Yeni Başlayanlar İçin Web Sitesi Nasıl Yapılır: Kolay 2023 Kılavuzu

2022'de Yeni Başlayanlar İçin Web Sitesi Oluşturmanın Kesin Kılavuzu

Artem Minayev
Güncelleme: 6 Kasım 2023
26 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
Yeni Başlayanlar İçin Web Sitesi Nasıl Yapılır: Kolay 2023 Kılavuzu

Çevrimiçi varlığınızı geliştirmek ve kendi web sitenizi kurmak mı istiyorsunuz?

Ama emin değilim web sitesi nasıl kurulur uzmanların yardımı olmadan.

Çoğu kişi ilk kez bir web sitesi oluşturmanın zor ve karmaşık olacağını varsayar. Sizi temin ederim ki günümüz teknolojisiyle herkes sıfırdan bir web sitesi oluşturabilir.

Doğru şekilde yapmak için bazı basit ama önemli kurallara uymanız yeterlidir.

Merhaba benim adım Artem.

bunu yazdım adım adım talimatlar içeren ücretsiz eğitim tüm süreç boyunca size rehberlik etmek.

Size en popüler içerik yönetim sistemi (CMS) WordPress.org'u kullanarak kendi web sitenizi nasıl oluşturacağınızı göstereceğim. Web'deki tüm web sitelerinin %40'ından fazlası bu yazılımla oluşturulmuştur.

WordPress'e aşinaysanız ve onu kullanarak bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız tanıtım içeriğini atlamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Git “Adım #4: Web sitenizi WordPress ile kurma”

WordPress platformunu kullanarak bir web sitesi oluşturmak basit bir iştir ve bunu 20-30 dakika. Bu kılavuz yeni başlayanlar için tasarlanmıştır (teknik veya kodlama becerisine gerek yok).

Günün sonunda kendi alan adınıza ve tamamen işlevsel bir web sitenize sahip olacaksınız.

5 Kolay Adımda Web Sitesi Nasıl Oluşturulur

Hızlı ve kolay bir web sitesi oluşturmak için ciddiye almanız gereken beş ana adım vardır. İşte buradalar:

Ayrıca, yeni başlayan biri olarak başarılı bir web sitesi kurmanıza yardımcı olacak ek (ileri düzey) bilgileri de ele alacağım. Bu kılavuzda ele alınan ekstra konular şunlardır:

  • İçerik yazma
  • SEO optimizasyonu
  • Web sitesi tanıtımı
  • Para kazanma teknikleri (web sitenizi ondan para kazanmak için oluşturmayı planlıyorsanız). 

WordPress'te nasıl web sitesi oluşturulacağına ilişkin adım adım bir kılavuz istiyorsanız doğrudan bu makalenin 4. Adımını uygulayabilirsiniz.

FirstSiteGuide ücretsiz sağlar kaynaklar ve kılavuzlar çevrimiçi olarak başlamanıza ve büyümenize yardımcı olmak için. Siz okuyucularımız tarafından %100 destekleniyoruz.

Açıklama: Web sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla ürün satın alırsanız (örn. Bluehost, Wixya da Squarespace hizmetler), komisyon kazanabiliriz. Bunun size ekstra bir maliyeti yoktur ancak daha da faydalı içerikler oluşturmamıza yardımcı olur.

# 1 Adım: Web sitesi oluşturmak için doğru aracı seçme

İlk adım, web sitenizi oluşturmak için kullanacağınız en uygun yazılımı (temel) bulmaktır. 

İlk kez bir web sitesi oluşturduğunuzda, çok çeşitli seçeneklerin (örneğin, WordPress, Wixya da Squarespace) her türlü özelliğe sahiptir. Hatta bir web sitesini sıfırdan nasıl kodlayacağınızı bile öğrenebilirsiniz! Peki iyi bir araç/yazılım nasıl seçilir?

Aşağıda size en popüler seçeneği göstereceğim ve yeni siteniz için en iyi yazılımı seçmeyle ilgili bazı değerli gerçekleri hızlı bir şekilde açıklayacağım.

İşte birkaçı gösteren istatistikler Web siteleri için kullanılan web sitesi oluşturma teknolojilerinin tüm internetteki dağıtımı.

cms ve web sitesi oluşturucularının kullanımı
7.9.2021 itibarıyla CMS ve web sitesi oluşturucu teknolojileri istatistikleri. Kaynak: Dahili

Doğru yazılımı seçmek için öncelikle ne tür bir web sitesi yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Bundan sonra, web sitenizi kurmak için hangi platformun en uygun olduğuna karar vereceksiniz.

  • Eğer blog açmayı planlıyorum veya web sitenizde bir blog bölümünün olması ve düzenli olarak yeni içerik yayınlamanız gerekiyorsa, o zaman şunu içeren bir web sitesi oluşturmanızı öneririm: WordPress.org CMS. Kendi web sitemiz FirstSiteGuide.com'u oluşturmak için WordPress'i kullandık. 
  • Portföy, küçük işletme, ürün broşür siteleri vb. gibi şirketinizi sergilemek için içerik ekleyeceğiniz yalnızca birkaç sayfadan oluşan statik bir web sitesi oluşturmayı planlıyorsanız, bir web sitesi oluşturucu kullanmak isteyebilirsiniz. .

WordPress CMS en popüler yazılım olduğundan ve her türlü web sitesi oluşturmak için kullanılabildiğinden, bu konuyu paylaşacağım. WordPress web sitesi nasıl oluşturulur bir web barındırma hesabı ve bir alan adı kullanarak.

Kendi araştırmanızı yaptıysanız ve başka bir platform kullanmaya karar verdiyseniz, aşağıdakilere özel daha fazla rehberimiz var: farklı web sitesi oluşturucuları. Bu adım adım eğitimlere göz atın:

PS Bu kılavuz veya diğer kılavuzlarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Yapabilirsiniz temasa benimle iletişime geçin ve ücretsiz tavsiye isteyin.

Okumaya devam edin ve tek tıklamayla kolay kurulum sürecini kullanarak WordPress ile nasıl web sitesi oluşturulacağını öğrenelim.

Adım #2: Web sitenizin kurulumunu ve yapısını planlama

Bu adım, ilk kez web sitesi kurmaya karar veren kişiler tarafından sıklıkla atlanır, ancak biraz zaman ayırıp yeni web sitenizi planlamanızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. 

Kişisel kullanıma yönelik bir web sitesi yapıyorsanız işleri karmaşıklaştırmanıza gerek yoktur. Detaylı bir plan olmasına gerek yok. Hatta bir kağıda bile çizebilirsiniz.

Planınız, web sitenizin yapısı gibi konularda karar vermenize ve hangi içeriği, varlıkları ve özellikleri hazırlamanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır.   

Bu yapıyı bir peçeteye basitçe çizmeyi veya aşağıdaki gibi çevrimiçi araçları kullanmayı seçebilirsiniz. MindMeister.

Bu site haritasını nasıl doldurursanız doldurun, aşağıdakileri daha iyi anlamanızı sağlayacaktır:  

  • Web sitenizin hangi sayfalara sahip olacağı; 
  • Hangi içeriği hazırlamanız gerekiyor; 
  • Hangi ek varlıklara veya özelliklere ihtiyacınız var; Ve 
  • Hangi yazılım veya web sitesi oluşturucu size daha uygun olacaktır.

İşte basit bir web sitesi yapı planı örneği:

web sitesi yapı planı

Adım #3: Bir alan adı ve web barındırma seçimi

Web sitenizi çevrimiçi yayınlamak için doğru aracı seçmenin yanı sıra, hatırlanması kolay bir alan adı ve güvenilir bir web barındırma hizmeti seçmeniz de önemlidir.

Bu iki konuyu birlikte ele alalım!

Alan adı

Bir alan adı, web sitesi ziyaretçilerinin ve müşterilerin sizinle ilişkilendirdiği ilk şey olduğundan markanızı uygun şekilde temsil etmelidir. Ad, adınız veya şirketinizin adı olabilir, yani adınız.com veya şirketiniz.com.

Alan adının kullanılabilirliğini kontrol ederek başlayabilirsiniz. Mümkünse “.com” uzantılı bir alan adı kaydedin.

Önerilen araç:

Web barındırma hizmeti

Güvenilir seçmek web barındırma sağlayıcısı Bu hizmet çok önemlidir, çünkü bu hizmet web sitenizin ve içeriğinizin günün her saati okuyuculara açık olmasını sağlayacaktır.

Bir web sitesi kurmak için bir web sitesi oluşturucu kullanacaksanız, web hosting genellikle şirketin sağladığı hizmetler arasında yer alır. 

Çoğu web sitesi oluşturucuyla şunları da yapabilirsiniz: etki alanı kaydet Web sitesi yaparken adınızı belirtin (böylece ihtiyacınız olan her şeyi tek bir yerde tutabilirsiniz) veya aşağıdaki seçeneklerden biriyle ayrıca satın alabilirsiniz: etki alanı kayıt memurları.

Yanlış web barındırıcısını seçmek, web sitenizin performansını ve işlevselliğini ciddi şekilde düşürebilir. Bu bir mobil SIM şirketi seçmeye çok benziyor çünkü daha ucuz olanı satın almak aynı zamanda zayıf ve öngörülemeyen hizmet anlamına da gelebilir ve bu da onu tamamen işe yaramaz hale getirebilir.

Hosting, iyi bir web sitesi başlatma ve her zaman çevrimiçi olarak kullanılabilir olmasını sağlama sürecinde önemli bir rol oynar.

Güvenilirlik söz konusu olduğunda en popüler barındırma şirketlerinden bazıları Bluehost, Dreamhost, ve HostGator.

Aşağıdaki karşılaştırma tablosunu kontrol etmenizi öneririm. Sunulan fiyatlar, bu firmalarla sadece okuyucularımıza yönelik yaptığımız özel fırsatlardır. Aşağıdaki bağlantıları kullanın ve daha fazlasını elde edin %50 indirim teklifleri.

Bir web sitesine ev sahipliği yapmanın maliyeti nedir?

Aşağıda, en popüler 1 WordPress barındırma hizmetinin (ücretsiz olarak alan adı kaydedebileceğiniz) 3 yıllık başlangıç ​​planı fiyatlandırma karşılaştırma tablosu bulunmaktadır.

 Bluehost.comDreamhost.comhostgator.com
Barındırma hizmetleri fiyatıAyda $ 4.95
(1 yıllık faturalandırılır)
Ayda $ 3.95
(1 yıllık faturalandırılır)
Ayda $ 4.03
(1 yıllık faturalandırılır)
Alan adı kaydı (.com)İlk yıl ücretsiz,
$17.99 yıllık yenileme fiyatı
İlk yıl ücretsiz,
$15.99 yıllık yenileme fiyatı
İlk yıl ücretsiz,
$17.99 yıllık yenileme fiyatı
Özel profesyonel e-postaÜcretsiz
(4 e-posta hesabı)
Yılda $ 19.99
(e-posta hesabı başına)
Ücretsiz
(sınırsız hesap)
Depolama alanı*50 GBUnknownUnknown
Bant genişliği*UnknownUnknownUnknown
İlk yıl için toplam$59.40$47.40
+ E-posta hesabı başına 19.99 ABD doları
$51.53
* Depolama alanı, web siteniz ve medya dosyalarınız için ne kadar alan kullanabileceğinizi gösterir. Bant genişliği, web sitenizin ziyaretçilere aktarabileceği veri miktarıdır. Bu iki parametre, web siteniz büyümeye ve daha fazla trafik almaya başladığında önemlidir.

Adım #4: Web sitenizi WordPress ile kurma

WordPress.org, en popüler çevrimiçi CMS'dir (içerik yönetim sistemi) % 42 pazar payı İnternetteki tüm sitelerden.

Size WordPress yazılımını kullanarak nasıl web sitesi yapacağınızı adım adım göstereyim.

Web barındırma hesabınızı oluşturma

WordPress, birçok popüler barındırma sitesi aracılığıyla tek tıklamayla kurulabilir. Hangi barındırma şirketini kullanırsanız kullanın, bir WordPress web sitesi kurmak çok kolaydır (web sitesi oluşturucularına benzer). 

BlueHost, resmi WordPress.org web sitesinde en çok önerilen web barındırma şirketidir. Bu eğitimde size Bluehost ile nasıl WordPress web sitesi oluşturulacağını göstereceğim. Eğer birlikte gitmeyi seçerseniz başka bir barındırma hizmetisüreç biraz farklı olabilir ancak ana adımlar benzer olacaktır.

Aşağıdaki bölümde BlueHost'a nasıl kaydolabileceğiniz ve 'tek tıkla kurulum' sürecini kullanarak WordPress yazılımını nasıl kurabileceğiniz açıklanmaktadır.

bluehost başlangıç ​​sayfası

1. Bluehost sitesini ziyaret edin
Bluehost.com'a gidin ve “Şimdi Başlayın” butonuna tıklayın.

2. Web sitesi başlatmak için bir barındırma planı seçin
Yeni başlayan biriyseniz, sitenizin işleyişiyle ilgili tüm temel ihtiyaçları karşılayacak temel planı seçin.

Web siteniz yükselişe geçtiğinde ve daha yoğun trafik almaya başladığında, barındırma planınızın, daha fazla trafik akışını yönetmeye daha uygun gelişmiş özellikler sunan prime sürümüne yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

3. Web sitenizin alan adını girin
Sitenizin alan adının başarısında önemli bir payı vardır. Bu nedenle, bir web sitesinin nasıl oluşturulacağı konusunda uzmanlaşmadan önce, benzersiz ve akılda kalıcı bir alan adı bulmak için yeterli zaman ve çaba harcadığınızdan emin olun.

Yeni alan adınıza karar verdikten sonra, bunu “yeni alan adı” kutusuna yazın, ardından BlueHost istediğiniz alan adının müsait olup olmadığını gösterecektir. Mevcut değilse BlueHost size bunun yerine seçebileceğiniz alternatif alan adlarının bir listesini sağlayacaktır.

4. Bluehost'a kaydolun
BlueHost sizi daha sonra kişisel bilgilerinizle birlikte fatura ayrıntılarınızı dolduracağınız kayıt formuna götürecektir.

  • Hosting paketinizi seçin – 12 aylık paket temel bilgileri en düşük fiyata sunar. Ancak diğer iki paketi de düşünebilirsiniz. Sonuçta barındırma, sitenizin gelişimine yapılan uzun vadeli bir yatırımdır.
  • Paket ekstraları – Sitenizin açılış aşamasında gereksiz ekstraları paketinizden çıkarabilir, daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda tekrar ekleyebilirsiniz. Alan Adı Gizliliği + Koruması seçeneğini eklemenizi veya korumanızı öneririm. Bu hizmet, kişisel iletişim bilgilerinizi küresel veritabanından gizleyecektir.
  • Ödeme bilgileri – Ödeme bilgilerinizi girin, Hizmet Şartlarını (Hizmet Şartları) okuyup kabul ettiğinize dair kutuyu işaretleyin ve yeşil “Gönder” butonuna tıklayın.

Ödeme gerçekleştiğinde Bluehost size bir onay e-postası gönderecektir.

Daha sonra Bluehost hesabınızı kuracaksınız. Bir web sitesi açmaya bir adım daha yaklaştınız!

Hesap oluştur

Bluehost ile hesabınızı oluşturalım.

bluehost hesabınızı oluşturun

  • 1 Adım. “Hesabınızı oluşturun” butonuna tıklayın.
  • 2 Adım. Şifrenizi girin ve hesap kurulumunu tamamlayın.
  • 3 Adım. Hesabınız kullanıma hazır. “Girişe git” butonuna tıklayın.
  • 4 Adım. “E-posta veya Alan Adı” ve “Şifre”yi girerek hesabınıza giriş yapın.

Daha sonra web sitenizi oluşturmak için çalışmaya başlayacaksınız.

Bluehost ile WordPress Kurulumu

Hesaba giriş yaptıktan sonra Bluehost, bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olacak 4 adımlı bir süreç sunacaktır. İlk kez WordPress web sitesi oluşturuyorsanız bu süreci takip etmenizi öneririm.

Web sitesi oluşturma sürecine aşina iseniz “Bu adımı atla” düğmesini de tıklayabilir ve WordPress yazılımını Bluehost hesabınıza kendiniz yükleyebilirsiniz.

  • 1 Adım. Sürece 3 soruyu yanıtlayarak başlayacaksınız: Ne tür bir site? Ne tür? Peki kimin için? Örneğimde şunu seçtim: İş, Kişisel, Kendim. Aynı seçenekleri seçebilir veya bireysel durumunuza uygun olanı seçebilirsiniz.
bluehost bir web sitesi oluştur adım1

  • 2 Adım. Bu adımla sitenize başka ne eklemek istediğinizi seçebilirsiniz. Bluehost size aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçenek sunar. Beş seçenek vardır: Blog, Mağaza, Hakkımda, Devam Et ve Özel logo. Örneğimde Blog, Hakkımda ve Özel logoyu seçeceğim.
bluehost bir web sitesi oluştur adım2

  • 3 Adım. Bu adımda web sitenizin adı, sloganı ve web sitesi oluşturma konusunda ne kadar rahat olduğunuz gibi birkaç soruyu yanıtlamanız gerekecektir. Bunu daha sonra istediğiniz zaman değiştirebileceğinizi unutmayın.
bluehost bir web sitesi oluştur adım3

  • 4 Adım. Bir tema seçmek: Bunlar, web sitenizi oluşturmak için kullanacağınız önceden tasarlanmış şablonlardır. Mevcut seçeneklere göz atabilir ve bunlardan herhangi birini beğenip beğenmediğinizi görebilirsiniz (beğendiğiniz bir temayı görmüyorsanız bu adımı atlayın). Daha sonra istediğiniz zaman değiştirebilir ve farklı bir tane kullanabilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgiyi ileride bulabilirsiniz.
bluehost bir web sitesi oluştur adım4

Bu 4 adımı tamamladıktan sonra Bluehost hesap sayfanıza yönlendirileceksiniz. Bu noktada WordPress yazılımı kuruluyor!

Şu anda alan adınızı web tarayıcınıza girdiğinizde “Çok yakında” sayfasını göreceksiniz. Gelin süreci birlikte tamamlayalım ve web sitenizi yayına alalım!

Web sitenizi başlatma

Bluehost hesabınızın içinde web sitenizi Bluehost'un önerilerine göre daha da özelleştirmek için seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler, lansman öncesi bazı özelleştirmeler yapmanız için burada.

Bluehost barındırma hesabı ana sayfası

“Sitemi Başlat” butonuna tıkladıktan sonra web siteniz yayına geçecektir!

Web sitenizin URL'sini (Tekdüzen Kaynak Bulucu) bir web tarayıcısında açarsanız, pek doğru görünmüyorsa sinirlenmeyin. Bu, WordPress web sitenizin yalnızca varsayılan temasıdır. Bu temayı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Ayrıca, eksiksiz görünmesi için birkaç değişiklik uygulamanız ve içerik eklemeniz gerekecek.

Ekranınızın sağ üst köşesindeki mavi “WordPress” düğmesine tıklayarak Bluehost hesabınızdan WordPress kontrol paneline erişebilirsiniz.

Bir WordPress web sitesini yönetme

WordPress iki şekilde çalışır:

Ön uç
Adından da anlaşılacağı gibi bu sayfa, ziyaretçileriniz sitenize her eriştiklerinde görünür olacaktır. Eklenti işlevselliği geliştirmeleri ve temanızın özelleştirilmesi gibi genellikle arka uçta gerçekleştirilen görevler, WordPress web sitenizin ön ucunda siz ve ziyaretçileriniz tarafından görülebilecektir.

Ayrıca diğer sosyal mecralarda yorum yapma, paylaşım yapma gibi eylemlerin de ön uçtan siz ve gelen ziyaretçileriniz tarafından gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Arka uç
Bu genellikle WordPress kontrol paneli olarak bilinir; burada sitenizin içeriğinin, işlevselliğinin ve web tasarımının her yönünü denetleyip yönetebilirsiniz.

WordPress kontrol panelinize erişmek istiyorsanız arama motorunuzun adres çubuğuna “websiteniz.com/wp-admin” yazın. Burada WordPress kullanıcı adınızı ve hesabınız için belirlediğiniz şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Gösterge tablosu

WordPress Kontrol Paneli web sitenizin yönetimini yönetir.

Sol taraftaki sütun, tüm yönetim seçeneklerinin merkezidir ve web sitenizin yapısının kaynaklandığı yerdir.

Sol taraftaki sütun
Sol taraftaki sütunun bileşenleri şunları içerir:

  • Home – ana sayfa düğmesi sizi ana kontrol panelinize geri götürür.
  • Güncellemeler – bu alan, yeni bir sürüm çıktığından güncellenmesi veya yüklenmesi gereken yeni eklenti veya temaların mevcut olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirir. Öyleyse, içinde gerekli olan güncelleme sayısını gösteren, içinde bir sayı bulunan kırmızı bir daire göreceksiniz.
  • medya – ayrı bir öğe olarak veya bir gönderinin parçası olarak yüklediğiniz her video, dosya veya fotoğraf bu bölümde gösterilecektir. Ayrıca doğrudan bu bölüme yükleme yapabilirsiniz.
  • Yorumlar – bunlar ziyaretçilerinizin sitenizdeki içeriğe bıraktığı yorumlardır. Görüntülemediğiniz yeni yorumlarınız varsa, bunların numaraları sol taraftaki sütunda bu öğenin üzerinde kırmızı bir daire içinde gösterilecektir.
  • Görünüm – bu bölüm size WordPress web sitenizin tasarımıyla ilgili tüm seçenekleri, yani mevcut tüm özellikleri, temaları ve tasarımları gösterecektir.
  • Sayfalar – Sitenizin tüm sayfalarını, örneğin “İletişim sayfası” veya “Hakkında sayfası”nı bu bölümden yönetebilirsiniz.
  • eklentiler – bu mini programlar web sitenize entegre edilir ve işlevselliğini artırmaya yardımcı olur. Bunları sitenizi bir üyelik sitesine dönüştürmek veya sosyal paylaşım için sosyal medya simgelerini eklemek gibi süslü bir şey yapmak için kullanabilirsiniz.
  • Ayarlar – sitenizde teknik değişiklikler yapmak istediğinizde gideceğiniz yer burasıdır. Örneğin, barındırma planınıza bir özellik eklemek istiyorsanız, bunun gerçekleşeceği yer burasıdır.

Artık bir web sitesinin nasıl kurulacağını biliyor olmalısınız. Daha sonra ihtiyaçlarınıza göre doğru temayı nasıl seçeceğinizi ve web sitenizi nasıl özelleştireceğinizi göstereceğim.

Adım #5: Bir tema seçmek ve bir web sitesi tasarlamak

Görsel efektin önemi hiç kimse için bir sır değildir. Hepimiz güzel tasarlanmış şeyleri severiz. Aynı şey web sitesi tasarımı için de geçerlidir. Ziyaretçileriniz sitenizin görünüşünü ve verdiği hissi beğenirlerse sitenizde kalırlar veya ilgilerini çekmezse saniyeler içinde ayrılırlar.

Günümüzde web sitenizin güzel görünmesini sağlamak için profesyonel bir web tasarımcısı veya geliştirici olmanıza gerek yok (işte bazı örnekler)!

WordPress gibi platformlar, tercih ettiğiniz düzene ve renk şemasına göre seçebileceğiniz önceden tasarlanmış birçok temayla birlikte gelir. Ayrıca web sitesi tasarımında değişiklikler yapabilir, kendi içeriğinizi ekleyebilir ve mobil uyumlu web siteleri oluşturabilirsiniz.

Kendi başınıza sıfırdan bir web sitesini nasıl oluşturacağınızdan emin değilseniz, bütçeniz varsa profesyonel bir web geliştiricisine veya tasarımcısına başvurabilirsiniz. Profesyonelce yapılan web sitelerinin maliyetleri projenin kapsamına bağlıdır. 1,000 Dolardan başlayıp 100,000 Dolara kadar çıkabilirler (daha fazla bilgi edinin) web sitesi maliyeti).

Ancak bunu kendi başınıza ücretsiz olarak nasıl yapabileceğinizi size göstereceğim.

Doğru temayı bulma

Temanız şirketinizin tarzına ve marka kişiliğine uygun olmalıdır. Örneğin, pastel pembe bir fırın temasının kullanımı ücretsiz olabilir ancak bir çelik üretim şirketinin sitesi için doğru seçim olmayacaktır.

Kendi web sitenizi oluşturmak için WordPress kullanıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli temalara erişebileceksiniz. WordPress kontrol panelinde, “Görünüm” sekmesinin altında “Temalar”a tıklayın. Size bazı popüler seçenekler sunulacak. WordPress.org Temaları butonuna tıklayıp ücretsiz temalar arayabilirsiniz. Üç binden fazla tema mevcut WordPress.org.

wordpress görünüm teması

İlgisiz temaları filtrelemenize yardımcı olacağı için sitenize hangi özellikleri dahil etmek istediğiniz hakkında bir fikre sahip olmanız önemlidir.

En önemli özelliklerinizin bir listesini yaparken odaklanmanız gereken birkaç önemli noktayı burada bulabilirsiniz.

Gezinmeyi temizle
Ziyaretçilerinizin ihtiyaç duydukları bilgiyi hızlı bir şekilde bulabilecekleri ve erişebilecekleri erişilebilir bir sitenin olması hayati önem taşımaktadır. Bu amaca ulaşmak için, istediğiniz gezinme türü hakkında net bir görüşe sahip olmanız gerekir; 'Üst Gezinme' en popüler olanıdır. Ayrıca seçtiğiniz temanın ihtiyacınız olan gezinme türünü desteklemeyebileceğini unutmayın.

Sosyal medyayı entegre etme
Sosyal ağlar sitenize trafik getirebilir. Tüm temalar tarafından desteklenmeyebilecek paylaşım simgelerini web sayfanıza dahil etmeniz önemlidir.

İletişim formu
Potansiyel alıcılardan potansiyel alıcılar ve iletişim bilgileri toplamak istiyorsanız iletişim sayfanıza bir iletişim formu ekleyebilirsiniz. Bu, ziyaretçilerin doğrudan web sayfasından ayrılmadan sizinle iletişim kurmasını kolaylaştıracaktır.

Yorumlar bölümü
Bu bölüm, içeriğinizi okuduktan sonra fikirlerini ifade etmelerine ve markanızla etkileşime girmelerine olanak tanıdığı için izleyiciliği ve kitle etkileşimini artırmaya yardımcı olabilir. Çoğu sitenin, diyaloğu kolaylaştırmak için blog alanında etkinleştirilmiş bir yorum bölümü vardır.

Arama çubuğu
Sitenizde bir arama çubuğunun bulunması, ziyaretçilerinizin hızlı bir arama sorgusu yaparak sitenizde kolayca gezinmesine yardımcı olur. Dolayısıyla, sitenizde çok fazla içerik bulunuyorsa ve insanların ihtiyaç duydukları şeyi kolayca bulmasını istiyorsanız web sitenize bir arama çubuğu ekleyin. Tekrar ediyorum, eğer bu yerleşik özelliği istemiyorsanız, bu özelliği sunmayan temaları tercih edin.

Logo ve favicon
Web sitenizi oluştururken markalaşma en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır çünkü şirketinizin kimliğini ne kadar hızlı aktarırsa o kadar iyidir.

Eğer isterseniz Bir siteyi şirketinizin logosuyla markalayın Gelişmiş ve daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamak için renk paleti ve bu tür özelleştirmeleri destekleyen temalar arasından seçim yapmalısınız.

Mobil optimizasyon
Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte ziyaretçinizin sitenizi cep telefonundan açma ihtimali de yüksek. Mobil ekrana iyi sığmayan bir tasarım, hemen çıkma oranının yüksek olmasına neden olabilir.

Bu nedenle, modern dijital çağda endüstri standardı olduğu için mobil uyumlu bir tema kullanarak bir web sitesi oluşturmalısınız. Bir tema seçtiğinizde, onun tüm boyut ve türdeki ekranlarda iyi göründüğünden emin olun.

Yazı tipi ve renk
Markanızın tasarımı ve renk estetiği web sitenizde de kullanılmalıdır. Bu faktörler ziyaretçilerinizin sitenizdeki içeriğe göz atmaya ilgi duymasını sağlar. Aynı yazı tipleri ve renkler tutarlı bir şekilde kullanılırsa markalaşma çalışmalarınızı daha etkili hale getirebilirler.

Bu nedenle, bir web sitesi kurduğunuzda seçtiğiniz temanın şunları sunduğundan emin olun:

  • Yerleşik olanların dışında özelleştirilmiş yazı tipleri ve renk paletleri seçeneği.
  • Sitenizin farklı bölümleri için renkleri ayrı ayrı yönetme seçeneği.

e-ticaret desteği
Başlangıçta bu özelliğe ihtiyacınız olmayabilir ancak daha sonra sitenizi çevrimiçi bir mağazaya dönüştürmeye karar verebilirsiniz. Bu nedenle, güvenli tarafta olmak için bir e-Ticaret eklentisini destekleyebilecek bir tema seçin.

Test edin
Bir temanın işinize yarayıp yaramadığını kontrol etmenin doğru yolu onu test etmektir. O halde web sitenizi kurun ve yayına alın. Sayfa sayfa incelemeye zaman ayırın ve eklentilerin, tasarım öğelerinin, içeriğin ve sitenin diğer yönlerinin iyi çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 

Başka bir seçenek de aynı temaya sahip önceden oluşturulmuş bazı demo sitelerini kontrol etmektir. Veya tema yazarının web sayfasına gidebilir ve oradan, son görünümlerini görmek için seçtiğiniz temanın aynısını kullanan canlı siteleri ziyaret edebilirsiniz.

Daha sonra, web sitesi yaparken uygulamanız gereken bazı ek adımları paylaşacağım. Bunlardan bazıları ileri düzey konulardır ancak bunlara aşina olursanız çevrimiçi yolculuğunuzda başarılı olabilirsiniz. 

Özel yazılım kullanarak site oluşturma işlemini hızlandırın.

Alternatif olarak, aşağıdaki gibi özel yazılımlar kullanarak web sitenizi oluşturma sürecini hızlandırabilirsiniz: WebEasy Profesyonel 10.

Bu araç, sürükle ve bırak basitliğiyle profesyonel bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Herhangi bir kodlama bilgisi olmadan herkes tarafından kullanılabilir, bu da onu bireyler ve küçük işletmeler için mükemmel bir seçim haline getirir.

WebEasy Professional 10, çok sayıda kullanıma hazır şablonla birlikte gelir ve Google Haritalar, Sosyal Medya ve E-Ticaret araçları gibi çeşitli faydalı entegrasyonlara olanak tanır, ayrıca mobil cihazlarla da uyumludur.

WebEasy'yi ziyaret edin ve daha fazlasını öğrenin>>

Yeni web siteniz için içerik yazma ve hazırlama 

'İçerik' kelimesi web sitenizde görünen her şeyi ifade edebilir. Bu nedenle ziyaretçilerinize net bir mesaj iletmek istiyorsanız benzersiz ve yaratıcı içerik oluşturmanız çok önemlidir. Kötü oluşturulmuş içerik, ziyaretçiyi hayal kırıklığına uğratır, kafasını karıştırır ve onları sayfanızdan ayrılmaya zorlar.

Yazmaya başlamadan önce kendinize şu soruları sorun:

  • Hedef kitleniz için alakalı ve heyecan verici olacak mı?
  • Hedef kitlenize nasıl sunulmalı?

Üstelik arama motorlarının, en iyi içeriği üreten siteleri arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkararak ödüllendirdiğini biliyor musunuz?

Bu nedenle işletmeler zamanlarının ve kaynaklarının büyük bir kısmını yalnızca bilgilendirici değil aynı zamanda hedef kitleleriyle alakalı kaliteli içerik oluşturmaya ayırıyor. İçeriğinizin benzersiz, güncel ve alakalı olması gerekir!

Temel içeriğin yazılması

Web sitenizin çerçevesi oluşturulduktan sonra, lansmandan önce içerik üzerinde çalışmanın zamanı geldi. Siteniz yayına girdiğinde gerekli bilgilerin ve birkaç blog yazısının olmasında bir sakınca yoktur; ancak sitenizi geliştirmenin en iyi yolu, sıralamasını, etkileşimini ve görünürlüğünü artırabilecek kaliteli içerik oluşturmaya devam etmektir. .

Ne tür bir web sitesi yaptığınıza bağlıdır, ancak aşağıda insanların web sitelerinde en yaygın olarak sahip olduğu sayfalardan bahsedeceğim.

Hakkımızda sayfası

Bir ziyaretçi şirketinizin işleri ve sunduğu ürün veya hizmet türleri hakkında bilgi edinmek isterse doğrudan sitenizdeki 'Hakkımızda' sayfasına gidecektir. Bu nedenle bu sayfayı akıllıca kullanmanız ve tüm önemli bilgilerinizi buraya koymanız önemlidir. 'Hakkımızda' sayfası şirketinizi yeni ziyaretçilere tanıtır; buradaki doğru içerik, geçerli ilişkiler kurmanıza ve hedef kitlenize güven aşılamanıza yardımcı olabilir.

Burada şirketinizin neler yaptığını ve geleceğe yönelik planlarını samimi bir şekilde anlatabilirsiniz. Siteniz bir şey satıyorsa, bu ürün ve hizmetlerden de burada bahsettiğinizden emin olun.

Buraya yazdığınız her şeyin anlaşılması kolay olmalıdır çünkü potansiyel müşterileriniz sektörünüzün teknik jargonunun farkında olmayabilir. Ayrıca içeriği yaratıcı tutmaya çalışın ve sayfayı başka bir satış konuşması olarak görmek yerine şirketinizin kişiliğini ve markasını tasvir etmek için kullanın.

Dönüşüm oranınızı artırmak için daha konuşma tonu kullanın; bu, ziyaretçilerinizin bir CTA'ya (harekete geçirici mesaja) yanıt verme şansını artırmaya yardımcı olacaktır.

Siber kimliğinize yani web sitenize bir yüz kazandırmak istiyorsanız kendinizin ve ekibinizin fotoğraflarını da yükleyerek tek tek tanıtabilirsiniz. Bu, sitenize daha kişisel bir dokunuş kazandıracağından ziyaretçileriniz arasında güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır; aslında bu, güvenilirliğinizi önemli ölçüde artıracaktır.

Bize ulaşın sayfası

Bu sayfa iki amaca hizmet eder:

  • Sizinle iletişime geçmek isteyen ziyaretçiler tarafından kullanılır.
  • Ziyaretçilere, işletmenizin bir ofisi ve gerçek bir iletişim noktası olan meşru bir işletme olduğunun kanıtı olarak hizmet eder.

Bu nedenle hedef kitlenizin güvenilirliğinden ve onların ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olmak için iletişim bilgilerinizi ve şirketinizin adresini buraya ekleyin. Bu sayfada normal iletişim formunun yanı sıra aşağıdaki bilgilerin de belirtilmesi gerekir:

  • İrtibat kurulacak kişinin adı ve şirketteki rolü.
  • Şirketinizin adı.
  • Şirketinizin e-posta adresi.
  • Şirketinizin adresi (fiziki bir binanız varsa).
  • Şirketinizin yasal bilgileri.
  • Şirketinizin takip ettiği gizlilik ve destek politikası.
  • Şirketinizin iş günleri ve saatleri.

Temanız buna izin veriyorsa, konumunuzu ziyaretçilere gösteren bir harita da ekleyin.

Blog sayfası

Blog bölümü potansiyel müşterileri çekme ve onları alıcılara dönüştürme potansiyeline sahiptir. Ancak çoğu web sitesi sahibi blog yazılarının konularına karar vermekte zorluk çekiyor. Bu konuda şirketinizin hedeflerinin size rehberlik etmesine izin vermenizi tavsiye ederim. 

Ayrıca okuyucularınızın ve genel olarak sektörünüzün ilgisini çekecek konulara ilişkin içgörülerinizi de paylaşabilirsiniz. Blog yazılarınız kapsamlı rehberler veya bazı destekleyici bilgiler ve teknik detayların yer aldığı daha kısa içerik parçaları olabilir. Okuyucularınıza, konunuzla ilgili çevrimiçi olarak başka hiçbir yerde bulamayacakları ayrıntılı bilgiler sağlayın.

Hizmet/ürün sayfası

Bu sayfa esas olarak ürünlerinizi ve hizmetlerinizi listelemek ve tanımlamak için kullanılır; bunu işletmeniz için çevrimiçi bir katalog olarak düşünün. Sayfa içeriğinin etkili ve doğru olduğundan emin olmak için şunları yapmanız gerekir:

  • Müşterilerinizin görmesi için tüm ürünlerinizin çeşitli açılardan yüksek kaliteli resimlerini (stok fotoğrafları değil) yayınlayın.
  • Açıklama kutusunda ürününüzün tüm kritik hususları kapsayan ayrıntılı bir açıklamasını paylaşın.

Ayrıca web siteniz çeşitli ödeme seçeneklerini destekliyorsa müşterilerinizi bilgilendirmek için bunları açıkça belirtin. İade politikanıza, her iki tarafın işlemdeki hak ve yükümlülüklerine, iade veya değişim seçeneklerine ilişkin her türlü bilgiyi de burada belirtebilirsiniz.

Web sitenizi Google araması için optimize etme

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), birçok insanın hafife aldığı alanlardan biridir. Bazıları bunun endişelenmenize gerek olmayan bir şey olduğunu düşünebilir, bazıları ise bunun kendi başınıza yapamayacağınız bir şey olduğunu düşünebilir. 

Gerçek şu ki, yeni başlayan biri olsanız bile, temel teknikleri uygulayarak web sitenizi arama motorlarının erişimine açık hale getirebilirsiniz. Gelişmiş SEO araçları harikadır, ancak yeni başlayanlar için gerekli değildir.

Birkaç basit adımı izleyerek web sitenizin SEO'sunu iyileştirebilirsiniz.

Search Console'u tanıyın

Daha iyi SEO oluşturmanın ilk adımlarından biri web sayfanızı Search Console'a bağlamaktır.

Google tarafından oluşturulan bu güçlü araç seti, web sitenizi her zaman izlemenize olanak tanır. Sitenizin Google'ın gözünde nasıl göründüğünü öğreneceksiniz. Endişelenmeniz gereken herhangi bir hata olup olmadığını göreceksiniz. Birisi internette sitenizden bahsettiğinde Google'ın sizi uyarması da mümkündür.

Yeni başlayanlar için her şeyi birbirine bağlamak ve temel bilgilerle başlamak yeterli olacaktır. Web siteniz büyüdükçe Search Console hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve SEO'nuzu daha da geliştirebilirsiniz.

Başlık etiketlerini tüm sayfalara uygula

Yeni başlayanların çoğu, yeni web sitelerine bir ad verecek ve sayfaya içerik yazacaktır. Ad ve içerik önemli olmakla birlikte, arama motorlarının her web sayfasının neyle ilgili olduğunu anlamak için başlık etiketlerini kontrol ettiğini bilmek de çok önemlidir.

Başlık etiketi, Google'ın sitenizi tanımasını sağlayan bir HTML öğesidir. Başlık etiketleri, arama motoru sonuç sayfalarında ve sosyal medyada, ayrıca bu bilgileri okuyan web tarayıcılarında size doğru verileri sağlamak için kullanılır.

İlgi çekici SEO başlık etiketleri yazmak çok önemlidir. Hedeflenen anahtar kelimelerinizi başlık etiketiyle birlikte eklemelisiniz. 50-60 karakter uzunluğunda olmalıdır çünkü bu, Google'ın arama motoru sonuç sayfasında doğru şekilde görüntüleyebileceği uzunluktur.

Göre Moz.comideal başlık etiketi şöyle olmalıdır:

“Birincil Anahtar Kelime – İkincil Anahtar Kelime | Marka adı"

Benzersiz ve taze içerik yazın

İyi bir web sitesi çalıştırırken içerik isteğe bağlı değildir. Bazı web sitelerinin blog olmadan da başarılı olabileceği doğru olsa da, bunlar nadirdir ve genellikle profesyoneller tarafından yönetilir. Çoğu web sitesi içerikten kaçınmamalıdır.

Ancak içerik söz konusu olduğunda dikkatli olmalısınız. Google da insanlar gibi taklitçileri sevmez. Benzersiz içerik yazdığınızdan ve yaptığınız işle alakalı olduğundan emin olun.

Web sitenizi hızlandırın

Web sitesi hızı, Google'ın sizi arama sayfası sonuçlarında sıralarken dikkate aldığı faktörlerden biridir. Ortalıkta çok fazla içerik olduğundan Google, daha hızlı yüklenen web sitelerine avantaj sağlayacaktır.

Diyelim ki rakibinize benzer bir içeriğiniz var. Her iki makale de benzersiz ve iyi yazılmış, ancak sitenizin yüklenmesi fazladan beş saniye sürüyor. Google'ın arama sayfası sonuçlarında kimin daha üst sıralarda yer alacağını düşünüyorsunuz?

Web sitenizi Bluehost gibi güvenilir bir web barındırma ile barındırdığınızdan emin olun. İyi web barındırma, web sitesi hızı açısından harikalar yaratabilir. Web sitesi görsellerini optimize edin ve WordPress gibi bir CMS kullanıyorsanız gereksiz dosyaları yüklemeyen kaliteli bir tema kullandığınızdan emin olun.

Web sitenizi mobil için optimize edin

Akıllı telefonlar ve tabletler her yerde. Google bile mobil sitelere öncelik vermeye başladı, bu nedenle iyi SEO sonuçları istiyorsanız mobil sitelere sahip olmanız gerekir.

Bu durumda bir web sitesi oluşturucu kullanmak yararlı olacaktır çünkü hızlı bir şekilde mobil uyumlu bir site oluşturabilirsiniz (sizin için otomatik olarak oluşturulmadığı sürece).

İç ve dış bağlantılar

Bağlantılar yalnızca SEO için değil, web sitenizin tamamı için önemli bir faktördür. Bu, sitenizin içine dikkatlice bağlantı vermeniz ve uygun olduğunda bir makaleyi diğerine bağlamanız gerektiği anlamına gelir. Ama aşırıya kaçmayın. Yaklaşık bin kelimelik ortalama bir makalenin 1-3 dahili bağlantısı olmalıdır.

Ayrıca yüksek otoriteye sahip kaynaklara bağlantı vermeye başlamalı ve web sitenize geri bağlantı almaya çalışmalısınız. Konuk gönderileri yazarak, sosyal medyada, forumlarda gönderi paylaşarak veya nişinizdeki diğer web sitelerine ilgili yorumlar bırakarak başlayabilirsiniz.

Hızlı sonuç beklemeyin

SEO zaman alır. Ve saatlerden veya günlerden değil, haftalardan ve aylardan bahsediyoruz. SEO açısından ne yaparsanız yapın, sabırlı olmanız gerekecek. Çoğu kişi Google'ın nasıl davranacağını tahmin etmeye çalışsa da gerçek şu ki hiç kimse Google'ın sonraki adımlarını ve işleyiş şeklini bilmiyor.

Dolayısıyla, değişiklik yaptıktan sonra bile Google'ın bu değişiklikleri tanıması bir aya kadar sürebilir. Sadece sabırlı olun ve gözünüzü sitede tutun.

Web sitenizi lansmandan önce ve sonra test etme

Sitenizi başlatmadan önce test etmek, başarısını garantilemek için çok önemlidir. İşte birkaç test türü:

Beta testi

Kendi web sitenizi oluşturmayla ilgili tüm çalışmalar göz önüne alındığında, bir test çalıştırması olasılığı oldukça bunaltıcı olabilir. Ancak sitenizi yayınlanmadan önce test etmek önemlidir. 

Web sitenizi başlatmadan önce kontrol etmeniz gereken birkaç nokta aşağıda verilmiştir:

  • İçeriği yazım veya noktalama hataları açısından kontrol edin.
  • Görsellerin ve yazı tiplerinin hizalanması gibi tasarım öğelerini kontrol edin.
  • Kırık bağlantılar gibi olası geliştirme sorunlarını inceleyin.
  • Meta başlık ve açıklama etiketleri gibi SEO ayrıntılarını kontrol edin. 
  • Yedekleme sistemleriniz de dahil olmak üzere yönetim alanlarını ve web barındırıcınızla ilgili sorunları inceleyin. 

Lansman sonrası testler

Sitenizi başlattıktan sonra, web sitenizin büyümesi ve bakımı için sonraki adımlara ilişkin sağlam bir stratejiye sahip olmanız gerekir. 

Ele alınması gereken bazı alanlar aşağıdakileri içerir:

  • Yeterli yedekleme.
  • Ziyaretçi geri bildirimlerinin toplanması.
  • Gerektiğinde bir bakım ekibi mevcuttur.
  • Çeşitli metriklerin tanıtımı ve ölçümüne yönelik hazırlıklar.

Web sitenizi tanıtın ve daha fazla trafik alın

Bir web sitesi kurmayı tamamladığınızda işiniz burada bitmiyor. Yeni sitenizi insanların önüne çıkarmak için çok çalışmanız gerekecek.

Paranız olsa bile tanıtım kampanyalarının planlanması ve yürütülmesi gerekiyor. Reklam için ödeme yapabilir ve günlük olarak yeni ziyaretçileri saymaya başlayabilirsiniz. Ancak ücretli reklamlara ayda binlerce dolar harcamayı göze alamazsınız; bu yüzden bir servet harcamadan web sitenizi tanıtmak için neler yapabileceğinizi görelim. 

Konuk gönderim

Henüz yapmadıysanız rakiplerinizi takip etmeye başlayın. Hakkında yazdıklarını okuyun ve başarılarından dolayı onları lanetlemek yerine, onların açığa çıkmasından yararlanmaya çalışın. Paylaştığınız alanla ilgili bilginiz varsa bu konuda yazabilirsiniz. Bu nedenle onların iletişim bilgilerini almaktan ve misafir gönderisi istemekten korkmayın.

Benzersiz bir şey yazarak diğer bloga değer katacaksınız. Karşılığında blog yöneticisinden yazar biyografinizin yazının altına yazdırılmasını isteyebilirsiniz. Umarım işletmenizden veya web sitenizden bahsetmenize bile izin verilir. Bu, daha önce ulaşamadığınız yeni insanlara genişlemenize ve ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

sosyal medya

Facebook, Twitter, Instagramve diğer sosyal ağlar harika tanıtım platformlarıdır. İnsanların içeriğinizi paylaşmasına izin verin ve katkıda bulunmayı da unutmayın.

Başkalarını takip edin, diğerleri de sizi takip edecektir. Onlara web sitenizi gösterin ve sitenizde sosyal medya simgelerinin olmasını unutmayın. Ayrıca sitenize bir sosyal medya çubuğu eklemek, insanların içeriğinizi daha kolay paylaşmalarını sağlayacaktır. Blog yazarlarının %54.1'i 2020 bloglama çalışması En fazla trafiği sosyal ağlardan aldıklarını söylüyorlar.

Kişisel bir e-posta imzası kullanın

Çok fazla e-posta gönderiyorsanız imza eklediğinizden emin olun. Basit bir e-posta imzası, en son blog makalelerinize veya sitenizdeki belirli öğelere giden bağlantılarla genişletilebilir.

Bazı insanlar bunu görmezden gelecektir, ancak bazıları sitenizin adını hatırlayacak veya daha fazlasını okumak için bağlantıya tıklayacaktır.

Quora

Bir cevap aramayı denediyseniz, büyük ihtimalle Google size bir bağlantı göndermiştir. Quora.com. Bu platform, bir tarafın bir soru sorduğu, diğer tarafın ise cevap verme fırsatı bulduğu, insanları birbirine bağlar.

Bu sizin parlama fırsatınızdır. Quora'daki soruları takip etmeye başlayın; düşündüğünüzden daha kısa sürede yanıt yazma şansına sahip olacaksınız. Burada işletmenizden bahsetmenize ve makalelerinizi paylaşmanıza izin verilir, ancak spam yapmanıza izin verilmez.

Örneğin, bir sorunun bir kısmını yanıtlayan bir makaleniz varsa Quora'da benzersiz bir yanıt yazarken bu makaleye bağlantı verdiğinizden emin olun. Eğer faydalı olduysa ve yeterince şanslıysanız, bu yanıt Google'da da en üst sıralarda yer alacak ve web sitenizi tanıtmanıza yardımcı olacaktır.

İçerik Toplama

Çok sayıda içerik toplama platformu sosyal medyaya benzer şekilde çalışır. Bir hesap oluşturuyorsunuz ve ilginç makaleler paylaşan kişileri takip etmeye başlıyorsunuz. Bu harika olsa da, burada yapmak istediğiniz şey içeriğinizi paylaşmaktır. Halihazırda bir blogunuz yoksa hemen bir tane oluşturun ve başkalarıyla paylaşabileceğiniz makaleler üretmeye başlayın.

Yeterince iyiyseniz insanlar sizi takip etmeye başlayacak ve makalelerinizi ağ üzerinden yayınlayacak/paylaşacaktır.

Diğer web sitelerine yorum yapın

Yorumlar güçlü bir tanıtım platformudur. Spam'in yaygınlaşması nedeniyle gerçek yorumların değeri daha da arttı. Bu nedenle diğer makaleleri okurken değerli geri bildirimler bırakmayı unutmayın.

Mümkün olduğunda blogunuzdan bahsedin veya sitenizdeki bir kaynağa bağlantı ekleyin. Ama dikkat et; Bir kaynağı paylaşmakla insanlara spam göndermek arasında ince bir çizgi vardır.

İşbirliği

Konuk gönderilerine benzer şekilde diğer insanlarla işbirliği yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun yalnızca gönderi yayınlamayı içermesi gerekmez. Ağızdan ağza, sosyal medya ve yorumlar yoluyla birbirinize yardımcı olabilirsiniz. Belki reklam, pankart alışverişinde bulunur veya birbirinize benzersiz bir şekilde yardım edersiniz.

Evergreen içeriği

İçerik oluşturmak için çaba gösterirseniz başkalarının bunu fark etmesi an meselesidir. Başkaları için değerli olan bir içeriğe sahip olmak, onların sizinle ücretsiz olarak bağlantı kurmasını sağlayacaktır.

Bunu söylemek yapmaktan daha kolaydır çünkü her gün internette yayınlanan milyonlarca yeni gönderi arasında sayfanızın öne çıkmasını sağlamak zor olabilir. Ancak bir izleyici kitlesi oluşturmaya başladığınızda dünyanız değişecek.

Web sitenizden para kazanmanın kanıtlanmış yolları

Artık bir web sitesi yapmayı, onu doğru türde içerikle doldurmayı ve tanıtmayı öğrendiğinize göre, çabalarınızdan para kazanmanın zamanı geldi. Aşağıdaki taktik ve stratejileri kullanarak siteniz aracılığıyla gerçek para kazanabilirsiniz:

Bağlı pazarlama

Bağlı kuruluş pazarlaması, diğer markaların ve şirketlerin web sitenizi ve bloglarınızı ürünlerini pazarlamak için kullanmalarına izin vererek komisyon kazanmanıza yardımcı olabilir. Birçok çevrimiçi işletmeler ve reklamverenler, ürünlerini satmalarına yardımcı olmak için kendileriyle aynı nişteki alakalı siteleri ve blogları arıyorlar.

Kendi web sitenizi oluşturduğunuzda, siteniz aracılığıyla para kazanmak için bu stratejiyi göz önünde bulundurun.

Reklam yerleştirme

Bu, web sitenizdeki beyaz alanı ifade eder. Google Reklamları yayınlanabilir. Web sitenizin trafiği hızla arttığında, bu alanı iki şekilde para kazanma makinesine dönüştürebilirsiniz:

  • Gelir akışını başlatmak, yönetmek ve sürdürmek için Google AdSense'i kullanın veya;
  • Reklamlarını web sitenizde göstermeleri için sitenizdeki bu beyaz alanı doğrudan diğer markalara ve şirketlere satın.

Pek çok sitenin, diğer markalara sabit fiyatlarla alan sattığı bir “Bizimle Reklam Verin” sayfası vardır; siz de bunu yapabilirsiniz. Potansiyel reklamverenler web sitenizin istatistiklerini görmek isteyebilir. Bunları aşağıdaki gibi çeşitli araçlarla oluşturabilirsiniz: Google Analytics reklam müşterilerinizin görüntüleme ve etkileşim sayılarınıza göre bilinçli bir yatırım yapmasına yardımcı olmak.

Online mağaza

E-ticaret desteği sağlayan bir tema seçmek daha sonra işinize yarayabilir. sitenizi çevrimiçi bir mağazaya dönüştürün. Zaten bir ürün ve hizmet listesi satan bir işletmeyseniz, web sitenizi çevrimiçi müşterileri hedeflemek için de kullanabilirsiniz. Bunun işe yaraması için şunları yapmanız gerekir:

  • Sitenizin güvenliğini artırın; Ve
  • Güvenli ve güvenilir bir ödeme ağ geçidine yatırım yapın.

WordPress ve WooCommerce ile çevrimiçi mağaza oluşturma

Çevrimiçi işletmeler için en ünlü WordPress eklentisi WooCommerce.

Ücretsiz veya ücretli olarak sunulan birçok uzantı ve tema sunar; bunların tümü bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza yardımcı olabilir. WooCommerce, bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi yüklemenize, bunları yönetmenize ve değiştirmenize ve ayrıca tüm ödeme ve gönderim yöntemlerinizi yönetmenize olanak tanır. 

Popülaritesi, kolay kullanımı ve çoklu uzantıları nedeniyle WooCommerce, birden fazla uygulamanın bir parçasıdır. Tüm çevrimiçi mağazaların %30'u.

WooCommerce ve WordPress'i birleştirmek, web sitenizi oluşturmanıza ve birkaç gün içinde onu çevrimiçi bir mağazaya dönüştürmenize yardımcı olabilir. 

Neyse ki, kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde bu araçlar sizi zorlu bir öğrenme sürecinden de kurtarıyor. Mağazanızı tasarlamak, ürün listenizi güncellemek ve müşterilerinizi ikna etmek ve web sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlamak için tüm çekici özellikleri eklemek her zamankinden daha kolay.

WordPress, kullanıcı dostu ve çok yönlü olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır; WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın mekanizmalarını öğrenmek için çok fazla zaman harcamanıza gerek kalmayacaktır. 

Çok sayıda geliştirici, kodlayıcı ve programcı WordPress ile çalışır, böylece kendi web sitenizi nasıl kodlayacağınız konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. İnsanlar sürekli olarak WordPress sitenize ekleyebileceğiniz yeni özelliklerin yanı sıra temalar tasarlıyor ve e-Ticaret eklentileri geliştiriyor. 

Büyük ticari web siteleri, küçük portföy siteleri ve aradaki her şeyi oluşturmanıza yardımcı olabileceğinden, WordPress ile yapabileceklerinizin sınırı gökyüzüdür.

Web sitesi kurmadan önce SSS

İşte birkaçı faydalı gerçekler ve yaygın sorular insanlar genellikle bir web sitesi oluşturmaya başlamadan önce bu soruyu sorarlar.

Web sitesi yapmak için herhangi bir teknik beceriye ihtiyacım var mı?

Sıfır teknik beceriye sahip bir web sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz birçok çevrimiçi araç vardır.

Bu kılavuzda bahsettiğim yazılımların çoğu, önceden tasarlanmış şablonlara veya temalara dayalı, kullanımı kolay işlevler sunar. Bu size değişiklik yapma ve sadece kendi içeriğinizi ve resimlerinizi eklediğiniz görsel düzenleyicilerle bir web sitesi tasarlama olanağı verir (bazıları sürükle ve bırak özellikleri bile sunar). Görsel editörler Microsoft Word ve PowerPoint programlarına benzer şekilde çalışır.  

Yani ister 14 ister 80 yaşında olun, herhangi bir web programlama veya kodlama becerisine ihtiyaç duymadan kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz. 

Bir web sitesi kurmanın maliyeti ne kadardır?

Bu, çeşitli faktörlere bağlıdır, ancak WordPress ile kendi web sitenizi oluşturmayı seçerseniz, bu size 50 dolardan daha az maliyetli olacaktır. BlueHost ile barındırma, özel bir alan adı da dahil olmak üzere ayda yalnızca 2.75 ABD doları olacaktır. Ancak premium olmak istiyorsanız bir temaya yatırım yapmak size 40 – 120 $ arasında bir maliyete mal olacaktır. Ayrıca, size birkaç yüz dolar daha pahalıya mal olabilecek birkaç premium eklentiye para harcamak isteyebilirsiniz.


Squarespace gibi bir web sitesi oluşturucuyu tercih ederseniz sitenizi ayda 12 ABD Doları karşılığında başlatabilirsiniz, bu da yılda yaklaşık 150 ABD Doları anlamına gelir.

Alternatif olarak, özel bir site cebinizin derinliklerine inmenizi sağlayabilir. Özel bir site için, bir uzmandan özel bir web sitesi tasarımı için 1,000 ila 3,000 ABD Doları arasında bir ödeme yapmanız gerekebilir ve bir web geliştirme ajansıyla çalışmak daha da pahalıya mal olabilir.

En iyi İçerik Yönetim Sistemi (CMS) nedir?

Bugün internetteki en popüler (ve en iyi) CMS WordPress'tir. Bu yazılım hem küçük işletmeler hem de Fortune 500 şirketleri tarafından kullanılmaktadır. 


WordPress size tam bir özgürlük ve açık kaynaklı (ücretsiz) yazılımını sunar. Ancak, tek tıklamayla kurulabilmesi için web barındırma gerektirir ve bunun için ödeme yapmanız gerekir.

Web sitemi nasıl ücretsiz oluşturabilirim?

Bu, insanların sorduğu en yaygın sorulardan biridir.


Evet, tamamen ücretsiz bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Örneğin Wix.com, WordPress.com veya Weebly.com gibi çeşitli platformlarda ücretsiz bir web sitesi kurabilirsiniz. Ancak, size bu web sitesi oluşturucularının bazı artılarını ve eksilerini açıklamama izin verin: 

Artılar

* Ödemeyi taahhüt etmeden önce yazılımı test etme ve deneme şansınız olur. 

Eksiler 

* Ücretsiz bir hesaba kaydolursanız hizmeti platformun bir alt alanında kullanacaksınız. İşletme web sitenizin adı şu şekilde görünecektir: “websitename.wordpress.com” veya “website.wix.com”. Bu tür siteleri kullanmak işletmenizde otorite eksikliği olduğunu gösterir.
* Ücretsiz siteniz platformun belirlediği kural ve kısıtlamalara tabi olacaktır. Ücretsiz platformlar kullanabileceğiniz özellikleri sınırlayacak ve hatta kendi reklamlarını web sitenize yerleştirebileceklerdir. 

Web sitenizi oluşturma konusunda ciddiyseniz, er ya da geç tüm hizmetler ve özel alan adı için ödeme yapmaya başlamak zorunda kalacaksınız.

En iyi ücretsiz web sitesi oluşturucu nedir?

Wix, Weebly ve Squarespace (14 günlük ücretsiz deneme süresine sahiptir), insanlar ücretsiz bir web sitesi oluşturucuyu seçtiğinde kesinlikle seçilen en iyi adaylar arasındadır. 


Biraz araştırma yaptık ve inceledik. en popüler web sitesi oluşturucu çevrimiçi olmak için kullanabilirsiniz.

Kendi web sitenizi oluşturmanın en iyi yolu nedir?

Bir web sitesi kurmanın tek bir en iyi yolu diye bir şey yoktur.


Gereksinimlerinize bağlı olarak görevi tamamlamak için tasarlanmış çeşitli yazılım ve web sitesi çözümleri vardır. Mevcut araçların bazıları evrenseldir ve her türlü web sitesini oluşturmak için kullanılabilir. Ancak bazıları, belirli siteler için istenen sonucu elde etmek için daha iyi bir iş çıkarır. 

Örneğin WordPress, blog yazmak veya blog bölümü içeren web siteleri için açık ara en popüler yazılımdır. Ayrıca WordPress ile basit veya karmaşık bir e-Ticaret web sitesi de oluşturabilirsiniz.

Son yıllarda farklı web sitesi oluşturucuları ortaya çıktı. Wix, Squarespace veya GoDaddy builder gibi bazıları çok popüler hale geldi. Bir portföy veya statik bir web sitesi oluşturuyorsanız bu araçlar sizin için uygun olabilir.  

Bir web sitesini sıfırdan kodlayabilir miyim?

Evet, basit bir statik web sitesini HTML ve CSS kullanarak kodlayabilirsiniz. Ancak web sitenize bazı basit işlevler bile eklemek istiyorsanız bu genellikle kolay bir iş değildir. 


Bu nedenle insanlar genellikle hayatınızı kolaylaştırmak ve kodlama becerilerini öğrenmekten kaçınmak için tasarlanmış, başlangıç ​​seviyesi dostu yazılımlara başvuruyor. Bazı temel HTML'leri öğrenmek istiyorsanız, makalemizi okuyun. Yeni başlayanlar için HTML Eğitimi.

WordPress Wix veya Squarespace'den daha mı iyi?

WordPress en popüler seçenek olduğundan, daha fazla tema ve uzantının mevcut olduğu anlamına gelir. Bunlar sitenizle daha fazlasını yapmanıza olanak tanıdığından, doğal sonuç WordPress'in Wix ve Squarespace web sitesi oluşturucularından daha iyi olduğudur. 


Bununla birlikte, WordPress'i kullanmak bir öğrenme eğrisi gerektirebilirken çoğu web sitesi oluşturucunun sürükle ve bırak özelliği sayesinde kullanımı daha kolaydır.

WordPress'i nasıl öğrenirim?

En yaygın kullanılan CMS sistemlerinden biri olan WordPress, size bir WordPress web sitesinin nasıl oluşturulacağını öğretecek eğitimler ve kılavuzlardan oluşan bir kütüphaneye sahiptir. 


Bir web sitesinin nasıl oluşturulacağıyla ilgili araştırmalar söz konusu olduğunda, başka hiçbir yere bakmanıza gerek kalmayacak çünkü burada İlk Site Rehberi'nde size WordPress hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri sağlayabiliriz.

Alan adınız alınırsa ne yapmalısınız?

Binlerce işletme çevrimiçi ortama geçtiğinden, istediğiniz alan adının alınmış olması veya “.com” uzantısının mevcut olmaması ihtimali yüksektir. Bu olursa, o zaman:


* Seçtiğiniz alan adının mevcut olup olmadığını arayın. Bağlanabilirsin Etki Alanı Araçları mevcut olup olmadığını kontrol etmek için.
* İçin kayıt olun Etki alanı izleme İstediğiniz alan adları kullanılabilir olduğunda sizi uyaracaktır.
* “.com” uzantısı mevcut değilse farklı bir uzantı satın alın.
* Farklı anahtar kelimeler deneyin. Ana adınız mevcut değilse, ilgili farklı bir ad veya belki farklı bir anahtar kelime (hatta bir slogan veya slogan bile olabilir) kullanabilirsiniz.

BlueHost, web sitenizi oluşturmaya odaklanabilmeniz için ad kaydını daha sonraya atlamanıza olanak tanır.

Sonuç

Umarım hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulmuşsunuzdur hızlı bir şekilde kendiniz bir web sitesi nasıl yapılır

Süreçten rahatsızsanız ve kendi başınıza nasıl web sitesi oluşturacağınız konusunda hala emin değilseniz, bir web sitesiyle ilgili hiçbir şeyin kalıcı olmadığından emin olun. Tasarımınız, renkleriniz ve içeriğiniz sürekli olarak gelişebilir. Web siteniz, hedef kitleniz ve nişiniz hakkında öğrendiklerinize göre her zaman değiştirilebilir. Elinizden gelenin en iyisini yapın ve sitenizi işletmenizin mükemmel bir uzantısı haline getirecek şekilde iyileştirmenin yollarını aramaya devam edin.

6 yorum “Yeni Başlayanlar İçin Web Sitesi Nasıl Yapılır: Kolay 2023 Kılavuzu”

  1. Fotoğrafı kes

    Bu yazıyı okumayı çok sevdim. Gelecekteki bir web geliştiricisi olarak benim için bile çok bilgilendirici.

  2. Naylon James

    Harika makale. Okuması çok bilgili ve anlaşılır. Başarılı bir web sitesi oluşturduktan sonra sitenize gelen trafiği artırmak için SEO becerileri üzerinde çalışmak önemlidir. Bunun nasıl yapılacağına dair bazı ipuçları verdiğiniz için minnettarım. Bunu paylaştığınız için teşekkürler.

  3. Al Schotz

    Web sitesi oluşturmayı eğlendirmeye yeni başlayan biri olarak, makalenizi gerçekten bilgilendirici ve çok faydalı buldum. Fotoğraflarımı öne çıkaracak, sürekli olarak yeni görseller ekleme gibi değişiklikler yapacağım bir web sayfası oluşturmayı düşünüyorum. Görselleri de satışa sunmayı planlıyorum. Platformum olarak Squarespace'i kullanmaya karar verdim ancak kararımı kesinleştirmeden önce, doğru seçimi yapıp yapmadığımı veya WordPress gibi başka bir platform tavsiye edip etmediğinizi öğrenmek istedim. Sağlayabileceğiniz her türlü fikir için çok teşekkür ederiz.
    Saygılarımla,
    Al Schotz

    • Anya Skrba

      Merhaba Al!
      Geç yanıt için özür dilerim… Squarespace konusunda iyi bir karar verdiniz. Çalışmalarını sergilemek ve profesyonellerle paylaşmak isteyen fotoğrafçılar için en iyi platformdur.

      Sitenizde iyi şanslar!

  4. Aman Tanrım Austin

    Bu harika bir makale ve bir web sitesi yapma konusundaki görüşleriniz konusunda çok başarılısınız. Bu noktada gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu ve neyi başarmak istediğinizi açıkça belirtin; bu noktada haklısınız. Benim gibi bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen insanlar için gerçekten harika olabilir.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder