WordPress.com İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
10 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
WordPress.com logosu WordPress.com
WordPress.com logosu
Ücretsiz - Başlangıç ​​fiyatı 5$'dan başlıyor/ay

WordPress birden fazla güce sahiptir %43 Şu anda internette mevcut olan tüm web sitelerinin. Bu, ne tür bir işte çalışıyor olursanız olun, muhtemelen popüler CMS'lerini (İçerik Yönetim Sistemi) duymuşsunuzdur.

Muhtemelen bu platformda oluşturulmuş sayısız web sitesini ziyaret etmişsinizdir, ancak muhtemelen onlara neyin güç verdiğini hiç merak etmemişsinizdir. Açtığınız her üç web sitesinden birinin muhtemelen WordPress ile oluşturulmuş, bu CMS'nin ne kadar güçlü olduğunu da anlayabilirsiniz.

Aslında bir içerik yönetim sisteminden çok daha fazlasıdır; web için ihtiyacınız olan her şeydir.

Ayrıntılara girmeden önce WordPress'in aslında iki versiyonunun bulunduğunu anlamak önemlidir. Kendi kendine barındırılan sürüm (WordPress.org olarak da bilinir), WordPress'in kullanımı ücretsiz olan orijinal, açık kaynaklı sürümüdür. WordPress.com (burada inceleyeceğim sürüm) 2005 yılında başlayan ve popüler platform tarafından desteklenen premium bir hizmettir.

Oldukça benzer olmasına rağmen, ikisi arasında temel farklılıklar vardır. Bu farklılıkları daha önce tartıştığımız için önceki haberBurada bu konuda daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Bunun yerine yalnızca WordPress.com'a odaklanacağım ve onu diğer ücretsiz siteler gibi inceleyeceğim web sitesi kurucu orada.

WordPress.com'u kimler kullanmalı (en iyisi):

WordPress.com herkes için mükemmeldir. Bu abartı değil. İşletmeniz için basit bir tek sayfalık web sitesi, eğlence veya gelir elde etmek için kullanacağınız basit veya karmaşık bir blog, hatta küçük bir e-Ticaret mağazası oluşturmak istemeniz önemli değil.

WordPress.com ile hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Dürüst olmak gerekirse, bu yalnızca ödeme planlarından birini tercih ettiğinizde geçerlidir, ancak bunun hakkında daha sonra daha fazla bilgi vereceğiz.

Ne kadar çok şey yapmaya karar verirseniz platformun o kadar karmaşık hale geleceğini unutmayın. Bunu aklımda tutarak WordPress.com'un ücretsiz bir platform olarak blog yazarları ve küçük ve orta ölçekli kişisel siteler için ideal olduğunu söyleyebilirim.

Yükseltmeye karar verirseniz, bu iş siteleri ve e-Ticaret web siteleri için iyi bir seçim haline gelir. Bunun ötesinde, size çok daha fazla özgürlük veren bağımsız bir WordPress sitesine gitmeniz gerektiğini ve her şeyi kendi başınıza nasıl halledeceğinizi anladığınızda bunun maliyetinin daha düşük olabileceğini söyleyebilirim.

WordPress.com'un temel özellikleri

Themes – ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yüzlerce tema var ve WordPress düzenli olarak yenilerini ekliyor. Bir Pro planına kaydolmaya karar verirseniz herhangi bir 3 planı yükleyebilirsiniz.rd İnternette bulabileceğiniz parti temasını kullanın ve sitenizi bir profesyonel gibi tasarlamaya başlayın.

Mobil cihazlar için uygun – temalar duyarlıdır ve sitenin hemen hemen her ekran boyutunda iyi görünmesi.

Yapılı-sosyal paylaşımda – yeni gönderileri sosyal medyada otomatik olarak paylaşın.

Ayrıntılı istatistikler – sitenizde neler olup bittiğini öğrenin ve Google Analytics'e bağlanmadan bile ziyaretçilerinizi tanıyın.

SEO – WordPress arama motorları için optimize edilmiştir. Böylece ekstra bir çalışma yapmanıza gerek kalmadan arama motoru sonuç sayfasında gösterilmeye hazırsınız.

özeti gözden geçir

Yedi yılı aşkın bir süredir kendi kendine barındırılan WordPress ile çalışan biri olarak deneyimlerimi unutup sadece WordPress.com'a odaklanmak zor. Ancak bu incelemenin amaçları doğrultusunda kendimi ücretsiz veya uygun fiyatlı bir web sitesi oluşturucu arayan birinin yerine koyacağım ve bunu, Wix, Squarespace, Weeblyve diğer benzer web sitesi oluşturucuları.

Bunu yapmak için ücretsiz bir WordPress.com web sitesi oluşturacağım ve burada platformun sunduğu her şeyi keşfedeceğim. Herkes zaten WordPress.com ile kendi kendine barındırılan sürüm arasındaki farklardan bahsettiğinden (aynısını FirstSiteGuide'da da yaptık), bu makalede karşılaştırmaları minimumda tutmaya çalışacağım.

Ayrıntılı WordPress.com incelemesi

Kullanım kolaylığı

Başından beri WordPress geliştiricileri işleri basit tutmaya çalıştılar. Bunun nedeni platformun, insanların kişisel çevrimiçi günlükler yazmasına olanak tanıyan basit bir blog makinesi olarak başlamasıdır.

Ancak bu mütevazı içerik yönetim sistemi hızla orijinal konseptini aştı ve geliştiriciler yeni özellikleri uygulamaya başladı. Güncelleme üzerine güncelleme, WordPress basit bir blog aracından çok daha fazlası haline geldi ve hayal edebileceğiniz her türlü web sitesini oluşturmanıza olanak tanıyan güçlü bir sayfa oluşturucu haline geldi.

Bu büyüme nedeniyle WordPress'in kullanımı daha karmaşık hale gelmeye başladı. Sitenizi çevrimiçi hale getirmek için nasıl kod yazacağınızı hâlâ bilmenize gerek olmasa da, WordPress'in bir öğrenme eğrisi vardır.

Wix ve Squarespace gibi en önde gelen rakipleriyle karşılaştırıldığında WordPress'in "Kullanım Kolaylığı" yarışmasını kazanmadığını kabul etmeliyim. Basit web siteleri veya bloglar oluşturmaya gelince, rakipleri daha modern ve anlaşılması daha kolay bir arayüz sağlama konusunda çok daha iyi bir iş çıkarıyorlar.

Ancak WordPress.com'un bu rakiplere göre çok daha fazla esneklik sunduğunu anlamalısınız. Dolayısıyla, daha karmaşık bir site oluşturmaya çalışıyorsanız bu öğrenme eğrisi, üstlenmeye istekli olmanız gereken bir şeydir. WordPress hakkında bilgi edinmek için harcadığınız zaman, diğer inşaatçıların sağlayamayacağı şeyleri yaratabildiğinizde karşılığını alacaktır.

Şablonlar

WordPress.com'un şablonları yoktur. Bunun yerine temalarla birlikte gelir. Bu aslında aynı şeydir, sadece farklı adlandırılmıştır.

wordpress temaları

Başladığınızda WordPress.com ile bir site oluşturun, şu anda 350'den fazla ücretsiz temanın mevcut olduğunu görmek sizi mutlu edecektir. Bu temalar çok çeşitlidir ve hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz.

Küçük bir portföy, milyonlarca okuyucunun beklediğiniz büyük bir blog veya belki de eksiksiz bir blog oluşturmayı planlıyor musunuz? online mağaza? Bunun için bir tema var. Hatta tema seçeneklerinizi ek 80 premium temayla genişletebilirsiniz. Bu premium seçenekler daha iyi görünebilir (ve genellikle öyledir), ancak premium bir tema için yaklaşık 80 $ ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

Bir Pro planına kaydolursanız harika haber şu ki WordPress.com herhangi bir 3 planı yüklemenize izin veriyorrd seçtiğiniz premium parti teması. WordPress için en popüler premium temalardan biri kesinlikle WordPress.com sitenize kolayca kurulabilen Divi'dir. Teklifi almak için WordPress.com'a aylık abonelik ödemeye başlamanız ve premium temayı satın almanız gerekir.

Ücretsiz temalar başlangıç ​​için iyi bir yoldur ancak sitenizin gerçekten harika görünmesini istiyorsanız premium temalar daha iyi bir seçimdir. Genellikle çok daha iyi görünürler ve web sitenizi çok daha fazla seçenekle özelleştirmenize olanak tanırlar. Premium temalar genellikle daha iyi kodlanır ve çok daha kullanıcı dostu seçenekler sunar.

Örneğin, ücretsiz bir tema renkleri ve yazı tiplerini yalnızca kod yoluyla değiştirmenize izin verirken, premium tema muhtemelen istediğinizi basit ve kolay bir şekilde seçebileceğiniz bir görsel düzenleyiciyle birlikte gelir.

Tasarım esnekliği

Diğer ücretsiz web sitesi oluşturucuları her temayı aynı şekilde değiştirmenize izin verirken WordPress.com farklı çalışır.

Tasarım seçenekleri WordPress.com'a değil, seçtiğiniz temaya bağlıdır. Yani bir tema yalnızca temel bilgileri değiştirmenize izin verirken, bir başka tema, sayfalarınızın her birindeki her ayrıntıyı değiştirmenize olanak tanıyan düzinelerce ekstra seçeneğe sahip olacaktır.

Bu sadece başlangıç. 2018'in sonundan bu yana WordPress Gutenberg ile donatıldı. Bu, yeni sayfalar ve gönderiler oluşturmanıza olanak tanıyan görsel bir düzenleyicidir. Bölümlere bağlı diğer ücretsiz web sitesi oluşturucularına benzer şekilde Gutenberg de bloklarla çalışır.

Her blok yeni bir işlevi temsil eder. Yeni bir paragraf eklemek istiyorsanız sayfanıza paragraf bloğu eklersiniz. Aynı şey resimler, videolar, Google Haritalar veya ihtiyacınız olan diğer temel öğeler için de geçerlidir.

Bildiğiniz gibi WordPress eklentileriyle ünlüdür. Bu küçük yazılım parçaları, hiçbir şey kodlamanıza gerek kalmadan sitenize ekstra işlevsellik eklemenizi sağlar. Gutenberg artık kullanıcılar arasında yerini aldığına göre 3rd parti eklentisi geliştiricileri Gutenberg için yeni bloklar oluşturmaya başladı. Bu, hayal edebileceğiniz her şey için pratik olarak bir bloğun mevcut olduğu anlamına gelir. Sadece doğru eklentiyi bulmanız yeterli.

Ancak bu, tasarım seçeneklerinizin sonu değil. Gutenberg güzel olsa da harikalar yaratabilecek düzinelerce başka sayfa oluşturucu da var. Elementor, Beaver Builder, Visual Composer veya Oxygen'i duydunuz mu? Bunlar, yeni web sitenizin görünümüyle oynamanıza olanak tanıyan popüler seçeneklerden sadece birkaçıdır.

wordpress com tasarımları

Bu eklentilerden birini yüklediğinizde tasarımcı rolünü üstlenir. Bunu istediğiniz herhangi bir temayla eşleştirebilirsiniz ve bu sayfa oluşturucu, öğeleri sayfaya sürükleyip bırakmanıza olanak tanır; örneğin Wix veya Squarespace'e benzer bir şey.

Seçenekler sonsuzdur ve herhangi bir sayfa oluşturucunun premium sürümü için fazladan birkaç dolar ödemeye karar verirseniz, aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi oluşturabileceksiniz. Ancak bunun işe yaraması için yeni eklentiler yüklemenize olanak tanıyan bir Pro planına abone olmanız gerekir.

Alan adı seçenekleri

Ücretsiz bir WordPres.com sitesi başlattığınızda, onu ücretsiz bir alan adı ile oluşturabilirsiniz. Diğer ücretsiz web sitesi oluşturucularda olduğu gibi bu, web sitenizden hangi oluşturucunun sorumlu olduğunu gösteren özel bir alt alana sahip olmak anlamına gelir.

Bu durumda aşağıdaki gibi bir alan adına sahip olacaksınız: sitename.wordpress.com.

Bu yeni alt alan adı özel olabilir, dolayısıyla halihazırda kullanımda olmadığı sürece istediğiniz herhangi bir şeyi seçebilirsiniz.

Siteniz için özel bir alan adı bağlamaya karar verirseniz, seçenekler aracılığıyla bunu hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ama senden önce yeni bir alan adı satın alWordPress.com'da bir Başlangıç ​​veya Profesyonel planına abone olmanız gerekir.

Yani tüm olasılıklar mevcut ancak bunların kilidini açmak için ödeme yapmanız gerekiyor.

Mobil site optimizasyonu

WordPress.com web sitenizin mobil cihazlarda nasıl görüneceği tamamen seçtiğiniz temaya bağlıdır. Modern temaların çoğu duyarlıdır; bu, sitenin otomatik olarak farklı ekran boyutlarına uyum sağlayacağı anlamına gelir.

Yani web sitenizi bir akıllı telefon veya tablette açtığınızda, daha büyük ekran çözünürlüklerine uyum sağlayacak şekilde düzeni değiştirecektir.

Farklı temalar farklı şekilde çalışır, dolayısıyla sonuçlar da farklılık gösterir. Bir tema küçük ekranlarda harika görünebilirken, bir diğeri kullanılamaz görünebilir. Neyse ki çoğu WordPress teması tüm ekran boyutlarında iyi çalışır. Premium bir tema için ödeme yapmayı seçerseniz sitenizin mobil cihazlarda da daha iyi görünme ihtimali yüksektir.

Ancak bir temaya karar vermeden önce uygun bir test yapmak için zaman ayırın. Neyse ki her tema taahhüt gerektirmeden önizlenebilir ve test edilebilir.

Sahip olmak Jetpack mobil teması siteniz için de harikalar yaratabilir. Bu eklenti, WordPress.com'un sahipleri tarafından geliştirildi ve tam gönderiler yerine alıntıları görüntülemenize, özel menüler, başlık resimleri ve hatta arka planlar göstermenize olanak tanır. Bu şekilde sitenizi akıllı telefonlar ve tabletler için daha da özelleştirebilirsiniz.

3'ye sahip olmakrd parti eklentileri tüm site tasarımınızı yeni bir seviyeye taşıyabilir. Tamamen adanmış yüzlerce eklenti var mobil site optimizasyonu. Sayfalarınızı mobil görünümler için tasarlamanıza ve sitenizi harika görünüp çalışabilen tam bir akıllı telefon uygulamasına dönüştürmenize yardımcı olabilirler.

Menünün mobil cihazlarda nasıl görüneceğini ve davranacağını kontrol etmenize olanak tanıyan düzinelerce farklı eklenti var. Mobil site ziyaretçileri için bir bildirim çubuğu göstermek ister misiniz? Bunun için bir eklenti kurmanız yeterli. Bazı eklentiler içeriğinizi mobil cihazlar için optimize edecek, diğerleri ise medyayla ilgilenecek.

Eklentilerle seçenekler sonsuzdur.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

WordPress, arama motorları açısından mükemmel bir platformdur. Sitenizin ayarlarını varsayılan seviyede bıraksanız bile platform iyi optimize edilmiştir ve sizin için çalışacaktır.

Bu, Google ve diğer arama motorlarının, siz hiçbir şey yapmasanız bile içeriğinizi bulabileceği anlamına gelir.

Hangi planı kullanıyor olursanız olun sitenizi dizine eklemek nispeten kolaydır; dolayısıyla bu endişelenmeniz gereken bir şey değildir. Web sitenizin başlığını hızlı bir şekilde değiştirebilir ve Meta açıklamasını ekleyebilirsiniz. Görselleri sitenize yükler yüklemez başlık, açıklama ve alt etiketleri ekleyebileceğiniz için görsellerin kullanımı da kolaydır.

Her sayfanın ve gönderinin benzersiz bir adı olabilir ve bilgiyi değiştirmek oldukça kolaydır; bu, arama motorları için optimizasyon yapmaya çalışırken mutlaka sahip olunması gereken bir şeydir. Ve bunu yapmak istemeseniz bile, WordPress bu sorunu sizin için otomatik olarak halledecek ve SEO için iyi sonuç verebilecek benzersiz bir şey yaratacaktır.

Ancak WordPress'in en büyük gücü eklentileridir. Dolayısıyla, Pro planını tercih ederseniz WordPress SEO eklentilerini yükleyebilirsiniz. En büyük isimlerden bazıları Yoast, Hepsi Bir Arada SEO Paketi, Rank Math'dır ve hatta Jetpack'in SEO araçlarını bile kullanabilirsiniz. Bu 3rd parti eklentileri aşağıdakiler için tasarlanmıştır: Web sitenizi arama motorlarına göre optimize edin.

Bloglama işlevleri

Blog yazmak WordPress’in temelidir. Bu geçmiş nedeniyle kullanıcılar platformun blogcular için ideal bir platform olmasını bekleyebilirler. Ve bu beklenti doğrudur. İsterseniz bir blog başlatmakBüyük ya da küçük, WordPress kullanmak isteyeceğiniz CMS'dir.

wordpress com bloglama fonksiyonları

Orijinal Görsel Düzenleyicinin yerini Gutenberg almış olsa da blog yazarlığı hâlâ WordPress'in üstün olduğu bir alandır. İstediğiniz herhangi bir şey hakkında yazabileceğiniz yeni bir gönderiye her zaman yalnızca bir tık uzaktasınız.

İçerik yazmak, medyayı, yazarları, kategorileri, etiketleri yönetmek ve diğer her şey kolayca yapılabilir. İyi görünüyor ve hissettiriyor; WordPress ile blog yazmaktan keyif alacağınıza eminim.

Yine özel eklentilerle blog seçeneklerinizi genişletirseniz yazılarınız dilediğiniz tarzda görünebilir.

e-ticaret entegrasyonu

Duydun mu WooCommerce? WordPress'i bir çevrimiçi mağazadan ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi yapabilen bir e-Ticaret makinesine dönüştüren popüler bir eklentidir. 

WordPress.com'da mağazanızı oluşturmak için Pro planlarına kaydolmanız gerekir. Platformunuz size özel kurulacak ve yeni mağazanızı hemen kişiselleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu plan, çevrimiçi mağazanızı bir profesyonel gibi kontrol etmenize olanak tanıyan bir dizi ücretsiz ve premium uzantıyla birlikte gelir.

Bir tema seçtikten sonra (aslında istediğiniz herhangi bir temayı seçebilirsiniz ancak yeni başlıyorsanız bir e-Ticaret teması seçmek daha iyi görünen bir mağaza oluşturmanıza yardımcı olacaktır), platform size rehberlik edecektir.

Yeni ürünler eklemek, gönderim ayrıntılarını ayarlamak, vergiler, ödemeler ve diğer her şey WooCommerce aracılığıyla kolayca yönetilir.

Bu planla aldığınız temel kurulum çoğu insan için fazlasıyla yeterli olsa da, WooCommerce'in ayrıca Pro planı kullanıyorsanız yükleyebileceğiniz yüzlerce ücretsiz ve premium eklenti ve eklentiyle birlikte geldiğini bilmek güzel.

Bu eklentiler, görselleri değiştirmek, ürünlerinizi yönetmek, nakliye ve vergileri yönetmek gibi hemen hemen her konuda size yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olan bir özelliği hayal edebiliyorsanız e-Ticaret işi, WooCommerce muhtemelen buna sahiptir.

WordPress.com fiyatlandırması ve planları

WordPress.com Ücretsiz ve Profesyonel planlarla birlikte gelir:

WordPress Ücretsiz
  • Bedava

Ücretsiz, 1GB depolama alanı, sınırlı özelliklerle ve yalnızca alt alan adı ile kullanım.

WordPress Başlangıç
  • Ayda $ 5.00
    1 yıllık plan tek ödeme olarak faturalandırılır $ 60.00 arasında

Ücretsiz alan adı (1 yıl), 6 GB alan depolama alanı, 3 ay boyunca kendi alan adınıza sahip özel bir e-posta adresi, sınırsız web sitesi yöneticileri ve Google Analytics entegrasyonu ile birlikte gelir.

WordPress Uzmanı
  • Ayda $ 15.00
    1 yıllık plan tek ödeme olarak faturalandırılır $ 180.00 arasında

Ücretsiz alan adı (1 yıl), özel eklentiler ve temalar, 50 GB depolama alanı, 3 ay boyunca kendi alan adınıza sahip özel bir e-posta adresi, canlı sohbet desteği, sayfada reklam olmaması, otomatik web sitesi yedeklemeleri, sınırsız web sitesi yöneticileri ile birlikte gelir , gelişmiş SEO araçları, yerleşik sosyal medya araçları, SFTP ve veritabanı erişimi, reklamlardan para kazanma seçeneği ve temel Jetpack özellikleri.

Müşteri desteği

Sitenizde çalıştığınız süre boyunca size yardımcı olmaya adanmış küçük bir bölüm vardır. İlgilendiğiniz bir şeyi yazmaya başlayın ve belgelerin cevabınızı nasıl aramaya başladığını görün. Bilgi tabanı oldukça kapsamlıdır ve büyük ihtimalle aradığınız cevabı bulacaksınız. Değilse, tıklayıp belgeleri tam ekranda açabilirsiniz; bu, cevabınızı daha da erken bulmanıza yardımcı olacaktır.

Ancak bazen ek bir soru sormak veya kendi başınıza çözemeyeceğiniz bir sorunla ilgili yardım istemek için destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerekebilir. WordPress'te Mutluluk Mühendisleri adı verilen ve yardıma hazır kişiler bulunur. 

Ne yazık ki onlarla doğrudan e-posta yoluyla iletişime geçmek yerine tek yapabileceğiniz bir foruma mesaj göndermektir. Beni yanlış anlamayın; forumda korkunç bir şey yok ve muhtemelen hemen bir yanıt alacaksınız, ancak burada bazı kişisel iletişim bilgilerini görmek istiyorum.

WordPress.com'un artıları ve eksileri

Artıları

Bu WordPress – web sitenizi dünyadaki en popüler, tamamen özelleştirilebilir CMS üzerine inşa ettireceksiniz.

ömür boyu ücretsiz – Ekstra özelliklere ihtiyacınız olmadığı sürece sitenize sonsuza kadar ücretsiz sahip olabilirsiniz.

EKSİLERİNİ

Pahalı – tüm özel eklentileri ve temaları kullanabilmek için her şeyi yükseltmeye karar verirseniz, beklediğinizden çok daha fazlasını harcamak zorunda kalacaksınız.

Daha dik öğrenme eğrisi – Rakiplerine kıyasla WordPress kullanmayı öğrenmek çok daha fazla zaman alıyor.

Destek – kişisel bir e-posta gönderemezsiniz, sadece forumlara mesaj gönderebilirsiniz.

WordPress.com ile oluşturulmuş site örnekleri

Çevre — WordPress.com ile oluşturuldu

Çevre ana sayfası

Alexis Kanda-Olmstead — WordPress.com ile oluşturuldu

Alexis Kanda-Olmstead ana sayfası

Dünyayı Okumanın Bir Yılı — WordPress.com ile oluşturuldu

Dünyayı Okumanın Bir Yılı ana sayfası

SSS

WordPress.com'a eklenti yükleyebilir miyim?

WordPress.com'a eklentileri yalnızca Pro planına abone olmanız durumunda yükleyebilirsiniz. Daha sonra herhangi bir tür 3'ü yükleyebilir ve etkinleştirebilirsiniz.rd parti uzantısı: ücretsiz, premium veya özel yapım.

WordPress.com ile para kazanabilir miyim?

Evet, yapabilirsiniz Online para kazanmak WordPress.com sitenizle. Bunu yapmanın farklı yolları vardır: reklam göstermekten ve fiziksel veya dijital ürünler satmaktan, sponsorlu içerik sunmaya veya bağlı kuruluş bağlantılarını kullanmaya kadar. WordPress.com ile para kazanmanın en heyecan verici yolu WordAds adlı kendi platformunu kullanmaktır. Google, Facebook, AOL ve diğer ağları birleştiren bir reklamcılık programıdır. Ancak WordAds'e erişebilmeniz için önce bir Pro planınızın olması gerekir.

WordPress.com ile kaç web sitesi oluşturabilirim?

Tek hesap altında istediğiniz kadar web sitesine sahip olabilirsiniz. Ancak web sitelerinden birini yükseltmeye karar verirseniz, her site için ayrı ayrı ödeme yapılması gerekeceğini bilmelisiniz.

WordPress ile WordPress.com arasındaki fark nedir?

WordPress herkesin indirip yükleyebileceği ücretsiz bir CMS'dir. Ancak sitenizi çalışır durumda tutmak için, barındırmaya ihtiyacınız olacak. WordPress.com, WordPress'in barındırma ve kendi sınırlarıyla birlikte gelen yönetilen bir sürümüdür. Ücretsiz bir plan da mevcut olsa da, yalnızca premium planlardan birini tercih ettiğinizde kilidini açabileceğiniz birçok kısıtlamayla birlikte gelir.


WordPress ile WordPress.com arasında başka birçok fark vardır.

WordPress.com ile bir e-Ticaret işi kurabilir miyim?

Evet, dilediğiniz zaman e-Ticaret işinizi başlatabilir veya mevcut sitenizi yükseltebilirsiniz. Bunun için tam işlevli bir mağaza için gereken tüm özelliklerin kilidini açacak bir Pro planına ihtiyacınız olacak.

Sonuç

WordPress.com hala WordPress olsa da ikisini karıştırmayın. Bu incelemede de gördüğünüz gibi WordPress ile her şey mümkün. Ancak WordPress.com söz konusu olduğunda sorun, her şeyin kilidini açmak için çok fazla para ödemeniz gerektiğidir. Bu, yalnızca ek eklentiler ve temalar için ödeme yapabilmeniz için aylık bir ücret ödemeniz gerektiği anlamına gelir.

Yine de WordPress.com, sizi WordPress dünyasıyla kolayca tanıştırabilecek harika bir platformdur. Daha karmaşık bir şeye ihtiyacınız varsa, kendi kendine barındırılan WordPress'e geçmeyi düşünmenin faydalı olacağını unutmayın.

5 yorum “WordPress.com İncelemesi 2023”

  1. Bryan W

    İki yıldır onlarla birlikte kurduğum günden beri hiçbir şey yapmadığım bir web sitem var. Temelde son birkaç yıldır bana yılda 18 dolara mal oldu.

    Geçen yıl geçtikten sonra hala hiçbir şey yapmadım, iptal etmeye karar verdim ve aynı gün aklıma bir sonraki yıl için benden ücret alacakları geldi. Alan adlarıma gidiyorum ve iptal etmek istediğim alanı buluyorum, iptal etme seçeneğini bulmaya çalışıyorum ama hiçbir seçenek yok. Yalnızca ödeme yöntemi veya seçeneği veya buna benzer bir şey yazan bir düğme. Buna tıklıyorum ve beni ödeme planım, ne kadar ödediğim, ne zaman yenileneceği vb. konulardan bahseden bir sayfaya yönlendiriyor. Planımı manuel olarak iptal etmenin bir yolunu bulamıyorum. Tek gördüğüm, "iptal etmek ve geri ödeme almak için destek ekibiyle iletişime geçin" yazan bir tıklama seçeneği. Planımı iptal edip geri ödeme almak için yenilemeden sonra 48 saatim olduğunu gördüm. Bu yüzden destek ekibiyle iletişime geçiyorum ve onlara tam olarak ne istediğimi söylüyorum. Bu iki hafta önceydi. Benimle asla iletişime geçmediler. Benden bu yıl için 18 dolar ücret aldılar ve asla geri ödeme yapmadılar, hatta benimle iletişime geçmediler veya alanımı iptal etmediler. Birkaç hafta önce, 48 saatlik geri ödeme süresi dolduktan hemen sonra geri döndüm ve ancak iptal edip geri ödemeyi almak için çok geç olduktan sonra, ancak o zaman ve hemen sonrasında, sanki sihirli bir şekilde, sanki faturamı manuel olarak iptal etme seçeneği varmış gibi. ihtisas. Ancak paramı almalarını veya geri almalarını engellemek için çok geç olduğunda, bunu kendi başıma iptal edebilirdim. Ve eğer onlarla daha önce iletişime geçmeye çalışırsanız, bu WEASLES'ları hiçbir yerde bulamayacaksınız. Herhangi bir aptalın burada ne aradığını söyleyebilmesi gerektiğine eminim. Başka birinin de bu durumu onlarla deneyimleyip deneyimlemediğini bilmek istiyorum. Bunları bir daha hiçbir şey için kullanmayacağımı söylememe gerek yok. Onlar, anlaşmanın kendi sonlarına doğru sinsice kaçan, sözlerini tutmak yerine saklanan dolandırıcılardır… Ve bunu fark etmenizi ve hâlâ onların hizmetlerini kullanmak istemenizi beklemeyin. ONLARI KULLANMAYIN
    İnternetten kaldırılmalılar!!!

  2. Amon

    WordPress'in 30 günlük bir iptal politikası olduğunu unutmayın.
    Aboneliğinizi iptal etmek istiyorsanız en az 30 gün önceden bildirimde bulunmalısınız, aksi takdirde sizi otomatik olarak yenileyecek ve kredi kartınızdan çekim yapacaklardır.
    Bunu zor yoldan öğrenmeyin.

  3. Patrick T Michael

    Blog yazma konusunda tamamen yeni biriyim, bu yüzden WordPress.com'un ihtiyacım olan şey olacağını düşündüm, çünkü birçok insanım en iyisiydi. Ancak, WordPress'in kesinlikle olmadığı basit bir kişisel bloga ihtiyacım var. Benim gibi benzer ilgi alanlarına sahip insanlara ulaşmak için basit bir blog arayan herkes WordPress'ten uzak durmalıdır. Henüz hangisini kullanacağımı bulamadım ama WordPress'e 38.95 dolar harcadım, oysa istediğim şey muhtemelen ücretsiz ya da sadece birkaç dolar olacak.

  4. Susan

    Aslında wordpress kullanmıyorum, weebly kullanıyorum. Ancak yakın bir aile üyemin ölümünün ardından wordpress ile iletişime geçmek zorunda kaldım. Bir ölüm belgesi ve 2 adet fotoğraflı kimlik belgesi ibraz ettim, ancak hassas bilgiler içeren bir sayfanın kaldırılmasını istediğim halde, siteye şifreyle erişim sağlamak için başka bir yasal belgeye ihtiyaç duyma konusunda kaba ve duyarsız davrandılar. Sonunda politikalarının sitenin tamamını (bir sayfayı değil) özel yapmak olduğunu söylediler ve bunu yaptılar. Ama kaba ve sinir bozucuydular. Bu, bir aile üyesini asılarak intihar ederek kaybettikten haftalar sonraydı. Bu insanlara 'mutluluk mühendisleri' denildiğine inanamıyorum. Tiksiniyorum ve bunları asla kendi kişisel veya iş ihtiyaçlarım için kullanmayacağım.

  5. Nik L

    WordPress.com bir utanç kaynağıdır. Maliyet açısından 5 kat daha pahalılar, sundukları özelleştirme açısından sıfır, müşteri hizmetleri açısından ise son derece yavaş. Süslü tasarımlar açısından elbette bol, ancak ucuz, düşük ölçekli, yetersiz desteklenen, sıfır özelleştirilmiş web tasarımı için önceden muazzam meblağlar ödemenizi sağlayarak sizi bu şekilde tanıtıyorlar. Kendi tasarımınızı yapsanız daha iyi olur. WordPress yazılım platformunun kendisi ustaca ve harikadır ancak wordpress.com'un faaliyette olmaması gerekir ve insanlara olumlu yorumlar yazmaları için para ödedikleri gerçeği, bunların İnternet'in çorak topraklarındaki serseri ve hırsızlardan başka bir şey olmadıklarına dair kesin bir haberdir. .

    Özet olarak:

    Korkunç bir hizmet
    Güzel tasarımlarla ama sıfır çok yönlülükle sizi idare ediyorlar, hatta basit HTML dosyalarını yüklemenizi bile engelliyorlar
    Web sitenizin her yerine saçmalıklarını filigranlıyorlar, saygın türden bir işi yürütmede iyi şanslar
    Basit Paypal tuşlarını bile engelliyorlar

    Basit bir blog istiyorsanız ve daha ucuz sağlayıcılara ödeyeceğinizden 10 ila 15 kat daha fazla ödemek istiyorsanız WordPress.com'u tercih edin. Ama kazıklanmak istemiyorsanız lütfen bu yarım yamalaklardan uzak durun.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder