Squarespace Web Sitesi Oluşturucu İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
10 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Squarespace logosu Squarespace
Squarespace logosu
Ücretsiz deneme - Premium 12 dolardan başlıyor/ay

Squarespace yeni başlayanların benzersiz ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, tanınmış bir web sitesi oluşturma sitesidir. Squarespace ile yeni başlayanlar, nasıl kod yazılacağını öğrenmek veya işi yapmak için geliştiricileri işe almak zorunda kalmadan profesyonel görünümlü bir site oluşturabilir. 

Şirket, Squarespace'i başlangıçta basit bir blog aracı olarak yaratan Anthony Casalena tarafından kuruldu. Bu tek kişilik şirket çok hızlı büyüdü ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldi. popüler çevrimiçi web sitesi oluşturucuları. Artık Squarespace, işletmeniz için yalnızca bloglar değil, tamamen işlevsel çevrimiçi mağazalar da dahil olmak üzere web sitelerinin tamamını oluşturmanıza olanak tanıyor.

Squarespace.com temiz ve sade tasarımıyla muhteşem bir ilk izlenim bırakıyor. Aynı etki aşağıdakiler için de geçerli olabilir mi? Squarespace'i kullanarak oluşturduğunuz web sitesi? Hadi bulalım. 

Squarespace'i kimler kullanmalı (en iyisi):

Squarespace, tonlarca özellik ve seçeneğe sahip muhteşem bir web platformudur. En güçlü satış noktalarından biri tasarım fırsatlarıdır. Hem arayüzün tasarımı hem de web sitesi şablonları olağanüstü. Fakat, blog oluşturmak beklediğimden daha zordu ve arayüzü ve düzenleyiciyi öğrenmek diğer benzer hizmetlere göre daha zordu. Başarılı bir blog veya yüksek hacimli bir perakende sitesi çalıştırmayı planlıyorsanız daha iyi alternatifler vardır: WordPress

Squarespace'in temel özellikleri

  • tasarımlar – kolayca değiştirilebilen ve isteklerinize göre uyarlanabilen düzinelerce modern ve minimalist şablon.
  • Zengin Resim yöneticisi – Sürükle ve bırak oluşturucu aracılığıyla görüntüleri ekleyin ve düzenleyin. Görüntüleri kolaylıkla düzenleyin.
  • Blogging – blogunuzu tasarlayın ve yönetin.
  • ticaret – ürünlerinizi bir çevrimiçi mağaza aracılığıyla satın (veya Satış Noktasını kullanın), abonelikleri ve diğer iş ihtiyaçlarını yönetin.
  • analitik – trafiği, popüler içeriği, satışları ve daha fazlasını izleyebileceğiniz ayrıntılı analizler.
  • Bağlı hizmetler – 3'ü bağlayarak Squarespace'i genişletinrd  parti hizmetleri.
  • SEO – eklentiye gerek yok. Squarespace, SEO'ya hazır bir siteye sahip olmanız için ihtiyacınız olan her şeyi size sunar.
  • Reklamsız – kendi reklamınızı yerleştirerek para kazanmak istemediğiniz sürece reklam göstermenize gerek yoktur.
  • Destek – hızlı ve kolay destek.

Özeti gözden geçir

Squarespace'i incelemek için bir hesaba kaydolup yeni bir site oluşturmak üzereyim. Basit bir menü, metin ve görsel içeren bir ön sayfadan oluşan basit bir web sitesi oluşturmaya çalışacağım. Daha sonra, bir "Hakkımda" ve bazı ekstra metinler, görseller, bir iletişim formu ve bir blog içeren bir "İletişim" sayfası ekleyeceğim.

Bir site oluşturmanın asıl sürecini incelerken, tüm Squarespace seçeneklerine göz atıp orada ne olduğunu göreceğim ve belgelerini tarayarak desteği test edeceğim. Takip edip değerlendireceğim basit bir e-posta göndererek desteği de test edeceğim.

Ayrıntılı Squarespace incelemesi

Kullanım kolaylığı

Kesinlikle güzel olsa da Squarespace'in platformunun kullanımı kolay değil. Kaydolduktan sonra katılım oldukça fazla zaman alabilir. Örneğin şablonunuzu seçtikten sonra yapılandırıcıya yönlendirilirsiniz. Gözleriniz, ana menüyü büyük harflerle bulacağınız ekranın sol tarafına kayar. Daha önce duyduğum Sürükle ve Bırak düzenleyicisini aramaya başladım. Menüde editöre bağlantı olmadığını fark etmem birkaç dakikamı aldı. Menünün gölgesinde kalacak şekilde ekranın sol üst köşesine yerleştirildi. Burada yanlış bir şey yok ama Sürükle ve Bırak editörünün daha net bir şekilde sunulabileceğini düşünüyorum.

Bir blog yazısını düzenlemeye çalışırken benzer bir şey başıma geldi. Düzenleyicinin nasıl kullanılacağını öğrenmek daha önce sandığım kadar kolay değil. Dürüst olmak gerekirse Squarespace platformuna alışmadan önce birkaç saat etrafta dolaşmayı bekliyoruz. İlk başta bir gönderiye yeni bir şey eklemek imkansız görünüyordu. Biraz sinir bozucu bir deneyimdi.

Ancak düğmeye tıklayıp blog gönderilerini nasıl düzenleyeceğimi keşfettiğimde, daha önceki mücadelelerimi hızla unuttum. Seçtiğim şablon önümdeydi ve Editörün gücünün farkına vardım. Her şeyin nerede olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrendikten sonra Squarespace ile çalışmak bir zevk haline gelir.

Şablonlar

Temalar (şablonlar), Squarespace ile sitenizi oluştururken karşılaşacağınız ilk şeylerden biridir. Hesabıma giriş yaptıktan sonra, ekranın köşesinde açıkça görülebilen büyük "Başlayın" düğmesini kolayca buldum (daha önce bahsettiğim düzenleme düğmesinin aksine). "Başlayın" düğmesini tıkladığınızda insanların bahsettiği ünlü Squarespace şablonlarının tümünü görüntüleyebilirsiniz.

Squarespace şablonları

İlk bakışta bana en popüler şablonlarından neredeyse otuz tanesi sunuldu (toplamda yüzden fazla var). Tasarımların tümü çok temiz ve modern. Şablonların her birinin küçük resmi, her şeyin ne kadar basit göründüğünü açıkça göstermektedir. Her küçük resmin bir arka plan resmi, süslü bir yazı tipiyle yazılmış büyük bir metni ve ekranın üstünde veya yanında bir gezinme menüsü bulunur.

Dürüst olmak gerekirse her şablonu sevmedim ama çoğunda o gösterişli ve çağdaş Squarespace görünümü vardı.

Bu şablonlardan herhangi biri şık bir site tasarlamanıza kesinlikle yardımcı olacaktır, böylece kendi şablonunuzu seçerken gerçekten kötü bir karar veremezsiniz. Ancak odaklanacağınız belirli bir niş alan varsa göz atabileceğiniz on beş şablon kategorisinin olması hoşunuza gidecektir. Yani ister bir portföy, ister fotoğraf sitesi, blog veya başka bir şey oluşturuyor olun, doğru şablon sizi bekliyor.

Tüm Squarespace şablonları yakın zamanda güncellendi. Ayrıca Squarespace'in eski bir sürümünden temaları yükleyen bir bağlantı da mevcut. Bu, kesinlikle sevdiğiniz bir temayı fark etmezseniz, bulana kadar daha da derinlere göz atabileceğiniz anlamına gelir.

Şablonunuzu seçmek, web sitesi oluşturma sürecinizin yalnızca başlangıcıdır. Şablonunuzu seçtikten sonra onu özel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğinizi de unutmayın.

Tasarım esnekliği

Tüm tasarım ihtiyaçlarınız ayrı bölümlerde mevcuttur. Bu, bir web sitesi oluşturucu için benzersiz bir kurulum olmasa da Squarespace, bölümlerle çalışmayı kolaylaştırmak konusunda olağanüstü bir iş çıkarıyor.

Şablonu düzenlemek bir zevkti. Bölümler kolayca sıralanır ve bir bileşeni düzenlemek yalnızca bir tık uzağınızdadır. Her şey çok doğal geliyor. Örneğin ön sayfadaki varsayılan menüyü değiştirmek istediğimde sadece üzerine tıklamam yeterliydi. Öğe, mevcut tüm seçenekleri gösterecek şekilde odak noktasına yerleştirildi. Kelimelerden herhangi birine tıkladığınızda, yazı tipini değiştirme seçeneklerinin bulunduğu daha küçük bir alt menü görüntüleniyordu. Bağlantıları ve biçimlendirmeyi değiştirmek de kolaydır. Şablon tasarımının nasıl özelleştirileceğini öğrenmek sezgisel bir süreçtir ve bunu hızlı bir şekilde başardım.

Kare alanı tasarımları

Bir diğer etkileyici özellik ise bölümleri ayıran artı işaretine tıkladığınızda ortaya çıkıyor. Bu, sayfanın yeni bir bölümünü eklemenizi sağlayan yeni bir pencere açar. Her biri kendi varyantlarına sahip 20'den fazla önceden hazırlanmış bölüm mevcuttur. Kullanıcılar galeriler, videolar, menüler, fiyatlandırma tabloları, formlar ve çok daha fazlasını hızlı bir şekilde ekleyebilir.

Mevcut şablonları bölüm seçimleri ve çok sayıda varyant ve seçenekle birleştirdiğinizde Squarespace ile pratik olarak sonsuz olasılıklar ortaya çıkar. Ve her şey görsel editörleri aracılığıyla yapıldığından, bu ilk web siteniz olsa bile muhteşem görünümlü bir site oluşturabilirsiniz.

Alan adı seçenekleri

Sitenizi oluşturmaya başladığınızda, alan adınız, squarespace.com alan adının takip ettiği bir dizi harf ve sayı gibi genel bir şey olacaktır. Menüde, alanınızı hızlı bir şekilde güncellemenize olanak tanıyan "Etki Alanları" bölümünün bulunduğunu keşfettim.

Squarespace alan adı seçenekleri

Squarespace ile siteniz için herhangi bir benzersiz alt alan adını (buna Yerleşik Etki Alanı diyorlar) ücretsiz olarak seçebilirsiniz. Test sitem için alan adını fsgdemosite.squarespace.com olarak değiştirmeye çalıştım. İlk hata mesajından ve sayfayı yeniden yükledikten sonra alan adının başarıyla değiştirildiğini görmek beni mutlu etti. Hatta değişiklikle ilgili onayı içeren bir e-posta bile beni bekliyordu ki bu hoş bir sürprizdi.

Çoğu kullanıcı Yerleşik Etki Alanı istemez. Kendilerine ait gerçek alan adlarını istiyorlar. Aynı ayarlar sayfası, halihazırda sahip olduğunuz bir alan adını yeni sitenize aktarma seçeneğini sunar veya yeni bir alan adı satın al Onlar aracılığıyla. Site alan adınızı nasıl yönetmek isterseniz isteyin, bunu ayarlar aracılığıyla hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Mobil site optimizasyonu

Sitenizin tasarımıyla uğraşırken ekranın sağ üst köşesinde her zaman bir akıllı telefon simgesi bulunur. Bunu tıkladığınızda Squarespace sitenizi mobil formatta yükleyecektir, böylece sitenizi kolayca optimize edebilirsiniz. Bu, herhangi bir tarayıcı uzantısına veya hileye gerek olmadığı anlamına gelir. sitenizi mobil kullanıcılar için işlevsel hale getirin.

İşletme ve Ticaret planı kullanıcıları için, mobil web sitesinin alt kısmında görünen bir mobil bilgi çubuğu eklemenize olanak tanıyan ek bir ayar bulunmaktadır. Bu sayede ziyaretçileriniz mağazanızın yol tarifine veya telefon numaranıza kolaylıkla erişebilir.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Arama motoru optimizasyonu söz konusu olduğunda Squarespace yanınızdadır. Sitenizi Google'da ve diğer arama motorlarında konumlandırmanıza yardımcı olacak özellikleri hızlıca inceleyelim:

  • Meta başlıkları ve açıklama – sayfalarınızın ve blog yazılarınızın başlıklarını ve açıklamalarını özelleştirin. Bu etiketler her sayfanın ve gönderinin tanımlanmasına yardımcı olur ve arama motorlarına ekstra bilgi sağlar
  • AMP desteği – akıllı telefonlara ve tabletlere daha hızlı yüklenebilmesi için web sitenizin hafif bir versiyonunu oluşturur. Tek yapmanız gereken onu etkinleştirmek okuyun.
  • Özel URL'ler – kendi URL'lerinizi oluşturun ve burada görünmesini istediğiniz anahtar kelimeleri ekleyin
  • SSL – SEO’ya yardımcı olan önemli bir güvenlik sinyali
  • Site Haritası – alanadiniz.com/sitemap.xml adresine erişerek sitenizin Google ve diğer arama motorlarına gönderilebilecek bir haritasını alacaksınız.
  • Alt etiketi – görsellerin yüklenememesi durumunda görüntülenecek ek metinleri görsellerinize ekleyin
  • Arama sonuçlarından gizle – hangi sayfanın gösterileceğini/gizleneceğini seçin
  • Arama sonuçları önizlemesi – blog yayınınızın Google'da nasıl görüneceğini gösterir

Bloglama işlevleri

İster kendi başına bir blog oluşturuyor olun, ister blogu olacak bir web sitesi oluşturuyor olun, web sitesi oluşturucunuzun güçlü blog özelliklerine sahip olması önemlidir. Squarespace bu ifadeye açıkça katılıyor çünkü onların hizmetleriyle Blog yalnızca yerleştirebileceğiniz bir bölüm değil. Bunun için eşsiz bir alan var.

Squarespace blog seçenekleri

Sayfalar altında bulunan bir blog hızlı bir şekilde eklenebilir oluşturduğunuz herhangi bir şablona veya siteye. Blogun neyi beğenmesini istediğinize bağlı olarak seçebileceğiniz birkaç düzen vardır.

Squarespace ile, tüm bloglama seçenekleri basit bir tıklama uzağınızdadır; burada başlığın yanı sıra meta açıklamayı, SEO seçeneklerini, sosyal görselleri (Facebook, Twitter ve diğerlerinde görüntülemek için), feed'i ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz.

Blogunuzu oluşturduktan sonra yeni yazılar eklemek, bunları düzenlemek, silmek veya istediğiniz herhangi bir şeyi yapmak kolaydır. Blog sayfanızın tarzından genişliğine, aralığına, görsel konumlarına kadar hemen hemen her şey üzerinde kontrol sizdedir. 

Kategorileri ve etiketleri kolayca yönetebilirsiniz ve ne yaptığınızı biliyorsanız ekstra kod eklemek kolaydır.

Blog yazmak için ihtiyacınız olan her şey Squarespace şablonunuzda mevcuttur. Ancak, tüm blog yazma olanaklarını içeren bir öğrenme eğrisine hazırlıklı olun. Ne yazık ki, bazı seçenekler ve ayarlar gizlenmiş gibi görünüyor ve bunları bulmak için daha fazla zaman harcamanız veya yardım belgelerini incelemeniz gerekecek.

e-ticaret entegrasyonu

Eşleşemese de Shopify veya benzer sistemlere adanmış eTicaretSquarespace, bir çevrimiçi mağaza oluşturmakla ilgilenen herkese kesinlikle harika özellikler sunuyor. Güçlü görsel düzenleyicisini başarılı bir e-mağaza kurmak için gereken güçlü e-Ticaret özellikleriyle birleştiren Squarespace, ciddi bir rakiptir.

Site düzenleyicisinde Ticaret menü öğesini açtığınızda, size çok sayıda seçenek sunulacaktır.

Seçenekler listesinin en üstünde siparişlerinizi kontrol etmek, envanteri yönetmek veya müşteri bilgileri yer alır. İndirimleri kolayca yönetebilir, satışları planlayabilir veya diğer e-Ticaret görevlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Squarespace Commerce mobil uygulamasıyla, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyorsanız PoS'u (Satış Noktası) bile kullanabilir ve ürününüzü şahsen kolayca satabilirsiniz. Onların yardımıyla Kare Okuyucu ve akıllı telefon uygulamaları sayesinde her yerde iş yapabilirsiniz.

Nakliye, vergiler, muhasebe ve başarılı bir işletmeyi yürütmek için ihtiyacınız olan her şey parmaklarınızın ucunda. Bireysel seçenekleriniz, seçtiğiniz Squarespace fiyatlandırma planına göre belirlenir. 

Squarespace fiyatlandırması ve planları

Yıllık ödemeyi tercih ederseniz geçerli indirimlerle birlikte seçebileceğiniz dört fiyatlandırma planı vardır. Tasarladığınız her web sitesiyle Squarespace, size bir teklif sunuluyor 14 günlük ÜCRETSİZ deneme seçeneği. 

Kişisel
  • Aylık 12 dolar.

Çevrimiçi hiçbir şey satmayan küçük kişisel veya ticari siteler için mükemmeldir. Özel bir alan adı, SSL güvenliği alırsınız ve sınırsız bant genişliği ve depolama alanı vardır.

Business
  • Aylık 18 dolar.

Google'dan profesyonel e-posta, premium entegrasyonlar ve engellemeler ile CSS ve JavaScript ile eksiksiz özelleştirme içerir. %3 işlem ücretiyle temel Ticaret özelliklerine sahiptir.

Temel Ticaret
  • Aylık 26 dolar.

İşlem ücreti yoktur ve daha büyük bir çevrimiçi mağaza işletmenize olanak tanıyan Ticaret özelliklerinin listesini genişletir.

Gelişmiş Ticaret
  • Aylık 40 dolar.

İşlem ücreti yoktur ve daha iyi entegrasyonlar için aboneliklerle çalışma, gelişmiş gönderim seçenekleri, indirimler ve Ticaret API'leri gibi tüm gelişmiş Ticaret özelliklerini sunar.

Müşteri desteği

Squarespace belgeleri yardım dosyaları ve video kılavuzları açısından zengindir. Ancak arama özelliği beklendiği gibi çalışmıyor ve yalnızca bir anahtar kelimeyle arama yaparak ihtiyacım olanı bulmak zordu. Doğru dokümantasyon dosyasını bulduktan sonra açıklama için önemli olan bazı görseller yüklenmedi. Bir noktada Squarespace'in tamamen farklı görünen eski bir sürümünün belgelerine bile ulaşmayı başardım. Bu kafa karıştırıcıydı.

Ancak destekleri çok çok hızlı yanıt veriyor. Cumartesi sabahı bir test e-postası gönderdim. COVID-19 nedeniyle yanıt süresinin ne kadar yavaş olabileceği konusunda beni uyaran bildirime rağmen 7 dakika sonra yanıt aldım! Etkileyici.

Squarespace müşteri desteği

E-posta, öne çıkan bir görselin nasıl değiştirileceğini adım adım açıklayan ayrıntılı ve faydalıydı. Destek temsilcisi video kılavuzuna bir bağlantı bile ekledi ve oldukça arkadaş canlısı görünüyordu. Keşke tüm çevrimiçi destek hizmetleri bu kadar hızlı ve nazik olsaydı.

Squarespace'in artıları ve eksileri

Artılar

  • Şablonlar – Nişlere göre kategorize edilmiş yüzden fazla güzel şablon arasından seçim yapabilirsiniz. Tüm şablonlar kolayca özelleştirilebilir.
  • SEO – Web sitenizi yönetmenize yardımcı olacak bir dizi SEO seçeneği vardır.
  • Mobil uygulamalar – web sitenizi iOS uygulamaları aracılığıyla kolayca düzenleyebilirsiniz.
  • ticaret – çevrimiçi mağazanızı başlatırken seveceğiniz birçok seçenek var. Satış Noktası seçeneği oyunun kurallarını değiştiriyor.

Eksiler

  • Onboarding – editörün nasıl çalıştığını anlamak zaman alır.
  • belgeleme – çok fazla belge olmasına rağmen arama alanı beklendiği gibi çalışmıyor. Bazı resimler gösterilmedi ve önceki bir sürüme ait yardım dosyalarına göz atmak kolaydır.

Squarespace ile oluşturulmuş site örnekleri

Platformun neler yapabileceğini okumak bir şeydir. Demo site oluşturmak tamamen farklı bir şeydir. Ancak bir süredir çevrimiçi olan bitmiş bir ürünü görmek tamamen farklı bir boyuttur.

Bu yüzden Squarespace ile oluşturulan bu site örneklerine göz atmalısınız.

Test web sitemiz — Squarespace ile oluşturuldu

Squarespace ile oluşturulan test sitesi

Süper Doğal — Squarespace ile oluşturuldu

süper doğal hp

SSS

Squarespace için web barındırma bulmam gerekiyor mu?

Tüm Squarespace planları, tam olarak yönetilen bulut barındırma hizmetini içerir; bu, herhangi bir ek barındırma planı satın almanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Tüm Squarespace planları, tam olarak yönetilen bulut barındırma hizmetini içerir; bu, herhangi bir ek barındırma planı satın almanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

Fiyatlandırma planlarını değiştirmek mümkün mü?

Evet, web sitesi yöneticisi aracılığıyla istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz plan seçenekleri mevcuttur.

Bloguma farklı bir platformda başladım. Bunu Squarespace'e taşımak mümkün mü?

Evet, bu mümkün. WordPress, Blogger veya Tumblr ile oluşturulmuş bir siteniz varsa bunu kolayca Squarespace'e aktarabilir ve normal şekilde devam edebilirsiniz. Ayrıca Shopify, Etsy veya Big Cartel ile oluşturulmuş bir çevrimiçi mağazanız varsa her şeyi içe aktarabilirsiniz. Alan adları da kolayca aktarılabilir.

Özel kod kullanabilir miyim?

Squarespace tamamen kodsuz tasarımla ilgili olsa da, kolayca özel kod ekleyebilir ve sayfalarınıza CSS ile stil verebilirsiniz. Daha da fazlasını öğrenmeye meraklıysanız, kaynak kodunu düzenlemenize olanak tanıyan Squarespace Geliştirici Platformunu deneyebilirsiniz. 

Squarespace ile para kazanabilir miyim?

Evet kesinlikle. Kendi çevrimiçi mağazanızı kurmanın yanı sıra satış ortağı bağlantılarını kullanabilir, sponsorlu yayınları paylaşabilir, banner'lar gösterebilir, Google Ads'i kullanabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Sonuç

Kod boğuşmak ya da özel web tasarım yöntemleri öğrenmek istemiyorsanız ama yine de güzel ve modern bir web sitesi istiyorsanız Squarespace kesinlikle sizin için bir seçenektir.

Sundukları güzel şablonları gördükten ve sitenizin neredeyse her köşesini kontrol etmenize olanak tanıyan güçlü görsel düzenleyicilerini deneyimledikten sonra Squarespace'e aşık olacaksınız.

WordPress kadar kolay özelleştirilebilir ve kapsamlı değildir, ancak Squarespace makul bir fiyata gösterişli bir web sitesi oluşturmak için size çok sayıda seçenek sunar.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder