İnsanlar Neden Blog Yazıyor? – Blog Yazmanın 15 Faydası

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
8 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
İnsanlar Neden Blog Yazıyor? – Blog Yazmanın 15 Faydası

Ne zaman birisinde Blog yazmanın başlamasıyla birlikte asıl amaç, bireylerin kişisel yaşamlarını çevrimiçi bir dergiye benzer şekilde çevrimiçi olarak paylaşmalarıydı.

Son on yılda blog yazarlığı daha kişisel amaçlardan daha profesyonel hedeflere doğru bir evrim geçirdi. Bireylerin yalnızca arkadaşları ve aileleri için blog yazması yerine, blog yazarlığı, kişisel markalarını ve işlerini tanıtmak için halk için blog yazan profesyonelleri de kapsamaya başladı. Kendi blogunuzu başlatmayı düşünüyorsanız, ayrıntılı yazımızı okumalısınız. rehberlik.

Bu yazıda, insanların blog yazmaya başlamayı seçmelerinin tipik nedenlerine bakacağız ve blog yazmanın iş, kişisel kullanım ve daha fazlası için temel faydalarından bazılarını inceleyeceğiz.

Ana nedenler: İnsanlar neden blog yazıyor?

insanlar neden blog yazıyor?

Tutkularını paylaşmak için

Bir şeye tutkuyla bağlı olduğunuzda onu dünyayla paylaşmak istersiniz. İster balıkçılık, fotoğrafçılık veya pazarlama tutkusu olsun, blog yazmak bu tutkuyu paylaşmanın mükemmel bir yoludur.

Tutkulu olduğunuz bir şey hakkında blog yazdığınızda, dünyanın her yerinde sizin dilinizi konuşan ve aynı tutkulara sahip kişilerle bağlantı kurmanın kapısı açılır.

Başkalarını eğitmek

Öğretmeyi seven biriyseniz blog yazmak, uzmanlık alanlarınıza ilgi duyan kişilere eğitim vermek için bir platform olabilir. Ancak yalnızca başkalarına öğretme şansına sahip olmayacaksınız. Ayrıca konu hakkında kendinize daha fazla bilgi edinme şansınız olacak. Sonuçta, öğrenme amaçlı blog yazmanın temel faydalarından biri hem yazarın hem de okuyucuların aynı anda öğrenebilmesidir. 

Öğreneceksiniz çünkü her zaman okuyucularınıza öğretecek daha fazla şey arayacaksınız. Bloglama yoluyla öğretmek, çevrimiçi bilgi ürünleri yaratarak doğal olarak para kazanmaya yol açabilir.

Maruziyet kazanmak için

Blog yazan işletme sahipleri, işletmelerinin görünürlüğünü çeşitli şekillerde artırır. Blog içeriği oluşturma Web siteniz için düzenli olarak Google'a dizine eklenecek yeni bir şey verir, böylece web sitesinin arama sonuçlarındaki görünürlüğü.

Sektörünüzdeki diğer yayınlar için blog içeriği oluşturmak, yeni ve alakalı kitlelere sizi ve işletmenizi keşfetme fırsatı verir. Bu görünürlük size potansiyel müşterilere ve müşterilere dönüştürebileceğiniz daha fazla trafik sağlar.

Tabii ki, görünürlük iş için blog yazmanın birçok faydasından sadece bir tanesidir. Ayrıca aşağıda göreceğiniz gibi otorite oluşturma ve sıralamanızı yükseltme şansına da sahip olacaksınız.

Otorite inşa etmek

Sektöründeki etkinliklerde konuşmak veya yazar olmak isteyenler için, Blog yazmak bir platformdur otorite oluşturmak için kullanabileceğiniz.

Hakkında en bilgili olduğunuz niş hakkında blog yazdıkça, insanlar sizi o nişte bir otorite olarak tanımaya başlayacaklar. Bu tanınma, röportajlara, podcast'lere ve nihayetinde konuşma davetlerine ve bir kitap yayınlama sözleşmelerine yol açacaktır.

LinkedIn genellikle en iyi iş platformu olarak kabul edildiğinden, otorite oluşturmaya çalışan bir işletme sahibi olarak, LinkedIn'de blog yazmanın en fazla avantajından yararlanacaksınız.  

Arama Motorlarında üst sıralara çıkmak için

Daha önce de belirtildiği gibi, blogunuz Google'a düzenli olarak dizine eklenmesi için yeni içerik sağlıyor. Her bir içerik parçasını şu amaçlarla kullanabilirsiniz: belirli anahtar kelimeler için sıralama Bu, hedef kitlenizi web sitenize çekecektir.

İşletmeler için, statik web sayfaları ve blog gönderilerinin bir kombinasyonu, ticari olmayan anahtar kelimelerin (bilgi arayanları çekenler) yanı sıra ticari anahtar kelimeleri (müşterileri çekenler) hedeflemelerine olanak tanır. Her iki hedef kitle de (müşteriler ve bilgi arayanlar) aşağıdaki sonuçlara yol açabilir: yeni iş.

Paylaşılacak içeriğe sahip olmak

Sosyal medya izleyicileri Blog gönderilerine, reklamlardan veya satış sayfalarından daha duyarlıdırlar ve benzer şekilde, blog gönderilerini bağlantılarıyla paylaşma olasılıkları, reklamlardan veya satış sayfalarından daha fazladır.

Blog içeriği oluşturarak kendinize sosyal medya profillerinizde paylaşacak daha fazla şey verirsiniz ve ziyaretçilerinize web sitenizi ziyaret ettiklerinde paylaşacakları bir şeyler verirsiniz. İçeriğinizin sosyal olarak paylaşılması, hedef kitlenizin görünürlüğünü artıracak ve daha fazla trafiğe yol açacaktır.

Blog gönderileri aynı zamanda işletmenizi tanıtmanın satış dışı bir yolunu da sunar. Birisi sosyal ağda bir şey yapmak isterse, kolayca bir blog yazısı ile yanıt verebilirsiniz. Ürün veya hizmetleriniz için bir satış sayfasıyla yanıt vermek yerine, bir blog gönderisiyle yanıt vermek faydalı olacaktır. Özellikle her gönderinizin sonuna iyi bir harekete geçirici mesaj eklerseniz, bu, doğal olarak kişiyi ürünlerinize ve hizmetlerinize yönlendirecektir.

Üstelik paylaşacak daha fazla içeriğe sahip olmak, blog yazmanın öğrenciler için en büyük faydalarından biri olabilir. İçgörülerinizi, bilgilerinizi ve uzmanlığınızı sosyal medyada paylaşarak gelecekteki çalışanlarınıza, üniversiteden yeni mezun olmuş ve çok az "gerçek dünya" deneyimine sahip olsanız bile, kuruluşları için ne kadar değerli olabileceğinizi gösterebilirsiniz.

Bloglamanın en iyi 15 gerçek faydası

bloglamanın faydaları

Bildiğiniz gibi blog yazmak son 10-15 yıldır pek çok kişiye ve şirkete yardımcı oluyor. Yirmi yılı aşkın bir süre önce blog yazmanın neredeyse hiç olmadığı doğru. Bugün var milyonlarca blog tüm dünyada çevrimiçi!

Ancak insanları blog platformlarının yararları konusunda ikna etmeye çalışırken hâlâ tedirgin oluyoruz. Çevrimiçi para kazanmak birincil hedef olmasa bile blog başka birçok açıdan yardımcı olabilir.

Blogcuların keyif alabileceği tüm avantajlara bakalım ve her gün blog yazmanın en büyük faydalarından bazılarını görelim.

1. Çevrimiçi kimliğinizi yönetebilir ve güven oluşturabilirsiniz

Hem insanların hem de işletmelerin bilgileri çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. Birisi adınızı aradığında ne olur? Blogların avantajlarından biri, çevrimiçi kimliğinizi oluşturmanıza ve kontrol etmenize olanak sağlamasıdır.

Sosyal ağ profillerinin yanı sıra adınızı arayan kişiler blogunuzu veya yazar sayfanızı diğer bloglarda da bulabilir. Bu bilgi, insanların çalışmanızı okuyarak sizi daha iyi tanımasına yardımcı olacaktır.

Belirtildiği gibi bu, özellikle uzmanlıklarını sergilemelerine olanak tanıdığı için blog yazmanın öğrenciler ve yeni mezunlar için en büyük faydalarından biri olabilir.

2. Yeni şeyler öğreneceksiniz

Her gün blog yazmanın en büyük faydalarından biri, blog yazarken yalnızca başkalarına bir şeyler öğretmeyeceğinizdir. Siz de öğreneceksiniz. İlk başta nişiniz hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz çünkü kendini geliştir başkalarına öğretmek için.

Ne yazarsanız yazın, çevrimiçi pazarlama gibi diğer alanlar hakkında da çok şey öğreneceksiniz.

Beğenseniz de beğenmeseniz de, ihtiyaç duyacağınız belirli miktarda pazarlama bilgisi vardır. blogunuzun trafiğini artırın. E-posta pazarlaması, arama motoru pazarlamacılığı ve sosyal medya pazarlamacılığı konusundaki bilginiz artmaya devam edecek. Dolayısıyla öğrenme amaçlı blog yazmanın avantajlarından kesinlikle yararlanacaksınız.

3. Yazma becerilerinizi geliştireceksiniz

Bir şeyi ne kadar çok yaparsanız o beceride o kadar iyi olursunuz. Yazmak bir istisna değildir. Yazma eğitimi almaya başlamasanız bile, bunu yaptıkça yazınız daha da gelişecektir.

Dilbilgisi denetleyici araçlarına bile yatırım yapabilirsiniz. Grammarly, yazarken yazmanın temelleri, noktalama işaretleri, imla, cümle yapısı ve üslup konularında size yardımcı olmak.

Podcast yayıncıları ve video blog yazarları gibi yazılı içeriğe odaklanmayanlarınız bile blog yazma yoluyla yazma becerilerinizi geliştirecektir. Nasıl? için açıklamalar yazmanız gerekecek kendi podcast'leriniz ve videolar. Ayrıca yayınladığınız podcast ve videoların yorumlarında blog abonelerinizle etkileşime girmeniz gerekecek.

4. Yeni bir dilde uzmanlaşabilirsiniz

Öğrenmekten ve becerilerinizi geliştirmekten bahsetmişken, ikinci bir dil öğrenmek istiyorsanız gidilecek yol blog yazmaktır. Anadilinde olmayan bir dilde blog yazanlarınız o dilde daha yetkin hale gelecektir.

Yorumlar ve sosyal medya etkileşimi yoluyla yeni dili konuşan diğer kişilerle etkileşim kurma şansına sahip olacaksınız. Yalnızca o dilde daha iyi yazmakla kalmayacak, aynı zamanda sesli veya görüntülü röportajlara davet edildiğinizde daha iyi konuşmaya başlayabilirsiniz.

5. Teknik bilgi edinebilirsiniz

İsteseniz de istemeseniz de yeni kelimeler öğreneceksiniz. Ayrıca blog kurma ve büyütme sürecinde teknolojiyle ilgili sistemler, araçlar ve yöntemler.

Bunun programlama dilleri veya profesyonel olması gerekmez web tasarım Uzmanlık. Günümüzde internete yeni başlayanlar için çevrimiçi olarak kullanılabilen birçok yarı otomatik araç ve süreç bulunmaktadır. Ayrıca çevrimiçi bilgileri okuyarak veya video eğitimlerini izleyerek bunları nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

6. Yeni insanlarla bağlantı kuracaksınız

Blog yazmanın en büyük faydalarından biri başkalarıyla bağlantı kurmaktır. Sadece sosyal ağlarda veya e-posta listelerinde takipçi yetiştirmezsiniz. Gerçek ilişkiler kurarsınız. Başka türlü tanışamayacağınız insanlarla arkadaş olursunuz.

Birçok insanı şaşırtan şey, blog yazma yoluyla bir hayran kitlesi geliştirmeleridir. Sektörünüzdeki etkinliklere katılırsanız hiç tanımadığınız insanlar tarafından tanınacaksınız. Yaptığınız tüm harika işler için size teşekkür edecekler.

Esas olarak blog yazma yolculuğunuzun başında tanıştığınız insanlar. Onlarla ilişkinizi geliştirmeye devam ederseniz en sadık hayranlarınız olacaklar.

7. Uzman ilan edileceksiniz

Gerçek uzmanların kendilerine asla uzman demesine gerek yoktur. Başkaları bunu sizin için yapacak. Nişinizde tanındıkça, röportajlara ve uzman ipuçlarını veya tavsiyelerini derleyen blog yazılarına katılmaya davet edileceksiniz.

Sonuncusu, sizi kendi nişinizdeki diğer uzmanlarla buluşturacak ve daha sık uzman olarak etiketlenmenize yardımcı olacaktır.

Uzman takdiri kazanmanın anahtarlarından biri her zaman yardımcı olmaktır. Ücretsiz danışmanlık hizmetleri sunmaya başlamak istemeseniz de, mümkün olduğu kadar çok insana küçük yollarla yardım etmek istiyorsunuz. Orada burada bir soruyu yanıtlamak daha fazla insanın size saygı duymasını sağlayacaktır.

8. Konuşmaya davet edileceksiniz

Alanınızda uzman olarak tanınmanın ardından bir sonraki adım, ilgili sektör etkinliklerinde konuşmaya davet edilmektir. Bu, bir konuk panelinde oturma davetiyle başlayabilir veya oturumunuzu düzenlemeye yönelik doğrudan taleplerle başlayabilir.

Konuşmak, alanınızda uzman olarak itibarınızı artırmaya devam etmenize yardımcı olabilir. Popüler etkinliklerde konuştuğunuzu söyleyebildiğinizde anında güvenilirlik kazanırsınız.

Daha fazlasını arayanlar için para kazanmanın yolları, konuşma katılımları için ücret almaya başlayabilirsiniz.

9. Yazar olabilirsiniz

Blogunuz portföyünüzdür. İlginç içgörülere, olağanüstü yazma becerilerine ve geniş kitlelere sahip blogcular, yayınlanmış yazar olmak istiyorlarsa avantajlıdırlar.

En iyi blog yazarlarının çoğu, yayın şirketleri tarafından tanınmakta ve sıklıkla kitap fırsatları sunmaktadır. Diğerleri, yazmak istedikleri kitaplar için anlaşmalar sağlamak amacıyla yayın şirketlerine satış konuşmaları gönderebildiler.

Bir yayıncı tarafından fark edilmek istiyorsanız, öncelikle sizin nişinizdeki bir kitapla ilgilenme olasılığı en yüksek olan yayıncılar hakkında biraz araştırma yapın. Sizin nişinizde kitap yazan diğer blogculara bakın ve bunları kimin yayınladığını görün. Daha sonra radarına girmek için yayıncı şirketle sosyal medyada etkileşime girmeye başlayın.

10. İş teklifleri alacaksınız

İşle ilgili bir nişte blog yazmak, iş bulmanıza yardımcı olabilir. İçerik pazarlamanın faydalarını bilen işletmeler her zaman ilgi çekici içerik yaratabilecek çalışanlar arar.

Nişinizdeki diğer kişilerle ağ kurduğunuzda, muhtemelen açık iş pozisyonları için işe alım yapan insanlarla karşılaşacaksınız.

Bir iş pazarındaysanız, profesyonellik anahtardır. Blogunuz ve herkese açık sosyal profilleriniz sizi olumsuz yönde etkileyebilecek hiçbir şeyden arındırılmış olmalıdır. Buna mevcut işvereninizle ilgili sarhoş parti fotoğrafları veya söylentiler de dahildir.

11. Yeni bir işe başlayabilirsiniz

Bazı durumlarda, bir blog yalnızca bir hobi olarak başlayıp tam zamanlı ve iyi maaşlı bir işe dönüşebilir. Örneğin, Pat Flynn oluşturdu Yeşil Sınav Akademisi Mimarlık hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaşacağı blog. İşinden kovulduktan sonra blog yazmayı ciddiye almaya karar verdi.

Bu onun hayatını nasıl değiştirdi?

Blogu gerçek bir işe dönüştü ve bundan geçimini sağlayabilir. Flynn'in hikayesi, blog yazarak başarılı işler kuran birçok kişiden biri.

12. Daha fazla ürün satabilirsiniz

kendi başına mı koşuyorsun iş web sitesi? Blog yazmak daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken okuyucuların ürün ve hizmetlerinizle ilgilenmesini sağlayacak içerikler oluşturmak.

İçeriğinizi ideal müşterilerinize tanıtın; potansiyel müşteri yakalamaya ve daha fazla satış gerçekleştirmeye başladığınızı göreceksiniz.

Daha fazla satış, sunduğunuz ürün ve hizmetlerin yanı sıra bazı bağlı kuruluş teklifleri için de geçerlidir. Affiliate ürün satışlarında da aynı kural geçerlidir. Okuyucuların diğer işletmelerin sunabileceği ürünlerle etkileşime geçmesini sağlayacak blog yazıları yazın. Ve onlardan komisyon alabilirsiniz.

13. Anında geri bildirim alabilirsiniz

olman önemli değil kişisel bir blog çalıştırmak Veya çalıştığınız şirket için blog yazıyorsanız, blog yazmak hayranlardan ve müşterilerden geri bildirim almanıza yardımcı olacaktır. Olumlu ya da olumsuz olabilir ancak insanların yayınladığınız içerik hakkında ne düşündüğünü bilmek önemlidir.

Bir blog yazarı olarak, içeriği yayınladığınız gün yorumları okuyabilirsiniz. Bu, neredeyse anında geri bildirim almanıza ve içeriğinizin nasıl performans gösterdiğine dair bir fikir edinmenize yardımcı olur.

14. Daha fazla blog oluşturacak veya başka bloglarda yazacaksınız

Çoğu blogcu tek bir blogda durmaz. Niş spesifik bloglarla başlayan bazı blog yazarları, blog yazma sürecinin kendisi hakkında blog yazmaya yöneliyor.

Diğerleri, niş blogları başarılı olduğunda çevrimiçi para kazanma nişini ele alıyor. Veya çok genelleştirilmiş bloglarla başlayan blogcular şuralara dalabilir: niş spesifik bloglar.

Eğer istersen yeni bir blog başlat, yeni blogunuzu nasıl başarıya taşıyacağınızı daha iyi anlayacaksınız. İlk blogunuzda yaşadığınız tüm denemeler ve hatalarla.

Bu bilgi, yeni blogunuzun daha kısa sürede başarılı olmasına yardımcı olacaktır. Ve yukarıdaki tüm faydaları tekrar veya daha derinlemesine deneyimlemenize yardımcı olur.

15. Blog yazmak size özgürlük verebilir

Bloglama size herhangi bir yerden ve herhangi bir zamanda çalışma hakkı verir. Üstelik yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapma şansınız da var!

Ailenizle daha fazla zaman geçirin, spor faaliyetleri yapın ve toplumsal gelişim programlarına katılın.

Seyahat etmeyi seviyorsanız, blog yazmak aynı zamanda dünyanın güzelliklerini görmenize de yardımcı olur. Tüm bunları, blog yazarak mütevazı bir hayatın tadını çıkarırken de yapabilirsiniz!

Kendi blogunuzu başlatmaya hazır mısınız?

Kişisel bir blog oluşturmak çok hızlı bir şekilde yapılabilir. Öncelikle blogunuz için bir isim seçmelisiniz. Yeni bir blog başlatırken en önemli adımlardan biridir.

Önerilen araç:

Alan adınızı seçtikten sonra bir blog platformuna ve bir web barındırma sağlayıcısına karar vermeniz gerekir.

Tüm yeni blogcular için, kendi kendine barındırılan WordPress.org'u öneriyoruz ve Bluehost, dünya çapında 2 milyondan fazla web sitesine güç veren bir şirket. Bir alacaksın ücretsiz alan adı Onlara kaydolduğunuzda ve hizmetlerini beğenmezseniz, 30 günlük para iade garantisi sunuyorlar.

Sonuç

Tutkunuzu paylaşmak, başkalarını eğitmek, görünürlük kazanmak, otorite oluşturmak, aramada sıralamada yer almak veya paylaşacak içeriğiniz mi var? Eğer öyleyse, yeni blogunuzu başlatmaya hazır olabilirsiniz.

Ancak bir şeyi unutmayın; vizyonunuzun uzun vadeli olması gerekiyor. Bugün ne yaparsanız yapın, gelecekte çevrimiçi varlığınızı etkileyeceksiniz. Gördüğünüz gibi blog yazmanın para kazanmanın ötesinde çeşitli faydaları da var.

4 yorum “İnsanlar Neden Blog Yazıyor? – Bloglamanın 15 Faydası”

  1. Robert

    Blog yazmak zor bir iştir. Süreçlere ihtiyacınız var. Bağlılık. Tutarlılık. Yükselmeniz gerekecek ve bunu yaptığınız için ödüllendirileceksiniz.

  2. Rob Dekan

    Aferin!! Bilginizi dış dünyayla paylaşmanız gerektiğinden blog yazmak herkes için bir zorunluluktur.

  3. Yazar Platformu | Yazar Platformu Oluşturmak İçin Blogları ve Sosyal Medyayı Kullanmak

    […] düşüncelerini paylaş. Ayrıca kendinizi sürekli yazmaya zorlamanın da iyi bir yoludur. Ancak blog yazmanın asıl faydası, gönderilerinizin yararlanılabilir olmasıdır. Her yazdığınızda, hakkında tweet atabilirsiniz […]

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder