InMotion Barındırma İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
6 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
InMotion Hosting logosu InMotion Barındırma

İster WordPress barındırma, ister başka türde bir arama yapıyor olun web sitesi barındırma hizmetiInMotion Hosting muhtemelen ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir teknoloji devidir. Bu incelemede sizi tanıtacağım InMotion Barındırma, hizmetleri, özellikleri ve işlevleri.

Sürecin nasıl göründüğünü görmek için mevcut barındırma planlarından birini satın alacağım. Barındırma alanıma erişim sağladığımda, WordPress ile daha fazla test edebileceğim basit bir test sayfası oluşturacağım ve InMotion Hosting'in gerçekte ne kadar iyi (veya kötü) olduğunu size bildireceğim.

İçindekiler

Şirket Genel Bakışı

InMotion Barındırma 2001 yılında kurulmuş, çalışanlara ait bir şirkettir. O tarihten bu yana şirket, dünya çapında barındırma ve alan adı hizmetleri sunmaktadır. InMotion Hosting, kişisel ve kurumsal barındırma çözümleri sunmanın yanı sıra, özel web tasarım çalışmalarıyla da tanınmaktadır.

Şirketin Virginia ve California'da ofisleri var ve InMotion Hosting'in ABD 20 pazar payında 2015. sırada yer aldığını da belirtmek ilginç.

InMotion Hosting planları ve fiyatlandırması

InMotion Hosting birkaç farklı barındırma çözümü sunmasına rağmen, onların hizmetlere odaklanalım WordPress barındırma.

WP-1000S
  • Ayda $ 4.99

1 Web sitesi, 50 GB SSD depolama, 4x performans, ücretsiz SSL, sınırsız bant genişliği, sınırsız e-posta, güvenlik paketi, pazarlama araçları, gelişmiş önbellekleme.

WP-2000S
  • Ayda $ 4.99

2 Web sitesi, 100 GB SSD depolama, 6x performans, ücretsiz SSL, sınırsız bant genişliği, sınırsız e-posta, güvenlik paketi, pazarlama araçları, gelişmiş önbellekleme, Jetpack kişisel.

WP-3000S
  • Ayda $ 10.99

3 Web sitesi, 150 GB SSD depolama, 8x performans, ücretsiz SSL, sınırsız bant genişliği, sınırsız e-posta, güvenlik paketi, pazarlama araçları, gelişmiş önbellekleme, Jetpack kişisel, özel Opcode önbellek havuzu.

WP-4000S
  • Ayda $ 17.99

6 Web sitesi, 200 GB SSD depolama, 12x performans, ücretsiz SSL, sınırsız bant genişliği, sınırsız e-posta, güvenlik paketi, pazarlama araçları, gelişmiş önbellekleme, Jetpack kişisel, özel Opcode önbellek havuzu, özel IP.

InMotion Hosting'in temel özellikleri ve işlevleri

24/7/365 WP Barındırma Desteği – günün veya gecenin her saatinde profesyonel desteğe güvenebilirsiniz.

Emniyet ve Güvenlik – şirket ücretsiz SSL, birinci sınıf kötü amaçlı yazılım ve hack koruması sunuyor.

Ücretsiz alan adı – Zaten bir alan adınız yoksa, bir barındırma planına kaydolduğunuzda ücretsiz bir alan adı alabilirsiniz.

Ücretsiz Sürükle-Bırak Oluşturucu – WordPress içinde özel düzenler oluşturun.

WordPress Web Sitesi Taşıma – ücretsiz web sitesi taşıma araçlarına erişim sağlayın ve WordPress sitenizi başka bir barındırma şirketinden taşıyın telaşsız.

WordPress Optimize Edilmiş Yığın – WP-CLI, Imagemagick, PHP 7, PHP 8, yönetilen güncellemeler ve daha fazlasını içerir.

Para iade garantisi – 90 günlük para iade garantisi.

InMotion Barındırma planı satın alma

geçtikten sonra InMotion ana sayfası ve resmi teklifleri görünce bir barındırma planı satın almanın zamanı geldi.

inmotion ana sayfa ekranı

Bu bana InMotion Hosting'i test etme ve kişisel bir barındırma çözümü olarak ona sahip olmanın nasıl bir his olduğunu görme şansı verecek.

Inmotion Hosting Planı Satın Alma

Satın alma süreci standarttır. Ancak bunlardan herhangi birini satın alamamanız beni şaşırttı. bir aylık barındırma planları. Mevcut dört WordPress barındırma planı arasında yalnızca WP-4000S (en pahalı olanı) yalnızca bir ay boyunca kullanılabilirken, diğer üç plan yalnızca bir veya iki yıl önceden ödeme yapmaya karar verirseniz kullanılabilir.

Ödemeyi onayladıktan sonra, hesap kurulum işleminin devam ettiğini ve işlemin tamamlandığını onaylayan bir e-posta alacağınızı bildiren basit bir sayfa bekleyebilirsiniz. Test sitemde çalışmaya başlayabilmem için bir onay mesajı görmeyi ve oturum açma alanına yönlendirilmeyi bekliyordum, bu biraz hoş olmayan bir sürpriz oldu.

Birkaç dakika sonra herhangi bir giriş bilgisi içermeyen bir onay e-postası aldım. Yalnızca hesapla nasıl çalışılacağına ilişkin bazı bağlantılı makaleler içeriyordu. Burada işlerin gidişatından hala etkilenmedim.

Ayrıca InMotion Hosting, bir hesap uzmanının siparişlerini doğrulamak için herkesi 30 dakika içinde aradığını iddia ediyor. Bu konuda nasıl hissedeceğimden emin değilim. Sadece 25.99 $ harcadığım için bir temsilciyle konuşabildiğim için kendimi özel mi hissetmeliyim yoksa hosting hesabımı olabildiğince çabuk hazırlamak istediğim için sinirlenmeli miyim?

Şans eseri hemen destek ekibiyle iletişime geçmeye karar verdim. Hesabım daha ayrıntılı inceleme için işaretlendi ve bu bilgiyi almak için sohbette on dakikadan fazla zaman harcamak zorunda kaldım. Bunu yaptığımda, hoş geldiniz e-postasını almak için 20 dakika daha beklemem gerektiği söylendi. Şu ana kadar yaklaşık 30 dakika geçmiş olmasına rağmen hâlâ hesabıma ulaşamadım. 

Diğer hosting şirketleriyle WordPress ortamımı zaten kurmuştum. bir tema yükledim ve birkaç eklenti. Bu kesinlikle InMotion Hosting'in gurur duyabileceği veya gurur duyması gereken bir şey değil. Eğer inceleme yapmıyor olsaydım zaten para iadesi talebinde bulunur ve InMotion Hosting'i bırakırdım.

InMotion kontrol paneline genel bakış

InMotion Hosting, Hesap Yönetim Paneli (AMP) adını verdikleri özel bir panel sunar.

Inmotion Hesap Yönetim Paneli

Bu kontrol paneli, geleneksel cPanel'dekilere benzeyen bir simge koleksiyonu sunar. Her şey oldukça basit ve bu simgelere göz atarak ayarlar sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bildirimlerle, kredi kartı bilgileriyle, alan adlarıyla veya başka herhangi bir şeyle ilgilenmeniz gerekip gerekmediğine bakılmaksızın bunun için bir simge bulacaksınız.

fatura

Faturalandırma sayfası, satın aldığınız planla ilgili tüm bilgileri içerir. Burada planınızı yenileyebilir, ayrıntılarını değiştirebilir veya gerekirse iptal edebilirsiniz. Faturalandırma bölümündeki diğer seçenekler yenileme bildirimlerini ayarlamanıza, ödeme geçmişini görüntülemenize, ödeme seçeneklerini değiştirmenize ve daha pek çok şeye olanak tanır.

Hareket Faturalandırma Sayfası

Alanlar

Eğer sen alan adı satın al InMotion Hosting aracılığıyla bunu yönetebileceğiniz yer burasıdır. Hala yapmadıysanız, istemediğiniz sürece yeni bir alan adı alabileceğiniz yer burasıdır. 3. taraf bir kayıt şirketiyle çalışın.

Inmotion Alan Adı Transferi

Pazar Yeri

Pazaryeri sekmesi ekstraları barındırır. Özel bir IP adresi, alan adları, barındırma planları satın almak ve hatta uzmanları işe almak istiyorsanız yeni web sitenizi tasarlayınsimgesini bu sekmenin altında bulacaksınız.

Hareket Pazarı

Özel

Burası, hesabınızla ilgili kuponları ve diğer indirimleri bulabileceğiniz yerdir. Bu hizmetleri test ettiğimde, Amazon ürün reklamları için 50 ABD Doları tutarında ücretsiz tıklama, yp.com'da ücretsiz işletme listesi ve 100 ABD Doları tutarında ücretsiz Microsoft Reklamcılık kredisi teklif edildi.

Inmotion Özel Ürünler

InMotion Hosting güvenilirliği ve çalışma süresi

Diğer popüler barındırma şirketlerinin çoğu gibi InMotion Hosting de %99.9 kesintisiz çalışma sözü veriyor. Bu, web sitenizin neredeyse her zaman dünya çapındaki kullanıcılara açık olması gerektiği anlamına gelir. Ancak, bunu hızlı bir teste tabi tutalım ve ücretsiz olanın ne olduğunu görelim. UptimeRobot test diyor.

Kısa testim sırasında Uptime Robot herhangi bir kesinti kaydetmedi, bu da %100.000'lik mükemmel bir çalışma süresi puanı aldığı anlamına geliyor.

Hareket Çalışma Süresi

Test sırasında sunucu yanıt süresinin yavaşladığını gösteren dört ani artış görüldü ve bu normaldir. Ortalama yanıt süresi 89.94 ms idi.

InMotion web sunucusu performansı

Dotcom araçları üç yerden test sunan ücretsiz bir hizmettir. Test ettiğim diğer barındırma hizmetlerinde olduğu gibi, InMotion Hosting sunucularının yanıtını görmek için Londra, New York ve Mumbai'yi seçtim.

Hızlı bir testin ardından ortalama sonuç 0.70 saniyeydi. En iyi performansı gösteren test, yalnızca 384 milisaniyeyi ölçen New York sunucusundan geldi; diğer ikisi ise Londra'dan 0.78 saniye ve Mumbai'den 0.93 saniye ile biraz daha yavaştı.

Inmotion Sunucusu Performansı

InMotion sunucusu yanıt süresi

Bir sunucuyu üç rastgele konumdan test etmek yeterli olmayabilir, bu yüzden on tane daha ekleyelim. Ücretsiz bir test Bitcatcha herkesin bunu hızlı bir şekilde yapmasına olanak tanır.

Birkaç saniye sonra test, oldukça hızlı olduğu düşünülen 121 ms sunucu hızıyla mükemmel bir A+ notu verdi.

Inmotion Sunucu Yanıtı

En hızlı test ABD(E) sunucusundan geldi ve yalnızca 2ms ile ölçüldü ve bu gerçekten de hiçbir şekilde iyileştirilemez. En yavaş olanlar sırasıyla 226 ms ve 258 ms ile Singapur ve Sidney oldu.

Hareket Tepki Süreleri

Sayılarla ilgilenmiyorsanız, InMotion Hosting'in inanılmaz derecede hızlı olduğunu söyleyelim; WordPress web sitesi şirketlerinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

InMotion Barındırma desteği

Resmi destek merkezi her şeye sahiptir. Ana sayfa sizi dilediğiniz konuya bağlayacaktır. İlginizi çeken şeyi bulduğunuzda, alan adınızın satın alınmasından web sitesine ve kurulumuna kadar her konuda size yardımcı olacak ayrıntılı makaleler olacaktır. e-posta eğitimleri bu sizi yeni bir kullanıcı olarak başlatacaktır.

Her ne kadar ilk bakışta destek merkezi diğer barındırma şirketlerinin belge dosyalarıyla karşılaştırıldığında biraz karmaşık görünse de, yanlarda bulunan widget'lar kullanıcıların en son makalelere ve popüler eğitimlere bağlanmasına yardımcı olur.

Hosting planını satın aldıktan ve giriş bilgilerimi hemen alamadıktan sonra, bu fırsatı desteği test etmek için kullandım. Bir sohbet başlattım ve sıraya girdim. Sistem bana dördüncü sırada olduğumu ve destek almak için beklemem gerektiğini söyledi. Biraz hayal kırıklığına uğradım. Az önce 25.99 dolar harcamıştım ama yine de sitemde çalışamıyordum ve destek beni kuyruğa soktu.

Şans eseri, sırada yalnızca birkaç dakika beklemek gerekiyordu, ancak destek hâlâ biraz yavaştı. Herhangi bir yardımda bulunmadan önce beni müşteri olarak doğrulamak beş dakikadan fazla zaman aldı. Sonunda bir açıklama aldım. Hesabım daha ayrıntılı inceleme için rastgele işaretlendi.

Hareket Desteği

InMotion Barındırma iade politikası

InMotion Hosting'de 6 ay veya daha uzun süreli bir abonelik almaya karar verirseniz 90 günlük para iade garantisinden yararlanabilirsiniz. Bu size InMotion Hosting hizmetlerinin sizin için ne kadar iyi çalıştığını görmeniz için fazlasıyla zaman verecektir.

Aylık plan satın alanlar için InMotion Hosting 30 günlük para iade garantisi sunar; bu, her şeyin işleyişinden memnun değilseniz abonelik sona ermeden hemen önce bile paranızı geri alabileceğiniz anlamına gelir.

InMotion'ın artıları ve eksileri

Artılar

  • 90 gün para iade garantisi
  • Ücretsiz web sitesi oluşturucu dahil
  • Ek eklentilere gerek kalmadan WordPress kurulumunu temizleyin
  • İnanılmaz hızlı sunucular

Eksiler

  • Planların çoğu 1 yıldan fazla abonelik gerektirir
  • Yavaş hesap oluşturma süreci
  • Yavaş destek

SSS

InMotion Hosting ücretsiz mi?

Hayır, InMotion Hosting ücretsiz değildir. Paylaşımlı barındırma hizmetleri aylık 2.49 dolardan başlarken, WordPress barındırma size aylık 4.99 ila 17.99 ABD doları arasında bir maliyete mal olacaktır. Barındırma seçeneklerinden birini seçerseniz, bir yıl boyunca ücretsiz bir alan adı alacaksınız.

InMotion Hosting yedekleme sunuyor mu?

Aylık 2$ gibi düşük bir ücret karşılığında, InMotion Hosting ile barındırılan web sitelerinizin otomatik yedeklerini alabilirsiniz. Bu, yedeklemeleri depolamak için kullanabileceğiniz 10 GB'a kadar depolama alanı sağlar. Daha fazlasına ihtiyacınız olursa şirket ayda yalnızca 10 ABD Doları karşılığında 1 GB'lık ek depolama alanı sunuyor. Daha profesyonel kullanıcılar için, canlı ve planlanmış sunucu anlık görüntülerini dahil etme seçenekleri mevcuttur (VPS barındırma hizmetlerinde mevcuttur).

InMotion Hosting çevrimiçi yönetici paneli sunuyor mu?

Tüm paylaşılan ve yönetilen barındırma hizmetleri InMotion Hosting ile sunulan özellikler arasında cPanel kontrol paneli bulunur. Hosting hizmeti olmayanlar için, şirketin kontrol paneli olmadan Bulut ve Bare Metal hosting hizmetleri sunduğunu bilmek güzel.

Sonuç

Bu incelemede inceledim InMotion Barındırma planlarını ve temel özelliklerini sizinle paylaştı. Bundan sonra, neye benzediğini görmek için bir barındırma planı satın aldım ve böylece size tüm süreci gösterebildim, ayrıca birkaç ücretsiz hizmetini kullanarak sunucularını test edebildim.

Hesap aktivasyonu, aşağıdaki gibi rakiplerle karşılaştırıldığında oldukça yavaştır: Bluehost, Dreamhostya da GoDaddy ancak WordPress iyi ve hızlı çalıştı. Sonunda sunucuların çok hızlı olduğunu, WordPress ortamının temiz olduğunu ve sorunsuz çalıştığını keşfettim.

InMotion Hosting'in kesinlikle hem artıları hem de eksileri vardır; bu nedenle bu makaleyi okumaya zaman ayırın ve bunun sizin için uygun olup olmadığını değerlendirin.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder