ProWritingAid Dilbilgisi Denetleyicisi İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
7 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
ProWritingAid logosu ProWritingAid
ProWritingAid logosu
Ücretsiz - Premium 10$'dan başlayan fiyatlarla/ay

Ne zaman ilk sitenizi başlatın or blog yapmak, yazı yazmak ve blogunuzu güncel tutmak kolay görünebilir. Ancak mümkün olduğunca az hatayla kaliteli içerik oluşturmak yüzde yüz özveri gerektirir. Dikkatli bir şekilde odaklandığınızda bile bir veya iki kelimeyi kaçırabilir, virgül kullanmayı unutabilir veya yanlış eşanlamlıyı seçebilirsiniz.

Burası, kişisel editörünüz olarak hareket edebilecek bir tür yapay zekanın yardımını kullanabileceğiniz yerdir.

Grammarly bu iş için en çok tanınan yazılım olsa da, ProWritingAid gibi yazma çabalarınızı destekleyebilecek alternatifler de vardır.

Ayrıntılı ProWritingAid incelemesi

ProWritingAid gramer aracını kimler kullanmalıdır?

ProWritingAid içeriğinin daha iyi olmasını isteyen her yazar için iyi bir seçimdir. İster ayda yalnızca birkaç paragrafın kontrol edilmesine ihtiyacınız olsun, ister klavyenizi her gün yıkıyor olun, aşağıdaki avantajlardan yararlanabilirsiniz: gramer aracı ProWritingAid gibi.

Bu araç aşağıdakiler için en iyisidir:

  • Öğrenciler ve akademisyenler – Makale yazmak zor olabilir ve kaliteli araştırma makaleleri oluşturmak, dil bilgisi ve yazım denetimi için gereken zamanı ortadan kaldırır.
  • blogcular – Hem Google algoritmaları hem de istekli okuyucular, mümkün olduğunca az hata içeren, iyi yazılmış makaleleri sever.
  • Yazarlar – Düşük kaliteli çalışmaları editöre göndererek kendinizi utandırmayın.
  • İşadamları – Çünkü basit e-postaların ve raporların bile iyi yazılması gerekiyor.

Herhangi bir alanda yeni başlayan veya profesyonel olmanızın bir önemi yok, eğer çok yazmanız gerekiyorsa ProWritingAid kesinlikle dikkate almanız gereken bir şeydir.

ProWritingAid'in kullanımı kolay mı?

Hesap edinmek daha kolay olamazdı. ProWritingAid'i açtığınız anda ücretsiz hesabınızı açmanıza olanak tanıyan bir düğme bulacaksınız. Tek yapmanız gereken e-posta adresinizi girmek, bir şifre seçmek ve ihtiyacınız olan yardım türünü seçmek.

Birkaç saniye sonra gelen kutunuzda ProWritingAid'den bir e-posta bulacaksınız. Bu e-posta, hesabınızı etkinleştirecek ve sizi kontrol paneline yönlendirecek bir bağlantı içerir. Benim için her şey şaşırtıcı derecede hızlı gelişti ve ilk mesajımı hemen kontrol etmeye başlayabildim.

Ücretsiz deneme çalıştırmasını başlatmak da yalnızca bir tık uzağınızda. Tüm kayıt sürecini son derece basit hale getiren geliştiricilere teşekkür ederiz.

ücretsiz denemeyi başlatıyorum

Gösterge tablosuna gelince, kötü bir ilk izlenim edindim. Gösterge panelinin tamamı eskimiş gibi geldi. Bana Windows 98 yazılımını kullanıyormuşum hissini veren bir deja vu'ydu.

Belki aşırı tepki veriyorum ama kontrol panelinin bir güncellemeden kesinlikle faydalanabileceği belirtiliyor. Sade eski simgeler ve renkler o kadar önemli olmayabilir ancak kullanıcı arayüzü de sorunludur. Simgeler dağınık görünüyor ve sanki çok sayıda varmış gibi geliyor. Çalışma alanının tamamına alışmak kesinlikle biraz zaman alır, bu yüzden sabırlı olun.

Ultra geniş ekranımdaki kontrol panelini açtığımda bazı etiketler koptu ve ekranın en sağ tarafında göründü. Ekrandaki tüm raporları anlayabilmem için her şeyin doğru şekilde görüntülenmesini sağlamak amacıyla pencereyi simge durumuna küçültmem gerekiyordu.

Metninizi kontrol etmek aynı zamanda ne yapmak üzere olduğunuzu bilmenizi de gerektirir. Tüm araçları bir arada çalıştırmak yerine her raporu ayrı ayrı başlatmanız gerekecektir. Örneğin, dilbilgisini kontrol ederseniz, bu tek bir düğmeye tıklamanızı sağlayacaktır. Daha sonra, cümlelerinizin uzunluğunu kontrol etmeye karar verirseniz, başka bir düğmeye tıklamanız ve önceki dil bilgisi önerilerini kaybetmeniz gerekecektir. Bu kesinlikle beklediğim bir şey değildi.

ProWritingAid nasıl kullanılır?

ProWritingAid'i kullanmanın birkaç yolu vardır.

Çevrimiçi düzenleyici – belgeleri yükleyerek raporları çalıştırın

Çevrimiçi editöre giriş yaptığınızda, bir belgeyi yükleme veya doğrudan editöre yazmaya başlama şansınız olur. İçeriğiniz tam ortada yer alırken, mevcut tüm araçlar ekranın üst kısmında asılı kalır.

Kontrol paneli, dil bilgisini, yazımı ve yazma stilini gerçek zamanlı olarak kontrol eden yazma yardımcısını açıp kapatmanıza olanak tanır. Bazı insanlar gerçek zamanlı öneriler almaktan hoşlanırken, diğerleri daha sonra düğmeye tıklamayı tercih ediyor. Tarzınıza uygun bir seçeneğin olması güzel.

Her belge için 25 rapor mevcuttur. Bunlardan en önemlisi, belgeniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi size gösterecek bir rapor olan özettir. Bu özet çoğu insanın ihtiyaç duyduğundan daha fazlasını sunuyor. Öneriler, puanlar ve grafiklerle birlikte tüm metnin bir özetine sahip olmak teoride harika görünse de, bundan oldukça korktum. Giriş paragrafı için aldığım özet rapor 9 sayfaydı! 

prowritingaid özet raporu

Bu rapor çok etkileyiciydi ve öyle görünüyor ki, sadece üzerinden geçmek için en az yarım saate ihtiyaç olacak. Rapor kesinlikle metinleri üzerinde hızlı öneriler ve düzeltmeler isteyen sabırsız kişiler için tasarlanmamıştır. Ancak, metniniz hakkında tek bir büyük rapora sahip olmaktan hoşlanmıyorsanız, özel raporlar hazırlayabilir ve yalnızca gerçekten istediğiniz bilgileri içeren raporları kullanabilirsiniz.

Diğer raporlar şunları içerir:

  • stil – Yazma stilini kontrol edin. Örneğin pasif sesin aşırı kullanımı.
  • Dilbilgisi – Dilbilgisi ve yazım hataları vurgulanır.
  • Hazine – Kelimelerinizin eş anlamlılarını alın.
  • gereksiz – Çok fazla kullanılan kelimeleri değiştirin.
  • kombo – Favori raporlarınızı tek bir raporda birleştirin.
  • Tüm Tekrarlar – Tekrarlanan kelimeleri ve cümleleri kontrol edin.
  • Echoes – Yakında tekrarlanan kelimeleri kontrol edin.
  • Structure – Farklı cümle yapılarını kullanımınızı karşılaştırır.
  • uzunluk – Cümle uzunluğunun görsel bir temsili.
  • Geçiş – Bir cümleden diğerine ne kadar iyi geçiş yaptığınızı kontrol edin.
  • okunabilirlik – Metninizin okunması ve anlaşılması kolay olup olmadığını kontrol edin.
  • Yapışkan – Yapışkan cümleler okuyucuları yavaşlatır, böylece artık bunlardan kolayca kaçınabilirsiniz.
  • klişeler – Klişeleri ve fazlalıkları kontrol edin.
  • Diksiyon – Diksiyonu ve belirsiz kelimeleri kontrol edin.
  • zamir – Metninizdeki ilk zamirleri vurgulayın.
  • aliterasyon – Tüm aliterasyonları vurgular.
  • Sesteş – Kulağa benzeyen ancak aslında farklı olan kelimeleri kontrol edin.
  • Tutarlılık – Metindeki tutarsızlıkları tespit edin ve bunları hızla düzeltin.
  • Kısaltma – Metninizde bulunan tüm kısaltmaları listeleyin.
  • Diyalog – Diyalog ve diyalog etiketlerini vurgular.
  • İlerleme hızı – Metninizin daha yavaş ilerleyen kısımlarını bulun, böylece onu geliştirebilirsiniz.
  • Duyusal – Metni değiştirin ve genel izleyici kitlesi için daha anlaşılır hale getirin.
  • ev – Ekibinizle birlikte kullanacağınız özel bir rapor oluşturun.
  • Intihal – Metnin benzersiz olup olmadığını kontrol edin.

ProWritingAid'in tarayıcıya yazdığınız her şeyi kontrol etmesini sağlayın

Web tabanlı düzenleyici ve kontrol panelinin yanı sıra, ProWritingAid'in tarayıcınıza eklenmesini de sağlayabilirsiniz. Eklentiyi Chrome, Firefox veya Safari'ye hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz; yapay zeka, açtığınız herhangi bir sitede anında size yardımcı olmaya başlayacaktır.

Eklenti, sosyal medya, içerik yönetim sistemleri gibi yazdığınız her yerde açılacaktır. WordPress or Wix, veya başka bir editör. Google Dokümanlar'da bile çalışacak ve hatalarınızı güzel bir şekilde vurgulayacaktır.

prowritingaid eklentisi

Eklenti şık görünüyor ve raporları kontrol panelinden erişilen Çevrimiçi Düzenleyici'den daha hızlı gösteriyormuş gibi görünüyor. Öte yandan Google Dokümanlar'da yazarken eklentinin aktif edilmesi dokümanımı tamamen yavaşlattı. Yazdığım her kelime küçük bir aksaklıkla geldi ve metnimi bir saniye sonra gösterdi. Oldukça sinir bozucuydu ve uzun bir süre bu şekilde çalışmayı hayal edemiyordum.

Ancak bu özel bir durum olabilir ve eklentiyi kullanan diğer kişilerde ortaya çıkmayabilir.

ProWritingAid tarayıcı eklentisi

Premium sürüm, yazarken dilbilgisi, stil ve yazım denetimi yapan gerçek zamanlı raporları kullanmanıza olanak tanır. Bu, tarayıcınızda yazarken çok kullanışlı olur.

Bir Microsoft Word asistanı edinin

Windows kullanıcısıysanız ProWritingAid'in Microsoft Word ile çalıştığını duymak sizi mutlu edecektir. Yalnızca uygulamayı indirmeniz yeterlidir; hesabınızdaki mevcut raporların tümü, açtığınız her Word belgesinde görünür.

Ne yazık ki, bu yalnızca Windows'ta çalışıyor, Mac kullanıcılarının ise masaüstü uygulamasını (Word'de de çalışacak) kullanmaları tavsiye ediliyor.

ProWritingAid'i herhangi bir masaüstü uygulamasında kullanın

Tarayıcı uzantısına benzer şekilde, masaüstü uygulaması bilgisayarınızda (Windows veya Mac) çalışacak ve yazınızı kontrol edecektir. Bilgisayarınıza yüklü olması, herhangi bir metin düzenleyiciyi veya e-posta yazılımını kullanabileceğiniz ve metninizi kolayca kontrol ettirebileceğiniz anlamına gelir.

Masaüstü uygulamasının tek dezavantajı aktif bir internet bağlantısı gerektirmesidir. Bu nedenle, internet bağlantısının düşük olduğu veya hiç olmadığı bir alanda metninizi kontrol ettirmeniz gerekiyorsa, bilgisayarınız çevrimiçi olana kadar beklemeniz gerekecektir.

İntihal dedektörü

ProWritingAid, metninizi çevrimiçi bulunan milyonlarca sayfayla hızlı bir şekilde kontrol etmenize olanak tanır. Birkaç saniye içinde size bir rapor gösterecek ve metnin benzersiz olup olmadığını size bildirecektir. Ayrıca size çalıntı içeriğin kaynağını da gösterecektir.

Bu iyi çalışsa da, fiyat büyük bir dezavantajdır. On çek için 10 dolar ödemeniz gerekiyor! Toplu olarak satın alırsanız fiyat düşer, ancak intihal kontrolü için ekstra bir ücret talep etmeyen Grammarly ile karşılaştırıldığında bu bir soygun gibi geliyor.

İntihal örneği

Yine de FirstSiteGuide'da yayınlanan daha önceki makalelerden birine göz atmayı başardık. İntihal denetleyicisi hızlıydı, ancak eski makalemizden kopyaladığımız metnin yalnızca %40'ını buldu, dolayısıyla bu tür bir sonuç için onlara çek başına 1 dolar vereceğimi söyleyemem.

prowritingaid intihal denetleyicisi

Ücretsiz sürümle neler elde edersiniz?

ProWritingAid'in ücretsiz sürümüyle 500 kelimeye kadar belgeleri kontrol edebileceksiniz. Bu kesinlikle makalelerin, denemelerin veya kitapların tamamını kontrol etmek için yeterli değildir, ancak daha kısa metinler veya e-postalar yazarken tarayıcınızda ücretsiz olarak kullanmak yeterlidir.

25 raporun tümü çevrimiçi düzenleyicide mevcuttur, dolayısıyla hizmetin neler yapabileceğini görmenin iyi bir yoludur. 

Ücretsiz sürümün yanı sıra ücretsiz deneme süresini başlatabilir ve premium platformu iki hafta boyunca kontrol edebilirsiniz. Kullanmaya devam etmeye karar verirseniz, hizmet için aylık veya yıllık olarak ödeme yapmaya başlamanız gerekecektir. ProWritingAid'in çalışma şeklini gerçekten beğendiyseniz 399 $ karşılığında ömür boyu lisans satın alabilirsiniz.

Premium sürümle neler elde edersiniz?

Yükseltmeye karar verirseniz premium sürüm, uzunluğu ne olursa olsun tüm bölümler ve makaleler üzerinde çalışmanıza olanak tanır. Ayrıca mevcut tüm uygulamalara da erişebileceksiniz (masaüstünün yanı sıra tüm raporları kullanabileceğiniz MS Word, Google Dokümanlar ve Chrome eklentileri). Ayrıca ProWritingAid'in yazma kitapları ve kaynakları koleksiyonuna ücretsiz erişim elde edersiniz.

Karşılaştırma Tablosu

GrammarlyProWritingAidlinguix
Ücretsiz planıEvetEvetYok hayır
Premium versiyonEn düşük $ 11.66 / ayEn düşük $ 10 / ayEn düşük $ 8 / ay
İntihal denetleyicisiEvetEvetEvet
ÇevirmenYok hayırYok hayırYok hayır
EntegrasyonlarEvetEvetEvet
Akıllı telefon versiyonuEvetYok hayırYok hayır

SSS

ProWritingAid gerçekten ücretsiz mi?

Evet, hizmetin ücretsiz sürümüne hızlı bir şekilde kaydolabilir ve dil bilginizle ilgili raporları kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Ancak ücretsiz sürümün yalnızca 500 kelimeyi aşmayan belgeleri kontrol etmenize izin verdiğini ve yalnızca Tarayıcınızda çalıştığını unutmayın.

ProWritingAid, Grammarly'den daha mı iyi?

ProWritingAid, Grammarly'ye iyi bir alternatif olsa da, daha popüler olan hizmetin gücü ve çok yönlülüğüyle boy ölçüşemez. Grammarly daha iyi görünüyor, akıllı telefonlarda çalışıyor ve sınırları olmayan bir intihal denetleyicisiyle birlikte geliyor.

ProWritingAid primini yasal olarak ücretsiz olarak alabilir miyim?

Evet yapabilirsin. ProWritingAid, on arkadaşını yönlendirmeyi başaran herkese ücretsiz yıllık abonelik sunuyor. Hizmeti kullanmaya başladığınızda ProWritingAid aracılığıyla arkadaşlarınıza bir e-posta göndermeniz yeterlidir. Sistem bir mesaj ve benzersiz bağlantınızı oluşturacaktır. On kişi kaydolursa anında bir yıllık ücretsiz premium hesabınızı alacaksınız.

Sonuç

ProWritingAid, e-postalarınızın yanı sıra makalelerinizi, belgelerinizi veya kitaplarınızı düzenlemenize yardımcı olacak işlevsel bir dilbilgisi denetleyicisi, stil düzenleyicisi ve yazma danışmanıdır. Ücretsiz sürümde bile tarayıcınızda iyi çalışabilir ve premium sürüme yükseltmeye karar verirseniz desteğini diğer uygulamalara da genişletecektir.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder