Web Sitenizi Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

Web Sitesi Yükleme Hızı Optimizasyonuna Yeni Başlayanlar Kılavuzu

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
12 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Web Sitenizi Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

Yeni başlayan ve yeni bir web sitesi sahibiyseniz, çoğu durumda web sitesi hızı konusunda endişelenmeyeceksiniz. 

Önce siz web siteni oluştur or blogunu başlat, sanki her şey yerli yerindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Siteniz çok güzel, bu da insanların sitenin düzgün bir şekilde yüklenmesi için birkaç saniye daha beklemekte sorun yaşamayacakları anlamına geliyor, değil mi?

Hayır, durum böyle değil.

Göre Google araştırmasıBir sayfanın yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, o kadar çok kişi bir web sitesini terk eder.

sayfa yükleme süreleri

Ayrıca Google, web sitelerinin yüklenme hızı söz konusu olduğunda daha da ayrıntıya giren Web Core Vitals'ı (web siteleri için bir sıralama faktörü olarak sayılır) kullanıma sundu. Web siteniz ne kadar hızlı olursa, Google arama sonuçlarında ilk sayfaya çıkma şansınız o kadar artar.

Merhaba benim adım Artem.

Deneyimlerimizi, geliştirme ekibimizin bilgilerini ve kendi web sitemizin (FirstSiteGuide.com) yükleme hızını artırmak için kullandığımız teknikleri paylaşacağım. 

Bu öğreticiyi takip ederek web sitenizin hızını etkileyen unsurları anlayacaksınız. Her bir elementle, Size web sitesini hızlandırmanıza yardımcı olacak bir araç göstereceğim veya belirli bir sorunu çözün. Ayrıca mümkün olduğunca araştırma yapmak için saatler harcamanıza gerek kalmadan güvenle kullanabileceğiniz hizmetlerden de bahsedeceğim.

PS Bu kılavuzdaki bazı adımlar, WordPress ile oluşturulmuş web siteleri Çünkü sitemiz için kullandığımız yazılım bu. Başka bir tane kullanıyorsanız web sitesi oluşturucu araçları mevcut özelliklere bağlı olarak benzer hız optimizasyon tekniklerini uygulayabilirsiniz.

Web sitesi hızını artırmak için 14 adım

1. Adım: Hız testi yapın

Herhangi bir şey yapmadan önce uygun bir test yapmanız önemlidir. Her ne kadar hız testi olmadan da pek çok şey yapabilseniz de, sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğini ve tüm iyileştirmeleri tamamladıktan sonra sonucun ne kadar iyi olduğunu anlamanıza yardımcı olacak bir karşılaştırma ölçütüne sahip olmanız için en az bir hız testi çalıştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. adımlar.

Ücretsiz araçlar

Neyse ki herkesin kullanabileceği ücretsiz hız testleri mevcut. Sadece birini seçmeniz, URL'nizi girmeniz ve aracın sihrini gerçekleştirmesine izin vermeniz yeterli.

Google'ın PageSpeed ​​Insights

Çoğu kişi sitelerini Google için optimize ettiğinden bahsedeceğim ilk araç Google'ın PageSpeed ​​Insights aracıdır. Oldukça basittir ve sonucu birkaç saniye içinde alabilirsiniz.

  1. Açılış Google'ın PageSpeed ​​Insights.
  2. Sitenizin URL'sini girin.
  3. “Analiz Et” butonuna tıklayın.

Benim durumumda, testin tamamlanması ve aşağıdaki ekran görüntüsünde paylaşılan sonuçların bana gösterilmesi 10-15 saniye kadar kısa sürdü.

sayfa hızı öngörüleri testi

100 puan almayı hedeflediğiniz yerde üstte yeşil rakamı gördükten sonra incelemek isteyeceğiniz birkaç bölüm daha olacaktır. Onlar:

  • İlk Zengin İçerikli Boya (FCP)
  • En Büyük Zengin İçerikli Boya (LCP)
  • Kümülatif Düzen Kaydırma (CLS)

Her üç öğe de artık Google'ın sitenizin ne kadar hızlı veya yavaş olduğunu gösteren ana ölçümlerine dahil edilen Web Verileri'nin bir parçasıdır. Web Verileri hakkında daha fazla bilgiyi şu kılavuzumuzda bulabilirsiniz: mobil sitenizi nasıl optimize edersiniz.

GTmetrix

En popüler web sitesi hız testlerinden biri GTmetrix'tir. Tamamen ücretsizdir ve bir dakikadan kısa sürede yapılabilir:

  1. MyCAD'de yazılım Güncelleme ye git GTmetrix.
  2. Sitenizin tam URL'sini yazın.
  3. “Testi Çalıştır” düğmesine basın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin.

Bundan sonra web sitenizin ne kadar hızlı olduğunu gösteren bir not alacaksınız. Test ayrıca sitenizin performansı, yapısı ve artık Google için temel bir sıralama faktörü olan web hayati bilgileri gibi ayrıntıları da gösterecektir. 

gtmetrix testi

Sitenizi hız açısından optimize etme konusunda henüz aktif olarak çalışmadıysanız, büyük olasılıkla mükemmel bir puan alamayacaksınız. Ancak endişelenmeyin, tüm adımları takip etmeye başlarsanız bunun için çalışabilirsiniz.

Adım 2: Hızlı ve güvenilir web barındırma hizmeti edinin

Hızlı bir web sitesi iyi bir barındırma ile başlar. En iyi kullanıcı deneyimini sunmak için ne kadar çabalarsanız çabalayın, eğer hostinginiz berbatsa, web sitenizin hızı da düşecektir.

The en iyi hosting firmaları her şeyle ilgilenin ve kapalı kapılar ardında neler döndüğünü anlamanıza gerek yok. Kaliteli ve bakımlı donanımdan düzenli olarak güncellenen yazılım bileşenlerine kadar bir barındırma hizmetinin sitenizin hızını artırmak için yapabileceği pek çok şey vardır.

Doğru şekilde başlamak için sitenizi şununla barındırın: BluehostWordPress.org tarafından resmi olarak önerilen nadir barındırma şirketlerinden biridir. Yılların deneyimi ve milyonlarca barındırılan web sitesi, bu barındırma şirketini kendi alanında en iyilerden biri haline getiriyor; bu, kolayca sağlam bir web sitesine sahip olmayı sağlayacak bir şey.

3. Adım: İçerik Dağıtım Ağı (CDN) hizmetini uygulayın

Dünyamız büyük bir yer. Her ne kadar internet hızları yıllar içinde büyük ölçüde artmış olsa da, bilgisayarlar ve sunucular arasındaki fiziksel mesafe hala çevrimiçi hızda önemli bir rol oynamaktadır. Bu, ülkenizdeki bir sunucudan bilgi yüklemenin genel olarak dünyanın her yerinden veri yüklemekten daha hızlı olacağı anlamına gelir; tıpkı başka bir ülkeden almak için arabayla gitmek zorunda kalmak yerine kendi şehrinizdeki IKEA'dan bir sehpa satın almanın daha kolay olması gibi. .

İçerik Dağıtım Ağlarının devreye girdiği yer burasıdır. Web sitenizin dünya çapında çeşitli sunucularda barındırılmasına olanak tanırlar. CDN, sitenizi yükleyen her bireyin en yakın konumunu tanıyabilir ve içeriği en yakın sunucudan yükleyebilir. Yani, bir ziyaretçi sitenizi ABD'den yüklemeye çalışırsa, içeriği ABD sunucularından birinden alacak, Avrupa'dan gelen biri ise sitenizi kendisine yakın bir yerde (örneğin Londra'da) bulunan bir sunucu aracılığıyla yükleyecektir.

Siteyi barındırıyorsanız BluehostTrueSpeed ​​CDN'lerini kontrol panelinde bulabilirsiniz. Sadece bunu kurarak siteniz global hale gelecek ve dünyanın her yerinden insanlara daha hızlı yüklenecektir.

Ayrıca 3. parti CDN hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. en popüler CDN'ler şunlardır:

4. Adım: CSS ve JavaScript dosyalarını küçültün

Modern web siteleri, web sayfalarının güzel görünmesini ve kullanıcıların yararına çalışmasını sağlamak için birlikte çalışan CSS ve JavaScript dosyalarıyla doludur. Satır satır kod, bu dosyaları gereksiz yere büyütür ve bu da sitenizi hızla yavaşlatabilir.

Web tasarımcıları (sonunda satın aldığınız şablonları oluşturan kişiler) kodlarını düzenli tutmayı severler. Bu, kodun güzel ve kolay anlaşılır görünmesini sağladığı anlamına gelir. Ancak, bu beyaz boşluklara, ekstra satırlara ve karakterlere sahip olmak yalnızca dosya ağırlığını artırır ve bu, küçültmeyle kolayca azaltılabilir.

İşte basit CSS koduna bir örnek:

vücut {

padding: 10px;

renk:#f35123;

arka plan:#f22f12;

}

Şu şekilde küçültülebilir:

gövde{padding:10px;color:#f35123;background:#f22f12}

Bu basit fark siteniz üzerinde önemli bir etki yaratmayacak olsa da binlerce gereksiz beyaz alan ve çizgiye sahip olduğunuzda ne olacağını hayal edin.

Neyse ki, CSS ve JavaScript dosyalarınızı küçültmek için kodu gözden geçirmeniz ve değişiklikleri kendiniz yapmanız gerekmez. Bunu sizin için otomatik olarak yapacak ve her şeyin doğru çalışmasını sağlayacak eklentiler var:

  1. “Eklentiler > Yeni Ekle”ye gidin.
  2. Aramak "Autoptimize anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.
  3. “Otomatik optimizasyonu” kurun ve etkinleştirin.
  4. “Ayarlar -> Otomatik Optimize Et” seçeneğine gidin.
  5. “JavaScript Kodu Optimize Edilsin mi?” seçeneğini işaretleyin. ve “JS dosyaları birleştirilsin mi?”. 
  6. “CSS Kodu Optimize Edilsin mi?” seçeneğini işaretleyin. ve “CSS dosyaları birleştirilsin mi?”. 

5. Adım: Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirin

Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirerek içeriğin insanların tarayıcılarında saklanmasına izin vermiş olursunuz. Bu, bir ziyaretçi sitenize geri dönmeye karar verirse, dosyaların tümünü tarayıcısında zaten sakladığı için sunucudan tekrar indirmesine gerek kalmayacağı anlamına gelir.

Tarayıcı önbelleğe alma, geri gelen kullanıcılar için web sitenizin hızını önemli ölçüde artırabilir.

Bunu sitenizde etkinleştirmek için tek ihtiyacınız olan aşağıdaki gibi ücretsiz bir WordPress eklentisidir:

Örneğin W3 Total Cache kullanıyorsanız tek yapmanız gereken eklentiyi yükle:

  1. Eklentiler -> Yeni Ekle'ye gidin.
  2. “W3 Toplam Önbellek”i arayın.
  3. Eklentiyi Kurun ve Etkinleştirin.
  4. Eklentinin sitenizi ve sunucu ayarlarınızı test etmesine izin vererek kurulumu gerçekleştirin.
w3 toplam önbellek kurulumu

Eklenti, önbellekleme ayarlarınızı otomatik olarak yapacak ve hemen sizin lehinize çalışmaya başlayacaktır. Daha fazla ayrıntıya girmeye karar verirseniz, artık WordPress menüsünün sol tarafında tüm eklenti ayarlarının görülebildiği Performans sekmesini açabilirsiniz. Burada gerekirse diğer seçenekleri değiştirebilirsiniz.

Adım 6: WordPress veritabanını optimize edin ve temizleyin

WordPress web siteniz veritabanı olmadan çalışamaz. Sitede yaptığınız ve sahip olduğunuz her şey orada saklanır. Tahmin edebileceğiniz gibi temalar ve eklentiler onu her zaman temiz tutmaz, dolayısıyla belirli bir eklentiyi kaldırsanız bile veritabanınızda bazı veriler kalır. Zamanla veritabanı karmaşıklaşacak ve verimsizleşecek, bu da web sitesinin yavaşlamasına neden olacaktır.

Veritabanını manuel olarak temizlemek mümkün olsa da bu, onun nasıl çalıştığını anlamanız gerektiği anlamına gelir. Ve bunu yapsanız bile, muhtemelen yine de her şeyi berbat edebilirsiniz.

Neyse ki veritabanını sizin için optimize edecek ve temizleyecek ücretsiz WordPress eklentileri mevcut. Ancak herhangi bir şey yapmadan önce mutlaka web sitenizin tam yedeğini oluşturun veya değişiklikleri geri almanın bir yolu var. Rağmen WP Optimize iyi bilinen ve güvenli bir eklentidir, bir veritabanını doğrudan düzenlemek bazen yanlış sonuç verebilir. 

Bu nedenle, bir şeyler ters giderse şunu öneririm: WP Sıfırlama. Bu eklenti sitenizin anlık görüntüsünü oluşturacak ve yapılan değişiklikleri hızlı bir şekilde geri almanıza olanak tanıyacaktır. Yani, bir şeylerin ters gitmesi durumunda, daha fazla zaman alabilecek tam bir yedeği geri yüklemek yerine, veritabanınızı birkaç dakika içinde geri yükleyebilirsiniz.

  1. Eklentiler -> Yeni Ekle'ye gidin.
  2. WP-Optimize'ı bulun, yükleyin ve etkinleştirin.
  3. İstediğiniz seçenekleri seçin ve optimizasyonu başlatmak için düğmeye tıklayın.
wp optimizasyon kurulumu

7. Adım: Optimize edilmiş/premium ve basit temaları kullanın

Şablonlar ve temalar yalnızca görsel değildir. Bunları oluşturmak için web tasarımcılarının özellikleri, seçenekleri kodlaması ve tek bir çalışma temasında birleştirilecek görselleri eklemesi gerekir.

Tahmin edebileceğiniz gibi, örneğin beş dosya ve üç görsel yükleyen bir şablon, on dosya ve yirmi görselle birlikte gelen şablondan çok daha hızlı yüklenecektir. Önemli olan tek faktör sayının çokluğu değil, aynı zamanda her şeyin ne kadar iyi optimize edildiği de dikkate alınıyor.

Çok fazla WordPress teması ve şablonu mevcut olduğundan en iyilerini belirlemek zordur. İşte bunlardan bazıları popüler WordPress temaları iyi görünecek ve hızlı yüklenecek şekilde tasarlanmışlardır:

8. Adım: Web sitenizdeki tüm görselleri optimize edin

Resimler kolayca sitenizin ana hız sorunlarından biri haline gelebilir. Optimize edilmemiş görseller gereksiz derecede büyük kalacak ve indirilmesi zor olacaktır. Bunlardan çok fazlasını kullanırsanız, kullanıcılar web sitenizin tüm sayfasını yüklemekte zorlanır ve muhtemelen içeriği görmeden ayrılırlar.

Neyse ki görüntüleri optimize etmek o kadar da zor değil. Hangi görsel boyutlarına ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için temanızı/şablonunuzu incelemeniz önemlidir. Daha sonra yüklemeden önce görselin boyutunu yeniden boyutlandırarak ve kalite ayarlarını değiştirerek görselin bakımını yapabilirsiniz.

Yalnızca birkaç görseli optimize etmeniz gerekiyorsa aşağıdaki gibi bir 3. taraf hizmetini kullanabilirsiniz: TinyPNG. Bu görsel optimizasyon aracı, kaynak görsellerinizi yüklemenize olanak tanıyacak ve ardından otomatik olarak optimize edilecektir. Sadece görüntüleri sürükleyip bırakın ve bırakın Panda sihrini kullansın. Daha sonra görsellerinizin web sitenize güvenle yerleştirebileceğiniz optimize edilmiş sürümlerini indireceksiniz.

Zaten aktif bir web siteniz varsa ve görselleri tek tek optimize edecek vaktiniz yoksa, tüm sorunlarınızı çözecek ücretsiz bir eklenti var. ShortPixel Görüntü İyileştiricisi Medya Kitaplığınızda bulunan tüm görsellerinizle ilgilenecektir. Ayrıca NextGEN, Foo Gallery ve diğer galeri ve kaydırıcı eklentileriyle de harika çalışır.

Ücretsiz sürüm, yüz adede kadar görseli işlemenizi sağlar. Özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Görüntülerin boyutunu ve kalitesini optimize etme.
  • Formatları diğerine dönüştürme.
  • WebP ve AVIF ile çalışır.

Tek yapmanız gereken eklentiyi yüklemek ve ayarları istediğiniz gibi özelleştirmek. İhtiyacınız olan sıkıştırmayı seçin, görsellerin boyutunu ayarlayın ve eklentinin optimizasyon sürecini başlatması için hazır olduğunuzda düğmeye basın.

kısa piksel kurulumu

9. Adım: Tembel yükleme görselleri ve videoları

Genellikle bir kullanıcı bir web sitesini açtığında görüntülenmesi gereken içeriğin tamamı otomatik olarak yüklenmeye başlar. Dolayısıyla, bir kullanıcı yalnızca ekranın üst kısmındaki içeriğe ihtiyaç duysa bile, yine de o sayfada mevcut olan her şey yüklü olacaktır.

Bunun yerine, görselleri ve videoları geç yükleyerek kullanıcıların yalnızca ekranda görünen içeriği yüklemesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcı kaydırmaya başladığında ekranın görünür alanına taşınan görseller ve videolar yüklenmeye başlayacaktır. Bu şekilde sitenin tamamı daha hızlı yüklenecek ve daha iyi bir kullanıcı deneyimine olanak tanıyacaktır.

WordPress'te tembel yükleme nasıl etkinleştirilir:

  1. Eklentiler -> Yeni Ekle'ye gidin.
  2. Aramak WP Rocket tarafından Tembel Yük.
  3. Eklentiyi kurun ve etkinleştirin.
  4. Geç yüklemek ve ayarları kaydetmek istediğiniz içeriği kontrol edin.
tembel yük kurulumu

10. Adım: Görüntü sıcak bağlantısını önleyin

Hotlinking, bir görselin kaynağını bir web sitesinden başka bir sitede kullanmak üzere kopyalamayı içeren bir eylemdir. Resim sorunsuz görünse de aslında sunucunuzdan yüklenmiyor. Bunun yerine, orijinal sitenin tüm kaynaklarını kullanır ve aslında yasa dışı kabul edilir.

Hotlinking'i önleyerek başkalarının görsellerinizi çalmasını engelleyebilirsiniz. Bu şekilde, kendi barındırma hizmetinizde kaynaklardan tasarruf edersiniz; bu, bu kaynakları kullanan tek sitenin siteniz olacağı anlamına gelir, bu da ziyaretçileriniz için daha hızlı bir web sitesi sağlar.

Hotlinking'i önlemenin birkaç yolu vardır:

11. Adım: Videoları 3. taraf hizmetlerde barındırın ve büyük medyayı boşaltın

Bir web sitesi başlattığınızda, tüm videolarınızın ve büyük medya dosyalarınızın kendi sunucunuzda olması mantıklıdır. Ancak gözden kaçırdığınız şey, büyük dosyaların depolanması ve çoğaltılmasının sunucu kaynaklarını kullanmasıdır. Sitenizin hızı söz konusu olduğunda, bant genişliğinden tasarruf etmek için videoları ve büyük medya dosyalarını 3. taraf hizmetlere aktarmak çok daha uygundur.

YouTube'dan yüklenen bir video, sunucunuzdan yüklenen video kadar (daha iyi olmasa da) çalışacaktır. Daha yüksek trafiğe sahipseniz bu, bant genişliğiniz üzerinde daha az etki anlamına gelir ve bu da daha hızlı bir siteyle sonuçlanır.

Konu videolara gelince, onları şu adreste barındırabilirsiniz:

Adım 12: Eklentileri minimumda tutun/sizi yavaşlatan eklentileri bulun

Her eklenti web sitenizi geliştirir. Ancak her yeni özellik aynı zamanda yer ve bant genişliği kaplayan yeni dosyalar anlamına da gelir. Ayrıca, tüm eklentiler aynı şekilde kodlanmamıştır; dolayısıyla farkında bile olmadığınız gereksiz öğeleri yükleyerek sitenizi yavaşlatan bir eklentiniz olması muhtemeldir.

Tüm eklentileri devre dışı bırakmaya başlamadan önce bir hız testi yapmanızı öneririm.

  1. Eklentiler -> Yeni Ekle'ye gidin.
  2. Aramak P3 (Eklenti Performans Profiler).
  3. Eklentiyi kurun ve etkinleştirin.
  4. Araçlar -> P3 Eklenti Profil Oluşturucu'ya gidin.
  5. Taramayı başlatın.

Bu eklenti web sitenizde bazı testler yapacak ve size bir grafik ve ayrıntılar gösterecektir. Burada ilgilendiğiniz şey, tüm aktif eklentilerinizi ve bunların site üzerindeki etkilerini gösteren bir grafik çizecek olan "Eklentiye Göre Çalışma Zamanı" sekmesidir.

Sitenizdeki en yavaş eklentileri gösteren grafiğinizde en büyük "çocuk oyuncağı" olup olmadığını kontrol edin. Bunun, söz konusu eklentiden kurtulmanız gerektiği anlamına gelmediğini unutmayın. 

Bu test, tüm eklentilerinizi analiz etmenize olanak tanır; böylece artılarını ve eksilerini tartabilir ve hangi yavaş eklentileri kaldırabileceğinize veya alternatif bulabileceğinize karar verebilirsiniz.

p3 eklenti profil oluşturucu testi

Adım 13: Web sitenizdeki yönlendirmeleri kontrol edin

Yönlendirmelere sahip olmak kullanıcı deneyimini iyileştirir ve hatta SEO'nu geliştir eğer doğru yapılırsa. Aktif yönlendirmelere sahip olmanın siteniz üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Ancak her yönlendirmede siteniz biraz daha yavaşlar. Dolayısıyla, çok fazla yönlendirmeye sahip olursanız (yönlendirme zinciri olarak adlandırılan bir oluşturma), milisaniyeler eklenecek ve siteniz yavaşlayacaktır.

Yönlendirmeleri işlemek için en popüler araçlardan biri Kurbağa Screaming. Ayrıca şunları da kontrol edebilirsiniz:

Yazılımı yükleyerek veya çevrimiçi tarama çalıştırarak (seçtiğiniz araca bağlı olarak) web sitenizi tarayabilirsiniz. Size web sitesinin ayrıntılı bir analizini gösterecek ve yönlendirilen URL'leri hızlı bir şekilde gösterecektir. Yalnızca bir URL'nin yönlendirildiğini bilmek pek bir anlam ifade etmeyeceğinden, size yönlendirmenin kaynağını gösteren özelliği seveceksiniz. Bu, web sitenizi anlamanıza yardımcı olacak ve gerekli olmayan yönlendirmeleri kaldırarak yönlendirmelere göre işlem yapmanıza olanak sağlayacaktır.

Sitenizi yavaşlatan bir yönlendirme zinciri bulursanız çözüm basittir; A bağlantısından C bağlantısına giden B bağlantısına yönlendirmek yerine, yönlendirmeyi zincirdeki son bağlantıya değiştirmelisiniz.

WordPress'te yönlendirmeleri yönetmek için ücretsiz bir kullanabilirsiniz. WP 301 Yönlendirmeleri Tüm yönlendirmelerinizi yönetmenize yardımcı olacak eklenti.

Adım 14: İçeriği optimize edin (alıntılar kullanın, uzun makaleleri ve yorumları bölün vb.)

Bazen küçük şeyleri değiştirerek çok şey başarabilirsiniz. Eğer sen yazmak Bir blog, içeriği kontrol ederek daha hızlı bir site elde edebilirsiniz. Blogdaki en son makaleleri gösterirken makalenin tamamını yüklemek yerine alıntıları kullanın.

Klasik bir düzenleyici kullanıyorsanız özel bir alıntıyı göstermek nispeten kolaydır:

  1. MyCAD'de yazılım Güncelleme ye git WordPress Dashboard -> Gönderiler -> Yeni Ekle.
  2. 'Ekran Seçenekleri' düğmesine tıklayın.
  3. Alıntı kutusu seçeneğini etkinleştirin. 
  4. Aşağı kaydırın, alıntı kutusunu bulun ve özel bir özet yazın.
özel alıntı

Artık alıntının ana sayfanızda gösterilmesi temanıza bağlıdır. Zaten açık olabilir veya temanızın herhangi bir yerindeki seçeneği işaretlemeniz gerekebilir. Her tema farklı olduğundan belgeleri kontrol etmenizi veya destek ekibiyle iletişime geçmenizi öneririm.

Uzun makaleler yazmaya eğilimliyseniz, bunları hızlı bir şekilde iki veya daha fazla parçaya bölebilirsiniz. Blok düzenleyici kullanıyorsanız harici eklentilere ihtiyacınız yoktur. Uzun bir gönderiyi düzenleyin, "artı" sembolüne tıklayın ve makalenizi ikiye bölecek "Sayfa Sonu" bloğunu bulun.

Klasik bir düzenleyici kullanıyorsanız, şunu eklemeniz yeterlidir: aynı şeyi yapacak etiket.

Son olarak, çok fazla yorumu olanlar için, yorumların hepsini bir kerede yüklemek yerine sayfalara ayırmayı seçebilirsiniz:

  1. MyCAD'de yazılım Güncelleme ye git WordPress Ayarları -> Tartışma.
  2. “Yorumları Sayfalara Ayır” seçeneğini bulun.
  3. Tek bir sayfada görünmesi gereken yorum sayısını girin.
  4. Ayarları kaydet.
yorumları sayfalandırmak

Web sitenizin hızını test etmeye devam edin

Bu eğitimin her adımını uygulasanız ve web sitenizi başarılı bir şekilde hızlandırsanız bile bu, işleminizin tamamlandığı anlamına gelmez. İşler hızla değişebilir ve sitenizin yarın veya bir ay içinde ne kadar iyi performans göstereceğini asla bilemezsiniz. Bu nedenle düzenli hız testleri yapmanız ve sitenizi düzenli olarak geliştirmeniz çok önemlidir.

Sitenizi nerede ve nasıl test edeceğinizi unutmanız ve sitenizi hızlandırmak için hangi adımları uygulamanız gerektiğini hatırlamanız durumunda bu eğiticiye yer işareti koyabilirsiniz.

Yavaş bir web sitesi size nasıl zarar verebilir?

Sitelerin yüklenmesini beklemenin bir sakıncası olmasa bile çoğu insanın bu konuda sorunu vardır. Ve sorunu ihmal ederseniz uzun vadede size zarar verebilir. Nasıl?

  • Daha yüksek hemen çıkma oranları – Ziyaretçiniz bir sayfanın yüklenmesini beklemeye karar verse bile bu, tüm ziyareti boyunca sabırlı olacağı anlamına gelmez. İnsanların ilk sayfayı ziyaret ettikten sonra sitenizden ayrılmalarına neden olacak daha yüksek hemen çıkma oranları riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  • Para kaybetmek - Eğer sen ürün veya hizmet satmak Web sitenizde yavaş bir site, potansiyel alıcıları ve gelecekteki müşterileri uzaklaştıracaktır.
  • Trafik kaybetmek – Sitenizi öne çıkaracak daha fazla trafik mi istiyorsunuz? Bu durumda siteniz uygun şekilde optimize edilmediğinden ziyaretçi kaybetmeyi göze alamazsınız.
  • Daha düşük SERP sıralaması – Google ve diğer arama motorları yükleme hızını dikkate alır. Daha yavaş bir sayfa, içeriğiniz iyi olsa bile arama motoru sonuç sayfasında daha aşağıya itilmesine neden olabilir.

Hala hızın önemli olduğunu düşünmüyor musunuz? Umarım bu dört neden sizi bir web sitesinin hızının ne kadar önemli olduğuna ve kendi web sitenizi daha iyi hale getirmeye hazır olduğunuza ikna eder.

Sonuç

Herkes güzel ve iyi tasarlanmış siteleri sever. Ancak bu, web sitesinin yüklenmesi için birkaç saniye daha beklemek anlamına geliyorsa, ziyaretçilerin belirli bir yüzdesini kaybetme olasılığınız yüksektir.

Bu nedenle ne yaparsanız yapın estetik uğruna hızdan ödün vermeyin. Her ikisine de sahip olmak mümkündür; Sadece sabırlı olmanız ve web sitenizi geliştirmek için çalışmanız gerekir.

4 yorum “Web Sitenizi Nasıl Hızlandırırsınız”

  1. Koderey Takımı

    Merhaba, kılavuzu okumaktan gerçekten keyif aldım. Bir dijital pazarlamacı olarak yukarıda bahsettiğiniz her şeyle bağlantı kurabilirim. Aynısını paylaştığınız için çok teşekkürler.

  2. Nikita Şevçenko

    Kendi blogumu hız açısından optimize etmek biraz zamanımı aldı. Ben bir çevrimiçi pazarlamacıyım ancak bir kodlama uzmanı değilim, bu nedenle süreç başlangıçta biraz bunaltıcıydı.

    Bunun gibi rehberler bana çok yardımcı oldu!

  3. Scott Duncan

    Web sitesi hızını artırmaya yönelik bu tür yararlı ipuçlarını paylaştığınız için teşekkürler, benim için görüntü sıkıştırma bir cazibe gibi çalıştı, bu inanılmaz ipucunu WPblog'da okudum ve işe yaradı.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder