2023'te Dropshipping İşine Nasıl Başlanır?

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
25 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'te Dropshipping İşine Nasıl Başlanır?

Yani bir dropshipping işi mi başlatmak istiyorsunuz? 

Dropshipping, diğerleri gibi bir ticari girişimdir ve lansman stratejinizi planlamanız ve yürütmeniz biraz zaman ve çaba gerektirecektir. Doğrudan konuya atlamak heyecan verici olabilir, ancak önceden araştırma yapmadan bunu yapmak, ileride sizin için bazı önemli sorunlara neden olabilir. 

O zaman ne yapmalısın?

Kesinlikle mümkün olduğu kadar çok bilgi edinmeyi düşünmelisiniz. Akıllı kararlar vermenize yardımcı olacak ve kapsamlı bir planla gel

Dropshipping işinize sorunsuz bir şekilde başlamak için izleyebileceğiniz adım adım kılavuzu burada bulabilirsiniz. Ancak adımları paylaşmadan önce dropshipping işinin gerçekte ne olduğuna bakalım.

Git “E-Ticaret (dropshipping) web sitenizi kurmaya başlayın 

Dropshipping işi nedir? 

Dropshipping, e-ticaret sektörünün bir alt alanıdır. Bu, müşterilerinize ürün satacağınız anlamına gelir. Ancak farklı olarak klasik bir e-ticaret işi kurmak, bunu benzersiz bir şekilde yapacaksınız. Dropshipping işletmenizin sattığı ürünleri hiçbir zaman stokta tutmasına gerek kalmayacak. 

Ürünleri başka bir perakendeciden, toptancıdan veya üreticiden önceden satın almak yerine, yalnızca müşteriniz sizden sipariş verdiğinde satın alma işlemi gerçekleştireceksiniz. Bu perakende satış yöntemini benzersiz kılan da tam olarak budur. 

Dropshipping iş modeli aynı zamanda ürünleri paketlemek ve müşterilere göndermekle hiçbir ilginizin olmadığı anlamına da gelir. Üçüncü bir taraf da bunu sizin için yapar. 

Basitçe söylemek gerekirse, dropshipping işletmeniz müşterilerinizin ürün sipariş etmek için kullanabileceği çevrimiçi bir mağaza olacaktır. Ancak işletmenizin satılan ürünlerle bir web sitesinde listelenmesi dışında hiçbir ilgisi yoktur.

Stoksuz satış modeli nasıl çalışır? 

Dropshipping modelini teknik açıdan incelersek yerleşik tedarik zinciri yönetimi yöntemlerinden biridir. Bu modelin nasıl çalıştığını anlamak için üretimden ürünlerin müşterilere teslimine kadar tedarik zincirinin temel unsurlarını anlamanız gerekir. 

Dropshipping tedarik zincirindeki üç temel unsur üreticiler, toptancılar ve perakendecileri içerir. 

  • Üreticiler üretimde yer alan taraflardır. Müşteriler onlardan ürün satın alamıyor. Üreticiler genellikle ürünlerini doğrudan perakendecilere veya toptancılara satarlar.
  • Toptancılar Çeşitli üreticilerden satın aldıkları birçok ürünü stoklarında tutuyorlar. Toptancılar, ürünleri perakendecilere satmadan önce, yeterli kar marjını sağlamak için bunları fiyatlandırırlar. 
  • Sonunda, biz var perakendecilerÜrünleri doğrudan müşterilere satan.

Dropshipping modelinin nasıl çalıştığını anlamak için bu tedarik zincirinde özel bir tür perakendeci olduğunuzun farkına varmanız gerekir. Bir müşteri web sitenize sipariş verdiğinde, siparişle ilgili bilgileri dropshipping ortağınıza ileteceksiniz. Bu durumda ya toptancı ya da üreticidir. 

Dropshipping ortağı, sipariş edilen ürünleri paketler ve müşterilere gönderir. Dropshipping ortağınız sizden ürün ve hizmet için ücret alırken, siz de müşterilerinizden ürün için ücret alırsınız. Tedarik zincirinde ne kadar çok taraf olursa, maliyetler de o kadar artacak ve bu da size önemli ölçüde daha düşük bir kar marjı bırakacaktır. Dropshipping işletmelerinin tedarik zincirlerini mümkün olduğunca kısa tutma eğiliminde olmasının nedeni budur.

stoksuz satış modeli

Artık dropshipping'in nasıl çalıştığını anladığınıza göre, neden zaman ayırmaya değer olduğunu görelim.

Dropshipping neden buna değer? 

Dropshipping için küresel pazar şu şekilde değerlendirildi: $ 102.2 milyar 2018'de ise 28.8 ile 2019 arasında %2025'lik bir Bileşik Büyüme Oranı ile büyümesi bekleniyor. Açıkça görülüyor ki bu, para kazanmak için sayısız fırsata sahip devasa bir pazar. Ancak, çevrimiçi para kazanmak için birçok fırsat başka bir manada. Dropshipping'i benzersiz kılan bir şey var mı? 

Evet var. Aslında dropshipping iş modelinin birçok artısı var.

Dropshipping iş modelinin artıları 

  • İş uzmanlığına gerek yok – dropshipping işine başlamak için işletme sahibi veya yönetici olarak daha önce herhangi bir deneyime sahip olmanıza gerek yoktur. Bir operasyonu başlatmak ve onu başarı için donatmak için yalnızca dropshipping sürecine ve pazar araştırmasının temellerine aşina olmanız gerekir.
  • Düşük ön yatırımlar – bir iş kurmanın ilk maliyetleri önemli miktarda olabilir. Dropshipping işinde durum böyle değil. Depolama tesislerine, envanter yönetimi teknolojilerine yatırım yapmanıza veya ek personel kiralamanıza gerek kalmayacak. Paranız, normalde önceden oluşturmanız gereken envanterde sıkışıp kalmayacaktır. 
  • Hızlı bir şekilde iş başlatın – dropshipping işine başlamak hızlı ve kolaydır. Piyasadan yetenek bulma, ayrıntılı iş ve pazarlama stratejileri oluşturma veya uygun fiyatlı bir depolama tesisi bulma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. O zamandan beri temelde yalnızca işlevsel bir web sitesine ihtiyacınız var, birkaç saat içinde işinizi başlatabilirsiniz. 
  • İşletme lokasyonuna gerek yok – Dropshipping işini yürütmenin bir diğer avantajı da bunu istediğiniz yerden yapabilme yeteneğidir. Bir iş lokasyonuna ya da gösterişli ofislere gerek yok. Bir dropshipping gurusu olabilirsiniz ve yine de evinizin rahatlığında her şeyi bir dizüstü bilgisayarda yapabilirsiniz. Başka bir avantaj da, seyahat ederken bile yeni ürünler temin edip bunları mağazanıza ekleyebilmenizdir.
  • Geniş ürün seçenekleri – dropshipping mağazanız aracılığıyla kelimenin tam anlamıyla her şeyi satabilirsiniz. Özel depolama ve nakliye gereklilikleri konusunda endişelenmenize gerek kalmadan geniş ürün yelpazesi arasından seçim yapabilmek size avantaj sağlar. Yeterli satış elde edemiyorsanız çeşitli fikirleri test edebilir ve teklifinizi hızla değiştirebilirsiniz. 
  • Kolay ölçeklenebilirlik – son olarak, bir dropshipping işinin ölçeğini büyütmek veya küçültmek kolaydır. Yalnızca bir vitrin olduğunuz için web sitenize kolayca ürün ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Bu sürece aşina olduğunuzda, teklifinizi birkaç dakika içinde talebi karşılayacak şekilde ölçeklendirebilirsiniz.

8 adımda başarılı bir dropshipping işine nasıl başlanır?

Artık dropshipping iş modeli hakkında temel bir anlayışa sahipsiniz. Hala bir tane başlatmak istiyor musun? 

İşte tamamlamanız gereken sekiz adım Bir dropshipping girişiminin gururlu sahibi olmak.

Adım 1: Dropshipping işiniz için doğru pazarı (niş) bulma

İlk adım, hedef niş pazarınızı anlamayı ve pazar araştırması yapmayı kapsar.

Niş nedir

“Pazar” geniş bir terim olsa da “niş pazar” değildir. Niş pazar, daha geniş bir pazarın daha küçük bir kısmıdır. Niş pazarlar özel ürünlerin satışı için uygundur. Bir nişin kendine özgü tercihleri ​​ve talepleri vardır. Eğer niş bir pazara odaklanırsanız, çok spesifik müşterilere hitap etmede başarılı olursunuz ve daha geniş bir pazara odaklanan rakiplerinizi yenersiniz. 

Talep bulma

Niş bir pazar oluşturmak istiyorsanız pazar araştırmasını ciddiye almanız gerekir. Birincil hedefiniz talep bulmaktır. Dropshipping fikirleriniz yalnızca kârlıysa iyidir ve kârlı olup olmadıklarını öğrenmenin tek yolu, nişi daha fazla araştırın hedeflemeyi planlıyorsunuz. 

gibi ücretsiz bir araç kullanabilirsiniz. Google Arama Trendleri Şu anda trend olan ürünleri belirlemek için. Ayrıca anahtar kelime araştırma araçlarını da kullanabilirsiniz. Semrush Yüksek talep gören ürünleri belirlemek. Aylık aranma hacmi yüksek olan ürünlerin talebin yüksek olduğu kabul edilir. Bunu aklında tut.

Çok fazla rekabet olmamasını sağlamak

Niş bir pazarda rekabetin olması sağlıklıdır ancak çok fazla olması iyi değildir. Bu, niş pazarın ürün tekliflerine doymuş olduğunun bir işaretidir ve gürültüyü azaltmanın tek yolu kar marjınızı en aza indirmektir. Ürün adlarını arama motorlarına yazın ve kaç çevrimiçi mağazanın bunları sattığını görün. Daha fazla rakibi belirlemek için ürün adlarına "çevrimiçi", "çevrimiçi satın al", "ücretsiz gönderim" ve diğer alakalı anahtar kelimeleri ekleyerek denemeler yapabilirsiniz.

SemRush aracı burada yine faydalıdır. Belirli ürünler için pazarınızın ne kadar rekabetçi olduğunu keşfetmek için bunu kullanabilirsiniz. Ürün anahtar kelimelerinizi girin ve “Rekabet” değerine bakın. “Rekabet” değeri, TBM ve rekabet verilerini ifade eder. Başka bir deyişle, hedeflenen anahtar kelimeniz (ürün) için şu anda Google AdWords'te reklam yayınlayan reklamverenlerin sayısı.

Kullanılabilirlik değeri

Niş pazarda ürünlerinize haklı bir ihtiyaç olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Potansiyel müşterinizin çözebileceğiniz bir hedefi, sorunu veya ihtiyacı var mı? İyi bir niş pazar, potansiyel müşterilerinizin yaşamlarını iyileştirmek ve sorunları çözmek için çeşitli fırsatlar sunar.

Anlık satın alma ürünleri

Son olarak, doğru niş pazar, anlık satın alma ürünlerinin geliştiği yerdir. Bu, daha kısa zaman dilimlerinde daha fazla satış elde edebileceğiniz ve bu da doğrudan daha fazla kâra dönüşebileceğiniz anlamına gelir. Örneğin, niş anlık satın alma ürün pazarları, akıllı telefon ekipmanlarını, fitness aletlerini ve evcil hayvan ürünlerini satabileceğiniz pazarlardır.

2. Adım: Doğru ürünleri tanıma

Niş pazarınızı belirledikten ve hangi ürünleri satmak istediğinizi öğrendikten sonra, satılacak doğru ürünleri aramaya hazırsınız. Dropshipping işinizdeki başarınız, satmak için doğru ürünleri seçip seçmediğinize bağlı olduğundan bu çok önemli bir adımdır. İşte akılda tutulması gereken dört temel şey.

Ürün kalitesi

Birçok üretici aynı ürünleri üretiyor. Ancak tüm öğeler eşit yaratılmamıştır. Bazı üreticiler daha iyi tasarımlara sahiptir, kaliteli malzemeler kullanır ve gelişmiş üretim prosedürlerini uygular. Bütün bunlar ürünlerin kalitesine yansıyor. Müşterilerinizi memnun etmek, iadeleri önlemek ve tekrar satış yapılmasını sağlamak için sattığınız ürünlerin kaliteli olması gerekir. 

Kalite kontrol edilmesi kolay bir şeydir. Ürün konusunda uzman değilseniz, niş konusunda uzmanlaşmış blog yazarlarının yazdığı ürünler hakkındaki yorumları okuyabilirsiniz. Bir üreticinin satmak istediğiniz ürünlerini Google'da arayın ve rakiplerin web sitelerindeki müşteri yorumlarını ve derecelendirmelerini kontrol edin. İncelemeler ve derecelendirmeler, belirli ürünlerin kalitesini ölçmenize yardımcı olmak için fazlasıyla yeterli olacaktır. 

ürünün fiyatı

Oldukça pahalı ürünler satmaya odaklanan bazı stoksuz satış işletmeleri olsa da rakiplerinizin çoğunluğu düşük fiyatlı ürünler tedarik etmeye ve satmaya odaklanıyor. Düşük biletli ürünler büyük miktarlarda satılır ve düşük kar marjı sağlar. Ancak satış hacmi düşük kar marjını telafi ediyor. Ayrıca, yüksek fiyatlı ürünlerden farklı olarak, düşük fiyatlı ürünlerin müşterileriniz tarafından anında satın alınması daha olasıdır.

Kullanılabilirlik değeri 

Kullanılabilirlik değerinin tanımı şu şekildedir: "Belirli bir bağlamda belirli bir kullanıcının, tanımlanmış bir hedefe etkili, verimli ve tatmin edici bir şekilde ulaşmak için bir ürünü/tasarımını ne kadar iyi kullanabileceğinin bir ölçüsüdür." Düşük maliyetli ürünlerle uğraşırken, büyük kullanılabilirlik değeri elde edemeyeceksiniz. 

Bununla birlikte, sattığınız tüm ürünler hedef müşterilerinize en azından bir miktar kullanılabilirlik değeri sunmalıdır. Ürünleri araştırmak ve 5 yıldızlı ve 1 yıldızlı incelemeleri incelemek, bunların kullanışlılığı ve müşterilerin bunlara ne kadar değer verdiği hakkında size çok şey söyleyebilir.

Anlık satın alma ürünleri 

Dropshipping için doğru ürünler anlık satın alma ürünleridir. Bunlar, müşterilerin planlamadan satın alma eğiliminde olduğu tüm ürünleri kapsar. Bunlar kupalardan kalemlere kadar her şey olabilir. 

Bu tür ürünleri satmanın güzel tarafı müşterilerin karar verme süreçlerinin hızlı olmasıdır. Ayrıntılı ürün açıklamalarını okumalarına, 360 derecelik görselleri izlemelerine veya blog bölümünüzde ürün incelemelerine bakmalarına gerek yok. 

Doğrudan size daha az soru soracaklar ve bu da size çok zaman kazandıracak. Ani satın alma ürünleri nadiren iade edildiğinden ve iade edilirse iade maliyetleri, yüksek fiyatlı ürünlere göre önemli ölçüde daha düşük olduğundan, çok fazla para tasarrufu sağlarsınız.

3. Adım: Potansiyel rakipleri analiz etmek 

Tamam, niş pazarınızı belirlediniz ve satmak istediğiniz potansiyel ürünlerin bir listesine sahipsiniz. Bir sonraki adım potansiyel rakipleri analiz etmektir. Bu analiz, rekabetin düzeyini ölçmenize, kim olduklarını anlamanıza ve nasıl çalıştıklarını anlamanıza yardımcı olduğu için değerlidir. 

Rekabet olmadan niş bir pazar bulamayacağınızı unutmayın. Bunun moralinizi bozmasına izin vermeyin. 5 ila 10 arası rakibi belirlemek için aşağıdaki yöntemleri kullanın ve aşağıdakiler gibi büyük oyunculardan bazılarını dahil ettiğinizden emin olun: Amazon.

Tüm rekabet araştırmaları basit bir Google aramasıyla başlar. Google ile rakiplerin listesini oluşturmak kolaydır. Satmak istediğiniz ürünleri tek tek arayın ve ilk sayfada bulunan sonuçlardan 5 ila 10 tanesini kopyalayıp yapıştırın. 

Daha sonra, rakiplerinizin neler yaptığını öğrenmek için rakip casus araçlarını kullanabilirsiniz. Bu araçlardan biri Similarweb. Casus araçlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere değerli bilgiler sağlar:

  • Web sitesi bilgileri
  • Trafik kaynakları
  • Web sitesi ziyaretçi sayısı
  • Aktif resmi sosyal medya profilleri

Sosyal medya profillerini keşfettikten sonra onlara bakmak için biraz zaman ayırın. Müşterileriyle nasıl iletişim kurduklarını öğrenmeye çalışın. Satışları artırmak için indirim ve satış taktiklerini kullanıyorlar mı ve bunları ne zaman kullanıyorlar? Hangi görselleri kullandıklarını ve yayın tasarımlarında herhangi bir kalıp olup olmadığını keşfedin. Bu bilgileri daha sonra kendi sosyal medya profilinizi başlattığınızda kullanabilirsiniz. bir sosyal medya pazarlama kampanyası başlatmak.

En son gönderilerinden haberdar olmak istiyorsanız bu profilleri beğenmekten ve takip etmekten çekinmeyin. Hatta bir adım daha ileri giderek resmi web sitelerinde e-posta aboneliği seçeneği olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Abone olun ve herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan gelen kutunuza yeni bilgiler alacaksınız. 

4. Adım: Doğru tedarikçileri bulma 

Doğru tedarikçileri bulmak listemizdeki bir sonraki adımdır. Ürünlerinizi tedarik etmenin zamanı geldi. Doğru dropshipping tedarikçisiyle çalışmak işinizi artırabilir veya bozabilir. Bu seçim sürecini çok ciddiye almanızı rica ediyoruz. 

Zaten önemli bir kısmı tamamladınız; satmak istediğiniz ürünleri seçtiniz. Şimdi onlara tedarik sağlayacak en iyi dropshipping ortağını nasıl seçeceğimizi görelim.

Üreticiler ve tedarikçilerle doğrudan iletişime geçin

Meşru ve yerleşik dropshipping tedarikçileri kurulum, aylık veya yıllık ücret talep etmez. Dropshipping dünyası aracılar ve dolandırıcılarla doludur, bu yüzden dikkatli olun. Kendileriyle iş yapmak için ücret talep eden tedarikçilerden kaçının.

Tedarikçi arayışınız üreticiyle başlamalıdır. Bazı üreticiler minimum sipariş gerekliliklerini zorunlu kılarken diğerleri uygulamamaktadır. Kaynağından başlamak, ürünleri en düşük fiyatlarla almanıza yardımcı olur. 

Minimum sipariş gereksinimlerini karşılayabiliyorsanız üreticiden size distribütörlerinin bir listesini vermesini isteyin. Tedarik zincirini kısa tutmak maliyetinizi düşürecek ve rekabette öne geçmenize yardımcı olacaktır. 

Üreticinin sağladığı tüm distribütörlerle iletişime geçebilirsiniz. Minimum sipariş gereksinimlerini ve toptan satış fiyatlarını öğrenin. Bu, onlara çapraz referans vermenizi ve size en uygun olanları belirlemenizi sağlayacaktır.

Seçimi kolaylaştırmak için drop-shipping platformlarını kullanın

İşleri manuel olarak yapmak istemiyorsanız, tedarikçi araştırmasını aşağıdaki gibi dropshipping platformlarında kolaylaştırabilirsiniz. Toptancılık2b ve AliExpress. Her dropshipping tedarikçisinin sizin için doğru tedarikçi olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir profili vardır. 

Kontrol edilmesi gereken en önemli metrikler “Geri Bildirim Puanı” ve “Olumlu Geri Bildirim Puanı”dır. Riskleri en aza indirmek istiyorsanız yalnızca Geri Bildirim Puanı 2,000 ve Pozitif Besleme oranı en az %90 olan tedarikçilerle çalışın. Piyasada ne kadar uzun süre kalırsa o kadar iyi. 

Doğru tedarikçiler aynı fiyat aralığında ürünler sunar. Fiyatlarda ufak farklılıklar olabilir ama bu sizi endişelendirmesin. Aynı ürünleri önemli ölçüde daha düşük fiyatlarla sunan bir tedarikçiyi seçmeyin. Çoğu zaman dolandırıcı oldukları ortaya çıkıyor. 

Daha sonra ürünün sahte olmadığından emin olmalısınız. Orijinal ürünleri olan tedarikçileri nasıl belirlersiniz? Hangi ürünleri sattıklarını kontrol etmelisiniz. Örneğin AliExpress'te sol kenar çubuğunda bulunan "Satıcı Kategorileri"ni kontrol edebilirsiniz. Tedarikçinin sattığı tüm ürün türlerini ve markalarını listeleyecektir. 

Sınırlı sayıda marka ve ürün türü satan tedarikçilerin orijinal olma ihtimali yüksektir. Yüzlerce markanın ve onlarca ürün çeşidinin ürünlerini satan tedarikçiler çoğu zaman sahtekardır.

Kontrol etmek isteyeceğiniz son şey, potansiyel tedarikçinizin yanıt verme yeteneğidir. Tedarikçilerinize işle ilgili hemen hemen her şeyi sorabilirsiniz. Size cevap vermelerinin ne kadar sürdüğünü takip ettiğinizden emin olun. En güvenilir tedarikçilerin sorularınızı yanıtlaması minimum zaman alacaktır. Saat farkını dikkate aldığınızdan emin olun çünkü tedarikçiniz büyük olasılıkla farklı bir saat diliminde olacaktır.

Son olarak, Çin'den bir tedarikçi seçerseniz, ePacket gönderiminin mevcut olduğundan emin olun. Aksi takdirde müşterileriniz, ön ödemesini yaptıkları ürünleri almak için birkaç haftadan bir aya kadar beklemek zorunda kalabilir. Bu onları hayal kırıklığına uğratabilir ve mağazanıza kötü bir itibar kazandırabilir.

ePacket ek bir maliyettir, ancak yalnızca birkaç dolar ekstradır. Karşılığında müşterilerinizin çok uzun süre beklemek zorunda kalmamasını sağlarsınız. ePacket gönderiminde ürünler genellikle iki hafta veya daha kısa sürede ulaşır. 

Adım 5: E-Ticaret web sitenizi kurma 

Dropshipping işletme sahipleri, operasyonları için vitrinler oluşturmak ve başlatmak için çeşitli e-Ticaret platformlarını kullanır: Shopify, WooCommerce, Magento, OpenCart, ve BigCommerce. Shopify mevcut en popüler seçeneklerden biridir. Buna göre e-ticaret istatistikleriShopify'da 3.3 milyon canlı web sitesi çalışıyor. 

Shopify'ın neden stoksuz satış için en çok kullanılan e-Ticaret platformu olduğunu birkaç neden açıklayabilir. Kullanımı ve mağaza kurulumu kolaydır, birçok uygulamaya erişim vardır ve siteler mobil alışveriş yapanlar için hazırdır. Ayrıca Oberlo pazar yerini Shopify web sitenize sorunsuz bir şekilde entegre edebilirsiniz. Ürünleri kolayca bulmanızı ve sitenizde listelemenizi sağlar.

Shopify'da mağaza nasıl oluşturulur (adımlarla)

Shopify yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenektirMinimum deneyimle güzel çevrimiçi mağazalar oluşturmanıza olanak tanıdığından (kodlama gerektirmez). Shopify dropshipping işinizi çalışır duruma getirmek için yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.

1. Adım: Shopify hesabını kaydedin

Öncelikle yapmanız gerekenler Shopify'da hesap oluşturun. İşlem oldukça basittir ve kelimenin tam anlamıyla bir dakika sürer. Kaydı tamamladıktan sonra, hesabınızı doğrulamak için bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız. Bu gerekli bir adım değildir ancak güvenlik nedeniyle vardır. Tıklayın ve hazırsınız ilk çevrimiçi mağazanızı oluşturun

Kullanabilirsiniz 14 günlük ücretsiz deneme bir mağaza oluşturmak için. Ancak deneme süresi sona erdikten sonra bir ödeme planı seçmeniz gerekecektir. Shopify fiyatlandırma planları aylık 29 dolardan başlıyor. Bir, iki veya üç yıllık abone olmaya karar verirseniz platform önemli miktarda tasarruf sağlar.

shopify'ın ana sayfası

2. Adım: Kendiniz ve mağazanız hakkındaki bilgileri girin

Yapmanız gereken ilk şey mağazanızı kurmaktır. Bunu yapmak için bir kurulum sihirbazından geçecek, gerekli bilgileri girecek ve bazı soruları yanıtlayacaksınız:

  • Dükkan adı
  • Zaten satıyor musun?
  • Geliriniz ne kadar?
  • Hangi sektördesiniz?

Bu işlemi tamamladıktan sonra mağazanızı kurmaya devam etmek için Shopify kontrol panelinize yönlendirileceksiniz.

3. Adım: Çevrimiçi mağazanızı özelleştirin
Shopify kontrol paneli

Shopify, çevrimiçi mağazanızın görünümüne ve tarzına ince ayar yapmanıza olanak tanır. Sol kenar çubuğundaki "Ana Sayfa"ya tıklayın ve "Temayı özelleştir" sekmesinde "Temayı özelleştir"i seçin. Burada Ücretsiz Shopify Temalarına erişebilir veya Shopify Tema Mağazasına girerek online mağazanız için premium bir tema satın alabilirsiniz.

Shopify temalar

İşiniz bittiğinde “Ana Sayfa”ya tıklayın.

4. Adım: Alan adını seçin

Basitçe söylemek gerekirse, alan adı web sitenizin adresidir. Shopify, online mağazanıza varsayılan bir alan adı atar - MağazaAdınız.myshopify.com. İstediğiniz zaman değiştirebilirsiniz ve kısa ve hatırlaması kolay özel bir alan adı edinin. Üç seçenek vardır:

  • Mevcut alanı bağlayın – halihazırda sahip olduğunuz bir alan adını Shopify web sitenize bağlamanızı sağlar;
  • Alanı aktar – mevcut bir alan adını aktarır ve web sitenize bağlar; veya
  • Yeni bir alan adı satın alın - yepyeni bir alan adı satın al.
5. Adım: Oberlo'yu pazardan ekleyin

Shopify'ın pazar yeri, web sitenizin temel işlevlerini genişletmek istediğinizde başvuracağınız yerdir. Shopify'da dropshipping işi başlatmak için şunları kullanmanız gerekir: Oberlo. Oberlo, sizi AliExpress'e bağlayan, ürünleri bulabileceğiniz ve Shopify'da satabileceğiniz bir dropshipping uygulamasıdır.

shopify pazarı

Oberlo'yu eklemek için sol kenar çubuğundaki "Uygulamalar"ı tıklayın. “Başlangıç ​​paketi” menüsü altında “Oberlo – Dropshipping Uygulaması”na tıklayın. Yeni bir pencere açılacaktır. “Uygulama ekle” butonuna tıklayın. 

oberlo uygulaması

Bu sizi Shopify Ana Sayfa kontrol panelinize geri götürecektir; burada "Uygulamayı yükle" düğmesine tıklamanız gerekir.

shopify yükleme uygulaması

Şimdi yeni bir Oberlo hesabı oluşturmanız gerekecek.

oberlo hesabı

Tebrikler, başarıyla bir Oberlo hesabı kaydettiniz ve bu hesabı Shopify mağazanıza bağladınız.

6. Adım: Oberlo'da ürünleri arayın

Oberlo kontrol panelinde sol kenar çubuğundaki "Ürünler"e tıklayın ve "Ürün bul" ile devam edin. 

oberlo kontrol paneli

Satmak istediğiniz ürünün adını giriniz. İlgilendiğiniz ürünleri bulduktan sonra farenizi ürün resminin üzerine getirin ve “İthalat Listesine Ekle”ye tıklayın. 

Adım 7: AliExpress'te ürün arayın

Ayrıca doğrudan AliExpress'ten de ürün ekleyebilirsiniz. Kolayca yapabilmek için masaüstü veya dizüstü bilgisayarda olmanız gerekir. Google Chrome tarayıcısını kullanın ve Oberlo Chrome Uzantısını yükleyin.

oberlo krom uzantısı

“Chrome'a ​​Ekle”ye tıklayın ve Aliexpress.com'a gidin. Ürün adınızı veya ilgili anahtar kelimenizi girin ve ürünleri keşfetmeye başlayın. İçe aktarma listesine eklemek istediğiniz ürünü bulduğunuzda farenizi ürün görselinin üzerine getirin ve "Oberlo'ya Ekle"ye tıklayın. 

Bunu manuel olarak da yapabilirsiniz. AliExpress'te satmak istediğiniz bir ürün bulduğunuzda, üzerine tıklayın, tarayıcınızın adres çubuğuna gidin ve ürünün URL'sini veya kimliğini kopyalayın. Kimlik, adres çubuğunda bulduğunuz numaradır. "öğe/" ve “.html”.

oberlo ürün ekle

Şimdi Oberlo kontrol panelinize gidin, sol kenar çubuğundaki "Listeyi İçe Aktar"ı tıklayın, "Ürünleri URL'ye veya kimliğe göre ekle"yi seçin ve URL'yi veya kimliği yapıştırın.

8. Adım: Ürün ayrıntılarınızı düzenleyin

Başarılı dropshipping satışları için ürün listelemeleri çok önemlidir. Ayrıca müşterilerinizle harika ilişkiler kurmanıza ve geri ödeme oranlarını en aza indirmenize yardımcı olabilirler. Ürün listelemelerinizi Shopify mağazanıza aktarmadan önce Oberlo'da düzenleyebilirsiniz. Veya bunları içe aktarabilir ve ardından her bir ürünün ayrıntılarını Shopify'dan düzenleyebilirsiniz.

Oberlo'da ürün ayrıntılarını düzenlemek için Oberlo kontrol paneline gitmeniz ve "Listeyi İçe Aktar" seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Shopify'da Shopify kontrol panelinize gitmeniz ve "Ürünler"e tıklamanız gerekir ancak bunu Shopify'da yapmak için öncelikle ürünlerinizi içe aktarmanız gerekir. 

Her iki durumda da aşağıdakileri düzenleme fırsatına sahip olacaksınız:

  • Başlık – Ürün başlıklarınızı anahtar kelimelerle aşırı doldurmayın. Bunun yerine ana anahtar kelimeyi içeren bir başlık bulun ve bunun açıklayıcı ve ilgi çekici olduğundan emin olun;
  • Toplama, yazma ve etiketleme – Müşterilerin ilgili ürünleri daha kolay bulmasına yardımcı olmak için ürünlerinizi koleksiyonlara ekleyebilirsiniz. Ürün türü ve etiketlere sahip olmak, arama sonuçlarında daha kolay görünmenize yardımcı olabileceğinden iyidir;
  • Varyantlar – farklı çeşitleri olan ürünleriniz varsa bu bilgiyi eklemekten çekinmeyin. Ancak müşterilerin kafasını karıştırmamak için çok fazla çeşit sunmadığınızdan emin olun. Bir çift fazlasıyla yeterli olmalı;
  • Ağırlık – Shopify'da ağırlığa dayalı gönderimi kullanmayı planlıyorsanız ağırlık ayarı olmazsa olmazdır. Oberlo'da Ayarlar > Genel > Ürün ağırlığı için ölçü birimini ayarlayın seçeneğine gidin;
  • Envanter – Bu çok kullanışlı bir seçenektir çünkü dropshipping tedarikçinizin stokunda kaç ürün bulunduğunu görmenize olanak sağlar. Orijinal tedarikçinin stokunun tükenmesi durumunda başka bir tedarikçiye geçebilmek için takip edin;
  • Ürün maliyeti – bu ölçüm size tedarikçinin ürün için ne kadar ücret aldığını gösterir. Fiyatlandırma planınızı oluşturmak ve sizin için bir miktar kâr sağlamak için bunu bilmeniz gerekir;
  • Nakliye Bilgisi – Oberlo, "Fiyatlandırma > Gönderiyi göster" bölümünde gönderim yöntemlerini, tahmini teslimat süresini ve gönderim maliyetlerini görmenize olanak tanır;
  • Nakliye maliyeti – “Fiyatlandırma > Gönderim” seçeneğine giderseniz, “Gönderimi göster” menüsünde mevcut tüm varış yerleri için gönderim maliyetlerini görebilirsiniz;
  • Ürün fiyatı – bir ürünün fiyatını ayarlamak için “Fiyatlandırma > Fiyat”a gidin. Bu, müşterilerinizin sitenizdeki belirli bir ürünü satın almak için ödemeleri gereken para miktarıdır. Fiyatı belirledikten sonra “Kar” sütununda her satıştan ne kadar kar elde edeceğinizi görebilir;
  • Fiyat karşılaştır – bu, satışları artırmak için kullanılabilecek güzel bir avantajdır. Ürünleriniz için sahte bir karşılaştırma fiyatı belirlemenize olanak tanır. Örneğin, maliyeti 15 ABD doları olan bir şey için "fiyata göre karşılaştır" seçeneğini kullanabilir ve değeri 25 ABD doları olarak ayarlayabilirsiniz. 25 ABD doları üstü çizili olarak gösterilecek ve 15 ABD doları, devam eden bir indirimi taklit eden satın alma fiyatı olarak gösterilecektir. Bunu ayarlamak için “Fiyatlandırma > Fiyatla karşılaştır” seçeneğine gidin;
  • Tanım – neredeyse tüm ürünler bir açıklamayla birlikte gelir. Ancak bunları kopyalayıp yapıştırmayın çünkü tam olarak aynı kopyaya sahip olmak SEO açısından kötüdür. Metni kendi beğeninize göre düzenleyin ve orijinal yapın. Teknik özellikler, ürün değeri ve ürün hikayesi gibi temel bilgileri sakladığınızdan emin olun;
  • Görüntüler – tedarikçiler bir düzine ürün görseli sağlıyor. Bunları incelemek ve en çekici olduğunu düşündüğünüzü seçmek için Görseller bölümüne gidin.
9. Adım: Ürünleri Shopify mağazanıza aktarın

Artık Oberlo'da ürün ayrıntılarınızı düzenlediğinize ve ürün fiyatını ayarladığınıza göre ürünlerinizi Shopify sitenize aktarabilirsiniz. Oberlo kontrol panelinde "Listeyi İçe Aktar"a tıklayın, içe aktarmak istediğiniz ürünleri kontrol edin ve "Seçilenleri İçe Aktar"a tıklayın. 

Oberlo aracılığıyla içe aktardığınız tüm ürünleri, sol kenar çubuğundaki "Ürünler"e tıkladığınızda Shopify kontrol panelinde bulabilirsiniz. 

10. Adım: Bir ana sayfa oluşturun

Shopify dropshipping online mağazanıza alan adını, seçilen temayı, seçilen ürünleri, oluşturulan ürün bilgilerini ve içe aktarılan ürünleri ayarladınız. Artık bir web sitesi yapmanız gerekiyor. 

Shopify temalar

Bir ana sayfayla başlayın. Sol kenar çubuğundaki “Temalar”a tıklayın ve “Özelleştir” düğmesine tıklayın. Çoğu tema web sayfası bölümlerini yapılandırmanıza olanak tanır. Ana sayfa tasarımınız sadeliği yansıtmalı, ancak ziyaretçilere uygulanabilir bilgiler sunmalıdır. 

shopify şablonlarını özelleştirme

Önerimiz şunları içermesidir:

  • slayt gösterisi – bu, ziyaretçilerin dikkatini çekmenize ve mağazanızın neyle ilgili olduğunu anlatmanıza yardımcı olacaktır;
  • Öne Çıkanlar – yeni ziyaretçilerinize en popüler veya en son eklenen öğeleri tanıtmanın harika bir yolu;
  • Öne çıkan ürünler – bazı popüler ürünleri vurgulamak ve ziyaretçileri ana sayfanın en altına kaydırmaya devam etseler bile bunları satın almaya davet etmek için mükemmeldir;
  • bizi bekleyenlere – Müşterilerle trafik ve ilişkiler oluşturmaya başlamak için insanları e-posta listenize katılmaya davet edin.
Adım 11: Gezinme menüsü oluşturun

Gezinme menüsü çevrimiçi mağazanızın önemli bir parçasıdır. Müşterilerinizin web sitenizin tercih ettikleri bölümlerine hızlı bir şekilde atlamalarına yardımcı olmalıdır. Gezinme menüsünü düzenlemek için “Temalar > Özelleştir > Başlık > Düzenle menüsü (sağ kenar çubuğunda)” seçeneğine tıklamanız gerekir.

shopify gezinme menüsü

Ana gezinmeyi özelleştirmeyi tamamladığınızda alt bilgi gezinmesini eklemelisiniz. Burası site aramanızı, politikalarınızı ve diğer gerekli olmayan sayfalarınızı koymak istediğiniz yerdir. Sahip olunması gereken iki unsur iletişim sayfası ve iade politikasıdır.

shopify altbilgi navigasyonu

Adım 12: Ödemeyi optimize edin

Ödeme sayfası işlemin gerçekleştiği yerdir. Müşterilerin kolayca satın alma işlemine devam edebilmesi için gerekli tüm bilgileri içermesi gerekir. Ödeme ayarlarına, Shopify kontrol panelinizin sol kenar çubuğunun alt kısmında bulunan "Ayarlar" aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

shopify ödeme sayfası

Alışveriş deneyimini daha unutulmaz kılmak için bu ayarları kullanabilirsiniz. Örneğin, müşterilerin telefon numarası veya e-posta adresiyle ödeme yapmalarını ve teslimat adresini otomatik olarak fatura adresi olarak kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

13. Adım: Gönderim ayarlarını yapın

Gönderim ayarlarınız “Ayarlar > Gönderim ve Teslimat” altında bulunur. Çok fazla değişken olduğundan yapılandırmanız gereken en önemli şeylerden bazıları bunlardır:

  • Ürün ağırlıkları
  • Sipariş başına potansiyel kâr
  • Paketleme ve nakliye masrafları
  • Nakliye yerleri
shopify nakliye

Dropshipping operasyonu yürüttüğünüz için kullanmanız gereken en önemli ayar “Özel sipariş karşılama”dır. "Karşılama hizmeti ekle"ye tıklayın ve dropshipping tedarikçi bilgilerini yazın. 

Kargo sekmesinde "Ücretleri yönet"i tıklarsanız tüm ürünleriniz için kargo bölgeleri ekleyebilir ve "Gönderim yeri" için kargo bölgeleri oluşturabilirsiniz. Bir bölgenin birden fazla ülke ve bölgeyi içerebileceğini unutmayın. 

Adım 14: Ödeme ağ geçitlerini kurun
shopify ödemesi

"Ayarlar > Ödemeler" altında mağazanız için ödeme ağ geçitlerini ayarlayabilirsiniz. Shopify size hiçbir ekstra işlem ücreti gerektirmeyen Shopify Payments'ı sunar. Platform, 100'den fazla üçüncü taraf ödeme sağlayıcısını desteklemektedir; müşterilerinize daha fazla ödeme seçeneği sunmak istiyorsanız bu mükemmel bir seçimdir.

11. Adım: Mağaza şifrenizi kaldırın
shopify şifresi

Shopify'ın varsayılan ayarı yalnızca mağaza şifresi olan ziyaretçilerin online mağazanızı ziyaret etmesine izin verir. Mağazayı başlatmadan önce bunu kaldırdığınızdan emin olun. Sol kenar çubuğundaki “Çevrimiçi Mağaza”ya tıklayın ve “Şifreyi devre dışı bırak”a tıklayın. Mağazanız artık çalışır durumda.

Adım 6: Dropshipping işinizi pazarlayın

Çevrimiçi pazarlama, daha fazla müşteriye ulaşmanız, mağaza bilinirliğinizi artırmanız ve stoksuz satış işletmelerinizi büyütmeniz için birçok fırsat sunar. Seçebileceğiniz veya bunlardan herhangi birini birleştirebileceğiniz dört girişim vardır.

sosyal medya 

sosyal medya dropshipping girişimcileri için mükemmel bir fırsattır. Müşterilerle nasıl iletişim kurduklarını öğrenmek ve paylaşım programlarını ve stratejilerini keşfetmek için rakiplerinizin sosyal medya profillerini nasıl bulmanız gerektiğini daha önce tartışmıştık. Kendi sosyal medya profilinizi başlatmanın zamanı geldi.

En uygun platformlar Facebook ve Instagram. Rakiplerinizin belirli bir platformda geniş bir sosyal medya takipçisi varsa, buna da odaklanmalısınız. Hedef kitlenizin orada çok fazla zaman geçirmesi iyi bir işarettir. Shopify şunları sunar: Facebook kanal uygulaması Facebook ve Instagram kullanıcılarını teklifinize kolayca tanıtmak için. Bu sosyal medya platformlarında aktif olursanız ekstra para bile kazanabilirsiniz. Örneğin, şu konudaki kılavuzumuza göz atın: Instagram'da nasıl para kazanılır.

reklâm

Organik çabalar yoğun bir pazardaki gürültüyü azaltmak için çoğu zaman yeterli olmuyor. Eğer geride kaldığınızı düşünüyorsanız ücretli reklamlara yönelebilirsiniz. Sosyal medya ücretli reklamları ve Google ücretli reklamları gibi çeşitli seçenekleriniz vardır. 

Yepyeni bir rehber gerektirdiğinden, ücretli reklam kampanyaları oluşturma ve başlatmayla ilgili ayrıntılara girmeyeceğiz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz nasıl tanıtılacağına dair rehber farklı kanallarda. 

SEO

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Meslekten olmayanların ifadesiyle, ürünlerinizin müşterilerinizin aramalarında görünmesi için dropshipping web sitenizde doğru anahtar kelimeleri kullanmayı içerir. Bir sürü var SEO'yu artırmanın yolları Yeni açılan mağazanız için.

Shopify, SEO'yu geliştirmek için ürün listeleme sayfalarını düzenlemenize olanak tanır. "Ürünler > Arama motoru listeleme önizlemesi > Web sitesi SEO'sunu düzenle" seçeneğine gidin ve hedef müşterilerinizin çevrimiçi ürün ararken kullanabileceği potansiyel anahtar kelimeleri ekleyin. Bunu her sayfa ve ürün için yapmanız gerekir. 

Shopify aşağıdakilere anahtar kelime eklemenizi sağlar:

  • Sayfa başlıkları – Anahtar kelimenizi içeren açıklayıcı başlıklar oluşturabilirsiniz. Shopify, bağlantıyı arama motoru sonuçlarında göründüğü haliyle görmenizi sağlar;
  • Meta açıklamaları – bu açıklamalar müşterilerin arama sonucundaki bağlantının neyle ilgili olduğunu görmelerine yardımcı olabilir. Açıklamaları anahtar kelimelerle aşırı doldurmayın. Doğal ifadeler kullanın;
  • ALT etiketleri – ALT etiketleri, arama motorlarının görselin üzerinde ne olduğunu anlamasına yardımcı olur ve görme bozukluğu olan kişilere yardımcı olur. “Ürünler > Tüm Ürünler” bölümünden ALT etiketi ekleyebilirsiniz. Bir görsele tıklayın ve “Alternatif metni düzenle”yi seçin;
  • Sayfa gövdesi içeriği – Ürün açıklaması da dahil olmak üzere web sitenizdeki her H1'e anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun. 

E-posta pazarlama 

E-posta pazarlaması uygun fiyatlı, veri odaklı ve ölçülebilir bir pazarlama kanalıdır. Ancak bunu takip etmek için bir e-posta listesi oluşturmanız gerekir. Bunu müşteri bilgilerinizi toplayarak veya web sitenize bülten aboneliği ekleyerek kolayca yapabilirsiniz. Ancak stoksuz satış işinizi güçlendirmek için Shopify'ı seçtiğiniz için otomatik e-posta pazarlama tetikleyicilerini kullanabilirsiniz. 

E-posta listenizi oluşturup ardından üçüncü tarafa aktarmanıza gerek yoktur e-posta pazarlama yazılımı.

Birçok Shopify e-posta pazarlama uygulaması gibi Klaviyo ve mahrem e-posta pazarlamasını sizin için otomatikleştirin. Aşağıdakileri içeren tetikleyicileri ayarlamak için bunları kullanabilirsiniz:

  • Satış sonrası – müşteri sitenizde bir satın alma işlemini tamamladığında uygulama otomatik e-posta dizisini başlatacaktır;
  • Terk edilmiş sepet – alışveriş sepetlerini terk eden müşterilerin, satın alma işlemini tamamlamaya tekrar davet edilmeleri için otomatik bir e-posta dizisine sahip olabilirsiniz;
  • Kaydol – indirim, promosyon veya ücretsiz gönderimi tercih eden tüm müşterileriniz için ayrı bir e-posta diziniz olabilir. 

Adım 7: Dropshipping işinizi sürdürmek

Her işletme operasyonu bir dereceye kadar bakım gerektirir. Dropshipping işini sürdürmek zor değil. Temel olarak yapmanız gereken üç şey var. 

Envanter yönetimi 

Özellikle sık satılan ürünler için öncelikli endişelerinizden biri stokların asla tükenmemesi olmalıdır. Envanterinizin zirvesinde kalmak için uygun envanter yönetimi yapmanız gerekir.

Oberlo Envanteri, Shopify online mağazanıza aktardığınız tüm bireysel ürünlerin envanterini kontrol etmenize olanak tanır. Dropshipping tedarikçinizin şu anda stokta tam olarak kaç ürün bulunduğunu görebilirsiniz. Rakamların azaldığını görürseniz aynı ürünü sunan başka bir tedarikçi aramayı düşünmelisiniz. 

Bunu doğrudan Shopify kontrol panelinden de yapabilirsiniz. Sol kenar çubuğundaki "Ürünler"e tıklayın ve "Envanter"i seçin. Envanter takibini etkinleştirmek için ayarları kullanabilirsiniz. Ürün stok sayılarını buradan ayarlayabilecek ve değişiklikleri gerçek zamanlı olarak takip edebileceksiniz. 

Müşteri desteği önemlidir 

Müşterilerinizin size en çok ihtiyaç duydukları anda orada olmak, e-ticaret alanında çok önemlidir. Shopify, müşterilerinize yardım sağlamak ve sorunları çözmek için çeşitli müşteri hizmetleri uygulamalarını kullanmanıza olanak tanır. 

Gibi uygulamalar Yardım Merkezi çevrimiçi mağazanıza SSS sayfaları, Yardım Masası biletleri ve müşteri desteği için Canlı sohbet eklemenizi sağlar. SSS sayfası ve Yardım Masası, destek taleplerini yönlendirmenize yardımcı olurken, anında yanıta ihtiyaç duyan müşteriler için Canlı sohbet mevcut olacaktır. Bu özellikler iyi müşteri desteğinin tüm yönlerini kapsayacaktır. 

Geri ödeme politikaları 

Geri ödeme politikalarınızın, bir müşterinin para iadesine hak kazandığı olası tüm senaryoları kapsadığından emin olmanız gerekir. Müşteri haklarının çoğu kanunlarla tanımlanır ve her ülkenin farklı kanunları vardır. Hizmet verdiğiniz tüm kargo bölgeleri için iade müşteri haklarını öğrenmeniz gerekecektir. 

Geri ödemeleri kolaylaştırmak ve orijinal ödeme yöntemine, iade mağaza kredisine veya değişime sorunsuz bir şekilde geri ödeme yapılmasını sağlamak için Shopify uygulamalarını kullanabilirsiniz: AfterShip İade Merkezi

8. Adım: Satışları artırmak için mağazanızı optimize etme

Mağazanızı optimize etmek, daha fazla müşteri çekmek, onları memnun etmek ve daha fazla satış elde etmek için pek çok şey yapabilirsiniz. İşte yapabileceğiniz her şeyin hızlı bir özeti.

Kaliteli ürün görselleri kullanın

Oberlo gibi Shopify uygulamalarını kullanarak ürünleri içe aktaracağınız için hangi ürün görsellerini kullanmak istediğinizi seçebileceksiniz. Odak noktası her zaman nicelikten ziyade nitelik olmalıdır. Neden? İçin 75 alışveriş yapanların% 'siResimler, bir ürünü satın alıp almama konusunda karar vermelerine yardımcı oldukları için çok önemlidir.

360 derecelik görüntüler e-ticaret dünyasında oldukça popülerdir. Ürünleriniz için bunları alabiliyorsanız, mağazanıza eklemekten çekinmeyin.

Video ekle 

Videolar, tüketicilerin ürünleri çalışırken görmelerine, nasıl çalıştıklarını, neler sunmaları gerektiğini anlamalarına ve bunları gerçek dünya senaryolarında deneyimlemelerine olanak tanır. 

Çevrimiçi mağazanıza ürün videoları eklemeyi düşünmelisiniz. Bazı ürünlerde böyle bir video bulunmaz, ancak videosu olanların ürün sayfasına yerleştirilmiş olması gerekir.

Ücretsiz gönderim teşvikleri 

Shopify, ücretsiz gönderim teşviklerini kolayca ayarlamanıza olanak tanır. Bir müşterinin ücretsiz kargoya hak kazanabilmesi için harcaması gereken minimum para miktarını ayarlayabilirsiniz. Bu finansal stratejinin darbesini hafifletmenize yardımcı olmak için nakliye maliyetlerinin bir kısmını ürünlerinize eklemeyi unutmayın. 

Müşterilerinizi ücretsiz kargo teşvikiniz hakkında mutlaka bilgilendirin. Onları bilgilendiren bir açılır pencere ekleyebilir veya küçük, kalıcı bir banner gibi daha az müdahaleci bir yol seçebilirsiniz. 

İlgi çekici açıklamalar uygulayın 

Ürün açıklamalarınız alıcıların kararlarını etkileyen başka bir faktördür. Ürün açıklamalarınız ilgi çekici olmalıdır. Ürünün kullanım değerini vurgulamalı ve müşterileriniz için çözebileceği gerçek hayattaki sorunları özetlemelisiniz. Açıkladığınız her şeyin %100 doğru olduğundan emin olun çünkü bu size önemli ölçüde yardımcı olacaktır. getirileri azaltmak

Dropshipping tedarikçileriniz tarafından sağlanan açıklamaları kopyalayıp yapıştırmamanızı bir kez daha hatırlatalım. Arama motorları, intihal içeriğine sahip web sitelerini cezalandırma eğilimindedir. Ürün açıklamalarınız benzersiz olmalıdır.

Sosyal kanıt ve incelemeler ekleyin

Sosyal kanıt ve incelemeler ücretsiz önerilerdir. Çevrimiçi alışveriş yapanların %92'si, ücretsiz reklam önerilerine diğer reklam türlerinden daha fazla güveniyor. Müşterilerinizin güvenini kazanmak istiyorsanız çevrimiçi mağazanıza sosyal kanıt ve ürün incelemeleri eklemeyi düşünün.

Shopify App Marketplace bir kez daha imdada yetişiyor. Sosyal kanıt için aşağıdaki gibi uygulamaları kullanabilirsiniz: Açılan Satış Penceresi – Dönüşüm Pro or POP! Satış Popu ve Sosyal Kanıt. Ürün yorumları eklemek için Shopify'ın ücretsiz uygulamasını kullanabilirsiniz Ürün Yorumları.

Ödeme sürecini basitleştirin 

Ödeme süreci basit olmalı ve müşterilerin sepetlerinde ne olduğunu hızlı bir şekilde kontrol edebilmelerine olanak sağlamalıdır. Shopify'da "Ayarlar > Ödeme > Ödemeyi Özelleştir" seçeneğine giderseniz Ödeme sayfasının düzenini düzenleyebilirsiniz. Çok fazla beyaz alana sahip temiz bir tasarım seçin. 

Hesapları isteğe bağlı olarak ayarlamak için “Müşteri hesapları” sekmesini kullanabilirsiniz. Bu sayede müşterilerinize ürün almadan önce kayıt zorunluluğu getirmemiş olursunuz. Form seçenekleri sekmesini de incelediğinizden emin olun. Ödeme işlemini tamamlamadan önce müşterilerinizin doldurması gereken gerekli form alanlarını seçmenizi sağlar. Alanların çoğunu isteğe bağlı bırakmak işlemi oldukça basitleştirecektir. 

Farklı ödeme seçenekleri ekleyin 

Ödeme seçeneklerini ayarlamayı zaten tartıştık. Müşterilerinize en az birkaç ödeme seçeneği sunmalısınız. Rakiplerinizin ne yaptığını kontrol edin ve bonus olarak ek bir ödeme seçeneği ekleyin. Shopify yüzden fazla ödeme seçeneğini destekliyor. Müşterilerinizin söyleyeceklerini takip edin. Ek ödeme seçeneklerine ihtiyaç duyuyorlarsa, mali açıdan mümkün olmadığı sürece bunları tanıtın. 

Mağazanızı test edin

Shopify çevrimiçi mağazasındaki en önemli ayarlar şunlardır:

  • Ödeme süreci
  • Sipariş düzenleniyor
  • Envanter
  • Kargo
  • Email bildirimleri

Deneme siparişi verdiğinizde mağazanızı kolayca test edebilir ve müşterilerinizin yaşayacağı alışveriş deneyiminin tadına varabilirsiniz. 

Öncelikle ödemeleri devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Bunu “Ayarlar > Ödemeler > Yönet > Devre Dışı Bırak” yoluyla yapabilirsiniz. 

Şimdi “Üçüncü Taraf sağlayıcılar” bölümüne gidin, “Üçüncü taraf sağlayıcı seç”e tıklayın, “Sahte Ağ Geçidi”ni seçin ve “Etkinleştir”e tıklayın. Testten sonra uygun ödemeyi etkinleştirmek için ayarlara geri dönmeniz gerekecektir.

Şimdi git ve sipariş ver. Ödeme sırasında, "Karttaki isim" için "Sahte Ağ Geçidi"ni, CVV için herhangi bir 3 haneli sayıyı ve herhangi bir son kullanma tarihini girin. Kredi kartı numarası bölümü farklı sonuçları test etmenize olanak tanır:

  • 1 girerseniz başarılı bir işlemi simüle edersiniz
  • 2 girerseniz başarısız bir işlemi simüle eder
  • 3 girerseniz bir istisna simüle edilir

SSS

Dropshipping işi nedir?

Dropshipping bir e-ticaret iş modelidir. Dropshipping işi, müşterilere ürün satan bir mağazadır. Ürünleri stokta tutmaz, paketleme yapmaz ve nakliye işlemlerini gerçekleştirmez.


Bir stoksuz satış işletmesi müşteriden ürün ücretini alır ve ardından stoksuz satış yapan tedarikçinin şarj cihazlarının ücretini öder. Dropshipping tedarikçisi siparişin paketlenmesinden ve nakliyesinden sorumludur. 

Dropshipping işi zor mu?

Dropshipping işini başlatmak ve yürütmek zor değil. Yeni başlayanlar için en iyi perakende satış yöntemlerinden biridir. Bir dropshipping işi kurmak için ihtiyacınız olan tek şey bir web mağazası ve dropshipping tedarikçileridir. Bu konuda zor olan tek şey satılacak doğru ürünleri bulmaktır. 


Bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız dropshipping zorlaşabilir. Örneğin, günlük yönetim, SEO, sürekli rakip takibi ve pazar analizi yapmak istiyorsanız dropshipping kolaylıkla tam teşekküllü bir mesleğe dönüşebilir. 

Dropshipping işletmeleri karlı olabilir mi?

Dropshipping işi karlıdır. Sadece pazar büyüklüğüne bakın $ 100 milyar. Ürünlerinizi dikkatli bir şekilde seçerseniz, ana noktaya varabilir ve muazzam karlar görebilirsiniz. Üstelik çoğu e-Ticaret sitesinde olduğu gibi işletme maliyetleri için ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız. 

Göz önünde bulundurmanız gereken tek maliyet, çevrimiçi mağazanızı oluşturmak, başlatmak ve barındırmaktır. Fakat, Shopify ayda 29 dolardan başlayan uygun fiyatlandırma planları sunuyor.

Dropshipping işinin avantajları nelerdir?

Dropshipping işi deneyimsiz girişimcilere kayda değer faydalar sunar. Bir dropshipping işini başlatmak ve yönetmek için herhangi bir iş uzmanlığına ihtiyacınız yoktur. Ayrıca ön maliyetler minimum düzeydedir. Sadece bir web sitesine yatırım yapmanız yeterli. 


Diğer çevrimiçi iş modellerinden farklı olarak, stoksuz satış işine çok hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz; çoğu zaman sadece birkaç saat içinde. Ayrıca nerede olursanız olun iş yürütmenin rahatlığına da sahipsiniz. Gerçek bir iş lokasyonuna gerek yoktur. 

Son olarak, kelimenin tam anlamıyla her şeyi satabilirsiniz; hedef pazarınızda satış açısından nasıl performans gösterdiklerini görmek için çeşitli ürünleri test edebilir ve en fazla satışı sağlayanları seçebilirsiniz. 

Dropshipping için doğru ürünleri nasıl tanıyabilirim?

Dropshipping için doğru ürünleri tanımak, ne yaptığınızı bildiğiniz sürece ilgi çekici ve eğlencelidir. Karanlıkta çekim yapmanıza gerek yok. Bilinçli kararlar vermek için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar vardır.


Kullanabilirsiniz:

* Hedef bölgedeki en popüler ve en az popüler ürünleri görmek için Google Trendler;
* Belirli ürünler için aylık arama hacmini değerlendirmek için Semrush;
* En çok satan ürün kategorilerini görmek için Shopify trend ürünleri; Ve
* Hangi ürünlerin en popüler olduğunu görmek için Oberlo sipariş hacmi arama filtresi.

Dropshipping için nasıl bir e-Ticaret web sitesi oluşturabilirim?

Neyse ki, dropshipping için sıfırdan bir web sitesi oluşturmanıza gerek yok. Birkaç e-ticaret var web sitesi oluşturucu platformları Hiç kodlama deneyiminiz olmasa bile başarıyla kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Bunlardan en popüler olanı, kullanımı çok kolay olan, çevrimiçi mağazanızı geliştirmek için çeşitli uygulamalar sunan ve AliExpress'ten doğrudan ürün içe aktarmanıza olanak tanıyan Shopify'dır.

Shopify ile dropshipping çevrimiçi mağazası oluşturmak kolay olsa da belirli talimatları izlemelisiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız "Shopify'da mağaza nasıl oluşturulur" bölümüne gidin ve adım adım talimatlarımızı izleyin. 

Dropshipping işimin reklamını yapmam gerekiyor mu?

Dropshipping işletmenizin reklamını yapmanıza gerek yok. Ancak daha rekabetçi olmak, daha fazla müşteri çekmek ve satışları artırmak istiyorsanız bunu kesinlikle düşünmelisiniz. 


Birkaç seçeneğiniz var. Çevrimiçi mağazanızı arama motorları için optimize ederek başlayın. SEO, satın alma niyeti olan müşterilerin aramalarında görünmenize yardımcı olacaktır. Takipçi oluşturmak ve reklam kampanyaları başlatmak için sosyal medya platformlarını kullanabilirsiniz. 

Ücretli pazarlamadan bahsederken Google Ads kullanmayı da düşünmelisiniz. oradaki en popüler arama motoru

Sonuç

Dropshipping işine başlamak çok fazla iş gibi görünebilir. Ancak sizinle paylaştığımız eylemler konusunda bilgi sahibi olduğunuzda, bunu yalnızca birkaç saat içinde yapabileceksiniz. Dropshipping işinin en güzel yanı, ön maliyetlerin minimum düzeyde olmasıdır. Ayrıca Shopify gibi platformlar sayesinde tek satır kod yazmanıza gerek kalmadan güzel bir çevrimiçi mağaza oluşturabilir ve açabilirsiniz.

Umarız rehberimiz dropshipping işinizi kurmanıza ve başarı için donatmanıza yardımcı olur. Ek bilgiye ihtiyacınız varsa, mutlaka kaynaklarımızı kontrol edin çevrimiçi iş yapma yöntemlerinde ustalaşmak için. Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa, bunları aşağıdaki yorumlar bölümüne bırakmaktan çekinmeyin.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder