Jimdo Web Sitesi Oluşturucu İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Ogi Djuraskoviç
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Jimdo logosu Jimdo
Jimdo logosu
Ücretsiz - Premium 9$'dan başlayan fiyatlarla/ay

İlk sitenizi başlatmak için ücretsiz bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız, Jimdo muhtemelen arama motoru sonuç sayfalarınızda görünen ilk seçeneklerden biri değildi. Bu Alman web sitesi oluşturucusu bazı rakipleri kadar ünlü olmayabilir, ancak milyonlarca kullanıcının siteleri, blogları ve e-Ticaret mağazaları için onu seçmesinin bir nedeni var.

Jimdo'yu kimler kullanmalı (en iyisi):

Jimdo Yeni başlayanlar ve hiç bilgisayar deneyimi olmayan kişiler için tasarlanmıştır. İki farklı sayfa oluşturucuyla birlikte geldiğinden, öğeleri bir sayfaya sürükleyip bırakarak web sitesi oluşturmak isteyenlerin yanı sıra yapay zekadan rehberlik almak isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Jimdo'nun çok basit ve başlangıç ​​dostu olduğu kanıtlanmıştır ve temel bir web sitesi oluşturucunun sahip olması gereken hemen hemen her şeyi sunar. İster bir işletme sitesi, blog, portföy veya eStore olsun, Jimdo'nun web sitesi oluşturucularıyla oluşturulabilir.

Herhangi bir derinlemesine web projesi için daha iyisini isteyeceksiniz web sitesi kurucu bu ekstra özellikler sağlar.

Jimdo'nun temel özellikleri

AI-powered web sitesi oluşturucu – Web sitesini manuel olarak oluşturmak istemeyenler için Jimdo'nun Dolphin oluşturucusu, kullanıcı yanıtlarına göre bir web sitesi oluşturacaktır. Sadece renk paletlerini seçip kendi içeriğinizi ekleyebilirsiniz.

Basit oluşturucu – daha yaratıcı olanlar için, size çok daha fazla özgürlük veren ayrı bir web sitesi oluşturucu var.

Logo – eğer bir logoya ihtiyacınız varsa, 3'e gerek yokrd Jimdo'nun kendine ait bir logo oluşturucusu olması nedeniyle parti hizmetleri.

Basit e-Ticaret – eğer yalnızca birkaç öğeniz varsa, çevrimiçi satJimdo, tüm çevrimiçi mağaza ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Özeti gözden geçir

Jimdo kadar popüler olmasa da WordPress, Wixya da Squarespace, ücretsiz bir web sitesi oluşturucusu olarak değerlendirilmeyi hak ediyor. Bu web sitesi oluşturucunun en heyecan verici yanlarından biri, tamamen farklı iki düzenleyiciyle birlikte gelmesidir; biri rehberliğe ihtiyaç duyan yeni başlayanlara yöneliktir, diğeri yaratıcı olmanızı sağlayan sürükle ve bırak tarzıdır.

Ancak taahhütte bulunmadan önce Jimdo'nun yukarıda bahsedilen rakiplerle karşılaştırılamayacağını anlayın. Web'e yeni başlıyorsanız ve test ediyorsanız Jimdo mükemmeldir. Ancak daha ciddi bir şey yapmaya karar verdiğinizde diğer seçeneklere bakmak isteyeceksiniz.

Jimdo'nun ilk ücretsiz web sitenizi oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için yeni bir hesap kaydedeceğim ve site oluşturma sürecinden geçeceğim. Jimdo'nun neler yapabileceğini görmek için her iki editörünü de test edeceğim.

Ayrıntılı Jimdo incelemesi

Kullanım kolaylığı

Basit bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız Jimdo, aradığınız ücretsiz web sitesi oluşturucu olabilir. Dolphin oluşturucusu, işin çoğunu sizin için yapan yapay zeka odaklı bir düzenleyicidir. Tek yapmanız gereken kendinize, işinize ve sevdiğiniz renklere dair birkaç basit soruyu yanıtlamak. Düğmeye bastığınızda Dolphin çalışmaya başlar ve size ihtiyaçlarınıza uygun bir web sitesi sunar.

jimdo kullanım kolaylığı

Yapay zeka tarafından oluşturulan bu web sitesini düzenlemek oldukça basittir. Nasıl gezineceğinizi öğrenmek ve temel bilgileri özelleştirmeye başlamak için yalnızca birkaç dakikaya ihtiyacınız olacak. Bazı web sitesi oluşturucuları, nasıl hareket edeceğinizi ve web teknolojilerini nasıl anlayacağınızı öğrenmenizi gerektirse de, Jimdo'nun Dolphin oluşturucusu, kelimenin tam anlamıyla sadece birkaç dakika içinde bir web sitesi başlatmanıza yardımcı olabilir.

Öte yandan Yaratıcı var. Bu tam gelişmiş bir sürükle ve bırak düzenleyici olmasına rağmen oldukça sezgisel ve kullanımı kolaydır. Dolphin'den farklı olarak bu oluşturucu, sitenizdeki her öğeyi değiştirmenize ve biçimlendirmenize olanak tanır ve kullanımının ne kadar basit olduğunu sevdim.

Ne yazık ki ikisi arasındaki farkı öğrenmek umduğunuz kadar basit değil. Bir inşaatçı seçmek, ilk hesabımı oluşturduğumda ekrandaki iki düğmeden birini seçmek kadar basitti. Ancak, inşaatçılar arasında geçiş yapmanın imkansız olduğu ve bunu ancak yeni bir site başlatmaya karar verirseniz yapabileceğiniz ortaya çıktı. Ayrıca sitenizi seçtiğiniz düzenleyiciyle başlatmadan önce birkaç aksaklığa hazırlıklı olun.

Şablonlar

Dolphin oluşturucuyla site oluşturmaya karar verenler için seçebilecekleri şablon yok. Yapay zeka işi sizin için yapacak. Tek göreviniz şablonun ekranda görünüşünü değiştirecek renk paletlerini seçmektir.

Ancak Yaratıcıyı seçenler, tamamı büyük şehirlerin adını taşıyan yaklaşık on altı şablon arasından seçim yapabilecek. Bu şablonlar yeni web sitenizin tasarımını tanımlayacaktır. Ancak bunları daha sonra değiştirebileceğiniz için, bir sonraki düğmeye basmadan önce üzerinde düşünmeniz gereken büyük bir karar değildir. Her şablon ayrıca özelleştirilebilir.

Her düzenleyicideki tasarım seçeneklerinin neler olduğunu görelim.

Tasarım esnekliği

Yukarıda belirtildiği gibi Jimdo, tamamen farklı iki web sitesi oluşturucuyla birlikte gelir. Bunlardan ilki, birkaç soruya verdiğiniz yanıtlara göre bir web sitesi oluşturacak, yapay zeka destekli bir editör olan Dolphin'dir. Diğeri ise Yaratıcı olarak adlandırılır ve bir sayfadaki öğeleri yönetmenize ve daha yaratıcı olmanıza olanak tanıyan eksiksiz bir sayfa oluşturucudur.

Yunus

Yaratıcının aksine Yunus bloklara dayanır. Her blok aslında bir işlev sağlamak üzere birlikte çalışan bir dizi öğeden oluşur. Örneğin metin, haber, müzik, listeler, slayt gösterileri ve benzerine ayrılmış bloklar var. Bunu Yaratıcının sürükle ve bırak işlevinden ayıran şey, bir bloktaki her öğeyi değiştiremeyeceğiniz gerçeğidir. Yine de her blok, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli şablonlarla birlikte gelir.

jimdo tasarım esnekliği

Bir blok bir sayfada olduğunda, seçenekleri göstermek için üzerine tıklayabilirsiniz. Bu yeni başlayanlara yönelik bir editör olduğundan nispeten az seçenek var. Bu seçenekler genellikle içeriğin kendisini değiştirmenize ve hizalama veya yazı tipi özelliklerini ayarlamanıza olanak tanır.

Her ne kadar Dolphin builder birçok kısıtlamayla birlikte gelse de, bunun acelesi olan veya hiç deneyimi olmayan kişiler için iyi olduğunu düşünüyorum. Anlamadığınız ya da önemsemediğiniz seçeneklerle oyalanmak yerine, en öne çıkan özelliklere odaklanarak sitenizi dakikalar içinde çalışır hale getirebilirsiniz. Eğer Yunus'un daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyorsanız o zaman yapmanız gereken tek şey Yaratıcı'ya geçmektir.

Yaratıcı

Yaratıcı ile her şey elementlere dayanmaktadır. İmlecinizi mevcut öğelerin arasına getirerek kolayca yeni bileşenler ekleyebilirsiniz. Öğeyi seçilen konuma yerleştirmeye karar verdiğinizde Jimdo size neyin mevcut olduğunu gösterecektir. Başlıklar, metinler, fotoğraflar, galeriler, Google Haritalar, sosyal medya vb. onlarca öğe vardır. Her öğenin kendine ait seçenekleri vardır.

Ekledikten sonra öğeyi değiştirebilir ve sayfada yukarı ve aşağı taşıyabilirsiniz. Bir bileşeni silmek kolaydır, bu yüzden oynamaktan çekinmeyin. Seçeneklerin tümü nispeten sezgiseldir ve hangi öğeleri kullanabileceğinizi öğrenmek yalnızca birkaç dakika sürecektir.

jimdo yaratıcısı

Birden fazla seçenek mevcut olsa da fazla bir şey beklemeyin. Örneğin, görsellerin boyutunu piksel veya yüzde cinsinden ayarlayamazsınız; yalnızca önceden tanımlanmış birkaç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. Konu metne gelince, beklediğimden daha fazla yazı tipi seçeneği var. İstediğiniz yazı tipi boyutunu tam olarak belirleyemeseniz de, muhtemelen istediğinize en yakın ön ayar seçeneği sizin için sorun olmayacaktır.

Sayfadaki öğelerin taşınması oldukça hoş hissettirdi. Dürüst olmak gerekirse editörün hantal olmasını bekliyordum ama unsurları işlerken önemli bir sorun yaşamadım.

Navigasyon ayarlarına kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Gezinmeye tıkladığınızda, menüye yeni sayfalar eklemenizi veya mevcut kurulumu yeniden düzenlemenizi sağlayan küçük bir açılır pencere açılır.

Alan adı seçenekleri

Jimdo ücretsiz bir web sitesi oluşturucudur, dolayısıyla muhtemelen ücretsiz bir alan adının da dahil olduğunu tahmin etmişsinizdir. Yeni bir web sitesi oluştururken Jimdo, ona isim vermenize ve ücretsiz bir alt alan adı seçmenize izin verecektir.

Bir alt alan adı seçerken dikkatli olun çünkü Jimdo, sitenin adresini ayarlandıktan sonra düzenlemenize izin vermez. 

jimdo alan adı seçenekleri

Ancak sitenizi yükseltmeye karar verirseniz her zaman yeni bir alan adı satın al veya zaten sahip olduğunuz birini bağlayın.

Mobil site optimizasyonu

İstediğiniz zaman tasarım modundan önizleme moduna geçebilirsiniz. Bu, sitenizin hem masaüstü hem de mobil cihazlarda nasıl göründüğünü görmenizi sağlar.

Jimdo cihazınızda herhangi bir değişiklik yapmanıza izin vermese de sitenin mobil versiyonu, tüm şablonlar otomatik olarak farklı ekran boyutlarına uyarlanır. Bu, varsayılan olarak sitenizin herhangi bir akıllı telefon, tablet veya diğer masaüstü, dizüstü bilgisayar veya mobil cihaz için hazır olacağı anlamına gelir.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

hakkında bir şey biliyorsan Arama motoru optimizasyonu, yeni sitenizi Google ve diğer arama motorlarında sıralamanın önemini anlayacaksınız. Ancak sayfalarınızı arama motoru sonuçlarında üst sıralara yakın bir yere konumlandırmak için sitenizdeki her sayfayı optimize etmeye zaman ayırmanız gerekecektir.

Ne yazık ki bunu Jimdo ile yapmaya karar verirseniz büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Beni yanlış anlamayın; ana menüde SEO ayarları mevcut. Ancak mevcut seçenekler olabildiğince basittir.

jimdo seo seçenekleri

Ücretsiz sürümde yapabileceğiniz tek şey sayfa başlığını ve açıklamasını değiştirmektir. Sitenize bir blog eklediğinizde, her gönderinin URL'sini değiştirme şansınız da olur, ancak bu kadar. Daha fazla ayrıntıya girmeye karar verirseniz ücretli bir plana geçmeniz gerekecektir.

Bloglama işlevleri

Tıpkı başka bir sayfayı eklediğiniz gibi, bir blog ekleyebilir ve yazmaya başlayabilirsiniz. Blog oluşturma Jimdo ile oynamak basittir ancak oynayacak çok fazla seçeneğiniz olmayacaktır. Yeni bir gönderi oluşturmak, başlığı ve özeti değiştirmek ve öne çıkan görseller eklemek mümkündür. Bir gönderiyi planlamak kolaydır ve gerçek blog sayfasını düzenlemeden önce kullanabileceğiniz birkaç seçenek daha vardır.

Blogu tasarlamaya gelince, normal oluşturucuyu kullanırsınız. İstediğiniz bölümü seçin, beğeninize uygun bir makale elde edene kadar metin, başlık ve görseller ekleyin.

jimdo blog seçenekleri

Blog yazmak yorumlar olmadan aynı olmazdı ve Jimdo, insanların yazdıklarınız hakkında fikirlerini ekleyebilmeleri için yorum yapma sistemini hızlı bir şekilde açmanıza olanak tanır. Ayrıca hızlı bir şekilde sosyal medya düğmeleri ekleyebilir ve kullanıcıların makalelerinizi paylaşmasına olanak tanıyabilirsiniz.

e-ticaret entegrasyonu

Basit bir şeye ihtiyacınız varsa e-ticaret sitesiJimdo'nun sunduğu şeylere bayılacaksınız. Tüm temel işlevler burada; ürünlerinizi sergileyin, envanterlerinizi yönetin ve insanların satın alma işlemi gerçekleştirmesine olanak tanıyın.

Jimdo'nun kendi ödeme işlemcisi yoktur ancak her zaman PayPal veya Stripe'ı kullanabilirsiniz. Ücretlerini ödemek zorunda kalacak olsanız da, herhangi bir ekstra Jimdo ücreti alınmaması hoşunuza gidecektir.

Jimdo fiyatlandırması ve planları

Jimdo en iyi ücretsiz web sitesi oluşturucusu olarak bilinir, bu nedenle en popüler fiyatlandırma seçeneğinin ne olduğuna şüphe yoktur. Ancak, web sitenizi daha ciddi bir şeye dönüştürmeye karar verdiğinizde, web sitenizi geliştirmenize olanak sağlayacak fiyatlandırma planlarına göz atmanız gerekecektir.

OYNA
  • Ücretsizdir.

Ücretsiz .jimdosite.com alt alan adı da dahil olmak üzere tüm temel özelliklere sahip olursunuz.

Başlama
  • 9 $ / ay.

Web sitenizde hiçbir reklam gösterilmiyor ve ücretsiz bir alan adı alıyorsunuz.

Büyümek
  • 15 $ / ay.

 Kendi alan adınızı bağlayın, ziyaretçi istatistiklerini ve standart desteği alın.

Unknown
  • 39 $ / ay.

Sınırsız depolama, profesyonel tasarım analizi ve 1 saatlik öncelikli destek alın.

Temel Mağaza
  • 15 $ / ay.

Tüm temel mağaza özelliklerini alın ve siparişleri dışa aktarın.

Business
  • 19 $ / ay.

Siparişleri, ekstra ürün düzenlerini ve ürün çeşitlerini dışa aktarın.

vip
  • 39 $ / ay.

Sınırsız depolama alanı, işletme listeleri ve profesyonel tasarım analizi alın.

Müşteri desteği

Diğer rakiplerin çoğundan farklı olarak Jimdo çok temel bir bilgi tabanıyla birlikte gelir. Her ne kadar ekranınızın alt kısmında açılan basit bir widget aracılığıyla desteğe istediğiniz zaman erişebilseniz de, muhtemelen ihtiyacınız olanı bulmakta zorlanacaksınız.

Örneğin, bir mobil siteyle ilgili sorgularım widget'tan sıfır sonuç buldu ve mevcut belgeleri açtığımda yalnızca birkaç ilgili makale bulmayı başardım. Yine de bilgi tabanı temelleri kavramanız için yeterlidir.

jimdo desteği

Jimdo tamamen farklı iki editörle birlikte geldiğinden iki farklı bilgi tabanı da vardır.

Destek ekibiyle iletişime geçme konusunda Jimdo ne sundukları konusunda çok net. Ücretsiz kullanıcıların desteğe erişim imkanı yoktur, bu nedenle bir destek temsilcisinden yardım beklemeyin.

Jimdo'nun artıları ve eksileri

Artıları

Yapay zeka oluşturucu – çok basit olmasına rağmen, bu düzenleyici, bilgisayarda ilk kez çalışıyor olsanız bile, yalnızca birkaç dakika içinde bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır.

Sınırsız site – istediğiniz kadar ücretsiz site oluşturabilirsiniz.

EKSİLERİNİ

Alan adı seçenekleri – mevcut bir sitenin ücretsiz alt alan adını değiştiremezsiniz.

Şablonlar – temalar oldukça basit ve modası geçmiş görünüyor.

Destek – ücretsiz bir planda destek ekibiyle iletişime geçmek mümkün değildir.

Jimdo ile oluşturulmuş site örnekleri

Yeni web siteniz için Jimdo'yu düşünüyorsanız, hizmetlerini kullanan tamamlanmış sitelerden bazılarına göz atmak mantıklı olacaktır. Aşağıda işlevsel bir Jimdo sitesinin nasıl görünebileceğine dair bazı harika örnekler verilmiştir. 

Bijond — Jimdo ile oluşturuldu

Bijond ana sayfası

Anna Ehrenreich — Jimdo ile oluşturuldu

Anna Ehrenreich ana sayfası

Amanda Brennan — Jimdo ile oluşturuldu

Amanda Brennan ana sayfası

SSS

Jimdo gerçekten ücretsiz mi?

Jimdo gerçekten ücretsizdir ve herkes birkaç dakika içinde site açabilir. Ücretsiz web sitesi elbette sınırlamalarla ve sitenizin alt kısmında Jimdo reklamlarıyla birlikte gelir. Bu, ücretsiz alt alan adlarını kullanabileceğiniz ve tek kuruş harcamadan gerçek bir siteye sahip olabileceğiniz anlamına gelir. Oyununuzu geliştirmeye ve siteyi geliştirmeye karar verirseniz, muhtemelen ücretli bir plana yükseltmeniz gerekeceğini bilmelisiniz.

Jimdo ile bir blog başlatabilir miyim?

Evet, tüm Jimdo planlarında bir blog bölümü bulunur. Blog başlatmak, yeni bir sayfa eklemek kadar kolaydır ve aslında beğeninize göre bir blog tasarlayabilirsiniz. Yine de blog yazma özelliğinin çok sınırlayıcı olduğunu ve yalnızca basit makaleler yayınlamak isteyenler için faydalı olacağını anlayın.

Jimdo ile ürün satabilir miyim?

İş planını (veya daha iyisini) satın almaya karar verirseniz Jimdo ile kolayca satış yapmaya başlayabilirsiniz. Çevrimiçi mağazanızı tasarlamanıza yardımcı olacak özel şablonların yanı sıra, başarılı bir mağaza işletmek için gerekli tüm özelliklere erişebileceksiniz. Ancak e-ticaretin Jimdo için ana öncelik olmadığını unutmayın.


Dolayısıyla mağaza sahibi olmak mümkün olsa da Jimdo e-Ticaret seçenekleri yalnızca satacak az ürünü olanlar için uygun olacaktır. Daha ciddi bir şey için, daha sağlam bir platform isteyeceksiniz: WordPress, ya da Shopify.

Jimdo bir sürükle ve bırak düzenleyiciyle birlikte mi geliyor?

Her ne kadar Jimdo bir sürükle ve bırak editörüyle gelse de mucizeler beklemeyin. Kullanabileceğiniz iki farklı oluşturucu vardır, ancak ikisi de öğeleri sürükleyip bırakmanıza izin vermez. Wix istemek. Yine de Yaratıcı oluşturucu, bir sayfada birden fazla öğeyi kendi yapıları içinde düzenlemenize olanak tanır ve bu her zaman hoş bir duygudur.

Jimdo Creator'la mı yoksa Dolphin'le mi başlamalıyım?

Web sitesi oluşturma konusunda herhangi bir deneyimi olmayan, tamamen yeni başlayan biriyseniz, Jimdo Dolphin ile başlamanızı öneririm. Bu yapay zeka destekli düzenleyici, yanıtlarınıza göre bir web sitesi oluşturacak ancak yine de birkaç seçeneği seçmenize izin verecek.


Öte yandan, bir web sitesi oluşturma konusunda bilgi edinmek veya deneyim sahibi olmak istiyorsanız Yaratıcı, tasarım yaparken size daha fazla özgürlük tanıyacaktır. Bu ücretsiz web sitesi oluşturucu, öğeleri sayfanızdaki belirli yerlere yerleştirmenize ve özel bir site oluşturmanıza olanak tanır.

Sonuç

Jimdo, yüksek beklentileriniz yoksa işinize yarayacak, başlangıç ​​dostu bir web sitesi oluşturucudur. Küçük projeler için yeterli bir web sitesi oluşturucu olabilir, ancak WordPress, Wix veya Squarespace gibi rakiplerle neredeyse hiç kıyaslanamaz.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder