Wix Web Sitesi Oluşturucu İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Wix logosu Wix
Wix logosu
Ücretsiz - Premium 4.50$'dan başlayan fiyatlarla/ay

Çevrimiçi ortamda aktifseniz, muhtemelen bu konuda zaten bilgi sahibisinizdir. Wix. Jason Statham, Heidi Klum ve Gal Gadot gibi tanınmış yüzlerin yer aldığı reklamları her yerde karşımıza çıkıyor.

Ancak tanıdık yüzler olmasaydı bile Wix hâlâ en iyi ve en tanınmışlardan biri olurdu. çevrimiçi web oluşturucular modern pazarda. Başarılarının ana nedenlerinden biri, gerçekten yeni başlayanlar için uygun olmaları ve daha küçük projeler için ücretsiz olmalarıdır. Bu, hemen şimdi başlayabileceğiniz ve hayallerinizdeki siteyi hızlı bir şekilde oluşturabileceğiniz anlamına gelir.

Wix'i kimler kullanmalı (en iyisi):

Pratik olarak istediğiniz herhangi bir siteyi oluşturabilseniz de Wix, daha küçük kişisel (özellikle portföyler) veya ticari web sitelerinin yanı sıra içeriğe odaklanan blog yazarları için en iyisidir.

 Kendi tarzınızı ve fikirlerinizi aktarmanıza olanak sağlayacak bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız Wix doğru yer. Güçlü düzenleyicileri, öğeleri sitenizin düzenine sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Her şey sezgiseldir ve keyfini çıkarabilirsiniz Wix web sitenizi oluşturma tek bir kod satırı yazmak zorunda kalmadan.

Wix'in temel özellikleri

  • Güçlü düzenleyici – Kusursuz çalışan ve web sitenizi hayal ettiğiniz şekilde düzenlemenin keyfini çıkarmanızı sağlayan bir Sürükle ve Bırak düzenleyicisi. 
  • Şablonlar – herkesin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilecek 500'den fazla şablon.
  • Hızlı – platformun tamamı şaşırtıcı derecede hızlı çalışır ve her bir öğeyi göz açıp kapayıncaya kadar yükler.
  • Blog – basit ve kullanıcı dostu bir kontrol paneli aracılığıyla blogunuzu tasarlayın ve yönetin.
  • Kişiselleştirilmiş SEO planı – Wix'in kendi SEO planınızı oluşturmanıza yardımcı olmasına ve web sitenizi arama motorları için optimize etmenin temelleri konusunda size rehberlik etmesine izin verin.
  • Wix ADI'si – yapay zeka sitenizle ilgili her konuda size yol gösterecektir.
  • Mobil optimizasyon – web sitenizin mobil versiyonu üzerinde ayrı ayrı çalışın.
  • Wix'ten Corvid – Wix'in açık geliştirme platformu üzerinde çalışarak sitenizi geliştirin.

Özeti gözden geçir

Kullanıcılar sitelerini ücretsiz olarak oluşturabilir veya Wix reklamlarını kaldıracak ve kullanıcılara siteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak bir planı tercih edebilirler. İster blog yazıyor olun, ister ticari bir site işletiyor olun, ister bir e-ticaret işletmesi başlatın, Wix sizinle çalışabilir.

İncelemek için Wix ve hizmetleri, onların platformunu keşfetmek üzereyim. Daha sonra editörlerini ve diğer tüm özelliklerini daha iyi anlamamı sağlayacak ve daha kolay değerlendirebilmemi sağlayacak bir demo/test sitesi oluşturacağım.

Ayrıntılı Wix incelemesi

Kullanım kolaylığı

Açıkçası, Wix kesinlikle piyasadaki en başlangıç ​​dostu web sitesi oluşturucusudur! Editör güzel görünüyor ve kullanımı zahmetsiz.

Editörü ilk açtığınızda kısa bir videoyla başlayan basit katılım sistemiyle karşılaşacaksınız. Videonun yalnızca bir dakika uzunluğunda olması sürecin ne kadar basit olduğunun açık bir mesajıdır. Ağ oluşturma konusunda daha önce herhangi bir deneyiminiz varsa (hayır, örümcek türü değil), ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi öğrenmek için Wix'e göz atmak için yalnızca birkaç dakikaya ihtiyacınız olacak. Öğelerinin konumu tam olarak beklediğiniz yerdedir ve bu da düzeni son derece sezgisel hale getirir. Tamamen yeni başlayan biriyseniz, editöre alışana kadar etrafınıza bakmak fazladan birkaç dakikanızı alacaktır, ancak sizin için o kadar da zor olmayacaktır.

Şablonlar

Wix'in web'in her yerinde bulunan ticari videolarından veya reklamlarından bazılarını izlerseniz, amaçlarının herkesi memnun etmek olduğunu hemen fark edeceksiniz. Bu arzudan dolayı herkesin herhangi bir şey inşa etmesine yardım etmek istiyorlar. Bu hedefi desteklemek için Wix'te yüzlerce şablon mevcuttur.

wix şablonları

İlk bakışta bu şablonların istediğim kadar şık görünmediğini itiraf etmeliyim. Ancak biraz daha kaydırıp ön izleme yaptıktan sonra fikrimi değiştirdim. Bu yüzlerce şablon arasında gerçekten düzinelerce stil ve herkese hitap edecek bir şeyler bulabilirsiniz.

Kategorilerin çeşitliliği gerçekten şaşırtıcı. Wix burada gerçekten herkesin ihtiyaçlarını karşılayabildiğini kanıtlıyor. Çok basit bir şey, fotoğrafçılık veya iş için oldukça yaygın bir şablon veya hatta drag queen tanıtım şablonu gibi daha benzersiz bir şey arıyorsanız, Wix'te hepsi var.

Tasarım esnekliği

Wix ile bir web sitesi tasarlamak saf bir keyiftir. Sürükle ve Bırak düzenleyicileri kusursuz çalışıyor ve gerçekten rahatlayıp bir site oluşturmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Ekranın bir tarafına bir öğe yerleştirmek istiyorsanız tek yapmanız gereken onu oraya taşımaktır. Bir simgeyi masaüstünüzün bir tarafından diğer tarafına taşıdığınız kadar kolay bir şekilde her şeyi taşıyabilirsiniz. Herhangi bir aksaklık veya kusurla karşılaşmadım, ancak bazılarının er ya da geç olması kaçınılmazdır. Ayrıca sınırların dışına çıkarsanız Wix sizi bu konuda uyaracak ve hatta uzaklaştığınız öğeyi kimin görebileceğini bile açıklayacaktır. İnanılmaz!

Yüzlerce mevcut öğeyi eklemek yalnızca bir adım ötenizdedir ve metin, görseller, düğmeler, galeriler, menüler, listeler ve çok daha fazlası gibi çeşitli öğeler arasından seçim yapabilirsiniz. Ekleyebileceğiniz 20'den fazla galeri öğesi var ve bunlara 3'ü bile dahil değilrd parti uygulamaları (bunlar hakkında daha sonra daha fazla bilgi vereceğiz).

Web sitesi öğelerini düzenlemek, bunları sayfaya eklemek kadar kolaydır. Bir öğeye tıklamak, öğeye özgü seçenekler sunan bir menüyü açar. Örneğin, bir metin öğesini düzenlemeye karar verirseniz yazı tipini, biçimlendirmeyi, boyutları vb. hızla değiştirebileceksiniz. Her şey elinizin altında ve tüm seçenekler görsel. Yani bu, HTML, CSS veya başka herhangi bir teknik bilgiyi bilmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Bu, anlamadığınız terimleri Google'da aramak yerine sitenizi tam olarak ilk başta hayal ettiğiniz gibi oluşturmaya odaklanabileceğiniz anlamına gelir.

Wix ayrıca sitenizi zenginleştirmek için yükleyebileceğiniz ekstra uygulamalarla birlikte gelir. WordPress'teki eklentilere aşina iseniz bunun nasıl çalıştığını anlayacaksınız. Ekstra işlevselliğe ihtiyaç duyduğunuzda istediğiniz uygulamayı bulup genişletebilirsiniz. Ancak bu uygulamaların çoğunun ekstra paraya mal olduğunu unutmayın.

Alan adı seçenekleri

Başladığınızda, aslında hesabınızı temsil eden bir alan adı alırsınız. Böylece karmaşık bir şey yerine sitenize şuradan erişilebilir: hesabınız.wix.com.

İlk başta bu konuda sıkışıp kaldığımı düşündüm. Ancak Wix'i biraz daha derinlemesine keşfettikten sonra hesap adınızı istediğiniz herhangi bir adla kolayca değiştirebileceğinizi öğrendim. Test web sitesinin adını kolayca fsgtestwebsite.wix.com olarak değiştirdim.

Ancak sitenizin de bir adının olduğunu unutmamak önemlidir. Bu, daha önce gösterildiği gibi klasik alt alan adı yerine, alan adında bir adınız daha olması gerektiği anlamına gelir. Bu, sitenize alanınız.wix.com/siteadı gibi bir bağlantıdan erişilebileceği anlamına gelir.

wix alan adı seçenekleri

Zaten bir alan adınız varsa (örneğin yourdomain.com), Wix sitenize hızlı bir şekilde bağlayabilirsiniz. Benzer şekilde Wix, editörleri aracılığıyla yeni bir alan adı almanıza yardımcı olabilir. Elbette, özel alan adları ekstra paraya mal olur ve sitenize özel bir alan adı bağlama seçeneğini etkinleştirmek için Wix ile premium bir plan başlatmanız gerekecektir. Ancak Wix, kullanıcılara ücretsiz olarak pek çok şey sunuyor; bu nedenle, bazı kısıtlamalar yalnızca sitenizi belirlenen sınırların ötesinde özelleştirmeye başladığınızda adil görünebilir.

Mobil site optimizasyonu

Akıllı telefonlar ve tabletler gibi taşınabilir cihazlar halihazırda BT pazarına hakim durumda. Bu pazar hakimiyeti muhtemelen Star Trek hologramları mevcut olana kadar durmayacak, bu nedenle web sitenizi mobil erişime uygun hale getirmeniz önemlidir.

Sitenizde çalışırken, yeni yaratımınızın önizlemesini görmek için küçük bir akıllı telefon simgesine tıklamanız yeterlidir. Sitenizi mobil ekranda önizlemek için iPhone'unuzu yatağın arkasındaki şarj cihazından çıkarmanız gerekmediği için bu son derece faydalıdır. Ancak daha da iyisi, Wix'in bu modda sitenizin tamamını düzenlemenize olanak sağlamasıdır!

Şaşırtıcı olan bu mobil düzenleyicinin ana düzenleyiciden tamamen ayrı olmasıdır. Bu, mobil düzenleyicide değişiklik yapabileceğiniz ve değişikliklerin yalnızca sitenizin mobil sürümünü etkileyeceği anlamına gelir. Yani örneğin bazı içeriğin çok büyük olduğunu veya bazı görsellerin iyi uymadığını fark ederseniz bunları ayarlayabilir/kaldırabilir/değiştirebilirsiniz. Animasyonları seçebilir, harekete geçirici mesaj düğmelerinizi yerleştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu mobil düzenleyici her kullanıcının takdir edeceği son derece güçlü bir özelliktir.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Kolayca güzel bir site oluşturabilmek, eğer kimse görmüyorsa pek de önemli değil. Bu nedenle web sitenizi arama motorlarına göre optimize etmek her zaman önemlidir.

Bu sadece birkaç tıklamayla yapabileceğiniz bir şey olmasa da Wix size kesinlikle yardımcı olabilir. Web sitenizin başlığını ayarlayabileceğiniz, bir açıklama ayarlayabileceğiniz ve hatta işletmeniz için fiziksel bir konumunuz olup olmadığını Google ve diğer arama motorlarına bildirebileceğiniz (yine SEO için önemli bir faktör), arama motoru optimizasyonuna ayrılmış ayrı bir bölüm vardır.

wix seo seçenekleri

İlk birkaç basit adımdan sonra Wix size birkaç öneri daha gösterecek. Buna "SEO Planı" adını veriyorlar ve burada başlıkların, açıklamaların, ana sayfadaki metnin ve daha fazlasının nasıl değiştirileceğini öneriyorlar. Yapay zeka, SEO oyununuzu geliştirmeye başlayabilmeniz için Google Search Console'a bağlanmanıza bile yardımcı olacaktır. Wix, sizi kendi başınıza bırakmadan önce size SEO kılavuzunu gösterecek veya sizinle çalışabilecek bir uzmanı işe almanızı önerecektir.

Arama motoru optimizasyonu kolay değildir ancak Wix, bunu yeni başlayanlar için daha erişilebilir hale getirdi ve onları doğru yöne yönlendirdi.

Bloglama işlevleri

Wix, sitenizi başlatabilmeniz için tasarım öğelerini sürükleyip bırakmakla ilgili gibi görünse de, blog yazmak da onlar için bir önceliktir.

Wix ile blog kurma seçeneği seçmek kadar kolaydır. Blog sayfanızı açar açmaz düzenini ve tasarımını değiştirebileceksiniz. Wix'teki diğer her şey gibi, sitenizin ve sitenizin dünyaya sunulma şeklinin efendisi sizsiniz. Bu, blog ayarlarını ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde ayarlarken hayal kırıklığına uğramayacağınız anlamına gelir.

Blog gönderilerini yönetmek Wix ile oldukça kolaydır. Squarespace'in aksine (bu beni çılgına çevirdi!) Wix, çok daha temiz ve daha basit bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. Yeni blog gönderileri eklemek yalnızca bir tık uzaktadır ve gönderi düzenleyici oldukça sezgiseldir. Metin ve medya eklemek tam olarak beklediğiniz yerdedir. İçeriğe odaklanmanızı ve ihtiyacınız olmayan farklı ayarlar konusunda endişelenmemenizi sağlayan arayüzlerini gerçekten seviyorum. 

e-ticaret entegrasyonu

Özel bir e-Ticaret platformu olmasa da Wix, çevrimiçi işinizi kurmanıza olanak tanır. Ne yazık ki ücretsiz planda bunu yapamazsınız ancak Wix sadeliğiyle kalbinizi kazandıysa onlarla çalışmaya devam edebilirsiniz.

Basit sitenizi bir satış makinesine yükseltmeye karar verirseniz Wix'in birden fazla satış kanalına izin verdiğini duymak sizi mutlu edecektir. Güvenli çevrimiçi ödemeleri kabul eder, uçtan uca sipariş karşılamayı yönetir ve gelişmiş pazarlama araçlarıyla potansiyel müşterileri hedefler.

Wix fiyatlandırması ve planları

Wix kişisel kullanım için ücretsizdir. Hızlı bir şekilde ücretsiz bir hesap açabilir ve sitenizin tasarımıyla oynamaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz planla yapabileceğiniz pek çok şey var. Basit bir kişisel web sitesi oluşturmak için kullandığınız sürece sizi hiçbir şekilde sınırlamayacaktır. Ancak bu ücretsiz plan, değiştirme olanağı olmayan bir Wix alt alan adına sahip olmak anlamına gelir. Ayrıca sitenizde reklamların görüntülenmesi anlamına gelir.

Oyununuzu geliştirmeye karar verirseniz dört plan seçeneği sitenizi Wix ile yükseltmenize olanak tanır. Bir e-Ticaret işine başlamak istiyorsanız emrinizde üç ek plan daha vardır.

Basic
  • Aylık 4.50 dolar.

Alanınızı bağlamanıza olanak tanır.

kombo
  • Aylık 8.50 dolar.

Wix reklamlarını kaldırır, ücretsiz bir alan adı ile birlikte gelir.

Unknown
  • Aylık 23.50 dolar.

Sınırsız bant genişliğiyle birlikte gelir ve depolamayı artırır.

vip
  • Aylık 24.50 dolar.

VIP desteğiyle birlikte gelir.

İş Temelleri
  • Aylık 17 dolar.

Çevrimiçi ödemeleri kabul edebilir ve 20 GB depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Sınırsız İş
  • Aylık 25 dolar.

Artan depolama.

İş VIP
  • Aylık 35 dolar.

50GB depolama alanı, VIP desteği.

Müşteri desteği

Wix'te bulunan belgeler kapsamlıdır. İster editör, faturalandırma ve premium planlar hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın, ister COVID-19 sırasında sitenizi nasıl yöneteceğiniz hakkında, size yardımcı olacak çok çeşitli makaleler mevcuttur.

Ancak destek ekibiyle iletişime geçmeye karar verirseniz hayal kırıklığına uğramaya hazır olun. Editör aracılığıyla bir iletişim formu veya e-posta adresi aradım ancak sonuç alamadım. Daha sonra yapabileceğiniz tek şeyin belgelere göz atmak ve bir chatbot ile sohbet etmek olduğunu fark ettim. Ancak ısrarcı olursanız, chatbot sonunda doğrudan destekle iletişime geçmenize yardımcı olmayı teklif edecektir.

wix müşteri desteği

Basit bir soru gönderdikten sonra anında e-postamın gönderildiğine dair bir onay aldım. Ancak 20 saattir soruma yanıt alamadım. Bunu bana 10 dakika içinde ayrıntılı bir yanıtla yanıt veren Squarespace ile karşılaştırdığımda Wix'in desteğinden büyük hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim.

Yine de e-posta yanıtı yardımcı oldu ve sorduğum öğenin nerede bulunabileceğini gösteren özel resimler içeriyordu.

Wix'in artıları ve eksileri

Artıları

  • editör – Sürükle ve Bırak düzenleyicisi yeni başlayanlar için son derece kullanışlıdır, sezgiseldir ve onunla çalışmak bir zevktir.
  • Elements – sitenize ekleyebileceğiniz birçok öğe ve bunların farklılıkları vardır.
  • Telefon XNUMX – web sitenizin mobil versiyonunu önizlemek ve düzenlemek kolaydır.
  • Ücretsiz – kişisel kullanımınız için kullanıyorsanız, web sitenizi çalışır duruma getirmek için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur.

EKSİLERİNİ

  • Şablonlar değiştirilemiyor – şablonlarla çalışmak güzel olsa da onları değiştirmek mümkün değildir.
  • Destek – doğrudan destek ekibiyle nasıl iletişime geçileceğini bulmak zordu ve yanıt vermekte yavaşlar.

Wix ile oluşturulmuş site örnekleri

Test sitemizin neye benzediğini sizinle paylaşmadan önce, bu popüler platformda halihazırda çalışan diğer bazı web sitelerine bakalım. Bu örnekler, web sitenizi Wix ile başlatmaya karar verirseniz ne bekleyeceğinizi daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

Test web sitemiz — Wix ile oluşturuldu

wix testi web sitesi

KOT mimarları — Wix ile oluşturuldu

KOT mimarlar ana sayfası

Calvin Pausania — Wix ile oluşturuldu

Calvin Pausania ana sayfası

SSS

Wix gerçekten ücretsiz mi?

Temel bir web sitesine ihtiyacınız olduğu sürece Wix tamamen ücretsizdir ve onu süresiz olarak kullanabilirsiniz. Bu, web sitelerinizi düzenlemeyi ve yeni öğeler eklemeyi içerir. Ancak Wix'in web siteleriniz üzerinden reklam gösterdiğini ve alan adını ücretsiz kullanırken özelleştiremeyeceğinizi anlamalısınız.

Wix ile para kazanabilir miyim?

Evet, Wix ile para kazanabilirsiniz. İster doğrudan satış yapabileceğiniz bir e-Ticaret işi kurmayı seçin, ister Google reklamlarını veya başka herhangi bir platformdan reklam göstermeye başlayın, ister birisinin ortağı olun, Wix para kazanmanızı sağlar.

Wix web sitem için hosting bulmam gerekiyor mu?

Hayır. Web sitenizi Wix ile başlattığınızda site onların sunucularında depolanır, bu da 3 tane bulmanız gerekmediği anlamına gelir.rd Verilerinizi işlemek için parti barındırma şirketleri.

Wix size bir alan adı veriyor mu?

Combo veya daha yüksek bir planı seçerseniz, bir yıllık ücretsiz alan adı kuponu alacaksınız. Bundan sonra alan adı ücretini kendiniz ödemeniz gerekecektir.

Alan adımı Wix'e aktarabilir miyim?

Evet. Combo veya daha yüksek bir planı seçerseniz alan adınızı Wix'e bağlayabilirsiniz. Bu durumda alan adınızı ziyaret eden herkes oluşturduğunuz Wix sitesine erişebilir.

Sonuç

Wix editörlerini sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyan, yeni başlayanlar için uygun bir web sitesi oluşturucusudur. Her şey görseldir ve siz yalnızca sitenizi oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

Editörlerinin çalışma şeklini sevdim ve her ne kadar orada burada bir aksaklık bekleseniz de özünde çok iyi işledi. Desteklerine erişim bu kadar zor olmasaydı Wix ile olan deneyimim tamamen mükemmel olurdu.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder