Online İş Kurma

İnternetten Para Kazanmak İçin Yeni Başlayanlar İçin En İyi Kılavuz

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
30 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Online İş Kurma

Sadece birkaç on yıl önce, yeni bir iş kurma fikri, kapsamlı yatırım ve planlama gerektiren imkansız bir görev gibi görünüyordu. Sınırlı kaynaklara sahip ve 9'dan 5'e kadar çalışan bir kişinin kendi girişimci girişimini başlatmayı ve yönetmeyi düşünmesi bile zordu.

Ama sonra büyük dengeleyici olan internet geldi. Aniden herkes aynı potansiyel müşterilere ve alıcılara erişebildi ve reklamcılık daha uygun maliyetli ve etkili hale geldi. 

Bugün herkes kendi web sitesini oluşturabilir, bunu çevrimiçi olarak pazarlayabilir ve aynı anda birden fazla çevrimiçi işletmeyi yönetebilir. Çevrimiçi bir iş kurmanın en önemli avantajlarından biri, çok az başlangıç ​​maliyeti gerektirmesi veya hiç gerektirmemesidir. Dijital alan ve dijital alan hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olduğunuz sürece çevrimiçi araçlar İşletmeniz için ihtiyacınız olan her şeyle yavaş yavaş kendi imparatorluğunuzu kurabilirsiniz.

İnternette iş kurmanın bir diğer önemli avantajı da dünyanın her yerindeki herkese satış yapabilmenizdir. 

8 kolay adımda çevrimiçi bir işletmeye nasıl başlanır? 

Günümüzde herkes ekstra gelir elde etmek veya finansal özgürlük yaratmak için internet üzerinden iş kurabilir.

Ancak kendi çevrimiçi işinizi kurmadan önce işletmenizin nasıl gelir elde edeceğini belirlemeniz gerekir. Basit bir ifadeyle müşterilerinize nasıl değer sunmayı planladığınızı ortaya koyan bir iş modeli oluşturmanız gerekir. 

Başarılı bir çevrimiçi iş girişimi planlama gerektirir, pratik karar verme becerileri ve zamanında uygulama.

Bu kılavuz, kendi internet işini kurmak ve bunda başarılı olmak isteyen herkes için kullanışlı bir kaynaktır. Burada internet girişimcisi olmanın tüm inceliklerini detaylandırıyoruz ve online para yapma kendi şartlarınızda. 

Kılavuzu adım adım takip ettiğinizden emin olun; sonunda, gelecekteki çevrimiçi işinizin çalışan bir modeline sahip olacağınızı garanti ederiz. 

Hadi başlayalım. 

Adım 1: Bir iş fikri bulun

İster devrim yaratan bir ürününüz olsun ister pazar boşluğunu doldurmanın bir yolunu keşfetmiş olun, başarılı işletmeler benzersiz fikirler üzerine kuruludur. Bununla birlikte, bir iş fikri bulmak, başarılı bir çevrimiçi iş yaratmanın ilk adımıdır. 

En uygun pazar nişinizi nasıl keşfedebileceğinize bir göz atalım:

  • Çözülecek bir sorun arayın – Başarılı işletmelerin tümü belirli bir sorunu çözmek için yaratılmıştır. Daha kolay olmasını istediğiniz bir görevi düşünün ve bunu iş fikriniz için bir ilham kaynağı olarak kullanın. Ailenize, arkadaşlarınıza veya iş arkadaşlarınıza, onları sinirlendiren günlük görevleri sorun; böylece daha da fazla fikirden yararlanabilirsiniz.
  • Güçlü yönlerinizi vurgulayın – Ne yapmayı sevdiğinizi ve ne konuda iyi olduğunuzu düşünün. En acımasız rekabete karşı bile hayatta kalabilecek bir işletme yaratmak için beyin fırtınası yapın ve tüm güçlü yönlerinizi ve becerilerinizi vurgulayın.
  • Kime satış yapmak istediğinize odaklanın – Yaratmak istediğiniz ürünü düşünmek yerine, hitap etmek istediğiniz müşteri türünü düşünün. Düşünce tarzınızı bu şekilde değiştirmek, belirli bir pazara erişmeniz için size daha fazla fırsat sunacaktır.
  • Ağınıza bağlanın – arkadaşlarınızla, ailenizle ve meslektaşlarınızla konuşun ve onların fikir ve düşüncelerini sorun. Onlara sizde hangi güçlü yönleri ve nitelikleri görebildiklerini sorun. Bu sayede gözden kaçırabileceğiniz fikirlerle karşılaşabilirsiniz.
  • Boşlukları doldurmak - yeni bir iş fikri bulmanıza gerek yok. Belirli bir sektördeki önde gelen işletmelerin tümüne odaklanın ve kaçırdıkları hizmetleri arayın. Bu boşlukları doldurup dolduramayacağınızı analiz edin.

Adım 2: Pazar talebini değerlendirin ve araştırın 

İşletmeniz için para kazandıracak birçok fikriniz olabilir ancak her fikir, gelir getirici bir işe dönüşemez. Fikrinizin karlı bir girişime dönüşme potansiyeline sahip olup olmadığını nasıl belirleyebilirsiniz?

Piyasa talebinin devreye girdiği yer burasıdır. Tüketicilerinizin ne istediğini ve bunun için ödemeye hazır oldukları fiyatı bilmek işletmenizin yönünü belirler.

Piyasa talebi nedir?

Pazar talebi, müşterilerinizin ürünleriniz veya hizmetleriniz için ne kadar harcama eğiliminde olduğunun tahminidir.

Ürün veya hizmetinize yönelik pazar talebi nispeten yüksekse, fiyatını da güvenle artırabilirsiniz. Elbette, potansiyel müşterilerinizin satmak istediğiniz ürünü almaya istekli olup olmadıklarını ve bunun için ne kadar ödeyebileceklerini öğrenmek için biraz pazar araştırması yapmanız gerekecektir.

Kapsamlı pazar araştırması yapın

Pazar talebi araştırması, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgilenecek müşterilerin olup olmadığını değerlendirir.

Bu, verilerin çıkarılmasını içerir. iş istatistiklerive neyin trend olduğunu veya insanların ne satın almak istediğini değerlendirmek için belirli bir sektörle ilgili diğer bilgileri içerir. İyi planlanmış pazar araştırması yürütmek için birden fazla strateji kullanılabilir. Yeni başlayanlar için bir sosyal medya anketi yapın ve hedef pazarınızın ihtiyaçlarını öğrenin. Tüm popüler sosyal medya platformları Trend olan konulara ilişkin öngörüler sunabilen değerli verilerin merkezidir.

Bunu yaparken potansiyel müşterilerle etkileşime geçmek ve onların ürün veya hizmetlerinize yönelik satın alma davranışlarını değerlendirmek için testler de yapabilirsiniz.

Bir ihtiyaç bulun ve onu doldurun

Bir müşterinin gereksinimleri ancak neye ihtiyaç duyduklarının farkında olduğunuzda karşılanabilir. Stratejik pazarlama kampanyaları aracılığıyla hedef müşterilerinizi nasıl çekebileceğinizi anlamak için zaman ayırın. Potansiyel müşterilerinizin harcama kapasitesini öğrendikten sonra, onlara bu parayı size vermeleri için bir neden vermenin zamanı gelmiştir.

Ayrıca ürün veya hizmetinizi değerlendirin ve hedef müşterilerinize ihtiyaçlarını karşılayabilmeniz için nasıl yardımcı olabileceğini belirleyin.

Ölçeklenebilir bir iş modeli bulun

Ölçeklenebilir bir iş modeli, verimli süreçler ve daha düşük maliyetlerle birlikte daha yüksek gelir akışları vaat ediyor. Ancak bunu başarmak için kapsamlı bir araştırma ve kusursuz bir planlama gerekir.

Ölçeklenebilir bir iş modeli bulmak için çevrimiçi iş fikrinizin uygulanabilirliğini kontrol etmek amacıyla ürün talep matrisini kullanabilirsiniz.

Ürün talep matrisi gerçekte aşağıdaki gibi bir çeyrektir:

  • Yüksek arz ve düşük talep – Tedarik hacminiz yüksek ancak pazarda ürünleriniz veya hizmetleriniz için az talep varsa, iş fikrinizin başarılı olma şansı daha düşüktür.
  • Yüksek arz ve yüksek talep – bu çeyrek, piyasada ürününüzün büyük bir arzının mevcut olduğu anlamına gelir. Ürün aynı zamanda yüksek talep görüyor, bu da daha düşük risklerle orta düzeyde başarı şansınız olduğu anlamına geliyor.
  • Düşük arz ve yüksek talep – bu çeyrek, piyasada talebi yüksek ancak arz seviyesi düşük olan ürün ve hizmetler içindir. Dolayısıyla bu çeyrek, iş fikriniz için mükemmel bir başarı şansı sunuyor.

3. Adım: Bir işletme (şirket) adı bulun 

Marka imajınızı oluşturabileceği veya bozabileceği için işletmeniz için bir isme karar vermenin zorluğunu anlıyoruz.

Harika bir işletme adı bulma konusunda bazı ipuçları aşağıda verilmiştir:

  • İlgili kelimeleri birleştir – İşletmenizi tanımlayan veya hizmetlerinizle alakalı iki veya üç kelime için beyin fırtınası yapın. Bir ad oluşturmak için bunların tamamen mi yoksa kısmen mi birleştirilebileceğini görün. Örneğin, Evernote iki kelimenin birleşiminden oluşur: sonsuza dek ve not.
  • Kısaltmalar veya kısaltmalar kullanın – Tam adı kullanmak yerine kısaltmalar veya kısaltmalar kullanan birçok işletme var. Örneğin DHL, Dalsey, Hillblom ve Lynn'in kısaltmasıdır.
  • Yerel olmayan kelimeler kullanın – Unutulmaz bir isim oluşturmak için yabancı kelimelerle oynayın. Örneğin, Japonya'nın bir pirinç yemeği olan Temaki, Japon yemekleri sunan bir restoran için mükemmel bir isimdir.
  • Takma adınızı kullanın – aileniz ve arkadaş grubunuzdaki herkes size Mike diyor mu? Markanıza daha kişisel bir dokunuş katacağı için bunu işletme adınız olarak seçin.
  • Kelimelerle oynayın – yaratıcılığınızı harekete geçirin ve harfleri ekleyin veya kaldırın, yazımları değiştirin, bir sonek veya önek ekleyin ve farklı kelimeleri birleştirin. Örneğin Haagen-Dazs, zanaatkarlık hissi uyandırmak için hazırlanmış uydurma bir isimdir.

Bir işletme adına karar vermek sizin için hala zorsa, birkaç çevrimiçi işletme adı oluşturma aracı size yardımcı olabilir.

Adı seçmenize yardımcı olması için kullanabileceğiniz bir araç: İşletme adı üreticisi  

Adım 4: Bir iş modeli seçin ve bir plan yapın

İş modeli, ürün veya hizmetler aracılığıyla müşterilerinize nasıl değer sunacağınızı ve nasıl gelir elde edeceğinizi tanımlar.

En iyi iş modelini seçmek için şu ipuçlarını uygulamanız gerekir:

  • Müşterilerinizin gereksinimlerini düşünün – iş modelinizin hedef kitlenizin gereksinimlerini karşılaması ve beklentilerini karşılaması gerekiyor.
  • Müşterilerin satın alma kalıplarını göz önünde bulundurun – müşterilerinizin düşük kaliteli bir ürün satın almaya daha mı yatkın olduklarını yoksa abonelik modeli yaklaşımına mı daha fazla ilgi duyduklarını görün. İşletmeniz için en iyi modeli bulmak için satın alma davranışlarını analiz edin.
  • Rekabetinizi değerlendirin – Rakiplerinizin nasıl gelir elde ettiğini gözlemleyin ve nasıl bir iş modeli izlediklerini belirleyin.
  • Sunduğunuz değeri düşünün – Sizi sektörünüzde öne çıkaran veya rakiplerinize karşı size üstünlük sağlayan şeyin ne olduğunu değerlendirin. Değer önerinizi analiz edin. Örneğin, tüm pazar ücretli abonelik sunarken siz yazılıma ücretsiz abonelik sağlıyor musunuz?
  • Gelir akışlarınızı gözlemleyin – İster tek ister birden fazla gelir akışı arıyor olun, iş geliri yaratma stratejinizle uyumlu bir iş modelini deneyin ve kararlaştırın.

Adım 5: Çevrimiçi bir iş kurmanın kanıtlanmış on fikri (yolu)

Çevrimiçi olarak kolayca uygulanabilecek iş modeli türlerine kapsamlı bir genel bakış:

Fikir #1: Niş bir web sitesi oluşturmak

Hiçbir çevrimiçi işletme, web varlığı olmadan başarılı bir şekilde yürütülemez. Online firmalardan alışveriş yapmayı tercih eden müşteriler, marka hakkında bilgi edinmek veya sipariş vermek için her zaman sitelerine yönelmektedirler. 

Markanızla ilgili tüm bilgilerin tek bir yerde sunulduğu şık ama sade bir web sitesi oluşturmak size rekabet avantajı sağlar. Buradaki iyi haber şu ki, kendi web sitenizi başlatmak için mevcut çeşitli yüksek kaliteli web sitesi yazılımları arasından kolayca seçim yapabilirsiniz. 

Ancak bunu yapmadan önce web sitenizin amacını ve işletmenize nasıl hizmet edeceğini belirlemelisiniz. Ayrıca web sitesi aracılığıyla ulaşmayı beklediğiniz hedefleri de belirlemelisiniz.

Nişinizi nasıl bulabilirsiniz?

Kendi nişinizi bulmakta zorlanıyorsanız size yardımcı olabiliriz. 

Öncelikle neye tutku duyduğunuzu veya ilginizi çeken şeyleri belirleyin. Eğilimlerinizi analiz ettikten sonra hedef kitlenizin sorunlarını ve bunları nasıl çözebileceğinizi değerlendirerek seçeneklerinizi daraltın. Bu alanda rakiplerinize karşı size avantaj sağlayacak herhangi bir fırsatı tanımak için bir rakip analizi yapın.

Nişinizi detaylı bir şekilde inceledikten sonra karlılığını ve ihtiyaç duyduğunuz geliri sağlama potansiyeline sahip olup olmadığını öğrenin. Daha iyi bilgiler edinmek için rakiplerinizin ürünlerinin fiyat noktalarına göz atın.

Artık seçtiğiniz niş hakkında ihtiyaç duyduğunuz tüm temel bilgilere sahip olduğunuza göre fikrinizi test etme zamanı geldi.

Doğru web sitesi platformlarını seçin

Doğru web sitesi oluşturma platformunu seçmek, özellikle de çok fazla seçenek mevcut olduğundan, göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Bu nedenle bazı konular hakkında sizlerle bilgi paylaşıyoruz. en popüler web sitesi oluşturucuları kullanılabilir.

Aşağıdaki platformlardan birini seçtiğinizde yanlış yapmış olmazsınız:

  • WordPress.org en popüler web sitesi oluşturma platformu ve içerik yönetim sistemidir. 
  • Wix.com Kullanımı kolay web sitesi oluşturucusu nedeniyle yıllar içinde büyük bir popülerlik kazandı. 
  • Squarespace.com zarif temalar sunan çevrimiçi işletmeler için yaygın olarak kullanılan bir başka web sitesi oluşturma platformudur. 

Niş sitenizi başlatmanın avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Niş bir web sitesine sahip olmak, daha yüksek kazanç potansiyeline ve daha az rekabete olanak tanır. Markanız için çevrimiçi bir varlık yaratır ve aynı zamanda şirketinizin küresel tanınırlığını sağlamada önemli bir rol oynar.
  • Şirketinizin çevrimiçi varlığını sürdürebilmesi durumunda, mükemmel bir güvenilirlik oluşturabilir ve arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) iyi bir sıralama elde edebilirsiniz. 
  • Sadık bir kitle oluşturma şansınız daha yüksektir.

Dezavantajlar

  • Çevrimiçi hedef kitlenizi oluşturup satışa başlamanız biraz zaman alabilir.
  • Web sitenizi korumanız ve düzenli olarak yeni içerikle güncellemeniz gerekir.
  • Nişinize bağlı olarak başarılı bir şekilde satabileceğiniz çok fazla ürün olmayabilir.

peşin maliyetler

Bir web sitesi oluşturmanın en önemli maliyetlerinden biri, barındırma maliyeti. İşte en büyük platformlardan bazılarının size önceden maliyetinin özeti:

  • WordPress.org* ile entegre Bluehost Barındırma planı Premium Paylaşımlı plan için ayda 2.75 Dolardan, Chioce Plus Paylaşımlı plan için ise ayda 4.45 Dolardan başlıyor. 
  • Wix Pro planını ayda 22 ABD dolarına, Sınırsız planını ayda 17 ABD dolarına ve Kombo planını ayda 13 ABD dolarına sunuyor.
  • Squarespace Kişisel planı ayda 12 ABD dolarına, İş planını ayda 18 ABD dolarına, Temel ticaret planını ayda 26 ABD dolarına ve Gelişmiş Ticaret planını ayda 40 ABD dolarına sunuyor.

* WordPress.org CMS barındırma hizmetleri için göstereceğim Bluehost Şirketin fiyatlandırma planları.

Gelir akışı

Niş bir site tutarlı bir pasif gelir kaynağı olabilir. Ayrıca ortaklık bağlantıları, reklamlar ve bilgi ürünleri gibi öğelerle de para kazanılabilir. 

Geri dönüş süresi 

Gerçekçi olmak gerekirse, 6 aydan XNUMX aya kadar sürebilir. Tabii ki sattığınız ürüne bağlı olarak niş bir siteden gelir elde etmeye başlamak.

Niş bir web sitesiyle nasıl para kazanılır? 

Niş web siteleri büyük bir pasif gelir potansiyeli sunar ancak bundan yararlanmak için, gelir akışını sürdürmek için çok fazla çalışma ve çaba harcamanız gerekir.

Niş web sitenizden kolayca para kazanmanın bazı yolları: 

Bağlı pazarlama

Bu, trafiğinizi nişinize hitap eden bir web sitesine çekmeyi ve yönlendirmeyi içerir. Ürün veya hizmetlerini, web sitelerine bir bağlantı ekleyerek yayınlarınız aracılığıyla pazarlayabilirsiniz. 

Yani web sitenizdeki bir ziyaretçi bu bağlantıya tıkladığında kendi işletme sayfasına yönlendirilir. Ve ziyaretçinin bağlı şirketin sitesinden alışveriş yapması durumunda, her alışverişten belirli miktarda komisyon kazanırsınız. 

Gibi programlar Amazon Associates Niş sektörünüzde çalışan bağlı kuruluş satıcılarına kolayca bağlanmanıza olanak tanır. Tek yapmanız gereken onların platformuna kaydolmak ve bağlı kuruluş bağlantılarını niş web sitenize entegre etmeye başlamaktır.

Reklamları dahil edin

Niş web sitenize reklam yerleştirme konusunda kullanabileceğiniz birkaç önemli seçenek vardır. Reklamlar yoluyla para kazanmanın en yaygın biçimi, her tıklamayla gelir sağlayan tıklama başına ödeme (PPC) reklamlarını içerir. Veya bir reklam bin gösterime ulaştığında komisyon sunan Bin Gösterim Başına Maliyet'i (BGBM) tercih edebilirsiniz. 

Ancak, daha fazla tıklama almak ve dolayısıyla sürekli bir gelir elde etmek için web sitenize yerleştirilen tüm reklamların hedef kitlenizi hedef aldığından emin olmalısınız.

Fikir #2: Blog başlatmak

Bloglama, hedeflenen içerik aracılığıyla sadık bir kitle tabanı oluşturmayı içeren niş bir web sitesinin en yaygın örneğidir.

Bu model finans, iş, eğlence ve seyahat dahil olmak üzere çeşitli alanlarda bulunabilir. 

Bloglama nedir?

Blogging kişinin çevrimiçi olarak yayınladığı yazılı veya medya içeriğinin (resimler ve videolar dahil) paylaşılması uygulamasını ifade eder. blog platformu

Yıllar geçtikçe işletmeler, hedef müşterileriyle etkileşimli içerikle etkileşim kurmak için blogları web sitelerine entegre etti. Bloglamanın iş dünyasında yüksek pazarlama potansiyeline sahip olmasının nedeni budur.

Kendi başınıza blog yazmanın avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Blogunuzu başarılı bir şekilde çalıştırmak için ücretli kaynaklara ihtiyacınız olmadığından (en azından ilk başta) blog yazmak diğer iş modellerine göre daha az yatırım gerektirir.
  • Yetkili blog yazıları yazarak kendinizi sektörünüzde uzman olarak konumlandırabilirsiniz.
  • Bloglama, kendi koşullarınızda ve kendi zamanınızda çalışmanız için en üst düzeyde esneklik sunar.

Dezavantajlar

  • Yüksek kaliteli bir blog yazmak oldukça zaman alır.
  • Okuyucu dostu bir üslupla yazmaya çabalarsanız mesajınızı okuyucularınıza iletmekte sorun yaşarsınız.
  • Eklenti sorunları, kötü amaçlı yazılımlar ve kodlama sorunları gibi bazı teknik sorunlar blog yazılarınızın gecikmesine neden olabilir.

peşin maliyetler

Bir blog başlatmanın minimum ön maliyeti vardır. En dikkate değer platformlar ücretsiz hesap oluşturma seçenekleri sunar. Ancak kendi kendine barındırılan WordPress blog seçeneğini tercih ederseniz, web barındırma hizmetleri için seçtiğiniz şirkete bağlı olarak ayda 2 ila 15 ABD Doları arasında bir ücret ödemeniz gerekecektir.

Gelir akışı

Seçtiğiniz blog platformu aracılığıyla blogunuza başladıktan sonra kazanmayı bekleyebilirsiniz. $ 1000 dolar 10,000 blog yazmanın ilk yılında. İlk aşamadan sonra, blogunuz artan bir gelir akışı oluşturmaya başlayacaktır, ancak bunu yalnızca blog yazma çabalarınızda tutarlı olmanız durumunda yaparsınız.

Geri dönüş süresi

Blogunuzu arama motorlarında sıralamak ve istediğiniz sonuçlara ulaşmak zaman alır. Ancak tutarlı bir çabayla, bir yıl içinde çevrimiçi trafikte önemli bir artış görmeyi bekleyebilirsiniz.

Blog yazarak nasıl para kazanılır?

Blog yazmaktan para kazanmak için blogunuzu kurmanız, niş bir konuya karar vermeniz ve hedef kitleniz için anlamlı içerikler yayınlamaya başlamanız gerekir. Ayrıca okuyucularınıza ulaşarak ve yorumlarına yanıt vererek onların ilgisini çekmeyi unutmayın. 

Blog yazarak para kazanmanın diğer yolları arasında Google AdSense aracılığıyla blog sitenizde reklam görüntülemek, sponsorluk istemek, ücretli incelemeler yazmak veya blog üzerinden gelir elde etmek yer alır. affiliate marketing

Fikir #3: YouTube kanalı oluşturmak

YouTube video tabanlı içeriğiyle ünlü, ünlü bir sosyal medya platformudur. Neden bunu kendi kanalınızı başlatmak, heyecan verici videolar yayınlamak, görüntüleme almak ve sadık bir kitle tabanı oluşturmak için kullanmıyorsunuz?

YouTube kanalı nedir?

Bu, hedef kitleniz için video yayınlayabileceğiniz kendi özel kanalınıza sahip olmak gibidir. Bu videolar YouTube'da oturum açan herkesin kullanımına açıktır ve arka plan temasını kolayca özelleştirebilir veya onları daha çekici hale getirmek için logo, resim ve müzik ekleyebilirsiniz. 

Videolarınız ne kadar çok izleyiciye sahip olursa ve ne kadar çok abone kazanırsanız o kadar iyi durumda olursunuz. 

Kendi YouTube kanalınıza sahip olmanın avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Yüksek kaliteli, bilgilendirici ve ilgi çekici videolar yüklemek, geniş ve sadık bir kitle tabanı oluşturmanıza yardımcı olabilir.
  • Ek gelir kaynağı.
  • Büyük bir takipçi, reklamlarını göstermeniz için size para ödeyecek işletmeler için kanalınızı çekici hale getirebilir.
  • YouTube'a video yüklemek için teknik bilgi veya beceriye ihtiyacınız yoktur.

Dezavantajlar

  • YouTube izleyicilere görmek istedikleri videoları sunduğundan içeriğinizi kimin göreceği üzerinde hiçbir kontrolünüz yoktur.
  • YouTube sabit bir gelir akışını garanti etmez.
  • İçeriğinizin görüleceğinin veya dikkat çekeceğinin garantisi yoktur.

peşin maliyetler

YouTube kanalı oluşturmak herhangi bir ön maliyet gerektirmez ve telefonunuzda kolayca video kaydetmeye başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, yüksek kaliteli videolar kaydetmek istiyorsanız kamera, mikrofon, ışık vb. gibi video üretim ekipmanlarına para harcamanız gerekecektir; bu, yüksek kaliteli video yapım ekipmanı için size 500 ila 10,000 ABD Doları arasında bir maliyet getirebilir. .

Gibi bir video düzenleme platformuna giderseniz Adobe Premiere Proiçin yılda 239.88$ ödemeniz gerekecek.  

Gelir akışı

Bir YouTube kanalı, size yardımcı olabilecek mükemmel bir pasif gelir kaynağıdır. 18 $ kazan veya reklam görüntülemeleri 1000'e ulaştığında daha fazla. 

Geri dönüş süresi

Yalnızca şu şartlara sahipseniz YouTube'dan para kazanmaya başlayabilirsiniz: 4,000 saat izlenme veya daha fazlasını geçen yıl YouTube kanalınızda paylaşın. 

Kendi YouTube kanalınızı nasıl başlatabilirsiniz?

YouTube, kendi kanalınızı başlatmayı her zamankinden daha kolay hale getirdi.

Bir YouTube hesabına kaydolduktan sonra, izleyicilerinizin videolarınızdan neler bekleyebileceklerini bilmelerini sağlamak için kanalın adını ve açıklamasını girin. 

Artık kanalınızı kurduğunuza göre ilk videonuzu kaydedip kanalınıza yükleme zamanı geldi. Açıklamaya anahtar kelimeler ve etiketler ekleyerek videolarınızı SEO için optimize edebilirsiniz; böylece videolarınız, belirli bir anahtar kelime için YouTube'da daha iyi sıralama şansına sahip olur. 

YouTube'da nasıl para kazanılır?

YouTube'da popülerlik kazanan kişiler artık dünyanın en büyük bağımsız ünlüleri arasında yer alıyor. Popüler YouTuber'lar, geniş bir izleyici kitlesine hitap eden eğlenceli ve ilgi çekici içerikler üretmeleriyle tanınan gerçek ünlülerdir. 

Bazı örnekler Brezilya-Portekizli YouTuber'dır. Felipe neto, İspanyol YouTuber Samuel de Luque, Vegetta777 veya Amerikalı YouTube kişiliği ve vlogger'ı olarak bilinir Jenna Mermerler.

Bu ünlüler esas olarak takipçilerine örnek olacak, onlara ilham veren ve aynı zamanda eğlendiren çığır açan video içerikleri oluşturmaya odaklanıyor.

Jenna Marbles eğlence videoları çekiyor ve yalnızca YouTube İş Ortağı Programı aracılığıyla para kazanıyor. Marques Brownleebir elektronik eleştirmeni, bağlı kuruluş bağlantıları yayınlayarak para kazanıyor.  

Başarılı bir YouTube kanalı başlatmanın yolunu açabilecek bazı adımları burada bulabilirsiniz.

Nişinizi belirleyin

Kanalınızın başarısını sağlamanın en zor kısmı doğru nişe karar vermektir. En karlı nişlerden bazıları arasında sağlık ve güzellik yer alıyor. kumar, yemek pişirme, incelemeler ve kutu açma ve çok daha fazlası.

Herkesin kendine has yetenekleri ve tutkuları vardır. Uzmanlık sunabileceğiniz bir niş seçmek önemlidir.

Video eklemeye başlayın

Doğru nişi seçtikten sonra, yüksek kaliteli videolar oluşturmaya başlamanız ve izleyicilerinizin daha fazlasını elde etmek için gelmesini sağlamak için bunları tutarlı bir şekilde yayınlamanız gerekir.

İdeal hedef kitlenizin ilgisini çekmeye başlayın

Para kazanmak için sadık bir kitle tabanı oluşturmanız gerekir. Bunu düzenli olarak video yükleyerek, diğer dijital platformlarda paylaşarak veya takipçilerinizle yorumlar aracılığıyla etkileşim kurarak sağlayabilirsiniz.

Para kazanmak için kanalınızı etkinleştirin

YouTube kanalınızda para kazanmayı etkinleştirmek için Kanalım'a gidin ve YouTube Studio'yu tıklayın. YouTube stüdyosuna eriştikten sonra Kanal menüsünü seçin, Diğer Özellikler > Para Kazanma'ya tıklayın. 

Para Kazanma penceresi açıldığında Başlat'ı seçin.

Bu, YouTube İş Ortağı Programı şartlarını kabul ettiğiniz anlamına gelir. Artık AdSense veya başka bir hesabı kanalınıza ekleyebilir ve para kazanabilirsiniz. İsterseniz para kazanma ayarlarını daha sonra değiştirebilirsiniz.

YouTube kanalınızı bir Adsense hesabına bağlama

Bu, videolarınızda yalnızca ilgili reklamların yayınlanmasını ve insanların kanalınızla olan etkileşim türlerine göre seçilmesini sağlar.

Tek yapmanız gereken YouTube'da oturum açmak, kanalı seçmek ve İçerik Stüdyosu'nu tıklamaktır. Solda görüntülenen Kanal'ı seçin ve Gelişmiş'e tıklayın. "Google Ads hesabı bağlama"nın hemen altında "Bir Google Ads hesabı bağlayın"ı tıklayın. 

Talimatları takip edin, Son'u seçin ve hazırsınız.

Youtube İş Ortağı Programına Katılın

The YouTube Ortak Programı Para kazanmaya hak kazanabilmeniz için 1,000 abonenizin olması ve yılda 4,000 saat izlenme süresine sahip olmanız gerekir.

Ayrıca kanalınız ve içeriği, YouTube İş Ortağı Programı tarafından belirlenen hizmet şartlarına, politikalara ve yönergelere sıkı sıkıya bağlı olmalıdır.

YouTube İş Ortağı Programına hak kazanmayı başarırsanız YouTube tarafından sunulan daha fazla kaynak ve özelliğe erişebilirsiniz.

T serisi videolarında yüksek hacim ve tutarlılık sağlayarak en iyi YouTube kanalları arasında yer almaktadır. YouTube İş Ortağı Programını kullanır ve diğer YouTube kullanıcılarının para kazanmak için videolarına reklamlarını yerleştirmelerine olanak tanır. 

Reklam geliri elde ederek, diğer markaların ürünlerini inceleyen videolar hazırlayarak veya videolarınızı YouTube premium abonelik ücreti karşılığında göstermeyi seçerek de YouTube kanalınızdan para kazanabilirsiniz.

Fikir #4: Bir podcast başlatmak

Podcasting sesli blog yazmaya benzer. Başka bir deyişle, ses içeriğinin (genellikle MP3 formatında) kaydedilmesi ve çevrimiçi olarak paylaşılması anlamına gelir. Bu şekilde insanlar ses dosyanıza erişebilir ve indirebilir 

akıllı cihazlarına bağlanıp kayıtları dinleyebilirler.

Son on yılda podcasting giderek daha fazla ivme kazanıyor. Bugün var 1 milyondan fazla podcast mevcut.

Podcasting, potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için bir ortam arayan işletme sahipleri için iyi bir fırsat sunuyor. Kendinizi iş nişinizde uzman olarak kurarken, müşteri ilişkilerinize daha insani bir dokunuş sunar.

Ayrıca olumlu bir marka imajı oluşturmanın ve web sitenize trafik çekmenin mükemmel bir yoludur. Podcasting'in en önemli faydası, herkesin bunu önceden herhangi bir teknik beceri veya bilgiye ihtiyaç duymadan yapabilmesidir.

Podcasting'in avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Podcast'ler hedef kitlenize ve potansiyel iş potansiyelinize her zaman, her yerde ulaşmanıza yardımcı olur.
  • Podcast yapmak nispeten kolaydır. Çevrimiçi yayınlamak için yalnızca bir bilgisayara veya akıllı telefona, kayıt yazılımına ve internet bağlantısına ihtiyacınız var.
  • Podcast'ler, içeriğinizi izleyicilere sunma şekliniz konusunda size özgürlük tanır.

Dezavantajlar

  • En iyi podcast'leri sunmak için podcasting ekipmanınızın kalitesinin birinci sınıf olduğundan emin olmanız gerekir. 
  • Podcast yayınından daha iyi sonuçlar almak için bölümleri yayınlama konusunda tutarlı olmanız gerekir.
  • Podcast hazırlamak size paraya mal olabilir ve yatırım getirisini güvence altına almak diğer iş ortamlarına göre daha fazla zaman alabilir.

peşin maliyetler

Bir podcast'in toplam maliyeti, başlamadan önce satın almayı seçtiğiniz donanıma ve yazılıma bağlıdır. Daha sonra kapak resmi tasarımı gibi ekstraları ve ek masrafları hesaba katmanız gerekir. logo tasarımıveya giriş ve çıkışlar için kendi kişiselleştirilmiş müziğinizi alabilirsiniz.

İhtiyaçlar ve ek ücretler de dahil olmak üzere bir podcast oluşturmanın tahmini ön maliyeti, ekipman seçiminize bağlı olarak 290 $ kadar düşük veya 3,700 $ kadar yüksek olabilir. Gerekli tüm ekipmanları, ekstraları ve ek maliyetleri toplarsanız toplam fiyat aralığı ortaya çıkar. 705 ila 5,185 dolar.

Gelir akışı

Bir podcast sunucusunun ortalama yıllık gelirinin şu şekilde olduğu tahmin edilmektedir: Amerika Birleşik Devletleri'nde 87,274 Dolar olmak.

Geri dönüş süresi

Hedef kitle oluşturmak biraz zaman alabilir. Bazı podcast'ler yalnızca 2 ay sonra gelir elde etmeye başlarken bazıları daha uzun sürebilir. 

Podcast'inizi ayarlama

Podcast'inizi başlatmak şimdiye kadar vereceğiniz en iyi karar olabilir. 

Bunun nedeni, insanların artık okumaya, uzun videolar izlemeye veya yeni işletmelerle etkileşime girmeye zaman ayıramamasıdır. Bununla birlikte, sektör haberlerinden, uzman görüşlerinden haberdar olmak ve hatta biraz bilgi-eğlence için işe gidip gelirken podcast'leri dinleyebilirler ve sıklıkla dinlerler.

Podcast'ler doğru yapıldığında yeni bir izleyici kitlesiyle tanışırsınız, rekabeti kazanırsınız ve dinleyicilerinizle karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler kurarsınız. Artık kendi podcast'inizi başlatmanın yararları konusunda ikna olduysanız, işte bunu doğru yapmak için hızlı bir kılavuz:

İyi bir mikrofon ve ek podcast ekipmanı edinin

Podcastinizin başarısı kullandığınız ekipmanın kalitesine bağlıdır. Ayrıca, izleyicilerin sesi bozuk olan bir podcast ile etkileşime geçmeyeceği için iyi ses kalitesi sunan bir mikrofon satın almanız gerekir. 

Ses kayıt ve düzenleme yazılımını yükleyin

Ekipmana karar verdikten sonra aynı zamanda en iyi podcast kayıt ve düzenleme yazılımını da seçip yüklemeniz gerekiyor. En popüler olanlardan bazıları şunlardır: cüret ve Alitu

Podcast kaydı yapın ve ses dosyasını kaydedin

Podcast ekipmanını kurun, bölümde ne hakkında konuşacağınızı bilmek için bir senaryo yazın ve podcast'i kaydedin. Bir sonraki adıma geçmek için kaydedilen ses dosyasını kaydedin.

Bir podcast barındırma sitesi bulun ve dosyalarınızı yükleyin

Podcast'inizi çevrimiçi hale getirmek için en iyi podcast barındırma hizmetini aramanız gerekir. Bazı popüler seçenekler şunları içerir: vızıltı filizi, Podbean, Transistor, ve Büyü.

Podcasting yoluyla nasıl para kazanılır?

Podcast'ler yalnızca web sitenize trafik çekmek ve markanızın çevrimiçi varlığını geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda podcast'lerden para kazanmaya karar verirseniz size büyük faydalar da sağlayabilir.

Sponsorluk anlaşmaları, koçluk veya bağlı kuruluş pazarlaması alın

Hala podcast dinleyiciliğinizi geliştiriyorsanız, bağlı kuruluş pazarlamasını deneyin ve podcast'inizde potansiyel olarak ürünlerinin reklamını yapabileceğiniz bir işletmeyle temasa geçerek sponsorluk anlaşmalarını güvence altına almak. Ayrıca dinleyicilerin podcast bölümlerinizi indirebilmeleri için ödemeleri gereken bir abonelik ücreti belirleyerek de para kazanabilirsiniz.

Bir podcast'ten para kazanmanın birkaç yolu vardır. Sponsorluklar, premium içerik, bağlı kuruluş pazarlaması ve koçluk en iyilerinden bazılarıdır.

Sponsor isteyebilir veya reklamlarını podcast sitenizde görüntüleyebilir, podcast kanalınıza abonelik ücreti belirleyebilir veya bir ortaklık programına gidin.

Fikir #5: Dropshipping ürünleri  

Dropshipping, düşük giriş engelleri ve düşük başlangıç ​​maliyetleri nedeniyle yavaş yavaş ivme kazanıyor. Basit bir bilgisayarla dropshipping girişiminizi kolayca kurabilirsiniz.

Dropshipping nedir?

Dropshipping, ürünleri bir satıcıdan veya tedarikçiden satın almanıza ve doğrudan müşterinize göndermenize olanak tanıyan çevrimiçi bir iş modelidir. Stoksuz satış işini yürütmek için ürün üretmeniz, genel masrafları ödemeniz veya envanter tutmanız gerekmez.

Kendi dropshipping işinizi yürütmenin avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Daha küçük ön yatırım, kendi işinizi kurmanın önündeki engelleri azaltır.
  • Sizi envanter tutmaktan veya sürdürmekten kurtarır.
  • Dropshipping girişiminin ölçeklendirilmesi kolaydır çünkü asıl zorluk tüccarlara ve tedarikçilere düşer.

Dezavantajlar

  • Düşük başlangıç ​​maliyetleri, dropshipping iş sektöründeki rekabeti artırarak kar marjlarınızı etkiledi.
  • İşletmenizi sorunsuz bir şekilde yürütmeleri için diğer işletmelere ve tedarikçilere güvenirsiniz, bu da dropshipping ile ilgili riskleri artırır.
  • Stoksuz satışla ilgili pek çok süreç üzerinde, özellikle de tedarikçilerinizin envanter verileriyle senkronizasyon üzerinde hiçbir kontrolünüz yoktur.

peşin maliyetler

Dropshipping girişiminin ön maliyetleri, mağazanızı oluşturmak için seçtiğiniz çevrimiçi platforma, ödenen trafik maliyetlerine ve kaydettiğiniz alan adına bağlıdır. Shopify, temel planı için ayda 29 ABD doları ücret alıyor 14 günlük ücretsiz deneme süresiyle birlikte.

Ücretli trafik için 100 ABD doları tutarında ücretsiz kredi sunan Google Ads ile başlayın. Alan adı maliyetleri seçtiğiniz hizmete bağlıdır. 

Gelir akışı

Bir dropshipper ortalama olarak kazanabilir Aylık 1000-50,000$ arası gelirAylık kârlar ise 100 ila 20,000 ABD Doları arasında değişebilir. 

Geri dönüş süresi

Alır 6-12 ay dropshipping işinizden kar elde etmeye başlamak için.

Dropshipping'den nasıl para kazanılır?

Bir dropshipping işinden para kazanmaya başlamak için, karlı bir girişime girebilmeniz için doğru niş pazarı seçmeniz gerekir. Ayrıca zamanla diğer nişlere geçebilirsiniz.

Çevrimiçi bir dropshipping işi aracılığıyla bu şekilde para kazanabilirsiniz.

Bir stoksuz satış toptancısı veya distribütörü bulun

Güvenilir bir toptancı veya tedarikçiyle ortaklık kurmak çok önemlidir çünkü yanlış olanı işletmenizin itibarına zarar verebilir. Tedarikçilerinizi seçmeden önce kapsamlı bir araştırma yapın.

En popüler dropshipper'lardan bazıları: AliExpress, Toptan2B, spocket, ve Doba.

Ürünlerinizi fiyatlandırın

Dropshipping iş modeli, ürünün fiyatı ne olursa olsun müşteri kazanımına dayanmaktadır. Daha yüksek fiyatlı ürünleri tercih etmeniz yüksek kar marjı elde etmenize yardımcı olacaktır.

Satmaya başla

Dropshipping web sitenizi kurduktan, bir tedarikçi bulduktan ve ürünlerinizi fiyatlandırdıktan sonra artık dropshipping'e başlamaya hazırsınız. Kaliteli ürünler ve kolaylaştırılmış hizmetler sunarak müşterilerin ilgisini çekin, böylece en başından itibaren gelir elde edebilirsiniz.

Fikir #6: Kurslar ve bilgi ürünleri satmak 

İnsanlar sorunlarına çözüm bulmak için sürekli olarak internete yönelmektedirler. Sektördeki uzmanlardan özgün yanıtlar arıyorlar ve siz de onların sorularını yanıtlayacak bilgi ürünleri ve kurslar satarak bu fırsattan yararlanabilirsiniz. Bu, binlerce dijital girişimcinin başarıyla kullandığı, gelecek vaat eden bir çevrimiçi iş modelidir.  

Çevrimiçi kurslar ve bilgi ürünleri satmanın avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Çevrimiçi kurslar ve bilgilendirici ürünler satmak için bir envanteri yönetmeniz veya genel giderler için ödeme yapmanız gerekmez.
  • Yalnızca yerel pazara satış yapmakla sınırlı değilsiniz. Çevrimiçi kurslar ve bilgi ürünleriyle dünyanın her yerinden daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
  • Daha düşük yatırım maliyetleriyle bu iş modeli en düşük riski oluşturur.

Dezavantajlar

  • Yüksek değere sahip kurslar ve bilgi ürünleri yaratmak için çok çaba harcamanız ve özenli çalışmanız gerekir.
  • Bilgi ürünlerinin, özellikle de e-Kitapların satış fiyatı düşüktür, bu da sizin için daha düşük kar marjı anlamına gelir.
  • Çevrimiçi kurslar satmadan önce uzmanlığınızdan yararlanmak isteyen bir hedef kitle oluşturmanız gerekir.

peşin maliyetler

Kendi çevrimiçi kursunuzu satmanın maliyeti, kurs oluşturmaya ne kadar para yatırdığınıza, web sitesi alan adları veya destek hizmetleri dahil gizli maliyetlere ve pazarlama maliyetlerine bağlıdır. 

Çevrimiçi kursunuza ne kadar çok özellik eklerseniz, o kadar fazla maliyet karşılanacaktır.

Geri dönüş süresi

Çevrimiçi kursunuzun geri dönüş süresi, ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde sadık bir kitle tabanı oluşturabileceğinize bağlıdır. Çevrimiçi kursunuza ne kadar çok insan çekilirse kursunuz o kadar hızlı para kazanmaya başlar. 

Gelir akışı

Çevrimiçi bir kurs, istediğiniz yerden kazanmanıza yardımcı olabilir $ 0 dolar 50,000 veya ayda daha fazla. Her şey seçtiğiniz niş ve genel satışlara bağlıdır.

Kurslar ve bilgi ürünleri satarak nasıl para kazanılır?

Çok sayıda serbest çalışan ve evden çalışan işletme, dijital bilgi ürünlerini web sitelerinde veya diğer çevrimiçi platformlarda satmaktadır. Kendi kursunuzu oluşturabilir veya başkaları tarafından oluşturulan bilgi ürünlerini satabilirsiniz.

Deneyimli olduğunuz bir konuyu seçin

Değer dolu bir kurs veya bilgilendirici ürün oluşturmak için belirli bir konu alanı hakkında derinlemesine bilgiye sahip olmanız gerekir. Seçtiğiniz kurs konusunda kendinizi otorite olarak kabul ettirmek için bu bilgiden yararlanın.

İçerikle gelin

Kurs konunuzu seçtikten sonra kursu oluşturmaya başlayabilirsiniz. Çevrimiçi kurs, öğrenciler için daha ilgi çekici hale getirmek amacıyla resimler, müzik, PDF'ler ve daha fazlasını içeren bir video serisidir. Konuyu sırayla açıklayabilir ve hatta testler ekle Kursu daha ilginç hale getirmek için.

Kursunuzu veya bilgi ürününüzü oluşturun

Kursunuzun taslağını belirledikten sonra kaydetmeye başlayın. Kamera kullanarak video çekebileceğiniz gibi, ekranınızı öğrencilerle paylaşacağınız tüm oturumun ekran kaydını da yapabilirsiniz. Ayrıca üstün video kalitesi ve net ses için doğru araçlara yatırım yapmanız gerekir.

İçeriğinizi fiyatlandırın ve barındırın

Kursu kendi başınıza barındırma veya çevrimiçi bir barındırma platformu seçme seçeneğiniz vardır. Kendi başınıza hosting yapmaya karar verirseniz bir web sitesi kurmanız gerekir. Ancak çevrimiçi barındırma platformlarında kurs videosunu ve diğer içeriği yüklemeniz yeterlidir. Bazıları en iyi çevrimiçi kurs platformları dahil LearnDash, Udemy, Thinkific, ve Coursera

İçeriğinizi tanıtın

Kursunuzu çevrimiçi pazarlamanın birkaç yolu vardır. Arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için kurs sayfalarını anahtar kelimelerle optimize ederek organik trafiği artırabilirsiniz. Ayrıca blog yazarak, YouTube'da kurs videoları yayınlayarak veya Podcasting gibi popüler sosyal medya platformlarında reklam yayınlayarak kursunuza trafik çekebilirsiniz. Facebook.

Fikir #7: Çevrimiçi özel ders ve öğretim  

Öğretmenlik yapmaktan hoşlanıyorsanız, özel ders ekstra para kazanmanın mükemmel bir yoludur. İhtiyacınız olan tek şey, öğretmeyi seçtiğiniz konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi öğrencilerinizle paylaşmanın yollarıdır.

Çevrimiçi öğretimin avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Zamanınız ve programınızda nihai esnekliğin tadını çıkaracaksınız.
  • Öğrencilerinize ulaşmak için işe gidip gelerek zaman harcamanıza gerek kalmadığı için çevrimiçi ders son derece kullanışlıdır.
  • Hatta öğrencilerinize, ilk seferde herhangi bir şeyi kaçırdıkları takdirde dersi tekrar yapabilmeleri için kayıtlı oturumlar da sunabilirsiniz.

Dezavantajlar

  • Bir web sitesi oluşturmaya, kapsamlı reklam yapmaya ve mükemmel bir itibar oluşturmaya istekli değilseniz başarı gerçekleşmeyecektir.
  • Çevrimiçi ders verirken öğrencinin ilerlemesini değerlendirmek zor olabilir. 
  • Çevrimiçi ders yoluyla bir öğrenciyi tanımak zordur.

peşin maliyetler

Özel dersin ön maliyetleri, sertifikasyon masraflarını ve birlikte çalıştığınız özel ders ajansının aldığı komisyon ücretini içerir.

Geri dönüş süresi

Bir özel ders ajansına kaydolmaya karar verirseniz, ajans sizi bir öğrenciyle eşleştirdiği anda para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak serbest çalışan bir öğretmen olarak çalışıyorsanız, bir öğrenci sizinle iletişime geçtiği anda para kazanabilirsiniz.

Gelir akışı

Bir araştırmaya göre ortalama bir öğretmen saatte 20-25 dolar kazanıyor. Ancak her şey öğrettiğiniz konuya bağlıdır.

İnternetten özel ders vererek nasıl para kazanılır?

Çevrimiçi ders, insanların evlerinin sınırları dışında hızla para kazanmalarını sağladı. Öğretmenlik alanında bir kariyere geçiş yapıyorsanız veya yalnızca ekstra para kazanmak istiyorsanız, çevrimiçi özel ders en iyi seçeneğinizdir.

Hangi konuda iyi olduğunuzu bulun

Çevrimiçi olarak öğretmeniz gereken konuya karar vermek için iyi olduğunuz veya tutkulu olduğunuz şeylerin bir listesini oluşturun. Akıcı bir şekilde konuştuğunuz dil, işle ilgili becerileriniz ve hatta hobiniz olabilir. 

Sanal bir öğretim platformu bulun

Öğretmek istediğiniz konuya karar verdikten sonra öğrencilerinize çevrimiçi olarak kolayca ders verebileceğiniz bir çevrimiçi platform seçin. zoom Skype, ve Google Hangout çevrimiçi iletişimi kolaylaştırmak için oluşturulmuş en popüler sanal platformlardan bazılarıdır.

Reklam

Artık seçtiğiniz konuyu öğretmek için kullanacağınız platformu seçtiğinize göre, özel ders hizmetlerinizi pazarlamanız gerekiyor.

Benzersiz satış noktalarınızı ve vaat ettiğiniz değeri vurgulayan çevrimiçi reklamlarla potansiyel öğrencileri hedeflemeye başlayın.

Popüler platformlardaki bir web sitesi veya özel ders profili aracılığıyla çevrimiçi varlığınızı oluşturarak reklam verebilirsiniz. Geniş bir kitleyle diğer platformlardan daha hızlı iletişim kurmak için sosyal medya platformlarından yararlanın. Veya topluluğunuzla paylaşmak veya velilerin ve öğrencilerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerde dağıtmak için tanıtım içeriği yazdırabilirsiniz.

Adını oradan çıkar

Çevrimiçi varlığınızı oluşturarak veya referanslarınızı paylaşarak çevrimiçi özel ders hizmetlerinizin itibarını artırın. Bu sadece kısa vadeli bir taktik değil aynı zamanda itibarınız açısından harikalar yaratabilecek uzun vadeli bir stratejidir.

Teşvikler sunun

Öğrencilerin ilgisini çekmek için özel ders hizmetlerinizden bazılarını ücretsiz olarak sunmanız gerekebilir. Onlara, öğretme tarzınızı ölçebilecekleri ve yanınızda ne kadar rahat olduklarını belirleyebilecekleri ücretsiz bir deneme oturumu verebilirsiniz.

Veya potansiyel öğrencilerinize çevrimiçi bir ortam aracılığıyla ücretsiz seminerler veya eğitim oturumları sunabilirsiniz.

Referans isteyin

Yeni öğrencileri çekmek için öğrencilerinize nasıl eğitim verdiğinizi göstermeniz ve belirli bir konudaki zayıf yönlerini aşmalarına yardımcı olmanız gerekir.

Geçmişteki öğrencilerden alınan referanslar, en iyi sonuçları vaat eden biri olarak otoritenizi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Web sitenizi ve sosyal medya sayfalarınızı kurun

Adınızı duyurmak için, özel ders hizmetiniz için hizmetlerinizi listeleyebileceğiniz bir web sitesi oluşturmanız gerekir. Ayrıca geniş bir kitleyle iletişim kurmak için tüm büyük platformlarda sosyal medya hesapları oluşturun.

Fikir #8: Talep üzerine ürünlerin basılması  

Talep üzerine baskı (POD), stoksuz satış iş modelinin bir biçimidir. Stok tutma ve sürdürme konusunda endişelenmenize gerek yok, kurulum maliyetleri düşüktür ve çok az risk vardır veya hiç yoktur. 

Talep üzerine baskı nedir?

Talep üzerine baskı, ürünlerinizin üzerine özel tasarımlar basılarak satılması anlamına gelir. Bu ürünler kupalar, tişörtler, kapüşonlular ve diğer eşyaları içerir.

Tedarikçiniz, aldığınız sipariş sayısına göre ürünleri tasarlar. Yani, ürünler satılana kadar ödeme yapmanıza gerek kalmaz ve bu da sizi envanter tutmaktan kurtarır.

Talep üzerine baskı işinizi yürütmenin avantajları ve dezavantajları: 

Avantajlar

  • Ürün stoklamaya veya envanter tutmaya gerek yok.
  • Envanterin tamamı online olduğundan hiçbir ürün sipariş edilmeden basılmaz.
  • Daha az başlangıç ​​maliyeti.

Dezavantajlar

  • Ürünün kalitesi ve nakliye süreci üzerinde çok az kontrolünüz var veya hiç kontrolünüz yok.
  • Ürünlerin tamamı talep üzerine baskıya dayalı olduğundan online siparişlerin tamamlanması uzun zaman alabilir.
  • Tüm işiniz tedarikçilerinize bağlıdır. Eğer onların kaynakları biterse, sizin de biter.  

peşin maliyetler

Talep üzerine baskı kurulumunun ön maliyeti, yatırım yapmaya karar verdiğiniz malzeme, sarf malzemeleri ve yazılımla ilişkilidir.

Gelir akışı

Talep üzerine baskı yapmak pasif gelir elde etmenin mükemmel bir yoludur. Ne kadar çok ürün satarsanız o kadar çok para kazanırsınız.

Geri dönüş süresi

Geri dönüş süresi, ürünlerinizi ne kadar erken satmaya başladığınıza veya işletmenizin ne kadar çabuk görünür hale gelip alıcı bulduğuna bağlıdır.

Talep üzerine baskı işine nasıl başlanır? 

Talep üzerine baskı, tasarım yazılımını kullanarak ürünleri özel olarak tasarlamanıza olanak tanır. Tüm iş süreci nispeten basittir ancak özellikle baskı makinesinin arızalanması durumunda görülmeyen sorunlar ortaya çıkabilir.

Nişinizi seçin

Talep üzerine baskı işinizi kurmak için ürün bazlı veya konu bazlı bir niş arasında seçim yapın. Eğer ürün nişini tercih ederseniz, iş süreniz boyunca aynı ürün üzerinde çalışmak zorunda kalacaksınız. 

Konu bazlı bir niş arıyorsanız, trend olan bir konu ve bu niş'i bünyesinde barındıran birkaç tasarım bulmanız gerekir. Daha geniş bir kitlenin ilgisini çekmenizi sağlayacak bir nişe ihtiyacınız var. Çizgi romanlar, filmler, eko-turizm, beyzbol, TV şovları ve sağlıklı yaşam, seçebileceğiniz nişlerden bazılarıdır.

web sitenizi kurun 

Belirli bir nişe karar verdikten sonra, talep üzerine baskı işiniz için bir web sitesi oluşturmanın zamanı geldi. Bir web sitesi başlatmak için birkaç seçeneğiniz var: 

  • Gibi bir yazılım kullanarak kendi web sitenizi başlatın Shopify (kendi alan adınızı satın almanız ve barındırma hizmeti için ödeme yapmanız gerekecektir). 
  • Web sitenizi aşağıdaki gibi platformlardaki üçüncü taraf isteğe bağlı baskı mağazalarında kurun. Teesprig or Amazon ürünleri (web siteniz bu platformlarda barındırılacaktır, dolayısıyla özel alan adına sahip kendi mağazanız olmayacaktır ancak bu seçenek tamamen ücretsizdir).  

Kendi web sitenizi kurmaya karar verirseniz, tüm iş siparişlerinizi tamamlayacak isteğe bağlı baskı sağlayıcınızı seçmeniz gerekecektir. En popüler talep üzerine baskı sağlayıcılarından bazıları şunlardır: Printful, Printify, ve Zazzle.

Çevrimiçi mağazanıza ürün ekleyin

Talep üzerine baskı sağlayıcınızı seçtikten sonra sıra geldi çevrimiçi mağazanızı çalışır duruma getirin. Tek yapmanız gereken mağazayı talep üzerine baskı sağlayıcınıza bağlamak ve ürünlerinizi eklemeye başlamaktır. 

İşletmenizi tanıtın

Adınızı duyurmak için müşterilerinizin ilgisini çekecek değerli içerikler sunarak işletmenizi tanıtmanız gerekir. Ayrıca, markanızla ilgili haberleri kullanarak müşterilerinizi hedefleyerek onların ilgisini çekebilirsiniz. e-posta pazarlama araçları

Bir diğer tanıtım seçeneği ise ürünleriniz hakkında videolar oluşturup bunları YouTube kanalınızda yayınlamaktır.

Fikir #9: El yapımı ürünler satmak 

El sanatları sektörü, ev el sanatlarınızı hızlı bir şekilde satmanıza olanak tanıyan çevrimiçi el sanatları web sitelerinin başlangıcından bu yana son zamanlarda patlama yaşadı.

Pazarlarda el yapımı ürünler satmanın avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Sen kendi işinin patronusun. Kendi şartlarınıza ve programınıza göre çalışma konusunda tam yetkiye sahipsiniz.
  • İstediğiniz zaman ürün grubunuzu değiştirme özgürlüğüne sahipsiniz.
  • El yapımı el sanatlarınızı hızlı bir şekilde satabileceğiniz birçok çevrimiçi pazar yeri vardır.

Dezavantajlar

  • El yapımı zanaatınızı başarılı bir şekilde satmak için ürünün birinci sınıf kalitede olduğundan emin olmalısınız.
  • Malzemelerin toplanması, el yapımı el sanatları yaratılması ve siparişlerin yerine getirilmesi sürecinin tamamı zaman alıcı olabilir.
  • El yapımı el sanatları pazarında belirli ve başarılı bir niş bulmayı zor bulabilirsiniz.

peşin maliyetler

El yapımı ürünler satmayı planlıyorsanız malzeme, gereç, araç, web sitesi satın almak ve ayrıca pazarlama faaliyetlerine yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız olacaktır. 

Geri dönüş süresi

El yapımı sanat işinizin geri dönüş süresi, ne kadar görünür olduğuna, bunları sattığınız pazara ve işletmenize trafik çekmek için kullandığınız pazarlama taktiklerine bağlıdır. Tüm bu unsurların etkinliği, el yapımı sanat işinizin yükselişe geçmesi için gereken süreyi belirler.

Gelir akışı

El yapımı ürünler ve zanaat ürünleri satmak, hem aktif hem de pasif gelir elde etmenize yardımcı olabilir. Kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturarak ve el yapımı ürünlerinizi satarak para kazanabilirsiniz veya video eğitimleri veya sosyal medya etkileşimi yoluyla uzmanlığınızı başkalarına öğretmek için sunabilirsiniz.

Pazar yerlerinde el yapımı ve zanaatkar ürünler satarak nasıl para kazanılır?

Örgü örmek, dikiş dikmek, takı yapmak veya sanat eseri yaratmakla ilgileniyorsanız, bunları çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Vintage ve zanaat malzemeleri satmak isteseniz bile, yerel bit pazarlarına şahsen gitmek yerine, çevrimiçi olarak özel gruplara ve web sitelerine gidin.

Bu başyapıtların değerini gerçekten takdir edenlerden en yüksek doları alabilirsiniz. 

Satmak istediğiniz ürünleri bulun

Ne tür ürünler satmanız gerektiğini düşünüyorsanız, yapmaktan keyif aldığınız veya çok fazla övgü ve istek aldığınız şeyleri seçin. Vintage eşyalarla ilgileniyorsanız, bunları bit pazarlarından, açık artırmalardan veya bahçe satışlarından satın alabilir ve çevrimiçi olarak yeniden satabilirsiniz.

Ürünlerinizi satmak için pazarı bulun

Ev yapımı ve zanaatkar ürünlerinizi çevrimiçi satmaya başlamak için en iyi çevrimiçi pazar yerini seçmeniz gerekir. 

Etsy geniş bir kitleye ulaşmanıza olanak tanıdığı için zanaatkârların el yapımı ürünlerini çevrimiçi olarak satabilecekleri en iyi çevrimiçi pazar yeridir. Etsy'de yüzlerce ürünü yüksek listeleme ücreti ödemeden hızlı bir şekilde satabilirsiniz.

Diğer önemli çevrimiçi pazarlar arasında SanatAteş, Sandık keyfi, ve Mutlak Sanatlar.

Fikir #10: Bir e-Ticaret mağazası oluşturmak 

İnsanların artık fiziksel mağazaları ziyaret etmek yerine evlerinin rahatlığında çevrimiçi satın almayı tercih etmesiyle e-ticaret ilgi kazandı.

Ürünlerinizi satmaya başlamadan önce kapsamaya karar verdiğiniz nişin karlılığını belirlemeniz gerekir. Bundan sonra, zahmetli gibi görünse de gerçekte ürün veya hizmetlerinizi çevrimiçi olarak sunmanın pratik bir yolu olan bir e-Ticaret web sitesi geliştirmeniz gerekir.

e-Ticaret nedir?

e-Ticaret, elektronik ticaretin kısaltmasıdır ve çevrimiçi ürün satın alma ve satma anlamına gelir. Ayrıca internet bankacılığı, çevrimiçi bilet rezervasyonları ve açık artırmalar gibi çevrimiçi alışverişle ilgili diğer tüm hususları da içerir.

E-ticaret, işletmeden işletmeye, işletmeden tüketiciye, tüketiciden tüketiciye ve tüketiciden işletmeye dahil olmak üzere dört pazar segmentinin tümü için çalışır.

Kendi e-Ticaret işinizi yürütmenin avantajları ve dezavantajları:

Avantajlar

  • Mümkün olduğunda işinizi hızla büyütmenize olanak tanıyan fiziksel mağazalara gerek yoktur.
  • Kira, bakım ve fiziksel mağazalarla ilgili diğer masraflardan önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz.
  • Dünyanın her yerinden, sizden istedikleri zaman satın alabilecek müşterilere erişiminiz var. 
  • Ürünlerinizi daha iyi pazarlamak için kullanabileceğiniz geniş bir müşteri verisi havuzuna erişiminiz var. 
  • Dijital ürünler çok düşük ön maliyetlerle çevrimiçi olarak satılabilir.

Dezavantajlar

  • Sitenin çökmesi durumunda potansiyel satışları kaybedersiniz.
  • Ürünler için nakliye hizmeti sağlamanız gerekir.
  • Fiziksel alışveriş deneyimini sunmak zor olduğundan birçok müşteri internetten alışveriş yapmaya direniyor.
  • Potansiyel müşteriler, en düşük olanı seçmek için sizinle rakibiniz arasındaki fiyat farkını kolayca araştırabilir.

peşin maliyetler

Kendi e-Ticaret mağazanızı başlatmak için ihtiyacınız olan tek şey bir internet bağlantısı, web sitenizi yönetecek bir bilgisayar ve çevrimiçi ödemelerinizi işleme koymak için bir ödeme yazılımıdır. 

Basit bir dropshipping mağazası için yaklaşık 100 $ yatırım yapmayı bekleyebilirsiniz. Ancak yukarıda belirtilen tüm özellikleri kullanırsanız ve e-ticaret web sitenizi tasarlamak için profesyonelleri işe alırsanız, $3000 yada daha fazla. 

Gelir akışı

Bir e-Ticaret mağazası hem aktif hem de pasif olarak kazanmanıza yardımcı olur. Her şey sattığınız ürünlere ve bunları nasıl pazarlamaya karar verdiğinize bağlıdır. Başkalarının ürünlerini bağlı kuruluş pazarlaması (pasif) yoluyla satabilir, dropshipping uygulayabilir veya kendi ürünlerinizi satabilirsiniz (aktif).

Geri dönüş süresi

Seçtiğiniz niş, beceriler ve mağazanızın sahip olabileceği rekabete bağlı olarak kar elde etmeye başlamak 3 aydan bir yıla kadar sürebilir.

E-ticaret sitelerinden nasıl para kazanılır?

Bir e-ticaret mağazasından para kazanmak, ürünleri çevrimiçi satmaktan ve kâr elde etmekten daha fazlasını içerir. 

Daha yüksek bir gelir akışı oluşturmaya başlayabilmesi için e-Ticaret mağazanızı büyütmenin yollarını arıyorsanız, seçenekleriniz şunlardır:

Çevrimiçi satış yapmak için doğru ürünleri ve/veya hizmetleri bulun

Birçok çevrimiçi işletme girişimcisinin karşılaştığı en büyük zorluk, karlı ve yüksek talep gören ürün ve hizmetleri aramaktır. Benzersiz satış özelliğine sahip bir ürün ortaya çıkarmak için beyin fırtınası yapmak üzere en son trendlerden haberdar olun. 

Hangi sektöre hitap etmeyi seçerseniz seçin, satabileceğiniz iki tür ürün vardır. Bunlar:

Niş ürünler

Bu ürünler belirli bir talebi karşılamak için üretilmektedir. Bunlar genellikle benzersiz veya el yapımı ürünlerdir, dolayısıyla pazardaki belirli bir talebi karşıladıkları için genellikle diğer ürünlerden daha pahalıdırlar.

Ticarileştirilmiş ürünler

Metalaştırılmış ürünler, rakiplerinin ürünlerinden ayırt edilemeyen ürünlerdir. Kaliteleri veya kullanımları açısından hiçbir farklılık taşımadıkları için bunları yalnızca fiyat aralıklarına göre ayırt edebilirsiniz.

Sorunu çözen ürünleri belirleyin veya yaratın

Kârlı bir ürün bulmanın en etkili yolu, potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını anlayıp, ürününüzü çözüm olarak sunmaktır. 

6. Adım: Lansman öncesi içerik ve materyaller üzerinde çalışın

Lansman öncesi stratejinin ardındaki tüm amaç, markanız pazara çıkmaya hazır olmadan önce marka bilinirliği yaratmak ve heyecan yaratmaktır.

Başarılı bir lansman öncesi stratejisi için aşağıda listelenen adımları izleyin:

  • Sosyal medya hesapları oluşturun – İş topluluğunuzu oluşturmak için işletmenizin sosyal medya profillerini farklı platformlarda oluşturmak hayati önem taşıyor. Bu profilleri logo, marka renkleri ve görseller gibi marka özelliklerinizle kişiselleştirin.
  • Bir açılış sayfası tasarlayın – Potansiyel müşterilerinize işletmenize kısa bir bakış sunan bir açılış sayfası oluşturun. Lansmandan önce abone listenizi büyütebilmeniz için ziyaretçilerin e-posta adresini soran bir e-posta yakalama kutusu ekleyin.
  • E-postanızı ayarlayın – E-posta damlama kampanyaları oluşturmak ve abonelerinize haber bültenleri göndermek için bir e-posta platformuna kaydolun.
  • Bir basın bülteni oluşturun – işinizi yaratın basın bülteni ve bunu göndermek istediğiniz kişilerin bir listesini oluşturun.

7. Adım: Pazarlama ve büyüme stratejilerini tanımlayın

Başarısı online iş iyi hazırlanmış bir pazarlama ve büyüme stratejisine bağlıdır. İş hedeflerinizi belirlemenize yardımcı olur ve bu hedeflere ulaşmak için yapmanız gereken eylemleri belirten bir taslak sunarlar.

Etkili bir pazarlama ve büyüme stratejisi oluşturmak için şunları yapmanız gerekir:

  • Benzersiz bir değer teklifi oluşturun.
  • İş hedeflerinizi belirleyin.
  • Pazarlama ve iş büyüme hedeflerinizi belirleyin.
  • Endüstri pazarınız hakkında derinlemesine araştırma yapın.
  • İdeal müşteri profilinizi oluşturun.
  • Pazarlama hedeflerinizi destekleyecek bir dizi strateji geliştirin.
  • Pazarlamanın 7P'sinin doğru kombinasyonunu kullanın: ürün, fiyat, promosyon, yer, insanlar, süreç ve fiziksel kanıtlar.

8. Adım: Çevrimiçi işinizi başlatın 

Artık çevrimiçi işletmenizin lansman öncesi etkinliklerine hazır olduğunuza göre, bir lansman stratejisi oluşturmanız gerekiyor.

Çevrimiçi işinizi başlatmadan önce izlemeniz gereken tüm gerekli adımlar şunlardır:

  • Ürününüzü veya hizmetlerinizi test edin – Ürününüzü veya hizmetinizi potansiyel müşterilerinize sunmadan önce test edin ve gerekli ayarlamaları yapın. Geri bildirim toplamak için bağlı kuruluşlara veya güvenilir müşterilere ücretsiz ürünler veya hizmetler gönderebilirsiniz.
  • Ağ oluşturmaya başlayın – Lansman tarihine karar verin ve tarih belirlendikten sonra açılış sayfanızı tanıtın ve haberi duyurmak için sosyal medya profillerinizde ve e-postalarınızda reklam vermeye başlayın. İşletmenizin lansmanı için mümkün olan tüm ilgiyi toplayın.
  • Bir plan oluşturun – İşinizi başlatmak, odak noktanızı kaybetmenize neden olacak çok zorlayıcı bir süreç olabilir. Bu nedenle, tüm görevlerin önceden belirlenen programa göre tamamlandığından emin olmak için sağlam bir başlatma planına ihtiyacınız var. 

Artık hepiniz işinizi kurmaya hazırsınız.

Aşağıda 2023'ün ilginç ve trend iş fikirlerinden bazıları yer almaktadır. Bu niş alanları araştırabilir ve bunlarda çevrimiçi iş fırsatı bulabilirsiniz.

  • Organ takviyeleri işi – besin takviyesi pazarı artık $ 140.3 milyar değerinde 8.6-2021 yılları arasında ise %2028 oranında büyüyeceği öngörülüyor. 
  • Dövmeler – dövme sanatçısı pazarı şu şekilde ölçülüyor: 1.2 dolar 2021 milyarBu, dövme işinin gelir elde etmek için büyük bir potansiyel sunduğu anlamına gelir.
  • Aksesuar Konut Birimi (ADU) – 2020 yılı oldu Aksesuar Konut Üniteleri veya ADU. Ekonomik konut sunmanın bu kolay yoluna yatırım yaparak, ekonomik konut seçenekleri arayan büyük bir müşteri tabanından yararlanabilirsiniz. 
  • Evde sağlıktan çalışma – daha Şirket liderlerinin% 80'si Pandemiden sonra bile evden çalışmaya izin vermeyi planlıyoruz. Bu, evden çalışma ve optimizasyon konusunda uzmanlaşmış işletmeler için büyük bir fırsat sunuyor. 
  • Dini uygulamalar – Dünya çapında milyonlarca insan dinleriyle bağlantı kurmak ve onu hayatlarına entegre etmek istiyor. Kovid-19 günlük toplumsal toplantıları aksattı ve şuna benzer çevrimiçi hizmetler sağlayabilirsiniz: VR kilisesi zaten sosyal medyada popülerlik kazanıyor.
  • Spor Dalları - Spor etkinliklerinin artmasıyla birlikte YouTube'da spor aramaları da her yıl %90 artıyor. Bu size eski bir niş sporu yeniden canlandırma veya gelecek vaat eden bir alana atlama fırsatı sunar. 
  • Neon ışıkları - İster yatak odasında ister kafede kullanılsın neon ışıklar giderek daha popüler hale geliyor. Pazar büyüklüğünün neredeyse ulaşması bekleniyor 98.5'e kadar 2023 milyar ABD doları, bu da onların etrafında yoğunlaşan bir işten yararlanmanız için size büyük bir fırsat sağlar. 
  • Garaj yükseltmesi – insanlar her zaman garajlarını geliştirmek için çözümler arıyorlar, bu nedenle yeniden modelleme, dekorasyon ve düzenleme gibi hizmetler sunmayı düşünün. Bu fırsatı optimize etmek için tanıdığınız birinden ücretsiz danışmanlık veya organizasyonla başlayın ve ardından tavsiye isteyin. 

Sonuç 

Değişime hazır mısınız? Kendi işinizin patronu olup tutkulu olduğunuz ve gerçekten keyif aldığınız bir şey üzerinde çalışmak mı istiyorsunuz? Kendi çevrimiçi işinizi kurmanın zamanı geldi.

Elbette, çevrimiçi bir iş kurmak zor olabilir ama aynı zamanda heyecan verici ve güçlendiricidir. Başlamaya hazırsanız bu kılavuz, nasıl başlayacağınıza ve hangi adımları atacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.

Rakipleriniz ve sektörünüzü daha rekabetçi hale getirmek için dijital dünyanın en son trendlerini nasıl kullandıkları konusunda güncel kaldığınızdan emin olun. Bir iş adamı olarak ayakta kalabilmek ve çevrimiçi işinizin başarısını garanti altına almak için oyununuzun zirvesinde kalmalısınız.

İyi haber şu ki, kendi çevrimiçi işinizi yürütmenin, kendi hızınızda çalışmak ve tutkulu olduğunuz bir alana odaklanmak gibi birçok faydası vardır. Eğer bunu doğru yaparsanız, muhtemelen 9'dan 5'e kadar bir işte çalışarak kazandığınızdan daha fazlasını kazanabilirsiniz. Hatta eşinizin size yardım etmesini bile sağlayabilirsiniz. çift ​​olarak internetten para kazanın.

Çevrimiçi işinizi başlatmayla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin! Size yardımcı olmayı çok isteriz.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder