Blogunuz veya Web Siteniz için Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Yeni Başlayanlar İçin SEO İçin En İyi Anahtar Kelimeleri Bulma Kılavuzu

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
11 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Blogunuz veya Web Siteniz için Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

sırasında göz önünde bulundurulması gereken birçok kritik unsur vardır. bir blog başlatmak or bir web sitesi kurmakve internette başarılı olmak için hepsinin doğru yapıldığından emin olmanız gerekir. 

Bu temel unsurlardan biri de Anahtar kelime araştırma çünkü doğru anahtar kelimeleri seçmek web sitenizin alacağı ziyaretçi sayısını arttırmanın temel faktörlerinden biridir.

Bu kılavuz, anahtar kelime araştırmanızı doğru şekilde yapılandırmanıza ilişkin ipuçları sağlayacaktır ve bunu özel ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Neden anahtar kelime araştırması yapmanız gerekiyor?  

Bir çok yeni blogcular Anahtar kelime araştırması yapmayı bile düşünmüyorlar ve bu nedenle ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar bloglarına ziyaretçi çekmekte zorlanıyorlar. Diğerleri ise en popüler (ama aynı zamanda çok rekabetçi) anahtar kelimelerin peşine düşer ve Arama Motorlarında iyi sıralamada başarısız olurlar. 

Anahtar kelime araştırma süreci aynı zamanda aşağıdaki soruları yanıtlamanıza da yardımcı olacaktır:

  • İnsanlar hangi bilgileri arıyor? 
  • Bu bilgiyi bulmak için hangi anahtar kelimeleri kullanıyorlar? 
  • Belirli anahtar kelimeleri kaç kişi kullanıyor?
  • Ne tür bilgi istiyorlar (araştırmacının amacı)? 

Bu adımları atlamak bir seçenek değil çünkü bu adımlar olmadan blogunuzu istediğiniz kadar hızlı büyütemezsiniz. İyi çalışacak anahtar kelimeleri bulmak ve blogunuzun arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Tüm bloglar ve hedef pazarlar farklı olduğundan, yapılması kolay bir şey değil.

doğruya ihtiyacın olacak SEO araçları ve bu süreci doğru bir şekilde başlatmanıza ve sorunsuz bir şekilde geçirmenize yardımcı olacak doğru bilgi. 

Her şeyden önce, blogunuz için neden güçlü bir anahtar kelime stratejisine ihtiyacınız olduğunu anlamanız gerekir. Hedeflediğiniz anahtar kelimeler, organik trafiğinizin bir uzantısıdır ve blogunuzun sunduğu şeylere gerçek bir ilgi duyan okuyucuları çekmenize olanak tanır. 

Organik trafik, blogunuz için en değerli varlık olabilir ve blogunuzu büyütmek için mümkün olduğunca çok ziyaretçi almanız gerekir.

İlk anahtar kelime araştırması (temel anahtar kelimeleri bulun)

Nişinize aşina iseniz bu adımı atlayabilir ve doğrudan temel anahtar kelimeleri bulma sürecine geçebilirsiniz.

Niş konuları ve ana anahtar kelimeleri bulmak için beyin fırtınası yapın

Başka hiçbir şey düşünmeden, ilginizi çeken her şeyi yazarak niş karar sürecinize başlayın. Bunlar kişisel ilgiler olabileceği gibi mesleki ilgiler de olabilir.

  • Yapmaktan hoşlandığınız veya şansınız olsaydı yapmaktan keyif alacağınız şeyleri düşünerek başlayın. Mesela amatör bir fotoğrafçısınız. Fotoğrafçılık blogu harika bir niş olabilir. Fotoğraflarınızı, detaylı bilginizi veya kamera teknolojisi deneyiminizi paylaşabilirsiniz.
  • Daha sonra öğrenmekten keyif alacağınız şeyleri düşünün. Örneğin, yemek pişirme dersleri almakla ilgileniyorsunuz. Yemek pişirme derslerine başlamak için zamanınız veya bütçeniz olmasa bile, yemek blogu başlatmak İnternette bulduğunuz tarifleri analiz ettiğiniz yer. Ayrıca mükemmel içeriklerin nasıl seçileceğini tartışabilir ve organik ve GDO içerikli bileşenlerin faydalarını tartabilirsiniz.
  • Son olarak, halihazırda derinlemesine daldığınız şeyleri düşünün. Örneğin, üniversite eğitimini bitirmek için geri dönen bir yetişkin olduğunuzu varsayalım. Kampüs içi ve çevrimiçi diploma programları, hangi üniversiteyi seçeceğiniz, ders çalışma temposuna nasıl geri dönebileceğiniz vb. hakkında birçok araştırma yapacaksınız. Bunlar yüksek öğrenimle ilgili niş bir blog için harika konulardır.

Bir niş seçmek zorlu bir süreçtir. Ancak bu alıştırma sırasında, sizi ilgilendiren konuları daha iyi anlayacaksınız. En çok tutku duyduğunuz kişiler, sizin için en iyi adaylardır. blog nişi.

Örneğin golfle ilgili bir blog açtığınızı varsayalım. Aklınıza gelen ilk anahtar kelimeler, Google aramasında kullanacağınız kelimelerdir:

  • yeni başlayanlar için golf
  • golf ipuçları
  • golf salıncak
  • Golf kulüpleri

Bunlar tohum anahtar kelimeleriniz ve geniş konu fikirleriniz olacaktır. Daha sonra cazip fırsatlar sunan daha spesifik anahtar kelimeler bulmanız gerekecek.

Temel anahtar kelimeleri keşfetme: İnsanlar ne arıyor? 

Projeniz için temel anahtar kelimeleri keşfetmek amacıyla anahtar kelime araştırması yapmanın çeşitli yolları vardır. Ücretsiz ve ücretli araçların kullanılması da dahil olmak üzere birkaç seçeneği ele alacağım.

Anahtar kelime araştırması: Anahtar kelimeleri bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı'yı kullanma (ücretsiz)

Hedeflemek istediğiniz anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmaya başladığınızda Google Anahtar Kelime Planlayıcı çok yardımcı olacaktır. Bu araç hızlı bir şekilde geniş bir anahtar kelime listesi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

İşte yapmanız gereken adımlar:

Not: Bu aracı kullanmak için gerçek veya etkin bir reklam kampanyası yürütmeniz gerekmez. 

#1 adım: Google Anahtar Kelime Planlayıcı'yı kullanmak için: 
Giriş yapmanız veya yeni bir hesap oluşturmanız gerekiyor Google Reklamları hesabınız (giriş yapabilmek için bir Gmail hesabınızın olması gerekir).

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

#2 adım: “Anahtar Kelime Planlayıcı” aracını bulun. 

Google Ads hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfa menü çubuğunda “Araçlar ve Ayarlar”ı ve ardından “Anahtar Kelime Planlayıcı” bağlantısını tıklayın.

Kelimeler Planner

#3 adım: “Yeni anahtar kelimeleri keşfedin” aracını seçin. 

İki farklı seçenek göreceksiniz: “Yeni anahtar kelimeleri keşfedin” ve “Arama hacmini ve tahminleri alın”.

Yeni anahtar kelimeleri keşfedin

Bu iki araç binlerce anahtar kelime üretebilir.

Ancak bu araçların SEO amacıyla değil, reklamverenler için tasarlandığını unutmayın. İhtiyaç duymayacağınız birçok özelliğe sahiptirler. 

“Yeni anahtar kelimeleri keşfedin” aracını tıkladığınızda, daha fazla anahtar kelime fikri oluşturmak için ana anahtar kelimelerinizi girmeye başlayabileceğiniz bir ekran göreceksiniz. 

#4 adım: Seçtiğiniz ana anahtar kelimeleri girin. 

Burası “çekirdek anahtar kelimeleri” gireceğiniz yerdir ve kullanacağınız birincil alandır. Buraya bir veya daha fazla anahtar kelime girebilirsiniz.

Yukarıdaki örnekte kullandığımız “tohum anahtar kelimeleri” (golf tüyoları, golf swing, golf sopaları) girelim ve sonuçlara bakalım.

tohum anahtar kelime örneği

#5 adım: Anahtar kelimelerin listesini almak için sonuçlar oluşturun. 

Bu araç, girdiğiniz anahtar kelimelere göre size sonuçlar verecektir. Oluşturulan anahtar kelimelerin listesini inceleyebilir ve gerekirse aranan anahtar kelimeleri değiştirebilirsiniz.

oluşturulan anahtar kelimelerin listesi

Sonuçlar sayfasında "Ort. aylık aramalar”, “Rekabet” ve daha fazlası. Bu noktalara daha sonra değineceğim.  

Artık anahtar kelime fikirleri içeren listeyi daha sonra sıralamak için indirebilirsiniz.

Bu, anahtar kelime fikirlerinizi oluşturmak için kullanacağınız bir ekmek ve tereyağı aracıdır.

Anahtar kelime araştırması: Anahtar kelimeleri bulmak için Ahrefs veya başka bir aracı kullanma 

Daha fazla anahtar kelime fikri bulmak için kullanabileceğiniz daha fazla aracınız var. Bazıları ücretsiz, freemium veya ücretlidir.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı'yı kullanarak, keşfetmeniz için fazlasıyla yeterli olan anahtar kelime fikirlerinin bir listesini alabileceğinize inanıyorum. Ancak diğer araçları kontrol etmek isterseniz Ahrefs ile bunu nasıl yapabileceğinizi size göstereceğim. Bu anahtar kelime araştırma süreci diğer premium araçlara benzer görünecektir. 

İşte yapmanız gereken adımlar:

#1 adım: Ziyaret etmek Ahrefs ve bir hesap oluşturun. 

Ahrefs'te hesabınız yoksa bir tane oluşturmanız gerekecektir. 7 $ karşılığında 7 günlük ücretsiz deneme süresi sunuyorlar.

ahrefs aracı

#2 adım: Hesabınıza giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra, Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracına benzer şekilde çekirdek anahtar kelimelerinizi girebileceğiniz bir alan içeren Anahtar Kelime Gezgini ana sayfasını göreceksiniz. Arama tuşuna basın.

ahrefs anahtar kelime gezgini

#3 adım: Bu aracın tüm özelliklerini keşfedin. 

Sonuçlar sayfasında farklı anahtar kelime araştırma seçenekleri göreceksiniz. 

Bir Genel Bakış ekranı, girdiğiniz anahtar kelimelere ilişkin parametreleri size gösterecektir. Tıklayıp mevcut seçenekleri kontrol edebilirsiniz. Örneğin, "Arama önerileri"ni tıkladığınızda keşfedilecek çok sayıda anahtar kelime listesi elde edersiniz.

ahrefs arama önerileri

#4 adım: Anahtar kelime listesini inceleyin ve indirin. 

"Arama önerileri" sekmesinin içinde, aracın sizin için oluşturduğu bir dizi yeni anahtar kelime göreceksiniz. Bu listeyi “Dışa Aktar” düğmesini tıklayarak da indirebilirsiniz.

ahrefs dışa aktarma düğmesi

Bu liste size incelemeniz ve dikkate almanız gereken birçok anahtar kelime fikri vermelidir. 

Anahtar kelime araştırması: Rakipleri kontrol ederek anahtar kelime fikirleri alma

Bu, nişiniz içinde doğru anahtar kelimeleri bulmak için kullanabileceğiniz etkili, gelişmiş bir taktiktir. Bu seçenek gibi ücretli araçlarla sunulmaktadır. SEMrush ve Ahrefs site gezgini.

Örnek olarak Ahrefs ile rekabetinizi nasıl kontrol edeceğinizi ve sıralamaya giren anahtar kelimeleri nasıl keşfedeceğinizi göstereceğim. Bu sonuçlar size hangi anahtar kelimelerin peşinden gidebileceğiniz ve ne tür içerik oluşturmanız gerektiği konusunda net bir fikir verecektir.  

İşte yapmanız gereken adımlar:

#1 adım: Ahrefs'e giriş yapın ve açın Site Explorer

Kontrol etmek istediğiniz web sitesinin alan adını (URL) seçin. Bizim durumumuzda golfdigest.com web sitesini kontrol edeceğiz.

site gezgini

Ahrefs Site Explorer aracını açın ve kontrol etmek istediğiniz alan adının URL'sini girin.

#2 adım: Araç bir rapor çalıştıracak ve verileri çıkaracaktır. 

Bu web sitesinin geri bağlantı profilleri ve arama trafiği dahil olmak üzere ayrıntılı ayrıntılarını alacaksınız. “Organik anahtar kelimeler” bölümüne tıklayarak bu sitenin sıralamalarını ve anahtar kelime fikirlerini görebilirsiniz.

Organik anahtar kelimeler

Bu alıştırma, daha fazla anahtar kelime bulmanıza ve hangi anahtar kelimelerin peşinden gitmeniz gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca rakibinizin sıralamada yer aldığı tüm anahtar kelimelerin listesini de indirebilirsiniz. 

not: Bu araç aynı zamanda belirli anahtar kelimeler için hangi web sitelerinin sıralandığını kontrol etmek istediğinizde de kullanışlıdır. Ayrıca bu araçla rakiplerinizin derinliklerine inebilirsiniz. 

hangi web sitelerinin sıralandığını kontrol edin

Arama hacimlerini toplamak: Bunu kaç kişi arıyor?  

Anahtar kelime araştırma sürecine benzer şekilde, farklı araçları kullanarak arama hacimlerine erişebilirsiniz. 

Kullandığınız herhangi bir aracın size kabaca ve tahmini arama hacmi rakamları vereceğini anlamanızı istiyorum. Ancak, hangi anahtar kelimelerin daha yüksek aranma hacmine sahip olduğu ve hangi anahtar kelimelerin peşinden gitmeniz gerektiği konusunda size daha iyi bir fikir verecektir.    

Google Anahtar Kelime Planlayıcı'dan arama hacimleri alma

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Google Anahtar Kelime Planlayıcı size aylık arama aralığını gösterecektir (ör. 1k-10k). Etkin bir Adwords kampanyası (ücretli reklam) yürütüyorsanız, belirli anahtar kelimeler için tam arama hacmi elde edebilirsiniz. 

Ancak tam arama hacmi bile dalgalanır ve Google, tahmini ortalama arama sayısını gösterir. Aramaların tam sayısını görmek faydalı olacaktır. Ancak anahtar kelimeleri seçmek için aralıkları kullanmanın yanlış bir tarafı yoktur.

Belirli bir anahtar kelime için bir Adwords kampanyası oluşturmadan, Google'dan tam arama hacmini nasıl elde edebileceğinizi size göstereyim. 

#1 adım: Anahtar Kelime Planlayıcı ana sayfasında “Arama hacmini ve tahminleri alın” aracını seçin. 

arama hacmini ve tahminleri alın

#2 adım: Araca çekirdek anahtar kelimelerinizi girin ve “Başlayın”ı tıklayın. 

başlangıç ​​düğmesi

# 3 Adım: Ortalama aylık aramaları alın. 

Araç, anahtar kelimelerinizi tarayacak ve girdiğiniz tüm anahtar kelimeler için size ortalama aylık arama sonuçlarını gösterecektir. 

ortalama aylık arama sonuçları

#4 adım: Ayrıca “Tahmin” sekmesine de tıklayabilirsiniz. 

Araç, girdiğiniz tüm anahtar kelimeler için bir rapor çalıştıracak ve size tahmini rakamları verecektir. 

tahmini sayılar

Bu araç, "Yeni anahtar kelimeleri keşfedin" aracına benzer şekilde çalışır, tek farkı aynı zamanda kampanyanız için tahmin edilen rakamı da göstermesidir; burada gösterim sayısını görebilirsiniz.  

Daha önce de belirttiğim gibi bu araç mükemmel değildir ve SEO amacıyla kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Ancak bu araçla bazı temel anahtar kelime araştırmalarını yapabilirsiniz. 

Ahrefs'ten (veya diğer premium araçlardan) arama hacimleri alma

Artık, SEO anahtar kelime araştırması için daha iyi iş çıkarabilecek, çevrimiçi olarak kullanılabilen bazı ücretli araçların bulunduğunu biliyorsunuz. Anahtar kelimeleri bulmak ve arama hacimlerini kontrol etmek için bunları kullanabilirsiniz. Bu araçlar, kullandıkları algoritmaya göre size sayıları gösterecek ve bunlar tahmini rakamlar olacaktır.

Örneğin, Ahrefs anahtar kelime gezginini denerseniz aşağıdakileri elde edersiniz:

Ahrefs anahtar kelime gezgini

Gördüğünüz gibi bu rakamlar Google aracından elde ettiğiniz rakamlardan farklı. Ancak arama hacmi hakkında size kabaca bir fikir verirler.

Daha fazla araç mevcuttur ve bunları aşağıda verilen listeden değerlendirebilirsiniz.

Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin önemini anlayın

Anahtar kelimelerinizin değerini nasıl belirleyeceğiniz kısmına geçmeden önce öncelikle hangi anahtar kelimelerin en değerli olduğunu ve bunun neden uzun kuyruklu anahtar kelimelerle ilgili olduğunu anlamalısınız. Günde 500 ile 5,000 arasında arama yapılan anahtar kelimeleri seçebileceğiniz doğrudur. Ancak bu büyük terimler, tüm webdeki aramaların %25'inden azını oluşturur.

Talep eğrisi

İnsanların aradığı anahtar kelimelerin %70'inden fazlası "uzun kuyruklu" aramada yer almaktadır. Bu uzun kuyruk bölgesinde her gün birkaç kez gerçekleşebilecek milyonlarca arama vardır, ancak bu aramalar günlük aramaların çoğunu oluşturur.

Anahtar kelimelerin genellikle kafa, vücut ve uzun kuyruk olarak ayırdığı üç farklı kategoriyi açıklayacağız.

  • baş – bunlar büyük arama hacmine sahip tek kelimeli anahtar kelimelerdir (örneğin, “golf” veya “yemek”). Bu terimler geniş kapsamlıdır ve insanlar bu anahtar kelimeleri kullanarak çeşitli şeyler arıyor olabilir (örneğin, "golf" ifadesini arayan biri golf derslerini, golf sopalarını veya oyunun kurallarını arıyor olabilir).
  • Vücut – bu anahtar kelimeler, iyi bir arama hacmi elde eden (ayda 2 ila 3 arama) ve başlıktan daha açık olan (örneğin, “golf dersleri” veya “yemek dersleri”) 1,000-2,000 kelimelik ifadelerdir.
  • Uzun kuyruk – bu anahtar kelimeler 3 veya 4+ kelime uzunluğundadır ve çok spesifiktir (örneğin, “çocuklar için ucuz golf dersleri” veya “Japon mutfağı için yemek dersleri”). Bu terimler çok fazla arama hacmine sahip değildir ancak istatistiksel olarak çevrimiçi aramaların çoğunluğunu oluştururlar.

Genel bir kural olarak, Gövde anahtar kelimelerini seçtiğinizde ve içeriğinizi bunların etrafında optimize ettiğinizde, genellikle ilgili uzun kuyruklu (4-8 kelime) anahtar kelimeler için sıralamada yer alırsınız. Web sitenize bu şekilde doğal trafik çekersiniz.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler nasıl bulunur?

Alakalı uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulmanın en kolay ve muhtemelen en etkili yolu Google önerilerini kullanmaktır. Size bunu tam olarak nasıl yapabileceğinizi gösterelim.

Öncelikle seçilen anahtar kelimeleri Google aramaya yazdığınızda otomatik önerilere bakın.

Google'da ara

İkinci olarak, aramayı gerçekleştirdiğinizde sonuçlar sayfasına ilerleyin ve “... ile ilgili aramalar.” önerilerine bakın.

Arama sonuçları

Bu tekniği farklı anahtar kelime varyasyonlarıyla uygulayabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun terimleri seçebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması: Rekabeti ve zorluğu değerlendirin

Anahtar kelime fikirlerini daha fazla değerlendirmek için ne kadar rekabetçi olduklarına ve bu anahtar kelimeler için sıralamanın ne kadar zor olacağına bakmanız gerekir.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanarak iki parametreye bakarak bilinçli bir tahminde bulunabilirsiniz: Rekabet ve Önerilen teklif.

Rekabet ve Önerilen teklif

  • Rekabet – bu, söz konusu anahtar kelime için teklif veren reklamverenlerin sayısını gösterir: Düşük, Orta ve Yüksek. Anahtar kelimenin ne kadar rekabetçi olduğunu değerlendirmek için kullanışlıdır.
  • Teklifler – anahtar kelimenin para kazanma potansiyeli fikrini anlamanın harika bir yolu. Bu aynı zamanda bu anahtar kelimeler için sıralamanın ne kadar zor olabileceği konusunda size bir fikir verecektir.

Google'dan gelen bu verilerle bilinçli bir tahminde bulunabilirsiniz. Anahtar kelimelerin rekabet gücünü ve zorluklarını daha derinlemesine anlamak istiyorsanız Ahrefs Anahtar Kelime Gezgini gibi ücretli bir araç kullanmanız gerekecektir.

Bu raporun nasıl görüneceği aşağıda açıklanmıştır:

anahtar kelimelerin rekabet gücü ve zorluğu

  • KD – “Anahtar Kelime Zorluğu, belirli bir anahtar kelime için İlk 10 Google arama sonucunda sıralamanın ne kadar zor olacağının bir tahminidir. 1'den 100'e kadar (düşük zorluktan yüksek zorluğa) doğrusal olmayan bir ölçekte ölçülür.
  • TBM – Tıklama Başına Maliyet, bir anahtar kelimeye ilişkin ücretli arama sonuçlarındaki her reklam tıklaması için reklamverenlerin ödediği ortalama fiyatı gösterir.

Arama yapanın amacını anlamak: İnsanlar ne arıyor?  

Arama amacı (kullanıcı amacı da denir), kullanıcıların arama motorlarında bir sorgu yazarken sahip olduğu ana hedef olarak bilinir. 

4 ana arama amacı türü vardır: 

  1. gezinme – insanlar belirli bir sayfayı veya web sitesini arar. 
  2. Bilgial – insanlar tanımlar veya tarifler gibi belirli bilgileri ararlar.  
  3. işlemsel – insanlar satın almaya hazır olduklarında bir şey ararlar. 
  4. Ticari soruşturma – insanlar ürün karşılaştırmalarını veya incelemeleri ararlar.  

Hangi anahtar kelimelere odaklanacağınızı belirleyin

Hedeflerinizden biri ise online para kazanmakticari amaçlı anahtar kelimeler seçmeniz önemlidir. 

Bu anahtar kelimeler üç sınıfa ayrılabilir:

Şimdi Satın Al anahtar kelimeleri

Bunlar, insanların bir satın alma işlemi yapmadan önce kullandıkları anahtar kelimelerdir. Bu tür arama sorgularının parçası olma eğiliminde olan kelimeleri aşağıda bulabilirsiniz:

  • satın almak
  • Kupon
  • İndirim
  • Anlaş
  • Kargo

Ürün anahtar kelimeleri

Ürün Anahtar Kelimeleri, belirli bir ürün kategorisine, marka adına veya hizmete odaklanan aramalardır. Bu cümleleri kullanan kişiler satın almanın ilk aşamasındadır. Ürün anahtar kelimeleri genellikle şunları içerir:

  • Değerlendirme
  • En iyi
  • Üst 10
  • Ucuz
  • satın alınabilir
  • karşılaştırma

Bilgilendirici anahtar kelimeler

Çevrimiçi anahtar kelimelerin büyük bir kısmı “Bilgilendirici anahtar kelimelerdir.” İnsanların satın alma sürecine başlamadan önce bilgi araması doğaldır. Bilgi anahtar kelimeleri aşağıdaki gibi kelimeleri içerir:

  • nasıl
  • En iyi yol
  • Yolları
  • Yapmam gerek

Popüler anahtar kelime araştırma araçları

Bu kılavuzda bazı araçlardan bahsettik ancak burada size anahtar kelime araştırması yaparken test edebileceğiniz araçların daha uzun bir listesini vereceğiz.

  1. Ahrefs anahtar kelime gezgini

Ahrefs, son teknoloji ürünü bir web tarayıcısıyla birlikte gelen gelişmiş bir SEO aracıdır. Şirketin tarayıcısı hız için optimize edilmiştir ve Google tarayıcısının hemen arkasında yer almaktadır. Bu araç sayesinde Ahrefs, birkaç dakika içinde ayrıntılı analiz raporları sunabilmektedir.

  1. SEMrush anahtar kelime araması

En iyi SEO araçları söz konusu olduğunda SemRUSH kesinlikle listemizin en üstünde yer almayı hak ediyor. Uygulanabilir kullanım listesi çok geniştir ve içeriği analiz etmekten niş anahtar kelimeleri keşfetmeye, rakiplerin SEO stratejisini incelemeye ve anlamaya kadar uzanır.

  1. Moz gezgini

Moz PRO, listemizdeki çok yönlü bir yazılımdır. Arama motoru görünürlüğünüzü ve sıralamanızı artırmanıza yardımcı olacak harika bir araçtır. Moz PRO, eksiksiz bir SEO araç seti olarak tanıtılmaktadır. Bunun doğru bir ifade olduğu konusunda hemfikir olmalıyız. Moz PRO tamamen web'i taramak, veri toplamak ve bunları eyleme dönüştürülebilir raporlar halinde derlemekle ilgilidir.

  1. KWFinder

Mangools'un SEO yazılımı KWFinder, kullanabileceğiniz anahtar kelime araştırma aracıdır. Piyasada kullanımı en kolay SEO araçlarından biridir. Yüksek hacimli ve düşük, rekabetçi anahtar kelimeler bulmak söz konusu olduğunda kapsamlı yazılım çözümlerinin kullanımı zor olabilir. Mangools KWFinder ile bunu yapmak kolaydır.

  1. SpyFu 

SpyFu yalnızca tek bir amaç için tasarlanmış bir araçtır; rakiplerinizi gözetlemek. Bu araç çok basit ve kullanımı kolaydır. Tek yapmanız gereken rakibinizin web sitesi URL'sini girmek ve değerli ölçümleri almaktır. Tüm anahtar kelimelerini görebilir ve en karlı olanları filtreleyebilirsiniz. Rakiplerinizin ücretli ve organik arama reklamlarını keşfetmek için de SpyFu'yu kullanabilirsiniz.

  1. Kelime İzleyici

Wordtracker, anahtar kelime araştırma çabalarınızı kolayca artırabilecek bir araçtır. Anahtar kelime araştırma oyununu alır ve PPC, SEO, rekabet SEO stratejisi ve Google verileri dahil olmak üzere bir dizi ilgili ölçümü hesaba katarak bunu hızlandırır. İlk anahtar kelime fikirlerinizle ilgili terimleri keşfedebilir, hedeflenen anahtar kelimelerin rekabetçi olup olmadığını görebilir ve en doğru raporları almak için farklı kaynaklardan gelen verileri birleştirebilirsiniz.

  1. Sıralama

SE Ranking eksiksiz bir SEO paketidir. Veri ve sonuç odaklı SEO stratejileri geliştirmek için gerekli tüm araçlarla birlikte gelir. Bu araç kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Minimalist ve sezgisel kontrol panelinde tüm özellikleri bulmak kolaydır.

  1. Uzun KuyrukPro

Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri keşfetmek göründüğü kadar kolay değildir. Bunu yapmak için doğru aracı bulmak daha da zorlayıcı olabilir. LongTail Pro, uzun kuyruklu anahtar kelime nişini hedefler ve bunu başarıyla gerçekleştirir. Bu araç, iyi arama hacmine sahip, daha az rekabetçi uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olabilir. LongTail Pro'da her şey kârlılıkla ilgilidir.

  1. Herkese cevap ver 

İçerik fikirleri bulmakta sorun yaşıyorsanız Answer The Public'ten tavsiye almayı düşünmelisiniz. Bu araç, insanların çevrimiçi olarak ne aradıklarını sürekli olarak takip eder. İlgilendiğiniz anahtar kelimeyi girerseniz, bu, insanların o anahtar kelimeyle ilgili arama motorlarına yazdıkları yararlı soruları veya cümleleri döndürecektir.

Sonuç

Yukarıda belirtilenlerin tümünü yaptıktan sonra anahtar kelime stratejinizi harekete geçirebilirsiniz ancak bu, çalışmanızın burada biteceği anlamına gelmez. İyi bir anahtar kelime stratejisi, işleri sürekli izlemeyi ve ayarlamayı içeren yeterli bir takip gerektirir.

Bunlar, blogunuz için uygun bir anahtar kelime stratejisi oluşturma konusunda bilmeniz gereken temel bilgilerdir. Bir blogun başarılı olması için doğru anahtar kelimeleri seçmenin çok önemli olduğunu unutmayın, ancak bu, üzerinde çalışılması gereken yönlerden sadece bir tanesidir ve diğer önemli faktörleri göz ardı edemezsiniz.

8 yorum “Blogunuz veya Web Siteniz İçin Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?”

  1. Rajat Tyagi

    Tam olarak aradığım bilgi buydu. Anahtar kelime araştırmasıyla ilgili deneyiminizi paylaştığınız için Ogi'ye teşekkür ederiz.

  2. Lilli Valensiya

    Blog yazmaya yeni başlayan biri olarak bu bilgiler son derece faydalı oldu! Olayları farklı bir şekilde düşünmeme ve görmeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

  3. Nasıra

    İçerik, blog ve anahtar kelimeler söz konusu olduğunda bu oldukça faydalı ancak ben bir içerik yazma/blog örneği bekliyordum. Yine de bilgilendiriciydi.
    Teşekkür ederim.

  4. Kay

    Bu çok faydalı! Teşekkür ederim!!!

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder