2023'de Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Blogunuzdan Para Kazanmanın 7 Yolu ile Başlangıç ​​Kılavuzu

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
14 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
2023'de Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Bu kılavuzda blogunuzu para kazanmaya nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz. Hem yeni hem de köklü bloglarda işe yarayabilecek para kazanmaya yönelik denenmiş ve doğru stratejilerde ustalaşacaksınız.

Eğer sizi motive eden faktörlerden biri bir blog başlatmak internetten para kazanmak istiyorsanız bu kılavuz tam size göre. Tam zamanlı işlerde çalışanlar için blogunuzdan para kazanmak, ek gelir elde etmenin mükemmel bir yoludur. Geçimini blog yazarak sağlamayı planlayanlar için bunu blogunuzun düzenli bir gelir kaynağı sağlamasıyla başarmanız mümkün.

Blogunuzdan ilk günden itibaren para kazanmaya başlayabilir misiniz? 

Profesyonel blogcular, başlangıçta para kazanmak için acele etmemenizi öneriyor.

Okuyucularınıza sadece reklam yapmak ve gelir elde etmekle ilgilendiğiniz izlenimini vermekten kaçınmanız önemlidir. Yeni bir hedef kitleye yönelik para kazanma stratejileri seçeneklerinizin zaten sınırlı olması da dikkate değer. Daha yerleşik bir blog okuyucu kitlesine sahip olana kadar beklemek daha iyi. Ancak belirli sayıda site ziyaretçisine ulaştığınızda da para kazanma moduna geçmemelisiniz. Orta yolu bulmak önemli.

Örneğin Tim Ferriss şunu açıklıyor: “Titanların Araçları” adlı kitabı” reklamları kabul etmeye başlamadığını bir podcast başlattı 100,000'den fazla indirmeye ulaşana kadar. Bu örnek blog yazmaya da uygulanabilir.

Ayrıca şunu unutmayın: her blog farklıdır. Bir ayda veya günde 10,000 ziyaretçi bekleyebilirsiniz. Bu gerçekten nişinize bağlıdır. Önemli olan bir plan yapmak ve hedeflerinizi aklınızda tutmaktır.

Özetlemek gerekirse, blogunuzu başlattığınız ilk dakikadan itibaren para kazanma moduna girmenize gerek yok, ancak online iş Para kazanma stratejisi ilk günden itibaren yürürlükte.

Artık birkaç yanlış kanıyı çürüttüğümüze göre, bloglardan gelir elde etmenin 7 farklı yoluna bakalım. 

blog yazarak para kazanma yolları

Blog yazarak para kazanmanın 7 yolu

Nispeten yeni bir blogunuz varsa veya çok fazla trafik almayan bir blogunuz varsa, gelir yaratma sürecini başlatmak için uygulamaya koyabileceğiniz para kazanma stratejileri aşağıdadır.

[VİDEO] 2023'te Blog Yazarak Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz 💰 | 5 Farklı Blogdan Gelir Raporu Örnekleri: ► Daha faydalı videolar için abone olun

1. Bağlı kuruluş pazarlaması (başka birinin ürün veya hizmetlerinin tanıtımını yapmak)

Para nereden geliyor?

Bu, nispeten yeni bir pazarlama biçimi gibi görünse de, çevrimiçi satışın kendisi kadar eskidir. Bağlı kuruluş pazarlaması önemli ölçüde yükselişe geçti geri 2010 içinde.

Affiliate pazarlama, başkalarının veya şirketlerin ürünlerinin tanıtımını yaparak komisyon kazanma sürecidir. Bir kişi tavsiyenize göre çevrimiçi bir ürün satın aldığında komisyon alırsınız.

Bu sürecin mekaniği basittir. Beğendiğiniz ilginç bir ürünü bulmak, sonra onu başkalarına tanıtmak için çaba harcamak ve sonunda her başarılı satıştan kârdan (komisyon) bir pay almakla başlar.

Meşru bir yaklaşım, parasını ödediğiniz ve blogunuzda kullandığınız her şeyin ortağı olmaktır. Yani, eğer bir StudioPress WordPress teması, Sabit İletişim e-posta pazarlama yazılımı, Bluehost Hosting veya ortaklık programına sahip başka bir ürün kullanıyorsanız, blogunuzda nişinizdeki diğer blogculara yönelik kaynakları içeren bir sayfa oluşturduğunuzdan emin olun. Blogunuzun popülaritesi arttıkça, diğer blog yazarları da sizin ayak izlerinizi takip etmek isteyecek ve kullandığınız hizmetlere kaydolarak sizin için bir miktar gelir elde edebileceklerdir.

Bağlı kuruluş anlaşmaları nasıl bulunur?

Satış ortağı fırsatlarını aramak için kullanabileceğiniz üç ana sektör vardır:

  • Doğrudan ortaklık programları
  • Satış ortağı ağları
  • Alışveriş siteleri ortaklığı

Doğrudan ortaklık programları

Birçok şirket doğrudan ortaklık programları sunmaktadır. Bazı durumlarda tanıtımını yapmayı planladığınız ürün veya hizmetleri satan işletmeyle doğrudan anlaşmak daha kolaydır. Ayrıca, daha fazla ürün satmaya başladığınızda her zaman daha iyi bir komisyon için pazarlık yapabilirsiniz.

Bağlı kuruluş programlarını bulmak için Google'a gidin ve basit bir arama yapın. Aşağıdaki "[niş/ürün] ortaklık programı" sorgusunu kullanın.

Örneğin, bir fitness blogu işletiyorsanız. Aşağıdaki aramayı yapardınız:
“fitness ortaklık programı” ve işte sonuçlar:

Ortaklık Programları

Hangi bağlı kuruluş ürünlerini tanıtabileceğinizi bulmakta zorlanıyorsanız, rakiplerinizi ve nişinizdeki popüler blogları kontrol edin. Başarılı blogcular hangi ürünlerin güvenilir olduğunu bilir ve en iyi ürünleri dönüştürürler.

Satış ortağı ağları

Bağlı kuruluş ağları, yayıncıları (blog yazarlarını) ürünlerinin çevrimiçi tanıtımını yapmak isteyen satıcılarla buluşturan pazar yeri siteleridir. Bazı durumlarda bu, birden fazla ürünü tanıtmak isteyen blog yazarlarının alakalı teklifleri tek bir yerde bulmasını kolaylaştırır. Her ağın artıları ve eksileri vardır, ancak genel olarak yayıncıların hayatını kolaylaştırırlar. İşte birkaç favori seçenek:

Clickbank

100 milyon müşterisiyle ilk 200 çevrimiçi perakendeci arasında yer alan ClickBank, girişimciler tarafından oluşturulan dijital ürünleri dünya çapında satmaktadır. ClickBank, forma girme tavsiyelerinden sağlıklı yemek tarifleri ve flört tavsiyelerine kadar 190 ülkedeki müşterilere dijital yaşam tarzı ürünleri sunuyor. BBB.org'da A+ olarak derecelendirildi.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün tipleri: Dijital ve fiziksel
  • Komisyonlar: Satıcıya göre değişir

Shareasale

ShareASale, 17 yıldır yalnızca Bağlı Kuruluş Pazarlama Ağı olarak faaliyet göstermektedir. Teknolojileri hız, verimlilik ve doğruluk açısından övgüler alıyor ve adil ve dürüst bir işletme olarak güçlü bir üne sahipler. Müşterilere gelişmiş bir Affiliate Marketing platformu sağlarlar. BBB.org'da A+ olarak derecelendirildi.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün tipleri: Dijital ve fiziksel
  • Komisyonlar: Satıcıya göre değişir

CJ (Komisyon Kavşağı)

CJ Affiliate by Conversant (eski adıyla Commission Junction), dünya çapındaki işletmeler için sonuç sağlayan performansa göre ödeme programlarında uzmanlaşmış, lider küresel bağlı kuruluş pazarlama ağıdır. CJ Ağı, reklamverenler ve yayıncılar arasında verimli ortaklıklar kurulmasını kolaylaştırarak her gün milyonlarca çevrimiçi tüketiciye ulaşmaya ve onlarla bağlantı kurmaya yardımcı olur. Daha fazla satış elde edin ve erişiminizi genişletin; CJ ile Ağ Etkisini deneyimleyin. BBB.org'da A+ olarak derecelendirildi.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün tipleri: Dijital ve fiziksel
  • Komisyonlar: Satıcıya göre değişir

Rakuten Reklam

Bu küresel ortaklık ağı, pazarlamacılara tüketici yolculuğunun tamamında alışveriş yapanlarla etkileşim kurma gücü veriyor. Yeni kitlelere ulaşmak ve tekrarlanan satın almaları etkilemek için reklamverenleri yayıncılarla buluşturuyorlar. 1 Numaralı Affiliate Marketing Ağı seçildiler ve 2016 yılında dünya çapında 100 milyondan fazla siparişe imza attılar. BBB.org'da A+ olarak derecelendirildi.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün tipleri: Dijital ve fiziksel
  • Komisyonlar: Satıcıya göre değişir

PeerFly

PeerFly, Ocak 2009'da Chad French tarafından başlatıldı. PeerFly benzersizdir çünkü sektörde muazzam ilerlemeler kaydetmiş ve harika bir izlenim bırakmış olsalar da hâlâ çok küçük bir şirkettirler. Ekipleri yalnızca 15 kişiden oluşuyor, dolayısıyla müşterilerinin ihtiyaç duydukları hizmeti alabilmek için birden fazla personel katmanından geçmesi gerekmiyor. BBB.org'da A+ olarak derecelendirildi.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün tipleri: Dijital ve fiziksel
  • Komisyonlar: Satıcıya göre değişir

Alışveriş sitesi ortağı

Bunlar insanların fiziksel ürünler sattığı pazaryerleridir. Birçok blog yazarı, farklı ürünlerden bahsettiği belirli teknolojiler veya süreçler hakkında içerik yazar ve bağlı kuruluş bağlantılarını eklemek mantıklıdır. Örneğin, bahçecilikle ilgili bir blogunuz varsa bahçecilikle ilgili kitaplar ve aletler için ortaklık programlarına başvurmalısınız. İşte birkaç favori alışveriş ortaklığı programı:

Amazon Associates

1 Numaralı İnternet Perakendecisi ve piyasadaki en iyi küresel ortaklık programları arasında. Birincil faydası, insanların Amazon'dan alışveriş yapmayı sevmesi ve Amazon'un insanları dönüştürme konusunda iyi olmasıdır.

Programa katılım kolaydır.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün türleri: Fiziksel ürünler
  • Komisyonlar: Ürün fiyatının %1-%10'u

eBay Ortak Ağı

eBay'de var 1.5 milyardan fazla listelemeBöylece kitlenize moda, elektronik, koleksiyon ürünleri, ev eşyaları ve daha pek çok alanda sevdikleri şeylere yönelik bağlantılar sunabilirsiniz. EBay'de geniş bir ürün yelpazesi sunan harika markalar ve satıcılar bulacaksınız.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün türleri: Fiziksel ürünler
  • Komisyonlar: Açık artırma ücretinin %50-70'i

Hedef Ortak

Target Ortaklık Programına katılın ve ABD'nin en tanınmış markalarından ve İnternet'teki en hızlı büyüyen perakende sitelerinden biriyle ortak olun. İnsanlar düşük fiyatlı 1 milyondan fazla ürün arasından seçim yapabilir, ayrıca her hafta heyecan verici yeni promosyonlardan alışveriş yapabilir.

  • Nişler: Hepsi
  • Ürün türleri: Fiziksel ürünler
  • Komisyonlar: Ürün fiyatının %1-%8'u

Satış ortağı ürünlerini tanıtmaya yönelik en iyi uygulamalar

Bir ürün veya hizmet hakkında incelemeler yazın ve inceleme gönderinize bir ortaklık bağlantısı ekleyin. Ürün veya hizmet satış sayfasında bulunan bilgileri tekrarlamayın, bununla ilgili deneyiminizi yazın. İnsanlar kapsamlı ve dürüst bir incelemeyi, yalnızca gelir elde etmek amacıyla yapılan bir incelemeden ayırt edebilirler.

Blogunuzda, tavsiye ettiğiniz en iyi ürün ve hizmetlerden oluşan, her biri için bir ortaklık bağlantısı ve varsa ayrıntılı incelemenize bir bağlantı içeren bir kaynak sayfası oluşturun.

Hedef kitlenizin ilgisini çekeceğini bildiğiniz en iyi ürün ve hizmetler için bannerlar alın ve bunları blogunuzun başlığına, kenar çubuğuna ve yazılarınızın sonuna yerleştirin. Bağlı kuruluş ürün banner'ları, önemli miktarda trafik almaya başladığınızda satmak isteyebileceğiniz gelecekteki reklam noktaları için de harika yer tutuculardır.

Yeni bir inceleme yazdığınızda veya belirli bir ortaklık programında abonelerinizin ilgileneceği harika bir etkinlik olduğunda e-posta listenizi e-postayla gönderin.

Kara Cuma ve Siber Pazartesi civarında blogunuzda ve e-posta listenizde özel promosyonlar yapmaya hazır olun. Bağlı kuruluş ürün satışlarını paylaşmanın ve önemli bir gelir elde etmenin en sıcak zamanı.

Önemli hatırlatma: Bir satış ortağı ürününün tanıtımını yaptığınızda, incelemenize, kaynak sayfanıza veya e-postalarınıza, ürünün satış ortağı olduğunuzu belirten bir sorumluluk reddi beyanı eklediğinizden emin olun. Bu, hedef kitlenizde güven oluşturmanın iyi bir yoludur ve bazı ülkelerde bir gerekliliktir. USA.

2. Ürün satışı (kişisel dijital ve fiziksel ürünler)

Birçok blog yazarı ortaklık promosyonlarından para kazanmaya başlar. Ancak birçoğu da çeşitlenerek kendi dijital veya fiziksel ürünlerini satmaya başlıyor. Örneğin Darren Rose, bir numaralı gelir kaynağının e-Kitap ve kurs satışından geldiğini paylaşıyor. Bu ürünlerin yaratılması zaman alır ve emek verir, ancak kazançlı bir gelir kanalı da olabilir.

Dijital ürünler

Sanal ürünler e-Kitaplar, kurslar, yazılımlar ve raporlar gibi birçok biçimde olabilir.

Çevrimiçi olarak satılan dijital ürünlerle ilgili bazı istatistikler:

  • e-Kitaplar, 16 yılında 2016 milyar dolarlık satışla çevrimiçi ortamda en hızlı büyüyen dijital üründür.
    Kombine yıllık büyümenin 16 ile 2016 yılları arasında %2020 civarında olacağı öngörülüyor.
  • Çevrimiçi kurs pazarı (şirketler ve üniversiteler dahil) çok büyük ve 5-2015 arasında %2020 oranında büyümesi bekleniyor.
  • Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) pazarının 78 yılında yaklaşık 2015 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve 132'de 2020 milyar dolarlık bir sektöre (%69) dönüşmesi bekleniyor.

Dijital ürünlerinizi çevrimiçi satmak için kullanabileceğiniz iki yaklaşım vardır:

  • Doğrudan web sitenizde satış yapın.
  • Yerleşik pazaryerleri aracılığıyla satış yapın.

Bu yöntemlerin her ikisi de meşrudur ancak farklı artıları ve eksileri vardır. Her tekniğe ayrıntılı olarak bakalım.

Doğrudan web sitenizden satış yapın

Bazı durumlarda, satış süreci üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğunuz ve satış sayfalarınızı özelleştirebildiğiniz için bu tercih edilen yöntemdir. Ayrıca, ürününüzün satışına yardımcı olan başka bir platforma kârınızın büyük bir kısmını ödemek zorunda değilsiniz. Ancak iş web sitenizde her şeyin nasıl görüneceğini ve çalışacağını organize etmeye gelince tek başınızasınız.

Yerleşik pazar yerleri aracılığıyla satış yapın

Bazı durumlarda gidilecek yol bu olabilir. Avantajlardan biri, ürününüzü mevcut bir platforma yerleştirerek ziyaretçilere ve bu pazarın köklü hayranlarına ulaşmanızdır. Böylece ürünlerinizi tanıtmak için çok fazla zaman ve enerji harcamanıza gerek kalmaz. Bu yaklaşımın dezavantajı, kârınızın belirli bir yüzdesini piyasaya ödemek zorunda olmanızdır.

İşte kontrol edebileceğiniz bazı platformlar:

  • Envato web sitesi şablonları, HTML kodları, pazarlama temaları, PSD'ler ve eklentileri satmak için en popüler yerdir.
  • Amazon e-Kitap satmak için en popüler yerdir, ancak indirilmek üzere uygulamalar ve oyun dosyaları da satabilirsiniz.
  • Udemy bilginizi paylaşmak ve çevrimiçi kurslar satmak için en popüler yerdir.

İnternette bulabileceğiniz daha fazla pazar yeri var. Her şey ne tür dijital ürünler satmayı planladığınıza bağlıdır. Araştırmanızı yapın ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulun.

Fiziksel ürünler

Blogunuz aracılığıyla dijital ürünlerin yanı sıra gerçek ürünler de satabilirsiniz. Bir blogcunun dijital ürünler satması yaygındır, ancak bazen blogcular satmak için tişört, poster ve şapka gibi ürünler de yaratırlar.

Blogunuz aracılığıyla satış yapmaya başlamak için bazı başlangıç ​​masraflarınız olacaktır. Ayrıca biraz zaman ayırmanız gerekecek. Ancak günümüzde bir ürünü çevrimiçi satmak her zamankinden daha kolay.

İşte Gary Vaynerchuk'un nasıl yarattığına bir örnek online mağaza onun ganimetiyle:

Online mağaza

Tam gelişmiş bir çevrimiçi mağaza kurmaktan bahsetmiyoruz. Bunu yapmak istiyorsanız farklı bir çözüm düşünmeniz gerekir; WooCommerce.

3. Satış hizmetleri (danışmanlık veya tasarım hizmetleri)

Birçok blog yazarının para kazanmak için kullandığı çekici yaklaşımlardan biri de okuyucularına çeşitli hizmetler sunmaktır. Bu hizmetler kişisel koçluk, danışmanlık, yazma, tasarım, eğitim veya diğer hizmetleri içerebilir. serbest hizmetler.

Blogcuların hizmetlerini blog web sitelerinde nasıl sattıklarına dair bir örnek:

blogcuların hizmetleri nasıl sattığına dair bir örnek

Blogunuz aracılığıyla hizmet satmaya nasıl karar verirseniz verin, insanların hemen gelip neler sunduğunuzu kontrol etmelerini bekleyemezsiniz. Hizmetlerinizi duyurmanıza ve potansiyel müşterilere ulaşmanıza yardımcı olacak bir pazarlama yaklaşımı tasarlamanız gerekir. Ancak o zaman hizmetlerinizi gerçekten çevrimiçi olarak satabilir ve gelir ve yatırım getirisi (yatırım getirisi) elde edebilirsiniz.

4. Reklam satmak (AdSense, doğrudan reklamlar, diğer)

Blogdan para kazanmanın bir başka yolu da reklam satmaktır. Hatta bazı insanlar bu hedefi göz önünde bulundurarak bloglar bile oluşturuyor. Bu tamamen geçerli bir seçenektir ve çevrimiçi para kazanmanın meşru yollarından biridir.

Blogunuzu reklam verilebilir hale getirmeye yönelik temel faktörlerden bazıları arasında site trafiğinin miktarı, blogun tasarımı ve kararlılığı yer alır. Bu güçlü noktalar olmadan ciddi bir reklamverenin blogunuzla ilgilenmesini bekleyemezsiniz.

Potansiyel reklamverenlerin radarına girmek için blogunuza ayda yaklaşık 10 bin tekil ziyaretçiye ihtiyacınız olacak.

Web tasarımı profesyonel olmalı ve blogunuzda reklam alanları ayrılmış olmalıdır. Ayrıca reklam verenlerin paralarının boşa gittiğini düşünmemeleri için site trafiğinizin sürekli olması gerekir.

Blogunuzda yayınlayabileceğiniz farklı reklam türleri vardır ve bazı yaklaşımlar bir durumda diğerine göre daha iyi sonuç verir. Aşağıda seçebileceğiniz en popüler reklam seçenekleri verilmiştir:

Google AdSense

Google AdSense, bir blogdan para kazanmanın en etkili yoludur. Blogunuz yoğun trafik almaya başladığında saygın bir gelir sağlayabilir.

Diyelim ki günde 1,000 ziyaret alıyorsunuz. Bu, blog trafiğinizden yararlanarak ayda kolayca 200 ila 300 ABD Doları arasında bir kazanç elde edebileceğiniz anlamına gelir. Daha fazla tıklama almak için GA reklamlarınızı akıllıca yerleştirin. Sonuçta her şey daha fazla tıklama = daha fazla parayla ilgili!

Adsense reklamlar söz konusu olduğunda en popüler seçeneklerden biridir. Web sitesi sahiplerinin sitelerine hedefli reklamlar yerleştirerek para kazanmalarını sağlayan bir Google ürünüdür. Bir web sitesi yayıncısı olarak size, ziyaretçiler reklamları tıkladığında (veya bazı durumlarda görüntülediğinde) tıklama başına (PPC) ödeme yapılır. Reklamveren blogunuza reklam koyacağından ve birisi blogunuzda bulunan reklama her tıkladığında size ödeme yapacağından, bu süreçte herhangi bir para yatırmanıza veya çalışmanıza gerek yoktur.

Blogunuzun etrafında dönen bir Adsense kampanyası oluşturmanız gerekecek. Blogunuza hangi reklamları koymayı seçtiğinize dikkat etmeniz önemlidir çünkü nişinizle alakasız reklamların olması size hiçbir sonuç getirmeyecektir.

Bunu doğru şekilde yapmanız ve blogunuzla veya içeriğinizle tamamen ilgisi olmayan reklamlar yayınlamaktan kaçınmanız sizin yararınıza olacaktır. Eğer çalıştırıyorsanız moda blogu, moda markalarının, perakendecilerin ve moda markalarının reklamını yapmak iyi bir fikir olabilir.

En sık sorulan ve cevaplanması en zor soru kesinlikle “Adsense'den ne kadar para kazanabilirim?” sorusudur. Genel olarak, küresel ağda 1,000 reklam gösteriminden elde edilen kazancın 1 ABD doları olduğuna inanılıyor. Gerçekte, Adsense'de ödenen fiyatlar dinamiktir ve açık artırmayla belirlenir.

Birçok web sitesi Adsense aracılığıyla gerçek gelir elde eder, ancak sitenizde ne kazanabileceğinizi öğrenmek için bunu denemeniz gerekir. İşte bazıları başarı hikayeleri.

Kazanç potansiyelinizi artırmak için yayınladığınız reklamları optimize etmeye zaman ayırmanız da önemlidir.

Afiş reklamları

Nişinize bağlı olarak, daha yüksek bir trafik hacmine ulaştığınızda reklam alanını doğrudan reklamverenlere satmaya başlayabilirsiniz. Reklamları doğrudan satmayı veya BuySellAds gibi platformları kullanmayı seçebilirsiniz.

Doğrudan reklamlar

Bu yöntemle blogunuz için reklam oluşturma konusunda üçüncü taraflara güvenmezsiniz. Bunun yerine, reklamverenlere kendi başınıza ulaşıyor ve onlarla doğrudan anlaşma yapıyorsunuz.

İşte blogunuzda reklamların nasıl satılacağına dair GaryVee'den bir örnek.

Bu yöntemi kullanarak reklamlarınızdan daha fazla kazanç elde edebileceksiniz ancak bu fırsatları bulmak için biraz çalışmanız gerekecek. Harika fırsatlar elde etmek için blogunuzun iyi erişilebilirliğe ve iyi trafiğe sahip olması gerekir. Genel olarak, reklamverenler web sitenize reklam yerleştirmeyi düşünmezler.

BuySellAds veya benzeri platformlar

Bu hizmetle reklamları platformları üzerinden satabilir ve yönetebilirsiniz. Blogunuza, belirli reklam boyutlarının ve türlerinin görüntülenmesini istediğiniz yere bir kod pasajı yerleştirmeniz yeterlidir. Ayrıca, trafik hacminizi ve reklamlar için ne kadar ücret alabileceğinizi araştırmak için kullanabileceğiniz harika bir platformdur.

Örneğin:

  • An otomotiv sitesi 125×125 banner'ı ayda 895 dolara satıyor.
  • A tasarımla ilgili site reklam yerleşimleri için ayda 2.50 gösterim başına 4.00 – 1,000 ABD Doları tutarında ücret alır.

Reklam satmak, blogunuza daha fazla trafik çekme yeteneğinize bağlı olarak sürekli artan miktarda gelir elde etme potansiyeline sahiptir. Blogunuzda bir reklam sayfası oluşturduğunuzdan ve metriklerinizi (trafik, sosyal kitle, e-posta listesi aboneleri vb.) düzenli olarak güncellediğinizden emin olun, böylece reklam fiyatlandırmanızı aylık olarak artırabilirsiniz.

5. Gelir gerektiren (aboneliğe dayalı ürünler)

Tekrarlanan gelir veya devamlılık geliri, blog dünyasında oldukça popülerdir çünkü bu, blogunuza istikrarlı bir gelir akışı sağlamanın ve düzenli olarak para gelmesini sağlamanın en iyi yoludur. Hedef kitleniz için sürekli olarak yüksek değere sahip içerik yayınlıyorsanız, bunu başarmak kolaydır. 

İnternette görebileceğiniz en yaygın yinelenen gelir tekniği üyeliktir. Üyelik modeli, uzun vadede büyüme ve gelir açısından e-kitap satmaktan çok daha faydalıdır. Bu eylem tarzını sürdürmeye karar verirseniz, bir numaralı endişeniz elde tutma olmalıdır. 

İşte premium üyeliğe bir örnek karıştırma.

Mixergy'den premium üyelik

Üyelerin üyeliklerini iptal etmesini önlemek ve aynı zamanda yeni üyeler oluşturmak için sürekli olarak kaliteli içerik yayınlamanız gerekecektir.

6. Blog satmak (satılık blog oluşturmak/büyütmek)

Blogunuzu satmak bu noktada aklınızdaki son şey olabilir. Ancak doğrudan adınıza, ürünlerinize veya hizmetlerinize bağlı olmayan ve çoğunlukla reklam gelirine dayalı bir blogunuz varsa, blogunuzu daha sonra satmayı düşünebilirsiniz. Blogunuzla ne kadar çok trafik, kaliteli içerik ve reklam parası kazanırsanız, potansiyel satış fiyatı da o kadar yüksek olur.

Blogunuz saygın ve köklü ise, bir satıştan altı haneli kazanç elde etmekten bahsediyoruz. Blogunuzun satılmaya değer olduğunu nasıl anlarsınız? Blogunuzu satmak için istenmeyen teklifler almaya başlayacaksınız. Bu gerçekleştiğinde, blogunuzu en yüksek teklifi verene satma fikrini keşfetmeniz gerektiğine dair kesin bir işarettir.

İşte satılık bloglardan birkaç örnek Flippa.

Flippa'da satılık blog örnekleri

Final ödülünün karar sürecinizi hızlandırmasına izin vermeyin. Blogunuzu satmak, hem ticari hem de hukuki açıdan ciddi bir iştir; bu nedenle, blogunuzu piyasaya sürmeden önce değerini doğru şekilde değerlendirdiğinizden emin olun.  

7. Diğer yollar (sponsorluklar, bağışlar, üyelikler)

Sponsorlu yorumlar

Reklam alanı satmanın yanı sıra sponsorlu incelemeler de sunabilirsiniz. Burası birisinin blogunuza ürün veya hizmeti hakkında yazmanız için size para ödediği yerdir. Yalnızca hedef kitlenizin büyük olasılıkla ilgi duyacağı ürünleri seçerseniz, harika içerik oluştururken para kazanabilirsiniz; bu bir kazan-kazan durumudur. Ancak herhangi bir ürünü sırf birisi size para ödüyor diye seçerseniz, içerikle ilgilenmeyecekleri için zorlukla kazandığınız kitlenizi kaybedebilirsiniz.

Harika bir sponsorlu inceleme yazmak için, ürünü veya hizmeti bir deneme süresi boyunca kullanmak istediğinizde ısrar edin. Bu şekilde dürüst ve ilgi çekici bir inceleme yazabilirsiniz.

Üyelikler

Önemli miktarda gelir getirebilecek bir diğer popüler kategori ise üyelik teklifleridir. Sürekli gelir elde etmek için büyük potansiyele sahip bir kanal olduğundan pek çok blogcu bu konsepti deniyor. Üyelik ile okuyucular premium içeriğe, topluluk alanına, bazı hizmetlere, araçlara veya koçluğa erişim için düzenli bir miktar (genellikle aylık olarak) öderler.

Örneğin, Kalem Kralları:

Kalem Krallar

Bağışlar

Bloglarda bağış butonunu görmek pek yaygın değildir ancak bazı kişiler bu seçeneği blog yazma çabalarını desteklemek için kullanır. Bazı durumlarda, masrafları karşılamaya yetecek kadar para üretiyor ve hatta bazen blog yazarları bundan geçinmeye yetecek kadar para bile kazanıyor. Burada BrainPickings'in blogundaki bağış widget'ına bir örnek bulabilirsiniz.

Beyin Seçimleri

Blogunuzu para kazanmaya nasıl hazırlayabilirsiniz? 

Blogunuzdan hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz, ancak nihai para kazanma çabalarınızın başarılı olması için öncelikle sağlıklı bir temel oluşturmak her zaman daha iyidir. Düzenli olarak içerik yayınlamanın ve kaliteli içerik yayınlamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak zaman kaybetmeyeceğiz çünkü bunlar büyüyen bir blog için temel beklentilerdir.

Bir e-posta listesi oluşturarak para kazanma sürecine başlamalısınız. E-posta pazarlaması, kitlenizi blogunuzda olup bitenlerden haberdar etmenin harika bir yoludur. Okuyucularınızla uzun vadeli ilişkiler kurmanıza ve içeriğinizi tüketmek için düzenli olarak geri gelmelerini sağlamanıza yardımcı olabilir. Bu, bir blogdan para kazanmada önemli bir faktör olan istikrarlı trafiğe dönüşür. 

Okuyucu kitlenizle olan ilişkinizi geliştirmek, blog yazma etkinizi güçlendirecektir. Sonuçta onların tavsiyelerinizi dinlemelerini ve onayladığınız ürünleri satın almalarını veya hizmetler hakkındaki görüşlerinize değer vermelerini beklersiniz. Okuyucunuzun istek ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için onlarla doğrudan iletişime geçin. Bunu blogunuzun yorum bölümünde ve sosyal medyada yapabilirsiniz.

Nasıl para kazandıklarını görmek için 50'den fazla blogun gelir raporlarına daha yakından bakalım.

Blogcular Nasıl Para Kazanıyor: 50 blogun gelir raporlarından toplanan veriler

50 Blogun Gelir Raporları

Pek çok blogcu, gelir elde etmek için her ay bloglarına çok miktarda para yatırıyor, ancak bazıları bu gerçeği rahatlıkla gelir raporlarında dışarıda bırakıyor ve tonlarca pasif para kazanıyormuş gibi görünüyorlar.

Blogdan para kazanma planınızı oluştururken bazı masrafları aklınızda tutmanız gerekir.

Bunlar arasında sizin web hosting ücretler, e-posta marketing yazılımı, arama ve sosyal medya araçları, mastermind üyelikleri ve çevrimiçi reklamcılık.

Toplam Giderler ve Toplam Gelir

Toplam Giderler ve Toplam Gelir

Sonuç

Kurulumdan para kazanmaya kadar başarılı bir blog oluşturmaya yönelik bu kılavuzu beğeneceğinizi umuyoruz. Blogunuzla deneyebileceğiniz başka birçok para kazanma stratejisi de var. Bunlar, pek çok blogcu için çok fazla gelir yaratma eğiliminde olan, yalnızca en popüler ve tanınmış olanlardır!

20 yorum “2023'te Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?”

  1. Marie

    Harika makale! Para kazanma yöntemleriyle ilgili infografikler hoşuma gitti. Üyelik, sponsorlu gönderiler ve bağışların yanı sıra abonelik sunma imkanının da olduğunu eklemek isterim. Üyelikler abonelik ekonomisinin bir parçasıdır ve abonelikler sunarak tek veya birden fazla blog makalesinden para kazanma fırsatına sahip olursunuz. Yani ödeme duvarının arkasına ne konulacağı ve hangi içeriğin herkes tarafından görülebileceği konusunda daha fazla seçenek var.

  2. Paul

    Merhaba,
    Bu blog yazısını okumaktan gerçekten keyif aldım, harika çalışma! Blogunuzdan para kazanmanın elbette birçok yolu var, ancak bence en önemlisi, her bir şey yazdığınızda değerli bilgilerinizi ziyaretçilerinizle paylaşmaktır. Değeri paylaşabiliyorsanız ziyaretçiler gelir ve hemen geri dönerler. Bu yazı değerli bilgilerle dolu, teşekkürler!

  3. Nitiz Şarma

    Karşılaştığım en eksiksiz rehberlerden biri. Paylaştığınız için teşekkürler.

  4. Clary Fray

    Büyük Araştırma. Bağlı kuruluş pazarlama modelini kullanmak, çevrimiçi para kazanmanın kesin bir yoludur.
    Çok teşekkür ederim!

  5. Matt C

    Karşılaştığım en eksiksiz rehberlerden biri. Paylaşım için teşekkürler!

  6. Tom Hill

    Merhaba Anya Skrba,

    Farklı para kazanma yöntemleriyle ilgili böylesine değerli bir bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederiz, bunları mutlaka uygulamaya çalışacağım ve sizi bilgilendireceğim.

  7. Rahul GUPTA

    Affiliate Marketing için bu kadar harika ipuçları verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bunlar para kazanmada gerçekten faydalıdır. Bu makale gerçekten bilgi ve bilgi dolu.

  8. kırlangıç

    Bağlı kuruluş pazarlaması para kazanmanın harika bir yoludur. Bana göre en önemli şey, o kadar rekabetçi olmayan bir niş seçmektir (özellikle ücretli reklamlar için bütçeniz yoksa).

  9. Hıristiyan Chukwudolue

    Gönderiniz çok bilgilendirici.
    Bağlı kuruluş pazarlama modelini kullanmak, çevrimiçi para kazanmanın kesin bir yoludur.
    Çok teşekkür ederim!

  10. Manoj

    Bağlı kuruluş pazarlaması, blogunuzdan para kazanmanın kanıtlanmış bir yoludur. Tamamen güvendiğiniz ürünleri önerin ve yönlendirdiğiniz her satıştan komisyon kazanın. Ürün ve hizmet satmak, sitenizden düzenli gelir elde etmenin diğer çalışma yollarıdır.

  11. surazzŞahil

    Hey,
    Tebrikler! Çok ilginç bir yazı. Söylediğiniz hemen her şeye katılıyorum. Sadece internette daha fazla güzelliğe ihtiyaç duyulacağını ekleyebiliriz. Blogların çoğu tasarımsızdır ve belki de Play for Artists olabilir.
    paylaşım için teşekkürler.

  12. Daniel

    Harika bir rehber dostum… İyi işler yapmaya devam edin

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder