Blog Yazısı Nasıl Yazılır (+ Mükemmel Yapı)

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
11 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blog Yazısı Nasıl Yazılır (+ Mükemmel Yapı)

Kendi blogunu başlatmak site birçokları için bir hayalin gerçekleşmesidir. İnternette adınızı duyurmanız, yeni insanlarla tanışmanız ve hedef kitlenizle ömür boyu sürecek ilişkiler kurmanız için bir fırsat sunuyor. Ayrıca size ufkunuzu genişletme, öğrenme ve yaşam deneyimlerinizi paylaşma şansı verir.

Ancak, sık sık paylaşım yapmayı ve sizinle aynı fikirde olan okuyucularla bağlantı kurmayı umduğunuz bir site oluşturmak başka bir şey, oturup bir blog yazısı yazmak başka bir şeydir.

üzerinde Günde 7 milyon blog yazısı yayınlanıyor, peki kendininkini nasıl yapabilirsin dikkat çekmek? Geniş bir kitlenin ilgisini nasıl çekebilir ve okuyucu sayınızı nasıl artırabilirsiniz?

Cevap aynı anda basit ve oldukça karmaşıktır. İhtiyacınız olan tek şey kaliteli içerik.

Kaliteli içeriğin tanımı, spesifik nişinize ve hedef pazarınıza bağlı olarak blog yazısından blog yazısına değişebilir. Ancak tüm mükemmel blog gönderilerinin sahip olduğu bazı evrensel özellikler vardır:

  • Hedef okuyucularına hitap ediyorlar.
  • Benzersiz içgörüler ve bilgiler sunarlar.
  • Bol miktarda görsel içeriğe sahiptirler.
  • Dikkat çeken, akılda kalıcı bir başlıkları var.
  • Uygun form ve yapıya sahiptirler.
  • Arama motorları için optimize edilmişlerdir.

Blog dünyasına yeni giriyorsanız, bu liste ilk bakışta bunaltıcı görünebilir. Ancak endişelenmeyin, bu kılavuz tam da bu yüzden var. Bir başlığın nasıl bulunacağından başlayıp, blog gönderinizin arama motorlarındaki görünürlüğünü nasıl artıracağınıza kadar, bir blog yazısının nasıl yazılacağına dair her şeyi ele alacağız.

Öyleyse hemen konuya girelim ve dikkat çeken ve tıklamaları artıran blog yazılarının nasıl yazılacağını keşfedelim.

Blog gönderilerini tanımlama

Blog yazmayı anlamadan önce blog yazısının ne olduğunu anlamanız gerekir. Bu sadece bir gazete alıntısı değil ve sizin günlüğünüz de değil. Bireylerin ve şirketlerin okuyucularını meşgul edecek eğitici ve eğlenceli içerikleri paylaşabilecekleri bir web sitesidir.

Belirli konular hakkındaki görüşlerinizi paylaşmak, etkileyici bilgiler sağlamak ve hedef kitlenize yeni bakış açıları ve değerli bilgiler sunmak için blog içeriği yazabilirsiniz. İster en sevdiğiniz tarifler, ister yılın en iyi teknolojik çözümleri veya bunların arasında kalan herhangi bir şey hakkında yazıyor olun, blog yazılarınız eğitici-eğlence (eğitim + eğlence) sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır.

Okuyucuları kendine çeken ve daha fazlasını istemelerini sağlayan benzersiz içerik sunmanız gerekir. Ve bu içeriği sağlamaya devam etmeniz gerekiyor.

Harika bir blog yazısı yazmanın 8 kolay adımı

Hedef kitlenin ilgisini çeken, etkileşimi artıran ve kâr elde eden bir blog yazmak, eğer bu konuya doğrudan yaklaşırsanız zorlayıcı olabilir.

Bu yüzden bunu sindirimi kolay birkaç adıma böldük.

Bu sürece adım adım yaklaşmak, harika blog yazıları yazma becerisinde hızlı ve kolay bir şekilde ustalaşmanıza yardımcı olacaktır. Öyleyse bir göz atalım.

1. Biraz hedef pazar araştırması yapın

Belirtildiği gibi, hedef kitlenizi her zaman aklınızda tutmadığınız sürece blog yayınınız başarılı olamaz. Tüm evrene blog yazmaya devam ederseniz veya bir günlüğe yazıyormuş gibi davranırsanız okuyucularınız bunu fark edecektir. Ve kendilerini dışlanmış hissedecekler.

Yani okuyucunun dikkatini gerçekten çekmek için onlara doğrudan hitap etmeniz gerekir. Bunu yapmanın tek yolu okuyucunuzun kim olduğunu bilmektir.

Biraz araştırma yapın ve hedef kitlenizin kim olduğunu öğrenin. Hobileri, ilgi alanları, konu tercihleri, görüşleri ve daha fazlası hakkında bilgi edinin. Hedef okuyucularınız hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz onların ilgisini çeken bir blog yazısı yazmanız o kadar kolay olacaktır.

Yeni başlıyorsanız ve henüz gerçek bir izleyici kitleniz yoksa, niş rakiplerinize göz atın ve ne tür okuyucuların ilgisini çektiklerini görün.

2. Blog yayınınızı planlayın

Çekmek istediğiniz hedef kitle türünü öğrendikten sonra sıra blogunuzu planlamaya gelir. Henüz çok spesifik olmaya gerek yok. Bu noktada yapmanız gereken tek şey biraz beyin fırtınası yapmak ve not almak.

Tercih ettiğiniz konuyu seçin

Harika bir blog yazısı yazmanın belki de en zor adımlarından biri uygun bir konu bulmaktır. Nereden başlıyorsun?

Hedef kitlenizin onu sevip sevmeyeceğini nasıl bilebilirsiniz? (Kısa cevap; yayınlamadan bilemezsiniz.) Yüksek kaliteli bir blog yazısı yazmanın en kolay yolu, tutkulu olduğunuz bir konuyu seçmektir. İlginizi çeken birkaç fikri ve genel konuyu karalayın.

Eğer yazınız konusunda siz tutkulu değilseniz, başkaları neden tutkulu olsun ki? Okuyucularınız oldukça akıllı ve satır aralarını okumakta çok iyiler. Belirli bir konu hakkında sizin gerçek heyecanınızı hissetmiyorlarsa, kendileri de heyecanlanmayacaklardır.

Bu adım için biraz iç gözlem gereklidir.

Anahtar kelimeleri unutmayın!

Konunuzu daralttıktan sonra, anahtar kelime araştırması yapmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu, organik pazarlama çabalarınızı artırmada önemli olacak ve arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır.

Anahtar kelime araştırmasını eski yöntemlerle yapabilir ve hedef kitlenizin konunuzu aramak için hangi kelimeleri kullanacağını tahmin etmeye başlayabilirsiniz. "Evde yapılacak egzersizler" hakkında bir blog yazısı yazmayı düşünüyorsanız, bazı yaygın anahtar kelimeler muhtemelen "evde kardiyo egzersizleri", "evde en iyi egzersiz rutini", "evde nasıl egzersiz yapılır" ve "evde egzersiz nasıl yapılır" olabilir. gibi.

Muhtemelen bir şeyleri Google'da kendiniz arama konusunda ustasınız, bu yüzden kendinizi konunuzu Google'da arayacak kişinin yerine koyun. Bu size hedef anahtar kelimeleriniz hakkında mükemmel bir fikir verecektir.

Elbette daha kolay yoldan da gidebilir ve güvenebilirsiniz. anahtar kelime araştırma araçları. Bu süreci otomatikleştirecekler ve konunuzla alakalı anahtar kelimeleri tam olarak belirlemenize yardımcı olacaklar.

Bir taslakla gelin

Uygun bir konu ve alakalı anahtar kelimelerle artık blog yazınızın taslağını planlamaya başlayabilirsiniz. Kaba bir taslak hazırlayın ve birkaç fikri not edin.

"Evde egzersizler" konusuna dönersek, tartışmak istediğiniz spesifik konuları planlayabilirsiniz. Egzersizin genel önemi hakkında bir paragraf yazabilir, ardından kardiyo ve halterin faydalarını ele alabilir ve son olarak birkaç özel egzersizi listeleyip açıklayabilirsiniz. Evde egzersiz yapmak için gerekli ekipmanlar hakkında konuşun ve hatta tam bir sağlık ve fitness yaklaşımı için belirli bir diyetten bahsedin.

Anahtar kelimeleri kendi avantajınıza göre kullanın ve blog gönderinizin kaba bir taslağını çıkarmak için onlara güvenin.

Rakiplerinizden öğrenin

Blog yazısı yazmaya başlamadan önce rekabete göz atmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu size rakiplerinizin belirli bir konuyu nasıl ele aldığına ve ortak hedef kitlenizin buna nasıl yanıt verdiğine dair fikir verecektir.

Rakiplerinizi asla kopyalamayın!

Bunları yalnızca ilham almak, ipuçları vermek ve blog yayınınızı onlarınkinden farklı kılmak için ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için kullanın.

Fikirlerinizi (dijital) kağıda dökmeye hazır olun

Blog yazmaya başlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri edindikten sonra gerçek yazma sürecine hazırlanmanın zamanı geldi. Bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir.

Yazmak yaratıcı bir süreçtir, dolayısıyla yaratıcı bir blokla karşılaşmak duyulmamış bir şey değil. Fikirlerinizi belgelemeye hazırlanmak için yapabileceğiniz en iyi şey, tüm dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaktır.

Hiçbir şeyin dikkatinizi dağıtmadan yazabileceğiniz rahat ve sessiz bir yerinizin olduğundan emin olun.

3. Başlığınızı dikkatlice düşünün

Konunuz ve anahtar kelimeleriniz var, rekabeti araştırdınız ve şimdi harika bir başlık bulmanın zamanı geldi. Blog gönderinizi gören pek çok kişi başlığın farkına varamayacaktır ve başlık, blogunuzu okumakla ilgilenenleri caydırabilir.

Dolayısıyla okuyucu sayınızı artırmak ve daha geniş kitlelerin ilgisini çekmek istiyorsanız, sosyal medya paylaşımlarını artıran ve tıklamaları artıran ilgi çekici bir başlığa ihtiyacınız var. Bunu sosyal paradan yararlanarak, pratik değer sağlayarak ve hatta tehdit ederek yapabilirsiniz.

Sosyal para birimi

Sosyal para birimi esas olarak bir trendi takip etmek anlamına gelir. Birçok insan bir şey yapıyorsa veya bir şeyle ilgileniyorsa, diğerleri de onu takip edecektir.

Blog yazısı örnekleri:

  • Telefonunuzda Bulunması Gereken En Popüler Uygulamalar
  • Başarılı İnsanların Edinmeniz Gereken En İyi 10 Sabah Alışkanlığı

pratik değer

Başlığınızda pratik değer sunmak her zaman okuyucuların ilgisini çekebilir. Blog yayınınızın hedef kitleniz için yararlı olacağını açıkça belirtmeniz yeterlidir. Çoğu “Nasıl Yapılır” makalesi pratik değer sağlamayı amaçlamaktadır.

Blog yazısı örnekleri:

  • Sadece 2 Saatte En İyi Şükran Günü Yemeği Nasıl Yapılır?
  • Sosyal Medya Takipçilerinizi Artırmak İçin En İyi İpuçları

Tehdit

Başlığınızla okuyucuları tehdit etmek veya uyarmak kabataslak görünebilir, ancak çok etkilidir. Onları harekete geçmeye ve hangi içgörüleri sunabileceğinizi görmeye teşvik eder.

Blog yazısı örnekleri:

  • Özel Bilgilerinizi İnternete Sızdırmayı Durdurun!
  • Neden Bu Terfiyi Asla Alamayacaksınız?

4. İlk taslağınıza başlayın

Artık blog gönderinizin temel taslağına ve çalışma başlığına sahip olduğunuza göre, ilk taslağınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Çok fazla tüyo kullanmaktan ve sadece kelimenin sayılmasını sağlamak için cümle eklemekten kaçının. Metnin kalitesi, sahip olduğunuz kelime sayısından çok daha önemlidir. Kopyanızı bilgilendirici, eğlenceli ve değerli tutun.

5. SEO’ya çok dikkat edin

Bir blog yazısı yazarken her zaman Arama motoru optimizasyonu akılda. SEO, blogunuzun görünürlüğünü artıracak ve arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza, sitenizin trafiğini artırmanıza ve okuyucu sayınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Önemli SEO etiketleri

SEO etiketleri arama motorlarının içeriğinizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olun. Ne kadar spesifik olursanız, arama motoru tarayıcılarının blogunuzu "okuması" ve değerini belirlemesi o kadar kolay olacaktır.

Dahil edilmesi gereken önemli SEO etiketleri şunlardır:

  • title etiketi
  • Meta açıklama etiketi
  • başlık etiketi
  • Resim alt etiketi
  • kanonik etiket
  • Nofollow bağlantı etiketi
  • Bağlantı metni etiketi

Anahtar Kelimeler

Hedef okuyucularınızın sizi bulmasını istiyorsanız, metninize alakalı anahtar kelimeler eklemeniz gerekecektir. Ancak, anahtar kelime doldurmadan kaçınmak isteyeceksiniz; bu, SERP (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) sıralamanıza zarar verecek ve okuyucularınızın çoğunu caydıracaktır.

Anahtar kelimeleri ve anahtar kelime öbeklerini metninize doğal bir şekilde ekleyin ve bunları başlığınızda ve başlıklarınızda belirtin.

Hızlı Linkler

İç ve dış bağlantılar SEO’nuz için çok önemlidir. Dahili bağlantılar, arama motorlarına ne tür bir blog çalıştırdığınız konusunda bilgi verecektir. Ayrıca okuyucularınızı sitenizde daha uzun süre tutmak için de çalışabilirler.

Öte yandan, yüksek otoriteye sahip web sitelerine harici bağlantılar, SERP sıralamanız için önemli faktörler olan güvenilirliğinizi ve güvenilirliğinizi artıracaktır.

6. Görsel içerik ekleyin

Herhangi bir görsel içeriğe sahip olmayan blog yazıları oldukça yavan ve sıkıcı olma eğilimindedir. Okuyucunun ilgisini canlı tutmak ve ilgisini canlı tutmak için metni görseller, GIF'ler ve diğer medyalarla bölmeniz gerekir.

Elbette rastgele bir görsel içerik ekleyemezsiniz; konunuz için anlamlı olması gerekir. Örneğin, "evde yapılacak egzersizler" konulu bir blog yazıyorsanız, sevimli köpek yavrularının resimlerini eklemek saçmadır.

Alakalı ve yayınlarınıza değer katan anlamlı görsel içerik, gidilecek yoldur.

7. Yalnızca blog yazınızı yazdıktan sonra düzeltin ve düzenleyin

Yeni blogcuların çoğunun yaptığı en büyük hata, yazarken düzenleme yapmaktır. Zaman kaybına neden olur, dikkatinizi dağıtır ve yaratıcı engellere neden olur.

Bunun yerine, tam kopyayı yazdıktan sonra düzenlemeye ve düzeltmeye başlayın. Daha da iyisi, birkaç saat verin ve daha sonra tekrar devam edin. Daha yeni bir bakış açısına sahip olacaksınız ve metninizi geliştirmenin ve kulağa daha iyi gelmesini sağlamanın daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Bir blog yazarı olarak ciddiye alınmak istiyorsanız, gramer ve yazım kusursuzdur. Tamamen resmi ve düzgün olmanıza gerek yok, ancak yorum bölümünüzde dilbilgisi homurdanmalarından kaçınmak isteyeceksiniz. Bu nedenle, blog yazılarınızı yüklemeden önce daima düzenleyin ve düzeltin.

8. Blog gönderisinin yanıt verebilirliği çok önemlidir

Son olarak, blog yayınınızın tüm cihazlarda okunabilir olduğundan emin olmanız gerekir. Okuyucularınız blogunuza göz atarken farklı akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve tabletler kullanacak. Ve cihazları ne olursa olsun hepsinin bunu net bir şekilde görebilmesi gerekiyor.

Tüm metinlerin, resimlerin, videoların ve daha fazlasının net olması ve her ekran için yeterli boyutta olması gerekir. Mobil optimizasyon Okuyucuları çekmek ve SERP sıralamanızı iyileştirmek için çok önemlidir, bu yüzden bunu unutmayın.

Mükemmel blog yazısı yapısı

Artık harika bir blog yazısı yazmanın adımlarını incelediğimize göre, her zaman izlemeniz gereken mükemmel blog yazısı şablonunu görelim.

Başlık

Mükemmel bir blog yazısı mükemmel bir başlıkla başlar. Akılda kalıcı, net olduğundan ve kopyanızın neyle ilgili olduğunu özetlediğinden emin olun. SEO'nuzu artırmak için birincil anahtar kelime öbeğinizi başlığa ekleyin.

Burada ise kullanabileceğiniz kopya kağıdı bu, başlık fikirleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Tarih

Blog siteleri genellikle gönderileri ters kronolojik sırayla gösterir ve en son gönderi en üstte görünür. Okuyucularınızın en son girişlerinize dair güzel bir genel bakışa sahip olması için blog yazınıza yayınlanma tarihini eklemek her zaman iyi bir fikirdir.

Eser sahibi

Bir yazarın biyografisi her zaman hoş bir dokunuştur ve onu başlığınızın hemen sonrasına ya da sonucun hemen sonrasına ekleyebilirsiniz. Kısa ve öz tutun, yalnızca temel ayrıntılardan bahsedin.

Yazar biyografileri okuyucularınızın güvenini kazanmanın harika bir yoludur, özellikle de blog sitenizde birden fazla yazar varsa.

Blog yazısı kategorisi

Blog yazısı kategorisi, içeriğinizi güzel bir şekilde organize etmenin harika bir yoludur. Bir sağlık ve fitness blogu işletiyorsanız aşağıdaki gibi kategorileri dahil edebilirsiniz:

  • Kardiyo egzersizleri
  • Ağırlık kaldırma
  • Mukavemet eğitimi
  • Hızlı egzersiz rutinleri
  • Ev egzersizleri
  • Diyet

Ne zaman yeni içerik yükleseniz, onu bir kategoriye dahil edersiniz ve kitleniz bundan ne elde edeceklerini görür. Ayrıca, arama motoru tarayıcılarının blogunuzu incelerken de faydalıdır.

Giriş

Girişiniz blog yazınızı ya güzelleştirecek ya da bozacaktır. Okuyucularınızın sekmeyi kapatıp devam etmelerini isteyecek veya ilgilerini çekecek ve onları meşgul edecektir. Bu nedenle, girişinizin önemli olmasını sağlayın.

Açık ve net tutun ve gönderinizin neyle ilgili olacağını kısaca açıklayın. Daha iyi SEO için anahtar kelimeyi ilk iki paragrafta en az bir kez ekleyin.

Vücut

Blog gönderinizin gövdesi, başlık ve giriş bölümünde verilen sözü yerine getirmelidir. Başlığınızda “evde yapılacak egzersizler” yazıyorsa, uygun egzersizleri yazınızın gövdesinde açıklamalısınız. Sadece genel olarak egzersiz yapmanın sağlığa faydalarını anlatmayın veya spor salonu egzersizleri hakkında konuşmayın. Ana konuya odaklanın ve detaylandırın.

Hedef kitlenizin en iyi neye tepki verdiğini görmek için farklı kelime sayılarıyla oynayın.

Alt başlıklar

En kısa blog gönderileri bile bir veya iki alt başlık içermelidir; bu, kopyanın taranmasını kolaylaştırır. Alt başlıkları eklerken ana konuyla alakalı olmasına ve vaat ettiği bilgileri içermesine dikkat edin. “Evde yapılabilecek egzersizler” yazınız için “evde kolay kardiyo” gibi bir alt başlık ağırlık kaldırmadan, diyetten ve evdeki spor ekipmanlarından değil kardiyodan bahsetmelidir.

Madde işaretleri ve sayılar

Madde işaretleri ve numaralandırılmış listeler eklemek, daha uzun blog yazıları için mükemmel bir seçenektir. Metni güzel bir şekilde parçalara ayırırlar ve fikirlerin veya adımların sindirilmesi kolay bilgilere ayrılmasına yardımcı olurlar.

Kalın/Vurgulanmış metin

Blog gönderinizdeki bir şeyin önemini gerçekten vurgulamak için kalın veya vurgulanmış metin kullanabilirsiniz. Ama seyrek kullanın. Bir şeyi vurgulamak için mükemmeldir, ancak her şey vurgulanırsa anlam kaybolur.

Saygın kaynaklardan gelen bağlantılar

Ara bağlantı herhangi bir blog sitesi için çok önemlidir. Tüm blog yazılarınızı birbirine bağlamanıza yardımcı olur ve okuyucularınızın tüm içeriğinizle etkileşimde kalmasını sağlar. Diğer saygın sitelere bağlantı vermek aynı zamanda nişinizde güvenilirlik ve otorite oluşturmanıza da yardımcı olur.

Ancak her paragrafa bir bağlantı eklemeyin. Bu sadece okuyucuların dikkatini dağıtacak ve sizi dolandırıcı gibi gösterecektir.

Multimedia

Yukarıda da belirttiğimiz gibi görsel içeriğe yer vermek mutlak bir zorunluluktur. Metni parçalara ayırır ve okumayı kolaylaştırır. Ayrıca kendinizi daha iyi açıklamanıza ve puanlarınızı eve taşımanıza da yardımcı olabilir.

Öne çıkan bir görsel, blog yayınınızı sosyal medyada ve diğer kanallarda tanıtmanıza yardımcı olacaktır.

Sonuç

Hızlı bir özet sunmak, blog yazınızı tamamlamanın ve en kritik noktaları gözden geçirmenin mükemmel yoludur. Okuyucuya ele aldığınız konuyu hatırlatmak için birkaç cümle yeterli olacaktır.

CTA

A CTA veya Harekete Geçirici Mesaj, özetten sonra eklenmelidir. Okuyucularınıza blog yazınızı inceledikten sonra ne yapmalarını istediğinizi açıkça söylemelisiniz. Örnek olarak yayınınızı sosyal medyada paylaşmak, yorum bırakmak veya blogunuza abone olmak olabilir.

[VİDEO] Blog yazısı nasıl yazılır: ► Daha faydalı videolar için abone olun

Blog yazısı örnekleri

Son olarak birkaç tanesinin üzerinden geçelim blog yazısı örnekleri ve blogunuzda yayınlayabileceğiniz içerik türlerini görün.

Listeler

Listeler, karşılaşacağınız en popüler blog yazısı türlerinden bazılarıdır:

  • Evde Yapılacak En İyi 5 Egzersiz
  • Uzaktan Çalışanlar için En İyi İşbirliği Araçları
  • Netflix'te İzlenecek En İyi Diziler
  • Kış Tatilleri İçin Kullanabileceğiniz 5 Tarifim
  • Her Kızın Dolabında Bulunması Gereken 10 Eşya

Karşılaştırmalar

Herkes iyi bir karşılaştırmayı sever ve siz de Vs. neredeyse her şeyle ilgili içerik:

  • iPhone'a Karşı. Samsung: Hangisi Daha İyi Akıllı Telefon?
  • Kardiyo Vs. Güç Antrenmanı: Artıları ve Eksileri
  • Tek Kullanımlık Plastikler ve Sürdürülebilir Alternatifleri
  • Ücretli ve Organik Pazarlama Arasındaki Farklar
  • Los Angeles'ta Ev Kiralamak mı Yoksa Satın Almak mı Daha İyi?

Çözümler

Okuyucularınızın sorunlarına çözüm sunmak onların dikkatini çekmenin en kolay yollarından biridir:

  • Uykusuzluğun Üstesinden Gelmenin En İyi Yolu
  • Fazla Kilolardan Kurtulmak İçin En Kolay Egzersiz Rutini
  • Bu Basit İpuçlarıyla İş-Yaşam Dengenizi Geliştirin
  • Siz Uzaktayken Köpeğinizin Evinizi Yıkmasını Önleyin
  • Kısıtlı Bir Bütçeyle Noel Alışverişi Nasıl Yapılır?

Haberler ve güncellemeler

Günlük blog gönderileri yüklüyorsanız, nişinizle alakalı popüler konularla ilgili haberler ve güncellemeler sunmak harika bir seçim olabilir:

  • COVID-19 Sırasında Evde Egzersiz Yapmak
  • 2020 Yılının En Heyecan Verici Teknoloji Gelişmeleri
  • Yakında Görmeniz Gereken Netflix Filmleri
  • Coronavirüs Salgını Sırasında Ziyaret Edilecek En İyi Yerler
  • En Son iPhone Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bilgilendirici kılavuzlar

Bilgilendirici kılavuzlar blog gönderileri için mükemmel bir seçimdir. Eğitici ve eğlencelidirler ve genellikle her zaman yeni kalırlar (uzun süre veya her zaman alakalı kalan içerikler):

  • İş Görüşmelerini Bir Profesyonel Gibi Nasıl Yönetebilirsiniz?
  • Bu İpuçlarıyla Organik Pazarlamanızı Geliştirin
  • Sizin İçin İşe Yarayan Bir Egzersiz Rutini Nasıl Geliştirilir?
  • Blog Yazısı Nasıl Yazılır
  • 5 Haftada Kilo Vermek İçin 2 Adım

Alt satırda

Bir blog yazısı yazmak zor olabilir, ancak iyi hazırlanmışsanız ve tutkulu olduğunuz bir konu varsa, bu çok kolay olabilir. Harika bir blog yazısı yazmak için yapmanız gerekenler:

  • Hedef pazarınızı araştırın;
  • Blog gönderinizi planlayın;
  • Harika bir başlık bulun;
  • İlk taslağınızı geliştirin;
  • SEO’ya dikkat edin;
  • Görsel içerik ekleyin;
  • Her şeyi düzeltin;
  • Mobil cihazlar için optimize edilmiş bir gönderi oluşturun;

Öyleyse başlayın ve blog yazma yolculuğunuzun tadını çıkarın.

9 yorum “Blog Yazısı Nasıl Yazılır (+ Mükemmel Yapı)”

  1. J Barmen

    Blog, herhangi bir web sitesinin pazarlamasının önemli bir parçasıdır. Bu ipuçları 2021'de güçlü bir blog oluşturmak için gerçekten faydalıdır.

  2. Seenu

    Kullanışlı bilgi. Teşekkürler!

  3. Brack Nelson

    Bu yazı, harika bir blog yazısı yazmak isteyen yeni başlayanlara yardımcı olur. İyi bir yazı yazmanın tüm adımları izleyiciyi çekmek için çok önemlidir. Anahtar Kelimelerin önemi gibi temel noktaları güzel bir şekilde tartıştınız, rakiplerimizden öğrenin. Bu makale kesinlikle yeni başlayanlar için yararlı olacaktır.

  4. Robert

    “Bir Web Sitesi Blogu SEO'nun Gizli Silahıdır.”

    Bu makalede bilgi verme şeklinizi seviyorum ve bu tür bilgileri okumaya veya bulmaya gelecek izleyiciler de bundan hoşlanabilir.

  5. Riya

    Teşekkür ederim Artem! başlatılan blogla ilgili harika ve ayrıntılı bilgileri paylaştığınız için.
    Böyle bilgilendirici şeyler paylaşmaya devam edin!!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder