2023'ün En İyi Pazarlama Otomasyon Yazılımı

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
20 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'ün En İyi Pazarlama Otomasyon Yazılımı

Müşteri odaklı bir ortamda erişiminizi genişletmek ve kârı garanti etmek çok zordur. Müşteri yolculuğunun çeşitli aşamalarında müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizle bağlantı kurabilmek çok önemlidir.

Ancak işleri manuel olarak yapmak neredeyse imkansızdır ve giderek daha fazla şirket pazarlama otomasyonu yolunda yürümeyi seçmektedir.

Bu, her büyüklükteki şirketin pazarlama maliyetlerini azaltmasına, kampanya verimliliğini artırmasına ve özel müşteri deneyimi sayesinde daha fazla potansiyel müşteriyi müşteriye dönüştürmesine olanak tanır. Ancak ufak bir sorun var; piyasada yüzün üzerinde pazarlama otomasyon aracı var.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ (Haziran 2023)

Aşağıda en iyi pazarlama otomasyon araçlarının bir listesini, doğru olanı nasıl seçeceğinize dair bir kılavuzu ve belirli amaçlara yönelik en iyi araçların açıklamasını bulacaksınız.

En popüler 15 pazarlama otomasyon aracı

Tüm yazılım araçlarının eşit yaratılmadığını ve bunun özellikle pazarlama departmanındaki otomasyon araçları için de geçerli olduğunu söylemek isterim. Dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri, bir aracın popülerliğidir. Bir aracın binlerce aktif kullanıcısı varsa, bu iyi bir işarettir. Bu, şu kategorilerden en az birinde öne çıktığı anlamına gelir: kullanım kolaylığı, özellik sayısı, uygun fiyat ve müşteri desteği.

İşinizi kolaylaştırmak ve seçeneklerinizi daraltmak için, En popüler araçların peşine düştüm. Hatta en iyinin en iyisini belirlemek için ekstra yol kat ettim.


Açıklama: FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Önerdiğimiz tüm ürünleri test ediyor ve deniyoruz.

ActiveCampaign — Zengin özelliklere sahip otomasyon aracı

ActiveCampaign ana sayfası

ActiveCampaign, küçük işletmelerin kendi pazarlarında başarılı olmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiş bir pazarlama otomasyon platformudur. Pazarlama çalışmalarınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olacak özelliklerden oluşan eksiksiz bir araç seti ile birlikte gelir. Ayrıca çeşitli abonelik planları da var. ActiveCampaign, bütçeleri çok kısıtlı olsa bile işletmeler için uygun fiyatlı bir çözümdür.

ActiveCampaign kontrol paneli şıktır ve kullanımı kolaydır. Tüm özellik ve ayarlara tek ekrandan erişebilirsiniz. Bu araç, ne kadar karmaşık olursa olsun pazarlama ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

ActiveCampaign, dijital ortamınızın her yerindeki verilerden yararlanmanıza yardımcı olacak üçüncü taraf entegrasyonları için mükemmel bir desteğe sahiptir. Otomatik yanıtlayıcı seçenekleri özellikle geniş bir müşteri tabanınız ve büyük bir hedef pazarınız varsa kullanışlıdır.

anahtar özellikler

  • Site mesajlaşma – sohbet pencerelerinde ışık hızında yanıtlar.
  • Katılım takibi – kimin heyecanlı olduğunu ve nedenini belirleyin.
  • SMS – müşterilere hızlı SMS ile cevap verin.
  • Otomasyon – her şeyin yolunda gitmesini sağlayın.
  • İletişim yönetimi – tüm kişilerinizi sıralayın.
  • E-posta pazarlama – takip e-postaları aracılığıyla etkileşime geçin.
  • Gelişmiş raporlama – her şeyin üstünde kalın.
  • Entegre formlar – hızlı ve kolay form oluşturma.

Fiyatlandırma ve planlar

ActiveCampaign'ın dört ana planı vardır: Lite, ardından Plus, Professional ve Enterprise:

Lite
  • Ayda $ 29

Bu en temel plandır ve sınırsız gönderme, haber bültenleri, abonelik formları, pazarlama otomasyonu ve 3 kullanıcı için e-posta ve sohbet desteğini içerir.

Artı
  • Ayda $ 49

Bu plan, önceki planda yer alan her şeyin yanı sıra müşteri adayı ve iletişim puanlaması, Facebook özel hedef kitleleri, SMS pazarlaması, dinamik içerik, derin veri entegrasyonları ve 25'e kadar kullanıcı için özel izinleri içerir.

Profesyonel
  • Ayda $ 149

Plan, Plus planındaki her şeyin yanı sıra tahmine dayalı gönderme ve tahmine dayalı içerik, müşteri ilişkilendirme ve satın alma yolu, kazanma olasılığı, bölünmüş otomasyonlar, site mesajlaşma, derinlemesine katılım ve üç bire bir eğitim oturumunu içerir. her ay, tamamı 50 kullanıcıya kadar.

kuruluş
  • Sizin için doğru planı özelleştirin

Bu plan, diğer planlardaki tüm avantajların yanı sıra özel raporlama, özel site alanı ve posta sunucusu alanı, özel hesap temsilcisi, ücretsiz tasarım ve sosyal veri hizmetleri, telefon desteği, çalışma süresi SLA'sı ve sınırsız sayıda kullanıcıyı içerir. .

Ek bilgi için ActiveCampaign'ı ziyaret edin >>

HubSpot — En iyi genel pazarlama otomasyon aracı

HubSpot ana sayfası

HubSpot pazarlama otomasyonu, günümüzde erişilebilen en eksiksiz ve en güçlü pazarlama platformlarından biridir. Özellikle içerik pazarlamasıyla başarılı oluyorsa, gelen pazarlama stratejinizden yararlanmanıza yardımcı olmak için tasarlandı. Tüm HubSpot fiyatlandırma planlarının pazarlama otomasyonu özelliğine sahip olmadığını unutmayın; bu, profesyonel fiyatlandırma planına dahildir.

Otomasyonun yanı sıra, özel iş akışları oluşturmaya ve hedefe dayalı potansiyel müşteri yetiştirmeye de erişim elde edersiniz. HubSpot sizi kişilerinizi takip edebilecek ve önemli bir eylemde bulundukları anda bildirim alacak bir konuma getirir.

HubSpot, kişilerinizin her birine kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmanıza ve onları dönüşüm hunisinden verimli bir şekilde aşağıya itmenize yardımcı olmak için Salesforce ve HubSpot CRM ile entegrasyonu destekler. Analiz ve raporlama özellikleri oldukça ayrıntılıdır ve bunları müşterilerinizin her biri için tüm yolculuğun haritasını çıkarmak için kullanabilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Blogging – etkileyici içerikle ziyaretçilerin ilgisini çekin.
  • Açılış sayfaları – daha fazla dönüşüm için sayfaları optimize edin.
  • E-Posta – e-posta pazarlama etkinliğinde hızla artış.
  • Pazarlama otomasyonu – tüm sıkıcı görevleri otomatikleştirin.
  • sosyal medya – markadan bahsetmeler, etkileşimler, planlama sonrası.
  • Harekete geçirici mesajlar – en ilgi çekici CTA'lara erişin.
  • SEO – kazanan bir içerik stratejisi geliştirin.
  • İlanlarım – tüm kaynaklardan yatırım getirisini takip edin.

Fiyatlandırma ve planlar

Hubspot'un üç temel ücretli seçeneği vardır: Başlangıç, Profesyonel ve Kurumsal:

marş
  • Ayda $ 20
  • Ayda $ 18
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan, açılış sayfaları, konuşma botları, canlı sohbet, liste segmentasyonu, e-posta pazarlaması ve reklam yeniden hedeflemenin yanı sıra tüm ücretsiz araçları içerir.

Profesyonel
  • Ayda $ 880
  • Ayda $ 800
    yıllık olarak faturalandırılır

Pazarlama otomasyonu, akıllı içerik ve raporlama, blog, SEO önerileri ve optimizasyonu, sosyal medya, A/B split testi, CTA'lar, video barındırma ve yönetimi, web sitesi trafik analizleri, özel hizmetlerin eklenmesiyle diğer planların tüm avantajlarından yararlanırsınız. reklam kampanyası raporlaması ve filtrelenmiş analiz görünümü.

kuruluş
  • Ayda $ 3600
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu planda Profesyonel'e kadar her şeyin yanı sıra bölümleme, hiyerarşik ekipler, tek oturum açma, sosyal izinler, e-posta gönderme sıklık sınırı, hesaplanan özellikler, uyarlanabilir testler, çoklu dokunma gelir ilişkilendirmesi ve özel etkinlik tetikleyicileri ve raporlama bulunur.

Ek bilgi için HubSpot'u ziyaret edin >>

otomatik pilot — En iyi kullanıcı arayüzü

Otomatik pilot ana sayfası

Autopilot, en popüler pazarlama otomasyon araçlarından biri haline geldiği için kullanıcı arayüzüne teşekkür ediyor. Bu araç çok güzel; kullanıcı arayüzü temiz ve minimalist olduğundan, işleri halletmeniz birkaç dakikadan fazla zamanınızı almaz. Özellikleri, mantıksal ve kullanışlı bir şekilde birbirlerine eklendiklerinden kullanımı eğlencelidir.

Autopilot özünde bir otomasyon platformu, e-posta pazarlaması ve mesajlaşma aracıdır. En iyi yanı, minimum teknik deneyimle kullanabilmenizdir. Ancak platform, ayrıntılı ve karmaşık mesajlaşma ve hedefleme girişimleri oluşturmanıza ve başlatmanıza olanak tanır.

anahtar özellikler

  • Potansiyel müşterileri ve müşterileri segmentlere ayırın – CRM bilgilerini senkronize edin, potansiyel müşterileri yakalayın.
  • Müşteri yolculuklarını tasarlayın ve oluşturun – şablonları kullanın veya özelleştirin.
  • Ekip işbirliği ve açıklama – işi gerçek zamanlı olarak paylaşın.
  • Özel e-postaları Sürükle ve Bırak – kısa sürede güzel e-postalar.
  • Her kanala mesaj gönderin – SMS'den Facebook Reklamları.
  • Şekiller aracılığıyla otomasyon – çeşitli entegrasyonlar ve şekiller.
  • Hedefler ve öngörüler – hedef performansı ve kanal karşılaştırması.
  • 24 / 7 canlı sohbet desteği – sorunları ortaya çıktıklarında düzeltin.

Fiyatlandırma ve planlar

Otomatik pilot iki planda mevcuttur: Profesyonel ve Ticari:

Profesyonel
  • Ayda $ 99

Her kanalda kişiselleştirilmiş mesajlar iletin.

Business
  • Ayda $ 299

Müşteri verileri, mesajlaşma ve analizler için eksiksiz bir çözüm.

Daha fazla bilgi için Autopilot'u ziyaret edin >>

Omnisend — Güçlü otomasyon özellikleri

Omnisend ana sayfası

Omnisend, şirketlerin pazarlama görevlerini otomatikleştirmesine yardımcı olmak için 2014 yılında geliştirildi. Ancak geliştiriciler bu ilk hedefin ötesine geçerek Omnisend'i her kullanıcı için başvurulacak bir araca dönüştürdüler. e-Ticaret işi Pazarlama otomasyonundan yararlanmak isteyen.

Omnisend, pazarlama oyununuzu geliştirmek için harika bir araçtır. Her büyük e-ticaret platformu için destekle birlikte gelir. İster koşun WooCommerce, Shopifyveya başka bir platformda Omnisend'i kullanabilirsiniz. Sepetten vazgeçme oranlarını azaltmak için tasarlanmış e-postalar da dahil olmak üzere her türlü otomatik e-postayla birlikte gelir.

Fiyat etiketi, diğer pazarlama otomasyonu yazılımlarıyla karşılaştırıldığında oldukça önemlidir, ancak ölçeklenebilir bir çözüm olduğundan ve e-Ticaret şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulduğundan, fiyatı sektör ortalama değerindedir.

anahtar özellikler

  • Müşteri yolculuğu özellikleri – kayıt kutuları, izleme, segmentler, takip.
  • Özelleştirilebilir formlar – dinamik e-posta yakalama ve formlar.
  • Otomatik e-posta serisi – aboneleri satış hunisine çekin.
  • Alışveriş alışkanlığına dayalı mesajlar – ürün önerileri ve özel teklifler.
  • Müşteri sadakat programları – Müşterileri geri gelmeleri için teşvik edin.
  • Raporlar – özel raporlarla kampanyanızı takip edin ve geliştirin.

Fiyatlandırma ve planlar

Omnisend'in temel bir Ücretsiz planının yanı sıra iki ana ücretli planı vardır: Standart ve Pro:

Ücretsiz
  • Bedava

İş kurmak veya Omnisend'i keşfetmek için en iyisi.

Standart
  • Ayda $ 16

E-posta pazarlamasına odaklanan büyüyen ve orta ölçekli işletmeler için en iyisi.

başına
  • Ayda $ 59

SMS ile ekstra güç katmayı amaçlayan yüksek hacimli gönderenler için en iyisi.

Daha fazla bilgi için Omnisend'i ziyaret edin >>

Harekete geçmek — Pazarlama içgörüleri sağlayan platform

Eylem ana sayfası

Act-on, tamamen özel pazarlama çabalarını otomatikleştirmek için oluşturulmuş güçlü bir araçtır ve birçok değerli özellik ile birlikte gelir. Yazılımın potansiyeli söz konusu olduğunda Pardot ve HubSpot pazarlama otomasyon araçlarının hemen yanındadır. Tek bir amacı gerçekleştirmek üzere tasarlanmış bir yazılım parçasından ziyade bir pakete benzer.

Act-on, pazarlama eylemlerinin otomasyonunun yanı sıra, e-posta pazarlama sosyal medya pazarlaması, müşteri ilişkileri pazarlaması ve SEO ile. API'ye erişim sayesinde BT ekibiniz, özel iş ihtiyaçlarınıza göre özel olarak tasarlanmış bir çözüm geliştirebilir. Büyük ölçekli bir operasyon yürütüyorsanız Act-on kesinlikle denemeye değer seçeneklerden biridir.

anahtar özellikler

  • Otomasyon – Müşterileri hızlı bir şekilde ikna edin, dönüştürün ve etkileyin.
  • Bölünme – kişileri özelliklere göre dinamik olarak gruplayın.
  • Web sitesi ve açılış sayfaları oluşturun – hızlı ve etkili açılış sayfaları.
  • Mesajlaşma – Müşterileri mükemmel mesajlarla hedefleyin.
  • Puanlama – ilgili tüm katılım ölçütlerini değerlendirin.
  • Entegrasyonlar – müşteri verileri aracılığıyla içeriği özelleştirin.
  • Formlar ve veri yönetimi – formlarla olası satış yaratmayı optimize edin.
  • Analiz ve raporlama – etkilemek için hedef kitle içgörülerini kullanın.

Fiyatlandırma ve planlar

Act-on'un fiyatlandırması basittir ve yalnızca iki plan arasından seçim yapılabilir: Profesyonel ve Kurumsal:

Profesyonel
  • Değişken fiyatlandırma

Bu plan, aktif kişi sayısına bağlı olarak, 900 bin aktif kişi için ayda 2.5 ABD dolarından, 2000 bin kişi başına 25 ABD dolarına, 2500 bin kişi başına 50 ABD dolarına kadar değişken fiyatlandırmalara sahiptir ve 2 milyondan fazla aktif kişi için özel fiyatlandırmaya sahiptir.

En iyi pazarlama otomasyonuna, çoğu MarTech sistemiyle entegrasyona, çok kanallı pazarlama programlarına, yaşam döngüsü boyunca müşterilerle etkileşime geçmeye, analitik ve raporlama kontrol panellerine ve iş saatleri içinde telefon desteğine sahip olursunuz.

kuruluş
  • Değişken fiyatlandırma

Bu plan aynı zamanda 2000 bin aktif kişi için aylık 2.5 ABD dolarından 3100 bin kişi başına 25 ABD dolarına, 3600 bin kişi başına 50 ABD dolarına kadar değişken fiyatlandırmadır ve 2 milyondan fazla aktif kişi için özel fiyatlandırma sunar.

Kurumsal plan, NetSuite, Microsoft Dynamics ve SalesForce için derin bir CRM konektörü, gelişmiş raporlama ve BI entegrasyonu için veri stüdyosu, hesap tabanlı pazarlama ve iki kullanıcı hesabının eklenmesiyle Profesyonel planın yaptığı her şeyi sunar.

Ek bilgi için Act-on'u ziyaret edin >>

Ontraport — Küçük işletmelere yönelik platform

Ontraport ana sayfası

Ontraport, küçük işletmelerin ve yeni kurulan şirketlerin pazarlamayı otomatikleştirmesine ve temel iş süreçlerine odaklanmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Tek kişilik bir işletme bile bundan kazançlı çıkabilir. Ontraport'un kullanımı son derece kolaydır ancak bu, onu bu listedeki diğer araçlardan daha az etkili yapmaz. Temiz kullanıcı arayüzü ve olağanüstü özelliklerle pazarlamayı ve diğer görevleri otomatikleştirebileceksiniz.

Ontraport, e-posta pazarlama desteğiyle birlikte gelir. E-Ticaret işletmelerine uygun birkaç ekstra özelliğe sahiptir ve açılış sayfalarının oluşturulmasını destekler. Harika analizler ve raporlama, onu başarıya ulaştıran özelliklerdir. Ontraport ile kampanyalarınızın performansını dilediğiniz zaman değerlendirebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • CRM – her müşteri eylemi tek bir yerde.
  • E-postalar – marka sesinizle mesajlar.
  • SMS – metin hatırlatıcıları ve teklifler gönderin.
  • Açılış sayfaları – dönüşüm sağlayan harika açılış sayfaları.
  • Formlar – dikkat çekin, veritabanınızı oluşturun.
  • Üyelik siteleri – bir üyelik sitesi oluşturun.

Fiyatlandırma ve planlar

Ontraport'un müşterileri için dört planı vardır: Basic, Plus, Pro ve Enterprise:

Basic
  • Ayda $ 24

E-posta ve kısa mesaj otomasyonu, web formları ve sayfaları ve büyüme için ölçeklenebilir bir platform.

Artı
  • Ayda $ 83

Ödemeler, üyelikler, web sitesi kişiselleştirme, gelişmiş CRM ve daha fazlasını ekleyin.

başına
  • Ayda $ 124

Derin özelleştirme, pazarlama takibi ve testi, iş ortağı programları, kullanıcı rolleri, izin yönetimi ve daha fazlası.

kuruluş
  • Ayda $ 249

Her şeyde sınırsız, Kurumsal düzeyde güvenlik
ve ölçek.

Daha fazla bilgi için Ontraport'u ziyaret edin >>

Keap tarafından — Yeni başlayanlar için harika bir platform

InfusionSoft ana sayfası

InfusionSoft, pazarlama otomasyonu alanında deneyimli bir firmadır. 15 yılı aşkın bir süre önce kuruldu. Şimdiye kadar sayısız pazarlamacının pazarlama hedeflerine ulaşmasına yardımcı oldu. InfusionSoft, çoğunlukla solo girişimcilerden ve küçük işletmelerden oluşan hedef kitlesine her zaman sadık kalmıştır. Yakın zamanda şirket yeniden markalaşma aşamasından geçti ve InfusionSoft'un adı Keap olarak değiştirildi.

Keap, temiz bir kullanıcı arayüzü ve gelişmiş işlevsellik ile birlikte gelir. Bir pazarlama kampanyası oluşturucu, hem pazarlama hem de satış süreçlerini otomatikleştirmenize olanak tanır. Keap, pazarlama girişiminizi desteklemek için özel olarak tasarlanmış karar ağaçlarınızı oluştururken uygulayabileceğiniz gelişmiş mantığı destekler.

anahtar özellikler

  • CRM müşteri yönetimi – tüm müşteri bilgilerine kolayca erişilebilir.
  • E-posta pazarlama – özel e-postalarla müşterilerle etkileşime geçin.
  • Otomatik randevular - randevuları planla e-posta formu aracılığıyla.
  • Boru Hattı – Liderlik faaliyetlerini takip edin.
  • Teklifler – Müşterilere tek tıklamayla çözüm sunun.
  • Faturalar ve ödemeler – Müşterilerin saniyeler içinde ödeme yapmasını sağlayın.
  • Entegrasyonlar – mevcut yüzlerce uygulamaya bağlanın.
  • Raporlar ve içgörüler – sizin için neyin işe yaradığını öğrenin.

Fiyatlandırma ve planlar

Müşterilerin seçebileceği iki pazarlama otomasyon planı vardır: Pro ve Max.

başına
  • Ayda $ 189
  • Ayda $ 149
    yıllık olarak faturalandırılır

Pro planı, CRM, e-posta pazarlaması, telefon hattı ve kısa mesaj gönderme, randevu planlama, fiyat teklifi, fatura ve ödeme yapma ile müşteri yönetimini içerir.

maksimum
  • Ayda $ 249
  • Ayda $ 199
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan, bir önceki planın sunduğu her şeyin yanı sıra pazarlama ve satış otomasyonu, yinelenen ödemeler, bir açılış sayfası oluşturucunun yanı sıra akıllı formlar ve raporlara da sahiptir.

Ek bilgi için InfusionSoft'u ziyaret edin >>

Sendinblue — Kullanımı kolay pazarlama otomasyon aracı

Sendinblue ana sayfası

Başlangıçta SendinBlue bir dijital ajanstan başka bir şey değildi. Ancak dijital pazarlama alanındaki bilgilerini güçlendirdiler ve sağlam bir e-posta pazarlama aracı oluşturdular. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu araç, pazarlama otomasyon yazılımına dönüştü. SendinBlue tüm departmanlarda parlıyor. Kullanımı kolaydır, birçok yararlı özellikle birlikte gelir ve gelişmiş ayarlar desteğine sahiptir.

SendinBlue, potansiyel müşterilerin hangi aşamada olduğunu belirlemenize ve onlara ilgili kısa mesajlar veya e-postalar göndermenize yardımcı olacak gelişmiş otomatik potansiyel müşteri puanlama özelliğiyle birlikte gelir. Araç ücretli olsa da şirket, temel otomasyon özellikleriyle birlikte gelen tamamen ücretsiz, koşulsuz bir plan sunuyor.

anahtar özellikler

  • E-posta pazarlama – mesajlarınızı özel olarak tasarlayın.
  • SMS pazarlama – müşterilerinizi sınırlı tekliflerden haberdar edin.
  • CRM – müşterinizin bilgilerini tek bir yerde saklayın.
  • Otomasyon – otomatik mesajlarla performansınızı artırın.
  • Facebook pazarlama – Facebook reklamlarıyla hedef kitlenize ulaşın.
  • İstatistikler – gerçek zamanlı istatistikler alın.

Fiyatlandırma ve planlar

Ücretsiz seçeneğinin yanı sıra SendinBlue tarafından sunulan üç pazarlama otomasyon planı vardır: Ücretsiz, Başlangıç ​​ve İş:

Ücretsiz
  • Bedava

Ücretsiz plan, sınırsız kişi, e-posta kampanyaları, e-posta şablon kitaplığı, SMS pazarlama, SMS ve e-posta kişiselleştirme ve tek kullanıcı için sohbet (bir paylaşılan gelen kutusu) sunar.

marş
  • Ayda $ 25
  • Ayda $ 22
    yıllık olarak faturalandırılır

Başlangıç ​​planı Ücretsiz olanın tüm avantajlarına sahiptir; günlük gönderme sınırı olmaması, e-posta desteği, ayda 100,000 e-posta gibi ek özelliklerin yanı sıra SendinBlue logosunu kaldırma ve A/B bölünmüş testi gerçekleştirme seçeneği de vardır.

Business
  • Ayda $ 65
  • Ayda $ 58
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan, ayda 1 milyon e-posta, Facebook reklamları, pazarlama otomasyonu, gönderme süresi optimizasyonu, 5 ücretsiz açılış sayfası ve 20 sayfaya kadar ek açılış sayfası başına 20 ABD doları, yeniden hedefleme reklamları, telefon desteği dahil olmak üzere önceki planlardaki her şeyi içerir. , 3 ücretsiz gelen kutusu (3 ayrı kullanıcı) ve toplam 9 gelen kutusuna kadar ek gelen kutusu başına 10 ABD doları.

kuruluş
  • Fiyat teklifi almak için satış ekibiyle iletişime geçin

Kurumsal pazarlama otomasyon planı, Premium planın tüm özelliklerinin yanı sıra özel sayıda e-posta, öncelikli gönderme, öncelikli destek, 20'den fazla açılış sayfası, 10'dan fazla kullanıcı, SSO (SAML), müşteri başarısı yöneticisi ve özel IP içerir. .

Daha fazla bilgi için Sendinblue'yu ziyaret edin >>

GetResponse — Çok yönlü pazarlama platformu

GetResponse ana sayfası

GetResponse uygun fiyatlı bir pazarlama otomasyon aracıdır. Düzinelerce özelliğe sahiptir ve özellikleri kategorilere ayırarak ve bunları daha pahalı fiyatlandırma planlarının arkasına kilitleyerek uygun fiyatlı olmaya devam eder. ABD, kullanıcılar düşünülerek tasarlanmıştır; bu, özellikleri öğrenmek ve bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmek için fazla zaman harcamanıza gerek kalmayacağı anlamına gelir.

E-postayla pazarlama gibi basit özelliklerin hassas şekilde ayarlanması ve hatasız olması gerekir. Pazarlama süreçlerini gelişmiş koşullu mantıkla otomatikleştirmek istiyorsanız GetResponse'u kullanmak zorlaşır. Bu departmanda araç biraz hantal davranır ve özel otomatik kampanyalar oluşturma konusunda önemli bilgi gerektirir.

anahtar özellikler

  • E-posta pazarlama – harika e-postalar için sezgisel tasarım araçları ve şablonlar.
  • Açılış sayfaları – geri sayım sayacı, Facebook pikseli, açılır pencereler ve kayıt formları.
  • Pazarlama otomasyonu – etiketler ve puanlardan otomasyon akışlarına kadar her şey.
  • Web Seminerleri – anketler ve anketler, beyaz tahta ve ekran paylaşımı.
  • Dönüşüm hunilerini önceden oluşturun – potansiyel müşteri mıknatısı, satışlar, liste oluşturma ve diğer huniler.
  • Facebook Reklamları – reklamlarınızı Facebook hedef kitlenizi hedefleyecek şekilde ayarlayın.

Fiyatlandırma ve planlar

Site, çeşitli ihtiyaçlara uyacak dört ana plan içerir: Basic, Plus, Professional ve Max:

Ücretsiz
  • Bedava

Ücretsiz teklif, e-posta pazarlamasını, otomatik yanıtlayıcıları, sınırsız sayıda açılış sayfası ve otomasyon şablonunu, bir satış hunisini, sınırsız potansiyel müşteri hunilerini, Facebook reklamlarını ve dijital ürünleri satma seçeneğini içerir.

E-posta pazarlama
  • Ayda $ 19
  • Ayda $ 15.58
    yıllık olarak faturalandırılır
  • Ayda $ 13.3
    2 yılda bir faturalandırılır

Bu plan, Basic planın sunduğu her şeyin yanı sıra beş iş akışına, beş web semineri hunisine sahip bir otomasyon oluşturucuya sahiptir. web seminerleri 1000'e kadar izleyici, kişi puanlama ve etiketleme, beş satış hunisi ve üç adede kadar kullanıcı için.

Pazarlama otomasyonu
  • Ayda $ 59
  • Ayda $ 48.38
    yıllık olarak faturalandırılır
  • $41.3
    2 yılda bir faturalandırılır

Pazarlama otomasyon planı, otomasyon oluşturucudaki sınırsız iş akışları, 1000 izleyiciye kadar ücretli web seminerleri, sınırsız web seminerleri ve satış hunileri, isteğe bağlı web seminerleri ve beş kullanıcıya kadar Plus'ın tüm avantajlarına sahiptir.

E-ticaret pazarlaması
  • Ayda $ 119
  • Ayda $ 97.58
    yıllık olarak faturalandırılır
  • $83.30
    2 yılda bir faturalandırılır

E-ticaret pazarlama planı, önceki planlardaki tüm özelliklerin yanı sıra özel destek ve IP adresi, teslim edilebilirlik danışmanlığı, SSO, e-posta kampanyası danışmanlığı ve 1000'e kadar izleyiciye yönelik web seminerlerini içerir.

Ek bilgi için GetResponse'u ziyaret edin >>

damlama — e-Ticaret pazarlama otomasyonu

Damla ana sayfası

Drip, e-Ticaret işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş başka bir pazarlama otomasyon aracıdır. Omnisend'e benzer. Düzen güzel görünüyor ve bir dizi ayar ve özellik ile birlikte geliyor. Drip sayesinde, benzersiz pazarlama hedeflerinize uyacak şekilde tamamen özelleştirilmiş olanlar da dahil olmak üzere tüm pazarlama süreçlerinizi otomatikleştirebilirsiniz.

Analitik ve raporlama özellikleriyle pazarlama performansınızı ölçebilirsiniz. Drip, sizi tüm müşteriler için müşteri yolculuğunun haritasını çıkaracak ve buna göre hareket edecek bir konuma getirir. Ayrıca, dönüşüm hunisinin neresinde olursa olsun, kişiler için e-postalarınızı ve mesajlarınızı da kişiselleştirebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • Müşteri bilgisi – ayrıntılı veriler, etiketler, özel alanlar ve entegrasyonlar.
  • Kişiselleştirme – son derece kişiselleştirilmiş içerik için derin segmentasyon.
  • Otomasyon – Müşterilerinize ulaşmak için otomatik mesajları kullanın.
  • Çok kanallı temas noktaları – e-posta, Facebook, Instagram, SMS ile entegrasyon.
  • Optimizasyon – içgörü kontrol paneli, otomatik gelir ilişkilendirme.
  • A / B testi – yaklaşımınızı optimize etmek için kolayca bölünmüş testler gerçekleştirin.

Fiyatlandırma ve planlar

Drip, kullanıcı sayısına bağlı olarak, hesaptaki 19 kişi için aylık 100 ABD dolarından 29 kişi için 1000 ABD dolarına ve 1599 bin kişi için 140 ABD dolarına kadar değişen fiyatlandırmalara sahiptir. Ayrıca 14 günlük Ücretsiz Deneme sürümü de var.

Değişken plan
  • Değişken fiyatlandırma

Özellikler her fiyat noktası için aynıdır ve derinlemesine müşteri öngörüleri, davranış ve gelir takibi, çok kanallı otomasyon, segmentasyon, esnek API, e-posta analitiği, öğrenme merkezi, sohbet ve e-posta desteği ve üçüncü taraf entegrasyonlarını içerir.

Ek bilgi için Drip'i ziyaret edin >>

Prospect.io — Otomatik pilot moduyla satış araştırmaları için

Prospect.io ana sayfası

2015 yılında basit bir Popsales Google Chrome uzantısı olarak başlayan şey bugün Prospect.io'dur. Bu, pazarlama otomasyonunun avantaj sağladığı eksiksiz bir satış otomasyon platformudur. Bu araç sayesinde temel iş süreçlerinize ayıracak daha fazla zamanınız olacak.

Platform, giden otomasyonunuzun zirvesinde kalmanıza yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelir. Potansiyel müşterilerin yolculuğunun farklı aşamalarında ilgisini çekmek ve potansiyel müşterilerinizin ve müşterilerinizin her biri için kişiselleştirilmiş takipleri otomatikleştirmek için çok dokunuşlu kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Prospect.io, Slack, Zapier, Salesforce, Pipedrive, Close.io, HubSpot ve Piesync ile entegrasyonu destekler. Tarayıcı uzantıları sayesinde platforma istediğiniz zaman rahatlıkla erişebilirsiniz.

anahtar özellikler

  • E-posta bulucu – tek potansiyel müşterileri veya toplu olarak arayın.
  • Chrome uzantısı – herhangi bir web sitesinde, web sayfasında ve LinkedIn’de arama yapın.
  • E-posta arama API'si – herhangi bir e-posta adresini ve potansiyel bilgiyi hızlı bir şekilde bulun.
  • otomatik kayıt – farklı kriterlere veya etkinliklere göre otomatik olarak kayıt olun.
  • Yapı taşları – basit bloklarla otomatik yollar oluşturun.
  • Kişiselleştirme – e-postalarınızı her konu için özelleştirin.
  • Detaylı Analitik – açılma oranları, tıklama oranları, hemen çıkma oranları, yanıtlar.

Fiyatlandırma ve planlar

Prospect.io yalnızca tek bir planla gelir:

Tüm özellikler
  • Ayda $ 99

Bu planla tüm özelliklere, çok kanallı kampanyalara, soğuk e-posta kampanyalarına, Linkedin kampanyalarına vb. erişim elde edersiniz.

Ek bilgi için Prospect.io'yu ziyaret edin >>

Mautic — Açık kaynaklı pazarlama otomasyon aracı

Mautic ana sayfası

Mautic listemdeki tek açık kaynaklı pazarlama otomasyon yazılımıdır. Bu platform 2014 yılında küçük bir proje olarak başladı. Yıllar geçtikçe büyüyerek şu anda dünya çapında 200,000'den fazla şirket tarafından kullanılan büyük bir platform haline geldi. Pek çok özellikle birlikte gelir ve markalaşma çabalarınızı yansıtacak şekilde tamamen özelleştirilebilir.

Açık kaynaklı bir çözüm olduğu göz önüne alındığında kullanımı şaşırtıcı derecede kolaydır. Mautic otomasyonu alır ve bunu kolay ve basit hale getirir. Arayüz basit ve sezgiseldir. Hem basit hem de gelişmiş özelliklere alışmak kolaydır. Daha da önemlisi, kendi verilerinizin kontrolü sizde olur ve bunları paylaşmanıza veya herhangi bir üçüncü taraf şirketin sunucularına yüklemenize gerek kalmaz.

anahtar özellikler

  • Kolay kurulum – 3 adımlı hızlı bir kurulum süreci.
  • Veriler üzerinde tam kontrol – hiçbir üçüncü taraf dahil değildir.
  • Sınırsız entegrasyon – CRM'iniz ve diğer sistemlerle entegre edin.
  • Sınırsız özelleştirme - beğendiğiniz her şeyi değiştirin ve özelleştirin.
  • Kişi takibi – güçlü araçlarla tüm kişilerinizi takip edin.
  • Açılış sayfaları ve formlar – özel olarak tasarlanmış sayfalar ve formlar.

Fiyatlandırma ve planlar

Mautic açık kaynaklı bir platform olduğundan, her şeyi çalıştıracak sistem gereksinimlerine sahip olduğunuz sürece indirmesi tamamen ÜCRETSİZDİR.

Ücretsiz
  • Bedava

Özel bir açılış sayfası oluşturucuya, sosyal medya entegrasyonlarına, kampanya pazarlamasına ve damlama programlarının yanı sıra iletişim besleme ve takibine erişin.

Ek bilgi için Mautic'i ziyaret edin >>

Büyümek — Etkileşimli içerikle pazarlamayı artırın

Ana sayfayı aş

Outgrow, pazarlamacıların ve dijital ajansların testler, hesap makineleri oluşturmasına olanak tanıyan etkileşimli bir pazarlama platformudur. chatbotsve pazarlama çabalarını artırmak için değerlendirmeler, anketler ve hediyeler. Bu etkileşimli içerik türleri, şirketlerin yeni potansiyel müşteriler oluşturmasına ve sosyal ayak izlerini artırmalarına yardımcı olur. Üstelik müşterilerin ilgisini çekmek için de kullanılabilir. İnteraktif içerik, değerli müşteri bilgileri üretirken müşterilere değer katar. Bu da, oluşturulan potansiyel müşterileri beslemek ve segmentlere ayırmak için kullanılabilir.

Outgrow'un etkileşimli içeriği, viral trafik oluşturmak ve yüksek kaliteli potansiyel müşterileri ve dönüşümleri artırmak için kullanılabilir.

anahtar özellikler

  • Kurşun nesil – Viral etkileşimli içerik oluşturarak nitelikli potansiyel müşterileri toplayın ve yetiştirin.
  • Potansiyel müşteri segmentasyonu – daha iyi müşteri segmentasyonuna olanak tanıyan zengin müşteri içgörüsü.
  • Dinamik açılış sayfaları – daha fazla etkileşim için etkileşimli web sayfaları oluşturun.
  • Akıllı analizleri çıkarın – pazarlama kampanyalarını analiz edin ve optimize edin.
  • Entegrasyonlar – 1000'den fazla pazarlama aracıyla entegre olun.
  • Pazarlama süreçlerini otomatikleştirin – formlar, anketler ve sohbet robotları ile.

Fiyatlandırma ve planlar

Outgrow, kullanıcılarına dört plan sunar: Freelancer, Freelancer Pro, Essentials ve Business:

Bağımsız yazar
  • Ayda $ 22
  • Ayda $ 14
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan tek bir etkileşimli içerik türü sunar: Sınav. Kullanıcının toplayabileceği potansiyel müşteri sayısı yılda 12,000 ile sınırlıdır. Kullanıcı en fazla 5 içerik parçasını canlı olarak oluşturabilir. Ayrıca kullanıcı önceden hazırlanmış 3 şablon ve düzenden yararlanabilir.

Serbest Meslek Sahibi
  • Ayda $ 45
  • aylık 25$
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan en fazla 3 etkileşimli içerik türü sunar: Değerlendirmeler, Hesap Makineleri ve e-Ticaret öneri testleri. Kullanıcının toplayabileceği potansiyel müşteri sayısı yılda 12,000 ile sınırlıdır. Kullanıcı en fazla 6 içerik parçasını canlı olarak oluşturabilir. Ayrıca kullanıcı 4 önceden hazırlanmış şablon ve düzenden yararlanabilir.

Temel
  • Ayda $ 115
  • Ayda $ 95
    yıllık olarak faturalandırılır

Bu plan, sınırsız içerik parçalarına ve tüm şablonlara ve düzenlere izin veren tüm etkileşimli içerik türlerini sunar. Kullanıcı yılda 90,000'e kadar potansiyel müşteri toplayabilir. Standart entegrasyonlarla ve gelişmiş özelliklere sınırlı erişimle en fazla 3 ekip üyesine izin verir. Essential planı, mantıksal atlama özelliklerine ve formüllerine tam erişim sunar.

Business
  • Ayda $ 720
  • Ayda $ 600
    yıllık olarak faturalandırılır

İş planı tüm etkileşimli içerik türlerini sunar. Bir kullanıcı yılda 600,000 toplayabilir ve 10'a kadar ekip üyesine sahip olabilir. Bu plan aynı zamanda çizelgelere, tablolara ve grafiklere tam erişimin yanı sıra formül, mantık atlama, özel markalama ve gelişmiş özelliklere de tam erişim sunar.

Ek bilgi için Outgrow'u ziyaret edin >>

Pardot — En iyi B2B pazarlama otomasyon platformu

Pardot ana sayfası

Pardot, SalesForce bulut paketinin bir parçasıdır. Büyük işletmeler için oluşturulmuş bulut tabanlı bir pazarlama otomasyon yazılımıdır. Bu araç sağlamdır ve pek çok özellik ve ayarla birlikte gelir. Kesinlikle yeni başlayan birinin bulaşması gereken bir şey değil. Ekibinizde deneyimli bir pazarlama uzmanı varsa Pardot ile harikalar yaratabilirsiniz.

Pardot gelişmiş B2B otomasyon işlevselliğiyle birlikte gelir. Araç aynı zamanda müşterilerinizle dijital iletişim hattı üzerinden iletişimi otomatikleştirmenize de olanak tanır. Pardot, özel formlar ve açılış sayfaları oluşturmanıza ve kullanmanıza olanak tanıyan akıllı potansiyel müşteri oluşturma özellikleriyle birlikte gelir.

anahtar özellikler

  • Kolaylaştırılmış müşteri adayı yönetimi – öncü yetiştirme, yeterlilik, segmentasyon vb.
  • Daha akıllı müşteri adayı oluşturma – açılış sayfası oluşturucu, akıllı formlar, SEM ve SEO, sosyal paylaşım.
  • Kolay e-posta pazarlaması – e-posta oluşturucu, kişiselleştirilmiş mesajlar ve optimize edilmiş gönderim.
  • Satış uyumu – gerçek zamanlı uyarılar, kampanyalar, etkinlik takibi ve CRM entegrasyonu.
  • ROI Raporları – ROI, yaşam döngüsü ve gelişmiş e-posta raporları.
  • Yapay Zeka İçgörüleri – Pardot Einstein davranışı ve müşteri adayı puanlaması, kampanya içgörüleri.

Fiyatlandırma ve planlar

Pardot, kullanıcılarına çok yönlü dört plan sunar: Growth, Plus, Advanced ve Premium:

Büyüme
  • Aylık 1,250$, yıllık ödeme

Temel düzeyde, ayda 10'e kadar kişi, 50 form, bazı entegrasyonlar, açılış sayfaları ve otomasyon kuralları, açılış sayfası testi, pazarlama takvimi, e-posta A/B bölünmüş testi, etkileşim programları ve potansiyel müşteri yetiştirme, potansiyel müşteri takibi, müşteri adayı puanlama, 100 MB dosya barındırma ve sınırsız e-posta pazarlaması.

Artı
  • Aylık 2,500$, yıllık ödeme

Plus, sınırsız form ve açılış sayfaları, gelişmiş dinamik içerik, 100 otomasyon kuralı, çoklu puanlama kategorisi, sosyal profil oluşturma ve aramalar, Google AdWords dahil tüm entegrasyonlar, 10 SSL özel alan adı, 500 MB dosya barındırma ve günde 25 bin çağrı.

gelişmiş
  • Aylık 4,000$, yıllık ödeme

Bu planla Plus planının tüm avantajlarının yanı sıra 150 otomasyon kuralı, 10 GB dosya barındırma, günde 100 bin çağrı, özel nesne entegrasyonu, özel kullanıcı rolleri ve izinleri, 20 SSL özel alan adı, iki iş birimine sahip olursunuz. ve iki geliştirici sanal alanı.

Premium
  • Aylık 15,000$, yıllık ödeme

Premium planda önceki planlarda bulunan her şeyin yanı sıra 75'e kadar kişi, 5 iş birimi, 5 geliştirici sanal alanı ve Premier Plus'a erişim bulunur.

Daha fazla bilgi için Pardot'u ziyaret edin >>

Marketo — Hareket halindeyken müşteri adaylarını beslemek için sağlam bir araç

Marketo ana sayfası

Marketo her zaman güçlü bir pazarlama otomasyon aracı değildi. Pazarlamacıların daha iyi sonuçlar elde etmek için günlük görevlerini otomatikleştirmelerine yardımcı olacak kompakt bir araç olarak yola çıktı. Zamanla karmaşık bir araca dönüştü. Yakın zamanda Adobe tarafından satın alındı. Bugün Adobe'nin kurumsal pazarlama bulut çözümünün bir parçası.

Marketo, Adobe Target ve Adobe Analytics ile eşleştirildiğinde güçlü bir sinerji sağlar. Sağlam bir araç olduğundan Marketo kurumsal müşteriler için daha uygundur. Planlarının fiyatlandırma noktası da onu “büyük işletmelere yönelik pazarlama otomasyon yazılımı” kategorisine sokuyor. Marketo, veriye dayalı pazarlama kampanyalarını otomatikleştirme gücü veren özellikleri sayesinde ölçülebilir sonuçlar elde etmenizi sağlar.

anahtar özellikler

  • E-posta pazarlama – özelleştirilmiş e-postalarla bağlantı kurun ve ilişkiler kurun.
  • Kurşun yönetimi – satışlara yol açan kaliteyi ikna edin, besleyin ve sunun.
  • tüketici pazarlaması – Müşterilere her kanaldan ulaşın.
  • Mobil pazarlama – kazanan mobil kampanyalar oluşturun.
  • Gelir ilişkilendirmesi – her müşteri etkileşimini inceleyin, en yüksek yatırım getirisini bulun.
  • Kişiselleştirme – içeriğinizi özelleştirerek ziyaretçilerinizin ilgisini çekin.

Fiyatlandırma ve planlar

Tüm planların fiyatlandırması değişkendir ve duruma göre belirlenir, bu nedenle fiyat teklifi almak için satış ekibiyle iletişime geçmeniz gerekecektir. Temel planlar şunları içerir: Growth, Select, Prime ve Ultimate:

Büyüme
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Büyüme planı, 25 kullanıcı, günlük API çağrıları, özel veri ve nesne alanları, hedef kitle segmentasyonu ve hedefleme, gelişmiş dinamik içerik, kişiselleştirme, kampanya ve yolculuk otomasyonu, e-posta ve sosyal pazarlama, pazarlama takvimi, açılış sayfaları dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunar. ve formlar, SEO, raporlama, ilişkilendirme ve yatırım getirisi kontrol panelleri ve güvenli alanlar.

seç
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Bu plan, web sitesi yeniden hedefleme, hedef hesap yönetimi, tahmine dayalı içerik ve hedef kitleler, web sitesi kişiselleştirme ve gelişmiş yolculuk analitiğinin yanı sıra Select planında bulunan tüm avantajları içerir.

asal
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Prime plan, önceki planların tüm özelliklerinin yanı sıra e-posta teslim edilebilirliği, korumalı alan ve 1. Kademe premium çoklu dokunmatik özelliği içerir.

nihai
  • Fiyat için satış ekibiyle iletişime geçin

Ultimate planı, dünya çapında birden fazla markayı ve büyük ekibi yönetmenize olanak tanır. İhtiyacınıza göre çevrimiçi bir form aracılığıyla bilgi talep etmeniz gerekecektir.

Daha fazla bilgi için Marketo'yu ziyaret edin >>

Doğru pazarlama otomasyon yazılımı nasıl seçilir

Doğru pazarlama otomasyon yazılımını seçmek kolay bir iş değildir. Evet, mevcut iş ve pazarlama ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi belirleyip tanımlamanız gerekir, ancak bu sürecin yalnızca bir kısmıdır. Ayrıca seçtiğiniz çözümle kuruluşunuzu geleceğe hazırlamanız gerekir. Bu, işletmenizin büyümesini ve hedef pazarınızdaki gelişmeleri tahmin etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bu imkansız bir görev gibi görünse de bilinçli bir karar vermenizi sağlayacak birkaç ipucu ve püf noktası var. Akıllı bir seçim yapmanıza yardımcı olmak için bir kontrol listesi hazırladım. Bir pazarlama otomasyon aracına yatırım yapmayı düşündüğünüzde bunu kullanabilirsiniz.

Şirketin büyüklüğü önemlidir

Otomasyon yazılımı açıklamalarının her birinde “bu ürün küçük işletmelerin, e-ticaret şirketlerinin veya büyük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi” gibi şeylerden bahsettiğimizi muhtemelen fark etmişsinizdir.

Bu bilgiyi, kuruluşunuza uygun mükemmel bir yazılım ararken göz önünde bulundurulması gereken çok önemli bir faktör olduğu için ekledim. Örneğin, küçük bir şirket işletiyorsanız neden asla kullanmayacağınız özelliklere yatırım yapasınız ki?

Fiyat ve ek maliyetler

Fiyatlandırma politikası da dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur. Özellikler genellikle bir sonraki, daha pahalı abonelik planının arkasında kilitlenir. Seçeneklerinizi değerlendirin ve potansiyel iş büyümenizi dikkate alın.

Yeni bir plana abone olma ve ihtiyaç duyduğunuzda daha fazla özelliğe erişebilme olanağına sahip olmak harika bir şey. Daha ucuz bir plana geri dönme seçeneği de belirli özellikleri kullanmanız gerekmediğinde paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek bir seçenektir.

ölçeklenebilirlik

Şirketinizin sunucularına indirip çalıştırabileceğiniz Mautic dışında popüler pazarlama otomasyon araçlarının çoğu yazılım olarak hizmet olarak satılmaktadır. Mevcut işletme boyutunuz ve operasyonlarınız kesin değildir.

İşletmenizin ölçeğini ister büyütün ister küçültün, kullanmaya devam edebileceğiniz ölçeklenebilir bir çözüme yatırım yapmak akıllıca bir seçimdir. Temel iş süreçlerine odaklanmanız gerektiğinde yepyeni bir araca geçiş yapmak sizi yavaşlatabilir ve pazardaki yeni bir fırsattan yararlanmanızı zorlaştırabilir.

Özellikler kümesi

Pazarlama otomasyonu çeşitli eylemleri kapsar. Bu eylemlerin her biri, pazarlama yazılımında bulunan çok spesifik özellikleri yansıtır. Şirketiniz için doğru aracı seçerken, şirketinizin ihtiyaçlarına en uygun aracı seçebilmek için pazarlama çalışmalarınızın farkında olmanız gerekir.

Tüm araçları üç kategoriye ayırabilirim. İlkinde kanala özel araçlarımız var. Bunlar, örneğin e-posta pazarlamanızı otomatikleştirmenizi sağlayacaktır. Ardından, otomatik mesajlaşmanın yanı sıra potansiyel müşteri yakalama özelliklerini de içeren orta ve alt huni araçlarımız var. Ve son olarak, SEO'dan yararlanmaktan analizlere ve raporlara kadar çeşitli özelliklere sahip tam dönüşüm hunisi araçlarımız var.

Kullanım kolaylığı

Yeni bir yazılımı benimserken her zaman kullanım kolaylığını dikkate almanız gerekir. Kullanım kolaylığı, yeni yazılımınızı uygulamanın ve kullanmanın ne kadar kolay olduğu anlamına gelir. Kullanımı kolay araçlar, temiz ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelir.

Kullanımı kolay bir araçla, katılım süresini önemli ölçüde kısaltacak ve daha kısa sürede tüm özelliklerden yararlanabileceksiniz.

Müşteri desteği

Yeni yazılımı benimsemeye ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın, bazı sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu nedenle müşteri desteğine 24/7/365 erişmeniz gerekiyor. Birçok pazarlama girişimi zamana duyarlıdır.

Müşteri desteğiyle iletişime geçebilmek ve sorunlarınızı zamanında çözebilmek, küçük aksaklıklarla karşılaşsanız bile pazarlama hedeflerinize verimli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Güvenlik

Pazarlama otomasyon araçlarının çoğu bulut tabanlı olduğundan hassas verilerinizin tümü uzak sunucularda depolanacaktır. Şirketin hangi güvenlik önlemlerini aldığını görmek için her zaman zaman ayırmalısınız.

Müşterilerinizin ve müşterilerinizin kişisel verilerini kullandığınız için verilerinizi güvende ve emniyette tutmak özellikle bu senaryoda çok önemlidir.

API

API, otomasyon dünyasında çok büyük bir şeydir. Açık API'ye sahip bir pazarlama otomasyonu çözümü, BT uzmanlarından oluşan ekibinizin bunu yazılım ortamınıza entegre etmesine yardımcı olacak ve sunduğu tüm özelliklerden faydalanmanızı sağlayacaktır.

API, bir yazılım parçasının diğer araçlarla iletişim kurmasına olanak tanır; bu da otomasyon potansiyelini genişletebilir, tekrarlanan görevlerde hata sayısını azaltabilir ve genel olarak üretkenliği artırabilir.

Özelleştirme potansiyeli

Belirli bir pazarlama operasyonu yürütüyorsanız, bunu otomatikleştirmenize yardımcı olabilecek bir araca ihtiyacınız vardır. Yalnızca önceden oluşturulmuş otomasyon şablonlarını kullanmanıza izin veren bir araç seçerseniz, onu daha fazla bireysel ihtiyaçlarınız için kullanamazsınız.

Özel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmenize olanak tanıyan bir araç kullandığınızdan emin olun. Özelleştirme, gelecekte pazarlama süreçlerinizde köklü değişiklikler yapsanız bile aracı kullanmanızı sağlayacaktır.

En iyinin en iyisi

İşletmeniz için doğru pazarlama otomasyon aracını seçmeyi çok mu zor buluyorsunuz? Endişelenmeyin; daha önce böyle bir aracı hiç kullanmadıysanız, bu son derece zor olabilir. Aşağıda en iyi araçların en iyilerini listeledim. Hatta onları en fazla fayda sağlayabilecekleri işletme büyüklüğüne göre kategorilere ayırdım.

Küçük işletmeler için en iyi pazarlama otomasyonu

Küçük işletmeler sınırlı bütçelerle çalışırlar. Zengin özelliklere sahip bir araca en başından yatırım yapmak anlamsızdır. Ancak işletmeniz büyüdükçe ölçeklenebilecek bir araç bulmak önemlidir. Bu araç, şirketinizde pazarlama otomasyonunu sorunsuz bir şekilde başlatmanıza yardımcı olabilir.

ActiveCampaign

Fiyat aylık 9 dolardan başlıyor

ActiveCampaign, birçok otomasyon özelliğiyle birlikte gelen araçlardan biridir. Ancak bu özellikler rahatlıkla farklı kategorilere yerleştirilmiştir ve abonelik planlarının arkasında kilitlenmiştir. Küçük bir işletme bu araca kolayca yatırım yapabilir ve ihtiyaçların gerektirmesi halinde bir sonraki abonelik planına geçebilir. Temel özelliklerinden bazıları otomasyon haritası yapılandırıcı, etkileşim oranı monitörü ve iletişim değerlendirmesi, müşteri segmentasyonu, otomatik e-posta takipleri vb.'dir.

Orta ölçekli işletmeler için en iyi pazarlama otomasyonu

Orta ölçekli işletmeler çok yönlü pazarlama otomasyon yazılımından yararlanabilir. Bu yazılımın ek özellikler sağlaması ve şirketlerin otomasyon süreçlerini özelleştirmesine olanak sağlaması gerekiyor. Bu amaç için son derece iyi bir araç SendinBlue'dur.

SendinBlue

Ücretsiz planı

SendinBlue, sağlam ve minimalist bir pazarlama otomasyon aracı arasındaki hassas noktayı yakalıyor. Pazarlamacılar için pazarlama uzmanları tarafından geliştirilmiştir. Geniş bir iletişim listeniz olsa bile pazarlama çalışmalarınızı otomatikleştirmenize yardımcı olabilir. Temel özelliklerinden bazıları müşteri adayı puanlama, kişi segmentasyonu, kısa mesaj ve e-posta pazarlama otomasyonu, yolculuğun farklı aşamalarındaki müşteriler için özel mesajlar ve çok daha fazlasıdır.

İşletmeler için en iyi pazarlama otomasyonu

İşletmeler aynı anda çok karmaşık pazarlama operasyonlarını yürütürler. Aynı zamanda binlerce müşteri ve alıcının ihtiyaçlarını da karşılamak zorundalar. Böyle bir pazarlama operasyonu güçlü bir otomasyon yazılımı gerektirir. Marketo bu zorlu talepleri karşılıyor.

Marketo

Fiyat için iletişim

Marketo, Adobe'nin kurumsal pazarlama bulut araçlarından biridir. Özelliklerin sayısı, fiyat noktaları ve yazılım yetenekleri onu kurumsal bir çözüm haline getiriyor. Size pazarlama kampanyalarınızı güçlendirecek verileri sağlamanın yanı sıra, kampanyanızın başarısı için hayati önem taşıyan süreçleri otomatikleştirebilir. Temel özelliklerinden bazıları hesap bilgileri ve profil oluşturma, pazarlama analizleri ve raporları, tahmine dayalı içerik ve hedef kitleler, e-posta ve mobil pazarlama ve çok daha fazlasıdır.

SSS

Pazarlama otomasyonunun faydaları nelerdir?

Pazarlama otomasyonu bir dizi avantaj sağlar. Her şeyden önce, belirli süreçleri tamamlamak için gereken süreyi önemli ölçüde azaltır ve pazarlamacıların daha acil konulara odaklanabilmeleri için zaman kazanmasını sağlar. Ayrıca pazarlama maliyet verimliliğinin arttığını görmeyi de bekleyebilirsiniz. Daha kısa sürede daha fazla iş yapacak ve işçilik maliyetlerinden tasarruf edeceksiniz.

Otomasyon aynı zamanda her boyuttaki pazarlama operasyonlarına da uygulanabilir ve ihtiyacınız olması halinde ölçeği büyütebilir veya küçültebilirsiniz. Son olarak analizler ve raporlar sayesinde pazarlama kampanyalarınızın etkinliğini değerlendirebileceksiniz.

Pazarlama otomasyonu ne kadar?

Piyasada çok sayıda pazarlama otomasyon aracı bulunmaktadır. Her birinin kendine özgü bir fiyatlandırma politikası vardır. Pazarlama süreçlerinizi otomatikleştirmenin fiyatı, seçtiğiniz araçlara ve hangi aracı seçeceğinize bağlıdır; işletmenizin büyüklüğüne, pazarlama operasyonunuzun ölçeğine ve iletişim listenize bağlıdır.

SendinBlue belirli sayıda e-postayla sınırlı ücretsiz bir plan sunarken, diğer araçlar birkaç dolardan birkaç bin dolara kadar değişen çeşitli fiyat etiketleri ile birlikte gelir.

Salesforce pazarlama otomasyon yazılımı mı?

Satış ekibi bulut tabanlı bir yazılım şirketidir. CRM, müşteri hizmetleri, analitik, uygulama geliştirme ve pazarlama otomasyonu dahil olmak üzere farklı hizmetler sunar. Şirketin pazarlama otomasyon aracına Pardot adı veriliyor.

Bu, büyük işletmelerin karmaşık ve benzersiz pazarlama kampanyalarını otomatikleştirmelerine ve bunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için geliştirilmiş karmaşık bir çözümdür.

Pazarlama otomasyonuna kimin ihtiyacı var?

Erişim alanını genişletmeyi ve potansiyel müşteri yaratmayı ve yakalamayı amaçlayan her işletmenin pazarlama otomasyonuna ihtiyacı vardır. Tek kişilik bir pazarlama ekibine sahip bir startup bile otomasyon çözümlerinden yararlanabilir.

Otomasyon, şirketlerin potansiyel müşterileri geliştirmesine ve bunları satış ekibine eller serbest olarak teslim etmesine olanak tanıdığı için dikey sektörlerde en iyi uygulama haline geldi.

Pazarlama otomasyonuna nasıl başlayabilirim?

Bu araçla başlamak için doğru pazarlama otomasyon yazılımını seçip yatırım yapmanız gerekir. Daha sonra bunu CRM'nize entegre etmeniz ve kişi listenizin tamamını içe aktarmanız gerekir.

Hazır olduğunuzda, dönüşüm hunisinin farklı aşamalarındaki potansiyel müşteriler için e-posta şablonları oluşturabilir ve ilk otomatik pazarlama kampanyanızı yürütebilirsiniz. Sonuçlarınızı ölçmek için analizleri ve raporları kullanmayı unutmayın.

Sonuç

Pazarlama otomasyon yazılımı, her pazarlamacının araç kutusundaki favori araçlardan biridir. Ancak şirketiniz için doğru olanı seçmek göz korkutucu bir görev olabilir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız geri gelip en iyi 15 pazarlama otomasyon aracı listeme başvurmaktan çekinmeyin. Her zaman "en iyinin en iyisi" bölümünde sıraladığım yılın en iyi araçlarından birini tercih edebilirsiniz.

Son olarak, aracı beğendiğiniz anda satın almayın. Bir deneme varsa, ücretsiz bir test sürüşü yapmaktan çekinmeyin. Deneme yoksa YouTube'da bir kullanım örneği videosu izleyebilir veya nihai karar vermenize yardımcı olacak müşteri referanslarını ve incelemelerini bulup okumayı deneyebilirsiniz.

3 yorum “2023 Yılının En İyi Pazarlama Otomasyon Yazılımı”

  1. John Mayer

    Küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine kesinlikle çok yardımcı olacak böylesine bilgilendirici bir blogu paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  2. Elena

    İçerik pazarlama araçları hakkında harika bir liste. İyi okuma!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder