabilirsiniz. Görüntü Üzerindeki Düğmeyi Sabitle bunları blogunuza hızlı bir şekilde entegre etmek için.

81. Daha fazla görünürlük elde etmek için Grup Panolarını kullanın.

Grup panosu normal bir Pinterest panosu gibi çalışır. Tek fark, pano oluşturucunun yanı sıra diğer kişilerin de pin ekleyebilmesidir. Pinterest panoları takipçi sayınızı artırmanıza, repin sayısını artırmanıza ve etkileşimi artırmanıza yardımcı olabilir.

Instagram

Instagram'ın 1 yılından bu yana aylık yaklaşık 2019 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu sosyal ağ, mobil cihazınız üzerinden fotoğraf ve görsel paylaşmanıza olanak tanıyor.

82. Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman.

Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğu konusunda yapılmış farklı çalışmalar bulunmaktadır. İşte Coschedule'den paylaşım yapmak için en iyi zamanın ne zaman olduğuna dair mükemmel bir örnek:

83. Instagram'da ne sıklıkla paylaşım yapmalısınız?

Farklı çalışmalar farklı istatistikler gösteriyor ancak genel olarak günde 1-2 kez paylaşım yapılması tavsiye ediliyor.

84. Harekete geçirici mesajlar kullanın.

Instagram ile aşağıdakileri yaparak web sitenize trafik çekebilirsiniz:

  • Bağlantınızı biyografinize yerleştirmek;
  • Harekete geçirici mesaj gönderileri oluşturmak; Ve
  • Hikayeleri kullanma.

85. Doğru hashtag stratejisini kullanın.

İyi bir hashtag stratejisi oluşturmak, Instagram'da hızlı bir şekilde başarılı olmak için çok önemlidir.

NeedGrowth ekibi, sıfırdan @elizabethpittis Instagram hesabını etkili bir şekilde nasıl büyütebildiklerini açıklıyor.

İşte yaklaşımlarında kullandıkları adımlar:

  • 1. Adım: İçerik Kraldır
  • Adım 2: Hashtag Stratejisi
  • 3. Adım: Etkileşim

Daha fazla ayrıntı için onların göz atın örnek olay.

Sue B Zimmerman, blogunda harika Instagram analizleri ve ipuçları paylaşıyor; özellikle onun hakkındaki makalesine göz atmalısınız. Instagram hashtag temelleri.

86. Daha fazla etkileşim için Instagram hikayelerini kullanın ve bağlantılar ekleyin.

Instagram Hikayesindeki bağlantıları deneyen birden fazla markaya göre, İnsanların yüzde 15 ila 25'i kaydırıyor geçiyoruz.

Bu seçenek, insanların uygulama içindeki içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi alabilmesi için hikayelerinize bağlantılar ekleme olanağı sağlamak amacıyla Instagram tarafından tanıtıldı. Instagram Hikayeniz belirli bir konuya odaklanıyorsa ve o konuyla ilgili bir makaleye bağlantı veriyorsa, o bağlantıyı kaydıran kişilerin o konuya ilgi duyması garanti edilir. Bu, ziyaretçilerinizle etkileşim kurmak için başka bir fırsat açar.

Instasize ile takipçilerinizi her zaman çekebilirsiniz! Bu fotoğraf ve düzenleme uygulaması tek bir yerden fotoğrafları, videoları düzenlemenize ve çarpıcı metin görselleri oluşturmanıza olanak tanır.

YouTube

Artık Google'a ait olan YouTube çok büyük bir şirkettir.

  • Daha 2 milyar kullanıcı;
  • Aylık 6 milyar saat video izleniyor;
  • Dakikada 100 saatlik video yükleniyor; Ve
  • 18-34 yaş arası izliyor.

92. Blog içeriğinizi YouTube videolarıyla geliştirin.

YouTube'a gidip istediğiniz videoyu açarak web sayfanıza video ekleyebilirsiniz, ardından videonun alt kısmındaki Paylaş düğmesini tıklayıp Yerleştir'i seçip kodu kopyalayabilirsiniz. Bu kodu herhangi bir sayfaya veya bir gönderinin içine ekleyebilirsiniz.

93. Blog içeriğinizi video içeriğine dönüştürün.

Kitlenizin video içeriklerini daha iyi tüketeceğini düşünüyorsanız ya da YouTube kanalınızı büyütmek istiyorsanız favori içeriklerinizi alıp videoya dönüştürün. Bunlar bir açıklayıcı, ekran kaydı veya yüzünüzün yer aldığı videolar olabilir.

Videolarınızdan gelen trafiğin bir kısmını blogunuza aktarmak istiyorsanız her şeyi videoya dahil etmeyin. Bunun yerine, açıklamada videonun altına blog gönderinizin bağlantılarını ekleyin. Bu şekilde insanlar blogunuza tıklayabilir ve blogunuzda daha fazla bilgi edinebilir.

94. YouTube videolarınızı Google aramada sıralayın.

Bazı cümleleri aradığınızda bazen ilk sayfadaki sonuçlarda videolar göreceğinizi muhtemelen görmüşsünüzdür. Örneğin, "papyon nasıl bağlanır" diye arama yaparsanız şunu elde edersiniz:

Kullanabileceğiniz yaklaşımlardan biri, belirli konulara yönelik videolar oluşturmak ve bunların YouTube'da ve doğal arama sonuçlarında sıralanmasını sağlamaya çalışmaktır.

SEO: İçeriğinizin arama motorlarında tanıtılması

95. İçeriğinizi SEO dostu yapın.

SEO ile çalışırken sıralamanızı etkileyen gerçek faktörlerin farkında olmanız gerekir. Bunlar sıralamanızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen unsurlardır. İki tür sıralama faktörü vardır: Sayfa İçi ve Sayfa Dışı. İçeriğinizi SEO dostu hale getirmek için sayfa içi faktörlere dikkat etmeniz gerekecektir.

İşte liste:

  • Başlık, açıklama ve H1 etiketlerinde anahtar kelimeler kullanın;
  • SEO dostu URL'ler kullanın;
  • Kullanıcı dostu bir düzen yapın, H2 etiketleri, madde işaretleri vb. kullanın;
  • İlk 100 kelimede anahtar kelimeler kullanın; Ve
  • Tasarımınızı duyarlı hale getirin.

96. Blogunuzu arama motorlarına gönderin.

bir Yoast SEO adlı eklenti. Bu eklentinin özelliklerinden biri, blogunuz için özel bir site haritası oluşturmanıza olanak tanır. Blogunuzu arama motorlarına göndermek için bu site haritasını kullanabilirsiniz. Google Web Yöneticisi Araçları (Google için) ve Bing Webmaster Araçları (Bing ve Yahoo için).

97. Yazmadan önce anahtar kelime araştırması yapın.

Google Anahtar Kelime Aracı hala yeni anahtar kelimeleri tanımlamanın en iyi yoludur.

İçeriğiniz için hedeflenen anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmak için aşağıdaki gibi özel araçları kullanabilirsiniz: SEMrush, KWFindervb. Bu hizmetler, kullanıcıların aylık olarak hangi bilgilerin talep edildiğini, arama motorlarına ne miktarda girildiğini görme ve tahmin etme olanağı sağlar. Bu verilerden gönderiniz için en faydalı olacak “anahtar kelimeleri” seçmelisiniz.

Hangi aracı kullanırsanız kullanın seçim süreci iki koşula indirgenebilir:

  • Belirli bir konu içinde maksimum sayıda benzersiz anahtar kelime öbeği bulun; Ve
  • Arama sıklığı ile anahtar kelime rekabeti arasındaki en iyi uzlaşmayı bulun.

98. İçeriğinizi birbirine bağlayın.

Blog makalelerinizi birbirine bağlamak önemlidir. Doğru şekilde yapılırsa, bu teknik size bazı güzel trafik avantajları sağlayabilir. Blogunuza diğer ilgi çekici makalelere bağlantılar eklerseniz, insanlar sonunda blogunuza tıklayıp blogunuzdaki daha fazla sayfayı ziyaret edeceklerdir.

99. Uygun kalıcı bağlantı yapısını kullanın.

Kalıcı bağlantılar, blogunuz için ayarladığınız URL'lerdir. Varsayılan olarak WordPress, URL'nizi bir sorgu dizesiyle adlandıracak ve yayınladığınız her yazı veya sayfa için ona bir sayı verecektir. Kalıcı bağlantılarınızı kullanıcı dostu ve SEO dostu hale getirmeniz önemlidir. Bu, WordPress kontrol panelindeki ayarlar aracılığıyla yapılabilir.

100. İçeriğinize bağlantılar oluşturmaya odaklanın.

Bağlantılar, arama motorlarının içeriğinizi bulmasına ve sıralamasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle, web sitenize olan bağlantıları büyütmek önemlidir. Herhangi bir şüpheli programa katılmadığınızdan veya bağlantıları meşru olmayan bir şekilde alarak arama motorlarını manipüle etmeye çalışmadığınızdan emin olun. Harika içerik oluşturup onu tanıtarak bağlantılarınızı oluşturun.

101. Diğer otorite sitelerine bağlantı verin.

Nişinizdeki uzman web sitesine bağlantı vermek, onlarla ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır. Bu bir gecede gerçekleşmeyecek, ancak otoritenizi oluşturduğunuzda fark edileceksiniz ve aynı uzmanlar da sizinle bağlantı kurabilir. Bu her iki tarafa da karşılıklı fayda sağlayacaktır.

İşbirliği: Blogunuzu ortaklıklar yoluyla tanıtın

102. İçeriğinizi nişinizdeki blog yazarlarıyla paylaşın.

Nişinizdeki diğer blog yazarlarıyla ilişkiler kurarsanız, onlardan içeriğinizi hedef kitleleriyle paylaşmalarını isteyebilirsiniz. İçeriğiniz sıra dışıysa veya uygun bir araştırma yaptıysanız, bir bağlantı da isteyebilirsiniz. Bu size yalnızca yönlendirme trafiği sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bağlantılar arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza da yardımcı olacaktır.

103. Uzmanlardan içeriğinize katkıda bulunmalarını isteyin.

Derinlemesine makaleler veya çalışmalar hazırlıyorsanız bazen belirli konularda profesyonel görüş almak önemlidir. Örneğin, yazarlara hangi araçları kullanacakları konusunda tavsiyelerde bulunuyorsanız, bazı profesyonel yazarlara hangi araçları kullandıklarını sorabilir ve yanıtlarını içeriğinize ekleyebilirsiniz. Bu bilgiler hedef kitleniz için faydalı olacaktır, ayrıca bu içeriği katkıda bulunan kişilerle paylaşabilirsiniz.

104. Alanınızdaki yetkili kişilerle röportajlar yapın.

Yayınladığınız her makale için sağlam bir blogger sosyal yardım planınızın olduğundan emin olun. Makalenizi e-postayla gönderebileceğiniz düzinelerce ilgili blog yazarının bir listesini derleyin ve onlardan makalenizi paylaşmalarını veya makalenize bağlantı vermelerini isteyin.

Harika röportajların en iyi örneklerinden biri Tim Ferriss'in yaklaşımı olacaktır. Farklı bilgi alanlarından insanları podcast'ine davet ediyor, onlarla röportaj yapıyor ve ortaya çıkan bilgileri hayranlarıyla paylaşıyor. Kitap bile yazabildi Titanların AraçlarıYıllar boyunca topladığı bilgileri içeren.

Röportajlar için etkileyicilerle iletişim kurmanıza yardımcı olacak kolay bir tüyo istiyorsanız, şuraya göz atın: BüyümeMentor, bütçenizi zorlamadan pazarlama ve startup alanındaki önde gelen etkileyicilerden bazılarıyla görüşme rezervasyonu yapabileceğiniz bir platform.

105. Özet makaleler oluşturun.

Bu, bir uzmandan içeriğinize katkıda bulunmasını istemeye benzer. Tek fark, bu materyalin genellikle yalnızca uzmanlardan topladığınız ve blogunuzda sunduğunuz geri bildirimlerden oluşmasıdır. Blogdan Para Kazanma İpuçları hakkında oluşturduğumuz özet makalenin bir örneğini burada bulabilirsiniz.

106. İçeriğinizde etkileyicilerden bahsedin ve onlara haber verin.

Bir grup uzmanla röportaj yaptığınız ve onlara tek bir makalede derlenecek bir veya iki soru sorduğunuz "uzman toplantıları" yaparak blog trafiğinizi büyük ölçüde artırabilirsiniz.

İşte en iyi blog yazarlarından ilişkiler kurmanın ve onlardan bağlantı kazanmanın başka bir kolay taktiği: Onlardan herhangi bir katkı veya fikir istemenize gerek yok. İçeriğinizin herhangi bir yerine alıntılarından birini ekleyebilir, ardından onlara ulaşarak onların bilgeliğine hayran olduğunuzu ve bunu web sitenize eklediğinizi bildirebilirsiniz.

107. Gazeteciler ve yazarlarla ilişki kurun (HARO).

Bu bağlantılar, içeriğinizi ve hatta bazı ürünlerinizi tanıtmak istediğinizde çok yardımcı olabilir. Yazarlar her zaman iyi bir bilgi ararlar ve eğer elinizde varsa, onu onlara ulaştırmanın bir yolunu bulmanız gerekir. Elbette uygulayabileceğiniz yaklaşımlardan biri, konunuza yakın materyaller yayınlayan gazetecileri manuel olarak aramaktır.

İletişim bilgilerini bulun ve onlara ulaşın. Uyarı… Meşgul yazarlardan yanıt almak her zaman kolay değildir.

gibi hizmetleri de kullanabilirsiniz. Uzman satış noktanızdan, bazı gazetecilerin izini sürmek istediğinizde kullanışlı olur.

108. Podcast'lere davet edilmeyi isteyin.

Nişinizde favori podcast'leriniz varsa, sunucuya onların podcast'lerine katılıp katılamayacağınızı sorun. Bu şekilde onların izleyicilerine dokunabilirsiniz. Yaptığınız şey hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyecekleri için onlarla bazı değerli bilgelikleri paylaştığınızdan emin olun.

109. Diğer blog yazarlarıyla ortaklık kurun ve projeler üzerinde çalışın.

Daha önce de belirttiğimiz gibi diğer blog yazarlarıyla çalışmak her zaman harika bir seçimdir. Birkaç blog yazarının eşit katkıda bulunabileceği bir e-Kitap yazmak gibi çeşitli grup projelerinde birlikte çalışabilirsiniz. Etkili blog yazarlarıyla sürekli bir işbirliğine sahip olmak size gerçekten yardımcı olabilir, bu nedenle bu fırsatı tüm potansiyeliyle kullanmalısınız.

110. Ortaklarınızdan içeriğinizi paylaşmalarını isteyin.

Partner firmanız varsa onlardan içeriğinizi paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Veya onlardan sizin bilgilerinizi eklemelerini isteyebilirsiniz. logo ve web sitelerindeki bağlantılar. Bir referans yazın ve bunu web sitelerine yerleştirmelerini isteyin.

111. Çapraz tanıtım ve pazarlamayı deneyin.

Günümüzde çapraz promosyonlar her yerde. Büyük ve küçük şirketler indirim sunmak için bir araya geliyor. Örneğin yerel kuru temizlemeciler ve terziler birbirlerinin müşterilerine indirim yapıyorlar.

Çapraz pazarlama amacıyla birlikte çalışabileceğiniz blog yazarları bulup bulamayacağınıza bakın.

112. Arama motoru reklamlarını AdWords aracılığıyla kullanmak.

Çevrimiçi reklamcılık Google AdWords Daha fazla ziyaretçiye ulaşmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Ancak başlamadan önce bu aracı nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir çünkü ona hızlı bir şekilde büyük para harcayabilirsiniz. Google ağı yaklaşık %90'a ulaşır küresel internet kullanıcılarının

Yeniden pazarlama kampanyaları, blogunuzu ziyaret eden kişilere reklam göstermek için kullanılır. Yeniden pazarlama ile çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Normal reklamların ortalama tıklama oranı yüzde 0.07, yeniden hedeflenen reklamların ortalama tıklama oranı ise yaklaşık yüzde 0.7'dir.

İlk kez bir yeniden pazarlama kampanyası oluşturduğunuzda, yeniden pazarlama etiketinizi ve listelerinizi oluşturmak için 2 adımlı bir süreci de tamamlayacaksınız.

Alternatif olarak, reklam kampanyalarınızı yönetmenize yardımcı olması için belirli ajansların yardımını kullanabilirsiniz. Şöyle bir ajans Smarketer Google Adwords'te uzmanlaşma konusunda öğrenme sürecini hızlandırmanıza olanak tanır.

Bu hizmeti kullanarak iş ihtiyaçlarınıza yönelik kişiselleştirilmiş bir stratejiyi hızla geliştirebilirsiniz. Smaketer yalnızca süreci kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda şeffaf başarı izleme özelliğiyle fiyatlandırma ve bütçenin kontrolünü size verir.

114. İçerik reklamverenleri aracılığıyla makalelerinizi tanıtmak.

İçeriğe dayalı reklamcılık, reklamların sitelerde önerilen okuma içeriği olarak göründüğü, hedefli bir reklam biçimidir. Reklamlar, kullanıcının kimliğine ve görüntülenen içeriğe göre otomatik sistemler tarafından seçilir ve sunulur.

Outbrain platformu aracılığıyla Time.com dergisinde görüntülenen sponsorlu içeriğin bir örneğini burada bulabilirsiniz.

Burada ise 10'dan fazla reklam ağının listesi kontrol edebileceğiniz yayıncılar için.

115. Web sitenizin reklamını diğer kanallar aracılığıyla yapın.

Bütçeniz varsa ücretli reklamcılık yoluyla ilk trafiğinizi artırabilirsiniz. Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal ağlar, blogunuza ve blog yazılarınıza trafik çekmenize yardımcı olacak reklam platformlarına sahiptir. Ayrıca, nişinizdeki çok fazla trafik alan diğer bloglardaki reklam seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Bu, banner reklamlar veya sponsorlu incelemeler şeklinde olabilir.

Bunlar yalnızca en iyi kanallardır, ancak blogunuzun reklamını yapmanın daha fazla yolu vardır.

Diğer: Blogunuzu tanıtmanın çeşitli yolları

116. Bir RSS beslemesi hesabı oluşturun.

Feedburner, RSS feed'inize abone sayısını takip etmenize olanak tanıyan, Google'a ait bir hizmettir. Blog ziyaretçilerinize Feedly gibi favori RSS okuyucularında blogunuza abone olmalarının bir yolunu sunmak için bunu kullanın.

117. Rakiplerinizin ne yaptığına bakın.

Blogunuzun tanıtımını yapmak söz konusu olduğunda tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. Rakiplerinizin pazarlama stratejisi konusunda neler yaptıklarına bakın. Rakiplerinizin aldığı bağlantıları size göstermek için SEO backlink araçlarını kullanabilirsiniz. Bu, sosyal ağlar, dizinler, misafir gönderme fırsatları ve diğer çevrimiçi pazarlama taktikleriyle ilgili stratejilerine ışık tutacak. SemRush'un ücretsiz bir Backlink Explorer'ı var bu amaçla kullanabilirsiniz.

118. Öğrencilere burs verin.

Özel burs başlatabilirsiniz. Bunu yapmak o kadar da zor değil, sadece şu adımları izleyin:

  • Bütçeyi belirleyin;
  • Kriterleri belirleyin;
  • Uygulamayı oluşturun;
  • Son tarihi belirleyin; Ve
  • Kazananı seçin.

Burs sayfaları, sezonluk olmasına ve hepsinin hedeflenmemesine rağmen, ziyaretçi çekmenin harika bir yoludur. Ayrıca .edu web sitelerinden kaliteli bağlantılar oluşturmanın mükemmel bir yoludur.

119. İçeriğinizi bloglara dağıtın.

Daha önce ücretli içerik sunma fırsatlarını tartışmıştık. İçeriğinizi yayınlayabileceğiniz birçok web sitesi de vardır. İçeriğinizi yayınlayarak blogunuzu tanıtmak kolay değildir, ancak bazı blog yazarlarının işe yaradığı kanıtlanmıştır.

120. Bedava şeyler yaratın ve verin.

Hediyeler, trafik akışı sağlamak ve takipçi kitlesi oluşturmak için her zaman harika çalışır. Bu konuda akıllı olmalı ve hediye kampanyanızı doğru bir şekilde oluşturmalısınız.

İşte takipçi kitlesi oluşturmanın beş yaratıcı yolu bir şey vererek.

121. Web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun.

Günümüzde mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak bir zorunluluktur. Genel olarak cep telefonu kullanıcı sayısı 4.57'da 2019 milyara ulaştı. Bu rakamın 4.78'de 2020 milyara çıkması bekleniyor.

Mobil ortama geçmek, ziyaretçilerinize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacaktır. Değişiklik yapın ve değişimin hızına ayak uydurun; Google sizi arama sonuçlarında daha yüksek bir sıralamayla ödüllendirecektir.

122. Yerel medyada adından söz ettirmeye çalışın.

Yerel medya sıklıkla haber yapacak materyal arıyor. Yerel topluluklarla ilgili iyi bir hikayeniz varsa mükemmel bir hedef olabilirler.

123. İçeriğinizi diğer dillere çevirin.

Web sitenizi farklı dillere çevirmek size büyük faydalar sağlayabilir. İşte Neil Patel'in blogunda yaptığı bir deney: 

Blogunu 82 dile çevirdi. Üç hafta içinde arama trafiğinde %47'lik bir artış gördü.

124. Analizleri kurun ve sonuçları ölçün.

Yeni okuyucuları çekmek ve mevcut okuyucuları elinizde tutmak için elinizden gelen her şeyi yaptınız. Ancak blogunuzun başarılı olup olmadığını nasıl anlarsınız? Gelişmek ve büyümek için performansınıza ilişkin net bir anlayışa sahip olmanız gerekir. Ziyaretçilerinizi, nereden geldiklerini ve web sitenizdeki en önemli içerik sayfalarının hangileri olduğunu takip etmek için Google Analytics'i kurun.

Trafiğinizi iyileştirmek için aşağıdaki metrikleri ölçebilirsiniz:

  • Toplam ziyaret;
  • Yeni aboneler;
  • Ortalama kalış süresi;
  • Ziyaret başına sayfa görüntüleme sayısı; Ve
  • Sosyal paylaşımlar.

125. Blogunuza web push teknolojisini uygulayın.

Web sitesi push bildirimleri, bir web sitesi tarafından tarayıcılar aracılığıyla gönderilen tıklanabilir mesajlardır. 

Burada insanlardan bildirimlere izin vermelerini isteyen bir katılım kutusu örneği verilmiştir:

Bir ziyaretçi abone olduğunda ve bildirim almayı kabul ettiğinde, ona web sitenizden şu şekilde görünen anlık bildirimler gönderebilirsiniz:

Blogunuzu korumanıza ve büyütmenize yardımcı olacak Yararlı Kaynaklar:

Sonuç

Blogunuzu tanıtmak için çok sayıda ipucu paylaştık, ancak hayal gücünüzü kullanırsanız daha fazlasını düşünebilirsiniz! Hangi yönü seçerseniz seçin, en iyi seçeneğiniz küçükten başlamak ve yol boyunca tanıtım stratejilerinizde ayarlamalar yapmaktır. Her zaman temellere odaklanmayı ve blogunuz için hedeflerinizi ön planda tutmayı unutmayın.

10 yorum “Blogunuzu Nasıl Tanıtabilirsiniz”

  1. Richa Verma

    Bu harika ipuçlarını paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  2. Mike Smith

    İyi araştırılmış ve son derece bilgilendirici bir makale yayınladığınız için sizi tebrik ederiz. Lütfen Relevance.com'u da listenize eklemeyi düşünün. Alaka düzeyi, dijital pazarlama, içerik pazarlaması ve içerik yönetimi alanındaki uzmanların tercih ettiği hedeftir.

  3. labrika

    Web sitesi trafiğine ilişkin faydalı bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Web sitesi trafiğini artırmak için tüm adımları takip edeceğim.

    • Anya Skrba

      Yararlı bulduğunuza sevindim. Herhangi bir sorunuz varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa bize bildirin!

  4. Nicole

    Ayrıntılı makaleniz için teşekkür ederiz! Tüm ipuçlarını seviyorum ve onları denemeye hazırım… Sadece nereden başlayacağımı bulmam gerekiyor! Blogumu büyütmeyi ve başkalarına faydalı olacak bir şey haline getirmeyi umuyorum.

  5. jayanta bhowmick

    Gerçekten çok büyük.
    Böyle dev bir makaleyi paylaştığınız için teşekkür ederiz, gerçekten faydalı.

  6. Jennifer

    Merhaba, ne kadar derinlemesine bir rehber! Uzun ama gezinmesi kolay.
    Gerçekten bu grafikleri ve görselleri eklemeye konsantre olmam gerekiyor 🙂

  7. Anıl Verma

    Merhaba, Böyle harika bir yazı yazdığınız için teşekkür ederiz. Grafik ve resim eklemenin trafiği artırdığı doğrudur. Bu uzun bir yazı ama içeriğin tanıtımına dair her şeyi ele aldınız.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder