Yeni Başlayanlar İçin WordPress SEO Kılavuzu

Takip Etmesi Kolay Arama Motoru Optimizasyonu Rehberi

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
11 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Yeni Başlayanlar İçin WordPress SEO Kılavuzu

Bu kılavuz, arama motorlarındaki gizemi - nasıl çalıştıklarını ve aramanızı nasıl yapacağınızı - ortaya çıkarmak için geliştirildi. WordPress web sitesi En iyi uygulamaları kullanarak SEO için optimize edilmiştir. 

WordPress SEO konusunda size yardımcı olmak için arama motoru optimizasyonunun (SEO) temellerini, bunların web sitelerine, web tasarımına ve çevrimiçi içeriğe nasıl uygulanması gerektiğini ele alacağız.

Bu kılavuzu okumayı bitirdikten sonra WordPress SEO sürecine tamamen aşina olacaksınız ve arkasındaki mekanizmaların büyük bir kısmını anlayacaksınız.

İçindekiler

SEO nedir?

SEO, bir web sitesinin görünürlüğünü ve arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını artırma yöntemidir. SEO, daha arama motoru dostu ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan siteler oluşturmamıza yardımcı olur.

Tasarım, sayfadaki anahtar kelimeler ve bağlantılar dahil olmak üzere birçok şey bir web sitesinin görünürlüğünü etkiler. Ayrıca, SEO'nun birçok unsuru iyi bilinmemektedir. Sonuç olarak insanlar web sitelerinin ve içeriklerinin sıralamasını iyileştirmek için SEO'nun avantajlarından tam olarak yararlanamazlar.

Arama motorlarının hala büyüyen ve gelişen algoritmalar kullandığını unutmamak önemlidir. Ayrıca, arama motorlarının daha kaliteli sonuçlar sunmasına yardımcı olmak için arama motoru güncellemeleri oluşturulur.

SEO nasıl çalışır?

Basit bir dille açıklamak gerekirse SEO aşağıdaki prensibe göre çalışır.

  • Sen Bir web sitesi yapmak ve web sitenizin hangi bölümlerinin arama motorunda görünmesini istediğinize karar verin.
  • Arama motoru, web siteniz ve sayfalarınız hakkında girdi toplamak için "web tarayıcıları" gönderir.
  • Arama motoru bu girdiyi içeriğinizin ve bir bütün olarak web sitenizin kalitesini değerlendirmek için kullanır.
  • Bu değerlendirmeye göre web siteniz ilk sıralarda yer alır.

Her yeni sıralama sinyali gönderdiğinizde tarayıcılar sayfanızı yeniden ziyaret edecek ve veritabanındaki bilgileri güncelleyecektir. Yeni keşfedilen verilerin kalitesine bağlı olarak sitenizin sıralamasını iyileştirebilir veya azaltabilir.

SEO neden önemlidir?

Web sitenizi oluşturmanın bir amacı var ve insanların onu bulabilmesini istiyorsunuz. SEO'yu bilmek hedef kitlenizi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Hangi tasarım öğelerine öncelik vermeniz gerektiğini bilecek ve yüksek görünürlüğe sahip olacak ve ziyaretçileriniz için tatmin edici kalite sunacak içeriğin nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz.

Ayrıca, SEO olmadan, sınırlı görünürlüğe sahip bir web sitesine sahip olmak neredeyse hiç web sitesine sahip olmamak kadar kötü olduğundan, tüm sıkı çalışmanız boşa gidecektir. Son olarak, yeterli ziyaretçiniz yoksa SEO'yu bilmek, sitenizin neden görünürlükten yoksun olduğunu tam olarak anlamanıza yardımcı olabilir ve sıralamanızı iyileştirmek için adımlar atmanızda size yol gösterebilir.

Temel WordPress SEO ayarları 

WordPress, web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için anında kullanabileceğiniz bazı SEO ayarlarıyla birlikte gelir.

İşte oturum açtığınız anda yapılandırmanız gereken üç temel WordPress SEO ayarı: gösterge paneli.

WordPress site ayarlarını kontrol edin 

WordPress'in, kullanıcıların arama motorlarını web sitenizi taramaktan caydırmasına olanak tanıyan yerleşik bir seçeneğe sahip olduğunu biliyor muydunuz? sağlamak için site arama sonuçlarında görünüyoraçık olmadığından emin olmanız gerekir.

Ayara Ayarlar > Okuma yoluyla erişebilirsiniz. “Arama Motoru Görünürlüğü” ayarını bulun ve önündeki kutuyu işaretlemediğinizden emin olun.

arama motoru görünürlüğü seçeneği

Doğru kalıcı bağlantı (URL) yapısını ayarlayın 

Web sitenizdeki her web sayfası ve blog yazısının bir kalıcı bağlantısı vardır. SEO açısından bakıldığında, kalıcı bağlantılarınız SEO başarınız için çok önemlidir. Arama motorları, sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamak için kalıcı bağlantılardaki kelimeleri kullanır. 

Hedef anahtar kelimelerinizi kalıcı bağlantılara eklerseniz arama motorlarını doğru yöne yönlendirebilirsiniz. Ancak varsayılan WordPress ayarı, özel bir kalıcı bağlantı yapısı kullanmanıza izin vermez. Manuel olarak değiştirmediğiniz sürece “Gün ve ad” ayarına takılıp kalırsınız.

Doğru kalıcı bağlantı yapısını ayarlamak için Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar'a gidin. 

kalıcı bağlantı yapısı

Birçok SEO bilincine sahip WordPress kullanıcısı için ilk seçenek “Posta adı”dır. WordPress, web sayfanızdaki içeriği kullanmak ve o sayfa için en iyi kalıcı bağlantıyı otomatik olarak önermek için yerleşik bir kapasiteye sahiptir. Anlambilimden ödün vermeden kalıcı bağlantıları kısaltmak için gereksiz kelimeleri bile filtreler.

WordPress site sağlığını kontrol edin 

5.2 sürümünden itibaren WordPress, Site Sağlığı adı verilen harika bir özellik ile sunuluyor ve ardından 5.4 sürümünde site sağlığı durumu widget'ı geliyor. 

Bu, sitenizin sağlığını izleyebilen ve sitenizi iyileştirmek için bazı değişiklikler yapmanız gerektiğinde sizi bilgilendirebilen yerleşik bir özelliktir. Site sağlığı özelliğine WordPress kontrol panelinizden Araçlar > Site Sağlığı yoluyla erişebilirsiniz. 

site sağlığı

SEO açısından site sağlığı özelliği önemlidir, çünkü uzun vadede sitenizin sıralamasını tehlikeye atabilecek sorunlara yönelik bazı güncellemelere ve düzeltmelere işaret edebilir. Örneğin, bir güvenlik düzeltmesi, bilgisayar korsanlarının sitenizin güvenlik açıklarından yararlanmasını engelleyebilir; bu, arama motoru cezalarıyla sonuçlanabilecek bir sorundur. 

Site Sağlığı aracı, eksik bir SSL sertifikasından eksik temel WordPress güncellemelerine kadar değişen sorunları keşfedebilir. 

SEO için WordPress web sitesini optimize edin (en iyi uygulamalar)

Temel WordPress site ayarlarında ince ayar yapmayı tamamladığınızda oyununuzu geliştirmeye hazırsınız. İşte web sitenize uygulayabileceğiniz en iyi SEO uygulamaları.

İçeriğinizi düzenleyin ve optimize edin 

WordPress'in içeriğinizi daha iyi organize etmenize yardımcı olacak iki harika avantajı vardır: kategoriler ve etiketler. Bunları, web sitenizdeki içeriğin nasıl düzenlendiğine dair bir mantık vermek için kullanabilirsiniz. 

Sitenizde ele aldığınız farklı konular için kategoriler oluşturun. Kategorileri belirledikten sonra, tüm yayınlarınızı tek bir kategoride ortak bir konu altına yerleştirin. Etiketler, içeriğinizi alt konulara göre düzenlemenize yardımcı olmak için vardır. Gönderilerinizle ilgili ayrıntıları açıklarlar. 

WordPress'teki her gönderinin bir kategoriye ait olması gerekir. Etiketler tamamen isteğe bağlıdır. Gönderinize bir kategori atamazsanız WordPress onu otomatik olarak “Kategorize edilmemiş” kategorisine atayacaktır.  

Gönderiler > Kategoriler ve Gönderiler > Etiketler aracılığıyla kategoriler ve etiketler oluşturabilirsiniz.

kategoriler

Kategoriler önemlidir çünkü bunları daha anlamlı ve SEO dostu kalıcı bağlantılar oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar'a gidip "Özel Yapı"yı seçmeniz ve /%category%/%postname%/ yazmanız gerekir.

İçeriğinizi en iyi kullanılabilirlik için düzenlemek güçlü bir SEO sinyalidir. Ziyaretçileriniz web sitenizde gezinmenin ne kadar kolay olduğundan memnun kalacaklardır. Bunun üzerinde daha fazla zaman harcayacaklar ve daha iyi SEO sıralamaları elde edeceksiniz.

Uygun bir web sitesi yapısı oluşturun

Sitenizin kullanılabilirliği ve işlevselliği önemli olsa da web sitesi yapısını da ele almamız gerekiyor. Doğru web sitesi yapısı üç nedenden dolayı önemlidir. 

İlk olarak, iyi bir yapı, web sitenizin labirentinde gezinmenizi ve hızla büyümeye başladığında üzerinde çalışmanızı kolaylaştıracaktır. İkinci olarak, ziyaretçileriniz gezinmenin ne kadar kolay olduğunu takdir edeceklerdir. 

Son olarak ve en önemlisi, arama motorları tarafından gönderilen web tarayıcılarının web sayfalarınızı taraması daha kolay olacaktır. İçeriğinizin nerede bulunduğunu keşfedebilir ve kalıcı bağlantılarınızı arama sonuçlarına ekleyebilirler.

Her WordPress yapısı şu beş temel unsurdan oluşur:

  • Başlık gezinme menüsü – bu, ana sayfalarınızı, blog kategorilerinizi, alt kategorilerinizi vb. düzenlemek için kullanmanız gereken ana gezinme menüsüdür.
  • Kenar çubuğunda gezinme – kenar çubuğu gezinmesi genellikle e-Ticaret web sitelerinde görülür. Ana amacı ziyaretçilerinizin gezinmesini ve içerik bulmasını kolaylaştırmaktır.
  • Altbilgi gezinme – bu bölümde genellikle politikalara, şartlara, şirket bilgilerine ve daha fazlasına bağlantılar bulunur.
  • Sayfalar – sayfalar içeriğinizi daha etkili bir şekilde düzenlemenizi sağlar. Örneğin, gezinmeyi daha mantıklı hale getirmek için ana sayfanın altına alt sayfalar ekleyebilirsiniz.
  • Blog kategorileri – düzenli olarak yeni blog yazıları eklemeyi planlıyorsanız bunlar oldukça önemlidir. Kategoriler sayesinde kalıcı bağlantı çalışmalarınızın tamamını kolaylaştırabilir ve ziyaretçilerin blogları daha hızlı bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kontrol panelinizde herhangi bir şey oluşturmaya başlamadan önce bir e-tablo hazırlayın. En üstteki ana sayfayla başlayın ve kategori sayfalarını ekleyerek aşağıya doğru ilerleyin. Bu aşamada dahili bağlantı stratejinizi planlayabilirsiniz. Arama motorlarının, onlara yönlendiren daha fazla dahili bağlantı bulunan web sayfalarına öncelik verdiğini unutmayın. 

Elektronik tabloyla işiniz bittiğinde web sayfalarınızı ve kategorilerinizi oluşturabilirsiniz. Son adım olarak, XML site haritası oluşturup Google Search Console'a gönderin. Bu, Google'ın düzgün bir şekilde tarama yapmasına ve blogunuzu indeksleyin veya web sitesi.

Kaliteli içerik oluşturun ve yazın

WordPress'i SEO için ayarlamak önemli olsa da, bu güçlü bir SEO stratejisinin yalnızca bir kısmıdır. SEO'yu göz önünde bulundurarak kaliteli içerik oluşturmanız ve yazmanız gerekecektir. “Aklınızda SEO” yapmak anlamına gelir Anahtar kelime araştırma ve hedef kitleniz için en alakalı anahtar kelimeleri bulmak. Daha sonra belirlediğiniz anahtar kelimeleri kullanarak içerik stratejisi oluşturabilirsiniz. 

için kaliteli içerik yaz, içeriğin değerinden asla miktar ve yayınlanma sıklığından ödün vermemelisiniz. Hedeflenen anahtar kelimeleri kullanırken aynı zamanda iyi araştırılmış, orijinal ve ilgi çekici içerik yazdığınızdan da emin olmalısınız. 

Başlangıçta haftada bir değerli içerik ekleyebilirsiniz. Arama motorları sitenizi aktif olarak görecektir, bu da güçlü bir SEO sinyalidir. Ayrıca zamanla çevrimiçi olarak daha fazla içeriğe sahip olacaksınız ve arama motorları bunu sitenizin sıralamasını daha iyi değerlendirmek için kullanabilecek. 

WordPress web sitenizin performansını optimize edin

Bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralara çıkması için son derece iyi performans göstermesi gerekir. Aşağıdaki ipuçları WordPress web sitenizin performansını artırmanıza ve SEO’yu geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Web sitenizi mobil uyumlu hale getirin 

Bittiğini biliyor muydun 4.3 milyar aktif mobil internet kullanıcısı? Bu arada bitti Google aramalarının %60'i mobil cihazlardan kaynaklanmaktadır. Google dahil arama motorları, duyarlı tasarımın güçlü bir SEO sinyali olduğuna karar verdi. 

Sitenizin hem masaüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda olağanüstü iyi performans gösterdiğinden kesinlikle emin olmalısınız. WordPress ile mobil uyumlu bir WordPress teması kullanmanız yeterlidir ve hazırsınız. 

Web sitenizi güvenli hale getirin 

Google veya herhangi bir arama motoru, kullanıcılarını çevrimiçi güvenliklerine tehdit oluşturan web sitelerine yönlendirmek istemez. Web sitesi güvenliği yalnızca bir SEO faktörü değildir, aynı zamanda size geri tepebilecek ve web sitenizin cezalandırılmasına ve arama sonuçlarından çıkarılmasına neden olabilecek bir şeydir. WordPress sitenizi süper güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

  • Düzenli olarak WordPress'i, eklentileri ve temayı güncelleyin;
  • HTTPS şifreli bağlantıları etkinleştirmek için SSL sertifikalarını kullanın;
  • Güçlü bir yönetici şifresi kullanın (12 karakter, BÜYÜK HARFLER, sayılar ve özel semboller);
  • Güvenli bir barındırma sağlayıcısı seçin; Ve
  • Giriş URL'sini değiştirin (kurulum ücreti WPS Girişi Gizle eklentisine gidin, Ayarlar > WPS Girişi Gizle'ye basın ve giriş URL'sini değiştirin).

Web sitenizin hızlı yüklenmesini sağlayın 

Google ayrıca web sitenizin yüklenme hızını bir sıralama faktörü olarak alır. Hızlı yükleme hızı, birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi sağlar ve web sitenize tüm cihazlarda göz atmayı daha keyifli hale getirir. Aşağıdakiler gibi birçok çevrimiçi hız testi aracından birini kullanabilirsiniz: PingdomYükleme hızınızı kontrol etmek için. Performans derecesini, yükleme süresini ve sitenizin neyi kötü yaptığını özetlediği için yeni başlayanlar için harikadır. 

Ortaya çıkan önerilerden bazıları sizin tek başınıza gerçekleştiremeyeceğiniz kadar teknik olabilir, ancak sizin açınızdan yapabilecekleriniz şunlardır:

  • Daha hızlı yükleme süreleri için görüntüleri optimize edin;
  • Ücretsiz veya WordPress önbellekleme eklentisini yükleyin ve kullanın (WP Super Cache sağlam bir seçimdir ve ücretsizdir);
  • Blog yorumlarını sayfalara ayırın (Ayarlar > Tartışma > Yorumları sayfalara ayırın); Ve
  • Video veya ses dosyalarını doğrudan yüklemeyin; bunun yerine yerleştirmeyi kullanın.

Web sitenizin kullanılabilirliğini mükemmel hale getirin 

Kullanılabilirliği web sitesi yapısı bölümünde zaten ele almıştık. En iyi uygulama işleri basit tutmaktır. Sitenizi her zaman kullanılabilirlik açısından test etmelisiniz. Bir ziyaretçinin belirli özellikleri tetiklemek veya içerik bulmak için kaç eylem gerçekleştirmesi gerektiğini kontrol edin; ne kadar az eylem gerçekleştirmeleri gerekiyorsa o kadar iyidir. 

Kullanılabilirliği mobil cihazlarda da test etmeyi unutmayın. Kullanıcı deneyimi tüm ekran boyutlarında tutarlı olmalıdır. Ayrıca, sitenin estetiğine katkıda bulunan ve kullanılabilirliğin ana faktörleri olan beyaz alanı, renkleri ve yazı tiplerini de dikkate alın.

Performansı takip ettiğinizden emin olun

Birçok web sitesi sahibi ve yöneticisinin anlayamadığı şey, web sitesi performans optimizasyonunun devam eden bir çaba olduğudur. Bir kez optimize edip öyle bırakamazsınız. Bazı WordPress çekirdeği, eklentileri ve tema güncellemeleri site performansını etkileyebilir.

Ziyaretçilerinizi etkilemeye devam etmek ve arama motorlarına güçlü bir sıralama sinyali göndermek için site performansınızı düzenli olarak izlemek çok önemlidir. 

WordPress SEO eklentilerine sahip olmalısınız 

WordPress size SEO çalışmalarınızı kolaylaştırmanın bir yolunu sunar. eklentileri. SEO stratejisini otomatikleştirmek ve SEO oyununuzu bir sonraki seviyeye taşımak için çeşitli WordPress SEO eklentilerini kullanabilirsiniz. 

Aynı anda birden fazla SEO eklentisine sahip olmanıza gerek olmadığını unutmayın. Biri işi yapacak, bu yüzden dikkatli seçin. İşte dikkate almaya değer en iyi on WordPress SEO eklentisi.

1. WordPress için Hepsi Bir Arada SEO

AIOSEO, en popüler WordPress SEO eklentilerinden biridir. SEO zorluklarının çoğu için kapsamlı bir çözümdür. Web sitenizi en baştan optimize etmenize olanak tanıyan harika bir kurulum sihirbazıyla indirilir. 

2. Yoast SEO

Yoast SEO Popülerlik söz konusu olduğunda WordPress için Hepsi Bir Arada SEO'nun yanındadır. Bu araç, sitenizi arama motorları için optimize etmek için ihtiyaç duyacağınız her şeyle birlikte gelir. Kurulum ve kurulum zorlayıcı değildir ancak ilk kez yapıyorsanız yine de talimatları okumanız gerekecektir.

3. Semrush SEO Yazma Asistanı

Anahtar kelime araştırmanızı yaptıysanız Semrush SEO Yazma Asistanı WordPress eklentisi, içeriğinizi daha iyi optimize etmenize yardımcı olabilir. Ücretsiz olarak ücretsiz kullanabilirsiniz Semrush bazı sınırlamalarla hesap. 

4. SEOPress

SEOPress yeni başlayanlar için uygun bir WordPress SEO eklentisidir. Meta başlık, açıklama, resim ve içerik XML site haritaları, açık grafik desteği ve daha fazlası gibi SEO özellikleriyle birlikte gelir. Ayrıca bilgili WordPress kullanıcıları için daha uygun gelişmiş ayarlara da sahiptir.

5. Rank Math

Rank Math, WordPress SEO eklenti ailesinin en yeni üyesidir. Kullanımı çok basittir. Sitenizi sosyal medya ve arama motorları için optimize etmek için kullanabilirsiniz. XML site haritası oluşturma ve içerik optimizasyonu da dahil olmak üzere birçok özellikle birlikte gelir.

6. MonsterInsights

MonsterInsights zahmetsizce kurmanıza ve kullanmanıza olanak tanır Google Analytics WordPress web sitenizle. Raporların tamamını kontrol panelinizden okuyabilirsiniz. Bu araçla web sitenizin ziyaretçileri ve en iyi performans gösteren içerik hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

7. Broken Link Checker

Kırık Bağlantı Denetleyicisi, içeriğinizde bozuk bağlantılar veya resimler olup olmadığını zahmetsizce kontrol etmenizi sağlar. Eklenti bozuk bir bağlantı tespit ederse sizi uyaracaktır. Arama motorlarının bozuk bağlantıları taramasını önlemek için bunu manuel olarak düzeltebilir veya eklentiyi ayarlayabilirsiniz.

8. Yet Another Related Posts Plugin

Ziyaretçilerinizin daha fazla etkileşimde kalmasını ve sitenizde daha fazla zaman geçirmesini istiyorsanız Yet Another İlgili Gönderiler Eklentisi harika bir seçimdir. Site ziyaretçiniz tarafından o anda tüketilen içerikle ilgili içeriği otomatik olarak görüntüler.

9. SEO İyileştirilmiş Görüntüler

SEO Optimize Edilmiş Görseller, görsel ağırlıklı bir web sitesi işletiyorsanız harika bir eklentidir. Tüm resimlerinize otomatik olarak SEO dostu başlıklar ve alt özellikler eklemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca alt özelliğinizde yazı başlığını, kategorileri veya etiketleri kullanmanıza yardımcı olacak özel bir alt özellik değer düzenleyicisini de destekler.

10 WPtouch Mobil Eklentisi

Mobil uyumlu bir WordPress temasına yatırım yapmak istemiyorsanız, WPtouch Mobil Eklentisi duyarlı bir mobil tasarım elde etmenize yardımcı olacaktır. Eklenti web sitenizi dönüştürür ve mobil uyumlu hale getirir. 

Sayfa içi ve sayfa dışı SEO sıralama faktörleri

SEO üzerinde çalışırken sıralamanızı etkileyen mevcut faktörlerin farkında olmanız gerekir. Bunlar sıralamanızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen unsurlardır.

İki tür sıralama faktörü vardır: Sayfa İçi ve Sayfa Dışı. Kılavuzun geri kalanında bu faktörlerin üzerinden geçeceğiz ve bazılarını daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Bazıları açıklayıcıdır, bazıları ise açıklama gerektirebilir.

Sayfa İçi SEO

WordPress web sitenizin her sayfası farklı şekilde sıralanabilir. Neden? Çünkü farklı şekilde optimize edilmiş sayfa içi sıralama faktörlerini öne çıkarabilirler. Her sayfayı sayfa içi SEO faktörlerini göz önünde bulundurarak optimize etmek çok önemlidir.

İşte dikkat etmeniz gerekenler:

  • içerik – ziyaretçiler web sayfalarınıza içerik nedeniyle gelirler; bu nedenle arama motorları içeriğin kalitesini ve alaka düzeyini çok önemli SEO faktörleri olarak kullanır. Evet, içeriğiniz anahtar kelimeler içerebilir ancak aynı zamanda ziyaretçiye değer sunması da gerekir. Konuyla alakalı, iyi araştırılmış, ilgi çekici ve yüksek kalitede olmalıdır.
  • title etiketi – başlık etiketi bir web sayfasının başlığını belirtir. Google'da bir arama yaptığınızda, arama sonuçlarında gördüğünüz o mavi tıklanabilir bağlantılar aslında başlık etiketleridir. İyi optimize edilmiş bir başlık etiketi şu özelliklere sahip olmalıdır: öncelikle anahtar kelimeleri içermeli, 50 ila 60 karakter uzunluğunda olmalı ve ilgi çekici olmalıdır. Sitenizdeki her sayfanın benzersiz bir başlık etiketi olmalıdır.
  • URL – kategori hiyerarşisini ve kalıcı bağlantıları zaten tartıştık. İyi optimize edilmiş URL'ler, arama motorlarının sayfanın kullanıcıların arama sorgularıyla alaka düzeyini belirlemesine olanak tanır.
  • Resim alt metni – bu, bir görüntünün işlevini ve görünümünü tanımlamak için kullanılır. Alternatif metni açıklayıcı tutmalısınız. Anahtar kelimelerinizi eklemekten çekinmeyin, ancak anahtar kelime doldurmaktan kaçının. 

Sayfa dışı SEO

Sayfa dışı SEO, web sitenizin dışında gerçekleştirdiğiniz eylemleri kapsar. Ancak bu eylemler aynı zamanda web sitenizin sıralamasının daha iyi olmasına da neden olabilir. Ana sayfa dışı SEO faktörleri arasında alaka düzeyi, güvenilirlik ve otorite bulunur.

En önemli sayfa dışı SEO taktiği bağlantı kurma çünkü arama motorları backlinkleri kaliteli içerik sunduğunuzun kanıtı olarak görüyor.

Diğer sayfa dışı SEO sıralama faktörleri şunları içerir:

  • Konuk bloglama;
  • Etkileyici pazarlama;
  • Markadan Bahsedilenler; Ve
  • Sosyal medya pazarlamacılığı.

WordPress web siteleri için SEO teknikleri 

Yeni başlayan biri olarak, sizinle paylaştığımız tüm SEO en iyi uygulamalarını takip etmekte zorlanabilirsiniz. WordPress web siteleri için en kolay SEO tekniklerinden bazılarını derledik. 

Blog çalıştırmaya başlayın  

WordPress web sitenizde bir blog bölümünüz yoksa kesinlikle bir tane başlatmayı düşünmelisiniz. Bloglar belirli anahtar kelimeleri hedeflemenize, ziyaretçilerinizle etkileşime geçmenize ve onlarla ilişki kurmaya başlamanıza olanak tanır. 

Unutmayın, günlük paylaşım yapmanıza gerek yok. İlgili bir konuyu belirlemek ve onu iyi araştırmak için birkaç gün ayırın. Ziyaretçilerinize değerli içerikler sunmanız gerekiyor ve buna zaman ve çaba harcamadığınız sürece bunu yapamazsınız.

Konuk blog yazarı olun 

Fazladan zamanınız varsa neden bunu diğer web siteleri için içerik yazmak için kullanmıyorsunuz? Kendi web sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olabilir. Daha da önemlisi, otorite oluşturmak ve çevrimiçi erişiminizi genişletmek için diğer blogların popülerliğinden yararlanabilirsiniz. 

Sektörünüzdeki ilgili blogları bulun ve misafir bloglama politikalarını inceleyin. Takip bağlantılarına izin veriyorlarsa, bunu bağlantı kurma girişiminizin başlangıcı olarak düşünün.

Nişinizde aktif olun 

Nişinizde aktif olmak ağınızı genişletmenize, çevrimiçi etkinizi geliştirmenize ve organik trafiği artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak bu, blog yazıları yazmanın ve sitenizi SEO için optimize etmenin ötesine geçer. 

Çok sayıda seçenek var. Web seminerlerine katılabilir, YouTube kanalınızı açabilir, daha aktif olabilirsiniz. sosyal medyaya da bir podcast başlat kendi başına. 

Bağlantı kurmayı öğrenin 

Bağlantı kurmaya başlamak çok zordur. Biraz güvenilirlik ve otorite oluşturduğunuzda işler daha kolay hale gelir ve web siteniz çok fazla trafik oluşturmaya başlar. Başlamak için en iyi yer, geniş bir sosyal yardım girişimi başlatmak ve web sitesi sahiplerinden ve blog moderatörlerinden geri bağlantı istemek olacaktır.

İlgili olmayan web sitelerindeki bağlantıların SEO veya kaliteli trafik açısından size pek faydası olmayacağından, nişinizin içinde kaldığınızdan emin olun. Bu backlink akışının bir kısmını sağladıktan sonra oyununuzu hızlandırabilirsiniz. Rakibinizin backlinkini araştırın Sizin de takip edebileceğiniz fırsatları belirlemek için ağ. 

Bu size kafa karıştırıcı geliyorsa, işte kullanabileceğiniz harika bir kaynak. Kesinlikle yeni başlayan biri olarak bağlantı kurmayı öğrenin.

Sonuç 

WordPress, web sitenizi arama motorları için optimize etmek için çeşitli fırsatlar sunar. Kontrol panelindeki temel SEO ayarlarının yanı sıra, SEO faaliyetlerinizi kolaylaştırmak için çeşitli eklentileri de kullanabilirsiniz. 

Sayfa dışı SEO stratejiniz üzerinde çalışırken sayfa içi en iyi SEO uygulamalarını takip ettiğinizden emin olun. Unutmayın, SEO hem sürekli hem de uzun vadeli bir çabadır. Çalışmanızın sonuçlarını görebilmeniz zaman alacaktır. SEO becerilerinizi geliştirmeye devam edin; çevrimiçi varlığınızı tamamen yeni bir seviyeye taşıyacaksınız.

Hakkında bir yorum “Yeni Başlayanlar İçin WordPress SEO Kılavuzu”

  1. Rob Dekan

    Teşekkürler, çok detaylı ve etkileyici! Sayfa içi ve sayfa dışı SEO için gerçekten iyi ipuçları. Önerilen bağlantılar da harika ve oradan birçok anlamlı bilgi aldım.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder