Dilbilgisi Dilbilgisi Denetleyicisi İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
dilbilgisi logosu Grammarly
dilbilgisi logosu
Ücretsiz planı | Premium planlar $ 11.66 / mo

Video içeriği yavaş yavaş çoğu web sitesinin temel taşı haline gelirken, yazılı metin ortadan kaybolmadı. Olup olmadığın bir blog başlatmak, basit bir broşür web sitesi veya online mağaza, bir şeyler yazmalısın. Başarılı olmak istiyorsanız yazılı metninizin mükemmel olması gerekir.

Herkes uzman değildir ve profesyonel içerik yazarken ana dilini konuşanlarla rekabet etmek zordur. Bu nerede dilbilgisi araçları kurtarmaya gel. Bu incelememizde piyasadaki en popüler gramer araçlarından biri olan Grammarly'yi inceleyeceğiz.

Ayrıntılı Grammarly incelemesi

Grammarly gramer aracını kimler kullanmalı?

Grammarly hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar tarafından dikkate alınmaya değer bir araçtır. İlk kez blog yazarlığı yapacak olanlar, kendilerini doğru yöne yönlendirecek bir yapay zeka eğitmeninin yardımına değer vereceklerdir. Öğrenciler, sıkı profesörleri için makale yazarken daha kolay olacak ve profesyoneller, Grammarly'nin yazım hatalarını çözeceğini bilerek rahatlayabilecekler. 

Bazen ana dilini konuşanlar bile yardıma ihtiyaç duyabilir. Belirli bir cümlede virgül gerekiyor mu? Grammarly bununla ilgilenecektir. Belirli bir kelimeyi hatırlamıyor musunuz? Endişelenme; Grammarly size kullanabileceğiniz bir eşanlamlı sunacaktır.

Yani uzmanlığınız ve günlük yazdığınız kelime sayısı ne olursa olsun Grammarly'den faydalanabilirsiniz.

Grammarly'nin kullanımı kolay mı?

Grammarly geniş kitlelere mükemmel bir dilbilgisi aracı sunmayı amaçlamaktadır. Kolayca erişilebilmesi için arayüzün temiz ve kullanımı kolay olması gerekir. İyi haber şu ki, tasarımcılar bu zorlu görevi başardılar ve hem yeni başlayanlar hem de profesyonel yazarlar için anlaşılması kolay minimalist bir arayüz yarattılar.

Ücretsiz plan anında kurulabilir ve daha derine inip ekstra özellikler almaya karar verirseniz ödeme ve kayıt sürecinin nispeten basit olduğundan emin olabilirsiniz.

Kullanıcı arayüzü temiz ve minimalisttir. Ekranın sol tarafında bulunan ana menüde yalnızca dört ana bağlantı bulunmaktadır. Burada birkaç şey yapabilirsiniz:

  • Yeni bir belge üzerinde çalışmaya başlayın;
  • Mevcut bir belgeyi yükleyin ve Grammarly'nin onu kontrol etmesine izin verin;
  • Hesap bilgilerinizi ve ayarlarınızı değiştirin;
  • Uygulamaları yönet; Ve
  • Çıkış Yap.

Ancak bu ana kontrol paneli olmasına rağmen konu Grammarly olduğunda başvuracağınız adres olmayacaktır. Bu aracın ne kadar çok yönlü olduğunu ve size yardımcı olabileceği alanları inceleyelim.

Grammarly nasıl kullanılır?

Grammarly, popüler tarayıcılara, diğer popüler masaüstü yazılımlara ve hatta mobil cihazlara entegrasyonuyla tanınır.

Kontrol Paneli – metninizi çevrimiçi bir düzenleyici aracılığıyla yönetin

Uzantı hakkında detaylara girmeden önce Grammarly'nin doğal ortamında nasıl çalıştığına bakalım.

Dilbilgisi kontrol paneli

Tıpkı Microsoft Office veya Google Dokümanlar'da yeni bir belge açtığınız gibi, Grammarly kontrol panelinizden hızlı bir şekilde yeni bir belge oluşturabilirsiniz. Basit metin düzenleyici, metninizi yazmanıza, panodan yapıştırmanıza ve hatta bilgisayarınızda veya herhangi bir bulut hizmetinde depolanan mevcut bir kaydı yüklemenize olanak tanır.

eğlence burada başlıyor. Grammarly, işlenecek bir metni paylaştığınız anda birkaç soru içeren bir açılır pencere görüntüleyecektir. Burada şunları ayarlayabilirsiniz:

  • Seyirci – Grammarly'nin hedef kitlenizin kim olduğunu bilmesini sağlayın. Genel bir okuyucu kitlesi için mi yazıyorsunuz yoksa üzerinde çalıştığınız bilimsel bir makale mi?
  • Formalite – Argo mu kullanmak istiyorsunuz yoksa resmi olmak mı istiyorsunuz?
  • domain – Bir arkadaşınıza e-posta mı yazıyorsunuz, üniversitede bir makale mi yazıyorsunuz, yoksa bir iş teklifi mi yazıyorsunuz?
  • ton – Bu metin samimi mi, analitik mi, yoksa iyimser mi olmalı?
  • Niyet – Metnin bilgilendirici mi yoksa komik mi olmasını istiyorsunuz?

Bu beş premium seçenek Grammarly'nin planlarınızın ne olduğunu ve hedef kitlenizin kim olduğunu bilmesini sağlayacaktır. Yapay zeka, bu seçeneklere dayanarak önerileri ihtiyaçlarınıza göre uyarlayacak ve doğru işaretçileri sunabilecek.

gramer açısından iş teklifi

Örneğin, bir iş teklifi yazarsanız Grammarly tüm argo ve sokak dilinizi otomatik olarak tanıyacaktır. Bunu metinde işaretleyecek ve cümleleri bir iş teklifine daha uygun hale getirecek şekilde değiştirmenizi önerecektir. 

Öte yandan, arkadaşınıza bir e-posta yazıyorsanız, Grammarly'nin genellikle genel kitle tarafından kullanılmayan teknik terimler ve eşanlamlıları önermesini istemezsiniz. 

Gramer puanı

Artık Grammarly değerlendirme parametrelerini oluşturduğuna göre puanınızı sayfanın sağ üst köşesinde göreceksiniz. Metnin altı farklı renklerde çizilecek ve ne tür önerilerin eklendiğini size bildirecektir. 

Aracın ücretsiz sürümü noktalama işaretlerini, dilbilgisini ve yazımı kontrol etmenizi sağlar. Premium sürüm aşağıdakilere benzer şeyler ekler:

  • Açıklık odaklı cümle yeniden yazımları;
  • Ton ayarları;
  • İntihal tespiti;
  • Kelime seçimi;
  • Resmiyet düzeyi;
  • Akıcılık; Ve
  • Ek gelişmiş öneriler.

Metninizi düzeltmenin en iyi yolu, onu en baştan yavaşça okumaya başlamak ve renkli noktaları kontrol etmektir. Grammarly'nin size tek bir tıklamayla kabul edilebilecek veya reddedilebilecek önerilerini göstermesine izin verin.

Araçla ne kadar çok çalışırsanız, yazma stiliniz hakkında o kadar çok şey öğrenecektir. Bu, Grammarly'nin hatalarınızı fark etmeye başlayacağı ve bunları tüm belge boyunca hızlı bir şekilde düzeltmenize olanak tanıyacağı anlamına gelir.

Eklentiyi yükleyin ve Grammarly'nin tarayıcınızda her zaman etkin olmasını sağlayın

Bazen sadece birkaç cümleyi kontrol etmek için metninizi Grammarly kontrol paneline yüklemek istemeyeceksiniz. Uygulamanın tarayıcınıza yazdıklarınızı tanımasını isteyeceksiniz.

Şans eseri Grammarly, ziyaret ettiğiniz her sayfanın köşesinde yer alan güçlü bir uzantıyla birlikte gelir. Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer'da çalışabilir. Eklentiyi etkinleştirip bir şeyler yazarsanız Grammarly, metni analiz edecek ve ziyaret ettiğiniz hemen her sayfada önerilerde bulunacaktır.

Bu özellik birçok durumda mükemmeldir:

  • Blogging – Makalenizi şurada yazıyorsanız WordPress, Wix, Squarespaceveya başka bir ücretsiz web sitesi kurucu, Grammarly metin düzenleyiciden ayrılmadan içerik konusunda size yardımcı olacaktır.
  • E-Posta – Yazılı metninizi kontrol etmek için e-posta aracınızdan ayrılmanıza gerek yok. Örneğin Gmail’i açıp yazmaya başladığınızda Grammarly orada sizi bekliyor olacak.
dilbilgisi e-posta örneği
  • Sosyal medya – Hangi sosyal medya seçeneğini kullanırsanız kullanın, güçlü yapay zeka yazınızı yönetebilecektir.
  • Google Dokümanlar – hala beta sürümünde olmasına rağmen Grammarly, Google Dokümanlar ile iyi bir şekilde çalışıyor.

Tarayıcı uzantısı oldukça güçlü olmasına ve hemen hemen tüm sitelerde çalışmasına rağmen, her durumda çalışmadığını lütfen unutmayın. Örneğin, Chrome aracılığıyla daha az bilinen SaaS ürünlerini kullanıyorsanız Grammarly, düzenleyicisini tanımayabilir. Bu durumlarda metninizi kontrol paneline kopyalamanız ve metninizi editöre geri kopyalamadan önce orada kontrol etmeniz gerekecektir.

Grammarly akıllı telefonunuzda da çalışır

Telefonunuzdaki metni kontrol etmeniz mi gerekiyor? Sadece iOS veya Android klavyesini yükleyin ve Grammarly'nin sahip olduğunuz herhangi bir telefondaki metninizi düzeltmesine izin verin.

Bu, en yeni Tik Tok videolarını izlemek ve arkadaşlarıyla sohbet etmek için akıllı telefon kullananlar için gereksiz görünebilir. Bununla birlikte, iş ortakları veya okulla iletişim kurmak için telefon kullanan herkes için, Grammarly'nin tüm dilbilgisi, noktalama işaretlerinizi ve diğer hatalarınızı hareket halindeyken yakalayıp siz kendinizi utandırmadan düzelteceği gerçeğini seveceksiniz.

Metninizin masaüstü uygulamalarda kontrol edilmesi mi gerekiyor?

Tarayıcı uzantısına benzer şekilde Windows veya Mac eklentileri, bilgisayarınızdaki herhangi bir belgeyi düzeltmenize yardımcı olacaktır.

En yaygın kullanımlar, Grammarly'nin entegre olacağı ve uygulamalardan ayrılmadan metninizi kontrol etmenize olanak tanıyacağı Microsoft Word veya Outlook'tur.

İntihal dedektörü – metninizin benzersiz olduğundan emin olun

Çevrimiçi olarak bu kadar çok metin mevcutken ve bloggerların sayısı artıyorçalıntı içeriğe karşı mücadele neredeyse imkansız hale geliyor.

Meslektaşınızın yazdıklarını kontrol etmeniz veya öğretmeninize göndermek üzere olduğunuz makalenin benzersiz olduğundan emin olmanız gerekiyorsa, Grammarly'nin intihal denetleyicisi size yardımcı olmak için burada.

İntihal olup olmadığını kontrol etmek için düğmeye bastığınız anda yapay zeka metninizi tarayacak ve onu çevrimiçi olarak bulunan milyonlarca benzer metinle karşılaştıracaktır. Birkaç saniye içinde kopyalanan metnin yüzdesini gösteren basit bir rapor alacaksınız.

Grammarly metninizin bir bölümünü çalıntı olarak işaretlediğinde çığlık atmaya başlamadan önce, burada mükemmel bir puan almanın neredeyse imkansız olduğunu bilmelisiniz. Neden? Kopyanız incelenip milyonlarca sayfayla karşılaştırıldığından, metninizdeki ortak bir ifadenin tanınması yeterlidir. Bu nedenle, bir şeyin %5'e kadar intihal içerikli olarak değerlendirilmesi endişe verici değildir.

Öte yandan, intihal olarak işaretlenmiş ardışık birkaç cümle bulursanız metnin başka bir kaynaktan çalınmış olması ihtimali vardır.

Bu aracın harika yanı, bulduğu her şeyin otomatik olarak orijinal siteye bağlanmasıdır. Sadece aynı ifadenin mi yoksa paragrafın tamamının başka bir kaynaktan mı kopyalandığını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Grammarly ayrıca kaynak sayısını da belirleyecektir. Dolayısıyla, metninizde yalnızca kopyalanmış metin parçaları olsa bile, bunları tanıyacak ve hızlı bir şekilde kontrol edebileceğiniz aynı orijinal kaynağa bağlayacaktır.

İntihal örneği

İntihal aracının nasıl çalıştığını size göstermek için en son blog makalelerimizden birinin girişini alıp Grammarly'ye kopyaladım.

Yaklaşık beş saniye sonra araç %37 oranında çalıntı içerik bildirdi.

intihal örneği 1

Ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, paragrafın tamamı blogumuzdaki içerik olarak doğru bir şekilde tanındı. İlk önce içeriğin geri kalanının tanınmadığını görünce şok oldum. Daha sonra sorunun, içeriğin yalnızca birkaç gün önce yayınlanmış olmasından ve muhtemelen henüz düzgün şekilde dizine eklenmemiş olmasından kaynaklandığını fark ettim.

Daha sonra bu teoriyi test etmek için daha eski bir makaleyi seçtim. Bu makale Dizine eklenmek için yeterli zamanım oldu, bu yüzden ondan bir paragraf aldım ve onu Grammarly'ye yerleştirdim.

intihal örneği 2

Bu sefer içerik tamamen tanındı. Bunu %100 intihal gösteren ve içeriği doğrudan makalemize bağlayan ekran görüntüsünden görebilirsiniz. Ayrıca içeriğin yalnızca bir eşleşmesi olduğunu da gösterir; bu da önemlidir, çünkü bu, İnternet'in hiçbir yerinde birbirinin aynısı başka paragrafların bulunmadığı anlamına gelir.

Ücretsiz sürümle neler elde edersiniz?

Bir gramer aracıyla yeni başlıyorsanız Grammarly'nin ücretsiz bir planla gelmesi hoşunuza gidecek. Metninizi ara sıra kontrol etmek fazlasıyla yeterlidir ve aşağıdaki sorunları kontrol edip düzeltecek aşağıdaki araçlarla birlikte gelir:

  • Yazım;
  • Dilbilgisi; Ve
  • Noktalama.

Ücretsiz sürümün açıklanan tüm cihazlarda ve eklentilerde çalışması şaşırtıcı gelebilir, dolayısıyla onu tercih ettiğiniz tarayıcıda, masaüstü uygulaması olarak veya cep telefonunuzda kullanabilirsiniz. Bu platformlarda hâlâ yalnızca temel işlevlere erişim elde edeceğinizi belirtmekte fayda var.

Ücretsiz sürüm bir kişiye bağlıdır ve hesabı iş arkadaşlarınızla paylaşamazsınız.

Premium sürümle neler elde edersiniz?

Premium sürüm, günlük olarak yazıyorsanız kesinlikle ihtiyaç duyacağınız sağlam kontrollerle birlikte gelir. Ancak yükseltmeye/ödemeye değer mi?

Premium sürüm, yazım, dil bilgisi ve noktalama işaretlerinin yanı sıra yazınızdaki tutarlılığı da kontrol edecektir. Bu, kendinizi tekrarladığınızda yapay zekanın otomatik olarak tanıyacağı ve mümkün olduğunda eşanlamlıları kullanmanızı önereceği anlamına gelir. Premium sürüm ayrıca aşağıdakilerle birlikte gelir:

  • Özlülük – Her cümlenin anlaşılması ve takip edilmesi kolay olsun.
  • Netlik odaklı cümle yeniden yazma – Uzun ve okunması zor cümleleri düzenleyin.
  • biçimlendirme – Uzun listeleri bültenlere dönüştürün.
  • İlgi çekici kelime bilgisi – Eş anlamlıları bulun ve metni daha canlı hale getirin.
  • Canlı cümle çeşitliliği – Monoton pasajları bulun ve bunları hızla yeniden yazın.
  • Kendine güvenen yazı – Hataları belirleyin ve cümlenizin daha özgüvenli olmasını sağlayın.
  • İncelik – Kulağa sert gelen ifadeleri ortadan kaldırın ve daha kibar bir şeyler bulun.
  • formalite düzeyi – Mesajınızda uygun tonun olduğundan emin olun.
  • kapsayıcı dil – Aceleniz olsa bile kulağa saygılı ve güncel geliyor.

Premium sürüm, tüm cihazlar ve eklentiler için gelişmiş öneriler sunar.

Daha fazla kullanıcıya ve ekstra özelliklere erişime ihtiyacınız varsa İşletme planına yükseltmeyi seçebilirsiniz.

Karşılaştırma Tablosu

GrammarlyProWritingAidlinguix
Ücretsiz planıEvetEvetYok hayır
Premium versiyonEn düşük $ 11.66 / ayEn düşük $ 20 / ayEn düşük $ 8 / ay
İntihal denetleyicisiEvetEvetEvet
ÇevirmenYok hayırYok hayırYok hayır
EntegrasyonlarEvetEvetEvet
Akıllı telefon versiyonuEvetYok hayırYok hayır

SSS

Grammarly gerçekten ücretsiz mi?

Evet, Grammarly temel yazma önerilerini içeren ücretsiz bir planla birlikte gelir. Yazımınızı, dilbilginizi ve noktalama işaretlerinizi kontrol edecek ve aracı masaüstü bilgisayarınızda, dizüstü bilgisayarınızda ve mobil cihazlarınızda kullanmanıza olanak sağlayacaktır.

Grammarly gerçekten buna değer mi?

Her gün bilgisayarınızda çalışıyorsanız, çok fazla içerik yayınlıyorsanız veya iş veya okulla ilgili materyaller oluşturuyorsanız Grammarly kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken bir şeydir. Ücretsiz sürüm bile harikalar yaratabilir ve premium sürüm, metninizin her zaman mükemmele yakın olduğunu bilerek rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Grammarly çalışmanızı çalabilir mi?

İçeriğinizi internet üzerinden Grammarly'nin sunucusuna gönderdiğiniz için çalışmanızın %100 güvenli olduğunu söylemek yalan olur. Ancak Grammarly'nin çalışmanızı çalması konusunda endişelenmemelisiniz. Her şey şifrelenmiştir ve içeriğinizi otomatik dilbilgisi kontrolleri için kimse okumaz.

Sonuç

Herkes yazabilir. Herkes blog açabilir. Ancak birkaç gramer ve yazım hatası, ara sıra kullanılan virgüller, intihal ve birkaç eşanlamlı sözcük, hiç kimsenin okumayacağı bir yazı ile Google'da üst sıralarda yer alacak ve binlerce kişiye ulaşacak bir yazı arasında fark yaratabilir.

Bunu kendi başınıza yapmak karmaşık ve zaman alıcı olduğundan (ve her metninizi manuel olarak düzenlemek için bir uzman tutmak oldukça pahalı olduğundan), Grammarly kesinlikle buna değer.

İhtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz, ücretsiz planı almanızı şiddetle tavsiye ederim. Birkaç hafta sonra iş sürecinizdeki farkı fark edecek ve premium sürüme ihtiyacınız olup olmadığına karar vereceksiniz. Neyi seçerseniz seçin, Grammarly dünya çapında milyonlarca kullanıcıya yardımcı olan ve hızla onsuz yaşayamayacağınız bir araç haline gelebilen mükemmel bir araçtır.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder